8 parasta tuotteen etenemissuunnitelmatyökalua vuonna 2023 [FREE & PAID]

Etenemissuunnittelu on olennainen osa jokaisen tuotepäällikönroolia, mutta on turvallista sanoa, että monet päämiehistä eivät nauti siitä erityisen paljon. Onneksi on olemassa joitakin erinomaisia tuotetiekarttatyökaluja, jotka tekevät siitä siedettävämpää.

Aloitetaan…

Mitä tuotteen etenemissuunnitelmatyökalujen pitäisi tehdä:

Tuotteen etenemissuunnitelman laatimisessa on otettava huomioon useita asioita:

  • Kuka ylläpitää etenemissuunnitelmaa?
  • Mitä etenemissuunnitelma näyttää?
  • Kuka käyttää etenemissuunnitelmaa?

Tarkastellaan kutakin niistä vuorollaan.

Kuka ylläpitää tuotteen etenemissuunnitelmaa?

Etenemissuunnitelmat ovat yleensä tuotetiimin omistuksessa. Tarkemmin sanottuna tuoteomistaja valvoo etenemissuunnitelman rakentamista.

Pienemmissä tiimeissä tuotepäällikkö voi olla käytännössä yhden hengen tiimi. Tässä tapauksessa heidän tehtävänään on laatia ja päivittää etenemissuunnitelma.

Suuremmissa tiimeissä tiekartan ylläpidosta voi kuitenkin huolehtia useampi henkilö. Siihen voi kuulua muita tuotepäälliköitä ja myös ihmisiä eri tiimeistä, kuten Customer Success -päälliköitä.

Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valitset tuotteen etenemissuunnitelmatyökalua.

Jos yksi henkilö huolehtii etenemissuunnitelmasta, sinun ei tarvitse huolehtia yhteistyövälineistä niin paljon.

Jos kuitenkin useat ihmiset tarvitsevat muokkausoikeuksia, sinun on valittava yhteistoiminnallisempi tiekarttaohjelmisto, joka mahdollistaa tämän.

Mitä tuotteen etenemissuunnitelma näyttää?

Etenemissuunnitelmat voivat palvella eri tarkoituksia eri SaaS-yrityksissä ja jopa saman yrityksen eri tiimeissä.

Jotkin etenemissuunnitelmat ovat erittäin yksityiskohtaisia, ja ne antavat yksityiskohtaisen kuvan siitä, mitä tuotteelle on suunniteltu. Toiset taas ovat yksinkertaisia, korkean tason välähdyksiä siitä, mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan.

On tärkeää päättää, minkälainen etenemissuunnitelma sopii yrityksellesi. Tästä päätöksestä voisi (ja luultavasti pitäisi) kirjoittaa kokonaisen blogikirjoituksen.

Viime kädessä kyse on tästä: Mikä on etenemissuunnitelmasi tavoite? Miten se palvelee organisaatiotasi? Onko se vain tapa, jolla tuotetiimisi voi säilyttää ideansa yhdessä paikassa, vai onko se tapa näyttää sidosryhmille, mitä he voivat odottaa? Ehkä se on molempia.

Kun tiedät, miksi laadit etenemissuunnitelman ja missä muodossa se laaditaan, sinun on valittava sopiva työkalu. Ei kannata käyttää korkean tason tiekarttatyökalua, jos haluat lisää yksityiskohtia.

Kenellä on pääsy tuotteen etenemissuunnitelmaohjelmistoon?

Vaikka etenemissuunnitelmasta on usein eniten hyötyä tuotetiimille, myös muut tiimit voivat käyttää sitä.

Myyntitiimisi voi esimerkiksi käyttää etenemissuunnitelmaa tiedottaakseen mahdollisille asiakkaille, jotka kysyvät tulevista julkaisuista. Asiakaspalvelutiimisi voi haluta tarkistaa asiakkaan ominaisuuspyynnön tilan. Kukin tiimi saattaa tarvita eri näkemyksen etenemissuunnitelmasta.

On tärkeää, että tuotetiekarttatyökalusi helpottaa tätä, jos tunnet, että tarvitset sitä.

On myös toinen ryhmä ihmisiä, joille kannattaa antaa pääsy etenemissuunnitelmaan: Asiakkaillesi. Joskus paras lähestymistapa on olla avoin ja tarjota etenemissuunnitelma asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden tarkasteltavaksi. Näin he tietävät, mitä olet suunnitellut tuotteellesi.

Kaikki etenemissuunnitelmatyökalut eivät anna asiakkaille mahdollisuutta tarkastella etenemissuunnitelmaa. Jos haluat, että asiakkaasi pääsevät käsiksi tietoihin, varmista, että valitset työkalun, joka mahdollistaa tämän.

Parhaat tuotekatsaustyökalut SaaS:lle

Nyt tiedät siis, mitä sinun on otettava huomioon, kun haluat valita eri tuotetiekarttatyökalujen välillä.

Katsotaanpa, mitkä ovat mielestämme parhaita tuotekatsaustyökaluja SaaS-yrityksille vuonna 2023…

Dragonboat – Tuloskeskeiseen etenemissuunnitteluun

 

Dragonboat auttaa kohdistamaan tuotekatsaukset yrityksen, liiketoiminnan ja asiakkaiden tavoitteisiin yhdistämällä OKR:t ja tuotealoitteet.

Dragonboat ymmärtää, että yhtä tärkeää kauniin etenemissuunnitelman luomiselle on luottamus ja kyky toteuttaa se. Siksi se ei ole vain tiekarttatyökalu, vaan myös kokonaisvaltainen tuoteportfolioalusta, joka yhdistää OKR:t, etenemissuunnitelmat, asiakastiedot, portfoliosuunnittelun, seurannan ja toimituksen yhteen.

 

Sen kehittyneet, kaksisuuntaiset integraatiot suunnittelutyökalujen, kuten Jiran, Azure DevOpsin ja Shortcutin, kanssa tarkoittavat, että suunnittelutiimien ei tarvitse muuttaa mitään työskentelytavoissaan, kun taas edistyminen kerätään Dragonboatiin, mikä antaa näkyvyyttä tuotealoitteiden tilasta, kunnosta ja viivästyksistä.

 

Dragonboatin käyttäjät korostavat, että se antaa heille enemmän kontekstia ja luottamusta priorisointiin, suunnitteluun ja toimitukseen, koska sillä on kokonaisvaltainen näkemys koko portfolion tiekartasta, jakamisesta, riippuvuuksista ja resursseista. Tuotepäälliköt voivat valita 5 etenemissuunnitelmamuodosta, kuten Kanban, Board, List, Gantt, Swimlane ja 3D Dynamic, sekä useista priorisointimenetelmistä, kuten RICE, MoSCoW ja kaikki mukautetut kentät.

Dragonboat-lisenssit alkavat 49 dollarista kuukaudessa toimittajaa kohti, ja niiden mukana on rajoittamaton määrä ilmaisia käyttäjiä, jotka voivat vain katsella.

“Kasvamme nopeasti ja tarvitsemme oikean ratkaisun portfolionhallintaan, jotta voimme yhdistää etenemissuunnitelmat OKR:iin ja toteuttaa neljännesvuosittaista suunnittelua ja seurantaa. Arvioituani 25 työkalua löysin vihdoin Dragonboatin – ainoan työkalun, joka sopii kaikkiin käyttötapauksiimme ja joka on joustava ja sopii työskentelytapoihimme, eikä pakota meitä noudattamaan ennalta määritettyjä puitteita. Vihdoinkin voimme päästä eroon tonneittain erilaisista työkaluista ja formaateista ja pitää kaikki tuoteportfoliotietomme läpinäkyvinä ja ajantasaisina.”.Anton Zhvakin, Senior Manager of Product Dev Ops, Miro (
Lähde
)


Aloita
Dragonboatilla ilmaiseksi tai
varaa demo
.

Airfocus – Nopea ja helppo tuotetiekarttatyökalu

Airfocus uusi dashaborad 2022 kuvakaappaus

airfocus on etenemissuunnitelmatyökalu, joka keskittyy siihen, että saat etenemissuunnitelmasi käyttöön mahdollisimman nopeasti.

JIRA:n, Trellon, Githubin ja muiden integraatioiden ansiosta voit aloittaa etenemissuunnitelman luomisen muutamassa minuutissa. Airfocus käyttää raahaa ja pudota -käyttöliittymää, joten voit helposti rakentaa etenemissuunnitelman.

Voit valita eri näkymien välillä, mukaan lukien tavalliset Kanban-taulut, taulukot, aikajanan, Saapuneet-kansion, prioriteettikaavion ja myös moniulotteisen kaavion, joka näyttää prioriteettisi.

Vaikka airfocus keskittyy pääasiassa etenemissuunnitelmien luomiseen ja jakamiseen (kannattaa huomata, että sinulla on rajoittamaton määrä katsojia), voit myös luoda mukautetun pisteytyksen ja painotuksen ideoille ja ominaisuuspyynnöille. Se auttaa sinua määrittämään, mitkä kohteet pääsevät etenemissuunnitelmaasi.

Huolimatta siitä, että tiensuunnittelusta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa, monet airfocus-käyttäjät ovat kuitenkin todenneet, että sen käyttöönotto voi silti kestää jonkin aikaa. He myös ehdottavat monia pieniä parannuksia, joita voitaisiin tehdä, ja viittaavat siihen, että tuote voisi hyötyä hiomisesta.

Airfocus on hinnoittelun alemmassa ääripäässä, sillä sen hinta on 15 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa. Tämä vaikuttaa kohtuulliselta hinnalta, kun otetaan huomioon, että airfocus on toiminnoiltaan markkinoiden johtavien tuotteiden kaltainen ja että sillä on todella hyvät arvostelut G2:ssa. Tämä kannattaa pitää mielessä alkuvaiheen startup-yrityksissä.

Heidän ainutlaatuinen ominaisuutensa on nimeltään Priority Poker, joka tuo kaikki sidosryhmät pelaamaan ominaisuuksien priorisointia itsenäisesti. Priority Poker on vuorovaikutteinen, yhteistoiminnallinen ja hauska tapa priorisoida ja tehdä päätöksiä mahdollisimman ajallisesti tehokkaalla tavalla. Lue lisää tästä ominaisuudesta täältä.

“Airfocus on auttanut meitä priorisoimaan rakentamamme tuotteet ja edistänyt parempia tuotehallintakäytäntöjä liiketoiminnassamme.” “Airfocus on ollut todella hyödyllinen.” – Evan D.

Kokeile airfocusta ilmaiseksi tänään.

Wrike – Tuotteiden etenemissuunnitelmatyökalu tehtävien ja projektien hallintaan

wrike kuvakaappaus tuotteen etenemissuunnitelma työkalut

Ensimmäinen tuotetiekarttatyökaluistamme on Wrike. Wrike on työkalu, joka on suunnattu kaikenlaisille toimialoille, myös SaaS-alalle. Tämän vuoksi tuote voi aluksi tuntua hieman ylivoimaiselta.

Kun kuitenkin sovitat Wriken omaan työnkulkuusi, huomaat, että se on tehokas tapa sovittaa yhteen tuotetiimisi ja seurata, kuka tekee mitäkin.

Wrike-ohjelmassa etenemissuunnitelmasi visualisoidaan Gantt-kaaviona. Voit tosin nähdä sen myös lista- tai Kanban-näkymässä. Tässä mielessä Wrike muistuttaa muita projektinhallintatyökaluja, kuten Mondaya tai Asanaa.

Wriken ehkä suurin myyntivaltti kilpailijoihin nähden on se, että projektit ja tehtävät voivat näkyä samanaikaisesti eri paikoissa. Tämä tarkoittaa, että kunkin tiimin asiaankuuluvat jäsenet voivat käyttää tietoja. Tämä on todella hyödyllinen ominaisuus. Voit esimerkiksi antaa tuotetiimisi työstää uutta ominaisuutta, kun markkinointitiimisi alkaa suunnitella aloitussivua.

Wrike on loistava työkalu tiimien väliseen yhteistyöhön ja kaikkien sisäisen yhteistyön ylläpitämiseen.

Se on kuitenkin puutteellinen, kun on kyse asiakkaiden pääsystä. Voit myös rajoittaa sitä, kuinka yksityiskohtaisesti lisäät varsinaiseen etenemissuunnitelmaasi.

Wrike tarjoaa ilmaisen paketin enintään 5 käyttäjälle (rajoitetuilla toiminnoilla). Alhaisin hinta on 9,80 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että se on hieman halvempi kuin Monday ja Asana, sen kaksi suoraa kilpailijaa. Tämä tekee siitä hyvän vaihtoehdon alkuvaiheen startup-yrityksille.

“Wriken ansiosta työnkulku, hallinta ja yhteistyö ovat parantuneet positiivisesti, koska tehtävien jakaminen on paljon helpompaa, tärkeät päivämäärät ovat tiedossa ja työnkulku on paljon oikeudenmukaisempaa, koska useammalle henkilölle voidaan antaa tehtävä, jolloin työ nopeutuu ja projektit saadaan päätökseen suunniteltua aikaisemmin.” – Rebecca R.

Kokeile Wrikea ilmaiseksi tänään.

Aha! – Enemmän kuin pelkkä tuotekarttaohjelmisto

aha kuvakaappaus tuotteen etenemissuunnitelma työkalut

Aha! väittää olevansa maailman johtava roadmapping-työkalu, ja sitä käyttää yli 250 000 tuotetiimiä.

Aha! mahdollistaa etenemissuunnitelman luomisen kuuden eri mallin avulla. Voit valita tarpeisiisi sopivan. Voit sitten raahata ja pudottaa tavoitteet, aloitteet ja ominaisuudet etenemissuunnitelmiin.

Voit jakaa etenemissuunnitelmasi kenen kanssa haluat, miten haluat. Voit lähettää sen pdf-tiedostona tai kuvana tai isännöidä sitä suojatulla verkkosivulla. Tämä tekee sen jakamisesta asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa erittäin helppoa.

Aha! menee kuitenkin hieman pidemmälle kuin etenemissuunnitelman laatiminen. Se kannustaa sinua myös asettamaan tavoitteita ja aloitteita, jotka sitten liitetään lopulliseen etenemissuunnitelmaasi.

Voit myös käyttää Aha! -palvelua asiakkaiden näkemysten ja palautteen esiin tuomiseen. Tämän jälkeen voit luoda palautteen perusteella käyttäjätarinoita ja lisätä ne tiekartan projekteihin ja ominaisuuksiin.

Aha! antaa sinulle mahdollisuuden yhdistää kaikki yhteen. Se sopii erinomaisesti tuotetiimeille, jotka haluavat kaiken yhdessä paikassa.

Tuotteen laajuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että sen käyttöönotto voi olla vaikeaa. Tekemistä on yksinkertaisesti niin paljon, että sinun on otettava aikaa oppia, miten se toimii, ennen kuin laadit etenemissuunnitelman. Jos aika ei ole puolellasi, saatat tarvita muita yksinkertaisempia työkaluja.

Hinnoittelu alkaa 59 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa (kun maksetaan vuosittain). Näin saat käyttöösi periaatteessa kaikki tarvitsemasi ominaisuudet. Jos aiot käyttää Aha! -työkalua kaikkeen, tämä vaikuttaa kohtuulliselta hinnalta verrattuna muihin tuotteen etenemissuunnitelmatyökaluihin.

“Pidän erityisesti siitä, että Aha! antaa PM:lle mahdollisuuden yhdistää tiimin työstämät ominaisuudet/tehtävät syihin, joiden vuoksi nämä ominaisuudet on määritelty ja priorisoitu muihin nähden. Se antaa selkeän suunnan koko tiimille.” – Geraldine C.

Kokeile Aha! ilmaiseksi tänään.

Productboard – SaaS-tiekartan priorisointiin

productboard kuvakaappaus tuotteen etenemissuunnitelma työkalut

Productboard on samanlainen kuin Aha! siinä mielessä, että se tarjoaa täydellisen yleiskatsauksen tuotehallintasykliin.

Voit kerätä palautetta kaikista eri lähteistä(sosiaalinen media, CRM, sähköposti jne.). Kun kaikki palaute on yhdessä paikassa, voit alkaa priorisoida palautekuoppaasi ja päättää, mitä haluat työstää seuraavaksi.

Kun sinulla on tiettyjä ominaisuuksia tai ideoita mielessäsi, voit aloittaa etenemissuunnitelman laatimisen. Tiekarttasi Productboardissa näyttää lopulta hieman Kanban-taululta, jossa on pääasiassa korkean tason näkymä.

Voit kuitenkin napsauttaa jokaista etenemissuunnitelman kohdetta saadaksesi lisätietoja. Jos olet käyttänyt Productboardin muita ominaisuuksia, näet tiekartan taustalla olevan strategian ja jopa palautteen, jonka perusteella ideat alun perin syntyivät. Tämä antaa tiimillesi täydellisen läpinäkyvyyden ja näkyvyyden.

Voit jakaa etenemissuunnitelman asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa, mutta tällä hetkellä vain pdf-tiedostona. Tämä voi osoittautua hankalaksi, koska sinun pitäisi päivittää pdf-tiedosto joka kerta, kun etenemissuunnitelma päivittyy.

Tiekartta on myös rajoitettu yhteen näkymätyyppiin (Kanban). Gantt- tai luettelonäkymää suosiville tiimeille tämä on suuri rajoitus.

Kuten muutkin työkalut, jotka tarjoavat kokonaisratkaisun, myös Productboard voi olla aluksi vaikea käyttää, joten sen käyttö vaatii aikaa ennen kuin siitä alkaa olla hyötyä.

Productboardin hinnoittelu alkaa 49 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa. Jos kuitenkin haluat käyttää edistyneempiä ominaisuuksia, kuten priorisointiohjaimia, mukautettuja kenttiä ja JIRA-integraatiota, sinun on maksettava 99 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa.

“Meillä oli linjaus- ja viestintäongelma, joka meidän oli ratkaistava. Productboard antaa meille selkeän tavan kommunikoida ja tehdä yhteistyötä tuotekehityssuunnitelmassamme. Ja antaa tiimillemme näkemystä siitä, miten ajattelemme ja priorisoimme aloitteita.” – Eric P.

Kokeile ProductBoardia ilmaiseksi tänään.

Roadmunk – Täysin muokattavissa oleva tuotteen etenemissuunnitelmatyökalu

roadmunk kuvakaappaus

Roadmunk on työkalu, joka on suunniteltu auttamaan sinua rakentamaan monipuolisia etenemissuunnitelmia, jotka sopivat kaikkiin tarpeisiisi.

Se perustuu kolmeen päätyyppiseen etenemissuunnitelmaan. Ensimmäinen on “Aikajana”, joka näyttää perinteiseltä etenemissuunnitelmalta. Näet aloitteet, tavoitteet ja hankkeet.

Toinen näkymä on “Swimlane”. Tämä on pohjimmiltaan Kanban-taulu, joka antaa tiimeillesi virtaviivaisemman näkymän. Se sopii täydellisesti ketterille tiimeille.

Kolmas näkymä on “Master”. Tämä on todella korkean tason näkymä, jonka avulla voit yhdistää useita etenemissuunnitelmia yhdeksi yleiseksi etenemissuunnitelmaksi. Näin saat lintuperspektiivinäkymän tuotteesi tulevaisuudesta.

Useiden tiimien mahdollisuus rakentaa omia tiekarttojaan ja tuoda ne sitten yhteen pääkuvassa on ainutlaatuinen Roadmunkissa, ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia.

Mitä tulee etenemissuunnitelman jakamiseen, voit luoda samasta etenemissuunnitelmasta eri näkymiä ja jakaa sen sitten eri sidosryhmille. Voit julkaista sen PNG-dioina tai isännöidä sitä verkossa.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit helposti jakaa etenemissuunnitelmasi asiakkaidesi kanssa. Voit itse asiassa luoda asiakaskohtaisen etenemissuunnitelman, jossa näytetään vain sellainen yksityiskohtaisuus, joka sopii sinulle.

Koska Roadmunk keskittyy kuitenkin yksinomaan tiekartoitukseen, sinun on käytettävä muita työkaluja palautteen keräämiseen ja strategioiden muodostamiseen. Suuremmille yrityksille tämä ei välttämättä ole ongelma. Alkuvaiheen yritykset eivät kuitenkaan välttämättä pysty perustelemaan useita työkaluja.

Arvostelijoiden mukaan käyttöliittymä voi olla aluksi hieman sekava, joten se saattaa vaatia jonkin verran koulutusta.

Suosituin hintasuunnitelma on 49 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa. Näin saat käyttöösi lähes kaikki ominaisuudet. Jos haluat kaksisuuntaisen JIRA-integraation, sinun on maksettava 99 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa.

“Meillä on useita eri rooleja, jotka haluavat tietää, missä vaiheessa eri hankkeet/aloitteet ovat. Roadmunk antaa tuotetiimille valtuudet luoda näkymä etenemissuunnitelmasta kaikille. Swimlaneista gantt-kaavion tyylisiin tiekarttoihin – se on loistava!” – Brent J.

Kokeile Roadmunkia ilmaiseksi tänään.

ProductPlan – Kauniiden tiekarttojen jakamiseen

Päivitetty kuvakaappaus ProductPlan

ProductPlan ymmärtää, että jos aiot jakaa etenemissuunnitelmasi, niiden on näytettävä hyvältä. Pelkkä taulukkolaskenta tai yksinkertainen Trello-taulu ei aina riitä, kun esittelet asioita sidosryhmille tai asiakkaille. Tarvitset jonkin tuotteen etenemissuunnitelmatyökalun.

ProductPlanin avulla voit helposti rakentaa tiekartan raahaa ja pudota -käyttöliittymän avulla. Siitä lähtien voit hallita etenemissuunnitelmaasi täysin. Voit valita, kuinka rakeinen aikajanasi on, tai jopa poistaa sen kokonaan. Voit värikoodata kohteita, yhdistää toisiinsa liittyviä kohteita toisiinsa ja lisätä virstanpylväitä.

Kun etenemissuunnitelmasi on valmis jaettavaksi, voit luoda siitä eri versioita, joissa kussakin on eritasoisia yksityiskohtia. Tämä tarkoittaa, että voit jakaa korkean tason etenemissuunnitelman sidosryhmien kanssa ja yksityiskohtaisemman etenemissuunnitelman kehitystiimin kanssa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia useiden etenemissuunnitelmien luomisesta.

Saat rajattomasti etenemissuunnitelman katsojia, joten sinun ei tarvitse maksaa etuoikeudesta jakaa sitä sidosryhmien kanssa. Voit myös luoda yleissuunnitelmia, joissa eri etenemissuunnitelmat ryhmitellään yhteen kokonaiskuvan saamiseksi.

ProductPlanin käyttäjät väittävät, että kaikki toiminnot voivat olla aluksi hieman ylivoimaisia. Se myös häiritsee käyttäjiä, joiden on päästävä käsiksi vain tiettyihin tuotteen osiin. ProductPlan on myös täysin verkkopohjainen. Vaikka tämä ei ehkä olekaan suurin ongelma, se tarkoittaa, että et voi päivittää etenemissuunnitelmaasi offline-tilassa.

ProductPlanin hinnoittelu alkaa 39 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa (kun laskutus tapahtuu vuosittain). Tämä antaa sinulle pääsyn useimpiin perusominaisuuksiin. Jos kuitenkin haluat paremman pääsyn Customer Success- ja tukipalveluihin, sinun on päivitettävä. Kaiken kaikkiaan sen alhaiset kustannukset tekevät siitä kuitenkin houkuttelevan valinnan pienemmille tiimeille.

“Tämän ohjelmiston avulla on ollut mahdollista suorittaa työnkulun hallinta paljon nopeammin ja helpommin, lisäksi suunnittelun, yhteistyön ja esittelyn kunkin liiketoiminnan hankkeita on ohjattu siten saavuttaa toimitukset ilman viiveitä, sekä suuri säästö aikaa ja rahaa.” – Caroline S.

Kokeile ProductPlania ilmaiseksi jo tänään.

Trello – Yksinkertaiseen tuotesuunnitteluun ja etenemissuunnitteluun

trello kuvakaappaus tuotteen etenemissuunnitelma työkalut

Trello on suosittu työkalu projektien hallintaan, mutta Trellon taulujen muokattavuuden ansiosta voit luoda alkeellisen etenemissuunnitelman. Näin ollen se ansaitsee paikkansa tuotekehityssuunnitelmatyökalujen luettelossa.

Voit luoda taulun, jossa on eri sarakkeet “Nyt”, “Seuraavaksi” ja “Tulevaisuus” (tai mikä tahansa haluamasi aikaväli). Voit sitten lisätä kortteja pelilaudalle. Jokainen kortti edustaa eri ominaisuutta tai ideaa. Tuloksena on yksinkertainen Kanban-tiekartta.

Trellon vahvuus on sen yhteistoiminnallisuus. Trellon etenemissuunnitelmaa on helppo jakaa muiden tiimin jäsenten tai sidosryhmien kanssa. Sitten he voivat siirtää kohteita tai lisätä yksityiskohtia kommentoimalla kortteja.

Voit myös yhdistää Trellon useisiin eri tuotehallintatyökaluihin, kuten Airfocusiin ja Githubiin. Voit myös kerätä kaikki tiedot projektin etenemisestä ja määräajoista yhteen paikkaan Trello Google Sheets -yhteyden avulla. Näin voit helposti integroida Trellon nykyiseen työnkulkuun.

Trelloa ei kuitenkaan ole suunniteltu erityisesti etenemissuunnitelmien tekemiseen. Tämän seurauksena toiminnallisuutta puuttuu paljon. On vaikea asettaa asioita tärkeysjärjestykseen, eikä eri näkemysten välillä voi valita. Lisäksi ainoa tapa jakaa etenemissuunnitelmaasi on lisätä ihmisiä foorumiin. Jos haluat sidosryhmille korkeamman tason näkymän, sinun on luotava uusi hallitus.

Trello tarjoaa ilmaisen version, joka saattaa tarjota kaiken tarvittavan yksinkertaisten sisäisten etenemissuunnitelmien luomiseen. Jos haluat käyttää integraatioita ja eri näkymiä, sinun on maksettava. Alhaisin hinnoittelupaketti alkaa 9,99 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa, joten pienemmät tiimit eivät silti joudu maksamaan siitä.

“Tämä tuote on erittäin hyödyllinen käyttäjille, jotka haluavat järjestää tiimityönsä. Aikataulu ja tiimikokoukset. Käyttäjän, joka aikoo järjestää sprintin, tulisi käyttää tätä ohjelmistoa, koska se on erittäin hyödyllinen sprintin suunnittelussa. Käytin sitä Scrum-mestarina tuotteen backlogin suunnitteluun.” – Aman S.

Kokeile Trelloa ilmaiseksi tänään.

Portfoleon – tiekartoitukseen ja nopeaan resurssisuunnitteluun

Portfoleon – tiekartoitukseen ja nopeaan resurssisuunnitteluun

Portfoleon on tuotepäälliköille suunnattu työkalu, jonka on oltava vuorovaikutuksessa tiiminvetäjien ja resurssienhallintahenkilöiden kanssa, jotta työ saadaan tehtyä. Voit suunnitella etenemissuunnitelmasi erityyppisten taulukoiden avulla, kuten aikajanoilla, laskentataulukoilla, kanban-tauluilla ja pivot-taulukoilla.

Kun olet laatinut etenemissuunnitelmasi, voit jakaa sen sidosryhmillesi, mikä on helppoa jokaiseen pakettiin sisältyvien rajattomien katselutilien ansiosta.

Portfoleonin ainutlaatuisena ominaisuutena on se, että sen avulla etenemissuunnitelmia voi luoda ja jakaa, mutta se myös yhdistää ne resurssienhallintaan. Korkean tason resurssijako auttaa tiedottamaan kustannuksista ja toteutettavuudesta ja parantaa tiimin sitoutumista. Voit tehdä yhteenvetoja resurssitiedoista ja laatia kaavioita esimerkiksi SAFe Lean -budjetin suojakaiteiden näyttämiseksi.

Portfoleonin arvostelijoiden mukaan tuotetta voi olla aluksi vaikea käyttää, ja käyttöliittymää voidaan yksinkertaistaa käyttäjille, jotka eivät tarvitse kaikkia tuotteen ominaisuuksia.

“Portfoleon auttaa meitä hallitsemaan ja näkemään hyvin monia projekteja, joita lääketieteellisellä osastollamme toteutetaan samanaikaisesti. Työkalu on visuaalisesti erittäin vahva ja auttaa luomaan selkeyttä ja avoimuutta kokouksissa. “, – Ken B.

Portfoleonilla on 10 käyttäjän ilmainen suunnitelma, jossa on rajoitettu toiminnallisuus. Kaupalliset hinnoittelusuunnitelmat alkavat 19 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa.

Rekisteröi ilmainen Portfoleon-tilisi tänään

Mikä tuotteen etenemissuunnitelmatyökalu sopii sinulle?

Valittavana on monia tuotetiekarttatyökaluja. Suosittelemme aina kokeilemaan niitä itse ja päättämään, kumpi on sinulle mieluisampi. Useimmat tarjoavat ilmaisen kokeilujakson tai demon.

Olemme myös koonneet taulukon, jonka avulla voit nopeasti vertailla eri tuotetiekarttatyökaluja:

parhaat tuotekehityssuunnitelmatyökalut

Toivottavasti sinulla on nyt parempi käsitys siitä, mitkä tuotetiekarttatyökalut sopivat sinulle parhaiten! Userpilotin blogista löydät lisää resursseja tuotehallintaan ja suunnitteluun.

previous post next post

Leave a comment