50+ најбољих алата за укључивање корисника за СааС [Updated for 2023 & Categorized]

Суочимо се са тим: без правих алата за интеграцију корисника , не можете да пружите сјајно искуство укључивања за своје нове кориснике. А без сјајног искуства у вези са укључивањем, ваши корисници се не активирају и не одустају. Према ТецхЦрунцх-у, ако ваши корисници не разумеју ваш софтвер током процеса онбоардинга, 77% њих се неће вратити. Зато смо саставили листу од 50 најбољих бесплатних и плаћених алата за укључивање корисника који ће вам помоћи да остварите циљеве за активацију корисника , раст производа и приход.

И не само то: за вашу удобност, груписали смо алате у 9 категорија различитим циљевима које можете постићи са њима – алати за ток регистрације, софтвер за интеграцију у апликацији, алати за интеграцију путем е-поште, корисничка аналитика, алати за повратне информације корисника, корисничка подршка и алати за успех итд. – а затим предложио узорак гомиле алата.

Дакле, ако сте заинтересовани за било коју одређену категорију, једноставно скочите на релевантне одељке са леве стране ове странице!

ТЛ;ДР

  1. Постоји неколико различитих категорија алата за укључивање корисника :
  1. Најбољи алати за укључивање корисника у свакој категорији: 1. Алати за укључивање у апликацију: Усерпилот , Аппцуес, Интерцом.
    2. Сингуп флов алати: Аутх0;
    3. Алати за уградњу е-поште: Цустомер.ио, Усер.цом
    4. Алати за ћаскање у апликацији: Ливецхат, Дрифт.
    5. Видео онбоардинг алати: Лоом; Алати за вебинар: Секуел.ио;
    6. Алати за аналитику: Хотјар, Микпанел, Хеап, Усерпилот.
    7. Алати базе знања: Зендеск;
    8. Алати за повратне информације: Типеформ, Усерпилот (за НПС).
    9. Алати за корисничку подршку: Фресхдеск
  2. Да бисте поједноставили процесе укључивања корисника и уштедели трошкове, потражите алате који се природно интегришу једни са другима. Такође, размотрите алате који покривају неколико случајева употребе – ее укључивање корисника у апликацију и путем е-поште, анализирање података о клијентима и ангажовање корисника путем ћаскања уживо.
  3. Ево неколико алата за укључивање корисника који се природно интегришу једни са другима:
    • Усерпилот (за укључивање корисника у апликацији), Интерком (за укључивање е-поште и ћаскање у апликацији) и Амплитуде, Микпанел или Хеап (за детаљну аналитику производа) – сви имају изворну интеграцију једни са другима како би ваша е-пошта била Укључивање корисника апликације беспрекорно и више засновано на подацима.
    • Хотјар и Зендеск – имају изворну интеграцију која ће вам омогућити да скратите време одговора на повратне информације купаца.
    • Усерпилот , Лоом и Типеформ – тако да можете лако да уградите своје Лоом видео туторијале и Типеформ анкете у свој ток онбоардинга.

4. Примери комплетног скупа алата за интеграцију СааС корисника:

    • „Комплетан“ скуп алата за укључивање корисника за растуће СааС компаније: ОАутх (пријава) + Усерпилот (прикључивање у апликацији, НПС) + Интерком (укључивање е-поште, ћаскање у апликацији) + Вистиа (укључивање видео записа) + наставак (вебинари) + Типска форма (повратне информације) + Микпанел/Амплитуде/Хеап (аналитика понашања корисника) + Зендеск (база знања) + Цела прича (снимање сесије).
    • Скуп алата за уградњу „МВП“ корисника за стартапе са ограниченим буџетом: Аутх0 (регистрација – бесплатна) + Интро.јс (у апликацији, бесплатно) + МаилЦхимп (е-пошта, фреемиум) + Лоом (видео, фреемиум) + Евебинар (вебинари) + Типеформ (анкете, фреемиум) + Микпанел (аналитика, фреемиум) + Хелпдеск (база знања) + ЛогРоцкет (снимање сесије).

 

Бирате свој скуп алата за укључивање корисника?

Закажите БЕСПЛАТНУ консултацију

  • Сазнајте више о Усерпилоту
  • Погледајте како се интегрише са другим алатима

 

Алати за укључивање корисника у апликацији

Вероватно прва алатка на коју бисте требали да помислите када правите свој технички скуп алата за онбоардинг је ваш алат за онбоардинг у апликацији . Такви алати вам омогућавају да направите обиласке производа у апликацији како бисте своје нове кориснике водили кроз ваш производ, чиме значајно побољшавате шансе да се они стварно активирају (и смањујући одлив дана 1 и недеље 1. ) У овом одељку ћемо покрити и алати за уградњу корисника без кодирања , и „уради сам“ „буџетска“ решења која захтевају кодирање.

Софтвер за укључивање корисника у апликацији без кода + алати за А/Б тестирање

софтвер за укључивање корисника у апликацији

Усерпилот – „све у једном“ алатку за укључивање корисника

Усерпилот је моћан алат за укључивање корисника који вам помаже да побољшате активацију нових корисника и повећате усвајање корисника. Омогућава вам да брзо изградите персонализована, флексибилна, контекстуално релевантна искуства укључивања корисника у апликацију и обиласке производа циљаних на различите сегменте корисника – све без писања линије кода.

Такође можете лако да изградите и покренете различита искуства уградње у апликацији из разних „грађевинских блокова“ (УИ шаблона) као што су токови, описи алата , контролне листе , центри ресурса, анкете у апликацији итд. за сваку фазу путовања корисника са то.

Усерпилот вам омогућава да направите интерактивна упутства која су боља од ваших традиционалних линеарних обилазака производа и значајно побољшате ваш процес укључивања.

Ево кључних предности Усерпилот-а у поређењу са другим алаткама за укључивање корисника у апликацији:

  • Ви градите своја искуства са укључивањем директно на врх свог производа – помоћу визуелног ВИСИВИГ-а (преко Цхроме екстензије). Ово је најлакши начин изградње интерактивног укључивања корисника на тржиште.
  • Заборавите на искуство кодирања у апликацији : Усерпилот је решење без кодирања и захтева само да ваш програмер инсталира линију јавасцрипт-а унутар ваше апликације и да преузмете проширење за Цхроме које отвара визуелни буилдер. Не морате чак ни да тражите од својих програмера да проследе догађаје у апликацији путем скрипте – једноставно их можете сами означити на фронтенду.
  • Највећи опсег образаца корисничког интерфејса (модали, клизања, описи алата, хотспотови, банери) и доживљаја онбоардинг у апликацији (контролне листе, микроанкете , НПС анкете , ресурсни центар у апликацији) из алата за интеграцију корисника на тржишту.
  • Уграђени НПС алат и анкете у апликацији за прикупљање и анализу расположења корисника како бисте могли да побољшате свој процес укључивања на основу стварних података. Можете да додате анкете директно у ток укључивања корисника.
  • Усерпилот вам омогућава да пратите комбинације догађаја у апликацији као што су кликови, лебдење и попуњавање образаца, а затим анализирате све ове интеракције у оквиру сопствених прилагођених догађаја, који се могу изградити без кода или АПИ позива.прилагођени догађаји у Усерпилот-у
  • Напредна аналитика производа и аналитика тока у апликацији за идентификацију где корисницима треба помоћ (трендови + токови продаје, путање и кохорте ускоро). Ово вам може помоћи да боље разумете своје кориснике и да побољшате своје искуство уласка корисника.
  • Софистициране функције сегментације које вам омогућавају да контекстуално покренете искуства у апликацији (можете сегментирати своје кориснике на основу података о идентификацији корисника, ангажовања у апликацији, прилагођених догађаја, кликова, лебдења, попуњавања образаца, одговора на повратне информације корисника, НПС резултата и још много тога)
  • Усерпилот вам омогућава да побољшате своју укљученост помоћу виџета за подршку у апликацији ( Центар ресурса ) који можете да додате директно у апликацију. Додајте водиче у апликацији и видео упутства и дајте корисницима приступ да претражују базу знања или да се обрате подршци. Самопослуживање никада није било лакше.

Најбоље укључивање корисника је контекстуално и дешава се тамо где је корисницима потребно, унутар ваше апликације.

Такође – Усерпилот је један од најбољих алата за онбоардинг корисника у смислу вредности за новац (погледајте цене овде).

Закажите демонстрацију са нашим тимом и припремите се да изградите најбоља искуства при укључивању која су ваши корисници видели.

Усерпилот Прицинг

Одређивање цена корисничког пилота има три главна плана:

  • Тракција – почевши од 299 УСД месечно плаћа се годишње за 2500 МАУ
  • Раст – почевши од 499 УСД месечно који се плаћа годишње за 10000 МАУ
  • Предузеће – почевши од 1000 УСД месечно који се плаћа годишње за 10000 МАУ (наменска инфраструктура, СЛА, приоритетна подршка и више потреба предузећа)

Набавите најбољи алат за укључивање у апликацију!

Закажите БЕСПЛАТНУ консултацију

  • разумети разлике
  • изабрати најбољу

Аппцуес

аппцуес контролна табла

Аппцуес је још један алат за уградњу корисника без кода који помаже нетехничким тимовима да прате и анализирају употребу производа. Можете да објавите обиласке за укључење у апликацију , најаве и анкете о покретању. За разлику од Усерпилот-а, функционалност је веома ограничена ако користите основне планове (у плану „Ессентиалс“, почевши од 299 УСД месечно, немате контролне листе или покретаче, а можете да креирате само 5 корисничких сегмената

Апликације које се користе за обезбеђивање шаблона за укључивање, што је олакшало коришћење алата. Међутим, он је обезбедио унапред дефинисан начин размишљања о онбоардингу, док је имао вишу цену од другог софтвера за онбоардинг. Од тренутка писања (почетак 2023.), Аппцуес је уклонио своје шаблоне за укључивање – без да их је заиста заменио другим решењем.

Аппцуес вам омогућава да лако дизајнирате своје токове укључивања. Начин прављења обилазака производа и друге комуникације у апликацији са корисницима у Аппцуес-у је исти као у Усерпилот-у – преко Цхроме екстензије, што вам омогућава да правите директно на врху вашег производа (ово није случај за сваки алат – погледајте детаљнији преглед Алати за укључивање корисника у апликацији овде. )

Ево неких предности коришћења Аппцуес-а:

  • Приступ корисничком интерфејсу лаком за коришћење којим свако у тиму може да рукује за изградњу токова у апликацији без кодирања.
  • Изградња обиласка производа у Аппцуес-у је релативно једноставна. Само треба да отворите њихово проширење за Цхроме на врху апликације и почнете да градите своја искуства у апликацији помоћу ВИСИВИГ уређивача. Једноставно изаберете УИ образац и прилагодите га ‘уживо’, или покажете на елементе којима желите да нпр. додате своје описе алата.
  • Раније је било још лакше – изабрали сте један од његових шаблона, они би у основи креирали обилазак производа за вас, а ви сте само морали да прилагодите сваки корак. Ово је ограничило могућности прилагођавања, али је било корисно за почетнике. Не знамо да ли Аппцуес планира да врати своје шаблоне.
  • Такође можете да креирате контролне листе помоћу Аппцуес-а ( НИЈЕ доступно на Ессентиалс плану) и подстакнете кориснике да предузму акцију. Они су у реду, али имају ограничену функционалност (не могу покренути ЈС функције или додати елементе гамификације) у поређењу са алтернативама, као што је Усерпилот.
  • Пратите интеракцију са корисничким интерфејсом помоћу истраживача догађаја који вам омогућава да означите елементе без кодирања.

Направите прилагођене корисничке сегменте (до 5 на Ессентиалс плану) на основу корисничких својстава, токова, интеракција или догађаја које подесите у истраживачу догађаја.

Пендо


Пендо је свеобухватна платформа за дигитално усвајање која је најпознатија по комбиновању функција уградње корисника са алатом за анализу производа, повратним информацијама у апликацији и функцијама усвајања производа.

Намењен је првенствено пословним корисницима и вероватно има најнапреднију аналитику од свих алата које покривамо у овом чланку. Али све то има своју цену.

Упркос цени и стрмој кривуљи учења, Пендо има неколико предности у поређењу са својим конкурентима:

  • Пендо је познат по својим добрим аналитичким алатима који се лако користе као што су путање, задржавање и токови. (Од К1 2023., Усерпилот ће имати исте аналитичке функције, са робуснијом функционалношћу). Ово можда неће бити потребно ако тражите само софтвер за обиласке.
  • Пендо има алатку за планирање производа која се може користити за организовање повратних информација купаца и давање приоритета функцијама високе вредности. Помаже да тимови буду усклађени са заједничким водичем за планирање функција.
  • Ради на веб апликацијама и мобилним апликацијама, тако да ако су вам потребне и једно и друго, ово би могао бити добар избор за вас.

Такође има много недостатака:

  1. Изненађујуће, за алатку за упутства и ангажовање за производ који тврди да је „све у једном“, не можете да делујете директно на корисничку аналитику из Пендо-а у Пендо-у. То је зато што Пендо не дозвољава да циљате кориснике сегментиране према догађајима у апликацији са водиче у апликацији које сте направили са њим. Ево кратке листе Пендо-ових недостатака:
    • Не дозвољава вам ни да покренете искуства заснована на догађајима у апликацији. Ово је вероватно због технолошког дуга – али Пендо-ову аналитику чини прилично НЕПОСРЕДНОМ.
    • Пендо нуди ограничене елементе укључивања , што значи да не можете увек да креирате најбоље искуство за своје кориснике. Ако желите контролне листе, њима се може приступити само из Ресурсног центра, што поништава сврху њиховог постојања.
    • Пендо цене су вам доступне само ако тражите понуду . Компанија не наводи цене на свом сајту за више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа. Ово би могао бити Пендоов највећи недостатак.

    Ако тражите алатку која вам приказује корисничку аналитику у реалном времену и омогућава вам да покренете искуства у апликацији на основу догађаја у апликацији и понашања корисника у реалном времену – Усерпилот нуди ове функције (и по нижој цени ознака такође).

    Пендо Прицинг

     

    Пендо ангажовање цена

     

    Пендо има 4 плана цена подељена у 2 нивоа („планови за почетак“ и „планови за раст“) и 2 производа („ангажовање“ и „усвојити“). Основни „планови за почетак“ почињу од 7000 долара годишње, који се плаћају само годишње. Овај план нема много смисла јер има изузетно ограничене функције (у поређењу са Усерпилотовим „Трацтион“ планом , који вам даје све функције и интеграције + до 2.500 МАУ за 2988 УСД!):

    • нема НПС
    • нема Ресурсног центра
    • без интеграције (!)
    • само основна аналитикапендо стартер план

    Планови „Раст“ ће вам бити доступни само ако затражите понуду. Компанија не наводи цене на свом сајту за више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа.

Усергуидинг

Корисничка контролна табла

УсерГуидинг је јефтинији алат за усвајање производа на почетном нивоу који нуди низ функција које помажу компанијама да прихвате нове клијенте и подстакну усвајање производа.

УсерГуидинг се истиче у стварању једноставних доживљаја укључивања за кориснике. Укључује алат за прављење кода, опције сегментације и лако додане УИ обрасце као што су вруће тачке, описи алата и модали.

Иако има и неке друге додатке као што су ресурсни центар и аналитика, месо овог производа је његов креатор тока уласка. Ако је све што тражите релативно лак начин за изградњу једноставних токова укључивања, ово би могао бити одличан избор за вас. Међутим, људи који траже више аналитике, прилагођавања или сложене интеграције вероватно би требало да траже негде другде.

Као алатка за интеграцију без кода, УсерГуидинг има бројне функције које ће вам помоћи да креирате токове укључивања за ваше нове клијенте и водити их током њиховог путовања.

Ево шта ћете добити када почнете да користите УсерГуидинг:

  • Креирајте интерактивна упутства за производе без ометања програмера јер је потпуно без кода.
  • Направите контролне листе за пријем и доведите купце до тачке активације тако што ћете елиминисати нагађање о томе шта би требало да буде следећи корак.
  • Користите различите обрасце корисничког интерфејса, као што су описи алатки за контролне листе , модали и клизања да бисте подстакли право искуство у апликацији, праву особу, у право време на њиховом корисничком путовању.
  • Додајте емоџије, гифове, слике или видео записе да бисте прилагодили своје токове укључивања и да они одговарају вашем бренду.
Одређивање цена за кориснике

Иако је УсерГуидинг одличан алат за стартапе који немају много новца да уложе у алат за укључивање, он има врло строга ограничења за основни план.

Можете креирати највише 20 водича, 2 контролне листе и 1 ресурсни центар, само 1 члана тима и брендирање УсерГуидинг-а на свим УИ обрасцима!

Ако желите да креирате неограничене водиче са неограниченим обрасцима корисничког интерфејса без брендирања Усергуидинг-а , требало би да изаберете професионални план који кошта 299 долара.

Управљање новим ценамаПрофессионал додаје неограничене водиче, приступне тачке и контролне листе, почевши од 399 УСД месечно или 299 УСД месечно ако се наплаћује годишње.

Корпоративни план вам даје приступ свему плус персонализовано тренирање. Почевши од 699 УСД месечно или 499 УСД месечно за годишњи план.

ИНТЕРЦОМ ПРОДУЦТ ТОУРС

Вероватно сте већ упознати са Интерцомом, платформом за разговорни маркетинг и ангажовање, такође познатом по свом софтверу за обилазак производа. Па, они такође имају додатак који се зове Интерцом Продуцт Тоурс

.Софтвер за обиласке производа: Интерком обиласци производа

Извор: интерцом.цом

Немојте ме погрешно схватити. Интерком производ је одличан. Али Интерцом Продуцт Тоурс је заиста погодан само за заиста основне обиласке производа, као што смо расправљали у ранијем блогу.

  • Подржава само линеарно укључивање – то јест, низ неинтерактивних информативних панела као на слици изнад, а не интерактивне обиласке производа:Обилазак производа ГАН Интерком линеарни
  • УКС је прилично основни, што ограничава колико контекстуални могу бити дати знакови. На пример , нема модала, клизача, контролних листа или врућих тачака . Ако подржавате више случајева употребе и више сегмената публике, или ако ваш производ има много различитих функција, овај приступ који одговара свима је проблематичан.
  • Интерцом Продуцт Тоурс не подржава А/Б тестирање . Дакле, како ћете утврдити да ли се ваше упознавање може побољшати?нема аб тестирања у интерфону
  • Иако тврди да нема кода, у ствари је стил који можете користити без ЦСС кодирања прилично ограничен. Ако желите потпуну контролу над изгледом и осећајем, потребан вам је веб програмер на кућишту.

Коначно, Интерцом Продуцт Тоурс је доступан само као додатак главном Интерцом производу .

Односно, не можете га купити засебно – морате да потрошите најмање 149 УСД месечно додатно на претплату на Интерцом.

Предности интеркома

  • Ако сте непоколебљиви корисник интеркома и ваше потребе за укључивање су једноставне, он се неприметно интегрише са остатком њихових алата
  • Видео снимци без оквира изгледају сјајно!

Недостаци интеркома

  • Само линеарне туре, без праве интерактивности
  • Ограничени опсег корисничких искустава
  • Стилизација захтева кодирање – увек можете да кажете да ли је неко користио Интерцомов софтвер за обилазак производа, јер обиласци производа увек изгледају некако исто…
  • Цене на улазној тачки могу изгледати привлачне, али се нагло повећавају са све већим бројем корисника које можда имате. На Интерцомовој веб страници нема транспарентних цена.

Цене обиласка производа интерфона

Интерцом-ове обиласке производа су додатак тако да их можете добити само ако већ имате претплату на њих. (Планови цена Интерцома су ноторно компликовани и тешки за навигацију). Основни почетни план почиње од 74 УСД и мораћете да платите 199 УСД месечно за функцију обиласка производа.

Решења за „уради сам“ корисника (захтевају кодирање)

Разумемо да свако стартап предузеће не може себи приуштити да купи згодан (али прилично скуп) софтвер за укључивање корисника без кодирања, и да ће можда морати сами да кодира водиче за процес уградње корисника. Хајде да погледамо неке јс библиотеке које могу помоћи у томе.

ИНТРО.јс (бесплатно)

ИНТРО.јс

Интро.јс, јавасцрипт водич, омогућава вам да искористите овај принцип тако што вам омогућава да убаците траку напретка у свој ток укључивања и натерате кориснике да заиста пређу циљну линију.

Схепхерд.јс

 

Схепхерд.јс

Библиотека Схепхерд.јс је још једна јавасцрипт библиотека за креирање обилазака производа која је веома прилагодљива и која вам помаже у процесу укључивања корисника.

У суштини ради све што ради Интро.јс, али се још увек ажурира и ради на њему, чини се да улинке Интро.јс (има толико отворених проблема на ГитХуб-у на које нико не одговара…).

Требало би да изаберете решење отвореног кода за укључивање корисника које вам може понудити подршку када вам је потребна.

Алати за ток регистрације – за уклањање трења у процесу укључивања корисника

Ако не желите да изгубите кориснике пре него што се чак и региструју за ваш производ, ваш ток регистрације треба да буде што је могуће лакши . Ово се може постићи помоћу Сингле-Сигн Он . Јединствена пријава (ССО) је својство контроле приступа више повезаних, али независних софтверских система. Са овим својством, корисник се пријављује са једним ИД-ом и лозинком да би добио приступ повезаном систему.

Попуњавање дугих и детаљних образаца за регистрацију и регистрацију је увек било досадно и дуготрајно. То нико не воли!

Док градите искуство у апликацији, можете да додате ССО тако да ће ваши корисници имати мање образаца за попуњавање.

Можете добити такву врсту алата за ауторизацију без трења да бисте поједноставили ток укључивања корисника у следеће компаније:

АутхО (Фреемиум)

АутхО пружа универзалну платформу за аутентификацију и ауторизацију за веб и мобилне платформе и апликације.

Када говоримо о укључивању корисника, АутхО вам неће помоћи само да побољшате конверзије приликом регистрације једноставним решењима за пријаву, већ ће такође обезбедити ваше АПИ-је и спречити злонамерне пријаве.

Са АутхО, смањићете време потребно корисницима да заврше процес регистрације и безбедно ухвате и задрже своје податке.

АутхО подржава све програмске језике, тако да није важно да ли сте направили апликацију у Ц#, Јава или Ангулар.

Заснован је на фреемиум моделу и почиње са 0 УСД месечно до 850 УСД месечно за 50.000 редовних активних корисника.

Због своје флексибилности и фреемиум модела, АутхО је погодан и за мала и средња предузећа и за велика предузећа.

Алати за укључивање путем е-поште

Чак и када имате одличан пријем у апликацији, укључивање е-поште помоћу алата за аутоматизацију е-поште је и даље од суштинског значаја за укључивање корисника. Верификације е-поште, слање трансакцијских е-порука, фактурисање, покушај да се поново ангажују корисници који се нису пријавили неколико дана или слање листе линкова за читање – може се обавити само путем е-поште. Баш као и много подршке за а-синхронизацију. Дакле, хајде да видимо који алати за е-пошту су најбољи за побољшање корисничког искуства.

Дрип

Дрип је популаран алат у е-трговини, али се такође може користити за креирање е-порука за пријем. Он ће слати е-поруке засноване на окидачу које стижу директно у пријемно сандуче без одласка на промотивни канал (ако корисник користи Гмаил).

Дрип вам омогућава да превазиђете основне поруке е-поште и креирате различите процесе аутоматизације е-поште за укључивање корисника, вишеканални маркетинг и кампање е-поште.

Пружа вам детаљну аналитику и увиде о сваком пробном клијенту како бисте могли да предузмете мере на побољшању конверзија и задржавања.

Најважнија ствар у стварању одличног корисничког искуства је персонализација, а то је управо оно што вам Дрип омогућава. Можете да прилагодите сваки редослед слања е-поште тако да одговара вашим специфичним интересовањима, искуствима и потребама корисника.

Дрип почиње са 49 УСД месечно за 2500 корисника на листи, а затим скаче на 122 УСД за до 5000 људи.

Цустомер.ио

цустомер.ио Е-поруке које активирају радње корисника у вашем производу су боља алтернатива кампањама заснованим на времену. У зависности од тога шта клијенти раде (или не раде) током укључивања, можете испоручити праву е-пошту у право време. Цустомер.ио вам омогућава да сегментирате кориснике на основу догађаја у реалном времену и шаљете персонализоване е-поруке као део укључивања корисника на више канала.

Цустомер.ио је мало скупљи алат за слање капања кампања. Одлично је за вашу потребу да почнете да се укључујете, претварате и задржите своју публику.

Оно што Цустомер.ио разликује од Интерцома и Дрип-а је његова способност да шаље пусх обавештења и СМС поруке и податке у реалном времену за сваког купца.

Са Цустомер.ио , можете да видите шта год желите о својим клијентима – од неких класичнијих ствари као што су када и коју страницу су посетили до ваших наменских прилагођених догађаја.

Такође вам омогућава да пошаљете праву е-пошту правом клијенту у право време у зависности од тога шта раде или не раде током свог корисничког искуства.

Цустомер.ио ‘ основни пакет кошта 150 долара месечно, а на листи можете имати до 12.000 купаца.

Ако сте компанија у раној фази, Цустомер.ио због својих цена вероватно није најбољи избор за вас – али како растете, може постати значајнији за ваше пословање него што мислите.

Интерфон

Интерцом је добро познато све-у-једном онбоардинг решење које пружа и е-пошту, ћаскање уживо, алате за успех корисника и онбоардинг у апликацији. Као и са сваким „све-у-једном“ алатом – можда није врхунски ни у једној од ових функција, али глатко повезује све аспекте укључивања у један алат. У овом одељку, погледајмо његову функционалност укључивања е-поште.

Интерком вам омогућава да видите и имејлове и поруке у апликацији у једном пријемном сандучету, као и да покренете е-пошту на основу корисничких сегмената и догађаја у апликацији:

План који вам омогућава да урадите све (осим стартуп плана) почиње од 199 долара месечно.

Усер.цом

Усер.цом
Усер.цом је комплетан софтвер за аутоматизацију маркетинга који ваше посетиоце претвара у срећне купце.

Усер.цом вам омогућава да прикупљате информације о вашим потенцијалним клијентима, комуницирате са њима путем ћаскања уживо, цхат-бота, прикупљате контакт информације помоћу искачућих прозора, шаљете аутоматизоване е-поруке и СМС и још много тога.

Алат олакшава креирање аутоматизованих путања где можете тачно да одредите тренутке када ваши потенцијални клијенти примају поруке. То ће вам уштедети време и осигурати да ваша комуникација буде доследна. Тренутно доступно у Фреемиум Стартер Пацк-у – 100% бесплатно, укључује модуле као што су: ћаскање, ЦРМ, база знања и календар.

Усер.цом цене

Усер.цом има модел цена „Паи-ас-Иоу-Го“, са ценом израчунатом на основу неколико различитих критеријума:

МаилЦхимп

Маилцхимп веб-сајт

МаилЦхимп је један од најпопуларнијих и најстаријих ЕСП-ова за мала и средња предузећа. У протеклих неколико година, Маилцхимп је еволуирао од платформе за е-пошту до центра за маркетинг малих предузећа. Постоје креатори одредишних страница, веб сајтови, алати за друштвено планирање и алати за креативна средства.

Маилцхимп вам омогућава да креирате не само редовне кампање е-поште и шаљете билтен, већ и „путовања клијената“ – е-поруке засноване на покретачима које подржавају процес укључивања корисника. Такође вам омогућава да

маилцхимп трансакцијске е-поруке

МаилЦхимп-ове цене:

Маилцхимпове цене

СендинБлуе (Фреемиум)

СендинБлуе омогућава предузећима да граде и развијају односе кроз маркетиншке кампање, трансакционе поруке и аутоматизацију маркетинга. Њихова платформа комбинује робустан пакет услуга е-поште и СМС порука у оквиру јединственог решења прилагођеног кориснику.

СендинБлуе вам омогућава да шаљете активиране трансакцијске е-поруке и СМС поруке са оптимизованом и поузданом испоруком и детаљном аналитиком и извештајима. Можете да направите различите врсте публике на основу података о контакту или сопствених прилагођених догађаја.

Можете да интегришете свој СендинБлуе налог са различитим алаткама као што су ВордПресс, Салесфорце, Гоогле Аналитицс, Запиер, Интерцом, ВооЦоммерце и још много тога.

Са својим бесплатним доживотним планом, можете послати до 300 е-порука дневно, док на њиховом најјефтинијем пакету цена можете послати до 40.000 е-порука месечно, без дневног ограничења, за 25 долара месечно.

Сендинблуе прицинг

ГетРеспонсе

гетреспонсе аутоматизација е-поштеГетРеспонсе је последњих година постао популаран у СааС е-маил онбоардингу. Поред маркетинга путем е-поште, аутоматских токова, одредишних страница, аутоматизације маркетинга, вебинара и аутоматских одговора, он такође пружа маркетиншке алате за предузећа.

Гетреспонсе цене

Видео алати за уградњу

Демо видео + видео алати за уградњу

Видео туторијали са стварним човеком иза себе олакшавају кориснику да се ангажује. Ово може бити укључено у ваше почетне обиласке производа (нпр. на екрану добродошлице – овде уграђено у Усерпилот) или док приказујете одређене функције.

Видео екран добродошлице корисничког пилота

Не само да вам омогућава да свом производу додате додатни додир персонализације, већ ћете и учење учинити занимљивијим разбијањем сложених процеса. Уметање видео снимка у уводну маркетиншку е-поруку повећава стопу учесталости кликова за 96%.

Вистиа (Фреемиум):

Вистиа хомепаге

Вистиа, видео-хостинг за пословну платформу, омогућава вам да унесете моћ видеа у било које одељење вашег пословања – и посебно је корисно за укључивање корисника.

Омогућава вам да креирате, снимате, уређујете и дистрибуирате професионалне видео записе за неколико минута. Можете да прилагодите стил свог видеа тако да одговара идентитетима вашег бренда, додате претплате на е-пошту, различите позиве на акцију и још много тога. Помаже вам да искористите моћ персонализације тако што ћете укључити видео репродукцију ваше апликације у акцији.

Њихова видео аналитика ће вам помоћи да откријете где пада пажња ваших корисника тако што ћете сваке секунде добити увид у то како они ступају у интеракцију са вашим видео снимцима.

Вистиа-ине цене

Вистиа прицинг

Вистиа-ин план цена почиње са 19 долара месечно за креирање и праћење до 20 видео снимака месечно, а затим скаче на 79 долара месечно за 50 видео снимака.

Ако сте у раној фази свог пословања, њихов бесплатни план вам сигурно може помоћи да креирате боље видео записе за персонализацију и учините процес укључивања корисника једноставним и пријатним.

Видиард (Фреемиум):

видиард вебсите

Видиард је још једна видео платформа која помаже предузећима да трансформишу комуникацију и остваре већи приход кроз стратешко коришћење онлајн видео и видео маркетинга.

Видиард вам помаже да угостите и управљате својим видео записима, а истовремено вам даје прилику да се повежете са више гледалаца кроз прилагођена и интерактивна видео искуства и различите позиве на акцију.

Као и Вистиа, ВидИард вам такође пружа детаљну аналитику и моћне увиде у публику вашег корисника:

Видиардове цене

Цена Видиард-а (осим БЕСПЛАТНОГ плана који укључује до 25 видео снимака укупно) почиње са 150 УСД месечно за двадесет укључених видео снимака, скаче на 850 УСД месечно за њихов Плус, а затим 2000 УСД месечно за њихов премиум пакет.

разбој (фреемиум)

лоом видеотека

Лоом је веома популаран алат за снимање видео записа који ће вам помоћи да снимите свој екран, направите видео туторијале корак по корак и лако уградите видео у своје модале у апликацији или е-поруке за онбоардинг како бисте побољшали процес уградње корисника.

Има бесплатан план, а плаћени планови почињу од само 8 долара – тако да је одлична алтернатива скупљим алатима за уградњу видео записа.

Алати за укључивање вебинара

Осим уграђивања видео туторијала, вебинари за кориснике уживо које организује ЦС како би помогли новим корисницима да схвате ваш производ су суштински део укључивања корисника. Ево неких алата за укључивање корисника на вебинар који ће вам помоћи да побољшате свој процес укључивања корисника:

Секуел.ио

контролна табла за наставак

Секуел је прилично ново решење за вебинар које вам омогућава да уградите вебинаре директно на вашу веб локацију – на тај начин вам омогућава да имате већу контролу над изгледом ваше странице догађаја (и можете имати различите за ваше нове кориснике и маркетиншке потенцијалне клијенте!) и што доводи до повећања конверзија (пошто можете у потпуности да контролишете позиве на акцију које показујете својим корисницима).

страница са догађајима корисника пилота

То је кул производ који ће вам омогућити да своју онбоардинг игру вебинара подигнете на виши ниво.

Када се ваш вебинар УЖИВО заврши, он се може аутоматски трансформисати у зимзелени вебинар на захтев.

Цене наставка

цена наставка

Секуел није најјефтинији алат за вебинар – са плановима који почињу од 150 долара месечно за до 250 учесника вебинара. Ако имате ограничен буџет – можда ћете желети да погледате нека од јефтинијих решења у наставку.

Демио

демио дасхбоард

Демио је само нешто јефтинији од Секуел-а, али вам не дозвољава да хостујете своје вебинаре на „сопственој веб страници“.

С друге стране, има још неке опције прилагођавања и хостинга. Демио платформа вам омогућава да креирате уживо, заказане вебинаре, заказане сесије или унапред снимљене вебинаре на захтев. За мање од два минута можете да направите заказани вебинар уживо—само унесите наслов и изаберите датум и време.

Такође можете прилагодити свој вебинар ако желите.

Поред ажурирања странице за регистрацију са својим брендом, можете направити прилагођену страницу захвалности, креирати анкете, материјале и позиве на акцију и поставити аутоматске подсетнике е-поштом 24 сата, сат и 15 минута пре вебинара.

Током вебинара, искуство хостинга ће вам бити једнако једноставно. Демио искуство вебинара је чисто и минимално, за разлику од неких апликација за вебинар које имају претрпане екране презентера. На дну можете да контролишете микрофон и камеру, а на десној страни можете да управљате ћаскањима, анкетама и материјалима.

Демио цене

Демио почиње од 411 долара годишње, дакле нешто више од 34 долара месечно. Али најнижи план дозвољава само до 50 учесника вебинара, тако да можда није ни најјефтинији ни најскалабилнији избор.

Зоом

Зоом је, с друге стране, универзално познато и поуздано решење за вебинар. Ни то није посебно јефтино – потребно је да платите најмање 690 долара за годишњу претплату да бисте добили опцију вебинара.

зумирајте цене вебинара

Поузданост и познатост су вероватно оно на чему се завршавају предности Зоом вебинара – они немају

Е-вебинар

Добро и приступачно решење које вам омогућава да своје видео записе о онбоардингу претворите у вебинаре на захтев. еВебинар аутоматизује унапред снимљене вебинаре по распореду, заједно са интеракцијом у реалном времену и ћаскањем уживо како би искуство било привлачно.

Можете да отпремите било који видео, вебинар, презентацију или обуку, увезете са Зоом-а или налепите везу на свој видео који се налази на ИоуТубе-у, Вимео-у, С3 или другој подржаној услузи.

Када је распоред постављен, можете започети вебинар. Наведите датум почетка и завршетка, дане у недељи и време вебинара, као и све датуме замрачења (као што су државни празници). Учесници се такође могу регистровати и придружити се вебинару за само пет минута уз „сесије тачно на време“.

За разлику од унапред снимљених вебинара или вебинара на захтев, еВебинар вам омогућава да ангажујете учеснике у реалном времену – без обавезивања да ћете бити домаћини вебинара.

Учесници ће добити персонализовану поруку добродошлице у ћаскању. Ваше обавештење ће вас обавестити када одговоре, тако да можете да наставите разговор уживо. Можете да одговорите путем е-поште ако нисте у близини или сте заузети. Ако нисте ту или заузети, добиће прилагођену поруку о одласку.

Цене е-вебинара

Алати за ћаскање у апликацији

Да бисте обезбедили беспрекорно искуство уласка корисника, требало би да обезбедите и корисничку подршку у реалном времену – посебно ако имате клијенте са високим ценама. Самоуслужна база знања или ресурсни центар можда неће увек бити довољни да одговоре на сва питања ваших корисника – тако да ћаскање у апликацији може бити оно што ће побољшати ваш процес укључивања корисника. Погледајмо најбоље алате за ћаскање у наставку.

Интерфон

Још један пут – Интерком је на врху листе захваљујући свом холистичком приступу и интеграцији са другим решењима (подршка путем е-поште и обиласци у апликацији).

Интерком нуди не само једну, већ три врсте цхат робота:

  1. Таск Бот – обезбеђује процењено време одговора када нема доступних агената и додељује задатак следећем доступном агенту.
  2. Прилагођени бот – омогућава вам да уживо одговарате на права питања.
  3. Ресолутион Бот – аутоматски одговара на питања корисника (на основу кључних речи и унапред дефинисаних одговора).

Након подешавања интеркома, можете да креирате две врсте чет-бота: ботови задатака и прилагођени ботови.

Када нема доступних агената за ћаскање уживо, Таск Бот ће комуницирати са вама и често ће приказати аутоматске поруке као што је „Обично одговарамо за два сата“.

Пошто је Интерком тако велики производ (са чет-ботовима, хелпдеск-ом и још много тога), у почетку је мало тешко подесити ваш цхатбот. Интерфејс такође користи термине као што су „Оутбоунд“ и „Оператор“ који нису објашњени (осим ако их не тражите). Исто важи и за имена цхатботова – они користе Таск Бот, Цустом Бот и Ресолутион Бот – и прво морате да сазнате који од њих треба да користите.

Све у свему, интерфејс је веома једноставан за коришћење, али подешавање вашег цхат бота у почетку може бити мало незгодно.

Оларк

Оларк оквир за ћаскање одговара вашем брендирању и омогућава вам да разговарате са клијентима ако наиђу на проблем.

Такође, можете подесити правила аутоматизације ћаскања уживо како бисте аутоматски тражили повратне информације од корисника током процеса укључивања.

Све се дешава унутар апликације, тако да добијате њихове искрене реакције када успеју или не успеју. У будућности, ако откријете обрасце или увиде из транскрипата ћаскања уживо који се могу претраживати, добићете бонус поене.

Оларкове цене

Оларкови месечни планови почињу од 29 долара месечно.

Уживо ћаскање

ливецхат виџет за корисничку подршку

ЛивеЦхат је још један популаран цхатбот алат у апликацији за комуникацију са купцима и решавање њихових проблема у реалном времену.

Уз богату аналитику ЛивеЦхат-а, можете да видите где ваши корисници имају проблеме током укључивања (или било где другде на свом путу) и брзо одговорите на њихове проблеме и захтеве.

Такође можете да комбинујете сазнања са својим искуствима у вези са укључивањем у апликацију (нпр. активирани описи алата које сте направили у Усерпилот-у) – и да одговорите на захтеве корисника за ћаскање везом која покреће релевантно упутство за производ да бисте објаснили функцију коју не разумеју .

Л‍ивецхат цене

Цене за ЛивеЦхат почињу од 16 УСД месечно.

Заношење

Још један од наших омиљених алата (који смо и сами користили). Уз Дрифт, можете да ухватите квалификоване потенцијалне клијенте, ангажујете те потенцијалне клијенте на персонализован начин и затворите више продаје. Дрифт је више од обичног ћаскања уживо и чабота.

Софтвер је моћан, али сложен за употребу, што чини криву учења стрмом.

Софтвер за анализу понашања корисника

Да бисте оптимизовали свој процес укључивања корисника, морате бити у могућности да анализирате своје понашање корисника да бисте видели где се ваши корисници спотакну и заглаве.

Алати за анализу понашања у апликацији

Комплетни алати за аналитику производа

Доле наведени алати бележе све радње ваших корисника – доказујући слику целог спектра радњи ваших корисника и аналитику производа.

Микпанел (Фреемиум)

Микпанел је алатка за праћење производа и понашања корисника за мобилне и веб апликације.

Помоћу Микпанел-а можете прикупити тачне податке о коришћењу вашег производа, идентификовати различите трендове у искуствима корисника у апликацији, поставити циљеве и предузети радње на основу анализе вашег производа.

Са корисничким интерфејсом и контролним таблама који је једноставан за коришћење, можете да управљате својим подацима и корисницима брзо, без проблема. Ако поседујете мобилну апликацију, Микпанел вам омогућава да покренете различите А/Б тестове.

Највећа предност Микпанелс-а у односу на друге алате за онбоардинг корисника за анализу производа је у томе што са Микпанел-ом можете да визуелизујете и сегментирате своје податке, аналитику, извештаје, и што је најважније, можете да управљате и надгледате своје КПИ-ове за онбоардинг корисника.

Последња ствар је веома важна јер вам помаже да боље разумете понашања својих корисника и упоредите их са својим циљевима. Када имате јасну слику о свему што се дешава са вашим производом – много је лакше предузети акцију и доносити важне одлуке.

Микпанел почиње са 0 УСД месечно, али ћете имати веома ограничене основне извештаје за праћење и можете имати само 60 дана историје података. Ако сте на самом почетку, ово може бити веома корисно, али морате размислити о надоградњи на премиум пакет у блиској будућности (што износи 999 долара годишње), али вреди сваког пенија!

Гомила

Хеап прати све врсте интеракција корисника у апликацији и нуди свеобухватан пакет за корисничку аналитику.

хеап контролна табла

Извор: Хеап.ио

За разлику од Микпанела (који захтева опсежно подешавање пре праћења података), Хеап почиње да прати активности корисника од првог дана. Не морате унапред да дефинишете или конфигуришете било који догађај.

Штавише, добијате праћење на нивоу корисника и налога и креирате прилагођене догађаје. Можете да користите ове прилагођене догађаје у токовима продаје и кохортама. Осим тога, можете комбиновати праћене податке у сопствене прилагођене „виртуелне догађаје“.

Хеап такође омогућава анализу дуж више оса и сегмената понашања. Можете користити његову мобилну апликацију да будете ажурирани у покрету.

хеап контролна табла

Извор: Хеап.ио

Па, у чему је квака?

Хрпа није јефтина. Његов бесплатни пакет је прилично ограничен у погледу коришћења, а цена његових плаћених планова почиње од 1.000 долара месечно.

Амплитуда

Амплитуде је још један популаран алат за корисничку аналитику, који је више фокусиран на анализу која се може применити. Такође долази опремљен широким спектром двосмерних интеграција са другим платформама.

амплитуда догађаја

Извор: амплитуде.цом

Ако тражите решење за аналитику за праћење праћења једног корисника у различитим производима, Амплитуде може бити добра опција за вас.

Вреди поменути и фокус Амплитуде на безбедност података. Његово робусно управљање подацима и безбедносне карактеристике могу бити привлачне корисницима с обзиром на све већу забринутост за безбедност података последњих година.

Међутим, слично Микпанел-у, Амплитуде захтева од вас да конфигуришете одређене догађаје пре него што почнете да их пратите.

Али један аспект у коме се Амплитуде издваја од осталих је великодушан бесплатни план, који вам омогућава да пратите до 10 милиона акција. Ово је много по свим стандардима.

Осим тога, плаћени планови Амплитуде нису сасвим приступачни и могу постати све скупљи уз алармантну стопу.

Алати за анализу понашања корисника и укључивања

Ова врста алата за анализу производа више се фокусира на процес укључивања, а мање на укупну анализу свих кликова. Они такође пружају контролне табле за сечење и сушење и лакше их је применити.

Пендо

Многе СааС компаније оцењују Пендо аналитику међу најбољом у индустрији. У овом тренутку се сигурно много прича о њиховој аналитици у онбоардинг свету.

Зашто?

Пендо-ова аналитика долази „из кутије“ – са врло мало потребног подешавања. Требало би да их је лакше поставити од одговарајућих аналитичких алата као што су Микпанел, Хеап или Амплитуде.

Питање је: да ли аналитичке функције које нуди Пендо задовољавају популарност? И да ли заиста вреде цену од 50.000 долара за коју се очекује да већина компанија плати за своју годишњу претплату на Пендо аналитику?

Ево шта ће вам Пендо аналитика донети:

  • Пендо-ова аналитика се фокусира на три главне карактеристике: путање, токове продаје и кохорте.
  • Путања вам показују све радње које су предузели корисници пре или после одређеног догађаја. Можете да упоредите само 2 путање истовремено у Пендо-у.
  • Токови продаје вам показују колико је корисника завршило сваку фазу одређеног тока продаје који сте унапред одредили. Функција Циљеви корисника Усерпилот је упоредива, али показује већи број циљева одједном и захтева мање кликова да би се то постигло.
  • Извештаји вам омогућавају да пратите приказе страница, кликове, догађаје или приказе водича који се односе на било коју функцију коју желите. У поређењу са Пендо-овим другим аналитичким функцијама, ово делује као испразни подаци.
  • Задржавање вам показује проценат купаца који остају ту у односу на први пут када су користили ваш производ. Графикон је визуелно импресиван, али му недостаје квалитативно објашњење зашто су корисници задржани.
  • Оцена ангажовања производа (ПЕС) је један број који израчунава Пендо и који користи основне догађаје и податке о налогу за израчунавање процената оцена за усвајање функција, лепљивост корисника и раст корисника и комбинује их у један резултат (од 100). ПЕС резултат се може наћи само у Пендо-у иако други алати за анализу производа нуде сличне типове података о ангажману.

Мана? Пендо аналитика није делотворна – креатор доживљаја у апликацији вам не дозвољава да користите догађаје у апликацији као покретаче за искуства у апликацији.

Такође постоји кашњење од 1 сат у Пендо корисничком приказу на њиховој контролној табли. Ово чини Пендо-ову корисничку аналитику мање делотворном од оних алата који нуде корисничку аналитику у реалном времену (нпр. Усерпилот ).

Усерпилот

Не можете постићи успех , без обзира на то који су ваши циљеви, без одговарајуће корисничке аналитике.

Како бисте знали шта треба побољшати?

Када је реч о правилном укључивању корисника који покреће дугорочно усвајање производа, Усерпилот има праву аналитику која ће вам помоћи да успете.

Дозволи да објасним.

Не говорим само о употреби производа. Аналитика се бави прикупљањем повратних информација клијената , праћењем понашања у апликацији, али и праћењем начина на који корисници ступају у интеракцију са вашим искуствима у апликацији. Јел тако?

Све ово вам је потребно за исправну слику о томе колико је ваш производ здрав. А онда морате бити у стању да делујете на основу тих увида.

Ту долазе праве могућности сегментације корисника. А Усерпилот вас покрива овде.

Усерпилот се заиста побољшао у смислу аналитичке функционалности последњих година и сада нуди најробуснију функционалност од свих платформи за усвајање производа (укључујући Пендо, који је увек био на првом месту у аналитици корисника.)

Укратко, Усерпилот аналитика вам омогућава да:

  • Пратите све своје интеракције корисника са апликацијом – без кодирања – уз моћну функцију означавања функција, можете једноставно да означите радње својих корисника (кликове, лебдење, попуњавање обрасца) помоћу уређивача без кода, тачака и ознака на врху вашег производа.
  • Погледајте све кликове својих корисника, трендове активности итд. на контролној табли која је једноставна за коришћење – Усерпилот вам такође омогућава да детаљније анализирате коришћење функција, до нивоа појединца, као и нивоа компаније.
  • Анализирајте своје путеве корисника са до 4 странице одједном, на први поглед.
  • Креирајте „корисничке токове“ које се састоје од ознака функција и праћених догађаја и видите где ваши корисници напуштају ток – и одмах реагујте на овим тачкама испадања уз искуство у апликацији.
  • Пратите коришћење функција по сегментима корисника помоћу топлотних мапа, директно на различитим страницама вашег производа.
  • Креирајте и пратите комбинације догађаја у апликацији као што су кликови, лебдење и попуњавање образаца, а затим анализирајте све ове интеракције у оквиру сопствених прилагођених догађаја, које можете да направите без кода или АПИ позива.
  • Креирајте прилагођене догађаје који се састоје и од ознака функција – или комбинација праћених догађаја које сте прошли кроз скрипту праћења Усерпилот са функцијама које сте означили Цхроме екстензијом.
  • Моћан преглед трендова вам омогућава да филтрирате своје догађаје и употребу ознака функција према сегментима, временском периоду, па чак и компанији. Ово вам омогућава да пратите и анализирате трендове коришћења догађаја, па чак и детаљно анализирате појединачне кориснике (или компаније) који су се бавили одређеним прилагођеним догађајима и покажете им право искуство у апликацији.
  • Поред података о коришћењу производа, Усерпилот такође има уграђену аналитику за ангажовање у апликацији са токовима и искуствима у апликацији.
  • Анализирајте како се корисници ангажују са вашим контролним листама или модулима ресурсног центра , идентификујте трендове и А/Б тестирајте различите приступе за побољшање ангажовања .
  • На крају, али не и најмање важно, Усерпилот вам омогућава да користите све те податке да бисте изградили високо грануларне сегменте корисника и досегли кориснике са правим токовима ангажовања у право време.
  • Можете чак и да креирате сегменте корисника на основу одговора на анкету или НПС резултата.

Сада, са толико моћи у вашим рукама – шта ћете са свим овим подацима?

Алати за снимање сесије

Понекад аналитика заснована на кликовима није довољна да бисте у потпуности разумели ваше кориснике… па да бисте побољшали укључивање корисника, можда ће вам требати другачији алат за анализу производа – онај који вам нуди снимке сесије. На срећу, постоји гомила, а многи од њих имају бесплатну верзију!

Хотјар (фреемиум)

Хотјар је моћан алат који открива понашање и глас ваших корисника на мрежи. Комбиновањем алата за анализу и повратне информације, Хотјар вам даје ‘ширу слику’ о томе како да побољшате корисничко искуство, перформансе вашег сајта и како да повећате стопе конверзије.

Хотјар комбинује топлотне мапе и снимке како би вам донео видљиве и информативне увиде у искуство корисника у апликацији.

Ако знате шта ваши корисници заправо раде на вашој веб локацији, помоћи ће вам да направите боље искуство у апликацији и процесе уградње корисника, док ћете брже ослободити „аха тренутак“.

Са својим основним бесплатним заувек планом, можете прикупити податке за 2000 прегледа страница дневно.

Логроцкет (фреемиум)

Логроцкет има великодушан бесплатни план, али је више алат за снимање сесије програмера.

ЛогРоцкет оснажује инжењерске и производне тимове да створе савршено веб искуство. Са ЛогРоцкет-овом понављањем сесије и конзолом за програмере, тимови могу брзо да репродукују и дијагностикују проблеме са фронтендом.

ЛогРоцкет-ове метрике дају вам преглед перформанси апликације, усвајања производа и стопе конверзије на први поглед – помажући вам да видите где су ваши корисници заглавили у процесу укључивања и како можете да га побољшате.

 

логроцкет цене

Фулл Стори (фреемиум)

ФуллСтори је одличан алат за укључивање корисника у УКС. Захвата вероватно више података него било који други сличан софтвер.

Јединствени предлози вредности ФуллСтори-а олакшавају решавање различитих проблема, прикупљање више података, проналажење одговора и оптимизацију искуства корисника.

Можете погледати скоро сваку сесију направљену на вашој веб локацији или апликацији. Све сесије се могу филтрирати и сегментирати према вашим потребама и процесима.

Најинтригантнији део овде је посебно могућност понављања сесија са клијентима. То значи да заправо можете видети (у видео формату) шта, када и како је ваш клијент урадио нешто у реалном времену.

Мисија и сврха ФуллСтори-а је да вам помогне да откријете недостатке у вашем путовању корисника, побољшате их и касније претворите више корисника са савршеним процесима уградње корисника!

Уз њихов бесплатни план, заједно са ваша два саиграча, можете видети до 1000 месечних сесија.

Алати за повратне информације корисника

Прикупљање повратних информација корисника – како о проблемима употребљивости ваших алата, тако ио самом процесу уградње – је суштински део укључивања корисника.

Повратне информације можете прикупити на више различитих начина – од једноставних анкета послатих путем е-поште до анкета о НПС у апликацији које пружају алати за укључивање корисника. Хајде да видимо неколико опција које ће вам помоћи да побољшате укључивање корисника:

НПС алати

Усерпилот

Нето резултат промотера је суштински део мерења задовољства сваког корисника. НПС резултати се извештавају са бројевима од 0 до 100 и мере се помоћу једне анкете. Што већи резултат имате – ваши клијенти су задовољнији.

Усерпилот вам помаже да измерите и анализирате повратне информације о вама у вашој НПС анкети, креирате пратећу анкету и сегментирате НПС испитанике на основу резултата и квалитативних повратних информација – тако да можете да покренете права искуства за њих и прилагодите њихово путовање у рад.

Софтвер за анкетирање

За самосталне анкете у апликацији, анкете на веб локацијама и друге типове анкета – ево неколико алата који ће вам помоћи да прикупите повратне информације током укључивања корисника.

Усерпилот

Опет кориснички пилот?! Да, овај робусни алат за усвајање производа има самосталне анкете у апликацији које вам омогућавају да прикупите повратне информације корисника током уградње, анализирате их и одмах користите за сегментирање корисника на основу њихових повратних информација како бисте додатно персонализовали њихово искуство.

Типеформ

Алати за раст производа: Типеформ

Користите једноставан алат за креирање образаца као што је Типеформ ако имате само ограничен буџет. Типска форма има предност што је разговорна и интерактивна. Поред тога, креирање анкете је једноставно – то је као да куцате у бележници, без потребе за кодирањем.

Типеформ има великодушан бесплатни план, а плаћени планови почињу од 25 УСД месечно.

Алати базе знања и центра ресурса

У данашњем свету, сви посетиоци веб-сајта и каснији пробни и премиум корисници одмах желе приступ било којој одређеној информацији. То је разлог зашто свака компанија, било да се ради о малом стартупу или великом предузећу, треба да има темељну базу знања за своје клијенте.

Посебно у вези са укључивањем корисника, сналажљива база знања ће нам помоћи да створимо боље ресурсе за наше клијенте, а касније и да задржимо више корисника дајући им одговоре, идеје и информације о одређеним стварима – то може бити све, од „како алатка функционише“ до различити случајеви употребе.

Да не спомињемо да када ваш потенцијални купац види ваш алат у акцији или у неком случају употребе, лакше ћете и брже ослободити „аха тренутак“.

Дакле, ево неколико корисних производа Базе знања који своју сврху могу пронаћи у укључивању корисника.

Зендеск

зендеск дасхбоард

Можда не размишљате о Зендеску као о алату за укључивање корисника. Као део процеса укључивања корисника, корисничка подршка је неопходна. Сасвим је природно да нови купци имају много питања о вашој услузи. Ту долази Зендеск. Зендеск такође нуди подршку све у једном на свим вашим каналима.

Ћаскање уживо и чет-ботови, интегрисани центар за помоћ, форум заједнице, обједињени радни простор агента, систем за продају карата, аутоматизовани одговори, управљање СЛА-ом, е-пошта за случај, извештавање и аналитика су неке од функција Зендеска.

Зендеск за услуге се наплаћује 49 УСД месечно. Насупрот томе, Зендеск фор Салес почиње од 19 УСД месечно по кориснику, који се наплаћује годишње.

Хелпсцоут

Хелпсцоут је још један сјајан алат за успех корисника за имплементацију подршке за ћаскање уживо у онбоардинг вашег корисника.

Мисија Хелпсцоута је да оснажи људску вожњу и прилагодљиву подршку за ћаскање и е-пошту.

Помоћу Хелпсцоут-а можете учинити да ваше е-поруке са улазницама изгледају хуманизованије, личне и прилагођеније сваком кориснику. Заједно са својим тимом, моћи ћете брзо да креирате документе помоћи са чланцима који одговарају на сва питања ваших клијената.

Можете креирати и цхат ботове или подршку за ћаскање уживо у процесу укључивања корисника, и што је најважније, Хелпсцоут подржава интеграције са различитим алатима као што су Слацк, ХубСпот, Салесфорце, Јира, МаилЦхимп и многи други.

Хуманизовање ваше подршке за ћаскање у онбоардингу корисника сигурно ће вам помоћи да изградите боље односе са својим клијентима и подстакнете више ангажовања и интеракција.

Хелпсцоут је плаћени алат и почиње са 20 УСД месечно са једном локацијом за документе, потпуним извештајима, оценама задовољства, 50+ АПИ-ја и интеграцијама и још много тога.

Његов пакет „Плус“ подржава још 4 локације за документе, неколико важнијих интеграција и прилагођена поља и тимове.

Фресхдеск

Уз Фресхдеск, предузећа свих величина могу да пруже глаткије корисничко искуство на свим каналима. Конвертује е-пошту, ћаскање, веб, формуларе и карте за друштвене мреже у јединствен систем за решавање карата.

Такође можете да га користите за аутоматизацију токова посла, управљање уговорима о нивоу услуге (СЛА) и пружање самопослуживања са роботима за ћаскање.

Како да интегришете скуп алата за укључивање корисника?

Повезивање алата за укључивање корисника тако да они заправо „разговарају“ једни са другима (и не изазивају непријатне „замуке“ као што је нпр. слање исте поруке истој особи двапут или тражење од корисника који је већ обавио одређену радњу да је доврши ) је од суштинског значаја за успех уласка корисника.

Дакле, како можете да интегришете све своје алате за укључивање корисника да бисте избегли такве ситуације? Ево неколико савета:

Убијте две (или три… или четири) мухе једним ударцем

Пронађите алате за укључивање корисника који могу да ураде више од једне ствари у исто време – то ће значајно смањити ваше трошкове имплементације и укупне трошкове претплате (чак и ако би алати „све у једном“ могли бити знатно скупљи!)

Потражите алате холистички – изаберите алате који се природно интегришу једни са другима

Док бирате своје алате за интеграцију корисника за различите случајеве употребе, потражите оне који се природно интегришу једни са другима – уштедеће вам много времена за спајање ствари и спасити вас од скупих/срамних грешака у укључивању корисника.

Ево неколико алата за укључивање корисника који се природно интегришу једни са другима:

  • Усерпилот (за интеграцију корисника у апликацији), Интерком (за укључивање е-поште и ћаскање у апликацији) и Амплитуде, Микпанел или Хеап (за дубинску аналитику производа) – сви имају изворну интеграцију како би се ваш корисник е-поште у апликацији укључио беспрекорно и више података.
  • Хотјар и Зендеск – имају изворну интеграцију која ће вам омогућити да скратите време одговора на повратне информације купаца.
  • Усерпилот, Лоом и Типеформ – тако да можете лако да уградите своје Лоом видео туторијале и Типеформ анкете у свој ток онбоардинга.

Примери комплетног скупа алата за уградњу СааС корисника

„Комплетан“ скуп алата за укључивање корисника за СааС компаније које расту

ОАутх (пријава) + Усерпилот (прикључивање у апликацији, НПС) + Интерком (укључивање е-поште, ћаскање у апликацији) + Вистиа (укључивање видео записа) + наставак (вебинари) + Облик типа (повратне информације) + Микпанел/Амплитуда/Хеап (понашање корисника аналитика) + Зендеск (база знања) + цела прича (снимање сесије)

Скуп алата за укључивање корисника „МВП“ за почетнике са ограниченим буџетом

ОАутх (регистрација – фреемиум) + Интро.јс (у апликацији, бесплатно) + МаилЦхимп (е-пошта, фреемиум) + Лоом (видео, фреемиум) + Евебинар (вебинари) + Типеформ (анкете, фреемиум) + Микпанел (аналитика, фреемиум) + Деск за помоћ (база знања) + ЛогРоцкет (снимање сесије)

Закључак

Алати за укључивање корисника нису ограничени само на уградњу у апликацију и е-пошту. Да бисте изградили комплетне процесе укључивања корисника, потребни су вам и алати за аналитику и снимање сесије да бисте видели како ваши корисници остварују интеракцију са вашим производом, алатке за снимање видео записа и вебинаре да бисте обезбедили образовање, алате за базу знања и алатке за ћаскање у апликацији. У идеалном случају, најбољи алати за укључивање корисника требало би да комбинују неколико ових кључних функција истовремено, тако да можете смањити трошкове укључивања нових корисника и уштедети на времену имплементације. Надамо се да вам је овај пост био проницљив и да сте сада у могућности да креирате свој савршени технолошки пакет за укључивање корисника. Јавите нам за шта сте се одлучили и ако имате питања.

previous post next post