Sovelluksen sisäiset kyselykysymykset: Kyselytutkimus: Parhaat käytännöt, tyypit ja esimerkit

Sovelluksen sisäiset kyselytutkimuskysymykset voivat olla yksi tehokkaimmista työkaluista tuotetutkimuksen toteuttamisessa.

Keräämällä palautetta suoraan asiakaskunnaltasi (tai mobiilisovelluksissa) siitä, millainen heidän kokemuksensa tuotteestasi on ollut, mistä käyttäjät eivät pidä tuotteessasi ja mitkä ovat heidän ongelmansa, voit korjata ne ja rakentaa upeita tuotteita ja parantaa asiakaskokemusta.

Kyselyjen laatiminen on kuitenkin melkoinen taidonnäyte. Sinun on otettava huomioon kaikki seikat käyttäjän matkasta kysytyn kysymyksen kontekstiin.

Olemme koonneet sinulle pikaoppaan, joka sisältää parhaat käytännöt, kyselytyypit ja esimerkkejä kyselytutkimuskysymyksistä, joita sinun on kysyttävä käyttäjiltäsi!

TL;DR

  • Sovelluksen sisäiset kyselyt auttavat sinua jatkuvassa tuotekehityksessä ja parempien tuotekokemusten luomisessa.

  • Oikeilla sovelluskyselyn kysymyksillä voit saada kohdennettua käyttäjäpalautetta, nostaa vastausprosenttia ja saada käyttökelpoisia tietoja.

  • Ennen kuin kirjoitat sovelluksen sisäisen kyselyn kysymyksiä, hahmottele kyselyn tarkoitus, muotoile kysymykset tehokkaasti ja valitse palautteen tyyppi, jota haluat kerätä. Segmentoi sen jälkeen käyttäjät, joille haluat lähettää kyselyn, ja testaa kysymyksilläsi.

  • Hyviä sovelluksen sisäisiä kyselykysymyksiä ovat esimerkiksi markkinatutkimus ja käyttäjähenkilökohtaiset tutkimuskysymykset, käyttäjätyytyväisyys- ja käyttökokemuskysymykset, asiakaspalvelukokemuskysymykset jne.

  • Sovelluskyselyjen luomiseen tarvitaan työkalu. Riippumatta siitä, haluatko mitata käyttäjien tyytyväisyyttä NPS-kyselyllä vai haluatko vain välittää ideoita asiakaskunnaltasi kehitystiimille, voit tehdä kaiken Userpilotilla kirjoittamatta riviäkään koodia.

  • Userpilotin ainoa haittapuoli on se, että se ei tue mobiilisovelluskyselyitä.

    Luo sovelluksen sisäisiä kyselyitä Userpilotilla!

    HANKI DEMO
    • 14 päivän kokeilujakso
    • Luottokorttia ei tarvita

 

Mitä ovat sovelluksen sisäiset kyselyt?

Käyttäjäpalautetta voidaan kerätä sovelluksen sisäisillä kyselyillä, jotka ovat erinomainen tapa pitää yhteyttä asiakkaisiin.

Kyselyjen avulla voit kerätä arvokasta asiakaspalautetta tuotteen käyttöliittymästä, ominaisuuksista, toiminnoista ja käyttöönotosta. Voit oppia, mitä mieltä asiakkaasi ovat sovelluksestasi kokonaisuutena tai miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sen yksittäisten ominaisuuksien kanssa.

Voit kerätä sovelluskyselyitä mobiilisovelluskyselyillä tai sovelluksen sisäisillä verkkokyselyillä.

Miksi sovelluskyselyn kysymykset ovat tärkeitä?

Kysyt varmasti itseltäsi, miksi en voi vain lähettää kyselyä sähköpostitse?

Kyselyn lähettäminen saattaa tuottaa tuloksia, mutta et kuitenkaan kohdista kyselyä käyttäjille silloin, kun he ovat tuoreessa muistissa ja kun heidän viimeisimmät kokemuksensa ovat vielä tuoreessa muistissa.

Palautteen kerääminen sovelluksen sisällä voi tuoda sinulle ja tiimillesi runsaasti tietoa ja näkemyksiä asiakaskunnastasi. Sovelluksen sisäisen palautteen keräämisen etuja ovat:

  • Kohdennettu käyttäjäpalaute – Voit segmentoida asiakaskuntasi ja kerätä palautetta tietyltä käyttäjäsegmentiltä (uusilta asiakkailta, beta-testaajilta, sovelluksen uskollisilta käyttäjiltä jne.).

  • Korkeampi vastausprosentti – Asiakkaat vastaavat todennäköisemmin kysymyksiisi sovelluksen sisällä, missä he ovatkin. On helpompaa kerätä palautetta mobiilisovelluksesta kuin käyttää aikaa sähköpostikyselyyn vastaamiseen.

  • Hanki käyttökelpoisia oivalluksia – Sovelluksen sisäisten kyselyiden avulla voit kerätä oivalluksia paikan päällä ja käyttää niitä parempien kokemusten ja ominaisuuksien luomiseen.

  • Nopeampi takaisinkytkentä – Palautesilmukka on helpompi sulkea, koska kaikki tapahtuu yhdellä alustalla.

Tärkeintä on, että oikeiden kysymysten esittäminen oikeaan aikaan auttaa tiimiäsi ymmärtämään, missä mahdolliset ongelmat ja kitkakohdat ovat. On ratkaisevan tärkeää tietää, mitä, miten ja milloin kyselyissä kannattaa kysyä.

Kuka voi hyötyä sovelluksen sisäisistä kyselyistä?

Lisäksi nämä sovelluksen sisäiset kyselytutkimuskysymykset eivät ole vain tuotetiimien hyödyksi. Tässä kerrotaan, miten muut joukkueet voivat hyötyä niistä:

  • Tuotetiimit ja tuotepäälliköt voivat optimoida personat ja käyttäjäpolut yksilöllisemmän käyttökokemuksen aikaansaamiseksi.

  • Menestysryhmät voivat tutustua asiakkaisiinsa ja auttaa heitä kasvamaan, mikä parantaa sovelluksen sisäistä kokemusta.

  • Markkinoinnilla on parempi käsitys siitä, miten luoda keskusteluja kohdeyleisöjen, vertikaalisten ryhmien ja toimialojen kanssa.

  • Myyntitiimit voivat karsia liidit paremmin ennen ostoa ja varmistaa, että tuote ja asiakas sopivat yhteen.

Kuinka kirjoittaa sovelluksen sisäisiä kyselykysymyksiä?

Ennen kuin kirjoitat sovelluksen sisäisen kyselyn kysymyksiä, sinun on ymmärrettävä selkeästi, mitä haluat saavuttaa kyselyilläsi. Tässä on koko prosessi sovelluksen sisäisten kyselyjen takana.

Määrittele tutkimuksen tavoite

On tärkeää hahmotella sovelluksen sisäisen kyselyn tarkoitus. Jos pystyt tunnistamaan ongelman, jota yrität ratkaista, se helpottaa kysymysten muotoilua. Ennen kuin aloitat, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Mikä on sovelluksen sisäisen kyselyn tavoite?

  • Mitä yrität oppia, ja mitä aiot tehdä oppimillasi asioilla?

  • Mitä tuloksia toivot saavasi tästä harjoituksesta?

Varmista, että tavoitteesi noudattavat alla olevan kaltaista tavoitteenasettelukehystä.

SMART-tavoitteiden asettamisen puitteet

SMART-tavoitteiden asettamisen kehys.

muotoile kysymyksesi tehokkaasti

Se, miten muotoilet kysymyksesi, on uskomattoman tärkeää. Tärkeintä on varoa tahatonta suosimista.

Älä aseta kysymystä siten, että odotat myönteistä tai kielteistä vastausta (eli “Olitko turhautunut tämän käytön aikana?” viittaa siihen, että odotat turhautumista.). Kysy sen sijaan: “Saavutitko tavoitteesi?”).

Sovelluksen sisäinen kysely

Userpilotilla luotu sovelluksen sisäinen kysely.

Kun kirjoitat kysymyksiä ja niihin liittyviä ohjeita, on myös tärkeää pitää lauseet lyhyinä ja ytimekkäinä. Ihmiset osaavat jo nyt lukea kysymykset nopeasti, joten mitä pidempi tai monimutkaisempi kysymys on, sitä vähemmän hyötyä siitä on.

Valitse kerättävän palautteen tyyppi

Jos haluat kerätä laadullista palautetta, voit käyttää avoimia kysymyksiä. Avoimet kysymykset ovat kysymyksiä, joissa keskitytään siihen, että käyttäjä voi kuvailla jotakin asiaa omin sanoin.

Tästä on se hyöty, että saat enemmän tietoa siitä, millainen kokemus on, ja saatat jopa löytää muita mahdollisia ongelmanratkaisumahdollisuuksia, joita et ollut edes etsinyt.

Jos taas haluat kerätä määrällistä palautetta, suljetut kysymykset ovat täydellisiä. Suljetut kysymykset ovat kysymyksiä, joissa on valmiiksi määriteltyjä vaihtoehtoja, kuten:

  • 1-10 asteikot

  • Yksi valinta

  • Monivalinta

  • Järjestysjärjestys

Tämäntyyppiset kysymykset auttavat sinua ymmärtämään vertailuarvoja ja suuntauksia, mikä on hyödyllistä, kun teet tutkimuksia ajan mittaan.

Yritä mahdollisuuksien mukaan välttää kyllä/ei-vastauksia, mutta jos joudut vastaamaan, muista kysyä miksi (ja mitä, mikä, miten ja kuvaile saada laadullisempaa palautetta kuin pelkkä “kyllä” tai “ei”). Näin varmistat, että kaivelet syvemmälle etkä huku vain siihen, mitä pelkät tiedot kertovat, vaan siihen, mitä asiakas kertoo sinulle.

Kohdennettujen kyselyjen lähettäminen

Jotta tuotetutkimuksesta saisi parhaan mahdollisen hyödyn irti, sinun on ymmärrettävä, kenelle kohderyhmäsi on suunnattu.

Käyttäjäsegmentointi antaa sinulle tarkemman käsityksen siitä, miten eri käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sovelluksesi kanssa, perustuivatpa ne sitten rooliin, statukseen tai siihen, missä vaiheessa heidän omaa asiakaspolkuaan he ovat.

Userpilot-segmentointi

Userpilotin segmentointi.

Voit myös hyödyntää mukautettuja tapahtumia näyttääksesi tiettyjä kysymyksiä vain sille yleisön osalle, joka on käyttänyt sovelluksesi tiettyä ominaisuutta.

 

Lähetä kohdennettuja kyselyitä Userpilotilla!

HANKI DEMO
  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Testaa ja toista

Jos et ole aivan varma, miten käyttäjät reagoivat kyselyihin, tee ensin nopea testi pienellä otoksella.

Olipa kyseessä sitten käyttäjien, yhteisön tai jopa sisäisen tiimin segmentti, näyte-erän suorittaminen auttaa sinua arvioimaan, onko tämä onnistunut ja saatko todella tarvitsemasi vastaukset.

Testaaminen voi vain auttaa sinua optimoimaan kyselyn, jotta saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Esimerkkejä hyvistä sovelluksen sisäisen kyselyn kysymyksistä

Kuten olemme nähneet, sovelluksen sisäisten kyselykysymysten käynnistäminen voi tarjota tietoa useille eri tiimeille ja auttaa sinua löytämään parannuskohteita tuotteellesi.

Jotta tämä lista olisi hieman helpommin sulateltavissa, ajattelin, että olisi kätevää jakaa se tarkoituksen mukaan.

Markkinatutkimuksen ja käyttäjäpersoonakyselyn kysymykset

Voit kerätä laadullista tietoa uusista käyttäjistäsi, heidän tärkeimmistä kipupisteistään ja käyttäjien odotuksista sovelluksellesi keräämällä asiakaspalautetta tervetuliaiskyselyllä, jotta voit mukauttaa heidän sovelluskokemuksensa heidän rooliinsa, tavoitteisiinsa, tehtäviinsä ja käyttötarkoituksiinsa.

tervetuliaiskysely

Userpilotin tervetuliaiskysely.

Käyttäjäpersoonien sovelluksen sisäisen kyselyn kysymykset sisältävät:

  • Mikä on roolisi yrityksessäsi?

  • Mihin aiot käyttää tuotetta pääasiassa?

  • Minkä “työn” te ensisijaisesti “palkkaatte” tuotteemme tekemään puolestanne?

  • Mitä haluat saavuttaa sovelluksellamme?

  • Käytätkö tätä tuotetta yksin vai osana tiimiä?

  • Oletko käyttänyt vastaavaa tuotetta aiemmin, käytätkö X:ää ensimmäistä kertaa (esim. sähköpostimarkkinointityökalua)?

  • Miten sovellus vertautuu kilpailijoihin?

  • Oletko siirtymässä toisesta työkalusta? Mikä niistä?

Markkinatutkimuskysymyksiin kuuluvat:

  • Minkä hinnan olisit valmis maksamaan tuotteestamme? (monivalinta)

  • Kuinka selkeänä pidät hinnoitteluamme? (asteikko)

  • Millaiseksi arvioit tuotteen hinta-laatusuhteen? (asteikko)

  • Jos hinnoittelu muuttuisi, olisitko valmis maksamaan enemmän? Miksi vai miksi ei?

Käyttäjätyytyväisyys- ja käyttäjäkokemustutkimuksen kysymykset

Käyttäjätyytyväisyys- ja käyttäjäkokemuskyselyillä voidaan kerätä sekä määrällistä että laadullista palautetta. Kaikki riippuu tutkimuksen tavoitteesta.

Voit kerätä tietoja käyttäjien yleisestä tyytyväisyydestä tai tarkastella yksityiskohtaisemmin tiettyä ominaisuutta tai resurssia.

sovelluksen sisäinen kysely

Esimerkki asiakaskokemuskyselystä.

Voit mitata asiakastyytyväisyyttä ja asiakaskokemusta NPS-, CSAT- ja CES-kyselyillä, joilla kerätään pääasiassa määrällisiä tietoja. Voit kuitenkin lisätä seurantakysymyksen, joka voi sisältää seuraavat kysymykset:

  • Miten arvioisit tuotteemme kilpailijoihin verrattuna?

  • Miltä sinusta tuntuisi, jos joutuisit lopettamaan tuotteemme käytön?

  • Suosittelisitko tuotetta muille?

  • Millainen oli kokemuksesi [new feature]?

  • Voitko ilmoittaa ongelmista, jotka pilaavat kokemuksesi kanssamme?

UX-kyselyn kysymykset

UX-kysely on yksi yleisimmistä UX-tutkimusmenetelmistä, jolla saat sekä laadullisia että määrällisiä tietoja käyttäjiltäsi. UX-kyselyitä kannattaa tehdä kaikissa asiakaspolun vaiheissa, jotta voidaan tunnistaa, mikä estää käyttäjiä etenemästä.

ux-tutkimus

Esimerkki sovelluksen sisäisestä UX-kyselystä.

Kysy näitä kysymyksiä saadaksesi yleistä tuotepalautetta ja tehdessäsi muutoksia sovelluksen suunnitteluun:

  • Onko jotain, mitä tuotteemme voisi mielestäsi tehdä paremmin?

  • Kuinka tyytyväinen olet tuotteemme suorituskykyyn/kestävyyteen? (asteikko)

  • Etsimme ratkaisua[ongelmaan x] – miten tämän ongelman ratkaiseminen tuotteemme avulla hyödyttäisi sinua?

  • Miten arvioisit tuotteemme hyödyllisyyttä? (asteikko)

  • Miltä tämä muotoilu tuntuu? (monivalinta + tekstikenttä)

  • Kuinka helppoa oli suorittaa tehtävä x? (asteikko)

Esitä nämä kysymykset saadaksesi palautetta tietyistä ominaisuuksista/tuotelanseerauksista:

  • Miten tämä ominaisuus ratkaisee ongelmasi/avustaa tavoitteidesi saavuttamisessa? Miksi vai miksi ei?

  • Pystyitkö saavuttamaan haluamasi tuloksen tuotteemme/ominaisuutemme avulla? Miksi vai miksi ei?

Asiakaspalvelukokemusta koskevat kysymykset

  • Pystyikö tuen edustaja ratkaisemaan ongelman?

  • Oletko tyytyväinen tukitiimimme tarjoamaan apuun?

  • Millaiseksi arvioisit kokemuksesi {tiimin jäsen} kanssa?

sovelluksen sisäinen kysely

Esimerkki asiakaspalvelukokemuskyselystä.

Beta-ohjelman kyselytutkimuksen kysymykset

Kun työskentelet uusien ominaisuuksien parissa, käytät beta-testausta saadaksesi arvokasta tietoa ominaisuuksista, jotta kehitystiimisi voi parantaa niitä. Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joita voit käyttää saadaksesi parempaa palautetta:

  • Miten arvioisit beta-ohjelmaamme?

  • Oliko sinun mielestäsi helppo tietää vastuualueesi testaajana?

  • Kuinka helppoa oli ilmoittaa kohtaamistasi ongelmista?

  • Onko sinulla ehdotuksia tai kommentteja beta-ohjelmastamme?

  • Miten arvioisit uutta toimintoamme? Onko sinulla ehdotuksia siitä, miten voimme parantaa sitä?

Churn-tutkimuksen kysymykset

Poistumiskyselyillä keräät palautetta käyttäjiltä sen jälkeen, kun he ovat päättäneet peruuttaa tilauksensa tai alentaa sen tasoa. Poistumiskyselyjen tavoitteena on kerätä asiakaspalautetta, jotta voit toimia sen perusteella tuotteen parantamiseksi ja poistuman vähentämiseksi.

Esimerkkejä kyselytutkimuksen kysymyksistä ovat:

  • Mikä on tärkein syy tilisi irtisanomiseen?

  • Miksi päätit peruuttaa tilauksesi?

  • Mikä sai sinut peruuttamaan tilisi?

Älä unohda jättää sivua avoimille kysymyksille, jotta käyttäjät voivat kirjoittaa omin sanoin, miksi he peruuttivat.

Poistumistutkimus

Esimerkki vaihtuvuustutkimuksesta.

 

Luo ja suunnittele kyselyitä Userpilotilla!

HANKI DEMO
  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

Miten Userpilot voi auttaa sinua sovelluksen sisäisissä kyselyissäsi?

Jos etsit nopeaa ja helppoa tapaa toteuttaa erilaisia mikrokyselyjä ja kokemuksia tuotteellesi, älä etsi enää kauempaa.

Userpilot on suunniteltu sinua varten. Userpilot on tehokas tuotteiden käyttöönottoalusta, jonka avulla voit rakentaa nopeasti henkilökohtaisia, joustavia ja kontekstisidonnaisia sovelluksen sisäisiä kokemuksia, jotka on suunnattu eri käyttäjäsegmenteille – ja kaikki tämä kirjoittamatta riviäkään koodia.

Userpilotin käyttämisen etuna palautteen keräämiseen on se, että voit hallita paremmin sitä, kuka näkee kyselyt, mutta voit myös käyttää kerättyjä tietoja välittömästi segmentoidaksesi käyttäjäkuntasi ja saadaksesi heille oikeanlaisen kokemuksen.

Userpilot tukee kuitenkin vain verkko- ja työpöytäsovelluksia, joten et voi luoda kyselykysymyksiä mobiilisovellusten käyttäjille.

Luo ja muokkaa sovelluksen sisäisiä kyselyitä

Userpilotin avulla voit rakentaa ja käynnistää sovelluksen sisäisiä mikrokyselyjä, kuten klassisen PMF-kyselyn tai vastaavia kyselyitä, ja yhdistellä monivalintakysymyksiä ja avoimia kysymyksiä erityisten tietojen keräämiseksi.

Lisäksi voit kerätä ja seurata(NPS) tuloksia sovelluksen sisällä sisäänrakennetulla NPS-widgetillä, jonka avulla voit mukauttaa kyselyn ulkoasua ja tuntumaa sekä asettaa käynnistystiheyden ja erityiskohderyhmän.

Kyselyjen lähettäminen kohdeyleisölle

Userpilotin avulla voit päättää, kuka saa minkä tyyppisen kyselyn ja milloin, ja voit käyttää vastauksia yleisösi segmentointiin.

Jos käyttäjät antavat sinulle alhaisen NPS-pistemäärän, koska heidän mielestään sinulta puuttuu jokin kriittinen ominaisuus (joka sinulla on jo olemassa), voit käynnistää vuorovaikutteisen läpikäynnin, joka opastaa heitä löytämään ja tutkimaan tätä ominaisuutta.

Tag NPS-kyselyn vastaukset

Voit analysoida NPS-pisteitä, merkitä vastauksia ja käyttää tietoja erityisten käyttäjäsegmenttien luomiseen. Analysoi myös kyselystä saamasi palaute yksityiskohtaisesti:

Päätelmä

Sovelluskyselyt ovat tehokkain ja kehittynein tapa parantaa käyttäjäkokemusta ja tuotekehitystä, ja niillä on lukemattomia etuja.

Nyt kun tiedät kaiken sovelluskyselykysymyksistä, siitä, mitä ne ovat ja miten ne otetaan käyttöön, tarvitset työkalun, joka pystyy tekemään sen.

Loppujen lopuksi se, miten sopeudut käyttäjien palautteeseen, voi ratkaista tulevan kasvusi. Jos haluat aloittaa palautteen keräämisen käyttäjiltä tai rakentaa NPS-kyselyn kirjoittamatta riviäkään koodia, on aika saada Userpilotin demo jo tänään!

Kokeile Userpilotin sovelluksen sisäisiä kyselyitä jo tänään!

HANKI DEMO
  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

previous post next post

Leave a comment