5 најбољих алата за преглед производа за СааС [Updated 2023]

Упутства о производима су за нас овде у Усерпилоту посебна специјалност, тако да смо сакупили наших пет омиљених алата и ставили их на тест. *Напомена: ова листа је специфична само за веб, а не за мобилне апликације.

Да бисмо дошли на ову листу, алат мора да понуди интерактивна упутства , али ћемо такође размотрити и друге факторе – као што су цена, употребљивост, прилагодљивост итд.

Уронимо у налазе!

ТЛ;ДР

  • 1. Усерпилот

Са оштрим фокусом на активацију корисника , Усерпилот вам даје све алате који су вам потребни да направите сваки тип интерактивног водича за производ који можете замислити. Једноставан за употребу (заиста, нису потребне вештине кодирања), умерена цена заснована само на МАУ (са свим функцијама доступним у свим плановима цена, чак иу пробном периоду!), и са одличним пратећим функцијама у распону од А/Б тестирања, преко НПС-а до ресурса Центри, Усерпилот је најбољи алат за укључивање корисника (не верујте нам само на реч, ми смо освојио је плакету Леадер за лето 2022. на Г2).

  • 2. Аппцуес

Аппцуес вам омогућава да направите интерактивна упутства и један је од оригиналних ДАП-ова. Међутим, упркос побољшањима, Аппцуес има мање функционалности у поређењу са Усерпилот-ом (али ово је добро за почетнике) и скупљи је ако желите више од само основних функција (основна цена је иста као и Усерпилот, али само ограничене функције).

  • 3. Камелеон

Много опција корисничког интерфејса и преуређен интерфејс, али недовољно интерактивних опција за корисничке инпуте да бисте направили сваку врсту упутства која вам може затребати.

Жељени случај употребе: Укључивање запослених за апликације трећих страна

  • 4. Вхатфик

Вхатфик има сву функционалност која вам је вероватно потребна (осим аналитике). Али фокус предузећа га чини неприкладним за мање/средње тимове.

  • 5. ВалкМе

Потпуна платформа за дигитално усвајање са неким изванредним карактеристикама, али је веома скупа и потребно је више времена да се постави и захтева напредне техничке вештине (имплементација на лицу места + ЦСС кодирање сваки пут када је потребно да заиста нешто прилагодите). С разлогом је познато као врхунско решење и чини се да се више нагиње случају употребе уласка запослених.

Како одабрати најбољи алат за преглед производа?

Да разјаснимо једну ствар:

Да би се квалификовао као један од наших избора за најбоље алате за преглед производа, мора да нуди интерактивна упутства. Питате се зашто интерактивна упутства преко традиционалних, линеарних обилазака производа? Погледајте наш видео испод!

Зашто упутства о производу морају бити интерактивна

Укратко, случај за интерактивна упутства је следећи:

  • Нови корисници најбоље уче радећи ствари – не читајући, гледајући или слушајући
  • Када нови корисници заврше задатке као део процеса укључивања, њихова вредност времена до прве је смањена. Они осећају корист од вашег СааС-а и брже постају Активирани корисници, смањујући могућност раног одустајања. Ево како Салесфларе то ради, на пример
Салесфларе интерактивно упутство

Извор: салесфларе.цом

  • Интерактивни водичи су прилагођени контексту и случају употребе – уместо погодности менаџера производа да само баца све своје информације новим корисницима одједном
  • Интерактивна упутства подржавају брз раст производа , омогућавајући вам да понудите самоуслужно укључивање широком спектру корисничких сегмената одједном

Дакле, интерактивност је улог за најбоље алате за преглед производа у 2023.

Шта још тражимо у најбољим алатима за преглед производа?

Осим што нудимо интерактивна упутства, ово су главни фактори које гледамо:

  • Да ли је лако користити?
  • Након инсталације, да ли треба да урадите било какво кодирање да бисте то максимално искористили?
  • Колико то кошта?
  • Које опције корисничког интерфејса подржава?
  • Колико туре могу постати софистициране и прилагођене?
  • Које друге функције добијате осим обилазака?

Сада, хајде да копамо мало дубље у водеће кандидате:

Најбољи алат за преглед производа #1 – Усерпилот

Први на нашој листи најбољих алата за преглед производа је Усерпилот (мало смо пристрасни, али са добрим разлогом)!
Погледајте мали преглед нашег градитеља испод:

 

 

Усерпилот вам омогућава да изградите огроман спектар искустава у апликацији која могу бити потпуно интерактивна. То је такође ЈЕДИНИ алат за укључивање са функционалношћу реактивног укључивања – тако да осим проактивних водича, такође можете „реаговати“ на понашање корисника помоћу правих контекстуалних описа алата, изворних описа алата и центра за ресурсе.

Осим редовног водича за производ, такође можете креирати реактивна искуства и токове на основу онога што ваш корисник ради у вашој апликацији.

Иако сви алати које гледамо укључују неке од ових опција, ниједна није тако робусна и свеобухватна као Усерпилот. Усерпилот подржава најшири спектар „покренутих радњи“ од свих алата наведених овде:

Најбољи алати за преглед производа - акције које покреће корисник

Извор: усерпилот.цом

На пример, ниједан од других алата о којима се расправља нема интерактивни елемент превуци и испусти .

Усерпилот такође има свеобухватан опсег елемената корисничког интерфејса који се могу користити у изградњи искуства уградње корисника. Осим ваших уобичајених модала, описа алатки, слајдова, врућих тачака – Усерпилот има три кључна додатка:

  • Можете да прикажете напредак кроз ток током укључивања корисника, помоћу искачућих контролних листа (а затим погледајте аналитику специфичну за контролну листу)!
Усерпилот вам омогућава да користите свој Ресурсни центар у токовима укључивања

Извор: усерпилот.цом

  • Можете да изградите самоуслужну подршку у апликацији помоћу снажног центра за ресурсе

  • Можете прикупити повратне информације о микро анкети или НПС анкети чак и током укључивања корисника

Најбољи део? Све функције Усерпилот-а такође нису ограничене опцијом вашег плана, тако да ћете моћи да експериментишете и стварате до миле воље чак и током пробног периода!

Усерпилот је за вас ако

  • Желите да приступите најширем спектру вођених радњи за прављење заиста интерактивних водича доступних за вашу веб апликацију
  • Тражите платформу која такође нуди аналитику, могућности А/Б тестирања и напредну сегментацију (за прављење још ефикаснијих и персонализованих водича)
  • Ваш приоритет је да наведете нове кориснике да брзо схвате вредност и да пређу са бесплатне пробне верзије на плаћену.
  • Желите да натерате постојеће кориснике да наставе да усвајају нове функције и да повећате ангажовање
  • Желите да смањите обим карата за подршку и истражите опције самоуслужне подршке
  • Кодирање није ваша јача страна и потребно вам је нешто брзо, једноставно за имплементацију и употребу,
  • Желите алат који ће моћи да се повећава како растете. Са улазном ценом од 249 долара месечно, Усерпилот је веома робустан алат са тоном вредности јер се цене заснивају само на МАУ.

 

 

За кога Усерпилот није

  • Усерпилот не ради на изворним иОС и Андроид апликацијама – само на прогресивним веб апликацијама (ПВА).
  • Усерпилот не ради на апликацијама трећих страна, стога није погодан за укључивање запослених у апликације треће стране као што је нпр. Салесфорце.

Алат за преглед производа #2 – Аппцуес

Најбољи алати за преглед производа: Аппцуес

Извор: аппцуес.цом

Аппцуес постоји већ дуже време у простору за уградњу производа. И као што можете очекивати, они редовно ажурирају услугу како би додали нове функције.

Наш последњи преглед жалио се да су туре Аппцуес-а – које они зову “Фловс” – пасивне и линеарне .

Па, то више није проблем.

Проширење Флов Буилдер компаније Аппцуес вам омогућава да додате интерактивне елементе у модале и друге елементе корисничког интерфејса, у различитим форматима:

Најбољи алати за преглед производа - Аппцуес постаје интерактивни

Извор: аппцуес.цом

И можете да направите обиласке са гранама користећи више позива на акцију на појединачним елементима корисничког интерфејса:

И гранање такође...

Извор: аппцуес.цом

Дакле, Аппцуес омогућава новим корисницима да изграде истински интерактивна упутства.

Једна област у којој смо раније хвалили Аппцуес била је у опсегу елемената корисничког интерфејса које подржава, али изгледа да су сада заостали за остатком поља у овој области:

Аппцуес - није најбоља листа елемената корисничког интерфејса

Извор: аппцуес.цом

Ипак, ГУИ који пружа проширење Флов Буилдер је углађен, брз и прилично једноставан за коришћење.

Али открио сам да је потреба да се пребацим са екстензије на страницу веб прегледача ради разврставања фактора циљања и покретача за ток збуњујућа.

Аппцуес вас тера да препустите програмеру да подесите циљање и окидаче

Извор: аппцуес.цом

То постаје двоструко збуњујуће када градите токове гранања или када градите ток који прелази више страница.

Можда је то зато што Аппцуес постоји тако дуго да су изградили овај помало дезоријентирајући ток посла. Чини се као да су елементи додани слој по слој, уместо да су дизајнирани са холистичком визијом на уму.

Такође – Аппцуес тврди да може да наследи стил ваше апликације, али изгледа да ово не функционише тако глатко.

Шта је добро у вези са Аппцуес-ом?

  • Екстензија је бесплатна за преузимање и експериментисање, омогућавајући вам да дизајнирате токове и сами тестирате могућности корисничког интерфејса.
  • Аппцуес подржава линеарна и гранаста упутства која омогућавају стварну интеракцију корисника.
  • Утврђени играчи са добром репутацијом, који стално побољшавају своју услугу.

Шта није тако добро у вези са Аппцуес-ом?

  • Иако је веома лако изградити и применити једноставне токове, када почнете да их чините сложенијима, потреба за пребацивањем између проширења и засебне странице претраживача вишеструко повећава ниво тежине.
  • Стилом се такође рукује у претраживачу, осим ако се не држите унапред постављених Аппцуес тема. Читав спектар опција за стилизовање такође захтева од нових корисника да имају ЦСС стручност – иако је укључивање кода за ЦСС селекторе леп додир.
Примењује ЦСС селекторе

Извор: аппцуес.цом

  • Много атрактивних карактеристика недостаје основном пакету од 249 УСД месечно (нпр. интеграције са алатима који нису аналитика, приступ „напредном“ циљању и сегментацији, потпуна контрола над прилагођавањем теме). Да бисте извукли најбоље од Аппцуес-а, мораћете да платите за пакет раста од 879 УСД месечно – а та цена расте са месечним бројем корисника (МАУ).

Алат за преглед производа #3 – Камелеон

Најбољи алати за преглед производа: Камелеон

Извор: трицхамелеон.цом

Када смо погледали Камелеон претходних година, имали смо неколико замерки.

Али Камелеон је у последње време учинио много да побољша своју понуду. Има једну од најширих опција корисничког интерфејса:

Најбољи алати за преглед производа - Цхамелеонов широк спектар корисничког сучеља

Извор: трицхамелеон.цом

Такође има добру сегментацију, дизајн тока и могућности циљања, и дефинитивно је један од лакших креатора обилазака на овој листи за коришћење.

Камелеонов градитељ обиласка

Извор: трицхамелеон.цом

Осим тога, сада вам омогућава управљање и уређивање тема унутар апликације. Не морате да се стилизује по мери, што чини брзо примену нових токова далеко лакшим.

О функцији Цхамелеон’с Лаунцхер се доста причало током година, али 2023. није баш она УСП као што је некада била.

Камелеонов веома хваљен лансер

Извор: трицхамелеон.цом

Помоћу покретача можете „прогресивно откривати функције“ – што значи да можете подесити покретаче догађаја да активирате искачући контекстуални прозор који нуди корисне информације, укључујући опцију за покретање водича.

Чудно, осим ако нисте вољни да платите 10.000 долара годишње за Ентерприсе пакет, Цхамелеон ограничава претплатнике на само један Лаунцхер.

Али упркос побољшањима, главни проблем са Цхамелеоном је исти као и прошле године: интерактивност није толико моћна колико би требало да буде.

Ово су ваше опције за прелазак са једног корака на следећи:

Камелеонов распон интерактивних елемената

Извор: трицхамелеон.цом

Клик или лебдење су једине опције за унос корисника. На пример, не можете захтевати да се попуни поље за текст.

То ограничава врсте интерактивних водича које можете да направите.

Без уноса корисничких података не можете да довршите евиденцију, повежете налоге, додате детаље о контакту или многе друге врсте задатака које нови корисници треба да науче да би видели вредност од СааС производа.

Шта је добро код Камелеона?

  • Апликација за прављење обиласка лепог изгледа, једноставна за коришћење – коју можете бесплатно да преузмете и играте са њом. То је само по себи сјајан предукрцај!
  • Подржава много различитих елемената корисничког интерфејса и долази са упутствима у апликацији о томе како да извучете најбоље из њих.
  • Покретачи су и даље кул, чак и ако други алати сада нуде сличне функције
  • Ако уграђене опције стила нису по вашем укусу, они ће то кодирати за вас.

Шта није тако добро код Камелеона?

  • Прилично је скуп за мања предузећа, са ценом заснованом на МТУ-овима (месецно праћени корисник) и ограниченим приступом функцијама.
Цене камелеона - нису јефтине

Извор: трицхамелеон.цом

  • Иако Цхамелеон сада нуди стварну интерактивност у својим обиласцима, са доступним само радњама корисника кликом и лебдењем миша, обим обилазака које можете да направите је ограничен.

Алат за преглед производа #4 – Вхатфик

Најбољи алати за преглед производа: Вхатфик

Извор: вхатфик.цом

Функционалност Вхатфик-ових производа је део шире понуде „Платформе за дигитално усвајање“.

То значи да се ваша упутства могу директно интегрисати у програме обуке и имплементирати кроз системе за управљање учењем (ЛМС).

Дакле, Вхатфик није заинтересован за водиче искључиво ради укључивања нових корисника. Они их представљају у ширем контексту „подршке учинку“.

Последњих година, чини се да Вхатфик све више гравитира случају употребе уласка запослених.

Услуга вам омогућава да направите обиласке производа које су заиста интерактивне и које могу да иду у више различитих праваца. Ево примера неких интерактивних елемената направљених помоћу Вхатфик-а:

Вхатфик турнеја у акцији

Извор: вхатфик.цом

Опције корисничког интерфејса су опсежне, а када додате елемент који захтева унос од корисника (као што је поље за текст или број телефона), могуће је израдити правила за проверу ваљаности података како бисте били сигурни да је ово урађено исправно.

Осећао сам да су опције за стилизовање у апликацији мало изневериле услугу, која је иначе изузетно свеобухватна.

Али ово је скоро надокнађено од стране „заједнице“ корисника Вхатфик-а. Када се региструјете, добијате приступ библиотекама идеја и дизајна других корисника:

Вхатфик заједница

Извор: вхатфик.цом

Ови „дељени токови“ могу да вам помогну да пружите инспирацију и смернице како да их опонашате у сопственој апликацији. На пример, ово је снимак екрана једног од токова дељених у јануару 2022:

Пример из заједнице Вхатфик

Извор: аппцуес.цом

Шта је добро у вези са Вхатфик-ом?

  • Веома моћна услуга која се интегрише директно у шира окружења и апликације од једноставног укључивања производа. Ако су водичи нешто што вам је потребно за сврхе које не обухватају само онбоардинг корисника (на пример, обуку особља), ово би могло бити боље од осталих производа.
  • Мноштво корисних материјала за обуку у њиховом одељку „Академија“ и инспирација за сопствене дизајне преко Вхатфик заједнице.
  • Вхатфик је дизајниран за кориснике мобилних и десктоп рачунара – нуди упоредиву функционалност и за мобилне и за обичне веб локације.

Шта није тако добро у вези са Вхатфик-ом?

  • Вхатфик је чврсто усмерен на тржиште предузећа , што се огледа у обиму и сложености услуге. То је врста алата са којим би био потребан један или више посвећених чланова тима да би извукли најбоље од њега. Из тог разлога, може укључивати функције које ви – као менаџер СааС производа или менаџер раста – никада не бисте користили поред оних које бисте.
  • Уз сву ту сложеност, Вхатфик-у недостаје аналитика која би вам помогла да персонализујете упутства за укључивање и измерите утицај ваших токова.
  • Такође не укључује могућности А/Б тестирања које вам омогућавају да упоредите перформансе различитих токова
  • Цене су само на основу понуде. С обзиром на фокус производа на „предузеће“, врло је вероватно да ће и цене бити „на нивоу предузећа“.
Вхатфик цене - нису транспарентне

Извор: вхатфик.цом

Алат за преглед производа #5 – ВалкМе

Најбољи алати за преглед производа: ВалкМе

Извор: валкме.цом

ВалкМе је још једно велико име у свемиру са дугим педигреом .

Пошто је започео као локални софтвер, ВалкМе је данас у потпуности заснован на облаку као и друге услуге на нашој листи.

Али ако сматрате да је Вхатфик компликован, па…ВалкМе ће вас преплавити.

Почнимо са позитивним.

ВалкМе укључује све што бисте могли да пожелите у оваквом алату:

  • Свеобухватан асортиман елемената корисничког интерфејса за изградњу обилазака
  • Линеарне и гранање способности
  • Могућности да токови буду интерактивни, захтевајући уносе корисника
  • Аналитика, А/Б тестирање и низ алата за аутоматизацију
  • Изградња тока и дефиниција окидача/циљања на истом месту (узмите у обзир Аппцуес!)
Најбољи алати за преглед производа - ВалкМе ради све на једном месту

Извор: валкме.цом

Као и Вхатфик, ВалкМе се представља као шира „Платформа за дигитално усвајање“, а не као алатка за праћење производа. Заиста, са њихове почетне странице, није баш лако утврдити да су водичи једна од ствари које ВалкМе ради!

Опет: чини се да ВалкМе иде у правцу укључивања запослених у алате трећих страна као што је нпр. Салесфорце за велика предузећа, а не укључивање нових корисника за СааС.

Ако ипак имате буџет и развојне ресурсе, постоји неколико заиста спектакуларних карактеристика Валкме-а које морамо да поменемо:

  • Можете додати циљеве у позадину који ће вам омогућити да наставите да пратите понашање корисника који започне ток укључивања чак и ако га одбаце пре краја.
  • „Смарт Валктхурс“ се могу повезати заједно под управљањем механизма за правила.
  • Можете чак да дефинишете окидаче у више корака за акције и токове.
  • Када су токови и правила дефинисани, платформа вам даје могућност да их извезете као ПДФ – што је одлично за представљање трећим лицима.

Шта је добро у вези са ВалкМе-ом?

  • Заиста свеобухватан спектар опција за прављење сложених, интерактивних водича – укључујући неке заиста вредне додатке које нисам видео на другом месту.
  • ВалкМе такође користи алгоритам за откривање контекста, који му омогућава да понуди помоћ која превазилази строго дефинисана правила окидача и циљања која сте поставили.
  • Унапред интегрисан са аналитиком, А/Б тестирањем и алатима за аутоматизацију.

Шта није тако добро у вези са ВалкМе-ом?

  • Кориснички интерфејс је прилично ружан и старомодан. Неће бити по свачијем укусу. ВалкМе такође користи велику количину сопственог жаргона…
ВалкМе... не изгледа сјајно

Извор: валкме.цом

  • Алат са оволико функција нужно захтева време да научи како да га користи. Да бисте у потпуности искористили све што ВалкМе може да понуди, биће вам потребан стручњак – као и развојни ресурси да бисте га интегрисали за максималан ефекат.
  • Стилизација ће захтевати добар степен кодирања.
  • Као и Вхатфик, ВалкМе је намењен Ентерприсе тржишту и долази са ценом која одговара. Иако су цене прилагођене, извештаји их износе између 9.000 и 50.000 долара годишње!

Прочитајте студију случаја бившег корисника Валкме-а .


Дакле, то је наш избор најбољих алата за преглед производа за 2023: Усерпилот , Аппцуес , Цхамелеон , Вхатфик и ВалкМе .

Надамо се да ће вам ово помоћи да одаберете ону која одговара вашим потребама.

Ако желите да размотрите Усерпилот, дозволите нам да вам покажемо! Кликните на доњи банер да бисте резервисали бесплатну демонстрацију код једног од наших стручњака за производе.

previous post next post