Jämförelse av WalkMe och Whatfix med viktiga funktioner [+Alternativ]

Det kan vara svårt att välja en plattform för digital adoption (DAP). Ska du välja stora namn som WalkMe eller Whatfix?

Walkme och Whatfix är ganska lika varandra, men de är inte helt utbytbara. I den här artikeln kommer vi därför att tydligt redogöra för skillnaderna och hur du väljer den bästa DAP:n för ditt företags behov av användarintroduktion.

Så låt oss gå rakt på sak!

TL;DR

  • WalkMe och Whatfix är båda plattformar för digital adoption som låter dig skapa anpassningsbara produktgenomgångar och analysera data om produktanvändning.
  • WalkMe ger bättre användaranalyser och kundsupport. Whatfix är lättare att implementera, underhålla och integrera med andra verktyg.
  • Båda plattformarna kan användas utan programmeringskunskaper, men det krävs kodning för att anpassa dem fullt ut.
  • WalkMe och Whatfix marknadsför sig båda för stora företag med behov av introduktion och utbildning av anställda. Whatfix är dock mer tillgängligt för små och medelstora företag.
  • Ingen av plattformarna publicerar sina priser, men användarrecensioner visar att WalkMe börjar på cirka 9 000 dollar per år och Whatfix på cirka 1 200 dollar per månad.
  • Om du letar efter en prisvärd, kodfri SaaS-lösning för kundinskolning är Userpilot ett utmärkt alternativ till Whatfix och WalkMe (inte lämplig för inskolning av anställda i appar från tredje part). Du kan enkelt bygga inskolningsupplevelser utan kod och driva på produktanvändningen.
  • Userpilot är också prisvärt med prisplaner från 249 dollar per månad som inkluderar alla nödvändiga funktioner och avancerad analys för att stödja dina behov av produktintroduktion.

Välkomstmodal Userpilot

Vad är WalkMe?

WalkMe är i grunden en företagslösning för effektiv utbildning av dina anställda för att de ska kunna använda dina verktyg. Plattformen låter dig skapa anpassningsbara, djupgående produktgenomgångar för att hjälpa användarna att lära sig din programvara och följa deras framsteg.

webbplats för walkme

WalkMe kan också användas för att SaaS-användare att ta till sig SaaS, men det är inte deras huvudfokus, vilket innebär att du inte får några viktiga funktioner som behövs för detta.

Översikt över WalkMe-funktioner

WalkMe:s två huvudfunktioner – produktgenomgångar och användaranalys – är mycket kraftfulla och mångsidiga för att få in användare i systemet.

Om du har viss kunskap om programmering och teknisk förmåga kan du göra dessa funktioner ännu mer sofistikerade. Men för dem som inte har någon erfarenhet av kodning erbjuder WalkMe ett redigeringsverktyg som gör de grundläggande funktionerna enkla och snabba att konfigurera.

Med WalkMe kan du:

  • Skapa anpassningsbara produktturer med vägledning på skärmen.
  • Skapa grundläggande användarsegment med förgrenade genomgångsupplevelser.
  • Kommunicera med användarna via meddelanden och notiser i appen.
  • Visa analyser av användarnas interaktioner och engagemang i din programvara.

 

WalkMe instrumentpanel

Kunskap om kodning ger dig möjlighet att anpassa användargränssnittet, inmatningsflöden och analyser ytterligare. Du kan också anlita en WalkMe-tekniker som hjälper dig med detta.

WalkMe har i vilket fall som helst ett stort djup för användarintroduktion, särskilt när det gäller utbildning av anställda.

 

Vad är Whatfix?

På många sätt är Whatfix ganska likt WalkMe. Dess typiska kunder är också stora företag på företagsnivå som har behov av att få in anställda och användare. Företaget tillhandahåller vägledning i appen för webb-, skrivbords- och mobilapplikationer för att främja digital omvandling för stora företag.

Översikt över Whatfix-funktioner

Whatfix erbjuder möjligheten att skapa produktresor “kodfria”. Men precis som WalkMe krävs det en viss programmeringsförmåga för att faktiskt anpassa användargränssnittet och användarupplevelsen.

Så, i ett nötskal, med Whatfix kan du:

 

Whatfix instrumentpanel

 

Vid det här laget kan det fortfarande vara svårt att se skillnaden mellan WalkMe och Whatfix. De viktigaste funktionerna som vi har tittat på hittills är i stort sett desamma.

Låt oss därför ta en mer detaljerad titt på hur de två plattformarna för digital adoption skiljer sig åt.

Jämförelse mellan WalkMe och Whatfix plattformar för digital adoption

WalkMe och Whatfix erbjuder i princip samma funktioner och funktionalitet för att öka nya användares produktivitet genom att snabbare ta till sig verktygen.

Det visar sig dock att det finns vissa anmärkningsvärda skillnader i kvaliteten och omfattningen av dessa funktioner i varje produkt.

Här är en översikt över några av de viktigaste särskiljande faktorerna:

Jämförelse av genomförandet: teknisk kunskap krävs

På det hela taget är Whatfix enklare att installera och implementera än WalkMe. Du behöver bara installera tillägget i Chrome eller Firefox och kopiera några JavaScript-utdrag för att komma igång.

WalkMe däremot har en mycket mer komplicerad installationsprocess. Det är en lösning på plats, vilket innebär att den måste implementeras lokalt. Detta kräver en hel del teknisk kunskap och kräver ofta hjälp av en WalkMe-certifierad expert.

Jämförelse av analyser: data om inresa

Det är här som Whatfix börjar hamna på efterkälken. WalkMe har en användarvänlig instrumentpanel för att visa data om onboarding och digital adoption samt analyser av användarnas framsteg, medan Whatfix har ganska begränsade analysmöjligheter.

Whatfix gör det möjligt att integrera Google Analytics eller andra liknande verktyg för att spåra och mäta data om användarbeteende, men detta är inte lika kraftfullt och bekvämt som den fullständiga analysplattform som WalkMe stöder.

 

Whatfix-analyser

Det betyder också att för att få riktigt robusta analyser av produktanvändning med Whatfix måste man köpa ett ytterligare verktyg.

Jämförelse av produktintegrationer

Även om användaranalyser med Whatfix är en begränsning, visar sig dess integrationsförmåga vara en fördel.

Whatfix är utformat för att enkelt kunna integreras med analysverktyg, LMS och kundsupportkanaler. Så istället för att ha flera externa verktyg eller separata, potentiellt förvirrande supportkanaler, kopplar Whatfix ihop dem alla för att skapa en smidigare användarupplevelse.

WalkMe erbjuder ett mer robust system överlag, men stöder inte samma integrationsnivå som Whatifx.

Jämförelse av kundsupport

Den relativt tekniska karaktären hos både WalkMe och Whatfix innebär att stödet är en viktig fråga.

WalkMe kan vara svårare att konfigurera, men det brukar erbjuda bättre support. Om du vill ha personlig anpassning eller anpassad implementering kan du behöva betala för denna support, men WalkMe har ett rykte om sig att leverera när det gäller tekniskt stöd.

Whatfix-användare rapporterar däremot att det inte alltid är helt kompatibelt med deras produkt och att supporten de får kan vara bristfällig. Whatfix största resurs för självbetjäning är deras forum, och även där är det ofta andra Whatfix-användare som svarar på frågor.

Inskolning av anställda och inskolning av SaaS-användare: kan de göra båda?

Det viktigaste att tänka på här är förmodligen att både WalkMe och Whatfix är företagslösningar som är utformade för stora företag med stora användarbaser.

En av deras viktigaste användningsområden är därför introduktion och utbildning av anställda.

Betyder det här att WalkMe och Whatfix inte kan användas för att få in SaaS-kunder? Inte alls.

Det är bara det att användarutbildning är mer relevant för dem än kundanpassning för att öka användaraktiveringen och produktanvändningen.

Distinktionen är viktig här. När det gäller introduktion av anställda finns det inget behov av att få en användare att upptäcka värdet av produkten. För SaaS-företag är detta ögonblick avgörande för att produkten ska kunna accepteras och för att användarna ska kunna fortsätta att prenumerera.

De anställda har inget val – de måste använda produkten eller online-verktyget.

Detta innebär att det användningsfall som WalkMe och Whatfix prioriterar är inriktat på att hjälpa användarna att bli mer produktiva med en programvara, men inte nödvändigtvis få ut mer värde av den.

SaaS-företag måste kunna motivera till aktivering och bekämpa avhopp.

WalkMe och Whatfix har båda funktionalitet för att göra detta på ett begränsat sätt, men inte i samma utsträckning som lösningar som är inriktade på användningsfall för kundanpassning.

 

Jämförelse mellan WalkMe och Whatfix

Varken WalkMe eller Whatfix publicerar sin exakta prisinformation. Det finns dock några ledtrådar som vi kan använda för att göra en uppskattning.

Båda plattformarna kräver att användarna begär en offert. Whatfix uppger att “Vår prissättning är helt baserad på kundens krav och användning” :

whatfix prissättningsplaner anpassade

WalkMe erbjuder Basic- och Custom-planer:

walkme prissättning anpassade offerter

 

Om ett företag undviker att publicera prisinformation betyder det vanligtvis att tjänsterna inte är billiga.

Baserat på användarrecensioner verkar det som om WalkMe:s Basic-plan börjar på cirka 9 000 dollar per år. Whatfix recensioner visar att deras tjänster börjar på 1 200-2 000 dollar per månad.

Vi kan dock inte direkt jämföra dessa priser. WalkMes Basic-plan är mycket mer begränsad än de allmänna funktioner som Whatfix erbjuder.

Men å andra sidan vet vi inte exakt vilka funktioner Whatfix-kunder får för 1 200 dollar per månad.

WalkMe vs Whatfix alternativ: Userpilot

Userpilot är en kraftfull plattform för produktanvändning som gör att du snabbt kan bygga personliga, flexibla och kontextrelaterade upplevelser i appen som är inriktade på olika användarsegment – allt utan att skriva en rad kod.

Userpilot är inte avsett för introduktion och utbildning av anställda . Det är snarare lämpligast för SaaS-företag i mellanstora företag som vill göra en högkvalitativ användarintroduktion och få tillgång till avancerad produktanalys i ett och samma verktyg.

Userpilot har byggts särskilt för SaaS-produktteam som vill förbättra användarupplevelsen och öka aktiveringen av användarna.

Du kan bygga ett stort antal olika användarupplevelser och vägledningsflöden i appen utan att behöva koda.

När du börjar använda Userpilot får du tillgång till följande viktiga funktioner:

  • Glöm kodning av upplevelser i appen: Userpilot är en lösning utan kodning och kräver bara att apputvecklarna installerar en rad javascript i appen och att du laddar ner ett Chrome-tillägg som öppnar den visuella byggaren.

  • Bygg flöden i appen med hjälp av det största utbudet av UI-mönster (modaler, slideouts, tooltips, hotspots, banners) och onboarding-upplevelser i appen (checklistor, mikroundersökningar, NPS-undersökningar, resurscenter i appen) för att vägleda användarna och göra det möjligt för dem att ta till sig verktyget på digital väg.
  • Få tillgång till ett inbyggt NPS-verktyg för att samla in och analysera användarnas åsikter så att du kan förbättra din onboardingprocess baserat på verkliga data.
  • Skapa och spåra kombinationer av händelser i appen, t.ex. klick, hovers och ifyllda formulär, och analysera sedan alla dessa interaktioner med hjälp av dina egna anpassade händelser, som kan skapas utan kod eller API-samtal.
  • Använd avancerade produktanalyser och analyser av flöden i appen för att identifiera var användarna behöver hjälp, hur och om de slutför uppgifter och skapa granulära användarsegment för att utlösa upplevelser i appen på ett kontextuellt sätt (segmentera baserat på användaridentifieringsdata, engagemang i appen, anpassade händelser, klick, hover, ifyllda formulär, svar på användarfeedback, NPS-poäng med mera).

  • Förbättra inskolningsupplevelsen med hjälp i appen genom att starta ett resurscenter direkt i appen. Lägg till guider i appen och videohandledningar och ge användarna tillgång till kunskapsbanken eller kontakta supporten. Självbetjäning har aldrig varit enklare och ditt supportteam behöver inte längre hantera samma repetitiva frågor igen.

Den bästa användaranpassningen är kontextuell och sker precis där användarna behöver den, i din app. Det finns ingen bättre plattform för digital adoption som erbjuder mer värde för pengarna än Userpilot.

Boka en demo med vårt team och gör dig redo att bygga den bästa onboarding-upplevelsen som dina användare har sett.

 

Prissättning av Userpilot

Userpilot erbjuder mycket värde för pengarna jämfört med andra liknande verktyg på marknaden. Till och med deras första plan (Traction) erbjuder alla nödvändiga funktioner utan någon begränsning av användningen.

Förhållandet mellan pris och funktioner är bäst för Userpilot. Andra billigare verktyg på marknaden skulle definitivt inte uppfylla dina behov, och andra som Pendo skulle vara för dyrt. Userpilot ligger i det området. – Saurav S.

Prisdifferentieringen sker främst på servicenivå (t.ex. anpassad domänhosting, dedikerad Customer Success Manager, SLA) och baseras på antalet månatliga aktiva användare (MAU) som ditt företag har.

Här är den detaljerade Userpilot-prissättningen:

  • Dragkraft: För upp till 2 500 användare kostar denna plan 249 USD/månad.
  • Tillväxt: För upp till 10 000 användare kostar den här planen 499 USD/månad.
  • Företag: För storskaliga företag börjar dessa planer från 1000 dollar per månad.

WalkMe vs. Whatfix – Vilken är den ledande plattformen för digital adoption?

I slutändan är WalkMe och Whatfix mer lika än de skiljer sig åt. Men låt oss sammanfatta några viktiga punkter där de skiljer sig åt:

  • Whatfix är lättare att införa och underhålla än WalkMe.
  • Whatfix är mer tillgängligt för små och medelstora företag, men båda riktar sig till företag som tillverkar programvara.
  • WalkMe har mycket mer kraftfulla inbyggda användaranalyser än Whatfix.
  • WalkMe:s kundsupport har ett betydligt bättre rykte än Whatfix när det gäller att ge effektiv hjälp.
  • Den exakta prissättningen är okänd, men om du kan klara dig med WalkMe:s Basic-plan är det förmodligen billigare än Whatfix.

Å andra sidan ska du komma ihåg: Om ditt användningsområde inte är onboarding för anställda och du letar efter en mer användarvänlig, prisvärd och intuitiv onboarding-lösning för att öka användarnas acceptans, kan Userpilot vara precis vad du behöver!

Är du intresserad av att skapa en bra onboarding-upplevelse för dina kunder? Kolla in en Userpilot-demo idag!

 

previous post next post

Leave a comment