De 8 beste veikartverktøyene for produktet i 2023 [FREE & PAID]

Veikartlegging er en avgjørende del av hver produktsjefs rolle, men det er trygt å si at mange statsministere ikke liker det spesielt godt. Heldigvis finnes det noen utmerkede produktveikartverktøy der ute for å gjøre det mer utholdelig.

La oss starte med…

Hva produktveikartverktøy bør gjøre:

Når det gjelder å lage et produktveikart, er det flere ting du må vurdere:

  • Hvem skal vedlikeholde veikartet ditt?
  • Hva vil veikartet vise?
  • Hvem får tilgang til veikartet?

La oss se på hver av dem etter tur.

Hvem skal vedlikeholde produktets veikart?

Veikart eies vanligvis av produktteamet. Mer spesifikt vil Produkteieren føre tilsyn med veikartets konstruksjon.

I mindre team kan produktsjefen i hovedsak være et team av én. I dette tilfellet vil de få i oppgave å bygge og oppdatere veikartet.

I større team kan det imidlertid være flere personer som har i oppgave å vedlikeholde veikartet. Det kan inkludere andre produktsjefer, og også folk fra forskjellige team, for eksempel Customer Success managers.

Det er viktig å vurdere dette når du velger et veikartverktøy for et produkt.

Hvis én person ser etter veikartet, trenger du ikke bekymre deg så mye for samarbeidsverktøy.

Hvis imidlertid flere personer trenger redigeringstilgang, må du velge en mer samarbeidende veikartprogramvare som muliggjør det.

Hva vil produktveikartet vise?

Veikart kan tjene forskjellige formål for forskjellige SaaS-selskaper, og til og med forskjellige team innen ett selskap.

Noen veikart er ekstremt detaljerte, og gir en detaljert oversikt over hva som er planlagt for produktet. Andre er i mellomtiden enkle glimt på høyt nivå av hva fremtiden kan bringe.

Å bestemme hvilken type veikart som er riktig for din bedrift er et viktig skritt. Vi kunne (og burde sannsynligvis) skrive et helt blogginnlegg om denne ene avgjørelsen.

Til syvende og sist koker det ned til dette: Hva er målet ditt for veikartet ditt? Hvordan tjener det organisasjonen din? Er det rett og slett en måte for produktteamet ditt å holde ideene sine på ett sted, eller er det en måte å vise interessenter nøyaktig hva de kan forvente? Kanskje det er begge deler.

Når du vet hvorfor du bygger dette veikartet, og formen det kommer til å ha, må du velge et passende verktøy. Det er ikke bra å bruke et veikartverktøy på høyt nivå hvis du vil ha ekstra detalj.

Hvem vil ha tilgang til produktets veikartprogramvare?

Mens veikartet ofte gir mest verdi for produktteamet, kan andre team finne bruk for det.

Salgsteamet ditt kan for eksempel bruke veikartet ditt til å informere potensielle kunder som spør om fremtidige utgivelser. Kundesuksessteamet ditt vil kanskje sjekke statusen til en kundes funksjonsforespørsel. Hvert lag kan kreve et helt annet syn på veikartet.

Det er viktig at produktveikartverktøyet tilrettelegger for dette hvis du føler at det er noe du trenger.

Det er også en annen gruppe mennesker du kanskje vil gi veikarttilgang til: Kundene dine. Noen ganger er den beste tilnærmingen å være gjennomsiktig og gi et veikart som kundene og potensielle kunder kan se på. På denne måten vet de hva du har planlagt for produktet ditt.

Ikke alle veikartverktøy lar kundene se veikartet. Hvis du vil at kundene dine skal ha tilgang, må du sørge for at du velger et verktøy som lar deg gjøre dette.

De beste produktveikartverktøyene for SaaS

Så nå vet du hva du bør vurdere når det gjelder å velge mellom de forskjellige produktveikartverktøyene.

Med det i tankene, la oss ta en titt på hva vi mener er de beste produktveikartverktøyene for SaaS-selskaper i 2023…

Dragonboat – For resultatfokusert veikartlegging

 

Dragonboat hjelper til med å tilpasse produktveikart til bedriftens, forretnings- og kundemålene ved å koble sammen OKR-er og produktinitiativer.

Dragonboat forstår at like viktig for å lage et vakkert veikart er selvtilliten og evnen til å levere på den. Det er derfor det ikke bare er et veikartverktøy, men et ende-til-ende produktporteføljeplattform som knytter OKR-er, veikartlegging, kundeinnsikt, porteføljeplanlegging, sporing og levering i ett.

 

Dens avanserte, toveis integrasjoner med ingeniørverktøy som Jira, Azure DevOps og Shortcut betyr at ingeniørteam ikke trenger å endre noe om hvordan de jobber, mens fremdriften rulles opp i Dragonboat, og gir synlighet på status, helse, og forsinkelser av produktinitiativer.

 

Brukere av Dragonboat fremhever at det gir dem mer kontekst og tillit til deres prioritering, planlegging og levering ved å ha et helhetlig syn på veikartet, allokering, avhengigheter og ressurser på tvers av porteføljen. Produktledere kan velge mellom 5 veikartformater inkludert Kanban, Board, List, Gantt, Swimlane og 3D Dynamic med flere prioriteringsmetoder inkludert RICE, MoSCoW og eventuelle tilpassede felt.

Dragonboat-lisenser starter på $49/måned per redaktør med et ubegrenset antall gratis brukere som kun kan ses.

“Vi vokser raskt og trenger den riktige løsningen for porteføljestyring for å koble veikart med OKR-er og kjøre vår kvartalsvise planlegging og sporing. Etter at jeg evaluerte 25 verktøy, fant jeg endelig Dragonboat – det eneste verktøyet som passer alle våre brukstilfeller og er fleksibelt for å passe til våre måter å jobbe på, og tvinger oss ikke til å følge det forhåndsdefinerte rammeverket. Endelig kan vi kvitte oss med tonnevis av verktøy og formater for å holde all produktporteføljedata gjennomsiktig og oppdatert.”-Anton Zhvakin, Senior Manager for Product Dev Ops hos Miro ( Kilde )

Kom i gang med Dragonboat gratis eller bestill en demo .

Airfocus – For et raskt og enkelt produktveikartverktøy

Airfocus nye dashaborad 2022-skjermbilde

airfocus er et veikartverktøy som fokuserer på å få deg i gang med veikarten så raskt som mulig.

Takket være integrasjonene med JIRA, Trello, Github og mer, kan du begynne å lage veikartet ditt i løpet av minutter. Airfocus bruker et dra-og-slipp-grensesnitt slik at du enkelt kan lage veikartet ditt.

Du kan velge mellom forskjellige visninger, inkludert standard Kanban-tavler, tabeller, tidslinje, innboks, prioritetsdiagram, og også et flerdimensjonalt diagram som viser prioriteringene dine.

Mens airfocus hovedsakelig dreier seg om å lage og dele veikart (det er verdt å merke seg at du har ubegrenset antall seere), kan du også lage tilpasset poengsum og vekting for ideer og funksjonsforespørsler. Det hjelper deg med å finne ut hvilke elementer som kommer inn på veikartet ditt.

Til tross for forsøket på å gjøre roadmapping så enkelt som mulig, antyder mange airfocus-brukere at det fortsatt kan ta en stund å komme i gang. De foreslår også mange mindre forbedringer som kan gjøres, noe som antyder at produktet kan ha nytte av litt polering.

Airfocus ligger i den nedre enden av prisspekteret, og kommer inn på $15 per bruker per måned. Det virker som en grei pris, gitt at airfocus ligner på markedsledende produkter når det gjelder funksjonalitet, og har virkelig gode anmeldelser på G2. Det er verdt å huske på for startups i tidlig fase.

Deres unike funksjon kalles Priority Poker som bringer alle interessenter til å spille funksjonsprioritering uavhengig. Priority Poker er en interaktiv, samarbeidende og morsom måte å gruppere prioritere og ta avgjørelser på den mest tidseffektive måten. Lær mer om denne funksjonen her .

“Airfocus har vært veldig nyttig for å hjelpe oss med å prioritere det vi bygger og fremmet bedre produktstyringspraksis i virksomheten vår.” – Evan D.

Prøv airfocus gratis i dag .

Wrike — Produktveikartverktøy for å administrere oppgaver og prosjekter

wrike skjermbilde produkt veikart verktøy

Det første av våre produktveikartverktøy er Wrike. Wrike er et verktøy rettet mot alle slags bransjer, inkludert SaaS. Som et resultat er det et produkt som kan føles litt overveldende i begynnelsen.

Men når du tilpasser Wrike til arbeidsflyten din, vil du oppdage at det er en kraftig måte å samkjøre produktteamet ditt på og holde styr på hvem som gjør hva.

I Wrike blir veikartet ditt visualisert som et Gantt-diagram. Selv om du også kan se det i en liste eller Kanban-visning. I denne forstand ligner Wrike på andre prosjektstyringsverktøy som Monday eller Asana.

Wrikes kanskje største salgsargument i forhold til konkurransen er at prosjekter og oppgaver kan dukke opp på forskjellige steder samtidig. Dette betyr at relevante medlemmer av hvert team kan ha tilgang. Dette er en veldig nyttig funksjon. Du kan for eksempel få produktteamet ditt til å jobbe med en ny funksjon mens markedsføringsteamet begynner å designe landingssiden.

For samarbeid på tvers av team, og for å holde alle på linje internt, er Wrike et flott verktøy .

Det kommer imidlertid til kort når det gjelder kundetilgang. Du er også begrenset når det gjelder hvor mye detaljer du legger til det faktiske veikartet ditt.

Wrike har en gratis plan for opptil 5 brukere (med begrenset funksjonalitet). Den laveste prisplanen er $9,80 per bruker per måned. Dette betyr at den er litt billigere enn Monday og Asana, de to direkte konkurrentene. Det gjør det til et godt alternativ for oppstart i tidlig stadium.

«Wrike har latt arbeidsflyten, ledelsen og samarbeidet ha blitt positivt forbedret fordi det er mye lettere å fordele oppgavene, være klar over viktige datoer og gjennomføre en mye mer rettferdig arbeidsflyt siden flere personer kan tildeles en oppgave slik at arbeidet akselereres og prosjekter kan fullføres tidligere enn planlagt.” – Rebecca R.

Prøv Wrike gratis i dag.

Aha! — For mer enn bare produktveikartprogramvare

aha skjermbilde produkt veikart verktøy

Aha! hevder å være det #1 veikartverktøyet i verden, med over 250 000 produktteam som bruker det.

Når det gjelder veikart, Aha! lar deg lage veikart ved hjelp av seks forskjellige maler. Du kan velge den som passer dine behov. Du kan deretter dra og slippe dine mål, initiativer og funksjoner på veikartene dine.

Du kan dele veikartene dine med hvem du vil, uansett hvordan du vil. Du kan sende den som en pdf eller et bilde, eller være vert for den på en sikker nettside. Dette gjør det ekstremt enkelt å dele det med kunder og interessenter.

Men Aha! går litt lenger enn veikartbygging. Den oppfordrer deg også til å sette mål og initiativer, som deretter tres inn i ditt endelige veikart.

Du kan også bruke Aha! for å synliggjøre kundeinnsikt og tilbakemeldinger. Du kan deretter lage brukerhistorier ved å bruke tilbakemeldingen, før du legger dem til prosjekter og funksjoner på veikartet ditt.

Aha! i hovedsak lar deg binde alt sammen. Det er flott for produktteam som vil ha alt på ett sted.

Når det er sagt, betyr det store omfanget av produktet at det kan være vanskelig å komme i gang. Det er rett og slett så mye å gjøre at du må ta deg tid til å lære hvordan det fungerer før du lager veikartet. Hvis tiden ikke er på din side, kan det være nødvendig med andre enklere verktøy.

Når det gjelder priser, starter den på $59 per bruker per måned (når den betales årlig). Dette gir deg tilgang til stort sett alle funksjonene du trenger. Hvis du tenker på å bruke Aha! for alt, så virker det som en rimelig pris å betale sammenlignet med andre verktøy for produktveikart.

«Jeg liker spesielt hvordan Aha! lar PM koble funksjonene/oppgavene teamet jobber med, til årsakene til at disse funksjonene har blitt definert og prioritert fremfor andre. Det gir en klar retning til hele laget.» – Geraldine C.

Prøv Aha! gratis i dag.

Produkttavle – For å prioritere SaaS-veikartet ditt

produktboard skjermbilde produkt veikart verktøy

Produkttavle ligner på Aha! ved at den gir en fullstendig oversikt over produktstyringssyklusen.

Du kan samle tilbakemeldinger fra alle dine forskjellige kilder ( sosiale medier , CRM-er, e-post osv.). Når du har fått alt på ett sted, kan du begynne å prioritere etterslepet, og bestemme deg for hva du vil jobbe med videre.

Når du har bestemte funksjoner eller ideer i tankene, kan du begynne å bygge veikartet ditt. Veikartet ditt på Productboard vil ende opp med å se litt ut som et Kanban-brett, med en hovedsakelig høynivåvisning.

Du kan imidlertid klikke deg inn på hvert element på veikartet for mer detaljer. Hvis du har brukt Productboards andre funksjoner, vil du se strategien bak veikartet, og til og med tilbakemeldingene som genererte ideene i utgangspunktet. Dette gir fullstendig åpenhet og synlighet til teamet ditt.

Du kan dele veikartet med kunder og interessenter, men foreløpig kun som pdf-fil. Dette kan vise seg å være tungvint ettersom du må oppdatere pdf-en hver gang veikartet oppdateres.

Veikartet er også begrenset til én type visning (Kanban). For lag som foretrekker Gantt eller en listevisning, er dette en stor begrensning.

I likhet med andre verktøy som presenterer en alt-i-ett-løsning, kan Productboard være vanskelig å bruke i begynnelsen, og krever derfor tid før du begynner å se verdien av det.

Productboards priser starter på $49 per bruker per måned. Hvis du derimot vil ha tilgang til mer avanserte funksjoner, som prioriteringsdrivere, tilpassede felt og JIRA-integrasjon, må du betale $99 per bruker per måned.

«Vi hadde et innrettings- og kommunikasjonsproblem som vi måtte løse. Enkelt og enkelt, produkttavle gir oss en tydelig måte å kommunisere og samarbeide om produktveikartet vårt. Og gir teamet vårt innsikt i hvordan vi tenker på og prioriterer initiativ.» – Erik P.

Prøv ProductBoard gratis i dag.

Roadmunk – For et fullstendig tilpassbart produktveikartverktøy

roadmunk skjermbilde

Roadmunk er et verktøy utviklet for å hjelpe deg med å bygge allsidige veikart som passer til alle krav du måtte ha.

Den er bygget rundt tre hovedtyper veikart. Den første er “Tidslinjen”, som ser ut som et tradisjonelt veikart. Du kan se initiativer, mål og prosjekter.

Den andre utsikten er “Swimlane”. Dette er egentlig et Kanban-brett, som gir teamene dine en mer strømlinjeformet visning. Det er perfekt for smidige lag.

Det tredje synet er “Mesteren”. Dette er en virkelig høynivåvisning som lar deg kombinere flere veikart til ett hovedveikart. Dette gir et fugleperspektiv av produktets fremtid.

Muligheten for flere lag til å bygge sitt eget veikart, og deretter bringe dem alle sammen i mastervisningen, er unik for Roadmunk, og tilbyr mye potensial.

Når det gjelder å dele veikartet ditt, kan du lage forskjellige visninger av det samme veikartet og deretter dele det med forskjellige interessenter. Du kan publisere det som PNG-lysbilder, eller være vert for det på nettet.

Dette betyr også at du enkelt kan dele veikartene dine med kundene dine. Faktisk kan du lage et spesifikt kundeveikart, som bare viser detaljnivået du er komfortabel med.

Men fordi Roadmunk fokuserer utelukkende på veikartlegging, betyr det at du må bruke andre verktøy for å samle tilbakemeldinger og skjemastrategier. For større selskaper er dette kanskje ikke noe problem. Bedrifter i tidlig fase kan imidlertid ikke rettferdiggjøre flere verktøy.

Anmeldere foreslår også at brukergrensesnittet kan være litt forvirrende i begynnelsen, og derfor kan det kreve en viss grad av opplæring.

Den mest populære prisplanen er $49 per bruker per måned. Dette gir deg tilgang til nesten alle funksjoner. Hvis du vil ha toveis JIRA-integrasjon, må du betale $99 per bruker per måned.

«Vi har flere forskjellige roller som ønsker å vite hvor ulike prosjekter/initiativer befinner seg. Roadmunk gir kraften til produktteamet til å lage en oversikt over veikartet for alle. Fra svømmebaner til veikart i gantt-kartstil – det er flott!» – Brent J.

Prøv Roadmunk gratis i dag.

Produktplan — For å dele vakre veikart

Oppdatert skjermbilde ProductPlan

ProductPlan forstår at hvis du skal dele veikartene dine, må de se bra ut. Et skrammelt regneark eller grunnleggende Trello-tavle vil ikke alltid kutte det når det presenteres for interessenter eller kunder. Du trenger et av produktveikartverktøyene.

ProductPlan lar deg enkelt bygge veikartet ditt ved å bruke et dra-og-slipp-grensesnitt. Derfra har du full kontroll over veikartet ditt. Du kan velge hvor detaljert tidslinjen din er, eller til og med fjerne den helt. Du kan fargekode elementer, koble sammen relaterte elementer og legge til milepæler.

Når veikartet ditt er klart til å dele, kan du lage forskjellige versjoner, hver med forskjellige detaljnivåer. Det betyr at du kan dele et veikart på høyt nivå med interessentene dine, og et mer detaljert veikart med utviklerteamet ditt. Men du trenger ikke å bekymre deg for å lage flere veikart.

Du får ubegrensede seere av veikart, så du trenger ikke å betale for privilegiet å dele det med interessenter. Du har også muligheten til å lage hovedplaner, som grupperer ulike veikart sammen for et større bilde.

ProductPlans brukere hevder at all funksjonalitet kan være litt overveldende til å begynne med. Det tjener også til å distrahere brukere som bare trenger å få tilgang til visse deler av produktet. ProductPlan er også fullstendig nettbasert. Selv om det kanskje ikke er det største problemet, betyr det at du ikke kan oppdatere veikartet ditt offline.

ProductPlans priser starter på $39 per bruker per måned (når fakturert årlig). Dette gir deg tilgang til de fleste av kjernefunksjonene. Hvis du derimot vil ha bedre tilgang til kundesuksess og støtte, må du oppgradere. Samlet sett gjør den lave kostnaden det til et fristende valg for mindre team.

“Med denne programvaren har det vært mulig å utføre arbeidsflytstyringen mye raskere og enklere, i tillegg til at planlegging, samarbeid og presentasjon av hvert av forretningsprosjektene har blitt styrt og dermed oppnådd leveranser uten forsinkelser, samt store besparelser av tid og penger.” – Caroline S.

Prøv ProductPlan gratis i dag.

Trello — For enkel produktplanlegging og veikartlegging

trello skjermbilde produkt veikart verktøy

Trello er et populært verktøy for å administrere prosjekter, men tilpassbarheten til Trello-tavler betyr at du kan lage et rudimentært veikart. Som sådan fortjener den en plass på listen vår over produktveikartverktøy.

Du kan lage et brett med forskjellige kolonner for “Nå”, “Neste” og “Fremtid” (eller hvilke tidsfelt du vil). Du kan deretter legge til kort på brettet. Hvert kort representerer en annen funksjon eller idé. Du ender opp med et enkelt Kanban-veikart.

Trellos styrke ligger i dens samarbeidsfunksjonalitet. Det er enkelt å dele Trello-veikartet ditt med andre teammedlemmer eller interessenter. De kan deretter flytte rundt på gjenstander, eller legge til ekstra detaljer ved å kommentere kortene.

Du kan også koble Trello til en rekke forskjellige produktadministrasjonsverktøy, inkludert Airfocus og Github. Eller du kan samle all data om prosjektfremdrift og tidsfrister på ett sted med Trello Google Sheets- tilkobling. På denne måten kan du enkelt integrere Trello i din eksisterende arbeidsflyt.

Trello er imidlertid ikke spesielt utviklet for veikartlegging. Som et resultat mangler det mye funksjonalitet. Det er vanskelig å prioritere, og man kan ikke velge mellom ulike syn. I tillegg er den eneste måten å dele veikartet ditt på å legge til folk på tavlen. Hvis du ønsket en visning på høyere nivå for interessenter, måtte du opprette et nytt styre.

Trello tilbyr en gratisversjon som godt kan gi alt du trenger når det kommer til å lage enkle, interne veikart. Hvis du vil ha tilgang til integrasjonene og forskjellige visninger, må du betale. Den laveste prisplanen starter på $9,99 per bruker per måned, så den vil fortsatt ikke bryte banken for mindre team.

“Dette produktet er veldig nyttig for brukere som ønsker å organisere teamarbeidet sitt. Timeplanen og teammøtene. Brukeren som planlegger å organisere sprint bør bruke denne programvaren da den er veldig nyttig for sprintplanlegging. Jeg brukte den som Scrum Master for å designe produktbacklog.» – Aman S.

Prøv Trello gratis i dag.

Portefølje – for veikartlegging med rask ressursplanlegging

Portefølje – for veikartlegging med rask ressursplanlegging

Portfoleon er et verktøy rettet mot produktledere som trenger å samhandle med teamledere og ressursansvarlige for å få jobben gjort. Du kan designe veikartet ditt ved å bruke ulike typer tavler, inkludert tidslinjer, regneark, kanban-tavler og pivottabeller.

Når du har laget veikartet ditt, kan du dele det med interessentene dine, noe som er enkelt takket være de ubegrensede seerkontoene som er inkludert i hver plan .

Den unike egenskapen til Portfoleon er at den ikke bare lar deg lage og dele veikart, men også knytter dem til slank ressursstyring . Å ha en ressursdistribusjon på høyt nivå hjelper til med å kommunisere kostnader og gjennomførbarhet og forbedrer teambuilding. Du kan oppsummere ressursinformasjon og bygge diagrammer, for eksempel for å vise SAFe slanke budsjettrekkverk.

Anmeldere av Portfoleon indikerer at produktet kan være vanskelig å bruke i starten, og brukergrensesnittet kan forenkles for brukere som ikke trenger alle funksjonene til produktet.

«Portfoleon hjelper oss å ha mye kontroll og innsikt i de mange prosjektene som pågår samtidig innenfor vår medisinske avdeling. Verktøyet er visuelt meget sterkt og bidrar til å skape klarhet og åpenhet under møter. “, – Ken B.

Portfoleon har en gratis plan for 10 brukere med begrenset funksjonalitet. Kommersielle prisplaner starter på $19 per bruker per måned.

Registrer din gratis Portfoleon-konto i dag

Hvilket produktveikartverktøy passer for deg?

Det er mange produktveikartverktøy å velge mellom. Vi anbefaler alltid å prøve dem ut selv og bestemme hvilken du foretrekker. De fleste vil tilby en gratis prøveversjon eller demo.

Vi har også satt sammen en tabell slik at du raskt kan sammenligne de forskjellige produktveikartverktøyene:

beste produktveikartverktøy

Forhåpentligvis har du nå en bedre ide om hvilke produktveikartverktøy som er best for deg! Besøk Userpilot-bloggen for mer produktadministrasjon og planleggingsressurser.

previous post next post

Leave a comment