De 8 bedste værktøjer til produktkøreplaner i 2023 [FREE & PAID]

Roadmapping er en vigtig del af enhver produktchefsrolle, men det er sikkert, at mange produktcheferikke bryder sig om det. Heldigvis findes der nogle fremragende værktøjer til produktkøreplaner, som kan gøre det mere udholdeligt.

Lad os starte med…

Hvad værktøjer til produktkøreplaner skal kunne:

Når du skal lave en produktkøreplan, er der flere ting, du skal overveje:

  • Hvem skal vedligeholde din køreplan?
  • Hvad vil køreplanen vise?
  • Hvem får adgang til køreplanen?

Lad os se på hver af dem efter tur.

Hvem skal vedligeholde dit produkt roadmap?

Roadmaps ejes generelt af produktteamet. Mere specifikt vil produktejeren føre tilsyn med køreplanens opbygning.

I mindre teams kan produktchefen i bund og grund være et team af én. I dette tilfælde vil de få til opgave at opbygge og opdatere køreplanen.

I større teams kan der dog være flere personer, der har til opgave at vedligeholde køreplanen. Det kan være andre produktchefer, men også folk fra andre teams, såsom Customer Success Managers.

Det er vigtigt at overveje dette, når man vælger et produkt roadmap-værktøj.

Hvis én person tager sig af køreplanen, behøver du ikke bekymre dig så meget om samarbejdsværktøjer.

Men hvis flere personer har brug for redigeringsadgang, skal du vælge en mere samarbejdsorienteret roadmapping-software, der gør det muligt.

Hvad vil produktkøreplanen vise?

Roadmaps kan tjene forskellige formål for forskellige SaaS-virksomheder og endda forskellige teams i en virksomhed.

Nogle roadmaps er ekstremt detaljerede og giver et detaljeret overblik over, hvad der er planlagt for produktet. Andre igen er simple glimt på højt niveau af, hvad fremtiden kan bringe.

Det er et vigtigt skridt at beslutte, hvilken type køreplan der er den rigtige for din virksomhed. Vi kunne (og burde nok) skrive et helt blogindlæg om denne ene beslutning.

I sidste ende kan det koges ned til dette: Hvad er dit mål med din køreplan? Hvordan tjener det din organisation? Er det blot en måde for dit produktteam at samle deres ideer på ét sted, eller er det en måde at vise interessenterne præcis, hvad de kan forvente? Måske er det begge dele.

Når du ved, hvorfor du skal lave denne køreplan, og hvilken form den skal have, skal du vælge et passende værktøj. Det nytter ikke at bruge et roadmapping-værktøj på højt niveau, hvis du vil have flere detaljer.

Hvem får adgang til produktkøreplanssoftwaren?

Selvom roadmappen ofte giver mest værdi for produktteamet, kan andre teams også bruge den.

Dit salgsteam kan f.eks. bruge din køreplan til at informere potentielle kunder, der spørger om fremtidige udgivelser. Dit Customer Success-team vil måske gerne tjekke status på en kundes feature request. Hvert team kan have brug for et helt andet syn på køreplanen.

Det er vigtigt, at dit product roadmap-værktøj gør dette muligt, hvis du føler, at det er noget, du har brug for.

Der er også en anden gruppe mennesker, som du måske vil give adgang til roadmappen: Dine kunder. Nogle gange er den bedste tilgang at være gennemsigtig og give dine kunder og potentielle kunder en køreplan at se på. På den måde ved de, hvad du har planlagt for dit produkt.

Det er ikke alle roadmapping-værktøjer, der giver kunderne mulighed for at se roadmappen. Hvis du ønsker, at dine kunder skal have adgang, så sørg for at vælge et værktøj, der giver dig mulighed for det.

De bedste produkt roadmap-værktøjer til SaaS

Så nu ved du, hvad du skal overveje, når du skal vælge mellem de forskellige product roadmap-værktøjer.

Med det i tankerne, lad os tage et kig på, hvad vi mener, er de bedste produkt roadmap-værktøjer til SaaS-virksomheder i 2023…

Dragonboat – Til resultatfokuseret roadmapping

 

Dragonboat hjælper med at tilpasse produktkøreplaner til virksomhedens, forretningens og kundernes mål ved at forbinde OKR’er og produktinitiativer.

Dragonboat forstår, at lige så vigtigt som at skabe en smuk køreplan er tilliden og evnen til at levere på den. Derfor er det ikke kun et roadmapping-værktøj, men en end-to-end produktporteføljeplatform, der binder OKR’er, roadmapping, kundeindsigt, porteføljeplanlægning, sporing og levering sammen i ét.

 

De avancerede tovejsintegrationer med udviklingsværktøjer som Jira, Azure DevOps og Shortcut betyder, at udviklingsteams ikke behøver at ændre noget ved deres måde at arbejde på, mens fremskridt bliver samlet i Dragonboat, hvilket giver synlighed om status, sundhed og forsinkelser i produktinitiativer.

 

Brugere af Dragonboat fremhæver, at det giver dem mere kontekst og tillid til deres prioritering, planlægning og levering ved at have et holistisk syn på roadmap, allokering, afhængigheder og ressourcer på tværs af porteføljen. Produktchefer kan vælge mellem 5 roadmap-formater, herunder Kanban, Board, List, Gantt, Swimlane og 3D Dynamic med flere prioriteringsmetoder, herunder RICE, MoSCoW og alle brugerdefinerede felter.

Dragonboat-licenser starter ved $49/måned pr. redaktør med et ubegrænset antal gratis view-only-brugere.

“Vi vokser hurtigt og har brug for den rigtige løsning til porteføljestyring for at forbinde roadmaps med OKR’er og køre vores kvartalsvise planlægning og sporing. Efter at have evalueret 25 værktøjer fandt jeg endelig Dragonboat – det eneste værktøj, der passer til alle vores use cases og er fleksibelt, så det passer til vores måde at arbejde på og ikke tvinger os til at følge de foruddefinerede rammer. Endelig kan vi slippe af med tonsvis af værktøjer og formater og holde alle vores produktporteføljedata gennemsigtige og opdaterede.”Anton Zhvakin, Senior Manager for Product Dev Ops hos Miro (
kilde
)


Kom godt i gang
med Dragonboat gratis eller
book en demo
.

Airfocus – For et hurtigt og nemt produkt roadmap-værktøj

Airfocus nye dashaborad 2022 skærmbillede

airfocus er et roadmapping-værktøj, der fokuserer på at få dig i gang med dit roadmap så hurtigt som muligt.

Takket være integrationen med JIRA, Trello, Github og meget mere kan du begynde at oprette din køreplan på få minutter. Airfocus bruger en træk-og-slip-brugerflade, så du nemt kan konstruere dit roadmap.

Du kan vælge mellem forskellige visninger, herunder standard Kanban Boards, tabeller, tidslinje, indbakke, prioriteringsdiagram og også et multidimensionelt diagram, der viser dine prioriteter.

Mens airfocus primært beskæftiger sig med at oprette og dele roadmaps (det er værd at bemærke, at du har et ubegrænset antal seere), kan du også oprette brugerdefineret scoring og vægtning af ideer og funktionsønsker. Det hjælper dig med at afgøre, hvilke emner der skal med på din køreplan.

Men på trods af forsøget på at gøre roadmapping så let som muligt, mener mange airfocus-brugere, at det stadig kan tage et stykke tid at komme i gang. De foreslår også en masse mindre forbedringer, der kunne foretages, hvilket antyder, at produktet kunne drage fordel af en vis polering.

Airfocus ligger i den lave ende af prisspektret med en pris på 15 dollars pr. bruger pr. måned. Det virker som en fair pris, når man tænker på, at airfocus ligner markedsførende produkter med hensyn til funktionalitet og har rigtig gode anmeldelser på G2. Det er værd at huske på for startups i den tidlige fase.

Deres unikke funktion hedder Priority Poker, som bringer alle interessenter til at spille funktionsprioritering uafhængigt af hinanden. Priority Poker er en interaktiv, samarbejdsorienteret og sjov måde at gruppeprioritere og træffe beslutninger på den mest tidseffektive måde. Læs mere om denne funktion her.

“Airfocus har virkelig hjulpet os med at prioritere, hvad vi bygger, og fremmet bedre produktstyringspraksis i vores virksomhed.” – Evan D.

Prøv airfocus gratis i dag.

Wrike – værktøj til håndtering af opgaver og projekter

wrike screenshot produkt roadmap værktøjer

Det første af vores produkt roadmap-værktøjer er Wrike. Wrike er et værktøj, der henvender sig til alle slags brancher, herunder SaaS. Derfor er det et produkt, der kan føles lidt overvældende i starten.

Men når du først har tilpasset Wrike til dit workflow, vil du opdage, at det er en effektiv måde at tilpasse dit produktteam på og holde styr på, hvem der gør hvad.

I Wrike er din køreplan visualiseret som et Gantt-diagram. Men du kan også se det i en liste- eller Kanban-visning. I den forstand ligner Wrike andre projektstyringsværktøjer som Monday eller Asana.

Wrikes måske største salgsargument i forhold til konkurrenterne er, at projekter og opgaver kan dukke op forskellige steder på én gang. Det betyder, at relevante medlemmer af hvert team kan få adgang. Det er en virkelig nyttig funktion. Du kan f.eks. lade dit produktteam arbejde på en ny funktion, mens dit marketingteam begynder at designe landingssiden.

Wrike er et fantastisk værktøj til samarbejde på tværs af teams og til at holde alle på linje internt.

Den kommer dog til kort, når det gælder kundeadgang. Du er også begrænset med hensyn til, hvor mange detaljer du kan tilføje til din faktiske køreplan.

Wrike har en gratis plan for op til 5 brugere (med begrænset funktionalitet). Den laveste prisplan er $9,80 pr. bruger pr. måned. Det betyder, at den er lidt billigere end Monday og Asana, som er dens to direkte konkurrenter. Det gør det til en god mulighed for startups i en tidlig fase.

“Wrike har gjort det muligt at forbedre arbejdsgangen, ledelsen og samarbejdet positivt, fordi det er meget lettere at fordele opgaverne, være opmærksom på vigtige datoer og udføre en meget mere retfærdig arbejdsgang, da flere personer kan tildeles en opgave, så arbejdet fremskyndes, og projekter kan afsluttes tidligere end planlagt.” – Rebecca R.

Prøv Wrike gratis i dag.

Aha! – Til mere end blot software til produktkøreplaner

aha screenshot produkt roadmap værktøjer

Aha! hævder at være det førende roadmapping-værktøj i verden med over 250.000 produktteams, der bruger det.

Med hensyn til roadmapping giver Aha! dig mulighed for at oprette din roadmap ved hjælp af seks forskellige skabeloner. Du kan vælge den, der passer til dine behov. Derefter kan du trække og slippe dine mål, initiativer og funktioner på dine roadmaps.

Du kan dele dine roadmaps med, hvem du vil, og hvordan du vil. Du kan sende den som en pdf eller et billede, eller hoste den på en sikker webside. Det gør det ekstremt nemt at dele det med kunder og interessenter.

Men Aha! går lidt længere end til at lave en køreplan. Det opmuntrer dig også til at sætte mål og initiativer, som derefter indgår i din endelige køreplan.

Du kan også bruge Aha! til at få kundeindsigt og feedback frem i lyset. Derefter kan du oprette brugerhistorier ved hjælp af feedbacken, før du tilføjer dem til projekter og funktioner på dit roadmap.

Med Aha! kan du i bund og grund binde det hele sammen. Det er fantastisk til produktteams, der vil have alt samlet på ét sted.

Når det er sagt, betyder produktets store omfang, at det kan være svært at komme i gang. Der er simpelthen så meget at gøre, at du er nødt til at tage dig tid til at lære, hvordan det fungerer, før du laver din køreplan. Hvis tiden ikke er på din side, kan det være nødvendigt med andre enklere værktøjer.

Prismæssigt starter det ved 59 dollars pr. bruger pr. måned (ved årlig betaling). Det giver dig adgang til stort set alle de funktioner, du har brug for. Hvis du overvejer at bruge Aha! til alt, så virker det som en rimelig pris at betale sammenlignet med andre produkt roadmap-værktøjer.

“Jeg kan især godt lide, hvordan Aha! giver PM’en mulighed for at forbinde de funktioner/opgaver, som teamet arbejder på, med årsagerne til, at disse funktioner er blevet defineret og prioriteret frem for andre. Det giver en klar retning for hele teamet.” – Geraldine C.

Prøv Aha! gratis i dag.

Productboard – Til prioritering af din SaaS-køreplan

productboard skærmbillede produkt roadmap værktøjer

Productboard ligner Aha! på den måde, at det giver et komplet overblik over produktstyringscyklussen.

Du kan samle feedback fra alle dine forskellige kilder(sociale medier, CRM’er, e-mail osv.). Når du har det hele samlet ét sted, kan du begynde at prioritere din backlog og beslutte, hvad du vil arbejde på som det næste.

Når du har visse funktioner eller ideer i tankerne, kan du begynde at bygge din køreplan. Dit roadmap på Productboard vil ende med at ligne en Kanban-tavle med et overblik på højt niveau.

Du kan dog klikke ind på hvert punkt på din køreplan for at få flere detaljer. Hvis du har brugt Productboards andre funktioner, kan du se strategien bag køreplanen og endda den feedback, der genererede idéerne i første omgang. Det giver fuld gennemsigtighed og synlighed for dit team.

Du kan dele køreplanen med kunder og interessenter, men i øjeblikket kun som en pdf-fil. Det kan vise sig at være besværligt, da du bliver nødt til at opdatere pdf’en, hver gang køreplanen opdateres.

Roadmappet er også begrænset til én type visning (Kanban). For teams, der foretrækker Gantt eller en listevisning, er dette en stor begrænsning.

Ligesom andre værktøjer, der præsenterer en alt-i-en-løsning, kan Productboard være svært at bruge i starten og kræver derfor tid, før du begynder at se værdien af det.

Productboards priser starter ved 49 dollars pr. bruger pr. måned. Men hvis du vil have adgang til mere avancerede funktioner, såsom prioriteringsdrivere, brugerdefinerede felter og JIRA-integration, skal du betale $99 pr. bruger pr. måned.

“Vi havde et tilpasnings- og kommunikationsproblem, som vi var nødt til at løse. Productboard giver os ganske enkelt en klar måde at kommunikere og samarbejde om vores produktkøreplan på. Og giver vores team indsigt i, hvordan vi tænker om og prioriterer initiativer.” – Eric P.

Prøv ProductBoard gratis i dag.

Roadmunk – et værktøj til produktkøreplaner, der kan tilpasses fuldstændigt

roadmunk skærmbillede

Roadmunk er et værktøj, der er designet til at hjælpe dig med at opbygge alsidige roadmaps, der passer til alle de krav, du måtte have.

Den er bygget op omkring tre hovedtyper af køreplaner. Den første er “Timeline”, som ligner en traditionel køreplan. Du kan se initiativer, mål og projekter.

Den anden visning er “Swimlane”. Dette er i bund og grund en Kanban-tavle, der giver dine teams et mere strømlinet overblik. Det er perfekt til agile teams.

Den tredje visning er “Master”. Dette er en visning på et meget højt niveau, som gør det muligt at kombinere flere roadmaps til et master roadmap. Det giver et fugleperspektiv på dit produkts fremtid.

Muligheden for, at flere teams kan opbygge deres egen køreplan og derefter samle dem alle i mastervisningen, er unik for Roadmunk og giver et stort potentiale.

Når du skal dele din roadmap, kan du oprette forskellige visninger af den samme roadmap og derefter dele den med forskellige interessenter. Du kan udgive det som PNG-slides eller hoste det online.

Det betyder også, at du nemt kan dele dine roadmaps med dine kunder. Faktisk kan du oprette en specifik kundekøreplan, der kun viser det detaljeniveau, du har det godt med.

Men fordi Roadmunk udelukkende fokuserer på roadmapping, betyder det, at du er nødt til at bruge andre værktøjer til at indsamle feedback og udforme strategier. For større virksomheder er det måske ikke et problem. Virksomheder på et tidligt stadie kan dog måske ikke retfærdiggøre flere værktøjer.

Anmelderne mener også, at brugergrænsefladen kan være lidt forvirrende i starten, og at det derfor kan kræve en vis oplæring.

Den mest populære prisplan er $49 pr. bruger pr. måned. Det giver dig adgang til næsten alle funktioner. Hvis du vil have tovejs JIRA-integration, skal du betale $99 pr. bruger pr. måned.

“Vi har flere forskellige roller, der ønsker at vide, hvor langt forskellige projekter/initiativer er nået. Roadmunk giver produktteamet mulighed for at skabe et overblik over roadmappet for alle. Fra swimlanes til roadmaps i gantt-diagram-stil – det er fantastisk!” – Brent J.

Prøv Roadmunk gratis i dag.

ProductPlan – Til deling af smukke roadmaps

Opdateret skærmbillede ProductPlan

ProductPlan forstår, at hvis du vil dele dine roadmaps, skal de se godt ud. Et skrabet regneark eller en simpel Trello-tavle er ikke altid nok, når man skal præsentere noget for interessenter eller kunder. Du har brug for et af værktøjerne til produktkøreplaner.

Med ProductPlan kan du nemt opbygge dit roadmap ved hjælp af en drag-and-drop-brugerflade. Derfra har du fuld kontrol over din køreplan. Du kan vælge, hvor detaljeret din tidslinje skal være, eller endda fjerne den helt. Du kan farvekode elementer, forbinde relaterede elementer med hinanden og tilføje milepæle.

Når dit roadmap er klar til at blive delt, kan du oprette forskellige versioner, hver med forskellige detaljeringsniveauer. Det betyder, at du kan dele en køreplan på højt niveau med dine interessenter og en mere detaljeret køreplan med dit udviklingsteam. Men du behøver ikke at bekymre dig om at lave flere roadmaps.

Du får et ubegrænset antal visninger af køreplanen, så du behøver ikke betale for at dele den med interessenter. Du har også mulighed for at oprette masterplaner, som grupperer forskellige roadmaps sammen for at få et større overblik.

ProductPlans brugere hævder, at alle funktionerne kan være lidt overvældende i starten. Det distraherer også brugere, der kun har brug for at tilgå bestemte dele af produktet. ProductPlan er også helt webbaseret. Selvom det måske ikke er det største problem, betyder det, at du ikke kan opdatere dit roadmap offline.

ProductPlans priser starter ved 39 USD pr. bruger pr. måned (ved årlig fakturering). Det giver dig adgang til de fleste af kernefunktionerne. Men hvis du vil have bedre adgang til Customer Success og Support, skal du opgradere. Samlet set gør den lave pris det dog til et fristende valg for mindre teams.

“Med denne software har det været muligt at udføre workflow management meget hurtigere og lettere, ud over at planlægning, samarbejde og præsentation af hvert af forretningsprojekterne er blevet styret, så der opnås leverancer uden forsinkelse, samt en stor besparelse af tid og penge.” – Caroline S.

Prøv ProductPlan gratis i dag.

Trello – Til simpel produktplanlægning og roadmapping

trello screenshot produkt roadmap værktøjer

Trello er et populært værktøj til projektstyring, men fordi Trello-tavlerne kan tilpasses, kan du lave en rudimentær køreplan. Som sådan fortjener det en plads på vores liste over værktøjer til produktkøreplaner.

Du kan oprette en tavle med forskellige kolonner for “Nu”, “Næste” og “Fremtid” (eller hvilke tidslinjer, du ønsker). Derefter kan du tilføje kort til spillepladen. Hvert kort repræsenterer en anden funktion eller idé. Du ender med en simpel Kanban-køreplan.

Trellos styrke ligger i dens samarbejdsfunktion. Det er nemt at dele din Trello-køreplan med andre teammedlemmer eller interessenter. De kan så flytte rundt på tingene eller tilføje ekstra detaljer ved at kommentere på kortene.

Du kan også forbinde Trello med en række forskellige produktstyringsværktøjer, herunder Airfocus og Github. Eller du kan samle alle data om projektets fremskridt og deadlines på ét sted med Trello Google Sheets-forbindelse. På den måde kan du nemt integrere Trello i dit eksisterende workflow.

Trello er dog ikke specielt designet til roadmapping. Resultatet er, at der mangler en masse funktionalitet. Det er svært at prioritere, og man kan ikke vælge mellem forskellige synspunkter. Og den eneste måde at dele din køreplan på er ved at tilføje folk til tavlen. Hvis du ville have en visning på et højere niveau for interessenter, skulle du oprette et nyt board.

Trello tilbyder en gratis version, som kan give dig alt, hvad du har brug for, når det handler om at skabe enkle, interne roadmaps. Hvis du vil have adgang til integrationerne og de forskellige visninger, skal du betale. Den laveste prisplan starter ved $9,99 pr. bruger pr. måned, så det er stadig ikke dyrt for mindre teams.

“Dette produkt er meget nyttigt for de brugere, der ønsker at organisere deres teamarbejde. Tidsplanen og teammøderne. Den bruger, der planlægger at organisere sprint, bør bruge denne software, da den er meget nyttig til sprintplanlægning. Jeg brugte det som Scrum Master til at designe product backlog.” – Aman S.

Prøv Trello gratis i dag.

Portfoleon – til roadmapping med hurtig ressourceplanlægning

Portfoleon – til roadmapping med hurtig ressourceplanlægning

Portfoleon er et værktøj til produktchefer, som har brug for at interagere med teamledere og ressourceansvarlige for at få arbejdet gjort. Du kan designe dit roadmap ved hjælp af forskellige typer tavler, herunder tidslinjer, regneark, kanban-tavler og pivottabeller.

Når du har lavet din køreplan, kan du dele den med dine interessenter, hvilket er nemt takket være de ubegrænsede visningskonti, der er inkluderet i alle abonnementer.

Det unikke ved Portfoleon er, at det ikke kun giver dig mulighed for at oprette og dele roadmaps, men også binder dem sammen med lean ressourcestyring. At have en ressourcefordeling på højt niveau hjælper med at kommunikere omkostninger og gennemførlighed og forbedrer teamets opbakning. Du kan opsummere ressourceinformation og opbygge diagrammer, for eksempel for at vise SAFe lean budget guardrails.

Anmeldere af Portfoleon peger på, at produktet kan være svært at bruge i starten, og at brugergrænsefladen kan forenkles for brugere, der ikke har brug for alle produktets funktioner.

“Portfoleon hjælper os med at få en masse kontrol og indsigt i de mange projekter, der foregår samtidigt i vores medicinske afdeling. Værktøjet er visuelt meget stærkt og hjælper med at skabe klarhed og gennemsigtighed under møderne. “, – Ken B.

Portfoleon har et gratis abonnement til 10 brugere med begrænset funktionalitet. Kommercielle prisplaner starter ved $19 pr. bruger pr. måned.

Registrer din gratis Portfoleon-konto i dag

Hvilket produkt roadmap-værktøj er det rigtige for dig?

Der er mange værktøjer til produktkøreplaner at vælge imellem. Vi anbefaler altid, at du selv prøver dem og beslutter, hvad du foretrækker. De fleste vil tilbyde en gratis prøveperiode eller demo.

Vi har også lavet en tabel, så du hurtigt kan sammenligne de forskellige produkt roadmap-værktøjer:

De bedste værktøjer til produktkøreplaner

Forhåbentlig har du nu en bedre idé om, hvilke product roadmap-værktøjer der er bedst for dig! Besøg Userpilots blog for flere ressourcer til produktstyring og planlægning.

previous post next post

Leave a comment