Водич за поређење кључних функција ВалкМе у односу на Вхатфик [+Алтернативе]

Избор платформе за дигитално усвајање (ДАП) може бити тежак. Да ли би требало да идете са великим именима као што су ВалкМе или Вхатфик ?

Иако су Валкме и Вхатфик прилично слични, нису потпуно заменљиви. Дакле, у овом чланку ћемо јасно изложити разлике и како одабрати најбољи ДАП за потребе уградње корисника ваше компаније.

Дакле, хајде да одмах пређемо на то!

ТЛ;ДР

  • ВалкМе и Вхатфик су платформе за дигитално усвајање које вам омогућавају да креирате прилагодљива упутства о производу и анализирате податке о употреби производа .
  • ВалкМе пружа бољу корисничку аналитику и корисничку подршку. Вхатфик је лакши за имплементацију, одржавање и интеграцију са другим алатима.
  • Обе платформе се могу користити без знања програмирања, али је кодирање неопходно да би се у потпуности прилагодиле.
  • ВалкМе и Вхатфик се пласирају великим компанијама са потребама за уградњом и обуком запослених. Међутим, Вхатфик је доступнији малим и средњим предузећима.
  • Ниједна платформа не објављује своје информације о ценама, али рецензије корисника показују да ВалкМе почиње са око 9.000 долара годишње, а Вхатфик са око 1.200 долара месечно.
  • Ако тражите приступачно решење за уградњу СааС корисника без кода, Усерпилот је одлична алтернатива Вхатфик-у и ВалкМе-у (није погодно за укључивање запослених у апликације трећих страна). Можете лако да изградите искуство уградње без кода и подстакнете усвајање производа.
  • Усерпилот је такође добра вредност за новац са плановима цена који почињу од 249 УСД месечно који укључују све потребне функције и напредну аналитику за подршку вашим потребама за усвајањем производа.

Добродошли модални Усерпилот

  • Усерпилот ће такође бити добродошао од стране вашег тима за подршку – јер може помоћи да се смањи обим тикета за подршку за чак 83% , хвала на Ресурсном центру и реактивним упутствима у апликацији.
  • Да ли сте заинтересовани да својим клијентима омогућите одлично искуство у вези са укључивањем? Набавите демо Усерпилот данас!

Шта је ВалкМе?

У суштини, ВалкМе је пословно решење за ефикасну обуку ваших запослених да користе ваше алате. Платформа вам омогућава да креирате прилагодљива, детаљна упутства за производе како бисте помогли корисницима да науче ваш софтвер и да прате њихов напредак док иду.

валкме вебсите

ВалкМе се такође може користити за усвајање СааС корисника, али то није њихов примарни фокус, што значи да нећете добити неке кључне функције потребне за ово.

Преглед ВалкМе функција

Две основне карактеристике ВалкМе-а – упутства о производима и корисничка аналитика – прилично су моћне и разноврсне за уградњу корисника.

Поседовање одређеног знања о програмирању и техничких способности ће вам омогућити да ове функције учините још софистициранијим. Али за оне који немају стручност у кодирању, ВалкМе нуди алатку за уређивање која олакшава и брзо поставља његове основне функције.

Уз ВалкМе , моћи ћете да:

  • Подесите прилагодљиве обиласке производа уз упутства на екрану.
  • Креирајте основне корисничке сегменте са разгранатим искуствима.
  • Комуницирајте са корисницима путем порука и обавештења у апликацији.
  • Погледајте аналитику о интеракцијама корисника и ангажовању са вашим софтвером.

 

ВалкМе контролна табла

Знање о кодирању ће вам омогућити да додатно прилагодите елементе корисничког интерфејса, токове укључивања и аналитику. Или можете унајмити ВалкМе техничара да вам помогне у томе.

У сваком случају, ВалкМе има значајну дубину за укључивање корисника , посебно у случају обуке запослених.

 

Шта је Вхатфик?

На много начина, Вхатфик је прилично сличан ВалкМе-у. Његови типични купци су такође велике компаније на нивоу предузећа са потребама за уградњом запослених и корисника. Пружа смернице у апликацији за веб, десктоп и мобилне апликације за подстицање дигиталне трансформације за велика предузећа.

Преглед функција Вхатфик-а

Вхатфик нуди могућност креирања обилазака производа „без кода“. Али, као и ВалкМе, биће потребне неке способности програмирања да би се заправо прилагодили елементи корисничког интерфејса и корисничко искуство.

Дакле, укратко, Вхатфик вам омогућава:

 

Вхатфик Дасхбоард

 

У овом тренутку још увек може изгледати тешко разликовати ВалкМе и Вхатфик. Основне карактеристике које смо до сада погледали су углавном исте.

Дакле, хајде да детаљније погледамо како се разликују две платформе за дигитално усвајање.

Поређење ВалкМе и Вхатфик платформи за дигитално усвајање

Сада као што смо установили, ВалкМе и Вхатфик нуде у основи исте функције и функционалност за повећање продуктивности нових корисника бржим усвајањем ваших алата.

Међутим, показало се да постоје неке значајне разлике у квалитету и ширини ових карактеристика у сваком производу.

Ево резимеа неких од најважнијих фактора диференцијације:

Поређење имплементације: потребно техничко знање

Све у свему, Вхатфик је лакши за инсталирање и имплементацију од ВалкМе-а. Потребно је само да инсталирате проширење за Цхроме или Фирефок и копирате неколико ЈаваСцрипт исечака да бисте започели.

ВалкМе , с друге стране, има много сложенији процес инсталације. То је локално решење, што значи да га треба применити локално. Ово захтева прилично мало техничког знања и често захтева помоћ од ВалкМе сертификованог стручњака.

Поређење аналитике: подаци о онбоардингу

Ево где Вхатфик почиње да заостаје. Док ВалкМе има контролну таблу прилагођену кориснику за преглед података о укључивању и усвајању дигиталних података и аналитику о напретку корисника, Вхатфик има прилично ограничене аналитичке могућности.

Вхатфик вам омогућава да интегришете Гоогле аналитику или друге сличне алате за праћење и мерење података о понашању корисника, али то не одговара снази и погодностима пуне аналитичке платформе коју ВалкМе подржава.

 

Вхатфик аналитицс

То такође значи да ће за добијање заиста робусне аналитике коришћења производа са Вхатфик-ом бити потребна куповина додатног алата.

Поређење интеграција производа

Иако је корисничка аналитика са Вхатфик-ом ограничење, испоставља се да је њен капацитет за интеграцију предност.

Вхатфик је дизајниран да омогући лаку интеграцију са аналитичким алатима, ЛМС-овима и каналима корисничке подршке. Дакле, уместо да има више спољних алата или одвојене, потенцијално збуњујуће канале подршке, Вхатфик их повезује све заједно како би омогућио лакше корисничко искуство.

ВалкМе нуди робуснији систем у целини, али не подржава исти ниво интеграције као Вхатифк.

Поређење корисничке подршке

Релативно техничка природа и ВалкМе и Вхатфик-а значи да је подршка кључно питање.

ВалкМе је можда теже подесити, али има тенденцију да нуди бољу подршку. За елементе персонализације или прилагођене имплементације можда ћете морати да платите ову подршку, али ВалкМе има репутацију да пружа када је у питању техничка помоћ.

Насупрот томе, корисници Вхатфик-а наводе да није увек у потпуности компатибилан са њиховим производом, а подршка коју добијају може изостати. У ствари, највећи ресурс Вхатфик-а за самопослужну подршку је њихов форум, а чак и тамо често други корисници Вхатфик-а одговарају на питања.

Укључивање запослених наспрам укључивања корисника СааС-а: могу ли обоје?

Најважнија ствар коју треба размотрити је вероватно да су и ВалкМе и Вхатфик решења за предузећа дизајнирана за велике компаније са великим базама корисника.

Као такав, један од њихових главних случајева употребе је укључивање и обука запослених.

Да ли то значи да ВалкМе и Вхатфик не могу да се користе за уградњу СааС корисника? Нимало.

Само што је обука корисника више у њиховој кормиларници него укључивање корисника како би се повећала активација корисника и усвајање производа.

Разлика је овде важна. У онбоардингу запослених, нема потребе да доводите корисника до „АХА тренутка“ када откривају вредност производа. За СааС предузећа, овај тренутак је кључан за усвајање производа и задржавање претплата корисника.

Запослени немају избора – морају да користе производ или онлајн алат.

То значи да је случај употребе којем ВалкМе и Вхатфик дају приоритет усредсређен на помоћ корисницима да постану продуктивнији са делом софтвера, али не мора нужно да извуку већу вредност из њега.

СааС предузећа морају да буду у стању да мотивишу активацију и да се боре против одлива.

И ВалкМе и Вхатфик имају функционалност да то ураде на ограничен начин, али не у мери у којој то могу да реше решења усмерена на случајеве уградње корисника.

 

Поређење цена за ВалкМе и Вхатфик

Ни ВалкМе ни Вхатфик не објављују своје тачне информације о ценама. Међутим, постоје неки трагови које можемо користити за процену.

Обе платформе захтевају од корисника да затраже понуду. Вхатфик наводи да „Наше цене су у потпуности засноване на захтевима и употреби купаца“:

вхатфик ценовни планови прилагођени

Док ВалкМе нуди основне и прилагођене планове:

Валкме цене прилагођене понуде

 

Обично, ако компанија избегава да објављује информације о ценама, то значи да њене услуге неће бити јефтине.

На основу рецензија корисника, чини се да ВалкМе-ов основни план почиње од око 9.000 долара годишње. Рецензије Вхатфик-а показују да њихове услуге почињу од 1.200 до 2.000 долара месечно.

Међутим, не можемо директно да упоредимо ове цене. ВалкМе-ов основни план је далеко ограниченији од општих функција које Вхатфик нуди.

Али опет, не знамо тачно које функције Вхатфик корисници добијају за 1.200 долара месечно.

ВалкМе вс Вхатфик алтернатива: Усерпилот

Усерпилот је моћна платформа за усвајање производа која вам омогућава да брзо изградите персонализована, флексибилна, контекстуално релевантна искуства у апликацији која су циљана на различите сегменте корисника – све без писања линије кода.

Сада, да будемо јасни, Усерпилот није за укључивање и обуку запослених . Уместо тога, најпогоднији је за компаније средњег тржишта за СааС које желе да обаве висококвалитетно укључивање корисника и добију приступ напредној аналитици производа у једном алату.

Усерпилот је направљен посебно за тимове за СааС производе који желе да побољшају своје искуство уласка корисника и повећају активацију корисника.

Можете да изградите огромну разноврсност корисничких искустава и токова навођења у апликацији без потребе за кодирањем.

Када почнете да користите Усерпилот добијате приступ следећим кључним функцијама :

  • Заборавите на искуство кодирања у апликацији : Усерпилот је решење без кода и захтева само да програмери апликација инсталирају линију јавасцрипт-а унутар ваше апликације и да преузмете цхроме екстензију која отвара визуелни буилдер.

  • Изградите токове у апликацији користећи највећи опсег образаца корисничког интерфејса (модали, клизања, описи алата, вруће тачке, банери) и искуства укључења у апликацију (контролне листе, микроанкете , НПС анкете , ресурсни центар у апликацији) да бисте водили кориснике и омогућили дигитално усвајање вашег алата.
  • Добијте приступ уграђеном НПС алату за прикупљање и анализу расположења корисника како бисте могли да побољшате свој процес укључивања на основу стварних података.
  • Креирајте и пратите комбинације догађаја у апликацији као што су кликови, лебдење и попуњавање образаца, а затим анализирајте све ове интеракције у оквиру сопствених прилагођених догађаја, који се могу изградити без кода или АПИ позива.
  • Користите напредно аналитику производа и аналитику токова у апликацији да идентификују где је корисницима потребна помоћ, како и да ли довршавају задатке и креирају грануларне сегменте корисника да би контекстуално покренули искуства у апликацији (сегмент на основу података о идентификацији корисника, ангажовања у апликацији, прилагођених догађаја, кликова, лебдења, попуњавања обрасца, одговора на повратне информације корисника, НПС резултата и још много тога)

  • Побољшајте искуство укључивања уз помоћ у апликацији покретањем Ресурсног центра директно унутар апликације. Додајте водиче у апликацији и видео упутства и дајте корисницима приступ да претражују базу знања или да се обрате подршци. Самопослуживање никада није било лакше и ваш тим за подршку више неће морати поново да се бави истим упитима који се понављају.

Најбоље укључивање корисника је контекстуално и дешава се тамо где је корисницима потребно, унутар ваше апликације. Не постоји боља платформа за дигитално усвајање која нуди већу вредност за новац од Усерпилот-а.

Закажите демонстрацију са нашим тимом и припремите се да изградите најбоља искуства при укључивању која су ваши корисници видели.

 

Усерпилот цене

Усерпилот нуди велику вредност за новац у поређењу са другим сличним алатима на тржишту. Чак и његов почетни план (Трацтион) пружа све потребне карактеристике без ограничења употребе.

Однос цене и карактеристика је најбољи за Усерпилот. Други јефтинији алати на тржишту дефинитивно не би задовољили ваше потребе, а други попут Пенда би били ван буџета. Усерпилот седи на том слатком месту. – Саурав С.

Диференцијација цена се углавном дешава на нивоу услуге (нпр. прилагођени хостинг домена, наменски менаџер за успех клијената, СЛА) и заснива се на броју месечних активних корисника (МАУ) које ваша компанија има.

Ево детаљних цена за Усерпилот:

  • Тракција: За до 2500 корисника, овај план је 249 УСД месечно.
  • Раст: За до 10.000 корисника, овај план је 499 УСД месечно.
  • Предузеће: За велика предузећа, ови планови почињу од 1000 УСД месечно.

ВалкМе наспрам Вхатфик – Која је водећа платформа за дигитално усвајање?

На крају, ВалкМе и Вхатфик су више слични него што се разликују. Али хајде да сумирамо неколико кључних тачака у којима се разликују:

  • Вхатфик је лакши за имплементацију и одржавање него ВалкМе.
  • Вхатфик је приступачнији малим и средњим предузећима, али су оба циљана на предузећа са софтвером за предузећа.
  • ВалкМе има много моћнију уграђену корисничку аналитику од Вхатфик-а.
  • ВалкМе-ова корисничка подршка има знатно бољу репутацију од Вхатфик-а за пружање ефикасне помоћи.
  • Тачна цена сваког од њих је непозната, али ако можете да се снађете са ВалкМе-овим основним планом, вероватно је јефтинији од Вхатфик-а.

С друге стране, запамтите: Ако ваш случај употребе није укључивање запослених и тражите прилагођеније, приступачније и интуитивније решење за уградњу како бисте повећали усвајање корисника, Усерпилот би могао бити управо оно што вам треба!

Да ли сте заинтересовани да својим клијентима омогућите одлично искуство уласка у рад? Погледајте демо Усерпилот данас!

 

previous post next post