Ултимативни водич за најаву нових функција у СааС-у

Након што сте радили на и лансирали нову функцију производа, следећи корак је да натерате кориснике да је заиста користе, зар не? Овде долази најава нове функције.

Најаве нових функција су обавезне ако желите да ваши корисници знају која ажурирања или нова издања постоје у вашем производу. Ово је кључно јер помаже да се брже усвајају функције .

Али како да правилно урадите ове најаве да бисте били сигурни да ће их видети у право време и прави купац? У овом посту на блогу ћемо покрити све што треба да знате о најавама нових функција у вашој апликацији.

Заронимо дубоко!

ТЛ;ДР

  • Обавештење о новој функцији вам помаже да саопштавате вести о карактеристикама вашег производа и новом издању било активним купцима, онима који су претерани или да привучете потенцијалне купце.
  • Ово има неколико предности јер помаже у откривању производа и функција. Ово, заузврат, повећава вашу стопу усвајања и смањује одлив .
  • Да би планирали успешну најаву нове функције, тимови производа морају да имају одређени циљ који ће постићи са сваком најавом и планирати за више канала ( обавештења у апликацији , пост на блогу итд.). Осим тога, требало би да сегментирате и своју публику како бисте били сигурни да најаве иду само онима којима су заиста потребне, а да не ометате другу публику.
  • Добра најава карактеристика јасно показује корист за читаоца, има јасан позив на акцију и користи различите облике садржаја као што су гифови и видео снимци.
  • Постоји неколико канала за слање ових порука. Док су обавештења у апликацији најчешћа, друга, попут постова на друштвеним мрежама, е-поште, саопштења за јавност, постова на блогу, итд. такође могу бити одличне методе у зависности од циља који се надате да ћете постићи лансирањем функције/производа .
  • Укључивањем ових канала за најаву функција као део ваше маркетиншке стратегије, осигуравате да се ваш напоран рад исплати и да изградња/покретање нових функција неће проћи непримећено.
  • Усерпилот чини најаву нових функција ефикаснијим. Помоћу Усерпилот-а можете испитати своје клијенте о њиховим жељеним новим функцијама, креирати различите УИ/УКС обрасце и сегментирати своју публику како бисте испоручили праву поруку у право време. Резервишите демо да бисте испробали Усерпилот већ данас!

 

Испробајте најбољи алат за најаву нових функција за ваш СааС сада!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Шта је најава нове функције?

Најава нове функције је прва фаза укључивања нових функција . То је начин на који упозоравате и одбачене и активне купце о променама у вашем производу.

Ове промене могу бити или потпуно нове функције или ажурирања претходних, и могу бити у облику кратких порука као што су обавештења у апликацији, или дужих порука као што су белешке о издању или постови на блогу.

Зашто су важне најаве нових функција?

Развој нове функције је само део посла. Ако га креирате, ваши корисници (и потенцијални клијенти) га неће само пронаћи и користити. Морате им дати до знања да таква решења постоје и показати им како могу да користе те функције.

Нова издања функција вам помажу да повећате стопу откривања и усвајања функција омогућавајући корисницима да брзо пронађу функције које су им најкорисније.

Најава о новој функцији такође може бити добар извор за привлачење нових корисника на ваш производ упозоравајући изгледе на то како би ваше решење могло бити добро за њих. Ове јавне објаве охрабрују потенцијалне клијенте да испробају ваш производ.

На крају, важно је најавити нове функције да бисте поново ангажовали одбачене кориснике који су можда напустили ваш производ јер је функција недостајала.

Међутим, да бисте добили најбоље резултате од својих најава функција, морате да знате када да их пошаљете и како да бисте подстакли усвајање нових функција.

Како креирати најаве нових функција које подстичу усвајање

Када је у питању писање копије најаве о новој функцији/производу, постоји неколико најбољих пракси које треба укључити како бисте били сигурни да је ваша порука јасна и да одмах покаже корист кориснику.

Неке најбоље праксе писања текста које треба користити су следеће:

  • Представите предности нове функције и како она помаже кориснику да обави посао .
  • Прилагодите поруке у апликацији на основу различитих сегмената клијената.
  • Ускладите најаве функција са вашом стратегијом укључивања корисника .
  • Додајте позив на акцију да бисте рекли кориснику шта да ради следеће. Фокусирајте се на једну радњу коју очекујете од њих: ово је обично „Испробајте“ или „Сазнајте више“.
  • Користите слике, иконе, гиф-ове или микро-видее да бисте учинили најаву привлачнијом.
  • Обавезно останите у складу са дизајном вашег бренда како би ваша порука била лако препознатљива.

Како креирати одговарајућу стратегију најаве функција

Додавањем нових функција, побољшаћете квалитет свог производа и додати вредност за своје клијенте, али те предности неће бити остварене без одговарајућих најава. Хајде да видимо од чега се састоји одговарајућа стратегија најаве функција.

Дефинишите циљ

Прво што треба да урадите је да поставите који циљ желите да постигнете са овом најавом функције. Да ли желите да ваши постојећи клијенти открију и усвоје функције? Да ли желите да привучете нове купце свом производу? Да ли желите да поново ангажујете одбачене кориснике који су отишли јер су вам недостајале одређене функције?

Наводећи жељени циљ, моћи ћете да одлучите о најбољем формату и времену за приказивање најаве нове функције.

На пример, ако желите да најавите функцију коју постојећи корисници траже већ дуже време, и ако је то нешто што би вас могло разликовати од конкуренције, има највише смисла да користите више канала за најаву своје функције. Јавно саопштење на друштвеним медијима привлачи потенцијалне купце вашем производу, док поруке у апликацији или е-поруке са најавама функција помажу да дођете до постојећих купаца.

Имајте на уму да ваши циљеви морају бити ПАМЕТНИ .

СМАРТ оквир за постављање циљева.

СМАРТ оквир за постављање циљева.

Одаберите своју циљну публику

Ваш производ вероватно служи вишеструким лицима корисника и може се користити у неколико случајева. Циљајте кориснике да пошаљу праву поруку правој публици, уместо да их све преплавите порукама и детаљима о функцијама које можда неће сматрати корисним. Ово је најбоља пракса када радите најаве функција у апликацији.

Помоћу алата за укључивање и усвајање корисника као што је Усерпилот , можете сегментирати своје кориснике на основу више атрибута као што су употреба производа и ангажовање , прилагођени догађаји, одговори на анкете, НПС, итд.

Сегментација корисничког пилота

Искористите предности напредне сегментације Усерпилот-а.

Сегментирајте своју публику како желите!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

Одаберите канале за најаву нових функција

Као што смо раније споменули, ваш циљ ће одредити канал који се користи за најаву ваше нове функције. Ово су различите врсте:

  • Обавештења у апликацији постојећим корисницима.
  • Пошаљите најаве е-поштом да бисте вратили одбачене купце.
  • Најаве сопствених канала: чланци на блогу и постови на друштвеним мрежама.
  • Остали канали за најаву: саопштења за јавност и новине за потенцијалне кориснике.

А/Б тестирајте и оптимизујте размену порука у апликацији

Увек тестирајте сваки део најаве нове функције (позиви на акцију, одредишта за пласман, итд.), као и време када је послата и канал који се користи.

Тестирање вам помаже да видите са којим порукама у апликацији се корисници највише баве и која врста издања функција подстиче усвајање функција.

Уз Усерпилот, можете да покренете А/Б тестове на вашим најавама у апликацији тако што ћете изабрати ту опцију када подешавате свој ток и повезујете га са својим циљем.

А/Б тестирање корисничког пилота.

А/Б тестирање корисничког пилота.

А/Б тестирајте своје најаве о новим функцијама уз Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

Најава нове функције: Врсте и примери

Раније смо споменули да постоји више канала које можете користити да објавите своју нову функцију.

Хајде да дубоко заронимо у сваки канал за најаве и његове предности.

Најаве нових функција у апликацији

Најаве у апликацији су најчешћи канал за дељење ажурирања производа и покретања функција. Без обзира на то које друге канале изаберете да користите, размена порука у производу је обавезан канал.

Хајде да погледамо неке примере најава функција у апликацији.

Пример 1 најаве нове функције у апликацији – Постифи

Можете да користите клизање да бисте подигли свест о новим функцијама у апликацији. Ово добро функционише тако што кориснику даје тренутни приступ да га тестира.

Један савет би био да сегментирате своје клијенте према онима који су или тражили неку функцију или ко ће од ње добити највећу вредност. На овај начин свако издање функције иде само правом клијенту, а не целој корисничкој бази.

Погледајте како Постфити то ради:

Поставите најаву нове функције.

Поставите најаву нове функције.

Пример 2 најаве нове функције у апликацији – Миро

Миро је визуелна платформа која користи белешке о издању директно у производу.

Постоји модал ажурирања који се приказује када се пријавите. Одавде постојећи клијент може да види нове функције и ажурирања производа и прочита комплетну напомену о издању када кликне на ЦТА „отвори евиденцију промена“.

Међутим, нико не жели да прочита целу белешку о издању у апликацији. Штавише, они не проверавају стално вашу страницу за издавање. Због тога је важно да користите размену порука у апликацији како бисте били сигурни да корисници не пропусте оно што им је важно.

Миро најава у апликацији.

Миро најава у апликацији.

Пример најаве функције у апликацији 3 – Фигма

УИ модали су одлични за више врста најава и прилично добро функционишу да упознају постојеће кориснике са новом функцијом. Пошто се модали обично доживљавају као наметљиви, има смисла користити ово једном и помешати га са другим порукама у апликацији како би релевантни корисници открили и усвојили ову функцију.

Ево добре најаве о издању функције од Фигме; одлична слика која приказује како нове функције функционишу и њихов ЦТА води до белешке о издању или подстиче кориснике да се ангажују на лицу места.

Фигма најава нове функције.

Фигма најава нове функције.

Пошаљите обавештења о новим функцијама е-поштом

Обавештења о функцијама е-поште су добра за више од досезања тренутних клијената. Могу се користити за поновно ангажовање одбачених корисника који су отишли јер су вам недостајале одређене функције.

Користите анкете о одбацивању да бисте добили повратне информације од таквих корисника о томе зашто су отишли. Такође можете да их замолите да поделе детаљније детаље објашњавајући функције које желе.

Из овога можете направити листу људи који желе одређену функцију, а затим одредити да ли је нешто вредно изградње . Не заборавите да тражите и њихову дозволу да добијете е-поруку са најавом функције ако је направите.

Пошаљите пример најаве нове функције е-поштом – Асана

Асана користи најаве путем е-поште као начин да поново ангажује своје неактивне кориснике .

Асана имејл најава.

Асана имејл најава.

Такође можете користити ову стратегију да привучете кориснике који су одустали јер је ваш производ био погрешан или спор. Баш као и Асана, таквим корисницима можете слати ажурирања е-поштом да их обавестите да је проблем већ решен.

Пошаљите пример најаве нове функције е-поштом – Миро и зум

Већ сам говорио о Мировом одељку за најаве у апликацији „шта је ново“, али ево како користе и е-пошту за најаву лансирања производа.

Следећи пример је е-порука са најавом нове функције која показује да једна кратка порука није довољна – увек морате да имате стратегију и низ порука на различитим каналима.

Њихова тема е-поште је кратка и слатка која приказује предности нове функције (интеграција са Зоом-ом).

Миро и Зоом обавештење путем е-поште.

Миро и Зоом обавештење путем е-поште.

Најаве нових функција на блогу

Објаве на блогу су одличан начин да не само најавите нове функције, већ и да испричате причу која стоји иза њих. Можете покрити инспирацију за функцију, кориснике или случајеве коришћења који ће имати више користи од ње, едуковати кориснике о томе како функционише, па чак и укључити студије случаја које показују колико је та нова функција важна за путовања корисника.

Покрените ове врсте чланака на блогу када се усвоје нове функције да бисте били сигурни да раде и да су потребне. Затим можете користити блог као канал за привлачење нових купаца.

Пример објаве функције блога – Усерпилот

Ево примера из Усерпилот-а, не баш нове функције, али важног ажурирања за предузећа којима је безбедност важна. Желели смо да будемо сигурни да порука стигне до веће публике укључивањем потенцијалних купаца, а не само постојећих.

Пост на блогу Усерпилот

Усерпилот најављује нова ажурирања путем блог поста.

Најаве нових функција на друштвеним мрежама

Друштвени медији су још један секундарни канал који је користан за досезање чланова ваше циљне публике (изван ваших активних купаца).

Покушајте да се фокусирате на дељење важних издања функција уместо да стално ажурирате публику мањим ажурирањима.

Друштвени медији су одличан канал јер вам омогућавају да експериментишете са различитим форматима садржаја. Можете да користите видео записе, гифове, популарне мемове итд. и различите канале друштвених медија да бисте најавили нове функције производа и приступили повратним информацијама корисника у реалном времену.

Пример најаве нове функције друштвених медија – Асана

Асана је користила видео на ЛинкедИн-у да најави нову функцију. Видео снимци су добар начин да се истакне како ова функција функционише и наведе потенцијалне купце да је испробају.

Асана најава на друштвеним мрежама

Асана користи своје друштвене медије да најави нове функције.

Најаве нових функција за спољне канале

Постоји неколико екстерних канала који ће вам помоћи да најавите своје нове функције или да дате ажурирања производа не само вашим тренутним клијентима, већ и потенцијалним клијентима.

Ови различити канали су:

  • Заједнице на мрежи : Обично на Слацк-у или друштвеним медијима. ако имате своје или припадате заједницама са својом циљном публиком, ово би могла бити платформа за најаву функција.
  • Огласи : Плаћене објаве на вебу или друштвеним медијима помажу вам да допрете до веће публике ваших потенцијалних клијената.
  • Саопштења за јавност : Ово се ради приликом лансирања новог производа.
  • Вебинари : За упознавање постојећих корисника са новом функционалношћу вашег производа и привлачење нових корисника.
  • Саопштења за веб сајт: Веб локације или одредишне странице треба да испоруче вашу јединствену понуду вредности (УВП). Такође можете демонстрирати вредност коју ваши корисници могу добити од ваших нових функција.
  • Потрага за производима : За потребе куповине када представљате нови производ или велико лансирање.

Пример напомена о издању екстерног канала – Поптин

Продуцт Хунт је велика платформа за дељење и откривање производа. Помаже људима ван ваше корисничке базе да пронађу ваш производ или нове функције и може повећати ваше шансе за усвајање и куповину производа .

Углавном се користи за најаве нових производа или за велико издање производа које би могло да привуче нове погледе на ваш бренд.

Ево примера из Поптина који наводи нове функције и побољшања њихових напомена о издању 2.0 производа.

Поптин најава нове функције.

Поптин најава нове функције.

Како ефикасно најавити нове функције у апликацији уз Усерпилот

Усерпилот је платформа за усвајање производа , али то не значи да је њена употреба ограничена на након што направите производ. Можете га лако искористити за креирање најава у производу. Хајде да сазнамо више о његовој функционалности.

Креирајте различите УИ/УКС обрасце у апликацији да бисте најавили нове функције

Не можете очекивати да ваши клијенти наиђу на нове функције док напредују кроз своје корисничко путовање.

Објашњење алата и приступне тачке су два моћна алата у вашем арсеналу који помажу да скренете пажњу корисника тачно тамо где треба да буде и стимулише откривање функција.

опис алата који приказује нове функције

Користите опис алата да бисте приказали нове функције у апликацији.

За велике најаве можете да направите банере , модалитете или клизишта да бисте привукли пажњу ваших постојећих купаца.

Банер који приказује нову функцију

Користите банере и модале да бисте приказали нове функције.

Сегментирајте клијенте да бисте исправно објавили своју функцију

Није довољно претпоставити да ће се корисници само користити новим функцијама: потребно је да одређене сегменте обавестите о функционалности која је релевантна за њих и њиховом корисничком онбоардинг искуству.

Уз Усерпилот можете приказати најаве у производу одређеним сегментима корисника без бомбардовања активних корисника информацијама које им нису потребне.

Напредна сегментација Усерпилот-а

Напредна сегментација Усерпилот-а.

Можете да исечете одређене корисничке групе на основу огромних шест различитих критеријума:

  • Кориснички подаци (укључујући име, ИД, план, тип уређаја, датум регистрације и огроман низ других).
  • Подаци о компанији.
  • Индивидуална употреба функција.
  • Раније постојећи сегменти.
  • Профили ангажовања (укључујући специфичне шаблоне корисничког интерфејса, као што су контролне листе „у току“).
  • Повратне информације корисника (нпр. сада ћете моћи одмах да циљате сегмент корисника који су се можда жалили на одређену грешку путем анкете и директно их обавестите када буде отклоњена).

Прикупите повратне информације клијената помоћу анкета у апликацији

Уверите се да ваши корисници очекују нове функције на којима радите. Уз Усерпилот анкете у апликацији , можете прикупљати захтеве за функције и радити на изградњи следеће функције производа како бисте осигурали успех купаца .

Одаберите када и где у вашој апликацији има смисла покренути анкете и прилагодити их тако да одговарају вашем бренду.

анкета у апликацији

Креирајте и прилагодите анкете у апликацији без кода уз Усерпилот.

Закључак

Ако је одлазак непријатељ СааС компанија, онда је усвајање решење. Али усвајање производа и усвајање функција се не дешавају тек тако, циљана публика треба да их пронађе и искористи. Зато ваш тим производа не може занемарити план најаве нове функције/производа.

Помоћу Усерпилот-а можете да саопштите клијентима своје следеће лансирање помоћу наших различитих канала за размену порука у апликацији. Резервишите демо са нашим тимом и почните!

Испробајте најбољи алат за најаве нових функција у апликацији одмах!

НАБАВИТЕ ДЕМО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

 

previous post next post