Kuinka käyttää sovelluksen sisäisiä opetusohjelmia käyttäjien kouluttamiseen ja tuotteen omaksumisen lisäämiseen?

Mitä ovat sovelluksen sisäiset opetusohjelmat ja miten niiden avulla voit parantaa käyttäjien sisäänpääsyä ja tuotteen käyttöönottoa?

Tässä artikkelissa puhumme seuraavista aiheista:

  • Miten sovelluksen sisäiset opetusohjelmat auttavat parantamaan käyttäjän sisäänpääsyprosessia?
  • Parhaat käytännöt sovelluksen sisäisten opetusohjelmien luomisessa
  • Työkalut, joilla voit luoda opetusohjelmia koodia ilmaiseksi

Käsittelemme myös joitakin hienoja esimerkkejä, jotka voivat inspiroida sinua.

TL;DR

  • Sovelluksen sisäinen opetusohjelma on interaktiivinen opas, joka toimii käyttöliittymässäsi ja jonka tarkoituksena on tarjota opastusta ja sovelluksen sisäistä koulutusta tuotteessasi.

  • Sovelluksen sisäiset opetusohjelmat mahdollistavat itseopiskelun, auttavat uusia käyttäjiä kokemaan arvon nopeammin ja edistävät käyttäjien sitoutumista, mikä johtaa lopulta suurempaan sitoutumiseen.
  • Parhaat käytännöt sovelluksen sisäisten opetusohjelmien luomisessa:
    • Pidä sovelluksen sisäiset oppaat lyhyinä ja yksinkertaisina, jotta ne EIVÄT hukuta käyttäjiä.

    • Testaa eri formaatteja (haarautuva opetusohjelma modaalien avulla, vaiheittainen opas , video-opastus jne.).

    • Sisällön mukauttaminen kuhunkin käyttötilanteeseen
    • Tee niistä vuorovaikutteisia antamalla käyttäjien valita polkunsa.
    • Käynnistä ne kontekstisidonnaisesti segmentoinnin avulla
    • Tee opetusohjelmat saataville pyynnöstä lisäämällä ne sovelluksen sisäiseen resurssikeskukseen.
    • Seuraa aina suorituskykyäsi suhteessa tavoitteisiisi ja katso, missä voit parantaa.
    • Kerää palautetta sitoutumisen jälkeen, jotta ymmärrät, mikä toimii ja mikä ei.
  • On olemassa lukuisia koodittomia käyttöönottotyökaluja, jos haluat päästä alkuun sovelluksen sisäisten oppaiden kanssa, mutta kannattaa tutustua Userpilotiin, Appcuesiin ja Userguidingiin:

    • Userpilot on paras työkalu yksilöllisten ja kontekstisidonnaisten sovelluksen sisäisten opastusten rakentamiseen, ja sen avulla saat käyttöösi laajan valikoiman käyttöliittymämalleja, joita voit käyttää opastuksia rakentaessasi. Voit myös rakentaa sovelluksen sisäisen resurssikeskuksen, johon voit sisällyttää oppaasi, ja saat käyttöösi edistyneen analytiikan ja segmentoinnin. Alhaisin paketti alkaa 249 dollarista kuukaudessa ilman asiaankuuluvia ominaisuusrajoituksia.
    • Appcues olisi paras työkalusi, jos sinun täytyy rakentaa opetusohjelmia mobiililaitteille. Huonona puolena on se, että se rajoittaa voimakkaasti alimmassa (Essentials) paketissa käytettävissä olevia toimintoja. Jos tarvitset tarkistuslistoja, yli 10 tapahtumaa tai yli 5 käyttäjäsegmenttiä, sinun on päivitettävä Growth-suunnitelmaan (alkaen 879 dollaria/vuosi, maksetaan vuosittain).
    • Userguiding on työkalusi, jos sinulla on pieni budjetti. Jos etsit vain suhteellisen helppoa tapaa rakentaa yksinkertaisia sisäänottovirtoja, tämä voi olla hyvä valinta sinulle. Kuitenkin niiden, jotka etsivät enemmän analytiikkaa, räätälöintiä tai monimutkaisia integraatioita, kannattaa luultavasti etsiä muualta. Suunnitelmat alkavat 99 dollarista kuukaudessa, mutta tarjoavat rajoitetusti toimintoja.

Pääset alkuun sovelluksen sisäisillä opetusohjelmilla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Mikä on sovelluksen sisäinen opetusohjelma?

Sovelluksen sisäinen opetusohjelma on interaktiivinen opas, joka toimii käyttöliittymässäsi ja jonka tarkoituksena on tarjota opastusta ja sovelluksen sisäistä koulutusta tuotteessasi. Nämä voivat olla sovelluksen sisäisiä video-oppaita tai vaiheittaisia oppaita (tunnetaan myös nimellä sovelluksen läpikäynti tai interaktiivinen läpikäynti).

Miksi sinun pitäisi käyttää sovelluksen sisäisiä opetusohjelmia käyttäjien sisäänpääsykokemuksessa?

Sovelluksen sisäisten opetusohjelmien päätarkoitus on edistää ominaisuuksien ja tuotteiden käyttöönottoa. Tätä jokainen tuotetiimi haluaisi. Jos kuulut asiakaspalvelutiimiin, tuotehallintaan tai asiakastukitiimiin, haluat, että sisäänpääsykokemuksesi ohjaa käyttäjiä saamaan tuotteestasi lisäarvoa ja pysymään mukana.

Tässä kohtaa sovelluksen sisäiset opetusohjelmat tulevat kuvaan.

Tarjoa itseopiskelua

Meidän ihmisten on vaikea omaksua paljon tietoa kerralla. Siksi pitkät, tylsät tuotekierrokset eivät toimi. Et voi odottaa, että uusi käyttäjä istuu läpi loputtoman sarjan työkaluvihjeitä, jotka käyvät läpi tuotteen koko käyttöliittymän ja selittävät jokaisen elementin kerralla, ja että hän myös muistaa kaiken.

Sovelluksen sisäinen opetusohjelma puolestaan tarjoaa yksityiskohtaista tietoa ja opastaa käyttäjiä käyttämään tuotetta heidän omaan tahtiinsa.

Saada uudet käyttäjät kokemaan arvoa nopeammin

Käyttäjien saaminen Aha! Hetki on ratkaisevan tärkeää. Tärkeämpää on kuitenkin saada heidät myös kokemaan tämä odotettu arvo.

Katsokaas… Aha! Hetki Kyse on lähinnä siitä, että käyttäjät tajuavat, että tuotteesi käyttämisellä voi olla arvoa.

Arvopotentiaali on se, mikä saa heidät rekisteröitymään. Heidän on myös päästävä aktivointipisteeseen.

Sovelluksen sisäiset opetusohjelmat auttavat käyttäjiä pääsemään perille ja kokemaan arvon nopeammin, sillä ne tarjoavat tarvittavaa sovelluksen sisäistä koulutusta, joka lyhentää oppimiskäyrää ja pitää uudet käyttäjät sitoutuneina.

Käyttäjien sitouttaminen

Sitoutuminen on kaikki kaikessa, kun halutaan saada uusi käyttäjä jäämään. Jos he vain tuijottavat ensimmäistä näkemäänsä ruutua, he eivät kestä kovin kauan. Heidän on klikattava, selattava, kirjoitettava – heidän on oltava vuorovaikutuksessa jollakin tavalla.

Hyvä sovelluksen sisäinen opetusohjelma kannustaa tällaiseen vuorovaikutukseen. Se kehottaa ja opastaa käyttäjiä tekemään jotain, ja se tarkoittaa, että he tekevät sen todennäköisemmin, jos se, mitä ohjaat heitä tekemään, on järkevää ottaen huomioon, missä vaiheessa heidän matkaansa he ovat.

Esimerkiksi tarkistuslistan kohteen napsauttaminen käynnistää erityisiä kokemuksia, jotka johtavat aktivoitumiseen. Tarkistuslista sopii sekä uusille käyttäjille että edistyneemmille käyttäjille, jotka voisivat hyötyä siitä, että he löytäisivät muita ominaisuuksia, joita he eivät käytä. Sinun on vain lisättävä erityisiä tehtäviä sen mukaan, missä vaiheessa käyttäjä on matkallaan.

Postfityn tarkistuslista

Asiakkaiden pysyvyyden lisääminen

Ohjeiden tarkoituksena on tarjota sovelluksen sisäistä opastusta silloin ja silloin, kun käyttäjä tarvitsee sitä koko käyttöönoton ajan. Oikein toteutettuna nämä interaktiiviset opastukset auttavat poistamaan jyrkempien oppimiskäyrien aiheuttaman turhautumisen ja helpottavat käyttäjää käyttämään tuotetta.

Mitä enemmän he sitoutuvat, sitä enemmän tuotteesta tulee osa heidän elämäänsä ja sitä enemmän arvoa he saavat.

Ohjeiden käyttäminen käyttäjien sitouttamiseen käyttäjämatkan jokaisessa vaiheessa lisää viime kädessä käyttäjämäärien pysyvyyttä, sillä käyttäjät eivät irtisanoudu, kun he saavat tuotteesta toistuvasti lisäarvoa.

Parhaat käytännöt sovelluksen sisäisen opetusohjelman luomisessa

Toivottavasti ymmärrät nyt, miksi sovelluksen sisäiset opetusohjelmat ovat niin tärkeitä tuotteen käyttöönoton edistämisessä.

Mutta millainen on hyvä sovelluksen sisäinen opetusohjelma? Miten teet siitä mahdollisimman tehokasta?

Sitä me tarkastelemme nyt.

Pidä sovelluksen sisäiset oppaat lyhyinä ja yksinkertaisina, jotta ne EIVÄT hukuta käyttäjiä.

Kaikkien sovelluksen sisäisten oppaiden tulisi olla täsmällisiä ja keskittyä siihen, että käyttäjät sitoutuvat tuotteesi tärkeimpiin ominaisuuksiin ja ottavat ne käyttöön yksi kerrallaan.

Käyttäjiesi ei tarvitse tietää näistä toissijaisista ominaisuuksista (ainakaan vielä), joten voit keskittyä enemmän sovelluksen sisäiseen opastukseen. Aloita kunkin ohjeen tavoitteesta ja opasta käyttäjiä, miten he voivat saavuttaa sen.

Nämä tavoitteet perustuvat siihen, missä vaiheessa käyttäjien matka on ja mihin heidän on päästävä seuraavaksi. Tämä voi tarkoittaa aktivointipisteen saavuttamista, uuden ominaisuuden käyttöönottoa tai tuotteen edistyneiden ominaisuuksien käytön opettelua.

Userpilot tekee sen esimerkiksi näin.

Tervetulomodaalissa keskitytään asettamaan oikeat odotukset työkalua kohtaan ja ohjaamaan käyttäjiä tekemään ensimmäiset tarvittavat toimet, jotta he pääsevät lähemmäksi arvoa. Tämä on kaikki, mitä uusien käyttäjien on tiedettävä.

Kun he ovat onnistuneesti asentaneet Chrome-laajennuksen rakentajan, he näkevät onnistumisviestin, joka ohjaa heitä ottamaan seuraavan askeleen ja rakentamaan ensimmäisen virran.

Sen sijaan, että uusille käyttäjille annettaisiin kaikki tiedot etukäteen, Userpilot keskittyy kannustamaan heitä lisäämään Builderin ensin. Tämä on ensimmäinen askel, joka heidän on otettava, muuten uusi käyttäjä ei voi todella käyttää työkalua ja saada siitä arvoa.

Pääset alkuun sovelluksen sisäisillä opetusohjelmilla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Testaa eri formaatteja

Modaali, työkaluvihje, video, mikä tahansa voi olla osa opetusohjelmia, jotka edistävät asiakkaiden menestystä. Koska käyttäjät ovat erilaisia, he suosivat erityyppistä sovelluksen sisäistä viestintää.

Kannattaa aina testata, mikä toimii parhaiten tavoitteen saavuttamisessa.

Riittääkö esimerkiksi modaalin ja selkeän CTA-kohdan lisääminen, vai pitäisikö käyttää myös tarkistuslistaa?

Voit saada vastauksen käyttämällä A/B-testausta ja vertailemalla tavoitteiden toteutumisprosenttia niiden käyttäjien osalta, jotka näkevät tarkistuslistan ja sitoutuvat siihen, ja niiden käyttäjien osalta, jotka eivät tee sitä.

Huomautus: kaikki työkalut eivät salli A/B-testausta, joten jos haluat kokeilla sitä, kannattaa tutustua Userpilotiin, sillä se on yksi sen ominaisuuksista.

Mukauta sovelluksen sisäiset opetusohjelmat kuhunkin käyttötapaukseen sopiviksi

Useimmilla SaaS-tuotteilla on muutamia erilaisia käyttötapauksia tai käyttäjäpersoonia. On turvallista sanoa, että näillä käyttötapauksilla on usein erilaisia tarpeita kuin tuotteellasi. Joten saman sovelluksen sisäisen opastuksen antaminen kaikille ei tule koskaan toimimaan.

Sen sijaan sinun tulisi luoda erillinen ja henkilökohtainen sovelluksen sisäinen opetusohjelma jokaista käyttötapausta varten. Sitten sinun on vain käynnistettävä oikea ohje jokaiselle käyttäjälle, joka kirjautuu tuotteeseesi.

Tätä varten sinun on tietenkin varmistettava, että tiedät, mihin käyttötapaukseen käyttäjät kuuluvat. Paras tapa tehdä se on kysyä sitä mikrokyselyllä joko rekisteröitymisprosessin aikana tai tervetuloruudulla.

Kerättyjen tietojen avulla voit sitten luoda erilaisia käyttäjäsegmenttejä ja käynnistää erilaisia opetusohjelmia kullekin.

Tee opetusohjelmista vuorovaikutteisia antamalla käyttäjien valita polkunsa.

Voit luoda erilaisen interaktiivisen läpikäynnin kullekin käyttäjäsegmentille, mutta voit myös käyttää mukaansatempaavampaa lähestymistapaa ja antaa käyttäjien valita oman polkunsa.

Molemmat esittelevät uusille käyttäjille tuotteen eri ominaisuuksia ja toimivat hyödyllisinä sovelluksen sisäisinä oppaina. Siinä on kuitenkin keskeinen ero. Yksi antaa käyttäjille tunteen, että he ovat vastuussa kokemuksestaan.

Vuorovaikutteinen luonne tarkoittaa periaatteessa sitä, että käyttäjät kiinnittävät enemmän huomiota, säilyttävät enemmän oppimaansa ja alkavat nähdä lisäarvoa nopeammin.

Lisäksi se, että käyttäjät voivat valita polkunsa, auttaa heitä saamaan arvoa nopeammin, kun merkityksettömät vaiheet jätetään väliin.

Katso, miten ConvertKit tekee sen.

Ne esittävät käyttäjille yksinkertaisen kysymyksen: “Mistä olet liittymässä meihin?”. ConvertKit antaa käyttäjille mahdollisuuden valita itselleen parhaiten sopivan polun, koska sisäänpääsykokemus on erilainen käyttäjälle, joka on vasta aloittamassa, verrattuna käyttäjään, jolla on jo yhteystietoluettelo ja joka siirtyy toisesta työkalusta.

Kun käyttäjä valitsee yhden vaihtoehdon, hänelle näytetään eri vaihtoehtoja, jotka liittyvät hänen käyttötapaukseensa.

Käynnistä sovelluksen sisäinen opastus kontekstisidonnaisesti

Yksi uusille käyttäjille annettavan tiedon ongelmista on se, että he todennäköisesti unohtavat kaiken kymmenen minuutin kuluessa tuotteen käyttämisestä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että perehdytys oli ajanhukkaa, ja lisäksi käyttäjät ovat edelleen pimennossa, kun on kyse tuotteesi käytöstä.

Ratkaisu on
tehdä sovelluksen sisäisistä opetusohjelmista kontekstisidonnaisempia.
.

Mitä se tarkoittaa käytännössä? Se tarkoittaa sitä, että sinun pitäisi kertoa käyttäjälle tuotteesi tietystä ominaisuudesta vain silloin, kun hänen on tarpeen tietää siitä.

Oletetaan, että olet lanseeraamassa uutta ominaisuutta ja haluat auttaa käyttäjiä omaksumaan sen interaktiivisen läpikäynnin avulla. Olisiko järkevää käynnistää tämä käyttäjille, jotka eivät ole vielä käyttäneet keskeisiä ominaisuuksia aktivointivaiheessa?

Ei tietenkään.

Käytä sen sijaan segmentointia varmistaaksesi, että viestisi näytetään vain relevanteille käyttäjille.

Kontekstisidonnainen aloitus voi tehdä sovelluksen sisäisistä opetusohjelmista paljon tehokkaampia ja edistää näin tuotteen käyttöönottoa.

Pääset alkuun sovelluksen sisäisten oppaiden avulla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Tee opetusohjelmat saataville tilauksesta

Tuotteen käyttötietojen avulla voit ymmärtää, milloin ja missä käyttäjät tarvitsevat apua. Sovelluksen opetusohjelmien käynnistäminen silloin, kun käyttäjä uskoo tarvitsevansa niitä, on kuitenkin yksi tapa toimia.

En sano, etteikö se toimisi. Useimmissa tapauksissa se on paras vaihtoehto.

Mutta jotta käyttäjät todella sitoutuisivat siihen, voit lisätä interaktiivisen läpikäynnin sovelluksen sisäiseen resurssikeskukseen, jolloin käyttäjät voivat käyttää sitä niin monta kertaa kuin he tarvitsevat ja silloin kun he sitä tarvitsevat.

Seuraa suorituskykyä ja paranna

Vuorovaikutteisten läpikäyntioppaiden, sovellusoppaiden ja oppaiden rakentamisessa on kyse käyttäjien sitoutumisen ja omaksumisen edistämisestä koko käyttömatkan ajan käyttäjäkoulutuksen avulla.

Ja mistä tiedät, ovatko ne tehokkaita, jos et seuraa suorituskykyä?

Yksi tapa ymmärtää tehokkuus on asettaa tavoitteita, jotka haluat käyttäjien saavuttavan. Esimerkiksi tietyn ominaisuuden käyttäminen tai aktivoinnin saavuttaminen.

Kun olet asettanut nämä tavoitteet, varmista, että yhdistät jokaisen tuotteen läpikäynnin tai opetusvideon tiettyyn tavoitteeseen. Näin varmistat, ettet rakenna oppaita ilman tarkoitusta, ja voit myös mitata niiden tehokkuutta.

Paranna oppaita käyttäjien palautteen perusteella

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, sinun pitäisi aina kerätä palautetta käyttäjiltäsi ja parantaa sitä.

Samoin kuin sovelluksen sisäisten oppaiden rakentamisessa, palautteen on oltava yksityiskohtaista ja kontekstisidonnaista.

Mitä tämä tarkoittaa?

Käytä erityyppisiä kyselyitä eri kohdissa käyttäjäkokemuksen ymmärtämiseksi, mutta myös sen selvittämiseksi, missä kohdissa käyttäjät ovat vaikeuksissa ja missä uusi opetusohjelma olisi hyödyllinen.

Oletetaan esimerkiksi, että käyttäjäsi on juuri päättänyt sitoutua sisäänpääsyn aktivointisovelluksen läpikäyntiin ja saavuttanut uuden virstanpylvään.

Haluaisit tietää, millainen heidän kokemuksensa oli. Voit kysyä niitä yksinkertaisella mikrokyselyllä.

Parhaat esimerkit sovelluksen sisäisistä opetusohjelmista

Olen jo käsitellyt joitakin esimerkkejä käydessäni läpi sovelluksen sisäisten opetusohjelmien parhaita käytäntöjä, mutta tässä on kokoelma parhaita opetusohjelmia, jotka myös noudattavat niitä.

Userpilot-sovelluksen video-opastus sekä vaiheittainen opas.

Userpilot on loistava työkalu, jonka avulla voit rakentaa käyttäjille opetusohjelmia ja käynnistää ne oikeaan aikaan. On siis täysin järkevää, että me myös toteutamme sitä, mitä saarnaamme.

Esittelin jo, miten opastamme uusia käyttäjiä alkuun, joten tässä on videoesimerkki, jonka tarkoituksena on rohkaista käyttäjiä rakentamaan ensimmäinen virtaus.

Käytämme modaalia, johon on upotettu lyhyt video ja yksinkertainen CTA, joka kehottaa käyttäjiä ryhtymään toimiin. Kun he napsauttavat Start building (Aloita rakentaminen) -painiketta, käynnistyy vaiheittainen interaktiivinen, työkaluvihjeiden avulla rakennettu läpikäynti, joka vie uudet asiakkaat jokaisen videossa selitetyn vaiheen läpi.

Miksi tämä on hyvä esimerkki:

  • käyttää erityyppistä sisältöä
  • on kontekstisidonnainen: modaali käynnistyy uusille käyttäjille, kun he käyttävät sovelluksen sivua ensimmäistä kertaa.
  • se on lyhyt ja keskittyy yhteen tavoitteeseen

Pääset alkuun sovelluksen sisäisillä opetusohjelmilla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Sovelluksen sisäinen opetusohjelma, joka opastaa käyttäjiä askel askeleelta.

Kommunicate on asiakastuen automaatioalusta, jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa omia tekoälychatbottejaan ilman koodausta.

Käyttäjiä perehdyttäessään Kommunicate käyttää interaktiivisia ohjeita, jotka opastavat käyttäjiä chat-widgetin mukauttamisessa. Vaiheittaiset ohjeet annetaan yksinkertaisina kopioina, ja ne käynnistyvät vasta, kun käyttäjä on ottanut sarjan edellisen vaiheen ja noudattanut ohjeita.

Kun esimerkiksi ponnahtaa esiin työkaluvihje, joka kehottaa käyttäjää lisäämään tekstiä, seuraava työkaluvihje tulee näkyviin vasta, kun käyttäjä on suorittanut toiminnon.

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

  • antaa käyttäjien osallistua ja oppia omaan tahtiinsa
  • se on lyhyt ja helposti ymmärrettävä
  • ja keskittyy yhteen tavoitteeseen: widgetin räätälöintiin.

Tolstoi käyttää useita video-opetusvideoita eri käyttötarkoituksiin.

Tolstoy on alusta, jonka tarkoituksena on lisätä digitaalista hyväksyntää hyödyntämällä videota asiakkaiden sisäänpääsyssä. Videot edistävät todistetusti sitoutumista, parantavat tiedon säilyttämistä ja lisäävät konversiota.

He loivat erilaisia video-oppaita ja interaktiivisia oppaita tiettyjä käyttötapauksia varten sen sijaan, että olisi laadittu yksi opas , joka hallitsee kaikkia. Ihmiskasvot auttavat lisäämään personointia, ja tämä rakeinen lähestymistapa auttaa käyttäjiä saamaan alustalta juuri sen, mitä he tarvitsevat, nopeasti.

Miksi tämä on hyvä esimerkki?

  • rakeinen lähestymistapa: erilaiset käyttötapaukset
  • pieninä palasina esitettävät videot auttavat käyttäjiä käsittelemään tietoa helpommin.
  • visuaaliset oppijat ovat etusijalla, ja tämä toimii, koska työkalu itsessään on videoiden luomisalusta oppaille.

Koodittomat käyttöönottotyökalut sovelluksen sisäisten oppaiden rakentamiseen.

On olemassa lukuisia koodittomia käyttöönottotyökaluja, jos haluat päästä alkuun sovelluksen sisäisillä opetusohjelmilla. Jotta työsi olisi helppoa, tässä on kolme vaihtoehtoa, jotka perustuvat budjettiisi ja tarpeisiisi.

Jos haluat perusteellisen vertailun Userpilot vs. Appcues vs. Userguiding -vertailusta, voit tutustua siihen täällä tai alla olevaan yhteenvetoon.

Userpilot- paras työkalu henkilökohtaiseen ja kontekstisidonnaiseen käyttöönottoon sovelluksen sisäisissä opetusohjelmissa.

Userpilot on kehitetty erityisesti SaaS-tuotetiimeille, jotka haluavat parantaa käyttäjien sisäänpääsykokemusta ja lisätä käyttäjien aktivointia. Voit rakentaa valtavan määrän erilaisia käyttäjien sisäänpääsykokemuksia ja sovelluksen sisäisiä opastusvirtoja ilman koodausta.

Mutta mikä parasta?

Userpilotin avulla saat todella parasta vastinetta rahoillesi.

Verrattuna Appcuesiin ja Userguidingiin Userpilot tarjoaa sinulle suurimman valikoiman käyttöliittymämalleja, joita voit käyttää opetusohjelmia laatiessasi, ja segmentointivaihtoehdot ovat edistyneimmät.

Userpilotin hyvät ja huonot puolet

✅ Käyttöliittymämalleja ei ole rajoitettu suunnitelman mukaan – pääset käyttämään niitä kaikkia jokaisella suunnitelmalla, mikä tarkoittaa, että saat lisäarvoa jopa Traction-suunnitelmalla (tämä on lähtötason suunnitelma).

✅ Mukaansatempaavat läpikäynnit ja perehdytysoppaat – rakenna interaktiivisia läpikäyntejä, jotka on suunnattu eri käyttäjäsegmenteille.

✅ Sovelluksen sisäinen apu – rakenna resurssikeskus, joka tarjoaa itsepalvelutukea käyttäjillesi, muokkaa se brändiisi ja valitse erilaisia apuvaihtoehtoja käyttäjien tyytyväisyyden lisäämiseksi (esim. videot, sovelluksen sisäiset virrat, chat ja muut).

Kehittynyt analytiikka ja segmentointi – analysoi tuotteen käyttöä ja sovelluksen sisäistä sitoutumista ja rakenna rajattomasti käyttäjäsegmenttejä tietojen avulla.

❌ Vain selain/verkkosovellus – Userpilot ei toimi mobiililaitteissa/sovelluksissa.

❌ Ei sovi pienille startup-yrityksille, joilla on pieni budjetti (<$100)- Userpilot on tehokas, keskisuurten markkinoiden ja yritystason työkalu. Joten 249 dollaria kuukaudessa saattaa olla liian kallista todella pienille startup-yrityksille. Katso Userpilotin hinnoittelu täältä.

Pääset alkuun sovelluksen sisäisten oppaiden avulla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Appcues- paras työkalu mobiilisovellusten opetusohjelmien rakentamiseen.

Appcues tarjosi aiemmin käyttöönottomalleja, mikä helpotti työkalun käyttöä. Se tarjosi kuitenkin ennalta määritellyn tavan ajatella palveluunottoa, mutta sen hintalappu oli muita palveluunotto-ohjelmistoja korkeampi. Tätä kirjoitettaessa (vuoden 2022 lopussa) Appcues on poistanut käyttöönoton aloituspohjansa – korvaamatta niitä kuitenkaan toisella ratkaisulla.

Appcuesin avulla voit suunnitella virrat, jotka tekevät sisäänottoprosesseista lastenleikkiä. Näiden virtojen avulla luot tuotekierroksia ja muuta sovelluksen sisäistä viestintää käyttäjien kanssa.

Appcuesin edut ja haitat

✅ Voidaan käyttää myös verkkosovelluksissa ja mobiilisovelluksissa.

✅ Voit käyttää valmiita virtauksia tai rakentaa omia käyttämällä useita käyttöliittymämalleja. Tarkista Appcuesin ominaisuudet täältä.

✅ Mahdollistaa perussegmentoinnin ja tapahtumapohjaisen virtauksen käynnistämisen.

❌ Se rajoittaa voimakkaasti alimmassa (Essentials) paketissa käytettävissä olevia toimintoja. Jos tarvitset tarkistuslistoja, yli 10 tapahtumaa tai yli 5 käyttäjäsegmenttiä, sinun on päivitettävä Growth-suunnitelmaan (alkaen 879 dollaria/vuosi, joka on maksettava vuosittain), mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava yli 10 500 dollaria, jotta voit alkaa käyttää Appcuesia useampiin käyttötapauksiin. Tarkista Appcuesin hinnoittelu täältä.

Appcuesissa ei ole resurssikeskusominaisuutta, joten et voi käyttää sitä itsepalvelutuen tarjoamiseen käyttäjille.

 

Userguiding- paras työkalu, kun olet pienellä budjetilla.

UserGuiding on edullisempi, aloittelevan tason työkalu, joka tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä ottamaan uusia asiakkaita käyttöön ja lisäämään tuotteiden käyttöönottoa.

UserGuiding on erinomainen rakentamaan käyttäjille yksinkertaisia käyttöönottokokemuksia. Se sisältää koodittoman rakentajan, segmentointivaihtoehtoja ja helposti lisättäviä käyttöliittymäkuvioita, kuten hotspotteja, työkaluvihjeitä ja modaaleja.

Vaikka siinä on myös muita hienouksia, kuten resurssikeskus ja analytiikka, tämän tuotteen ydin on sen sisäänottovirtojen rakentaja. Jos etsit vain suhteellisen helppoa tapaa rakentaa yksinkertaisia sisäänottovirtoja, tämä voi olla hyvä valinta sinulle. Kuitenkin niiden, jotka etsivät enemmän analytiikkaa, räätälöintiä tai monimutkaisia integraatioita, kannattaa luultavasti etsiä muualta.

 

Userguidingin hyvät ja huonot puolet

 

✅ Pienille aloittaville tai itsenäisille yrityksille hinta on houkutteleva tekijä.

✅ Hyvä valikoima käyttöliittymämalleja, joista voit valita, kun rakennat virtauksia ja oppaita.

❌ Työkalun käytössä on monia virheitä ja suorituskykyongelmia. Käyttöliittymä on myös melko hankala navigoida.

❌ Sen toiminnot ovat rajalliset, erityisesti peruspaketissa. Siellä on vain pieni valikoima ominaisuuksia – kaikki UserGuidingin vesileimalla/brändäyksellä varustettuna.

Päätelmä

Hyvin tehty sovelluksen sisäinen opetusohjelma toimii aina parhaiten verrattuna tuotekierrokseen, ja se auttaa käyttäjiä opastamaan tuotteen käyttöliittymän läpi vaivattomasti ja hyödyntämään arvokkaita ominaisuuksia ilman kitkaa.

Jos haluat parantaa käyttäjäkokemusta, on opas onboardingin läpikäynti on oikea tapa toimia. Hanki Userpilot-demo päästäksesi alkuun.

Pääset alkuun sovelluksen sisäisten oppaiden avulla ilman koodausta. Kokeile Userpilotia!

Hanki DEMO nyt

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita
previous post next post

Leave a comment