Userpilot er nå SOC 2 Type II-sertifisert! Lær om våre standarder for informasjonssikkerhet

SOC 2 Type II er en av de høyeste informasjonssikkerhetsstandardene som er tilgjengelige for SaaS-selskaper. Hos Userpilot vet vi hvor viktig informasjonssikkerhet er for din bedrift. Det er derfor Userpilot har utsatt seg for en streng datasikkerhetsrevisjon av en uavhengig revisor. For å sikre at informasjonssikkerhetstiltakene våre er av høyeste standard – har vi blitt revidert av Barr Advisory, og tildelt SOC 2 Type II-sertifikatet.

Userpilot er en plattform for produktvekst som lar deg analysere brukernes atferd i produktet ditt, lage personlige opplevelser i appen for dem for å forbedre produktopplevelsen, samt samle inn deres følelser og meninger via NPS og mikroundersøkelser . Unødvendig å si – vi behandler mye brukerdata og tar spørsmålene om datasikkerhet ekstremt alvorlig.

La oss se nærmere på hva SOC 2 Type II er, hvorfor det er viktig, og hva Userpilots nye sertifisering betyr for din bedrift.

Sammendrag

  • SOC 2 er en revisjonsprosedyre fra AICPA som sikrer sikkerheten til behandling av klientdata fra tredjeparts tjenesteleverandører.
  • SOC 2-sertifisering er basert på at tjenesteleverandørene oppfyller de 5 “tillitstjenesteprinsippene”: sikkerhet, tilgjengelighet, behandlingsintegritet, konfidensialitet og personvern
  • SOC 2-revisjon innebærer besøk fra revisjonsorganet til det reviderte selskapet og observasjon av dets systemer og deres effektivitet i et kontrollert miljø i en periode på 3-9 måneder, for å kontrollere hvordan selskapets systemer oppfyller de 5 tjenestetillitsprinsippene.
  • SOC 2 Type I vurderer kun beskrivelsen av virksomhetens systemer. SOC 2 Type II evaluerer i tillegg dens operasjonelle effektivitet.
  • Userpilots SOC 2-revisjon ble utført av Barr Advisory, pålitelig skybasert sikkerhet og rådgivende organ for samsvar.
  • Fordelene ved å velge SOC 2 Type II-sertifiserte tjenesteleverandører som Userpilot inkluderer: forebygging av datainnbrudd, søksmål og konkursbeskyttelse, økt troverdighet og pålitelighet, og en høyere sjanse for å avslutte bedriftsavtaler.
  • Nåværende og fremtidige kunder av Userpilot kan nå være sikre på kvaliteten på datobeskyttelsesmekanismene og kan lære alle detaljene fra SOC 2-rapporten, tilgjengelig på forespørsel.

Hva er SOC 2

SOC 2 er en revisjonsprosedyre utviklet av American Institute of CPAs ( AICPA ), som sikrer sikkerheten til databehandlingen din av tredjeparts tjenesteleverandører som SaaS og skyselskaper.

SOC 2 definerer kriterier for hvordan tjenesteleverandører skal administrere dataene til kundene sine.

Kriteriene er basert på fem «tillitstjenesteprinsipper»:

  1. sikkerhet
  2. tilgjengelighet
  3. behandlingsintegritet
  4. konfidensialitet
  5. personvern

SOC 2 Type II tillitskriterier hos Userpilot

 

Hver organisasjon må utforme sine egne kontrollprosedyrer for å sikre samsvar med ett eller flere av SOC2-tillitsprinsippene – så SOC2-rapportene vil være forskjellige for hver organisasjon.

Rapportene dekker informasjon om hvordan tjenesteleverandøren administrerer dataene til sine klienter/kunder. SOC2-revisjoner og rapporter utføres av uavhengige rådgivende organer.

SOC 2 revisjonsprosess

Revisjonsorganet besøker det reviderte selskapet og observerer dets systemer og deres effektivitet i et kontrollert miljø i en periode på 3-9 måneder. Dette inkluderer møter på stedet, diskusjoner med ledelsen som er ansvarlig for de respektive systemene som trenger å presentere detaljerte beskrivelser av deres systemer og kontroller, samt en langvarig evalueringsprosess med mange spørsmål.

Undersøkelsen av beskrivelsen av systemet og egnetheten til utformingen og driftseffektiviteten til kontrollene innebærer følgende:

  • Få en forståelse av systemet, forpliktelser og servicekrav
  • Vurdere risikoene for at beskrivelsen ikke er presentert i samsvar med beskrivelseskriteriene og at kontrollene ikke var hensiktsmessig utformet eller ikke fungerte effektivt
  • Utføre prosedyrer for å innhente bevis om hvorvidt beskrivelsen er presentert i samsvar med beskrivelseskriteriene;
  • Utføre prosedyrer for å innhente bevis om hvorvidt kontroller angitt i beskrivelsen var hensiktsmessig utformet for å gi rimelig sikkerhet for at serviceorganisasjonen oppnådde sine serviceforpliktelser og systemkrav basert på gjeldende kriterier for tillitstjenester;
  • Teste driftseffektiviteten til kontrollene som er angitt i beskrivelsen for å gi rimelig sikkerhet for at serviceorganisasjonen oppnådde sine serviceforpliktelser og systemkrav basert på gjeldende kriterier for tillitstjenester; og,
  • Evaluering av den generelle presentasjonen av beskrivelsen.

Målet med SOC 2-revisjonen er å svare på følgende spørsmål om systemene i det aktuelle selskapet i forhold til de 5 «tillitsprinsippene»:

Sikkerhet

datasikkerhet

 

  • Er systemet beskyttet mot uautorisert tilgang (både fysisk og logisk)?

Tilgjengelighet

  • Er systemet tilgjengelig for drift og bruk som forpliktet eller avtalt (f.eks. av en SLA)?

Behandlingsintegritet

  • Oppnår systemet sitt formål (dvs. leverer riktig data til rett pris til rett tid)?
  • Er databehandlingen fullstendig, gyldig, nøyaktig, rettidig og autorisert?

konfidensialitet

  • Er informasjonen utpekt som konfidensiell beskyttet som forpliktet eller avtalt?
  • Er tilgang til og utlevering av konfidensiell informasjon begrenset til spesifiserte personer eller organisasjoner?
  • Er hensiktsmessige tiltak som nettverks- og applikasjonsbrannmurer på plass for å beskytte datakonfidensialitet?

Personvern

  • Er systemets innsamling, bruk, oppbevaring, avsløring og avhending av personopplysninger i samsvar med organisasjonens retningslinjer for personvern?
  • Er det i samsvar med AICPAs generelt aksepterte personvernprinsipper (GAPP)?

Krav til HIPAA-sikkerhetsregel

BI360-systemet og gjeldende kontroller er i samsvar med gjeldende HIPAA-sikkerhetsregelkrav fastsatt i US Department of Health and Human Services (HHS) Health Information Portability and Accountability Act.

Hva er forskjellen mellom SOC2 Type I og SOC 2 Type II?

SOC 2-rapporter kommer i to typer: Type I og Type II.

  • SOC 2 Type I beskriver systemene til det reviderte selskapet og om deres utforming er hensiktsmessig for de relevante tillitsprinsippene.
  • SOC 2 Type II, i tillegg til å beskrive systemene, vurderer deres operasjonelle effektivitet.

SOC 2 Type II hos Userpilot

BARR Advisory-logo

 

Userpilots SOC 2-revisjon ble utført av Barr Advisory, et pålitelig, skybasert rådgivende organ for sikkerhet og samsvar. Barr er en pålitelig rådgiver for noen av de raskest voksende skybaserte organisasjonene rundt om i verden og forenkler etterlevelse på tvers av flere regulatoriske og kundekrav i sterkt regulerte bransjer, inkludert teknologi, finansielle tjenester, helsetjenester og myndigheter.

SOC 2-undersøkelsen ble utført i samsvar med attestasjonsstandarder etablert av American Institute of Certified Public Accountants.

Userpilots SOC 2 Type II-undersøkelse ble utført mellom 1. januar 2021 og 31. mars 2021.

Revisjonen konkluderte med fullstendig overholdelse av SOC 2-prinsippene for tillit.

Fordeler med å bruke SOC 2 Type II-sertifiserte tjenesteleverandører

SOC 2-sertifikatlogo

 

Nå lurer du kanskje på – “Ok, så Userpilot ble SOC 2 Type II-sertifisert. Men hva er det for meg?”. Det er flere grunner til at det er en god idé for din bedrift å bruke SOC2 Type II-sertifiserte leverandører:

SOC 2 hjelper deg med å unngå utilsiktede datainnbrudd fra tredjeparter

beskyttelse mot datainnbrudd VPN

 

I 2021 er data det nye sorte gullet. Som din mest dyrebare ressurs gjør du alt for å beskytte den mot hackere, spammere og andre nettkriminelle. Men hva om tredjeparts tjenesteleverandører ikke gjør det? Ved å kun bruke SOC-2 Type II-leverandører kan du sove godt om natten og ikke bekymre deg for datalekkasjer eller brudd gjennom tredjepartstjenestene du bruker!

Du unngår søksmål

konkursvarsel

 

Det burde være unødvendig å si at det å få brukernes data lekket gjennom smutthullet til en tredjeparts tjenesteleverandør, og bli saksøkt som et resultat, er enhver SaaS-bedriftseiers største mareritt. Et gruppesøksmål kan bety økonomisk ruin og konkurs for virksomheten din. For å beskytte deg selv mot dette, må du ikke bare ha de høyeste sikkerhetsstandardene i bedriften din, men også kun bruke SOC 2 Type II-sertifiserte tredjeparts tjenesteleverandører.

Du opprettholder merkevarens omdømme

Et søksmål mot din bedrift kan skade ikke bare økonomien din, men også merkevarens omdømme – noe som er mye vanskeligere å gjenopprette. Dette er en annen grunn til å gå med bare de tjenesteleverandørene som tar databeskyttelse ekstremt alvorlig.

Du får et konkurransefortrinn og høyere tillit hos kundene dine

håndtrykk tillit SOC 2

 

Mange kunder, spesielt etablerte bedriftskunder, krever de høyeste datasikkerhetstiltakene fra sine potensielle leverandører. Å sikre de mest verdifulle kundene dine at du kun bruker SOC 2 Type II-sertifiserte tjenesteleverandører, kan hjelpe deg å få tillit, en fordel i forhold til andre selskaper og vinne flere bedriftsavtaler!

Hva betyr Userpilots SOC 2-sertifisering for deg i praksis?

Userpilot, som en produktvekstplattform som analyserer brukernes adferd i appen, lar deg segmentere brukerne dine og bygge personlige onboarding-opplevelser for dem, samt å samle deres følelser og meninger via NPS og mikroundersøkelser – samler mange brukere data. Det er ekstremt viktig for oss å få deg til å føle deg trygg på at brukerdataene dine er i gode hender – og ikke tas lett på. Dette er grunnen til at vi bestemte oss for å underkaste oss SOC2-revisjons- og sertifiseringsprosessen.

Takket være dette kan du nå være trygg på at Userpilot:

  • har tilgangskontroll via ende-til-ende-kryptering og to-faktor autentisering. Du kan lære mer om teknologiene som brukes for å sikre datasikkerhet i en rapport utstedt av en anerkjent, uavhengig revisor.
  • bruker nettverks- og applikasjonsbrannmurer
  • har inntrengningsdeteksjonsmekanismer på plass
  • bruker ytelsesovervåkingsverktøy
  • bruker katastrofegjenopprettingsverktøy
  • har prosedyrer for håndtering av sikkerhetshendelser på plass
  • bruker prosedyrer for kvalitetssikring og prosessovervåking

Nåværende og potensielle kunder som er interessert i en kopi av vår SOC 2 Type II-rapport kan kontakte [email protected] for å få mer informasjon.

previous post next post

Leave a comment