Hva er mikroundersøkelser? Typer og beste fremgangsmåter

Hva er mikroundersøkelser, og hvordan kan du bruke dem til å forstå kundesentiment og samle brukervennlig tilbakemeldingsinnsikt?

Sammenlignet med lange undersøkelser hjelper mikroundersøkelser å forstå brukernes behov på en mer kontekstuell måte.

I denne artikkelen skal vi dekke alt du trenger å vite om dem og dekke typer, eksempler og beste fremgangsmåter .

TL;DR

  • En mikroundersøkelse (også kjent som en popup-undersøkelse) er et kort skjema som består av 1 til 3 spørsmål, ofte vist i appen, som lar deg samle inn brukertilbakemeldingen du trenger for å ta produktbeslutninger for bærekraftig vekst.
  • Fordelene med mikroundersøkelser er at de får bedre innsendingsrater, høyere kvalitet på svarene, og du får informasjonen raskere.
  • Det er mange forskjellige bruksområder for mikroundersøkelser, inkludert NPS , CES , CSAT , PMF -funksjonsforespørsler, konkurrentundersøkelser, personalisering og tilbakemeldinger om churn ved å bruke kanselleringsflyter .
  • Når du oppretter brukerundersøkelser , bør du sørge for at du målretter deg mot spesifikke kundesegmenter og holder undersøkelsesspørsmålene fokusert på det du ønsker å finne ut.
  • Utformingen av mikroundersøkelsene dine bør samsvare med utformingen av produktet ditt for å opprettholde merkevarekonsistens, og mikrokopien skal være tydelig og lett å forstå.
  • Userpilot lar deg lage mikroundersøkelser i tråd med merkevaren og brukergrensesnittets design og også analysere og handle på tilbakemeldingene du samler inn.

 

Hva er en mikroundersøkelse?

En mikroundersøkelse er en rask og enkel måte å samle brukertilbakemeldinger på i et biteformat, sammenlignet med tradisjonelle lengre undersøkelser som brukes til brukerundersøkelser.

Mikroundersøkelser er:

  • generelt vist i appen
  • laserfokusert på et spesifikt spørsmål, for eksempel tilbakemelding på nye funksjoner eller innsamling av kundetilfredshetsdata fra en NPS-undersøkelse .
  • vist til bestemte segmenter av brukere

Mikroundersøkelser vs tradisjonelle undersøkelser

Naturen til en mikroundersøkelse betyr at det ofte er en mye bedre tilnærming enn tradisjonelle lange undersøkelser eller å sende spørsmål via andre metoder, for eksempel e-post.

I et nøtteskall, sammenlignet med tradisjonelle undersøkelser, lar mikroundersøkelser deg:

  1. Samle inn mer data – på grunn av en høy frekvens av undersøkelsessvar fra in-app;
  2. Samle inn svært nøyaktige tilbakemeldinger og kontekstspesifikke data – for eksempel basert på faktisk produktbruk
  3. Få store mengder data veldig raskt og muliggjør en kontinuerlig tilbakemeldingsdatasløyfe.

Vi vil utforske noen av dem mer detaljert nedenfor.

1. Mikroundersøkelser lar deg samle inn mer data

Tidligere var den eneste måten å samle inn data og tilbakemeldinger fra kunden på å spørre direkte eller sende tradisjonelle spørreundersøkelser via e-post.

Selvfølgelig er problemet med en e-postundersøkelse at den ikke skaleres.

Det andre problemet er at ikke alle vil åpne e-posten, og av de som gjør det, vil ikke alle klikke på lenken til undersøkelsen.

Det er derfor mikroundersøkelser er så effektive. De vises i appen , noe som betyr at du får en mye høyere innsendingsfrekvens og undersøkelsessvar.

 

innsatsscore undersøkelse brukerpilot

Bygg undersøkelser i appen med Userpilot

2. Mikroundersøkelser er kontekstspesifikke og nøyaktige

Med mikroundersøkelser i appen kan du målrette mot brukere basert på faktisk produktbruk og samle inn meningsfulle data på tvers av hele kundereisen.

Nå er det det svært målrettet betyr.

Hvis du trengte å få tilbakemeldinger fra kunder som hadde brukt en spesifikk funksjon, kan du gjøre det ved å sette opp utløsere i produktet ditt, og deretter vise mikroundersøkelsen når utløseren utløses.

opprette et segment ved hjelp av Userpilot

 

3. Mikroundersøkelser muliggjør en kontinuerlig tilbakemeldingssløyfe

En sterkere tilbakemeldingssløyfe hjelper din produktledede vekstmarkedsføringstiltak og A/B-testing hjelper deg med å forstå brukerne dine, men du kan slite med å utvikle og lansere nye funksjoner som brukerne vil ta i bruk .

Mikroundersøkelser hjelper deg med å bygge løpende tilbakemeldinger fra brukere i produktet som hjelper deg med å lukke gapet mellom det produktet ditt leverer og det brukerne dine forventer.

Alltid på undersøkelseswidgeter er den beste måten å oppnå dette på, da de er en form for passiv tilbakemelding som brukeren kan få tilgang til med et enkelt klikk inne i appen og gi spesifikk tilbakemelding.

calendly undersøkelse

Mikroundersøkelsestyper og eksempler

Mikroundersøkelser er så tilpasningsdyktige at du kan bruke dem til å samle tilbakemeldinger om praktisk talt alle emner.

Her er noen typer mikroundersøkelser du kan bruke i appen din – og hva du kan oppnå med den

  1. Passive kundetilbakemeldinger mikroundersøkelser – for å samle tilbakemeldinger på en bestemt side, produkt eller funksjon
  2. Kundetilfredshetsmikroundersøkelser ( NPS , kundetilfredshetspoeng, kundeinnsatsscore, produkt-markedstilpasningsundersøkelse ) – for å samle brukersentimentnivåer til brukerne dine og fortsette å forbedre produktet ditt for å redusere churn
  3. Funksjonsundersøkelser – for å hjelpe deg med å ta databaserte produktbeslutninger
  4. Informasjonsinnsamlingsmikroundersøkelser for å hjelpe deg for eksempel å skrive en verdifull case-studie, eller organisere et webinar som brukerne dine vil finne virkelig verdifulle
  5. Konkurrentanalyse mikroundersøkelser – for å finne ut hvorfor brukeren har valgt deg fremfor en større aktør
  6. Velkomstskjerm- mikroundersøkelser (også kalt use case/ persona microsurveys) – for å samle inn den dyrebare demografiske, bruks-tilfelle og mål
  7. Churn microsurveys (aka exit surveys) slik at du kan finne ut hvorfor brukerne dine forlater deg (og trekke konklusjoner som vil hjelpe deg å redusere churn) og til og med bringe dem tilbake!

Nå – la oss se hvordan hver av disse saas-widgetene for mikroundersøkelser ser ut.

1. Passive kundetilbakemeldinger mikroundersøkelser

Passiv tilbakemelding er den som initieres av brukerne. Det refererer til innsikt en kunde gir uten å bli spurt av det aktuelle selskapet, gjennom on-demand-undersøkelser eller andre kanaler.

Den mest brukte metoden for å samle inn passiv kundetilbakemelding er å bruke alltid-på-tilbakemeldingsmoduler som er innebygd på bestemte sider i appen din.

Det er en nyttig måte å se hvordan du kan forbedre kundeopplevelsen og tilføre mer verdi til produktet ditt.

Her er et godt eksempel fra Miro:

Du kan klikke på knappen nederst på skjermen. Hvis du gjør det, åpnes denne mikroundersøkelsen:

miro passiv undersøkelse

Det er en enkel måte for Miro å samle inn tilbakemeldinger om en bestemt side av produktet.

Her er et annet eksempel, denne gangen fokusert på brukeropplevelsen med en spesifikk funksjon.

miro csat undersøkelse

 

2. Mikroundersøkelser om kundetilfredshet (NPS, CSAT, CES, PMF)

Kundetilfredshetsundersøkelser har vanligvis ett hovedspørsmål som fokuserte på å spørre brukerne om å vurdere en spesifikk opplevelse eller være enig eller uenig i et utsagn.

Net promoter score (NPS) undersøkelser

En av de vanligste bruksområdene for mikroundersøkelser er å måle NPS (Net Promoter Score) .

Net Promoter-scoreundersøkelser er laget for å samle kundelojalitetsdata – hvordan brukere føler om produktet ditt.

userpilot nps survey builder

CES (Customer Effort Score)

CES-undersøkelser måler den opplevde innsatsen for å fullføre en oppgave.

For eksempel hvor enkelt det var for en bruker å bruke en funksjon eller oppnå noe i produktet ditt, og hjelpe deg med å finne friksjonspunkter i kundeopplevelsen.

kundeinnsatsscoreundersøkelse bygget med userpilot

 

Kundetilfredshetsundersøkelser (CSAT)

CSAT (customer satisfaction score) er en mer fokusert undersøkelse som ber om å samle spesifikk tilbakemelding på kundeopplevelsen mens du samhandler med produktfunksjonene eller støtteteamet.

CSAT-undersøkelse bygget med brukerpilot

Produktmarkedstilpasningsundersøkelse (PMF).

PMF (Product-Market Fit), en undersøkelse som spør “Hvor skuffet ville du føle deg hvis du ikke lenger kunne bruke dette produktet?” lar deg tilpasse produktet til markedets behov. ved å forstå om det er noen oppfattet verdi i det nåværende tilbudet ditt.

PMF-undersøkelser brukes til å bygge og skreddersy minimum levedyktige produkter, men kan også være nyttige for å teste produkt-markedet tilpasning etter flere produktforbedringer for å se om du går i riktig retning,

pmf undersøkelse

 

Kilde: Userpilot- Få en demo nå og bygg din!

3. Funksjonsundersøkelsesdata

Microsurveys kan gi deg informasjonen du trenger for å ta databaserte produktutviklingsbeslutninger og drive vekst for produktet ditt.

Du kan lage en forespørsel om produktfunksjoner og spørre brukeren hva de mangler i produktet og hva de prøver å oppnå. Disse skal kun brukes til informasjonsformål. De hjelper deg å forstå et behov brukeren har, men hver forespørsel skal ikke bare gå på produktets veikart.

De mest brukte funksjonsundersøkelsene er de du bruker til å samle inn tilbakemeldinger med bare noen få spørsmål etter en ny funksjonslansering eller når en ny bruker har engasjert seg i den for første gang.

funksjonsundersøkelse

4. Informasjonsinnsamling mikroundersøkelser

Noen ganger trenger du informasjon fra brukerne dine som du bare ikke kan finne ut ved å observere oppførselen deres i appen alene.

Som – som hva slags komplementære produkter de bruker (slik at du f.eks. kan jobbe med integrasjoner eller joint ventures), eller hva slags informasjon de ønsker å høre i ditt neste webinar.

Det ville være vanskelig å samle inn denne typen tilbakemeldinger med tradisjonelle undersøkelser da de mangler kontekst.

En mikroundersøkelse, derimot, er rask og kontekstuell. Dette kan hjelpe oss å forstå hvor brukere sliter eller trenger hjelp, og kan føre til å lage mer målrettet pedagogisk innhold som guider i appen eller webinarer.

erfaringsundersøkelse bygget med userpilot

 

5. Konkurrentanalyse mikroundersøkelser

Konkurrentforskning kan ofte være vanskelig og er generelt avhengig av at du ser på hva dine konkurrenters produkter gjør og hvordan de posisjonerer seg.

Men det trenger ikke være sånn.

Du kan bruke en mikroundersøkelse for å spørre brukerne hvorfor de velger verktøyet ditt fremfor en konkurrent når de konverterer til betalte kunder. Å utløse disse til rett tid i kundereisen er nøkkelen.

konkurrentforskningsundersøkelse

6. Velkomstskjermmikroundersøkelser – brukscase og persona brukerdata

Den vanligste feilen vi fant SaaS-selskaper gjør i vår ‘ State of SaaS Onboarding Research ‘ på over 1000 SaaS-selskaper, er mangelen på en velkomstskjerm.

Undersøkelser på velkomstskjermer er perfekte for å forbedre produktets introduksjonsflyt – siden de lar deg gi en mer personlig opplevelse for brukerne dine .

Bare still et par spørsmål om jobbrollen deres, målene deres og hva de ønsker å oppnå med produktet ditt.

Brukere kan velge ett av alternativene og vil deretter bli vist den mest relevante innføringsflyten og produktgjennomgangene basert på svarene deres. Dette vil drive kundesuksess og forbedre oppbevaring ettersom brukeren får oppleve verdien av produktet ditt raskere.

velkomstskjermundersøkelse

7. Churn feedback mikroundersøkelser under kunde offboarding

En siste – men sannsynligvis viktigst av alt – brukscase for mikroundersøkelser er å samle innsikt i hvorfor kunder har churnet.

Dette er noe alle SaaS-selskaper og produktsjefer ønsker å vite. Produktteamet ditt kan bruke innsikten fra disse undersøkelsene til å drive produktutvikling og fjerne potensiell friksjon i produktet.

Den enkleste måten å finne ut av det på er å utløse en mikroundersøkelsesmodal når en bruker trykker på “avbryt”-knappen.

Gi en liste over forhåndsdefinerte grunner til at de ønsker å kansellere – dette bør være basert på innsikt du allerede har eller velutdannede antakelser som du vil teste ut.

Her er et eksempel på en kanselleringsflyt fra Userpilot.

churn-undersøkelse eksempel fra brukerpilot

Fordelen med churn-undersøkelser er at du umiddelbart kan følge opp brukerens valg i siste forsøk på å ombestemme seg: noen ganger kan det være at de rett og slett ikke var klar over at det allerede fantes en løsning på problemet med produktet ditt.

Hvis de for eksempel velger “for dyrt” som hovedårsak eller “prosjektet mitt er avsluttet”, kan du vurdere å tilby et alternativ til å kansellere, for eksempel å sette kontoen på pause eller en rabatt.

alternativ til churn som tilbys under offboarding-flyten

Beste praksis for å forbedre brukertilbakemeldingsundersøkelsen din?

Så nå du har begynt å tenke på å samle tilbakemeldinger, lurer du kanskje på hvordan du kan gjøre mikroundersøkelsene dine mer effektive som mulig.

Her er tre ting du kan gjøre for å forbedre mikroundersøkelsene dine:

Kontekst: hold undersøkelsene dine i fokus

Hold undersøkelsene dine helt fokusert på ett aspekt av produktet ditt.

Det betyr at du må tenke på et par forskjellige ting.

For det første, hvilken informasjon prøver du å samle inn?

Hvis det er funksjonsforespørsler, så fokuser på det. Hvis det er Net Promoter ( NPS-score ), så fokuser på det.

Kombiner aldri to forskjellige områder i en mikroundersøkelse, det fører bare til dårlige data.

For det andre, tenk på hvem du vil skal samle inn dataene. Svaret bør aldri være “alle”. Du vil begrense det til et veldig spesifikt brukersegment.

For eksempel gir det ikke mening å sende en tilbakemeldingsundersøkelse til en bruker som aldri har brukt en ny funksjon som du har lagt til produktet ditt.

Det fokuset er det som får mikroundersøkelsen din til å fungere. Det er det som vil øke innsendingsfrekvensen din, og det betyr at du får den mest nøyaktige tilbakemeldingen.

Design: merkevare og brukeropplevelse er viktig

Utformingen av mikroundersøkelsene dine er veldig viktig når det gjelder å holde merkevaren din konsistent. På samme måte vil du at e-postene dine skal samsvare med merkevaren din, du trenger også at brukerundersøkelsene dine holder seg konsekvente.

Når du bruker verktøy som Userpilot, kan du angi temaer og tilpasse dem for å matche merkevaren din. på den måten vil hver undersøkelse du lanserer tilby en konsekvent merkevareopplevelse.

sette opp temaer i userpilot

Det er også verdt å påpeke at du ofte vil at undersøkelsene dine skal skille seg ut visuelt på en eller annen måte.

Kanskje ved å endre bakgrunnsfargen, eller legge til en kant med høy kontrast. På denne måten er det mer sannsynlig at brukeren engasjerer seg i undersøkelsene dine.

Mikrokopi: bruk enkelt språk i undersøkelsene dine

I tillegg til utformingen av mikroundersøkelsene dine, er det verdt å bruke tid på mikrokopien du bruker.

Dårlig kopi kan gjøre undersøkelsene dine uforståelige. Dette kan redusere kvaliteten på innsikten du samler inn, og til og med redusere antall undersøkelsessvar.

Tenk på ordlyden av dette spørsmålet:

“Hva tenkte du da du brukte denne funksjonen?”

Det kan virke greit, men det finnes måter du kan forbedre det på for å gjøre det klart og lettere å forstå.

For eksempel er det ikke nok å si “denne funksjonen”, fordi de kan begynne å stille spørsmål ved hvilken funksjon du snakker om.

Her er en bedre versjon av det samme spørsmålet:

«Hvor enkelt var det å bruke masseopplastingsfunksjonen vår?»

Legg merke til hvordan spørsmålet er mer spesifikt (snakker om brukervennlighet) og forklarer også nøyaktig hvilken funksjon tilbakemeldingsmikroundersøkelsen din spør om.

Å gjøre noen justeringer av mikroundersøkelsens mikrokopi kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder å samle inn kundeinnsikt.

Målgruppe: fortsett detaljert med brukersegmenteringen

Målrett kundeundersøkelsene dine basert på brukeratferd og andre attributter for brukerpersonlighet og gjør undersøkelsene dine relevante for hvor hver kunde er på reisen .

  • type bruker – nye brukere, avanserte brukere og bedriftsbrukere har svært forskjellige aktivitetsmønstre.
  • tidsbasert – før en prøveperiode utløper, etter at de har brukt en bestemt funksjon for første gang, eller etter gjentatt bruk.

slutten av prøveundersøkelsen

 

Prøveutløpsundersøkelser bygget med Userpilot

Du kan enkelt oppnå dette ved å målrette mikroundersøkelsene dine ved å bruke granulær segmentering som påmeldingsdato og plantype.

segmentering av brukerpilot

Spor, analyser og forbedre

La oss ikke glemme sporing og forbedring. Du bør ikke angi undersøkelsene dine og glemme dem. Analyser alltid svar, test ulike spørsmålstyper og se hvilke som fikk mer engasjement fra kunden.

Svar også kunden som engasjerte seg i brukerundersøkelsene dine, og lukk sløyfen. Dette hjelper brukerne dine til å føle at du bryr deg og at deres meninger betyr noe. Du kan gjøre nettmotstanderne dine om til promotører ved å tilpasse svar på NPS-undersøkelser basert på poengsum eller lage forskjellige oppfølgingsopplevelser i appen basert på andre undersøkelsessvar.

userpilot nps dashbord

 

Hvordan lage mikroundersøkelser med Userpilot?

Userpilot er mye mer enn et onboarding-plattformverktøy. Det hjelper deg også med å måle kundelojalitet med et innebygd NPS-dashbord i tillegg til å samle inn meningsfull tilbakemelding med ulike typer popup-undersøkelser for kontekstuell tilbakemelding.

Det er veldig enkelt å legge til en NPS-undersøkelse i produktet ditt. Bare utform undersøkelsen din, skriv spørsmålene dine, og så er den klar til å vises til kundene dine.

userpilot nps builder dashbord

bygge NPS-undersøkelser med Userpilot

Du kan deretter målrette et spesifikt kundesegment slik at du kun viser din NPS-undersøkelse til rett kunde.

Du kan deretter overvåke undersøkelsessvarene dine og legge til tilpassede tagger til forskjellige svar for å oppdage trender om hva som kan påvirke en god eller dårlig poengsum.

merking av undersøkelsessvar med brukerpilot

Du kan også få tilgang til et bibliotek med undersøkelsesmaler for de mest brukte mikroundersøkelsene (CSAT, CES, PMF osv.) for raskt å samle handlingsdyktig innsikt med minimal innsats.

Eller bruk en rekke forskjellige brukerundersøkelseselementer, inkludert tekstinndata og alternativknapper, og lag spesifikke undersøkelser fra bunnen av.

brukerpilot mikroundersøkelser

Hva er bra når du bruker Userpilot for å samle tilbakemeldinger? Det er flere grunner:

  • lage brukerundersøkelser ved hjelp av maler
  • tilpasse og tilpasse malene slik at de passer til merkevaren din
  • bruke avansert segmentering for å utløse undersøkelser kontekstuelt basert på handlinger i appen eller
  • analyser undersøkelsessvar og merk dem for å avdekke mønstre
  • automatisere oppfølging som opplevelser i appen

Konklusjon

Hvis du ønsker å gå mikro og være kontekstuell, hvor brukerne dine er og drive produktvekst basert på viktige takeaways på hva brukernes verdi er, er mikroundersøkelser veien å gå.

Klar til å drive vekst? Få en Userpilot-demo og se hvordan du kan bruke mikroundersøkelser og handle på tilbakemeldinger for å drive produktvekst.

previous post next post

Leave a comment