5 beste produktgjennomgangsverktøy for SaaS [Updated 2023]19 min read
Produktgjennomganger er litt av en spesialitet for oss her på Userpilot, så vi har samlet våre fem favorittverktøy og satt dem på prøve. *Merk: denne listen gjelder kun for nett, ikke mobilapper.
For å komme inn på denne listen må et verktøy tilby interaktive gjennomganger , men vi vil også se på andre faktorer – som pris, brukervennlighet, tilpasningsmuligheter osv.
La oss dykke ned i funnene!
Get The Insights!
The fastest way to learn about Product Growth, Management & Trends.
TL;DR
- 1. Brukerpilot
Med et sylskarpt fokus på brukeraktivering gir Userpilot deg alle verktøyene du trenger for å bygge alle tenkelige typer interaktive produktgjennomganger . Enkel å bruke (egentlig ingen kodeferdigheter kreves), moderat priset basert på kun MAUer (med alle funksjoner tilgjengelig i alle prisplaner, selv i prøveversjon!), og med gode støttefunksjoner som spenner fra A/B-testing, gjennom NPS til ressurs Sentre, Userpilot er det beste brukerverktøyet der ute (ikke bare ta vårt ord for det heller, vi har vant lederplaketten sommeren 2022 på G2).
- 2. Appcues
Appcues lar deg bygge interaktive gjennomganger og er en av de originale DAP-ene der ute. Til tross for forbedringene har imidlertid Appcues færre funksjoner sammenlignet med Userpilot (men dette er bra for nybegynnere) og det er dyrere hvis du vil ha mer enn bare de grunnleggende funksjonene (grunnprisen er den samme som Userpilot, men bare begrensede funksjoner).
- 3. Kameleon
Mange brukergrensesnittalternativer og et fornyet grensesnitt, men ikke nok interaktive alternativer for brukerinndata for å bygge ut alle slags gjennomganger du måtte trenge.
Foretrukket brukstilfelle: Ansatt onboarding for tredjepartsapper
- 4. Hva fikser
Whatfix har all funksjonaliteten du sannsynligvis trenger (unntatt analyse). Men et Enterprise-fokus gjør det uegnet for mindre/mellomstore team.
- 5. WalkMe
En full digital adopsjonsplattform med noen enestående funksjoner, men er veldig kostbar og tar lengre tid å sette opp og krever avanserte tekniske ferdigheter (implementering på stedet + CSS-koding hver gang du virkelig trenger å tilpasse noe). Det er kjent for å være en eksklusiv løsning av en grunn, og ser ut til å lene seg mer mot brukssaken for ansattes ombordstigning.
Hvordan velge det beste produktgjennomgangsverktøyet?
La oss få en ting på det rene:
For å kvalifisere som en av våre valg for de beste produktgjennomgangsverktøyene, må den tilby interaktive gjennomganger. Hvorfor interaktive gjennomganger over tradisjonelle, lineære produktomvisninger, spør du? Se vår video nedenfor!
Hvorfor produktgjennomganger må være interaktive
I et nøtteskall er saken for interaktive gjennomganger dette:
- Nye brukere lærer best ved å gjøre ting – ikke lese, se eller lytte
- Når nye brukere fullfører oppgaver som en del av innføringsprosessen, reduseres deres Time To First-verdi . De føler fordelen med SaaS-en din og blir raskere aktiverte brukere, noe som reduserer sjansen for tidlig churn. Her er hvordan Salesflare gjør det, for eksempel
Kilde: salesflare.com
- Interaktive gjennomganger er skreddersydd til konteksten og brukssaken – i stedet for bekvemmeligheten av at produktsjefen bare dumper all informasjonen sin på nye brukere på en gang
- Interaktive gjennomganger støtter rask produktvekst ved å gjøre det mulig for deg å tilby selvbetjent onboarding til et bredt utvalg av brukersegmenter samtidig
Så interaktivitet er bordspill for de beste produktgjennomgangsverktøyene i 2023.
Hva annet ser vi etter i de beste produktgjennomgangsverktøyene?
I tillegg til å tilby interaktive gjennomganger, er dette hovedfaktorene vi ser på:
- Er det lett å bruke?
- Etter installasjonen, må du gjøre noe koding for å få mest mulig ut av det?
- Hvor mye koster det?
- Hva slags UI-alternativer støtter den?
- Hvor sofistikerte og tilpassede kan turene bli?
- Hvilken annen funksjonalitet får du i tillegg til turene?
La oss nå grave litt dypere inn i de ledende utfordrerne:
Beste produktgjennomgangsverktøy #1 – Brukerpilot
Userpilot lar deg bygge et enormt utvalg av opplevelser i appen som kan være fullstendig interaktive. Det er også det ENESTE onboarding-verktøyet med en reaktiv onboarding-funksjonalitet – så bortsett fra proaktive gjennomganger, kan du også «reagere» på brukeratferden din med de riktige kontekstuelle verktøytipsene, native verktøytips og et ressurssenter.
Bortsett fra din vanlige produktgjennomgang, kan du også lage reaktive opplevelser og flyter basert på hva brukeren din gjør inne i appen din.
Selv om alle verktøyene vi ser på inkluderer noen av disse alternativene, er ingen så robust og omfattende som Userpilot. Userpilot støtter det bredeste spekteret av «drevne handlinger» av alle verktøyene som er oppført her:
Kilde: userpilot.com
For eksempel har ingen av de andre verktøyene som er diskutert det interaktive dra-og-slipp- elementet.
Userpilot har også et omfattende utvalg av UI-elementer som kan brukes til å bygge brukeropplevelser. Bortsett fra dine vanlige modaler, verktøytips, slideouts, hotspots – Userpilot har tre viktige tillegg:
- Du kan vise fremgang gjennom en flyt under en bruker onboarding, med popup-sjekklister (og deretter se sjekklistespesifikke analyser etter)!
Kilde: userpilot.com
- Du kan bygge selvbetjeningsstøtte i appen med et robust ressurssenter
- Du kan samle tilbakemeldinger fra mikroundersøkelser eller NPS-undersøkelser selv under brukeronboarding
Den beste delen? Alle funksjonene til Userpilot er heller ikke begrenset av planalternativet ditt, så du vil kunne eksperimentere og lage til ditt hjerte selv under prøveversjonen!
Userpilot er for deg hvis
- Du vil ha tilgang til det mest omfattende utvalget av drevne handlinger for å bygge genuint interaktive gjennomganger tilgjengelig for nettappen din
- Du ser etter en plattform som også tilbyr analyse, A/B-testing og avansert segmentering (for å bygge enda mer effektive og personlig tilpassede gjennomganger)
- Din prioritet er å få nye brukere til å realisere verdi, raskt og til å konvertere fra gratis prøveversjon til betalt.
- Du vil gjerne få eksisterende brukere til å fortsette å ta i bruk nye funksjoner og øke engasjementet
- Du vil redusere kundestøttevolumet og utforske selvbetjente støttealternativer
- Koding er ikke din sterke side, og du trenger noe raskt, enkelt å distribuere og bruke,
- Du vil ha et verktøy som vil kunne skaleres etter hvert som du vokser. Med en inngangspris på $249 per måned, er Userpilot et veldig robust verktøy med massevis av verdi siden prisene kun er basert på MAU-er.
Hvem Userpilot ikke er for
- Userpilot fungerer ikke på native iOS- og Android-apper – bare på Progressive Web Apps (PWA).
- Userpilot fungerer ikke på tredjepartsapplikasjoner, og er derfor ikke egnet for ansattes ombordstigning til tredjepartsapper som f.eks. Salesforce.
Produktgjennomgangsverktøy #2 – Appcues
Kilde: appcues.com
Appcues har eksistert lenge i produktets onboarding-rom. Og som du kanskje forventer, oppdaterer de tjenesten regelmessig for å legge til nye funksjoner.
Vår siste anmeldelse klaget over at Appcues-turer – som de kaller «Flows» – var passive og lineære .
Vel, det er ikke noe problem lenger.
Appcues’ Flow Builder-utvidelse lar deg legge til interaktive elementer til modaler og andre brukergrensesnittelementer, i forskjellige formater:
Kilde: appcues.com
Og du kan bygge forgreningsturer ved å bruke flere CTAer på individuelle brukergrensesnittelementer:
Kilde: appcues.com
Så, Appcues lar nye brukere bygge genuint interaktive gjennomganger.
Et område der vi berømmet Appcues tidligere var i utvalget av UI-elementer den støtter, men de ser ut til å ha falt bak resten av feltet på dette området nå:
Kilde: appcues.com
Likevel er GUI-en som Flow Builder-utvidelsen gir, elegant, rask og ganske enkel å bruke.
Men jeg syntes behovet for å bytte fra utvidelsen til en nettleserside for å sortere ut målrettings- og triggerfaktorene for flyten var forvirrende.
Kilde: appcues.com
Det blir dobbelt så forvirrende når du bygger forgreningsflyter eller når du bygger en flyt som går gjennom flere sider.
Kanskje er det fordi Appcues har eksistert så lenge at de har bygget opp denne litt desorienterende arbeidsflyten. Det føles som om elementer er lagt lag på lag, i stedet for å være designet med en helhetlig visjon i tankene.
Dessuten – Appcues hevder å være i stand til å arve applikasjonens stil, men dette ser ikke ut til å fungere så jevnt.
Hva er bra med Appcues?
- Utvidelsen er gratis å laste ned og eksperimentere med, slik at du kan designe flyter og teste ut UI-funksjonene selv.
- Appcues støtter lineære og forgrenende gjennomganger, som tillater ekte brukerinteraksjon.
- Etablert spiller med et godt rykte, som kontinuerlig forbedrer tjenesten sin.
Hva er ikke så bra med Appcues?
- Selv om det er veldig enkelt å bygge og distribuere enkle flyter, multipliserer behovet for å veksle mellom utvidelsen og en separat nettleserside når du begynner å gjøre dem mer komplekse.
- Styling håndteres også i nettleseren, med mindre du holder deg til forhåndsinnstilte Appcues-temaer. Hele spekteret av stylingalternativer krever også at nye brukere har CSS-ekspertise – selv om det er en fin detalj å inkludere kode for CSS-velgere.
Kilde: appcues.com
- Mange attraktive funksjoner mangler på inngangsnivået $249 per måned Essentials-pakken (f.eks. integrasjoner med andre verktøy enn analytics, tilgang til «avansert» målretting og segmentering, full kontroll over tematilpasning). For å få det beste ut av Appcues, må du betale for $879 per måned Growth-pakken – og den prisen går opp med månedlige brukertall (MAUs).
Produktgjennomgangsverktøy #3 – Kameleon
Kilde: trychameleon.com
Når vi har sett på Chameleon tidligere år, har vi hatt noen grep.
- Vanskelig brukergrensesnitt
- Tilbudet om tilpasset koding for styling vil ikke ha vært i alles smak
Men Chameleon har gjort mye sent for å forbedre tilbudet deres. Den har et av det bredeste utvalget av UI-alternativer:
Kilde: trychameleon.com
Den har også gode segmenterings-, flytdesign- og målrettingsevner, og er definitivt en av de enklere turbyggerne på denne listen å bruke.
Kilde: trychameleon.com
I tillegg lar den deg nå administrere og redigere temaer i appen. Du trenger ikke å skreddersy stylingen, noe som gjør rask distribusjon av nye flyter mye enklere.
Chameleons Launcher-funksjon har blitt snakket om ganske mye gjennom årene, men i 2023 er det ikke helt den USP den en gang var.
Kilde: trychameleon.com
Med en Launcher kan du «progressivt avsløre funksjoner» – noe som betyr at du kan sette hendelsestriggere for å aktivere et popup-kontekstvindu som tilbyr nyttig informasjon, inkludert muligheten til å starte gjennomganger.
Merkelig nok, med mindre du er villig til å betale $10 000 i året for Enterprise-pakken, begrenser Chameleon abonnenter til kun én Launcher.
Men til tross for forbedringene, er hovedproblemet med Chameleon det samme som det var i fjor: Interaktiviteten er ikke så kraftig som den trenger å være.
Dette er alternativene dine for å gå fra ett trinn til det neste:
Kilde: trychameleon.com
Et klikk eller en hover er de eneste alternativene for brukerinndata. Du kan for eksempel ikke kreve at et tekstfelt fylles ut.
Det begrenser hva slags interaktiv gjennomgang du kan bygge.
Uten inntasting av brukerdata kan du ikke fullføre poster, koble til kontoer, legge til kontaktdetaljer eller mange andre typer oppgaver som nye brukere trenger for å lære å se verdien av SaaS-produkter.
Hva er bra med Chameleon?
- Fin, brukervennlig turbygger-app – som du kan laste ned og leke med gratis. Det er flott preboarding i seg selv!
- Støtter mange forskjellige UI-elementer og kommer med instruksjoner i appen om hvordan du får det beste ut av dem.
- Launchers er fortsatt kule, selv om andre verktøy tilbyr lignende funksjoner nå
- Hvis de innebygde stylingalternativene ikke faller i smak, vil de kode det for deg.
Hva er ikke så bra med Chameleon?
- Det er ganske dyrt for mindre bedrifter, med pris basert på MTUer (Monthly Tracked User), og tilgang til funksjoner begrenset.
Kilde: trychameleon.com
- Selv om Chameleon nå tilbyr ekte interaktivitet i sine turer, med bare klikk-og-hover brukerhandlinger tilgjengelig, er omfanget av turer du kan bygge begrenset.
Produktgjennomgangsverktøy #4 – Whatfix
Kilde: whatfix.com
Whatfixs produktgjennomgangsfunksjonalitet er en del av et bredere «Digital Adoption Platform»-tilbud.
Dette betyr at gjennomgangene dine enkelt kan integreres i opplæringsprogrammer og rulles ut gjennom læringsstyringssystemer (LMS).
Så Whatfix er ikke interessert i gjennomganger utelukkende av hensyn til nye brukere ombord. De presenterer dem i den bredere konteksten «ytelsesstøtte».
De siste årene ser det ut til at Whatfix har trukket mer til brukssaken for ansattes ombordstigning.
Tjenesten lar deg bygge produktturer som er genuint interaktive og som kan gå i flere forskjellige retninger. Her er et eksempel på noen interaktive elementer bygget med Whatfix:
Kilde: whatfix.com
UI-alternativene er omfattende, og når du legger til et element som krever brukerinndata (som et tekstfelt eller et telefonnummer), er det mulig å bygge ut datavalideringsregler for å sikre at dette gjøres riktig.
Jeg følte at alternativene for styling i appen sviktet tjenesten litt, som ellers er ekstremt omfattende.
Men dette er nesten kompensert av «fellesskapet» til Whatfix-brukere. Når du registrerer deg, får du tilgang til biblioteker med ideer og design fra andre brukere:
Kilde: whatfix.com
Disse «delte strømmene» kan bidra til å gi inspirasjon og veiledning til hvordan du kan emulere dem på din egen app. Dette er for eksempel et skjermbilde av en av strømmene som ble delt i januar 2022:
Kilde: appcues.com
Hva er bra med Whatfix?
- En veldig kraftig tjeneste som integreres direkte i bredere miljøer og applikasjoner enn bare produkt onboarding. Hvis gjennomganger er noe du trenger for andre formål enn bare å starte brukere (for eksempel opplæring av ansatte), kan dette være en bedre innsats enn de andre produktene.
- Masse nyttig opplæringsmateriell i deres «Academy»-seksjon og inspirasjon til dine egne design via Whatfix-fellesskapet.
- Whatfix er designet med tanke på både mobile og desktop-brukere – det tilbyr sammenlignbar funksjonalitet for både mobilsider og vanlige nettsteder.
Hva er ikke så bra med Whatfix?
- Whatfix er sterkt rettet mot et Enterprise-marked , noe som gjenspeiles i omfanget og kompleksiteten til tjenesten. Det er den typen verktøy som trenger en eller flere dedikerte teammedlemmer å jobbe med for å få det beste ut av. Av den grunn kan det inneholde funksjoner som du – som SaaS-produktsjef eller vekstsjef – aldri ville brukt sammen med de du ville.
- På tross av all den kompleksiteten mangler Whatfix analyser som vil hjelpe deg med å tilpasse veiledning om bord og måle effekten av flytene dine.
- Den inkluderer heller ikke funksjoner for A/B-testing slik at du kan sammenligne ytelsen til forskjellige flyter
- Priser er kun ved tilbud. Gitt produktets «Enterprise»-fokus, er det høyst sannsynlig at prisene også vil være «enterprise-level».
Kilde: whatfix.com
Produktgjennomgangsverktøy #5 – WalkMe
Kilde: walkme.com
WalkMe er et annet stort navn i rommet med en lang stamtavle .
Etter å ha startet som lokal programvare, er WalkMe i dag fullstendig skybasert som de andre tjenestene på listen vår.
Men hvis du synes Whatfix er komplisert, vel…WalkMe kommer til å overvelde deg.
La oss begynne med det positive.
WalkMe inkluderer alt du kan ønske deg i et verktøy som dette:
- Et omfattende utvalg av UI-elementer for å bygge turer
- Lineære og forgreningsevner
- Muligheter for flyter å være interaktive, ved å kreve brukerinndata
- Analytics, A/B-testing og en rekke automatiseringsverktøy
- Flytbygging og utløser/målrettingsdefinisjon på samme sted (merk Appcues!)
Kilde: walkme.com
I likhet med Whatfix, presenterer WalkMe seg som en bredere «Digital Adoption Platform» i stedet for et produktgjennomgangsverktøy. Fra hjemmesiden deres er det faktisk ikke akkurat lett å fastslå at gjennomganger er en av tingene WalkMe gjør!
Igjen: WalkMe ser ut til å gå i retning av onboarding av ansatte på tredjepartsverktøy som f.eks. Salesforce for store bedrifter, i stedet for nye brukeronboarding for SaaS.
Hvis du imidlertid har budsjettet og utviklingsressursene, er det noen virkelig spektakulære funksjoner ved Walkme som vi må nevne:
- Du kan legge til mål i bakenden som lar deg fortsette å spore oppførselen til en bruker som starter en onboarding-flyt selv om de avviser den før slutten.
- «Smart Walkthurs» kan kobles sammen under administrasjon av en regelmotor.
- Du kan til og med definere flertrinns utløsere for handlinger og flyter.
- Når flyter og regler er definert, gir plattformen deg muligheten til å eksportere dem som en PDF – noe som er flott å presentere for tredjeparter.
Hva er bra med WalkMe?
- Virkelig omfattende utvalg av alternativer for å bygge komplekse, interaktive gjennomganger – inkludert noen virkelig verdifulle tillegg jeg ikke har sett andre steder.
- WalkMe bruker også en kontekstdeteksjonsalgoritme, som lar den tilby hjelp som går utover de strengt definerte trigger- og målrettingsreglene du angir.
- Forhåndsintegrert med analyser, A/B-testing og automatiseringsverktøy.
Hva er ikke så bra med WalkMe?
- Brukergrensesnittet er ganske stygt og gammeldags utseende. Det vil ikke falle i smak hos alle. WalkMe bruker også en stor mengde av deres egen sjargong…
Kilde: walkme.com
- Et verktøy med så mange funksjoner tar nødvendigvis tid å lære å bruke. For å få full utnyttelse av alt WalkMe har å tilby, trenger du en ekspert om bord – samt utviklingsressurser for å integrere det for maksimal effekt.
- Styling vil kreve en god grad av koding.
- I likhet med Whatfix er WalkMe rettet mot Enterprise-markedet og kommer med en prislapp som matcher. Selv om prisene er skreddersydde, sier rapportene at den ligger på et sted mellom $9 000 og $50 000 per år!
Les en casestudie fra en tidligere Walkme-bruker .
Så det er vårt utvalg av de beste produktgjennomgangsverktøyene for 2023: Userpilot , Appcues , Chameleon , Whatfix og WalkMe .
Vi håper dette hjelper deg med å velge en som passer dine behov.
Hvis du vil vurdere Userpilot, la oss vise deg rundt! Klikk på banneret nedenfor for å bestille en gratis demo med en av våre produktspesialister.