Perimmäinen opas tuoteominaisuuksien käyttöönottoon: Mitä se on ja miten sitä lisätään

Muistatko, kun lähes kaikki sosiaaliset verkostot alkoivat ottaa tarinat-ominaisuuden käyttöön tuotteissaan? LinkedIn hämmensi aluksi kaikki, sitten Twitter ja Fleets. Näetkö, kuinka nyt, kun avaat minkä tahansa näistä alustoista, näet useita sinisiä renkaita näytön yläreunassa? Tämä on ominaisuuden hyväksyminen; tavoite, jonka kaltaisesi PM:t pyrkivät saavuttamaan jokaisen uuden tuoteominaisuuden kohdalla.

Vaikka se on tavoite, sitä ei ole aina helppo saavuttaa. Jos olet koskaan työskennellyt väsymättä uuden ominaisuuden parissa ja käyttäjät ovat jättäneet sen huomiotta tai jättäneet sen huomiotta, koko työsi voi tuntua hukkaan heitetyltä – mitä se suoraan sanottuna onkin.

Tässä blogikirjoituksessa käsittelen muun muassa seuraavia asioita:

  • mitä ominaisuuksien käyttöönotto on
  • miksi ominaisuuksien omaksumisaste on tärkeä
  • miten mitata ominaisuuksien käyttöönottoa
  • parhaat työkalut, joilla voit lisätä ominaisuuksien hyväksyntääsi

Mennään asiaan!

TL;DR

  • Tuotteen omaksumisen avulla tiedät, miten hyvin käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa, mutta ominaisuuksien omaksuminen antaa sinulle syvemmän ymmärryksen siitä, mihin tuotteen osaan käyttäjät sitoutuvat ja mitä he pitävät merkityksellisinä.
  • Ominaisuuksien käyttöönoton seuranta auttaa ohjaamaan käyttöönottostrategiaa keskittymällä siihen, mitä tarvitaan: ominaisuuksien löytämistä vai sitoutumista. Tämä puolestaan edistää asiakaspalvelun pysyvyyttä ja vähentää vaihtuvuutta.
  • Toimintojen käyttöönoton suppilon neljä vaihetta ovat: altistuminen, aktivoituminen, käyttö ja uudelleenkäyttö.
  • Ominaisuuden käyttöönoton paljastunut vaihe: kun käyttäjä saa ensimmäisen kerran tietää ominaisuudesta.
  • Aktivoitu vaihe ominaisuuden käyttöönotossa: kun käyttäjät yrittävät käyttää ominaisuutta ensimmäistä kertaa.
  • Käytetty vaihe ominaisuuden käyttöönotossa: kun käyttäjä on onnistuneesti käyttänyt ominaisuutta.
  • Uudelleen käytettävän ominaisuuden omaksumisvaihe: saman ominaisuuden toistuva käyttö.
  • Ennen kuin yrität parantaa ominaisuuksien omaksumista, keskity saavutettavuuteen, käytettävyyteen ja toteutettavuuteen ja siirry sitten testaamaan erilaisia taktiikoita.
  • Kokeile sovelluksen sisäisiä ilmoituksia, jotta käyttäjät voivat tutustua uusiin ominaisuuksiin, ja toissijaista sisäänpääsyä ominaisuuksien löytämisen edistämiseksi.
  • Käytä eri navigointivärejä uusien ominaisuuksien korostamiseen
  • Käytä ominaisuuksien hyväksymistavoitteita ja testaa erilaisia sovelluksen sisäisiä kokemuksia A/B-testien avulla, jotta voit määrittää, mikä toimii parhaiten.
  • Käytä mikrokyselyitä kerätäksesi käyttäjäpalautetta, joka auttaa sinua parantamaan ominaisuutta.
  • Seurattavat ominaisuuksien käyttöönoton mittarit: käyttöönoton laajuus, käyttöönoton syvyys, käyttöönottoajankohta ja käyttöönoton kesto.
  • Userpilot on loistava työkalu, jolla voit viestiä käyttäjille sovelluksen sisällä ja edistää hyväksyntää.

Mitä on ominaisuuksien käyttöönotto?

Ominaisuuksien käyttöönotto tarkoittaa sitä, että käyttäjät ottavat tuotteesi ominaisuuden tai ominaisuudet käyttöön. Sen saa, kun luo jotain ja ihmiset, joita varten sen loi, todella käyttävät sitä.

Esimerkiksi Twitter Fleets. Käyttäjät ovat ottaneet Twitterin ominaisuuden käyttöön lähettämällä viestejä laivastostaan.

Mitä eroa on ominaisuuksien omaksumisella ja tuotteiden omaksumisella?

Tuotteiden käyttöönottoa pidetään ratkaisevana vaiheena tuotevetoisessa kasvussa. Tämä johtuu siitä, että se on kohta, jossa henkilö muuttuu potentiaalisesta asiakkaasta/johdosta todelliseksi käyttäjäksi. Ja tarvitset käyttäjiä pysyäksesi liiketoiminnassa.

Sekä ominaisuuksien että tuotteiden omaksuminen ovat tärkeitä mittareita, joita kannattaa seurata. Tuotteen omaksumisen avulla tiedät, miten hyvin käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa, mutta ominaisuuksien omaksumisen avulla saat selville, mitkä tuotteen osat ovat menestyneimpiä ja mitkä sinun on ehkä jätettävä pois tai kehitettävä. Kun tunnet nämä seikat, vähennät vaihtuvuutta ja kasvatat sitouttamisastetta.

käyttäjien hyväksynnän vauhtipyörä
Käyttäjien hyväksynnän vauhtipyörä

Miksi ominaisuuksien käyttöönotto on tärkeää?

Ominaisuuksien omaksuminen on tärkeä tuotemittari useista syistä, kuten:

Se antaa selkeän osoituksen siitä, miten hyvin kohderyhmäsi arvostaa luomasi sisältöä ja miten se auttaa heitä suorittamaan tehtävänsä.

Jos ihmiset eivät käytä jotakin ominaisuutta, se voi tarkoittaa, etteivät he ole löytäneet sitä tai etteivät he saa siitä tarpeeksi hyötyä. Kummassakin tapauksessa tarvitaan käyttöönottostrategia, jossa keskitytään ominaisuuksien löytämisenlisäksi palautteen keräämiseen ja ominaisuuden parantamiseen.

Ominaisuuksien omaksumisen parantaminen auttaa säilyttämisessä. Ihmiset pysyvät tuotteessa, joka ratkaisee heidän ongelmansa, mutta jättävät tuotteen, joka on heille vain uusi kustannus. Lisääntynyt käyttöönotto tarkoittaa toistuvaa käyttöä, mikä merkitsee enemmän arvoa käyttäjille ja alhaisempaa vaihtuvuusastetta.

Ominaisuuksien hyväksyntämittarit osoittavat myös, mitä tuotteen osia käyttäjät arvostavat eniten. Enemmän arvoa tarkoittaa, että käyttäjät pysyvät mukana ja että heillä on suuri mahdollisuus tulla tuotteen puolestapuhujiksi.

Miten mitata ominaisuuksien käyttöönottoa? Mikä on ominaisuuden käyttöönottosuppilo?

Jotta saat selkeän kuvan siitä, kuinka moni käyttäjistäsi ottaa käyttöön jonkin tuoteominaisuuden, on tärkeää ymmärtää vaiheet, jotka he käyvät läpi.

Justin Butlionin kehittämän ominaisuuksien hyväksyntäsuppilon neljä vaihetta auttavat sinua optimoimaan tuotteesi niin, että ominaisuuksien hyväksymisprosentti kasvaa.

ominaisuuden käyttöönottosuppilo
Ominaisuuksien käyttöönottosuppilon neljä vaihetta

Ominaisuuden käyttöönoton suppilon vaihe #1: Paljastettu

Tässä tarkastellaan niiden käyttäjien määrää, jotka ovat “altistuneet” tietylle ominaisuudelle, eli niiden käyttäjien määrää, jotka tietävät ominaisuuden olemassaolosta.

Tämä on tärkeä vaihe laskettaessa ominaisuuden omaksumisastetta, sillä jos et tiedä, kuinka moni käyttäjä tietää jonkin ominaisuuden olemassaolosta, tulokset eivät ole selkeitä. Ensimmäiseksi on siis tarkasteltava ominaisuuksien löytämisastetta.

Laskukaava tämän laskemiseksi on seuraava:

(ominaisuuden kanssa kosketuksissa olleiden käyttäjien määrä / käyttäjien kokonaismäärä) x 100.

Jos sinulla on siis 500 uutta käyttäjää ja vain 100 heistä on tullut kosketuksiin kyseisen ominaisuuden kanssa, altistuneiden/ominaisuuksien löytämisprosenttisi on 20 %.

Ominaisuuden käyttöönoton suppilon vaihe #2: Aktivoitu

Tässä vaiheessa tarkastellaan niiden käyttäjien määrää, jotka todella testasivat tai aktivoivat ominaisuuden.

Instagramin esimerkkinä voidaan mainita, että yksi sen uusimmista ominaisuuksista on “läheiset ystävät” -tarina.

Olet saattanut tutustua tähän joko näkemällä vihreät renkaat näytön yläreunassa tai olet luultavasti kuullut muiden puhuvan siitä.

Aktivointi tässä tapauksessa on nyt se, että luot oman listan “läheisistä ystävistä”. Jos Instagram siis laskee tämän ominaisuuden aktivoitumisprosenttia, se tarkastelee niiden käyttäjien prosenttiosuutta, jotka tietävät tästä ominaisuudesta ja ovat luoneet listan.

Ominaisuuden käyttöönoton suppilon vaihe #3: Käytetty

Tässä tarkastellaan niiden aktivoitujen käyttäjien prosenttiosuutta, jotka käyttävät ominaisuutta.

He siis tietävät, että he voivat jakaa yksityisen tarinan vain läheisten ystäviensä kanssa, ja he ovat myös luoneet läheisten ystävien listan, mutta kuinka moni on kirjoittanut siihen tai käyttänyt sitä edes kerran?

Jos käyttöasteesi on alhainen verrattuna aktivointiasteeseen, ehkä käyttäjät kokevat sen käytön monimutkaiseksi tai olet asettanut väärät odotukset.

Huomionarvoista on, että joidenkin tuotteiden kohdalla aktivointi- ja käyttövaihe saattavat olla päällekkäisiä. Esimerkiksi Mediumin ominaisuuden avulla voit tallentaa/kirjanmerkitä artikkeleita myöhempää käyttöä varten. Käyttäjä, joka tallentaa lukemansa myöhemmin, sekä aktivoi että käyttää ominaisuutta, koska mitään erityistä aktivointivaihetta ei ole. Ymmärrä, miten tämä toimii oman tuotteesi kohdalla.

Ominaisuuden käyttöönoton suppilon vaihe #4: Käytetään uudelleen

Uudelleenkäyttö tarkoittaa ominaisuuden toistuvaa käyttöä niiden toimesta, jotka ovat käyttäneet sitä vähintään kerran.

Se lasketaan toistuvien käyttäjien kokonaismääränä/käyttäjien kokonaismääränä X 100, ja se osoittaa ominaisuuden pysyvyyden.

Vähäinen toistuva käyttö voi olla osoitus siitä, että käyttäjät ovat tyytymättömiä ominaisuuteen, mikä voi johtaa lisääntyneeseen vaihtuvuuteen.

Miten parannat ominaisuuksien käyttöönottoa?

Olemme jo todenneet, että ominaisuuksien omaksuminen on keskeinen osa tuotteen ja SaaS-palvelun menestystä.

Mutta mitä voit tehdä parantaaksesi SaaS-tuotteesi ominaisuuksien omaksumista? Varmista ensin, että ominaisuuksiasi tarkistetaan kolmesta alla olevasta kohdasta:

  • Saavutettavuus: Onko ominaisuus kaikkien asianomaisten käyttäjien saatavilla ja löytävätkö he sen helposti tuotenavigoinnin avulla?
  • Käytettävyys: Kuinka helppoa ominaisuutta on käyttää? Kun ominaisuutta on liian vaikea käyttää tai ymmärtää, käyttäjät hylkäävät sen ja vaihtavat sen johonkin yksinkertaisempaan.
  • Toteutettavuus: Voiko käyttäjä käyttää tätä ominaisuutta ja todella ratkaista ongelman? Ei riitä, että se on helposti löydettävissä ja helppokäyttöinen, vaan toimiiko se myös käyttäjien odotusten mukaisesti? Sinun on varmistettava, että ratkaisusi on toteuttamiskelpoinen.

Nyt voimme siirtyä joihinkin toimiviin taktiikoihin, joita voit kokeilla ominaisuuksien käyttöönoton lisäämiseksi.

1. Esittele uusia ominaisuuksia sovelluksen sisäisillä ilmoituksilla.

Sovelluksen sisäiset ilmoitukset ovat loistava tapa esitellä uusia ominaisuuksia käyttäjille. Sovelluksen sisäinen viestintä on kontekstisidonnaisempaa kuin sähköpostiviestintä, joka saattaa helposti jäädä huomaamatta tai jopa huomiotta.

Käytä sovelluksen sisäisiä modaaleja kertoaksesi käyttäjille, mitä uutta tuotteessasi on ja miten se auttaa heitä.

Muista käyttäjiäsi, äläkä käytä liikaa koko näytön kokoisia modaaleja, jotka peittävät koko näytön, vain pakottaaksesi käyttäjät sitoutumaan. Tämä on tungettelevaa ja johtaa päinvastaiseen tulokseen, ellei sitä käytetä viisaasti.

Käytä esimerkiksi isoja ponnahdusikkunoita, kun ilmoitat keskeisestä ominaisuudesta ensimmäistä kertaa, ja varmista, että kaikki käyttäjälle olennainen tieto on mukana. Katso Asanan esimerkki alta.

asana-raportointi
Ilmoitus uudesta ominaisuudesta. Lähde: Asana

Harkitse tämän jälkeen erilaisia sovelluksen sisäisiä viestityyppejä, joilla voit muistuttaa käyttäjiä uudesta ominaisuudesta. Otetaan esimerkiksi Slack: se näyttää uuden toissijaisen ominaisuuden vain ruudun sivussa, käyttämällä ulosvedettävää modaalia.

Slackin toissijaisen ominaisuuden ilmoitus näytön sivulla
Ilmoitus uudesta ominaisuudesta. Lähde: Slack

On tärkeää toistaa, että kaikki käyttäjät eivät hyödy kaikista ominaisuuksista tai käyttävät niitä eri tavoin. Varmistaaksesi, että ominaisuusilmoituksesi ovat relevantteja jokaiselle käyttäjälle, segmentoi asiakkaasi käyttötapausten perusteella ja personoi viesti siten, että se heijastaa kunkin käyttäjän erityisiä etuja.

Userpilot tekee tästä helppoa tarjoamalla sinulle vankan segmentointitoiminnon, joka sisältää demografisten tietojen ja NPS-pisteiden lisäksi myös käyttäjien toiminnan ja sovelluksen sisäisen käyttäytymisen – mukautettujen tapahtumien ja ominaisuustunnisteiden avulla.

käyttäjien segmentointi userpilot
Haluatko rakentaa modaalit sovelluksen sisäisiä ominaisuusilmoituksia varten ja näyttää ne sopivalle käyttäjäsegmentille? Hanki Userpilot-demo ja katso, miten helppoa se on ilman koodausta.

2. Käytä toissijaista perehdytystä ominaisuuksien löytämiseen.

Ensisijainen onboarding keskittyy käyttäjien saamiseen aktivointipisteeseen, kun taas toissijaisessa onboardingissa on kyse siitä, että käyttäjät löytävät, sitoutuvat ja käyttävät tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka tuovat heille lisäarvoa.

Tästä lisää viimeisimmässä toissijaisen palvelukseenoton työpajassamme:

 

Käyttäjien omaksumisen vaiheet ominaisuuksien löytämisestä niiden käyttöönottoon asti

Tätä varten on olemassa useita sovelluksen sisäisiä viestityyppejä .

Kun otetaan käyttöön helppokäyttöinen ominaisuus, työkaluvihjeet, jotka kertovat käyttäjille ominaisuuden olemassaolosta, saattavat riittää.

Postfity, sosiaalisen median aikataulutustyökalu, lisäsi sovellukseensa yhden, kun heidän poistumistutkimuksensa osoitti, että käyttäjät poistuvat, koska he eivät löytäneet ominaisuuksia, jotka olivat jo olemassa sovelluksessa.

Ominaisuuksien näkyväksi tekeminen sovelluksen sisäisillä työkaluvihjeillä (Lähde: Postfity)

Jos ominaisuus edellyttää kunnollista oppimisprosessia, käyttöönoton tarkistuslistojen ja interaktiivisten läpikäyntien yhdistelmä voi olla hyvä keino.

Rocketbots kaksinkertaisti aktivointiasteensa 15 prosentista 30 prosenttiin käyttämällä tarkistuslistaa, joka opasti käyttäjiä löytämään olennaiset ominaisuudet, ja interaktiivista läpikäyntiä, joka näytti, miten niitä käytetään.

Rocketbotsin kojelauta, jossa näkyy sisäänoton tarkistuslista ja interaktiivinen läpikäynti.
Lähde: Rocketbots

Voit myös pelillistää prosessia, aivan kuten Duolingo tekee. Palkitsemalla käyttäjiä tavoitteiden saavuttamisesta motivoit heitä siirtymään seuraavaan vaiheeseen/ominaisuuteen:

Lähde Duolingo

3. Varmista, että UX ei sabotoi ominaisuuksien käyttöönottoa.

Toimiiko navigointisi eduksesi vai vaikeuttaako se käyttäjien sitoutumista ominaisuuksiisi?

On olemassa joitakin tappavia UX-ongelmia, joita ei voi korjata edes parhailla tuotekierroksilla….

tuotekiertue meme

Tuotteen navigointisuunnittelun pitäisi antaa käyttäjille mahdollisuus liikkua vapaasti sovelluksessa ja löytää tarvitsemansa kätevästi.

Seuraavassa on joitakin parhaita käytäntöjä:

  • Käytä selkeitä linkkien otsikoita, jotta käyttäjät tietävät, mihin linkkiä klikkaamalla pääsee. Et halua hämmentää ja turhauttaa heitä lähtemään.
  • Sijoita navigointi tuttuun paikkaan – älä keksi pyörää uudelleen. Käyttäjät etsivät käyttöliittymäelementtejä samankaltaisista paikoista muista tuotteista saamiensa kokemusten perusteella.
  • Käytä värejä ja kontrastia, niin navigointi on helpommin ymmärrettävissä.

Erityisesti viimeinen kohta voi auttaa uusien ominaisuuksien julkistamisessa. Käyttämällä eri värejä uuden ominaisuuden merkkinä käyttäjät huomaavat helpommin, kun tuotenavigointiin on lisätty jotain uutta. Katso, miten Asana tekee sen:

uuden ominaisuuden ilmoitus ux
Lähde: Asana

4. Analysoi ominaisuuksien omaksumisasteet ja testaa sitouttamismenetelmiä

Käyttäjät sitoutuvat tuotteeseesi eri tavoin. Sovelluksen sisäisten kokemusten A/B-testaaminen on välttämätöntä, jotta nähdään, mitkä niistä johtavat korkeampaan ja nopeampaan ominaisuuksien omaksumisasteeseen.

kokeen tulokset Userpilot
Lähde: Userpilot

Seuraa aina, miten sovelluksen sisäinen käyttökokemus vaikuttaa ominaisuuksien käyttöönottotavoitteisiin. Kun rakennat tarkistuslistaa tai työkaluvihjettä, sinun on suunniteltava se tiettyä päämäärää varten (eli vaikutettava ominaisuuteen, joka halutaan ottaa käyttöön). Sen jälkeen voit testata eri sisältötyyppejä(mikrovideoita, gif-kuvia, kuvia jne.) ja katsoa, mitkä aiheuttavat enemmän sitoutumista.

userpilot-tavoitteen seuranta
Tavoitteiden seuranta Userpilotissa

5. Kerää palautetta ominaisuuksistasi ja toimi sen mukaan.

Kun olet ottanut käyttöön uusia ominaisuuksia, kerää aina myös käyttäjäpalautetta.

Voit käyttää sovelluksen sisäisiä mikrokyselyitä saadaksesi syvällistä laadullista palautetta ominaisuuden tietyistä näkökohdista. Näin saat merkityksellisiä tietoja, joiden perusteella voit toimia ja parantaa ominaisuutta, jos käyttäjät ilmoittavat ongelmista.

Userpilot-ohjelmalla toteutetulla mikrokyselyllä kerätty palaute sovelluksen ominaisuuksista. Hanki demo ja katso, miten sinäkin voit tehdä sen!

Yhdistä käyttäjäpalaute asiakastyytyväisyyskyselyihin, jotta saat selville, miten käyttäjät arvioivat tiettyjen ominaisuuksien helppokäyttöisyyttä ja käyttökokemusta. Haluat rakentaa ominaisuuksia, jotka ovat käyttäjille merkityksellisiä, mutta myös helppokäyttöisiä ja helppoja omaksua.

Miro tekee sen hyvin integroimalla asiakastyytyväisyyskyselyn tuotteen ilmoitusvalikkoon.

Miro käyttää asiakastyytyväisyyskyselyjä nähdäkseen, miten käyttäjät arvioivat kokemuksiaan ominaisuuksista.
Lähde: Miro

6. Tiedä, milloin luopua ominaisuudesta, jota ei oteta käyttöön.

Voit tehdä kaiken tässä luetellun, etkä silti saa haluamiasi tuloksia.

Joskus syynä voi olla se, että ei ole tehty laajaa käyttäjätutkimusta tai että kohderyhmälläsi on tuote, joka jo ratkaisee kyseisen ongelman, eivätkä he halua vaihtaa tuotetta.

tuote löytö toimitus meme

Olipa kyse mistä tahansa, jos tiedot osoittavat, että ominaisuutta ei oteta käyttöön, siitä on luovuttava ja keskityttävä rakentamaan ja optimoimaan sitä, mikä toimii. Älä jätä tutkimusta tekemättä, sillä muuten päädyt tekemään päätöksiä ja rakentamaan ominaisuuksia, joita kukaan ei oikeastaan tarvitse.

Ominaisuuksien käyttöönoton mittarit ja KPI:t

Aiemmin puhuimme ominaisuuksien käyttöönoton mittaamisesta ominaisuuksien käyttöönoton suppilon neljän vaiheen avulla. Vaikka on tärkeää mitata ominaisuuksien käyttöönottoa jokaisessa vaiheessa, se ei ole ainoa tapa.

Nämä mittarit antavat paremman käsityksen siitä, miten käyttäjät käyttävät toimintojasi, ja auttavat sinua tietämään, mikä toimii ja mikä ei.

Ominaisuuksien laajuus

Käyttöönoton laajuus mittaa sitä, kuinka suuri osa kaikista kohdekäyttäjistäsi todella käyttää tiettyä ominaisuutta.

Sen avulla tiedät, onko ominaisuus laajalti käyttäjäkuntasi hyväksymä vai erittäin laiminlyöty niiden keskuudessa, joita varten se on rakennettu. Tämän tiedon avulla voit selvittää, mitkä ominaisuudet toimivat, miksi ne toimivat tai eivät toimi, ja mitkä ovat seuraavat vaiheet.

Ominaisuuksien käyttöönoton syvyys

Tämä mittaa, kuinka usein kohdekäyttäjät käyttävät ominaisuutta.

Jos olet rakentanut jotain toistuvaa käyttöä varten, haluat, että käyttäjät tekevät juuri niin. Tämä mittari antaa sinulle tietoa siitä, kuinka moni alkuperäisistä käyttäjistäsi käyttää ominaisuutta uudelleen. Se osoittaa ominaisuutesi tarttuvuuden, helppokäyttöisyyden ja hyödyllisyyden käyttäjille.

Aika ottaa käyttöön ominaisuus

Tämä osoittaa, kuinka kauan kestää siitä, kun käyttäjälle on ilmoitettu uudesta ominaisuudesta ja hän on aktivoinut sen, siihen, kun hän todella alkaa käyttää sitä.

Pidempi käyttöönottoaika voi olla osoitus siitä, ettei tuote ole merkityksellinen tai että sitä on vaikea käyttää, ja nämä kaksi seikkaa voivat vaikuttaa säilyttämisasteeseen, jos niitä ei tarkisteta.

Ominaisuuden käyttöönoton kesto

Tämä on se, kuinka kauan käyttäjillä kestää käyttää ominaisuutta pitkään sen käyttöönoton jälkeen. Usein käyttäjät kokeilevat tai testaavat uutta ominaisuutta alkuvaiheessa, mutta jonkin ajan kuluttua “hype” laantuu. Käyttöönoton kesto antaa selkeän kuvan ominaisuuksien pitkäikäisyydestä ja osoittaa, kuinka arvokkaita ne ovat käyttäjille pitkällä aikavälillä.

Parhaat työkalut ominaisuuksien käyttöönoton edistämiseen

Googlaa tuotteen käyttöönottotyökalu, ja tulet olemaan hieman hukkua vaihtoehtojen määrään.

Todellisuudessa ei ole paljon työkaluja, joilla homma hoituu. Monet niistä eivät edes tarjoa käyttäjille kaikkia heidän tarvitsemiaan toimintoja.

Parhaat käyttäjätukityökalut auttavat sinua rakentamaan erilaisia käyttöliittymämalleja ja -kokemuksia käyttäjien hyväksynnän lisäämiseksi, ja tässä Userpilot tarjoaa parasta vastinetta rahalle.

Userpilot

Userpilot on tuotekehitysalusta, jonka avulla voit kommunikoida käyttäjien kanssa sovelluksen sisällä ja edistää hyväksyntää.

Se tarjoaa laajan valikoiman käyttöliittymämalleja, joiden avulla voit rakentaa sovelluksen sisäisiä tuotekokemuksia ilman koodausta.

userpilot ui-mallit sovelluksen sisäisiä tuotekokemuksia varten
Userpilot-käyttöliittymämallit sovelluksen sisäisiä tuotteiden käyttöönottokokemuksia varten.

Kaikki tuotekokemukset voidaan täysin räätälöidä sekä ajoituksen että kohderyhmäkohtaisen kohdentamisen osalta edistyneen käyttäjäsegmentoinnin avulla.

Voit tehdä A/B-testejä nähdäksesi, mitkä kokemukset johtavat korkeampaan hyväksymisasteeseen. Voit seurata tuloksia suoraan Userpilotissa tavoitteiden avulla.

Jotkin tavoitteet vaativat mukautettuja tapahtumia, jotta voit seurata ominaisuuden käyttöä sovelluksen sisällä, voit käyttää Userpilotin ominaisuuksien merkintäominaisuutta. Näin voit merkitä minkä tahansa käyttöliittymäelementin ja seurata ominaisuuden sitoutumista ilman mukautettuja tapahtumia ja koodausta.

ominaisuuksien merkitseminen userpilot
Haluatko seurata ominaisuuksien hyväksyntää ja rakentaa tuotekohtaisia kokemuksia sitoutumisen lisäämiseksi? Hanki Userpilot-demo ja aloita!

Koska Userpilotia ei voi käyttää mobiilisovelluksiin, ja se on suunnattu keskisuurille yrityksille, jotka ovat saavuttaneet tuote-markkina-soveltuvuuden, olemme kirjoittaneet täydellisen vertailun joistakin vaihtoehdoista käyttötapausten ja kohderyhmien mukaan täällä. Käy katsomassa, jos et ole vielä varma, mikä työkalu sopii sinulle parhaiten.

Päätelmä

PM-työsi arvo perustuu jokaisen uuden ominaisuuden tai tuotteen onnistumiseen. Kaikki eivät ehkä pärjää niin hyvin kuin toivoit, ja tässä kohtaa ominaisuuksien käyttöönottoa koskevat tiedot auttavat sinua.

Sen avulla tiedät, mikä toimii, mikä ei ja miksi. Näin teet tietoon perustuvia päätöksiä tuotteesi menestyksestä, ja lopulta näin vähennät vaihtuvuutta.

Ominaisuuksien luominen on yksi asia, mutta käyttäjien saaminen käyttämään niitä yhä uudelleen ja uudelleen on tavoite, joka pitää sinut toiminnassa. Haluatko lisätä ominaisuuksien käyttöönottoa? Varaa Userpilot-demo tiimimme kanssa ja aloita!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post

Leave a comment