13 најбољих софтвера за обилазак производа за ваш СааС у 2023 [UPDATED Ultimate Guide]

Софтвер за обиласке производа је неопходан ако желите да побољшате укључивање корисника и пружите интерактивне смернице својим клијентима. Али како одабрати прави?

Па, зависи од бројних фактора, укључујући величину ваше компаније, буџет и техничке ресурсе за имплементацију и коришћење алата.

Хајде да заронимо директно у најбољи софтвер за обилазак производа који смо пажљиво одабрали на основу захтева СааС компанија различитих величина. Изабрали смо 13 најбољих опција за вас.

ТЛ;ДР

  • Софтвер за обилазак производа је било који алат намењен за прављење водича за производе и онбоардинг у апликацији, за побољшање стопе активације нових корисника , стопе конверзије са пробног на плаћено и опште задржавање корисника.
  • Предности: Алати помажу менаџерима производа и ПММ-има да изграде ова искуства у апликацији без (скоро икаквог) кодирања – и без ослањања на њихов инжењерски тим. То значи да алати за обиласке производа помажу тимовима производа да раде независније на својим токовима укључивања и штеде време и новац.
  • Постоји неколико кључних карактеристика доброг алата за вођење производа:
    1. Једноставна инсталација и креатор обиласка производа заиста без кодирања, са опцијама стилизовања без кода.
    2. Интерактивна упутства – ефикаснији образац корисничког интерфејса за уградњу од линеарних обилазака производа, омогућавајући вашим корисницима да уче кроз рад;
    3. Аналитика + опције сегментације – тако да можете сегментирати своје кориснике на основу њихових атрибута и понашања у апликацији и приказати релевантан садржај свакој групи, као и да разумете учинак својих обилазака.
    4. А/Б тестирање 5) Версионирање и тимске карактеристике.
    5. Интеграције (посебно са аналитичким алатима и ЦРМ-овима).
    6. Цене – који алати нуде најбољу вредност за новац, с обзиром на ваше индивидуалне захтеве, и које су техничке и безбедносне разлике између различитих, наизглед „једнаких“ опција?
  • Ево 13 најбољих алата за обилазак производа за ваш СааС, на основу критеријума избора наведених изнад:
  1. Усерпилот
  2. Интерфон
  3. Аппцуес
  4. Пендо
  5. ВалкМе
  6. ВхатФик
  7. Камелеон
  8. Усерлане
  9. Хелпхеро
  10. Усергуидинг
  11. Усерфлов
  12. Стонли
  13. Производ Воће

Хајде да упоредимо алате са горе наведеним критеријумима:

Табела за поређење софтвера за обилазак производа

Табела за поређење алата за обилазак производа 2023

 

Збуњени сте који је софтвер за обилазак производа најбољи за вас?

Закажите БЕСПЛАТНУ консултацију

  • разумети разлике
  • изабрати најбољу

Шта је софтвер за обилазак производа?

Софтвер за обиласке производа је алат дизајниран за прављење обилазака производа у апликацији за укључивање корисника. Они вам омогућавају да пружите контекстуална упутства у апликацији, побољшате корисничко искуство и претворите нове клијенте у активне кориснике. Већина алата за обилазак производа омогућава вам да направите ове водиче углавном без кода (или са ниским кодом) – што ће вам уштедети тоне новца и времена у смислу ваших инжењерских ресурса.

Хајде да видимо неке од кључних предности алата за обилазак производа и карактеристике које добар алат треба да има, пре него што уђемо у дубинско поређење.

Зашто вам је потребан софтвер за обилазак производа?

Софтвер за обилазак производа постао је обавезан за већину СааС компанија и то из неких заиста добрих разлога.

Ево кључних предности коришћења алата за прављење обилазака производа (+ уместо да их сами чврсто кодирате):

  • Пошто вам алати омогућавају да изградите искуства у апликацији без кода, они вашем производном тиму (менаџерима производа и трговцима) дају већу контролу над обликом и изгледом вашег онбоардинга. Не морате више да чекате да ваши програмери заврше спринт пре него што експериментишете са својим токовима укључивања да бисте побољшали стопе конверзије од пробног до плаћеног!
  • Ослобађате своје инжењерске ресурсе да бисте урадили оно што је заиста важно – радите на изградњи и побољшању вашег производа.
  • Алати за обиласке производа обично имају уграђену аналитику, пакет за експериментисање, контролу верзија, улоге и дозволе и стил без кода… буквално би били потребни милиони вашем тиму да развије ова решења од нуле. А без њих – ходате у мраку – и не можете да измерите ангажовање са својим укључивањем, експериментисањем или брзо промените ако је потребно.
  • Неки софтвер за вођење производа нуди опцију за прављење обилазака на апликацијама трећих страна – како би се подстакло дигитално усвајање за случај употребе уласка запослених.

Надајмо се да вам ово уверава да вам је заиста потребан алат за прављење обилазака производа и да није добра идеја само питати своје програмере да их направе од нуле;) али пре него што заронимо у листу најбољег софтвера, хајде да брзо погледамо на карактеристике које треба да тражите када бирате алатку за обилазак производа.

Обавезне карактеристике доброг софтвера за обилазак производа

Сада, добар софтвер за уградњу производа треба да има следеће карактеристике:

  • Изградња и стилизовање производа без кода + лака инсталација Ово је једноставно; пошто је главна предност коришћења алата за водич за производе могућност брзог прављења обилазака без кодирања, потребно је да проверите да ли је алатка заиста без кода – и не захтева *тоне* развојних ресурса за инсталацију и имплементацију.
  • Опције покретања: Сви мрзе линеарни обиласци производа прочитајте више о боља интерактивна упутства овде. Интерактивни водичи у суштини „чекају“ да ваш корисник предузме потребну радњу пре него што му покажу следећи корак, док линеарни обиласци производа приказују само низ савета са дугметом „следеће“ – што често преплављује кориснике. Добар софтвер за обилазак производа такође треба да омогући покретање доживљаја у апликацији засновано на догађајима у реалном времену – омогућавајући вам да одговорите на радње корисника у реалном времену.
  • Аналитика коришћења и ангажовања + софистицирана сегментација корисника: с једне стране, морате знати шта ваши корисници раде и бити у могућности да их сегментирате – и према корисничким атрибутима и по понашању (догађаји у апликацији) – тако да можете покренути праве обиласке производа до правог сегмента људи . Ваши водичи за производе су најефикаснији када су заиста релевантни и персонализовани за улогу корисника и ЈТБД – тако да су могућности сегментације неопходне. Такође – да бисте били сигурни да су ваши водичи за производе заиста успешни, морате да знате како се ваши корисници ангажују са њима – тако да су стопа завршетка сваког корака и остварење циља – минимум аналитике коју бисте требали очекивати од алата за вођење производа.
  • А/Б тестирање : да бисте били сигурни да су ваши водичи за производе заиста успешни, морате да будете у могућности да покренете експерименте – да тестирате једну верзију свог тока укључивања у односу на другу верзију и видите која води до бољег исхода – већег остварења циља, или већа стопа конверзије. Нажалост, неколико алата за обилазак производа то нуди.
  • Улоге и дозволе + контрола верзија: ако сте члан већег тима производа, требало би да будете у могућности да користите алатку заједно. Дакле, могућност да позовете чланове вашег тима , да имате различите улоге и дозволе и да видите различите верзије вашег тока укључивања и вратите све „непланиране“ или несрећне промене – представља велики плус.
  • Интеграције: могућност прослеђивања података из вашег алата за аналитику производа (нпр. Амплитуде, Микпанел) или до и из вашег ЦРМ-а (Салесфорце, Хубспот) је кључна за добијање релевантних података у ваше софтверско решење за обилазак производа и да проследите податке из ваше уградње у апликацију у ваш ЦРМ, платформе за аутоматизацију е-поште итд.
  • Цене – очигледно, не желите да платите хиљаде долара за функције које нећете ни користити. С друге стране – нема смисла да уштедите 50 долара месечно и да се оптерећујете неуобичајеним решењем које не испуњава ваше техничке и безбедносне захтеве (требало би да циљате на СОЦ-2 тип ИИ сертификоване алате).

Сада када знате на шта треба да обратите пажњу, хајде да погледамо најбоље алате – и упоредимо их на основу горе наведених критеријума.

Најбољи софтверски алати за обилазак производа за СааС компаније

 

Софтвер за обилазак производа #1: Усерпилот


Усерпилот је моћно софтверско решење за обилазак производа које вам омогућава да брзо направите персонализоване, флексибилне, контекстуално релевантне водиче за производе у апликацији који су циљани на различите сегменте корисника – све без писања линије кода, директно на врху вашег производа помоћу визуелног ВИСИВИГ-а.

Такође можете лако да изградите и покренете различита искуства у апликацији из разних „грађевинских блокова“ (УИ образаца) као што су токови, описи алата , контролне листе , центри ресурса, анкете у апликацији итд. за сваку фазу путовања корисника са њима .

Усерпилот вам омогућава да направите интерактивна упутства која су боља од ваших традиционалних обилазака линеарних производа.

Ево кратког видеа о разлици између ова два:

Предности изградње ваших интерактивних обилазака производа са Усерпилотом

  • Своје водиче за производе правите помоћу Усерпилот-а директно на врху ваше апликације, опонашајући понашање ваших корисника док то радите. Ово је (по мојој опцији) најинтуитивнији начин да се корисник укључи без кода:
    Токови зграде корисничког пилота
  • Можете да направите разгранате и потпуно интерактивне водиче/водиче за производе . Користећи наш јединствени систем Дривен Ацтионс, можете подесити покретаче засноване на догађајима за различите елементе обиласка. На пример, можете да захтевате од корисника да попуни текстуално поље или оде на другу страницу у вашој апликацији пре него што наставите. Ово претвара пасивни обилазак у нешто много интерактивније и погодније за учење, што минимизира време до прве вредности . На овај начин, Усерпилот је високо фокусиран на то да вам помогне да покренете активацију корисника.
  • Усерпилот је један од само два алата на тржишту који нуде покретање токова укључивања у реалном времену засновано на догађајима. То значи да можете реаговати на понашање корисника у реалном времену!
  • Имамо визуелни ВИСИВИГ буилдер са свеобухватним спектром УКС елемената укључујући изворне описе алата , вруће тачке, контролне листе , екране добродошлице, модале, микроиспитивања , клизишта, центре ресурса и још много тога
  • Да бисмо ваш обилазак производа подигли на виши ниво, имамо и низ опција за сегментацију и персонализацију. За кориснике који имају различите случајеве употребе, можете да изградите различита искуства која су им релевантна:

  • Напредна аналитика вам такође омогућава да поставите циљеве и пратите њихов завршетак (заправо видите како ваша искуства утичу на усвајање функција и метрику вашег производа!)

  • Да ли смо споменули наш визуелни интерфејс једноставан за коришћење који вам омогућава да направите било које искуство или шаблон корисничког интерфејса за неколико минута, без кода?
  • Усерпилот се такође брзо и лако примењује, захтева само преузимање Цхроме проширења и инсталацију ЈС фрагмента на вашој веб локацији.
  • Можете лако да пренесете све своје догађаје у апликацији и корисничке атрибуте путем интеграције сегмента.
  • Као један од ретких алата који нуде могућности експериментисања, Усерпилот вам омогућава да А/Б тестирате различите верзије вашег искуства са онбоардингом како бисте постигли своје циљеве раста.
  • Усерпилот има широк спектар интеграција једним кликом, како са аналитичким алатима (Амплитуде, Хеап, Микпанел, Гоогле Аналитицс), ЦРМ-овима (Хубспот) и веб-хуковима.
  • Нуди одличну вредност за новац са свим функцијама које су доступне без икаквих ограничења у свим плановима.

Набавите бесплатну демо Усерпилот- а да видите како он може да подстакне раст вашег СааС производа.

Против Усерпилот-а

  • Не ради на мобилним апликацијама. Ипак. Пазити!
  • Није погодан за укључивање запослених у апликације трећих страна као што су Салесфорце или Хубспот.

ПОВЕЗАНО: У нашем последњем блогу смо вам показали шта треба да урадите да бисте направили сјајне обиласке производа и упутства . Погледајте ако тражите још савета за креирање следећег обиласка производа!

Усерпилот Прицинг

Одређивање цена корисничког пилота има три главна плана:

  • Тракција – почевши од 299 УСД месечно плаћа се годишње за 2500 МАУ
  • Раст – почевши од 499 УСД месечно који се плаћа годишње за 10000 МАУ
  • Предузеће – почевши од 1000 УСД месечно који се плаћа годишње за 10000 МАУ (наменска инфраструктура, СЛА, приоритетна подршка и више потреба предузећа)

Бесплатно испробајте један од најбољих алата за обилазак производа!

Пробајте Усерпилот

  • 14 дана бесплатног пробног периода
  • најбоље оцењен

Софтвер за обилазак производа #2: Интерфон

Вероватно сте већ упознати са Интерцомом, платформом за разговорни маркетинг и ангажовање, такође познатом по свом софтверу за обилазак производа.

Па, они такође имају додатак који се зове Интерцом Продуцт Тоурс .

Софтвер за обиласке производа: Интерком обиласци производа

Извор: интерцом.цом

Немојте ме погрешно схватити. Интерком производ је одличан. Али Интерцом Продуцт Тоурс је заиста погодан само за заиста основне обиласке производа, као што смо расправљали у ранијем блогу.

  • Подржава само линеарно укључивање – то јест, низ неинтерактивних информативних панела као на слици изнад, не интерактивне обиласке производа:
    Обилазак производа ГАН Интерком линеарни
  • УКС је прилично основни, што ограничава колико контекстуални могу бити дати знакови. На пример, нема модала, клизача, контролних листа или врућих тачака. Ако подржавате више случајева употребе и више сегмената публике, или ако ваш производ има много различитих функција, овај приступ који одговара свима је проблематичан.
  • Интерцом Продуцт Тоурс не подржава А/Б тестирање. Дакле, како ћете утврдити да ли се ваше упознавање може побољшати?нема аб тестирања у интерфону
  • Иако тврди да нема кода, у ствари је стил који можете користити без ЦСС кодирања прилично ограничен. Ако желите потпуну контролу над изгледом и осећајем, потребан вам је веб програмер на кућишту.

Коначно, Интерцом Продуцт Тоурс је доступан само као додатак главном Интерцом производу.

Односно, не можете га купити засебно – морате да потрошите најмање 149 УСД месечно додатно на претплату на Интерцом.

Предности интеркома

  • Ако сте непоколебљиви корисник интеркома и ваше потребе за укључивање су једноставне, он се неприметно интегрише са остатком њихових алата
  • Видео снимци без оквира изгледају сјајно!

Недостаци интеркома

  • Само линеарне туре, без праве интерактивности
  • Ограничени опсег корисничких искустава
  • Стилизација захтева кодирање – увек можете да кажете да ли је неко користио Интерцомов софтвер за обиласке производа, јер обиласци производа увек изгледају некако исто…
  • Цене на улазној тачки могу изгледати привлачне, али се нагло повећавају са све већим бројем корисника које можда имате. На Интерцомовој веб страници нема транспарентних цена.

Цене обиласка производа интерфона

Интерцом-ове обиласке производа су додатак тако да их можете добити само ако већ имате претплату на њих. (Планови цена Интерцома су ноторно компликовани и тешки за навигацију). Основни почетни план почиње од 74 УСД и мораћете да платите 199 УСД месечно за функцију обиласка производа.

Софтвер за обилазак производа #3: Аппцуес

Аппцуес већ годинама постоји у простору за уградњу производа, а њихова услуга нуди свеобухватан спектар функција за обилазак производа.

Аппцуес-ови онбоардинг Фловс

Извор: аппцуес.цом

Подржава читав низ различитих УКС елемената, дајући вам пуно опција дизајна за дизајнирање онбоардинг тура .

Али, Аппцуес и даље подржава само линеарну онбоардинг.

Њихови „токови“ не терају кориснике да заврше задатке – они су пасивни.

То је можда у реду за укључивање материјала у центар за помоћ. Линеарно прилагођавање ове врсте је добро за врло основне уводне кораке.

Али када је корисник активно ангажован у задатку, жели да му помоћ буде доступна одмах и тамо – контекстуално. Ово се зове реактивно укључење – јер реагујете на понашање корисника у апликацији у реалном времену.

Насупрот томе, линеарни обиласци који се користе као облик проактивног укључивања само су досадни за кориснике који нису заинтересовани за ову функцију у тренутку када сте одлучили да их обучите за њу.

Производ наш Софтвер: Аппцуес

Извор: аппцуес.цом

Такође сматрам да је Аппцуес мало тежак за коришћење. Можда је то зато што су додали толико делова сервиса током година.

Али не волим да се пребацујем између страница када дизајнирам Флов.

Предности Аппцуес-а

  • Много УКС опција значи да можете бити заиста маштовити са својим обиласцима
  • Аппцуес производи гомилу сјајног садржаја, на свом блогу и на Реалли Гоод УКС

Цонс оф Аппцуес

Али као и сваки алат, Аппцуес није без својих недостатака – и по овој цени, мислимо да бисте можда заиста желели да размотрите неке опције које нуде исту или напреднију функционалност, али по нижој цени:

  • Аппцуес-у недостају одређене радње транзиције као што су вођене радње, позиција померања или промена странице, што би обиласке производа учинило интерактивнијим.
  • То у великој мери ограничава функционалност доступну у најнижем (Ессентиалс) плану. Ако су вам потребне контролне листе, више од 10 догађаја или више од 5 корисничких сегмената, мораћете да надоградите на план раста (почевши од 879 УСД месечно који се плаћа годишње, што значи да морате да издвојите више од 10.500 УСД да бисте почели да користите Аппцуес за више случајева употребе.
  • Аппцуес нема функцију центра ресурса, што значи да не можете да је користите за пружање самоуслужне подршке својим корисницима.
  • Опције изворног стила су ограничене – пуна контрола опет зависи од ЦСС кодирања
  • Линеарно укључивање заиста ограничава његову способност да подстакне активацију корисника

Аппцуес прицинг

аппцуес-прицинг-цустомер-онбоардинг-специалист

Аппцуес прицинг

Цене Аппцуес- а почињу од 249 УСД месечно, што не укључује контролне листе на пример (и 879 УСД месечно за читав низ функција у њиховом „Плану раста“). Аппцуес ће бити ван распона цена многих компанија.

Софтвер за обилазак производа #4: Пендо


Пендо је свеобухватна платформа за дигитално усвајање са импресивном аналитиком, повратним информацијама у апликацији и функцијама за усвајање производа.

Намењен је првенствено пословним корисницима и вероватно има најнапреднију аналитику од свих алата које покривамо у овом чланку. Али све то има своју цену.

Предности Пендоа

Упркос цени и стрмој кривуљи учења, Пендо има неколико предности у поређењу са својим конкурентима .

  • Пендо је познат по својим добрим аналитичким алатима који се лако користе као што су путање, задржавање и токови. (Од К1 2023., Усерпилот ће имати исте аналитичке функције, са робуснијом функционалношћу). Ово можда неће бити потребно ако тражите само софтвер за обиласке.
  • Пендо има алатку за планирање производа која се може користити за организовање повратних информација купаца и давање приоритета функцијама високе вредности. Помаже да тимови буду усклађени са заједничким водичем за планирање функција.
  • Ради на веб апликацијама и мобилним апликацијама, тако да ако су вам потребне и једно и друго, ово би могао бити добар избор за вас.

Цонс оф Пендо

Изненађујуће, за алатку за вођење производа и ангажовање која тврди да је „све у једном“, не можете директно деловати на корисничку аналитику из Пендо-а у Пендо-у.

То је зато што Пендо не дозвољава да циљате кориснике сегментиране према догађајима у апликацији помоћу водича у апликацији које сте направили са њим.

Ево кратке листе Пендо-ових недостатака:

  • Не дозвољава вам ни да покренете искуства заснована на догађајима у апликацији. Ово је вероватно због технолошког дуга – али Пендо-ову аналитику чини прилично НЕПОСРЕДНОМ.
  • Пендо нуди ограничене елементе укључивања, што значи да не можете увек да креирате најбоље искуство за своје кориснике. Ако желите контролне листе , њима се може приступити само из Ресурсног центра , што поништава сврху њиховог постојања.
  • Пендо цене су вам доступне само ако тражите понуду. Компанија не наводи цене на свом сајту за више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа. Ово би могао бити Пендоов највећи недостатак.

Ако тражите алатку која вам приказује корисничку аналитику у реалном времену и омогућава вам да покренете искуства у апликацији на основу догађаја у апликацији и понашања корисника у реалном времену – Усерпилот нуди ове функције (и по нижој цени ознака такође).

Пендо Прицинг

 

Пендо ангажовање цена

 

Пендо има 4 ценовна плана подељена у 2 нивоа („планови за почетак“ и „планови за раст“) и 2 производа („заинтересовати“ и „усвојити“). Основни „планови за почетак“ почињу од 7000 долара годишње, који се плаћају само годишње. Овај план нема много смисла јер има изузетно ограничене функције (у поређењу са Усерпилот-овим „Трацтион“ планом , који вам даје све функције и интеграције + до 2.500 МАУ за 2988 долара!):

  • нема НПС
  • нема Ресурсног центра
  • без интеграције (!)
  • само основна аналитика
    пендо стартер план

Планови “Раст” ће вам бити доступни само ако затражите понуду. Компанија не наводи цене на свом сајту за више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа.

Тежак део када је у питању Пендо цена је да морате да платите одвојено за различите модуле:

  • Пендо Фрее: до 500 МАУ, једна апликација и основна функционалност и аналитика.
  • Пендо Стартер 7000 УСД годишње: ограничење од 2000 МАУ, више апликација и приступ врхунским функцијама као што је НПС, али не укључује напредну аналитику или интеграције
  • Пендо раст: прилагођени МАУ, једна апликација, НПС и ПЕС, центар ресурса и приступ подршци у поређењу са нижим плановима
  • Пендо портфолио: Укључени прилагођени МАУ, више апликација, извештаји о путовањима, експериментисање и 1 бесплатна интеграција.
  • Пендо Премиум: прилагођени МАУ, више апликација, све у другим плановима плус прилагођене улоге и дозволе и напредна безбедност
  • Пендо Феедбацк: прикупљање захтева за функције је посебан модул са прилагођеним ценама.
  • Пендо Адопт: укључивање запослених је посебан модул са прилагођеним ценама

 

Софтвер за обилазак производа #5: ВалкМе

Ако ништа друго, ВалкМе је још познатији од Аппцуес-а. Има огромну препознатљивост бренда и тако је прво име које вам пада на памет када многи људи траже софтвер за обилазак производа.

Софтвер за обиласке производа: ВалкМе

Извор: валкме.цом

ВалкМе је некада био локални софтвер који сте морали да инсталирате локално, али сада је то чисти СааС – што је велико побољшање.

Једна заиста занимљива карактеристика је ВалкМе-ов контекстуално интелигентни алгоритам, који покушава да разради потребе и намере корисника, а затим понуди најприкладније обиласке и токове укључивања.

ВалкМе галерија шаблона

Предности ВалкМе-а

  • Много препознатљивости имена и јака репутација бренда
  • Мноштво функција – има за циљ да обезбеди комплетну платформу за дигитално усвајање, укључујући аналитику, А/Б тестирање и аутоматизацију задатака
  • Обиласци производа не морају бити потпуно линеарни, али рецензије сугеришу да се сви случајеви употребе не могу прилагодити
  • Ради на апликацијама трећих страна, тако да можете да изградите токове дигиталног усвајања на нпр. Салесфорце оф Хубспот да бисте обучили своје запослене са њим

Против ВалкМе-а

  • Једна од најскупљих опција софтвера за обилазак производа
  • Веома је тешко за инсталирање и стварно коришћење – захтева много техничког подешавања и ресурса за развој за прилагођавање ( прочитајте ову студију случаја клијента који је прешао са Валкме-а на Усерпилот и уштедео десетине сати за развој)
  • Погодно само за велика предузећа
  • Најбоље за обуку и укључивање запослених, а не за укључивање корисника
  • лоша вредност за новац – чак и са “стартуп плановима” у области од 12.000 долара годишње и до 55.000 долара годишње.
  • доступни су само годишњи планови
  • нема бесплатног пробног периода да бисте проверили како функционише.

ПОВЕЗАН:[Case Study] Како је софтвер Тоуцхригхт уштедео сате времена за развој након преласка са Валкме-а на Усерпилот

ВалкМе цене

валкме прицинг

ВалкМе је популаран међу предузећима на нивоу предузећа, која цене његов огроман спектар функција (које превазилазе обиласке ВалкМе производа – то је цела платформа за дигитално усвајање) и веома високе безбедносне спецификације.

То је прилично невероватно када добро функционише, али има своју цену. ВалкМе цене су прилагођене, али имају тенденцију да се крећу између 9.000 и 50.000 долара.

Али тај број функција може бити застрашујући и тешко их је ухватити у коштац. Велики избор шаблона (на слици изнад) помаже у томе, али ВалкМе заиста најбоље пружа када имате пуно времена (и развојне подршке) да му посветите.

 

Софтвер за обилазак производа #6: ВхатФик

Софтвер за обиласке производа: ВхатФик

Извор: вхатфик.цом

ВхатФик има много сјајних функционалности – укључујући одговарајућа интерактивна упутства за које сматрамо да су неопходна за подстицање активације корисника.

Ево примера интерактивног обиласка креираног помоћу ВхатФик-а.

ВхатФик интерактивни обилазак

Извор: вхатфик.цом

То чини ВхатФик-ом правим конкурентом, али треба имати на уму нека важна упозорења.

Прво, стилизовање у апликацији је прилично основно – што још једном значи да ће вам требати ЦСС вештине или ресурси да бисте своје искуство уградње ускладили са изгледом и осећајем остатка апликације.

Предности ВхатФик-а

  • Нуди интерактивна упутства.
  • Много различитих опција корисничког искуства.
  • Лако се инсталира преко Цхроме екстензије и ЈС фрагмента.

Недостаци ВхатФик-а

  • Има само основне опције стила у апликацији.
  • Нема А/Б тестирања у апликацији или уграђене аналитике. Међутим, подржава интеграцију Гоогле аналитике.
  • Цене по наруџбини отежавају сазнање коме препоручити ВхатФик.
  • Изгледа да корисничка подршка ВхатФик-а није најбоља. Погледајте сајтове за преглед и видећете много негодовања.

ВхатФик цене

Вхатфик-прицинг

ВхатФик је веома ограничен у погледу цена . Никакви бендови се не дају на лицу места – то је само на основу цитата. Имајући то у виду, постоји бесплатна пробна опција.

Софтвер за обилазак производа #7: Камелеон

Ово је још једна софтверска услуга за укључивање и обилазак производа.

Цхамелеон има много добрих карактеристика и дефинитивно може да се одржи против ривала као што је Аппцуес .

Нуди широк избор УКС елемената (описи алата, вруће тачке, светионици итд.) и може се користити за изградњу компликованих корака. Такође има иновативну функцију „покретача“ коју можете користити за постављање контролних листа и других елемената виџета.

Има напредну сегментацију и персонализацију корисника (што до недавно није), и покретаче засноване на догађајима – иако они нису толико прилагодљиви као што, рецимо, нуди Усерпилот.

Лично, сматрам да је кориснички интерфејс прилично тежак за коришћење – можда зато што има толико елемената.

Камелеонова главна разлика је у томе што ће они урадити кодирање стилова за вас. Ово је сјајно ако имате веома специфичне потребе за изгледом и осећајем за обиласке производа, али вам недостају унутрашњи ресурси да то извршите.

Извор: трицхамелеон.цом

Предности Камелеона

  • Високо конкурентан асортиман УКС-а и алата.
  • Широк спектар интеграција, са алатима као што су Микпанел, Амплитуде, Хеап, Интерцом, Запиер, Слацк итд.
  • Кодирање по мери чини га можда најприкладнијом опцијом за услуге са заиста препознатљивим изгледом и потребама.

Против камелеона

камелеон-лоша-рецензија-цитат

  • Кодирање по мери ће, наравно, успорити брзину којом се може применити.
  • Приступ многим најбољим функцијама је ограничен на нижим нивоима цена (нпр. Стартуп пакет нуди само 5 микро анкета и 1 покретач, а у потпуности изоставља А/Б тестирање).

Цене камелеона

цене камелеона

Камелеон нуди три плана цена:

  • Покретање: од 349 УСД месечно са ограниченим функцијама
  • Раст: од 899 УСД месечно
  • Ентерприсе: побољшана безбедност и подршка са прилагођеним ценама

 

Софтвер за обилазак производа #8: Усерлане

Усерлане је платформа за дигитално усвајање без кода која вам омогућава да креирате интерактивни садржај у апликацији како бисте водили нове кориснике и повећали усвајање производа.

Предности Усерлане-а

Усерлане је популаран алат за дигитално усвајање и долази са многим предностима. Ево његових предности.

  • Траке се лако постављају и имплементирају.
  • Лако је додати елементе гејмификације у ваш онбоардинг.
  • Укључује аналитику у реалном времену тако да можете да идентификујете трендове понашања и да реагујете на њих.
  • Не захтева техничко знање јер је углавном без кода.

Против Усерлане-а

Међутим, овај алат има неке недостатке, па је боље да добијете преглед његових недостатака ако размишљате да га купите:

  • Нема толико опција за интеграцију. Од сада, има интеграције са Цонфлуенце, Зендеск и КновледгеОвл.
  • Неки од образаца корисничког интерфејса, попут приступних тачака и описа алата , нису толико функционални колико би корисници могли да воле.
  • Нуди само интерактивна упутства , позната као траке.
  • Ради само на контролној табли и не може се покренути у Цхроме екстензији као већина његових конкурената, као што то ради Усерпилот .
  • Нејасна цена.

Прицинг Усерлане


Усерлане-ове цене нису јавне и требало би да се обратите њиховом продајном тиму да бисте добили понуду.

Али имајте на уму да се заснива на две ствари: броју вођених корисника и функцијама производа којима желите да приступите.

Софтвер за обилазак производа #9: Хелпхеро

помоћни херој градитељ обиласка

Извор: хелпхеро.цом

Ако тражите заиста јефтин софтвер за обилазак производа, Хелпхеро је један од најбољих. Почиње са само 55 УСД месечно за до 1.000 корисника, што га чини приступачним чак и за заиста мала предузећа. Такође је прилично једноставан за коришћење захваљујући његовом проширењу за Цхроме које вам омогућава да направите туре за укључивање у производ директно на врху ваше апликације, али нажалост, креатор је мало незграпан и опције стила су веома ограничене (+ нема шаблона за разлику од у нпр Усерпилот ).

Наравно, ово није права интерактивност врсте коју Усерпилот омогућава јер зависи само од клика. Као што сам опис алата каже, клик је само замена за дугме „Даље“ у линеарном току – али је ипак паметан начин коришћења функционалности.

 

Предности Хелпхеро-а

  • Цена га чини доступним чак и најмањим компанијама.
  • Изненађујуће широк спектар УКС елемената, укључујући контролне листе.
  • А/Б тестирање је подржано, иако захтева кодирање.
    аб тестирање у хелпхеро
  • Једноставна интеграција са Интерцом-ом, што га чини правом конкуренцијом Интерцом Продуцт Тоурс-у
  • Неке основне анализе ангажовања и употребе:
    аналитика хелпхеро

Цонс оф Хелпхеро

  • На крају крајева, и даље је ограничено на линеарно и гранасто повезивање.
  • Опције стилизовања су ограничене осим ако не можете да користите ЦСС.
  • А/Б тестирање је доступно само техничким корисницима који могу да кодирају
    аб тестирање у хелпхеро
  • Ако имате много корисника месечно, конкурентска предност Хелпхеро-а у погледу цене брзо нестаје: цене помагача

Хелпхеро цене

  • 14-дневна бесплатна пробна верзија
  • До 2500 МАУ: 115 УСД месечно
  • До 5000 МАУ: 179 УСД месечно
  • До 10.000 МАУ: 249 УСД месечно
  • До 20.000 МАУ: 299 УСД месечно
  • Више од 20.000 МАУ: Прилагођени план

Софтвер за обилазак производа #10: Упутство за кориснике

УсерГуидинг је јефтинији алат за усвајање производа на почетном нивоу који нуди низ функција које помажу компанијама да прихвате нове клијенте и подстакну усвајање производа.

УсерГуидинг се истиче у стварању једноставних доживљаја укључивања за кориснике. Укључује алат за прављење кода, опције сегментације и лако додане УИ обрасце као што су вруће тачке, описи алата и модали.

Иако има и неке друге додатке као што су ресурсни центар и аналитика, месо овог производа је његов креатор тока уласка. Ако је све што тражите релативно лак начин за изградњу једноставних токова укључивања, ово би могао бити одличан избор за вас. Међутим, људи који траже више аналитике, прилагођавања или сложене интеграције вероватно би требало да траже негде другде.

Предности вођења корисника

Постоје неке предности када је у питању избор УсерГуидинг-а. Ево његових предности:

  • За мала стартапа или независна предузећа, цена је атрактиван елемент који треба узети у обзир.
  • Добар избор шаблона корисничког интерфејса који можете изабрати када правите токове и водиче
  • За разлику од неких скупљих опција, можете одабрати да додате Ресурсни центар (бонус за самопослужну подршку).
  • За буџетски алат, УсерГуидинг и даље нуди интеграције са другим апликацијама, као што су Микпанел, Хубспот, Воопра, Слацк, Вебхоок, итд.

Недостаци корисничког водича

Иако је УсерГуидинг солидан производ, још увек су потребна многа побољшања. Недостаци коришћења УсерГуидинг-а укључују:

  • Постоји много грешака и проблема са перформансама када користите алатку. Кориснички интерфејс је такође прилично тежак за навигацију.
  • Има ограничену функционалност, посебно на основном плану. Тамо имате само мали спектар доступних функција – све са воденим жигом/брендирањем УсерГуидинг.
  • Потребно је техничко знање да бисте извукли максимум из овог производа.
  • Опције прилагођавања и дизајна за обрасце корисничког интерфејса нису најбоље.
  • Највредније интеграције су ограничене само на Ентерприсе план!
  • За Хубспот интеграцију: Потребан је Хубспот Ентерприсе План. Да бисте омогућили интеграцију Усергуидинг-а, морате бити претплаћени на пословни план компаније Хубспот.

Одређивање цена за кориснике

Модел одређивања цена УсерГуидинг-а је далеко једноставнији од осталих на нашој листи. Постоје три нивоа, од којих сваки наплаћује одређени износ за приступ одређеним алатима.

Ево његових пакета:

  • Басиц ће вам дати приступ само најважнијим алатима за укључивање: Почевши од 99 УСД месечно или 69 УСД месечно (ако купите годишњи уговор), ова опција буџета има неколико ограничења која треба узети у обзир (тј. само 1 члан тима, ограничење од 20 водича и 2 контролне листе, УсерГуидинг брендирање на свим обрасцима корисничког интерфејса).
  • Профессионал додаје неограничене водиче, приступне тачке и контролне листе. Почевши од 399 УСД месечно или 299 УСД месечно ако се наплаћује годишње.
  • Корпорација вам даје приступ свему плус персонализовано тренирање. Почевши од 699 УСД месечно или 499 УСД месечно за годишњи план.

Софтвер за обилазак производа #11: Ток корисника

Контролна табла тока корисника

Усерфлов је креатор обиласка производа нижег ранга са прилично једноставним интерфејсом и поједностављеном аналитиком. Погодан је за стартапе (са ценама од 200 долара).

Предности Усерфлов-а

Усерфлов нуди неколико предности за обиласке производа, укључујући:

  1. Једноставан за коришћење (па…за неке): интерфејс за превлачење и отпуштање Усерфлов-а вам омогућава да направите токове на контролној табли и видите преглед целог тока (свих корака) одједном. Неки људи заиста воле да користе визуелни начин изградње целог тока на контролној табли, а не унутар ваше апликације. Ово такође има нека ограничења, о којима ћемо разговарати у следећем одељку.

  2. Прилагодљиво: Користећи Усерфлов, обиласци производа могу се прилагодити елементима брендирања, визуелног дизајна и интерактивности.

  3. Вођен подацима: Усерфлов пружа једноставне алате за аналитику и повратне информације, омогућавајући тимовима производа да прате ангажовање корисника и да током времена направе побољшања у обиласку на основу података.
    Поједностављена аналитика тока корисника

  4. Подржава А/Б тестирање: Усерфлов омогућава тимовима производа да тестирају различите верзије обилазака производа и упореде резултате, помажући да се одреди најбољи приступ за своје кориснике.

  5. Интеграције: Алат за праћење и анализу обиласка производа Усерфлов се интегрише са низом других алата, укључујући Гоогле аналитику, интерком и Слацк.

Усерфлов платформа нуди моћно и флексибилно решење за креирање и дизајнирање обилазака производа, помажући у едукацији корисника и подстицању усвајања.

Недостаци Усерфлов-а

Иако Усерфлов има много предности, има и доста недостатака:

  1. Не градите своје токове директно на врху ваше апликације, што може бити збуњујуће (а ја лично сматрам да је то контраинтуитивно). Да бисте изабрали елемент за који желите да приложите опис алатке, морате да отворите цхроме екстензију која прави снимак вашег интерфејса:
    токови изградње у Усерфлов-у

    Ово чини цео процес изградње вашег обиласка производа у Усерфлов-у помало незграпним:
    хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Цф.

  2. Ограничене опције прилагођавања: Док Усерфлов пружа низ опција прилагођавања, неки корисници могу сматрати да је ниво контроле и флексибилности ограничен у поређењу са другим алатима или прилагођеним развојем.

  3. Крива учења: Иако је Усерфлов дизајниран да буде прилагођен кориснику, може постојати крива учења за неке кориснике док се навикну на интерфејс и функције. На пример, не правите обилазак производа на врху сопственог интерфејса – морате да га направите на контролној табли, а затим направите чудан снимак корисничког интерфејса да бисте изабрали елемент на који желите да, на пример, приложите своје описе алатки:

  4. Ограничења интеграције: Иако се Усерфлов интегрише са низом других алата, можда неће бити компатибилан са свим платформама или системима, а интеграција са неким алатима може бити ограничена.

  5. Захтева интерн и везу: Усерфлов је алатка заснована на облаку и захтева интернет везу за коришћење, што може бити проблем за неке кориснике.

  6. Техничка ограничења: Усерфлов можда није погодан за сложене или веома прилагођене обиласке производа, а неки корисници могу сматрати да су техничка ограничења алата рестриктивна.

Све у свему, Усерфлов је моћан и флексибилан алат за креирање обилазака производа, али можда неће бити прикладан за све кориснике и може имати нека ограничења у зависности од специфичних потреба и захтева производа. Као и код сваког алата, важно је пажљиво проценити предности и недостатке пре него што донесете одлуку да га користите.

Одређивање цена корисника

Усерфлов, од марта 2023. године, има 3 плана цена:

  • Покретање – почевши од 200 УСД за 3.000 МАУ, који се наплаћују годишње – овај план такође у великој мери ограничава доступне функције: на само 1 контролну листу и 10 покретача (токова), без НПС анкета, без праћења догађаја без кода, без локализације итд.
  • Про – 600 долара годишње, дакле 7200 долара годишње – овај план укључује све функције
  • Ентерприсе – само одређивање цена на захтев – овај план укључује све Про + прилагођена ограничења, ССО и прилагођени уговор.

 

Софтвер за обилазак производа #12: Стонли

камени градитељ

Стонли се позиционира као јефтина алтернатива својим скупљим конкурентима, али у ствари – то је више ЦС алат за изградњу база знања него алат за усвајање производа за онбоардинг. Слично као и код Интерцом Продуцт Тоурс-а , Стонли-јев креатор обиласка се осећа као импровизовани додатак базама знања, а не као потпуно развијен производ (у поређењу са конкурентима као што су Усерпилот или Аппцуес).

Дакле, може бити добро за стартуп и мала предузећа са мало корисника и моделом цена по приказу (који може постати супер скуп када будете имали више корисника!) и који желе алат првенствено за случај коришћења Базе знања.

Стонли-јеви обиласци производа нису најинтуитивнији (и захтевају доста кодирања) и долазе са ограниченим интеграцијама. У ствари – његово подешавање и градитељ су изузетно збуњујући: обиласке можете да направите и на Стонли контролној табли и на врху ваше апликације, али онда морате да се вратите на контролну таблу да бисте изменили садржај корака које сте управо направили у проширењу за Цхроме? 🤔 Ово нема много смисла…

Стонли уређивање обиласка производа - крајње збуњујуће

Хајде да детаљније погледамо његове предности и недостатке за обиласке производа.

Предности Стонлија

  • Могућност подршке за више језика

  • Мала предузећа са мање почетних прегледа ће имати користи од овог модела цена

  • Интегрисана аналитика

  • Фронт, Зендеск, Фресхдеск и Сегмент интеграције

  • Укључена је функционалност базе знања

Цонс оф Стонли

  • Изузетно збуњујући градитељ

  • Прилично подешавање обиласка производа са тешким кодом за „алатку без кодирања“

  • Збуњујућа инсталација: немогуће је инсталирати је за нетехничког корисника: стонели инсталлатион
  • За прилагођавање је потребно одређено познавање ЦСС-а – опције прилагођавања су горе од тржишног стандарда

  • Не дозвољава вам да додајете садржај у водиче за производе (текст) директно у Цхроме проширењу:
    стонли тоур едитор у апликацији
  • Недостају одређене популарне карактеристике обиласка производа, као што су траке напретка и контролне листе

Стонли Прицинг

Стонли, од 2023. године, има само два плана на својој страници са ценама:

  • 249 УСД (или 199 УСД ако плаћате годишње) за до 4.000 прегледа, а затим плаћајте како идете – што може постати веома скупо ако имате више МАУ-а или веома активних корисника који свакодневно користе ваш алат.
  • прилагођена понуда – само за пословне клијенте. Да будемо потпуно искрени – по цени од 249 УСД месечно би вам било боље да убаците додатних 50 УСД и добијете месечну претплату на интуитивнији и робуснији алат за вођење производа као што је Усерпилот .

Софтвер за обилазак производа #13: Воће производа

Предности производа Воће

Продуцт Фруитс с је један од најјефтинијих алата за онбоардинг корисника на тржишту, тако да може бити алат за прављење обилазака производа за заиста мала стартапа са буџетом испод 100 УСД.

Најчешће цитирани професионалци укључују:

  • одзивност ЦС тима
  • лако постављање

Недостаци производа Воће

Међутим, постоји неколико недостатака овог приступачног решења за обилазак производа:

  • само основне, линеарне обиласке производа
  • незграпни УКС – што га чини прилично тешким за употребу
  • само основни облик ресурсног центра и контролне листе
  • Нема НПС
  • нема домаћих анкета
  • нема извештавања за Ресурс центар („виџет за животни прстен“)
  • покретање обиласка производа може бити прилично проблематично

Цене производа Воће

Иако је Продуцт Фруитс и даље једно од најјефтинијих решења на тржишту, његови планови су недавно порасли за око 20%:

  • Језгро од 79 долара за 1.500 корисника
  • Повећајте 129 УСД за 1.500 корисника, а затим 249 УСД за до 5000 МАУ.
  • Ентерприсе – само прилагођена понуда.

Поред софтвера за обилазак производа – како доћи до најбољих резултата

Када је у питању одабир најбољег софтвера за обилазак производа, постоји неколико општих савета који су веома релевантни:

Није важно колико имате – важно је како га користите.

Лоше дизајнирани, лоше циљани обиласци производа не постижу жељене резултате, интерактивне или не. А добар дизајн се односи на познавање ваше публике и познавање вашег корисничког пута.

У овом последњем одељку ћемо поделити своја размишљања о стварима које треба да урадите да бисте били сигурни да обиласци производа и интерактивна упутства могу да порасту.

#1 Сегментирајте и персонализујте колико год можете

Контекстуалне микроанкете су сјајне за прикупљање информација које вам омогућавају да прилагодите онбоардинг без досадног корисника.

Контентино квалификујућа микроиспитивања

Извор: контентино.цом

Само неколико једноставних питања у стратешким тренуцима може вам дати суштински увид у оно што је важно за корисника – шта му значи вредност и шта се надају да ће постићи.

И мотивација и способност зависе од тога да се људима дају праве информације у тренутку када су им потребне – тако да што више можете сегментирати кориснике према овим критеријумима, релевантније можете направити њихове обиласке по мери.

#2 Пре или после регистрације ?

Да ли сте размишљали о укључивању људи пре него што постану регистровани корисници?

Ако сте укључени у маркетинг вођен производом, онда обилазак производа може бити један од најбољих маркетиншких алата који можете замислити!

Ово је нешто што је СалесФларе заправо урадио – у основи користећи целокупан водич као демо производа (9:30).

Запитајте се: да ли ће ово довести кориснике до Аха брже него да их натерате да се прво пријаве?

#3 Центар за помоћ је од виталног значаја

Ваши обиласци производа ће одвести кориснике далеко, али увек ће постојати нека питања или проблеми које нисте предвидели.

Дакле, мораћете да допуните своја упутства са:

  • Често постављана питања и центри за документе: када корисници проактивно уђу у коров, важно је да задовољите њихове напредније потребе.
  • Ћаскање уживо: понекад, самопослуживање ће вас одвести само тако далеко. Повремено, корисник ће наићи на проблем за који је потребна људска помоћ.

Извор: усерпилот.цом

Чак и ако сте мислили на све, увек ће постојати корисници којима је потребно држање за руку и сигурност и који не могу да се ухватите укоштац са туторијалом.

Вашој стратегији активације је потребан свеобухватан центар за помоћ исто колико и обиласци производа. На срећу, и то је део Усерпилот понуде…

#4 Итерирајте користећи аналитику

Један од главних проблема које видимо изнова и изнова код обилазака производа је то што се они третирају као „једно и готово“ карактеристике.

Што је лудо.

Маркетиншки стручњак никада не би само рекао „па, то је поређана одредишна страница“ и једноставно отишао. Гледају податке о учинку и оптимизују током времена!

Па зашто би менаџер производа подесио све своје токове укључивања и само наставио даље?

Извор: усерпилот.цом

Морате да повежете своје обиласке производа са активацијом или другим КПИ-овима и пратите њихов утицај. Ако нисте у могућности да повежете интеракцију са својим обиласцима са ангажованошћу корисника или показатељима успеха, пропуштате важне прилике за побољшање.

Дакле, од виталног је значаја да интегришете било који софтвер који користите са аналитиком заснованом на догађајима (на пример, имамо интеграцију са Амплитуде једним кликом), тако да можете да примените ту петљу оптимизације повратних информација.

#5 Упознајте своје корисничко путовање

Корисничко путовање корисника

Извор: усерпилот.цом

Ако желите да произведете свеобухватан систем за укључивање који се састоји од кратких, сегментираних, контекстуално покренутих интерактивних водича, мораћете да познајете свој производ, своју публику и њихове случајеве употребе изнутра и споља.

Да бисте могли детаљно да држите кориснике кроз сваки корак путовања… то је много посла! Није ни чудо што многи људи то једноставно избегавају и уместо тога уводе обилазак линеарних производа који одговара свима.

Овде само треба да будете сјајан менаџер производа који може да се убаци у сваки могући сценарио корисника (и неке који то нису…) и да испланира право решење за сваки проблем. Софтвер може само да вас одведе тако далеко са тим.

Желите да сазнате више о нашем софтверу за обилазак производа?

Усерпилот је далеко најбољи софтверски алат за обиласке производа који вам даје најбољу вредност за ваш новац. Да не спомињем да је једноставан за употребу!

Резервишите демо већ данас са Усерпилотом

previous post next post