8 најбољих алата за мапу производа у 2023 [FREE & PAID]

Планирање пута је кључни део улоге сваког менаџера производа , али са сигурношћу се може рећи да многи премијери не уживају у томе посебно. Срећом, постоје одлични алати за мапу производа који ће вам помоћи да га учините подношљивијим.

Почнимо са…

Шта алати за мапу пута треба да ураде:

Када је у питању креирање мапе пута производа, постоји неколико ствари које треба да узмете у обзир:

  • Ко ће одржавати вашу мапу пута?
  • Шта ће показати мапа пута?
  • Ко ће приступити мапи пута?

Хајде да погледамо сваки од њих редом.

Ко ће одржавати вашу мапу пута за производ?

Мапе пута су углавном у власништву тима производа. Тачније, власник производа ће надгледати израду мапе пута.

У мањим тимовима, менаџер производа у суштини може бити тим од једног човека. У овом случају, они ће имати задатак да изграде и ажурирају мапу пута.

У већим тимовима, међутим, може бити неколико људи задужених за одржавање мапе пута. То може укључивати друге менаџере производа, као и људе из различитих тимова, као што су менаџери за успех клијената.

Важно је ово узети у обзир када бирате алатку за мапу производа.

Ако једна особа води рачуна о мапи пута, онда не морате толико да бринете о алатима за сарадњу.

Међутим, ако неколико људи треба приступ за уређивање, онда морате да изаберете софтвер за мапирање пута који ће то омогућити.

Шта ће показати мапа пута производа?

Мапе пута могу служити у различите сврхе различитим СааС компанијама, па чак и различитим тимовима унутар једне компаније.

Неке мапе пута су изузетно детаљне, пружајући детаљан приказ онога што је планирано за производ. Други су, у међувремену, једноставни погледи на високом нивоу онога што будућност може имати.

Одлучивање о томе који тип мапе пута је прави за вашу компанију је важан корак. Могли бисмо (и вероватно бисмо требали) да напишемо читав блог о овој једној одлуци.

На крају, све се своди на ово: Шта је ваш циљ за вашу мапу пута? Како служи вашој организацији? Да ли је то једноставно начин да ваш производни тим задржи своје идеје на једном месту или је то начин да покажете заинтересованим странама шта тачно могу да очекују? Можда је обоје.

Када сазнате зашто правите ову мапу пута и форму коју ће она имати, онда морате да изаберете одговарајући алат. Није добро користити алатку за мапирање пута на високом нивоу ако желите додатне детаље.

Ко ће имати приступ софтверу за мапу производа?

Док мапа пута често пружа највећу вредност тиму производа, други тимови могу да му нађу примену.

Ваш продајни тим, на пример, може да користи вашу мапу пута да обавести потенцијалне клијенте који питају о будућим издањима. Ваш тим за успех клијената ће можда желети да провери статус клијентовог захтева за функцију. Сваки тим може захтевати потпуно другачији поглед на мапу пута.

Важно је да алатка за мапу производа ово олакша ако сматрате да је то нешто што ће вам требати.

Постоји и друга група људи којима бисте можда желели да дате приступ мапи пута: Ваши клијенти. Понекад је најбољи приступ да будете транспарентни и да пружите мапу пута коју ваши купци и потенцијални клијенти могу погледати. На тај начин они знају шта сте планирали за свој производ.

Не омогућава сваки алат за израду мапа пута купцима да виде мапу пута. Ако заиста желите да ваши клијенти имају приступ, онда се побрините да одаберете алат који вам то омогућава.

Најбољи алати за мапу производа за СааС

Дакле, сада знате шта треба узети у обзир када је у питању избор између различитих алата за мапу производа.

Имајући то на уму, хајде да погледамо шта мислимо да су најбољи алати за план производа за СааС компаније у 2023.

Драгонбоат – За мапирање пута фокусирано на исход

 

Драгонбоат помаже у усклађивању мапа пута производа са циљевима компаније, пословања и купаца тако што повезује ОКР-ове и иницијативе за производе.

Драгонбоат схвата да је подједнако важно за стварање прелепе мапе пута самопоуздање и способност да се то оствари. Зато то није само алатка за мапирање пута, већ и алат платформа портфолија производа од краја до краја која повезује ОКР-ове, мапирање пута, увид у купце, планирање портфеља, праћење и испоруку све у једном.

 

Његове напредне, двосмерне интеграције са инжењерским алатима као што су Јира, Азуре ДевОпс и Схортцут значи да инжењерски тимови не морају ништа да мењају о томе како раде, док се напредак уноси у Драгонбоат, пружајући видљивост статуса, здравља, и кашњења иницијатива за производе.

 

Корисници Драгонбоат-а истичу да им даје више контекста и самопоуздања у њиховом одређивању приоритета, планирању и испоруци тако што имају холистички поглед на мапу пута, алокацију, зависности и ресурсе широм портфеља. Менаџери производа могу да бирају између 5 формата мапе пута укључујући Канбан, Боард, Лист, Гантт, Свимлане и 3Д Динамиц са више метода за одређивање приоритета укључујући РИЦЕ, МоСЦоВ и било која прилагођена поља.

Драгонбоат лиценце почињу од 49 УСД месечно по уређивачу са неограниченим бројем бесплатних корисника само за гледање.

„Брзо растемо и потребно нам је право решење за управљање портфолиом да повежемо мапе пута са ОКР-има и покренемо наше тромесечно планирање и праћење. Након што сам проценио 25 алата, коначно сам пронашао Драгонбоат – једини алат који одговара свим нашим случајевима употребе и флексибилан је да одговара нашим начинима рада, не приморавајући нас да следимо унапред дефинисани оквир. Коначно, можемо се ослободити тона алата и формата како бисмо све податке о нашем портфељу производа одржали транспарентним и ажурним.”-Антон Жвакин, виши менаџер Продуцт Дев Опс у компанији Миро ( извор )

Започните са Драгонбоат бесплатно или резервишите демо .

Аирфоцус — За брзу и лаку алатку за мапу производа

Аирфоцус нови снимак екрана дасхаборад 2022

аирфоцус је алатка за мапирање пута која се фокусира на то да што брже почнете са својом мапом пута.

Захваљујући интеграцији са ЈИРА-ом, Треллом, Гитхуб-ом и још много тога, можете почети да креирате своју мапу пута за неколико минута. Аирфоцус користи интерфејс за повлачење и испуштање тако да можете лако да направите своју мапу пута.

Можете бирати између различитих приказа, укључујући стандардне Канбан табле, табеле, временску линију, пријемно сандуче, графикон приоритета, као и вишедимензионални графикон, који приказује ваше приоритете.

Док се ваздушни фокус углавном бави креирањем и дељењем мапа пута (вреди напоменути да вам је дозвољен неограничен број гледалаца), такође сте у могућности да креирате прилагођено бодовање и мерење за идеје и захтеве за функције. Помаже вам да одредите које ставке улазе у вашу мапу пута.

Међутим, упркос покушају да се мапирање пута учини што лакшим, многи корисници аирфоцуса сугеришу да још увек може потрајати да се покрене и покрене. Они такође предлажу многа мања побољшања која би се могла направити, сугеришући да би производ могао имати користи од неког полирања.

Аирфоцус лежи на доњем крају спектра цена и износи 15 долара по кориснику месечно. То се чини поштеном ценом, с обзиром да је ваздушни фокус сличан водећим производима на тржишту у смислу функционалности и има заиста добре критике о Г2. То вреди имати на уму за почетнике у раној фази.

Њихова јединствена карактеристика се зове Приорити Покер која доводи све заинтересоване стране да играју независно од приоритета функција. Приорити Покер је интерактиван, сараднички и забаван начин групног одређивања приоритета и доношења одлука на временски најефикаснији начин. Сазнајте више о овој функцији овде .

„Аирфоцус је заиста био од помоћи у томе што нам је помогао да дамо приоритет ономе што смо изградили и промовисао боље праксе управљања производима у нашем пословању. — Еван Д.

Испробајте аирфоцус бесплатно данас .

Врике — алатка за мапу производа за управљање задацима и пројектима

Врике сцреенсхот алати за мапу производа

Први од наших алата за мапу производа је Врике. Врике је алатка намењена свим врстама индустрија, укључујући СааС. Као резултат тога, то је производ који се у почетку може осећати помало неодољиво.

Међутим, када прилагодите Врике свом току рада, открићете да је то моћан начин да ускладите свој производни тим и да пратите ко шта ради.

У Врике-у, ваша мапа пута је визуализована као Гантограм. Иако га можете видети и на листи или Канбан приказу. У том смислу, Врике је сличан другим алатима за управљање пројектима као што су понедељак или Асана.

Можда је највећа продајна тачка Врике-а у односу на конкуренцију то што се пројекти и задаци могу појавити на различитим локацијама одједном. То значи да релевантни чланови сваког тима могу имати приступ. Ово је заиста корисна функција. Можете, на пример, да ваш тим за производ ради на новој функцији док ваш маркетиншки тим почне да дизајнира одредишну страницу.

За сарадњу између тимова и за одржавање интерне усклађености, Врике је одличан алат .

Међутим, није довољно када је у питању приступ клијентима. Такође сте ограничени у погледу тога колико детаља додајете својој стварној мапи пута.

Врике има бесплатан план за до 5 корисника (са ограниченом функционалношћу). Најнижа цена је 9,80 УСД по кориснику месечно. То значи да је мало јефтинији од Мондаиа и Асане, два директна конкурента. То га чини добром опцијом за почетнике у раној фази.

„Врике је омогућио да се ток посла, управљање и сарадња побољшају на позитиван начин јер је много лакше дистрибуирати задатке, бити свестан важних датума и обављати много праведнији ток посла јер се неколико људи може доделити задатак тако да се рад убрза и пројекти могу бити завршени раније него што је планирано.” — Ребека Р.

Испробајте Врике бесплатно данас.

Аха! — За више од софтвера за мапу производа

аха сцреенсхот алати за мапу пута производа

Аха! тврди да је алатка за израду мапа пута број 1 у свету, са преко 250.000 производних тимова који га користе.

Што се тиче мапирања пута, Аха! омогућава вам да креирате своју мапу пута користећи шест различитих шаблона. Можете одабрати онај који одговара вашим потребама. Затим можете превући и испустити своје циљеве, иницијативе и функције на своје мапе пута.

Можете да делите своје мапе пута са ким год желите, како год желите. Можете га послати као пдф или слику или га хостовати на безбедној веб страници. Ово чини дељење са купцима и заинтересованим странама изузетно лаким.

Али Аха! иде мало даље од изградње мапе пута. Такође вас подстиче да поставите циљеве и иницијативе, које се затим убацују у вашу коначну мапу пута.

Такође можете користити Аха! да би се појавили увиди и повратне информације купаца. Затим можете креирати корисничке приче користећи повратне информације, пре него што их додате пројектима и функцијама на мапи пута.

Аха! у суштини вам омогућава да повежете све заједно. Одлично је за тимове производа који желе све на једном месту.

Имајући то у виду, сам обим производа значи да може бити тешко покренути се. Једноставно има толико тога да урадите да ћете морати да одвојите време да научите како то функционише пре него што креирате своју мапу пута. Ако време није на вашој страни, можда ће бити потребни други једноставнији алати.

Што се тиче цена, она почиње од 59 УСД по кориснику месечно (када се плаћа годишње). Ово вам даје приступ практично свакој функцији која вам је потребна. Ако размишљате да користите Аха! за све, онда се чини да је то фер цена коју треба платити у поређењу са другим алатима за мапу производа.

„Посебно ми се свиђа како Аха! омогућава ПМ-у да повеже функције/задатке на којима тим ради са разлозима зашто су ове карактеристике дефинисане и имају приоритет у односу на друге. То даје јасан правац целом тиму.” — Џералдин Ц.

Покушајте Аха! бесплатно данас.

Плоча производа — За давање приоритета вашој СааС мапи пута

Алати за мапу пута производа на екрану екрана производа

Плоча производа је слична Аха! у томе што нуди потпуни преглед циклуса управљања производом.

Можете да упоредите повратне информације из свих ваших различитих извора ( друштвени медији , ЦРМ-ови, е-пошта , итд.). Када све то саставите на једном месту, можете почети да постављате приоритете заостацима и одлучите на чему желите да радите следеће.

Када имате одређене функције или идеје на уму, можете почети да правите своју мапу пута. Ваша мапа пута на Продуцтбоард-у ће на крају изгледати помало као Канбан табла, са приказом углавном на високом нивоу.

Међутим, можете да кликнете на сваку ставку на мапи пута за више детаља. Ако сте користили друге функције Продуцтбоард-а, видећете стратегију иза мапе пута, па чак и повратне информације које су генерисале идеје. Ово даје потпуну транспарентност и видљивост вашем тиму.

Можете да делите мапу пута са купцима и заинтересованим странама, али тренутно само као пдф датотеку. Ово би могло бити гломазно јер бисте морали да ажурирате пдф сваки пут када се мапа пута ажурира.

Мапа пута је такође ограничена на једну врсту погледа (Канбан). За тимове који преферирају Гантта или приказ листе, ово је велико ограничење.

Као и други алати који представљају решење све-у-једном, Продуцтбоард у почетку може бити тежак за коришћење, па је потребно време пре него што почнете да видите вредност од њега.

Цене производне плоче почињу од 49 долара по кориснику месечно. Међутим, ако желите приступ напреднијим функцијама, као што су драјвери за одређивање приоритета, прилагођена поља и ЈИРА интеграција, морате да платите 99 УСД по кориснику месечно.

„Имали смо проблем усклађивања и комуникације који смо морали да решимо. Јасно и једноставно, табла производа нам даје јасан начин да комуницирамо и сарађујемо на нашем производном плану. И даје нашем тиму увид у то како размишљамо о иницијативама и постављамо их приоритетима.” — Ерик П.

Испробајте ПродуцтБоард бесплатно данас.

Роадмунк — За потпуно прилагодљив алат за мапу производа

роадмунк сцреенсхот

Роадмунк је алат дизајниран да вам помогне да изградите свестране мапе пута које ће задовољити све ваше захтеве.

Изграђен је око три главна типа мапе пута. Први је „Временска линија“, која изгледа као традиционална мапа пута. Можете видети иницијативе, циљеве и пројекте.

Други поглед је „Свимлане“. Ово је у суштини Канбан табла, која вашим тимовима даје једноставнији поглед. Савршен је за Агиле тимове.

Трећи поглед је „Мајстор“. Ово је поглед на заиста високом нивоу који вам омогућава да комбинујете више мапа пута у једну главну мапу пута. Ово даје поглед на будућност вашег производа из птичје перспективе.

Могућност да више тимова направи сопствену мапу пута, а затим их све споји у главни приказ јединствена је за Роадмунк и нуди много потенцијала.

Што се тиче дељења мапе пута, можете да креирате различите погледе на исту мапу пута, а затим да је делите са различитим заинтересованим странама. Можете га објавити као ПНГ слајдове или га хостовати на мрежи.

То такође значи да можете лако да делите своје мапе пута са својим клијентима. У ствари, можете креирати одређену мапу пута за клијенте, која приказује само ниво детаља који вам одговара.

Међутим, пошто се Роадмунк фокусира искључиво на мапирање пута, то значи да ћете морати да користите друге алате за прикупљање повратних информација и формирање стратегија. За веће компаније то можда није проблем. Међутим, компаније у раној фази можда неће моћи да оправдају више алата.

Рецензенти такође сугеришу да кориснички интерфејс у ​​почетку може бити мало збуњујући, па може захтевати одређени степен обуке.

Најпопуларнији план цена је 49 долара по кориснику месечно. Ово вам даје приступ скоро свакој функцији. Ако желите двосмерну ЈИРА интеграцију, мораћете да платите 99 долара по кориснику месечно.

„Имамо неколико различитих улога које желе да знају где се налазе различити пројекти/иницијативе. Роадмунк даје моћ тиму производа да креира поглед на мапу пута за свакога. Од стаза за пливање до мапа пута у стилу гантограма – то је одлично!“ — Брент Ј.

Испробајте Роадмунк бесплатно данас.

План производа — За дељење прелепих мапа пута

Ажуриран производни план снимка екрана

ПродуцтПлан разуме да ако желите да делите своје мапе пута, они морају да изгледају добро. Неправилна табела или основна Трелло табла неће увек да их исече када се представљају заинтересованим странама или купцима. Потребан вам је један од алата за мапу производа.

ПродуцтПлан вам омогућава да лако направите своју мапу пута, користећи интерфејс за превлачење и испуштање. Одатле имате потпуну контролу над својом мапом пута. Можете одабрати колико је прецизан ваш временски оквир или га чак и потпуно уклонити. Можете да означите ставке бојама, повежете повезане ставке заједно и додате прекретнице.

Када ваша мапа пута буде спремна за дељење, можете да креирате различите верзије, свака са различитим нивоима детаља. То значи да можете да делите мапу пута на високом нивоу са својим заинтересованим странама и детаљнију мапу пута са својим Дев тимом. Али не морате да бринете о стварању више мапа пута.

Дат вам је неограничен број гледалаца мапе пута, тако да не морате да плаћате за привилегију да га делите са заинтересованим странама. Такође имате могућност да креирате главне планове, који групишу различите мапе пута заједно за већу слику.

Корисници ПродуцтПлан-а тврде да сва функционалност у почетку може бити мало неодољива. Такође служи за одвраћање пажње корисника који само треба да приступе одређеним деловима производа. ПродуцтПлан је такође у потпуности заснован на вебу. Иако то можда није највећи проблем, то значи да не можете да ажурирате своју мапу пута ван мреже.

Цене ПродуцтПлана почињу од 39 УСД по кориснику месечно (када се наплаћују годишње). Ово вам даје приступ већини основних функција. Међутим, ако желите бољи приступ корисничком успеху и подршци, мораћете да извршите надоградњу. Све у свему, међутим, његова ниска цена чини га примамљивим избором за мање тимове.

„Са овим софтвером било је могуће много брже и лакше извршити управљање токовима посла, а поред планирања, сарадње и презентације сваког пословног пројекта, усмеравано је на тај начин остваривање испоруке без одлагања, као и велике уштеде. времена и новца.” — Керолајн С.

Испробајте ПродуцтПлан бесплатно данас.

Трелло — За једноставно планирање производа и мапирање пута

трелло сцреенсхот алати за мапу производа

Трелло је популаран алат за управљање пројектима, али прилагодљивост Трелло плоча значи да можете креирати рудиментарну мапу пута. Као такав, заслужује место на нашој листи алата за мапу производа.

Можете креирати таблу са различитим колонама за „Сада“, „Следеће“ и „Будућност“ (или које год временске траке желите). Затим можете додати картице на плочу. Свака карта представља другу особину или идеју. На крају ћете добити једноставну Канбан мапу пута.

Трелло-ова снага лежи у функционалности сарадње. Лако је поделити своју Трелло мапу пута са другим члановима тима или заинтересованим странама. Затим могу да померају ставке или додају додатне детаље коментарисањем на картицама.

Такође можете да повежете Трелло са низом различитих алата за управљање производима, укључујући Аирфоцус и Гитхуб. Или можете прикупити све податке о напретку пројекта и роковима на једном месту уз Трелло Гоогле Схеетс везу. На овај начин можете лако да интегришете Трелло у свој постојећи ток посла.

Међутим, Трелло није посебно дизајниран за мапирање пута. Као резултат тога, недостаје много функционалности. Тешко је одредити приоритете и не можете бирати између различитих погледа. Осим тога, једини начин да поделите своју мапу пута је да додате људе на одбор. Ако желите приказ вишег нивоа за заинтересоване стране, морали бисте да направите нову таблу.

Трелло нуди бесплатну верзију која може пружити све што вам је потребно када је у питању креирање једноставних интерних мапа пута. Ако желите приступ интеграцијама и различитим погледима, мораћете да платите. Најнижи план цена почиње од 9,99 УСД по кориснику месечно, тако да и даље неће бити довољно за мање тимове.

„Овај производ је веома користан за кориснике који желе да организују свој тимски рад. Распоред и састанци тима. Корисник који планира да организује спринт треба да користи овај софтвер јер је веома користан за планирање спринта. Користио сам га као Сцрум Мастер за дизајнирање заосталих производа.” — Аман С.

Испробајте Трелло бесплатно данас.

Портфолеон – за мапирање пута са брзим планирањем ресурса

Портфолеон – за мапирање пута са брзим планирањем ресурса

Портфолеон је алатка намењена менаџерима производа који морају да комуницирају са вођама тимова и менаџерима ресурса да би обавили посао. Можете да дизајнирате своју мапу пута користећи различите врсте табли, укључујући временске линије, табеле, канбан табле и заокретне табеле.

Када направите своју мапу пута, можете је поделити са својим заинтересованим странама, што је лако захваљујући неограниченим налозима гледалаца укљученим у сваки план .

Јединствена карактеристика Портфолеон-а је у томе што не само да вам омогућава да креирате и делите мапе пута, већ их повезује и са штедљивим управљањем ресурсима . Расподела ресурса на високом нивоу помаже у преношењу трошкова и изводљивости и побољшава подршку тима. Можете да сумирате информације о ресурсима и да направите графиконе, на пример да бисте приказали САФе ограде за штедљив буџет.

Рецензенти Портфолеона указују да производ у почетку може бити тежак за коришћење, а кориснички интерфејс може бити поједностављен за кориснике којима нису потребне све карактеристике производа.

„Портфолеон нам помаже да имамо пуно контроле и увида у многе пројекте, који се истовремено одвијају унутар нашег медицинског одељења. Алат је визуелно веома јак и помаже у стварању јасноће и транспарентности током састанака. ”, – Кен Б.

Портфолеон има бесплатан план за 10 корисника са ограниченом функционалношћу. Комерцијални планови цена почињу од 19 УСД по кориснику месечно.

Региструјте свој бесплатни Портфолеон налог већ данас

Који алат за мапу производа је прави за вас?

Постоји много алата за мапу производа које можете изабрати. Увек препоручујемо да их сами испробате и одлучите шта више волите. Већина ће понудити бесплатну пробну или демо верзију.

Такође смо саставили табелу тако да можете брзо да упоредите различите алатке за мапу производа:

најбољи алати за мапу производа

Надамо се да сада имате бољу идеју о томе који алати за мапу производа су најбољи за вас! Посетите блог Усерпилот за више ресурса за управљање производима и планирање.

previous post next post