Специјалиста за пријем клијената: све што треба да знате [опис посла, плата, алати]

Желите да поједноставите своје напоре за интеграцију СааС корисника и унајмите стручњака за интеграцију корисника?

Овај пост ће вас научити свему што треба да знате о стручњацима за онбоардинг, алатима са којима раде и какав утицај могу имати на процес укључивања.

У овом чланку ћете такође научити о просечној плати стручњака за онбоардинг клијената, критичним вештинама које треба тражити и о томе како да унајмите доброг стручњака за онбоардинг.

Спремни да зароните? Идемо!

ТЛ;ДР

    • Специјалиста за усаглашавање купаца је онај који се стара да купац има први тренутак успеха са производом или услугом.
    • СааС компанија треба да ангажује стручњака за онбоардинг купаца јер они подстичу усвајање и задржавање производа од самих корака на путу корисника.
    • Специјалиста за интеграцију клијената управља уградњом. Специјалиста за успех купаца поседује управљање животним циклусом.
    • Да бисте ангажовали одличног специјалисте за онбоардинг, морате да напишете убедљив опис посла, поставите права питања за интервју и тестирате њихове вештине.
    • Замолите стручњаке за прилагођавање клијената да схвате како да раде са различитим алатима за усвајање производа — Усерпилот, Пендо и Цхамелеон.
    • Ако немате ресурсе за специјалног стручњака за онбоардинг клијената, али и даље желите да креирате најбољу онбоардинг за свој производ, изаберите Усерпилот и направите интерактивне водиче . Хајде да резервишемо демо да видимо како то функционише.

Изградите изузетан пријем корисника уз Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Ко је специјалиста за укључивање клијената?

Специјалиста за онбоардинг је онај који се стара да купац има први тренутак успеха са производом или услугом . Када се нови корисник региструје, то је тренутак када на сцену ступају стручњаци за онбоардинг клијената.

Морају осигурати да су очекивања купаца испуњена и да се осјећају угодно користећи производ од првог тренутка.

Одличан специјалиста за интеграцију купаца такође треба да обезбеди да клијенти добију изузетну корисничку услугу и невероватно корисничко искуство.

Укратко, главни циљ стручњака за онбоардинг је да их доведе до тачке активације и претвори у кориснике који плаћају, чиме се побољшава задржавање корисника.

Зашто је важно за СааС компаније да имају стручњаке за онбоардинг клијената?

СааС компанија треба да ангажује стручњака за онбоардинг клијената јер они подстичу усвајање и задржавање корисника од првих корака на путу корисника .

Штавише, они постављају клијенте за успех помажући новим купцима да брзо постигну „Аха“ тренутак .

Стручњаци за онбоардинг клијената такође се старају да искуство уласка у рад буде што је могуће мање трења, чиме се смањује одлив .

И што је најважније, покреће усвајање производа од самог почетка.

Специјалиста за прилагођавање клијената наспрам менаџера за успех купаца

Стручњаци за прилагођавање клијената су део вашег тима за успех клијената и њихов посао је испреплетен са менаџерима за успех.

Главни фокус стручњака за онбоардинг је да обезбеде изузетан процес онбоардинга за нове клијенте и доведу их до активације. У међувремену, менаџери за успех купаца се фокусирају на успостављање јаких односа са постојећим купцима.

Њихове одговорности укључују премошћавање јаза између купаца и тимова за подршку како би се решиле потребе купаца, залагање за клијенте и стварање базе лојалних купаца .

Кључне одговорности стручњака за укључивање клијената

Ево неких кључних одговорности које бисте желели да додате опису свог посла специјалисте:

  • Помозите клијентима у успешној примени – Неким производима је потребна примена као што је АПИ веза или уграђивање кода од самог почетка. То је оно у чему ће вам помоћи стручњаци за интеграцију купаца и зашто им је потребно опсежно знање о производима.
  • Решавање техничких проблема – Специјалиста за интеграцију треба да има вештине и техничко знање да разуме ваш производ и реши све проблеме који се јављају са корисничким налозима и техничке проблеме.
  • Образујте клијенте за тренутни успех – Адекватан специјалиста за прикључивање такође треба да има пристојно знање о индустрији како би пружио кључне смернице и контекстуалну помоћ за клијенте.
  • Прикупљајте повратне информације клијената и поступајте на основу њих Важно је побољшати процес укључивања и који бољи увид можете пронаћи од повратних информација корисника? Они треба да подстакну анкете у апликацији , прикупљају податке и имплементирају налазе како би процес укључивања учинили ефикаснијим и побољшали задовољство корисника .
  • Решавање упита купаца – Да бисте избегли одлив и фрустрацију купаца , неопходно је да се на време бавите захтевима купаца и решите проблеме купаца.
  • Имплементирајте алате за интеграцију – Важно је да управљате алатом за онбоардинг који ће вам дати праву аналитику и увид и одржавати свако одељење на истој страници.

Ефикасне вештине које треба да поседује сваки специјалиста за онбоардинг

Не може свака особа да управља купцима. И у реду је јер свако има јединствене особине које могу да се слажу са различитим специјалитетима.

Овде желим да вас проведем кроз важне вештине које стручњаци за онбоардинг клијената морају да стекну да би пружили одличну корисничку услугу .

Хајде да сазнамо да ли постоји поклапање.

Вештине управљања пројектима

Специјалисти за онбоардинг треба да имају искуство у управљању пројектима. Неопходно је имати ефикасне организационе вештине и вештине управљања временом.

Стручњаци за онбоардинг обично раде са тимом за интеграцију, различитим клијентима и другим одељењима. Да би задовољили потребе купаца , они морају бити у могућности да скачу између различитих пројеката.

Добре комуникацијске вјештине

Вештине ефикасне комуникације су неопходне за сваког стручњака за онбоардинг.

Стручњаци за укључивање клијената треба да деле тачне информације о вашим функцијама (то може бити путем интерактивног водича , обиласка производа , итд.), да дају јасне и прецизне одговоре на повратне информације корисника и да комуницирају са вашим клијентима са емпатијом и стрпљењем.

Вештине решавања проблема

Понекад се заиста ради о техничким проблемима које не можете одмах да решите. Затим би требало да схватите ко је одговоран за проблем и натерате их да га реше.

Такође, морате да пронађете праве речи да ублажите напетост коју корисник доживљава ако се бавите једним критичним захтевом корисника који може да изазове одустајање корисника.

Зато су вештине решавања проблема критичне за одличног специјалисте за укључивање клијената.

Колика је просечна плата специјалисте за онбоардинг?

Према ЗипРецруитер-у, просечна годишња плата за специјалисте за онбоардинг клијената у Сједињеним Државама је 46.035 долара годишње, што је еквивалентно 885 долара недељно или 3.836 долара месечно.

Док можемо да видимо годишње плате од чак 72.000 долара и чак 28.000 долара, већина плата за инбоардинг клијената тренутно се креће између 36.000 долара (25. перцентил) до 54.500 долара (75. перцентил) са најбољим зарадама (90. процентил) зарађују 68.500 долара годишње широм Сједињених Држава .

Плате стручњака за укључивање клијената варирају у зависности од индустрије, типа компаније и нивоа искуства.

купац-инбоардинг-специјалиста-плата

Плата стручњака за укључивање клијената. Извор: ЗипРецруитер.

Испробајте најбољи алат за интеграцију за ваш СааС сада!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Како унајмити стручњака за онбоардинг клијената

Сада када смо научили о вештинама и захтевима бриљантног специјалисте за онбоардинг клијената, хајде да заронимо у процес запошљавања.

Корак 1: Напишите убедљив опис посла стручњака за укључивање клијената

Све почиње одговарајућим описом посла. Ефикасан опис посла специјалисте за пријем клијената описује улогу јасно и тачно и показује кандидатима које ће бити њихове дужности.

Погледајмо добар пример описа посла специјалисте за укључивање:

Ми смо профитабилна технолошка компанија која тражи стручњака за укључивање клијената који би се придружио нашем тиму и пружио сталну подршку и подстакао успех клијената.

Савршеном кандидату да се придружи нашем тиму биће потребне одличне вештине комуникације и критичког размишљања, као и да буде оријентисан на детаље.

Кључне одговорности стручњака за онбоардинг клијената биће:

  • Помагање клијентима да заврше подешавање и примену налога.
  • Обезбедите несметано усвајање производа.
  • Решите проблеме купаца на време.
  • Повећајте ангажовање корисника помоћу образовних материјала и контекстуалних токова укључивања .
  • Искористите повратне информације за континуирано побољшање процеса укључивања.
  • Радите са тимом за успех клијената како бисте изградили јаке односе са постојећим корисницима.

Корак 2: Поставите права питања током интервјуа са специјалистом за онбоардинг клијента

Изаберите колекцију питања која идентификују битне квалитете и таленте стручњака за онбоардинг клијената, као што су комуникација и способност подучавања које треба поставити током процеса интервјуа.

На пример:

  • Како вам изгледа успех купаца?
  • Како бисте реаговали да нови клијенти нису били пријемчиви за ваше напоре уласка?
  • Како бисте решили жалбу купаца?
  • Имате ли искуства са веб технологијама?
  • Да ли имате искуства у коришћењу алата за онбоардинг клијената ?
  • Како пратите успешну примену онбоардинга?
  • Реците нам о свом последњем искуству као шампион купаца.

Корак 3: Тестирајте њихове вештине критичког мишљења

Да бисте проверили ове вештине, идите на сценарије за играње улога.

Претварајте се као одвратан купац који тражи хитан повраћај новца, “Ваш производ је бескористан. Не ради. Желим свој новац назад. Сада!

Погледајте како се потенцијални запослени понаша у овој ситуацији. Да ли губе хладнокрвност? Да ли примењују емпатичне одговоре да смање напетост? Ако покушају да открију који проблем са производом је изазвао овај налет беса?

Сада играјте улогу купца који не разуме техничку страну вашег производа.

Можете да кажете „Ова [Кс] функција не ради. Не могу да решим свој задатак и преузмем извештај. Молим вас, поправите то. Не знам шта да радим. То је једини разлог зашто покушавам да производ.”

Када вас кандидат замоли да снимите свој екран или направите снимке екрана, реците да немате појма како то да урадите.

Оно што тражите је њихова способност да усмере фрустрирану, нетехнолошку особу и доведу је до „Аха!“ тренутак.

Алати о којима би сваки стручњак за онбоардинг клијената требао знати

Сада када знате шта је потребно да постанете специјалиста за онбоардинг клијената, хајде да вас наоружамо опсежним знањем о софтверу за онбоардинг корисника .

Показаћу вам главне карактеристике сваког производа како бисте могли да проверите ова сазнања када водите интервју са специјалистом за онбоардинг клијента.

Усерпилот – најбољи новац за вредност

Усерпилот је моћна платформа за усвајање производа која вам омогућава да брзо изградите персонализована, флексибилна, контекстуално релевантна искуства у апликацији циљана на различите сегменте корисника.

усерпилот-дасхбоард-цустомер-онбоардинг-специалист

Креирајте и пратите успех својих токова укључивања помоћу Усерпилот-а.

Ево шта ћете добити када почнете да користите Усерпилот:

  • Заборавите на искуство кодирања у апликацији: Усерпилот је решење без кодирања. Од вашег програмера је потребно само да инсталира линију Јавасцрипт-а у вашу апликацију и да преузмете цхроме екстензију која отвара визуелни градитељ.
  • Изградите токове у апликацији користећи највећи опсег образаца корисничког интерфејса ( модали , клизишта, описи алата , вруће тачке, банери) и искуства уградње у апликацију (користећи контролне листе, микро анкете, НПС анкете, центре за ресурсе у апликацији итд.).
  • Добијте приступ уграђеном НПС алату за прикупљање и анализу расположења корисника како бисте могли да побољшате напоре у вези са укључивањем клијената на основу стварних података.
  • Креирајте и пратите комбинације догађаја у апликацији као што су кликови, лебдење и попуњавање образаца, а затим анализирајте све ове интеракције у оквиру сопствених прилагођених догађаја.
  • Користите напредну аналитику производа (надгледање понашања на мрежи) и аналитику токова у апликацији да бисте идентификовали где је корисницима потребна помоћ и креирајте грануларне корисничке сегменте како бисте контекстуално покренули искуства у апликацији.
  • Побољшајте искуство укључивања уз помоћ у апликацији покретањем Ресурсног центра. Додајте водиче у апликацији и видео упутства и дајте корисницима приступ да претражују базу знања или да се обрате подршци. Самопослуживање никада није било лакше.

Шта корисници мисле о Усерпилоту

Корисници воле низ функција и фантастичан тим:

„Усерпилот је једноставан за подешавање, коришћење и не захтева никакав развојни програм – што значи тренутно објављивање. Ово је кључно за нас као СааС компанију која често објављује нове функције; потребна нам је могућност да брзо обавестимо наше клијенте о променама и Радећи ово на нашој платформи преко Усерпилот-а, омогућава нам да дођемо до праве публике, у право време, на правом месту. Кориснички сервис је одличан, од продаје, ЦСМ-а до подршке – сви су били пријатељски расположени, брзи за реаговање, реални и од велике помоћи. Хвала момци! Веома је цењено.”

усерпилот-ревиев-г2-цустомер-онбоардинг-специалист

Шта корисници имају да кажу о Усерпилоту.

Усерпилот цене

Доступно је неколико нивоа цена за Усерпилот :

  • Тракција: За до 2500 корисника, овај план је 249 УСД месечно.
  • Раст: За до 10.000 корисника, овај план је 499 УСД месечно.
  • Предузеће: Ови планови почињу са 1000 УСД месечно за велика предузећа.
усерпилот-прицинг-цустомер-онбоардинг-специалист

Усерпилот цене.

Брзо укључите нове кориснике уз Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Аппцуес – најбоље за активацију мобилних корисника

Аппцуес је још једна платформа за уградњу корисника без кода која помаже нетехничким тимовима да прате и анализирају употребу производа.

Некада су давали шаблоне за укључивање, али су их недавно уклонили – без да су их заиста заменили другим решењем.

Због тога је теже оправдати вишу цену.

Аппцуес-дасхбоард-цустомер-онбоардинг-специалист

Аппцуес онбоардинг контролна табла.

Ево шта ћете добити када почнете да користите Аппцуес :

  • Приступ корисничком интерфејсу лаком за коришћење којим свако у тиму може да рукује за изградњу токова у апликацији без кодирања.
  • Изградња обиласка производа у Аппцуес-у је релативно једноставна. Само треба да отворите њихову хромирану екстензију на врху апликације и почнете да градите своја искуства у апликацији: једноставно изаберите шаблон корисничког интерфејса и прилагодите га „уживо“, или покажите на елементе којима желите, на пример, да додате своје описе алата.
  • Такође можете да креирате контролне листе помоћу Аппцуес-а ( НИЈЕ доступно на Ессентиалс плану) и подстакнете кориснике да предузму акцију. Оне имају ограничену функционалност (тј. не могу покренути ЈС функције или додати елементе гамификације) у поређењу са алтернативама, као што је Усерпилот.
  • Пратите интеракцију са корисничким интерфејсом помоћу истраживача догађаја који вам омогућава да означите елементе без кодирања.
  • Направите прилагођене сегменте корисника на основу корисничких својстава, токова, интеракција или догађаја које подесите у истраживачу догађаја.

Шта корисници мисле о Аппцуес-у

„Најбољи део Аппцуес-а су функције вођеног обиласка које они називају токови. Нарочито у тиму са ограниченим ресурсима, омогућава вам да побољшате своју активацију и ангажовање преко ноћи коришћењем ове функције да водите кориснике око вашег производа. Оно што чак волим више је дизајн и УКС карактеристике су модерне за разлику од других алата за обилазак које смо истраживали, а софтвер је једноставан за коришћење уз потребу за програмером након почетне инсталације.”

аппцуес-ревиев-цустомер-онбоардинг-специалист

Шта корисници кажу о Аппцуес-у.

Аппцуес прицинг

Узимајући све у обзир, Аппцуес не нуди најбољу вредност за новац у поређењу са другим алатима. Ако ваш производ има 2.500 активних корисника, трошкови за различите планове су:

  • Ессентиалс : 249 УСД месечно (до 3 корисничке лиценце).
  • Раст : 879 УСД месечно (до 10 корисничких лиценци).
  • Ентерприсе : Цустом (неограничене корисничке лиценце).
аппцуес-прицинг-цустомер-онбоардинг-специалист

Аппцуес прицинг.

Постоји боља алтернатива од Аппцуес-а. Испробајте Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Камелеон – најбоље за напредне интеграције

Цхамелеон је платформа за дигитално усвајање са разликом: док други алати о којима се говори углавном немају код, Цхамелеон захтева одређено учешће програмера.

Ипак, то је моћан и ефикасан алат који ради на сличан начин као Усерпилот и нуди сличне карактеристике: стил, аналитику, шаблоне, циљеве, А/Б тестирање и контролне листе. Међутим, не нуди ресурсни центар или наменски НПС.

Имајући то на уму, вредност за новац – с обзиром на ограничене карактеристике на основном плану – оставља нешто да се жели.

камелеон-контролна табла-цустомер-онбоардинг-специјалиста

Камелеон инструмент табла.

 

Ево како главна функција Цхамелеон-а помаже при укључивању корисника:

  • Обиласци производа Цхамелеон вам помажу да изградите токове за смернице. Можете користити неколико образаца корисничког интерфејса: модали, банере, описе алата и жаришне тачке.
  • Можете да прилагодите стил (фонт, боју, непрозирност, итд.) ваших обилазака производа, па чак и да додате неки ЦСС стил ако желите напредно брендирање.
  • Лансери су место где је Цхамелеон другачији у поређењу са својим конкурентима. Ово су виџети у апликацији који могу да отварају контролне листе, мале виџете помоћи или центре за обавештења. Лоша страна је што не можете имати један покретач са више врста садржаја.
  • Можете да циљате садржај на различите сегменте корисника на основу више извора података, укључујући покретање догађаја.
  • Могућност коришћења микро анкета са одличним прилагођавањем и типовима питања и одговора. На Плану раста и вишим, такође добијате приступ већој функционалности као што је А/Б тестирање, више окружења, локализација (само план предузећа) и напредне интеграције као што је Хубспот.

Шта корисници мисле о Камелеону

„Стварно ми се свиђа како је лако направити ажурирања и најаве на нашој платформи користећи Цхамелеон, успео сам да почнем да правим у року од једног дана! Такође ВОЛИМ страницу инспирације тако да могу да видим како су други урадили оно што сам желео да уради успешно.”

цхаемелеон-добар-ревиев-куоте-цустомер-онбоардинг-специалист

Преглед камелеона.

Цене камелеона

Цхамелеон је поделио своје опције цена првенствено према броју активних корисника месечно, али треба да имате на уму да Стартуп план такође има ограничене функције и можда неће бити довољан за интерактивно укључивање корисника и усвајање СааС производа:

  • 0 – 2500 МАУ : План покретања од 349 УСД месечно, План раста од 899 УСД месечно.
  • 2000 – 3000 МАУ : План покретања од 419 УСД месечно , Раст од 899 УСД месечно .
  • 3000 – 5000 МАУ : Стартуп план од 489 УСД месечно , Раст од 899 УСД месечно .
  • 5000 – 10 000 МАУ : План покретања од 517 УСД месечно, Раст од 999 УСД месечно.
камелеон-прицинг-цустомер-онбоардинг-специалист

Камелеонски планови.

Постоји боља алтернатива од Камелеона. Испробајте Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Закључак

Специјалиста за онбоардинг клијената је суштинска и драгоцена имовина сваке СааС компаније. Зато што ова улога поставља стандарде за корисничку подршку и претвара почетнике у купце који плаћају.

Желите да сазнате више о Усерпилоту и његовим функцијама уградње производа? Набавите Усерпилот Демо и видите како можете повећати стопу активације производа!
Спремни сте да сазнате више о томе како да користите Усерпилот и поставите нове клијенте на пут успеха купаца? Резервишите демо већ данас .

 

previous post next post