Пендо вс. Валкме – Главне карактеристике и поређење цена

Дакле, желите да креирате обиласке производа и упутства како бисте побољшали укључивање корисника . Али који алат је прави за посао?

Два велика нападача су Пендо и Валкме. Данас ћемо их супротставити да видимо која ће бити најјача платформа за дигитално усвајање.

Дакле, хајде да удубимо и видимо који производ најбоље одговара вашим потребама!

ТЛ;ДР

  • Пендо и ВалкМе су платформе за дигитално усвајање које вам помажу да креирате корисничке водиче за укључивање клијената или запослених у ваш софтвер.
  • Иако су њихове функције за водиче у апликацији , поруке у апликацији и корисничку аналитику сличне на много начина, ВалкМе се фокусира на укључивање запослених у предузећа на нивоу предузећа, док Пендо помаже да се креирају и упутства за укључивање корисника.
  • Пендо је јачи од ВалкМе-а за развој искуства уградње корисника и прикупљање дубинске аналитике .
  • ВалкМе ради само на прилагођеном плану цена који захтева да затражите понуду од њиховог продајног тима (могао би да троши од 9000 до 50000 долара годишње).
  • Пендо нуди веома ограничен бесплатни план , почетни пакет који почиње од 7000 УСД годишње , и прилагођене планове цена за своје напредније пакете, укључујући пакет за укључивање запослених.
  • Ни Пендо ни ВалкМе нису посебно лаки за коришћење, али Пендо генерално захтева мање кодирања и техничке позадине за алат за укључивање корисника .
  • Ако тражите Пендо и ВалкМе алтернативе , Усерпилот је снажно, приступачно решење које комбинује једноставност коришћења без кода са прилагодљивим токовима укључивања и дубинском аналитиком. Такође вас не кошта ни руку ни ногу да бисте добили приступ напредној аналитици и функцијама за ангажовање корисника: Усерпилот-ови доступни планови цена почињу од 249 УСД месечно.

 

Предности и мане оба алата

Пендо и ВалкМе раде неке сличне ствари, али дефинитивно нису еквивалентне. Хајде да погледамо предности и недостатке сваког од њих.

Пендо за и против

Пендо се највише специјализовао за аналитику производа, иако свакако има моћне алате за креирање токова укључивања (који се називају Пендо водичи ).

пендо производ тоур демо

Упркос цени и стрмој кривуљи учења, Пендо има неколико предности у поређењу са својим конкурентима .

  • Пендо је познат по својим добрим аналитичким алатима који се лако користе као што су путање, задржавање и токови. (Од другог квартала 2023., Усерпилот ће имати исте аналитичке функције, са снажнијом функционалношћу).
  • Пендо има алатку за планирање производа која се може користити за организовање повратних информација купаца и давање приоритета функцијама високе вредности. Помаже да тимови буду усклађени са заједничким водичем за планирање функција.
  • Ради на веб апликацијама и мобилним апликацијама, тако да ако су вам потребне и једно и друго, ово би могао бити добар избор за вас.

Изненађујуће је да за алат за ангажовање производа који тврди да је „све у једном“ не можете директно деловати на корисничку аналитику из Пендо-а у Пендо-у.

То је зато што Пендо не дозвољава да циљате кориснике сегментиране према догађајима у апликацији помоћу водича у апликацији које сте направили са њим.

Ево кратке листе Пендо-ових недостатака:

  • Не дозвољава вам ни да покренете искуства заснована на догађајима у апликацији. Ово је вероватно због технолошког дуга – али Пендо-ову аналитику чини прилично НЕПОСРЕДНОМ.
  • Пендо нуди ограничене елементе укључивања, што значи да не можете увек да креирате најбоље искуство за своје кориснике. Ако желите контролне листе , њима се може приступити само из Ресурсног центра , што поништава сврху њиховог постојања.
  • Подаци о понашању корисника се приказују са закашњењем од 1 сата. Као резултат тога, не можете да покренете контекстуалне поруке у апликацији или упутства као одговор на оно што корисници раде.

Ако тражите алатку која вам приказује корисничку аналитику у реалном времену и омогућава вам да покренете искуства у апликацији на основу догађаја у апликацији и понашања корисника у реалном времену – Усерпилот нуди ове функције (и по нижој цени ознака такође).

 

За и против ВалкМе

ВалкМе је био један од првих на сцени за дигитално усвајање. Има многе од истих кључних карактеристика као Пендо, али иако нуди алате за искуства са клијентима, његов већи фокус је на укључивању запослених.

веб локација са карактеристикама производа влакме

ВалкМе има доста предности које га чине солидним алатом. Дакле, које су предности ВалкМе-а?

Ево наша три најбоља:

  • Нуди висок ниво прилагођавања и ради на вашем сопственом алату и алатима треће стране.
  • Омогућава вам да креирате квизове у апликацији за тестирање знања корисника или запослених након завршетка тока.
  • Добијте приступ огромној листи интеграција које једноставно побољшавају ваше прикупљање података или вам омогућавају да повежете више алата у вашој групи.

Међутим,

  • Његов примарни фокус је на онбоардингу запослених, тако да су функције које се нуде углавном у тој области.
  • Постоји стрма крива учења и прилична количина техничког знања потребна за креирање ВалкМе корисничких водича и њихово спровођење на начин на који су замишљени.
  • ВалкМе је дизајниран за пословне организације и његове цене то одражавају.
  • На крају бисте могли потрошити било шта од 9000 до 50000 долара годишње на ВалкМе. То је много новца за стартапе и мала и средња предузећа.

Пендо против ВалкМе за уградњу корисника

И Пендо и ВалкМе су снажно присутни када је у питању укључивање корисника. Такође постоји добро преклапање у погледу њихових основних карактеристика.

За почетак, и једно и друго ће вам омогућити да креирате ефикасна искуства уградње корисника која воде кориснике на корисничком путу ка активацији .

Међутим, различит случај употребе сваког алата значи да постоје кључне разлике у функцијама које нуде.

Поређење карактеристика сегментације корисника

Једна од највећих разлика зависи од сегментације корисника , а то је критично за СааС предузећа.

Пендо, на пример, нуди алатке једноставне за коришћење за сегментирање ваших корисника и креирање прилагођених доживљаја укључивања за сваки сегмент.

 

Пендо сегментација и контролна табла за аналитику

ВалкМе-ове карактеристике персонализације и сегментације су ограничене у поређењу са Пендо-овим. Пошто су прешли на укључивање запослених, ВалкМе-ова потреба за сегментацијом корисника једноставно није тако велика.

Контролна табла за сегментацију ВалкМе

Поређење елемената корисничког интерфејса

Пендо вам даје неке основне елементе корисничког интерфејса као што су описи алата, модали или контролне листе за подршку вашим обиласцима производа. Међутим, бесплатни или почетни план је веома ограничен.

Корисничко сучеље ВалкМе-а је прилично прилагодљиво – једноставно није лако за направити.

Прилагођавање и стилизовање вашег тока укључивања захтева значајно кодирање и техничко знање, а највероватније ћете морати да затражите помоћ сертификованог ВалкМе стручњака.

Пендо против ВалкМе: Аналитика употребе производа

Аналитика коришћења производа је важна јер омогућава вашим менаџерима производа да утврде да ли ваш ток укључивања постиже жељене резултате, а ако не, како да га побољшају.

И Пендо и ВалкМе вам дају приступ коришћењу производа и аналитици онбоардинга, али не у истој мери.

Као што смо раније споменули, Пендо пружа алате за сегментацију лаке за употребу са способношћу прилагођавања искуства уградње према сваком сегменту. Ово такође значи да можете да приступите и упоредите аналитику коришћења између сегмената, генеришући бољи увид у то како ваш процес укључивања може (или не мора) подржавати већу активацију и усвајање производа .

Пендо анализа понашања

Пендо вам омогућава да видите аналитику података као што су кликови корисника и време на водичу. Осим тога, нуди извештаје о путањи, току и задржавању клијената који показују обрасце понашања корисника и како се ови обрасци могу повезати са задржавањем или одустајањем.

пендо левка

Док вам ВалкМе-ова контролна табла за анализу употребе производа такође даје моћан, дубински увид у то како корисници остварују интеракцију са током уградње, недостатак јаких алата за сегментацију озбиљно ограничава његову корисност за СааС.

валкме фуннелс

Клијенти са различитим случајевима коришћења који доживљавају исти ток укључивања вероватно ће искусити различите нивое вредности од тога. У контексту у којем су сви корисници запослени са сличним случајевима употребе, ово није проблем.

Међутим, ако имате СааС посао са клијентима који имају различите случајеве употребе и личности , онда ће обједињавање свих тих анализа коришћења производа заједно сакрити где ваша онбоардинг функционише или изазива трење.

Поређење цена Пендо и ВалкМе

Поређење цена између Пендо-а и ВалкМе-а је тешко јер ВалкМе не објављује своје информације о ценама јавно доступним.

Оно што можемо рећи је да ниједна опција није јефтина. Посебно не за стартапе и мала и средња предузећа.

ВалкМе цене

Цене ВалкМе-а варирају у зависности од потреба корисника, али се углавном крећу од 9.000 до 50.000 долара годишње (мораћете да тражите прилагођену понуду). Ово не укључује трошкове сертификованог стручњака за ВалкМе, који ће вам вероватно требати да би софистициранији прилагођени елементи функционисали.

валкме прицинг

Опет, ВалкМе је намењен великим предузећима, а њихове цене то одражавају.

Пендо цена

пендо планове цена

Пендо не наводи цене на свом сајту за своје више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа.

Тежак део када је у питању Пендо цена је да морате да платите одвојено за различите модуле:

  • Пендо Фрее: до 500 МАУ, једна апликација и основна функционалност и аналитика.
  • Пендо Стартер 7000 УСД годишње : ограничење од 2000 МАУ, више апликација и приступ врхунским функцијама као што је НПС, али не укључује напредну аналитику или интеграцијепендо тарифни планови бесплатни и почетни
  • Пендо раст: прилагођени МАУ, једна апликација, НПС и ПЕС, центар ресурса и приступ подршци у поређењу са нижим плановима
  • Пендо портфолио: Укључени прилагођени МАУ, више апликација, извештаји о путовањима, експериментисање и 1 бесплатна интеграција.пендо цена планова раста и портфеља
  • Пендо Феедбацк: прикупљање захтева за функције је посебан модул са прилагођеним ценама.
  • Пендо Адопт: укључивање запослених је посебан модул са прилагођеним ценама

Поређење једноставности коришћења Пендо и ВалкМе

Сада, пре него што уђемо у овај одељак, вреди истаћи да питање на које ћемо одговорити није заправо „Шта је лакше користити?“. Оба алата нису толико лака за коришћење.

Уместо тога, то је више као: „Шта је мање тешко?“.

Већ смо се мало дотакли овога, па почнимо са подешавањем.

Поређење и имплементација

ВалкМе је локални софтвер, што значи да ћете морати да га инсталирате локално. Ово није тако лако као двоструки клик на извршну датотеку и заправо одузима доста времена, рада и техничког знања.

ВалкМе-ови сертификовани техничари могу да вам помогну у овоме, али немојте замишљати да ћете се пријавити за ВалкМе и почети да правите прилагођена упутства за производе одједном.

Пендо је једноставнији и бржи за подешавање од ВалкМе-а, али и даље захтева неке релативно напредне техничке способности.

Коришћење производа

ВалкМе нуди веома прилагодљива и софистицирана упутства за производе – то јест, под условом да имате кодирање и техничке вештине неопходне да бисте их натерали да раде.

Такође можете платити сертификованог стручњака који ће вам помоћи у техничким аспектима, али то само чини ионако скуп производ још скупљим.

Пендо, с друге стране, нуди свој Висуал Десигн Студио као начин да смањи потребу за кодирањем. Нажалост, ово долази са две велике мане.

Пендо визуелни дизајн студио

Прво, коришћење студија ограничава вашу способност да прилагодите упутства и елементе корисничког интерфејса. Да бисте то урадили, мораћете да напишете неки ЦСС.

Друго, Висуал Десигн Студио може бити мало незгодан за коришћење. Можете да прегледате своја упутства на студијској контролној табли, али то је одвојено од веб апликације у којој их заправо креирате.

То значи да морате стално да прелазите са једне апликације на другу само да бисте стекли осећај како ваше измене ступају на снагу. Даље, не можете тестирати свој водич док се код не инсталира преко АПИ-ја.

Да ли је Пендо бољи од ВалкМе-а? Коначна пресуда

Ако сте пратили резултат, до сада је прилично јасно да је Пендо победио у већини категорија.

Да резимирамо, Пендо излази испред због:

  • Више контроле над сегментацијом корисника и аналитиком корисника.
  • Једноставнији је за имплементацију и употребу.
  • Подржава онбоардинг који се суочава са клијентима у стартуп-овима и малим и средњим предузећима – не само у великим предузећима која обављају онбоардинг запослених.
  • Вероватно је јефтиније. Међутим, ово је нејасно без добијања понуде од компаније.

У овом тренутку, можда мислите да ови производи изгледају корисни, али не задовољавају у потпуности потребе вашег СааС пословања или циљеве успеха купаца.

Кад би само постојала трећа опција која је лакша за коришћење, више фокусирана на циљеве раста СааС-а и јефтинија.

На срећу, таква опција постоји! Дозволите ми да представим трећег кандидата: Усерпилот.

Боље алтернативе за Пендо или ВалкМе

Ако сте СааС компанија средњег тржишта са тимом производа, Усерпилот би могао бити само платформа за дигитално усвајање која вам је потребна. Омогућава вам да побољшате процес укључивања корисника тако што ћете креирати поруке у апликацији и контекстуално их покренути како бисте подстакли ангажовање купаца и коначно усвајање производа.

Хајде да прођемо кроз неке од кључних карактеристика Усерпилот- а и видимо како се оне пореде.

Кориснички пилот за укључивање корисника

Усерпилот је направљен посебно за тимове за СааС производе који желе да побољшају своје искуство уласка корисника и повећају активацију корисника.

Можете да направите велики избор токова укључивања корисника и порука у апликацији без потребе за кодирањем. Ово чини Усерпилот савршеним алатом за укључивање за нетехничаре.

контролна табла корисничког пилота

Ево шта ћете добити када почнете да користите Усерпилот:

  • Заборавите на искуство кодирања у апликацији : Усерпилот захтева само од вашег програмера да инсталира линију јавасцрипт-а унутар ваше апликације и да преузмете цхроме екстензију која отвара визуелни буилдер.
  • Изградите токове у апликацији користећи највећи опсег образаца корисничког интерфејса (модали, клизања, описи алата, вруће тачке, банери) и искуства укључења у апликацију (контролне листе, микроанкете , НПС анкете , центар за ресурсе у апликацији).
  • Добијте приступ уграђеном НПС алату за прикупљање и анализу повратних информација корисника како бисте могли да побољшате свој процес укључивања на основу стварних података.
  • Креирајте и пратите комбинације догађаја у апликацији као што су кликови, лебдење и попуњавање образаца, а затим анализирајте све ове интеракције у оквиру сопствених прилагођених догађаја, који се могу изградити без кода или АПИ позива.
  • Користите напредну аналитику производа и аналитику токова у апликацији да бисте идентификовали где је корисницима потребна помоћ и креирајте грануларне корисничке сегменте за контекстуално покретање доживљаја у апликацији ( сегмент заснован на подацима о идентификацији корисника, ангажовању у апликацији, прилагођеним догађајима, кликовима, лебдењу, попуњавању образаца , одговори на повратне информације корисника, НПС резултати и још много тога).
  • Побољшајте искуство укључивања уз помоћ у апликацији покретањем Ресурсног центра директно унутар апликације. Додајте водиче у апликацији и видео упутства и дајте корисницима приступ да претражују базу знања или да се обрате подршци. Самопослуживање никада није било лакше.
  • Усерпилот је такође дизајниран да ради са вашим производом, али не и апликацијама трећих страна. То га чини одличним за интеграцију СааС корисника, али не толико за укључивање запослених.

Закажите демонстрацију са нашим тимом и припремите се да изградите најбоља искуства при укључивању која су ваши корисници видели.

Функције аналитике производа Усерпилот

Усерпилот се заиста побољшао у смислу аналитичке функционалности последњих година и сада нуди најробуснију функционалност од свих платформи за усвајање производа (укључујући Пендо, који је увек био на првом месту у аналитици корисника.)

 

усерпилот је алтернативни алат Пендо вс Валкме

Укратко, Усерпилот аналитика вам омогућава да:

  • Пратите све своје интеракције корисника са апликацијом – без кодирања – уз моћну функцију означавања функција, можете једноставно да означите радње својих корисника (кликове, лебдење, попуњавање обрасца) помоћу уређивача без кода, тачака и ознака на врху вашег производа.
  • Креирајте „корисничке токове“ које се састоје од ознака функција и праћених догађаја и видите где ваши корисници напуштају ток – и одмах реагујте на овим тачкама испадања уз искуство у апликацији.
  • Пратите коришћење функција по сегментима корисника помоћу топлотних мапа, директно на различитим страницама вашег производа.
  • Креирајте прилагођене догађаје који се састоје и од ознака функција – или комбинација праћених догађаја које сте прошли кроз скрипту праћења Усерпилот са функцијама које сте означили Цхроме екстензијом.
  • Моћан преглед трендова вам омогућава да филтрирате своје догађаје и употребу ознака функција према сегментима, временском периоду, па чак и компанији. Ово вам омогућава да пратите и анализирате трендове коришћења догађаја, па чак и детаљно анализирате појединачне кориснике (или компаније) који су се бавили одређеним прилагођеним догађајима и покажете им право искуство у апликацији.
  • Анализирајте како се корисници ангажују са вашим контролним листама или модулима ресурсног центра , идентификујте трендове и А/Б тестирајте различите приступе за побољшање ангажовања .
  • На крају, али не и најмање важно, Усерпилот вам омогућава да користите све те податке да бисте изградили високо грануларне сегменте корисника и досегли кориснике са правим токовима ангажовања у право време.
  • Можете чак и да креирате сегменте корисника на основу одговора на анкету или НПС резултата.

Једноставна употреба Усерпилот-а

Можете да подесите и покренете Усерпилот за неколико минута помоћу његовог проширења за Цхроме и копирања/налепљења једног реда ЈаваСцрипт кода у вашу апликацију.

Осим једне линије приликом инсталације, није потребно кодирање за приступ, имплементацију или тестирање свих алата, функција и ресурса које нуди Усерпилот.

Цене корисничког пилота

Усерпилот нуди одличну вредност за новац у поређењу са Пендо или ВалкМе. Чак и његов почетни план (Трацтион) пружа све потребне карактеристике без ограничења употребе.

Диференцијација цена се углавном дешава на нивоу услуге (нпр. прилагођени хостинг домена, наменски менаџер за успех клијената, СЛА) и заснива се на броју месечних активних корисника (МАУ) које ваша компанија има.

Ево детаљних планова цена :

  • Тракција: За до 2500 корисника, овај план је 249 УСД месечно.
  • Раст: За до 10.000 корисника, овај план је 499 УСД месечно.
  • Предузеће: За велика предузећа, ови планови почињу од 1000 УСД месечно.

За мали или средњи СааС посао, тешко је расправљати о Усерпилот-овој вредности за новац у поређењу са другим алатима у својој класи.

Пендо против ВалкМе: Која је најбоља платформа за дигитално усвајање?

Нажалост, није могуће дати коначну препоруку за то који је алат уопште „најбољи“. Пендо има тенденцију да победи ВалкМе у већини случајева коришћења СааС-а, а Усерпилот је фантастична, приступачна опција за СааС стартуп и МСП.

Да бисмо вам помогли у одлуци, ево кратког прегледа прикладности сваког производа:

  • ВалкМе је погодан за предузећа на нивоу предузећа која желе да се укључе у рад запослених и која имају огромне количине новца и техничких ресурса.
  • Пендо нуди нешто бољу приступачност и СааС решења која су окренута клијентима, али по високој цени.
  • Усепилот је савршен за СааС стартупе и мала и средња предузећа која траже приступачне, врхунске и једноставне алате за укључивање.

Да ли флексибилан софтвер за уградњу без кода звучи као да одговара вашој компанији? Ако јесте, погледајте Усерпилот демо и почните данас!

previous post next post