Питања у анкети у апликацији: најбоље праксе, типови и примери

Питања за анкету у апликацији могу бити један од најефикаснијих алата приликом истраживања производа.

Прикупљањем повратних информација директно из базе клијената (или у мобилним апликацијама) о томе какво је било њихово искуство са вашим производом, шта се корисницима не свиђа у вези са вашим производом и које су њихове муке, можете да их поправите и направите невероватне производе и побољшате корисничко искуство .

Али израда анкета је помало уметничко дело. Морате узети у обзир све, од путање корисника до контекста питања које му се поставља.

Саставили смо брзи водич за вас, укључујући најбоље праксе, врсте анкета и примере анкетних питања која морате да поставите својим корисницима!

ТЛ;ДР

  • Анкете у апликацији вам помажу у континуираном откривању производа и помажу вам да креирате боље искуство производа .

  • Уз одговарајућа питања анкете о апликацији, можете да добијете циљане повратне информације од корисника, веће стопе одговора и стекнете увиде који се могу применити.

  • Пре него што напишете питања за анкету у апликацији, оцртајте сврху своје анкете, ефикасно формулишите питања и изаберите врсту повратних информација коју желите да прикупите. Након тога, сегментирајте кориснике којима желите да пошаљете анкету и тестирајте са својим питањима.

  • Добра анкетна питања у апликацији укључују истраживање тржишта и питања о личности корисника , питања о задовољству корисника и искуству, питања о искуству корисничке службе итд.

  • Да бисте креирали анкете за апликације, потребан вам је алат. Без обзира да ли идете на НПС анкету да бисте измерили задовољство корисника или само желите да пренесете идеје из базе клијената развојном тиму, можете све да урадите са Усерпилотом без писања линије кода.

  • Једини недостатак који Усерпилот има је то што не подржава анкете за мобилне апликације.

    Креирајте анкете у апликацији уз Усерпилот!

    НАБАВИТЕ ДЕМО
    • 14 Даи Триал
    • Кредитна картица није потребна

 

Шта су анкете у апликацији?

Повратне информације корисника могу се прикупити путем анкета у апликацији, које су одличан начин да се повежете са својим клијентима.

Користећи анкете, можете прикупити вредне повратне информације купаца о корисничком доживљају, карактеристикама, функционалности и уградњи производа. Можете сазнати како се ваши клијенти осећају о вашој апликацији у целини или како корисници остварују интеракцију са њеним појединачним функцијама.

Можете да прикупљате анкете за апликације помоћу анкета за мобилне апликације или анкета у веб-апликацији.

Зашто су питања из анкете о апликацији важна?

Сигуран сам да се питате, зашто једноставно не могу послати анкету путем е-поште ?

Ево у чему је ствар – слање анкете вам може донети неке резултате, али не циљате своје кориснике тамо где се налазе док су им свесни најновијих искустава.

Прикупљање повратних информација у апликацији може вама и вашем тиму донети обиље знања и увида из базе клијената. Предности прикупљања повратних информација у апликацији укључују:

  • Циљане повратне информације корисника – Можете сегментирати своју корисничку базу и прикупљати повратне информације од одређеног сегмента корисника (нови клијенти, бета тестери, лојални корисници апликација, итд.)

  • Веће стопе одговора – вероватније је да ће клијенти одговорити на ваша питања у апликацији, где се налазе. Лакше је прикупити повратне информације о апликацији за мобилне уређаје, а не да одвојите време од њиховог дана да одговорите на упитник е-поште.

  • Стекните практичне увиде – Анкете у апликацији вам помажу да прикупите увиде на лицу места и користите те увиде за стварање бољих искустава и функција.

  • Бржа повратна спрега – Лакше је затворити повратну петљу јер се све одвија на једној платформи.

Кључни део овде је да ће постављање правих питања у право време омогућити вашем тиму да разуме где су потенцијални проблеми и тачке трења . Знати шта, како и када питати у својим анкетама је кључно.

Ко може имати користи од анкета у апликацији?

Штавише, ова анкетна питања у апликацији нису само у корист тимова производа. Ево како ваши други тимови могу имати користи од њих:

  • Тимови производа и менаџери производа могу оптимизовати личности и путовања корисника за персонализованије искуство.

  • Тимови за успех могу да упознају своје клијенте и подесе их за раст, побољшавајући искуство у апликацији.

  • Маркетинг има бољи увид у то како водити разговоре са циљном публиком, вертикалама и индустријама.

  • Продајни тимови могу боље да квалификују потенцијалне клијенте пре него што купе, и да се увере да постоји одговарајући производ-купац.

Како написати питања за анкету у апликацији?

Пре него што напишете питања за анкету у апликацији, морате јасно разумети шта желите да постигнете својим анкетама. Њен је цео процес иза анкета у апликацији.

Дефинишите циљ ваше анкете

Важно је навести сврху анкете у апликацији. Ако можете да идентификујете проблем који покушавате да решите, то ће вам помоћи да уоквирите како су ваша питања написана. Дакле, пре него што почнете, поставите себи ова питања:

  • Шта је циљ анкете у апликацији?

  • Шта покушавате да научите и шта ћете радити са оним што научите?

  • Какав је резултат који се надате да ћете добити од ове вежбе?

Уверите се да ваши циљеви следе оквир за постављање циљева као што је онај испод.

СМАРТ оквир за постављање циљева

СМАРТ оквир за постављање циљева.

Ефективно изразите своја питања

Начин на који формулишете своја питања је невероватно важан. Кључна ствар овде је да пазите на ненамерно фаворизовање.

Немојте убацивати сопствену пристрасност тако што ћете је поставити на начин да очекујете позитиван или негативан одговор (тј. „Да ли сте били фрустрирани користећи ово?“ подразумева да очекујете фрустрацију. Уместо тога питајте: „Да ли сте постигли свој циљ?“)

Анкета у апликацији

Анкета у апликацији направљена помоћу Усерпилот-а.

Када пишете питања и њихова упутства, такође је важно да реченице буду кратке и сажете . Људи већ имају вештину брзог читања, тако да што је питање дуже или компликованије, то ћете извући мање вредности.

Одаберите врсту повратних информација које желите да прикупите

Ако желите да прикупите квалитативне повратне информације , можете користити отворена питања. Отворена питања су она која се фокусирају на омогућавање кориснику да нешто опише својим речима.

Предност овога је што добијате више увида у то какво је искуство, а можда чак и откривате друге могућности за решавање потенцијалних проблема које нисте ни тражили.

С друге стране, ако желите да прикупите квантитативне повратне информације, затворена питања су савршена. Затворена питања су она која пружају унапред дефинисане опције као што су:

  • 1-10 скале

  • Један избор

  • Вишеструки избор

  • Хијерархија

Ове врсте питања вам помажу да разумете референтне вредности и трендове, који су корисни при покретању анкета током времена.

Где је могуће, покушајте да избегнете одговоре са да/не, али ако јесте, не заборавите да питате зашто (и шта, шта, како и описати да добијете квалитативније повратне информације осим само „да“ или „не“.) Ово осигурава да копате дубље и да се не губите само на ономе што вам сами подаци говоре, већ и на ономе што вам говори клијент.

Пошаљите циљане анкете

Да бисте извукли максимум из истраживања производа, морате да разумете на кога циљате.

Сегментација корисника ће вам дати прецизнији увид у то како различити корисници ступају у интеракцију са вашом апликацијом, било да се заснива на улози, статусу или где се налазе на сопственом путовању корисника.

Сегментација корисничког пилота

Сегментација корисничког пилота.

Такође можете да искористите прилагођене догађаје да покажете конкретна питања само делу публике који се бавио одређеном функцијом ваше апликације.

 

Шаљите циљане анкете са Усерпилотом!

НАБАВИТЕ ДЕМО
  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

Тестирајте и поновите

Ако нисте сасвим сигурни како ће корисници одговорити на ваше анкете, прво покрените брзи тест са малим узорком.

Било да се ради о сегменту ваших корисника, заједнице или чак вашег интерног тима, покретање узорка групе ће вам помоћи да процените да ли ово постављате за успех и заиста добијате одговоре који су вам потребни.

Тестирање може само да вам помогне да оптимизујете анкету како бисте могли да извучете максимум из ње.

Примери добрих анкетних питања у апликацији

Као што смо видели, покретање питања из анкете у апликацији може да пружи увид у различите тимове и да вам помогне да пронађете области за побољшање вашег производа.

Да би ова листа била мало сварљивија, мислио сам да би било згодно поделити ово на основу сврхе.

Истраживање тржишта и питања о личности корисника

Да бисте прикупили квалитативне податке о вашим новим корисницима, њиховим главним болним тачкама и очекивањима корисника од ваше апликације, прикупите повратне информације клијената помоћу анкете добродошлице , тако да можете да прилагодите њихово искуство у апликацији њиховој улози, циљевима, будућем послу -Готово , и случај употребе.

анкета добродошлице

Анкета добродошлице корисника.

Питања анкете о личности корисника у апликацији укључују:

  • Која је ваша улога у вашој компанији?

  • За шта ћете углавном користити производ?

  • За који ‘посао’ првенствено ‘запошљавате’ наш производ за вас?

  • Шта желите да постигнете са нашом апликацијом?

  • Да ли ћете овај производ користити сами или као део тима?

  • Да ли сте раније користили сличан производ, да ли је то први пут да користите Кс (нпр. алат за маркетинг путем е-поште)?

  • Како се апликација пореди са конкурентима?

  • Прелазите са другог алата? Који?

Питања за истраживање тржишта укључују:

  • Коју цену бисте били спремни да платите за наш производ? (вишеструки избор)

  • Колико вам је јасно наше цене? (Скала)

  • Како бисте оценили вредност производа за новац? (Скала)

  • Ако би се цене промениле, да ли бисте радо платили више? Зашто или зашто не?

Питања из анкете о задовољству корисника и корисничком искуству

Анкете о задовољству корисника и корисничком искуству могу прикупити и квантитативне и квалитативне повратне информације. Све зависи од циља који имате на уму за анкету.

Можете да прикупите податке о општем задовољству корисника или да уђете у детаље са одређеном функцијом или ресурсом.

анкета у апликацији

Пример анкете о корисничком искуству.

Можете мерити задовољство купаца и корисничко искуство помоћу НПС, ЦСАТ и ЦЕС анкета које углавном прикупљају квантитативне податке. Међутим, можете додати додатно питање које може укључивати следећа питања:

  • Како бисте оценили наш производ у поређењу са нашим конкурентима?

  • Како бисте се осећали када бисте морали да престанете да користите наш производ?

  • Да ли бисте препоручили наш производ другима?

  • Какво је било ваше искуство са[new feature] ?

  • Можете ли да пријавите проблеме који уништавају ваше искуство са нама?

Питања за УКС анкету

УКС анкета је једна од најчешћих метода истраживања УКС за добијање квалитативних и квантитативних увида од ваших корисника. Требало би да спроведете УКС анкете у свим фазама путовања корисника да бисте идентификовали шта спречава кориснике да напредују.

ук анкета

Пример УКС анкете у апликацији.

Поставите ова питања да бисте добили опште повратне информације о производу и унели промене у дизајн апликације:

  • Да ли мислите да би наш производ могао да уради нешто боље?

  • Колико сте задовољни перформансама/стабилношћу нашег производа? (Скала)

  • Тражимо да решимо [ проблем к ] – како би решавање овог проблема са нашим производом било од помоћи за вас?

  • Како бисте оценили корисност нашег производа? (Скала)

  • Како се осећате због овог дизајна? (вишеструки избор + поље за текст)

  • Колико је било лако извршити задатак к? (Скала)

Поставите ова питања да бисте добили повратне информације о лансирању одређених функција/производа:

  • Како ова функција решава ваш проблем/помаже да постигнете своје циљеве? Зашто или зашто не?

  • Да ли сте успели да постигнете жељени резултат са нашим производом/функцијом? Зашто или зашто не?

Питања о искуству корисничке службе

  • Да ли је представник подршке могао да реши проблем?

  • Да ли сте задовољни помоћи коју нам је пружио наш тим за подршку?

  • Како бисте оценили своје искуство са {теам мембер}?

анкета у апликацији

Пример анкете о корисничком искуству.

Питања за анкету о бета програму

Када радите на новим функцијама, имплементирате бета тестирање да бисте добили драгоцене увиде у своје функције, тако да ваш развојни тим може да ради на њиховом побољшању. Ево неколико питања која можете применити да бисте добили боље повратне информације:

  • Како бисте оценили наш бета програм?

  • Да ли вам је било лако да знате своје одговорности као тестер?

  • Колико је било лако пријавити проблеме на које сте наишли?

  • Имате ли сугестије или коментаре о нашем бета програму?

  • Како бисте оценили нашу нову функцију? Имате ли неке предлоге како да то побољшамо?

Одбаците анкетна питања

Анкете о одбацивању су начин на који прикупљате повратне информације од корисника након што одлуче да откажу или смање свој план претплате. Циљ коришћења анкета о одливу је прикупљање повратних информација купаца како бисте могли да делујете на основу њих како бисте побољшали производ и смањили одлив.

Примери питања о одбацивању анкета укључују:

  • Који је главни разлог зашто отказујете свој налог?

  • Зашто сте одлучили да откажете претплату?

  • Шта вас је навело да откажете свој налог?

Не заборавите да оставите страницу за отворена питања како би корисници могли да напишу својим речима зашто су отказали.

цхурн анкета

Пример анкете о одбацивању.

 

Креирајте и дизајнирајте анкете уз Усерпилот!

НАБАВИТЕ ДЕМО
  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

Како вам Усерпилот може помоћи у вашим анкетама у апликацији

Ако тражите брз и лак начин за имплементацију различитих типова микро анкета и искустава за свој производ, не тражите даље.

Усерпилот је дизајниран за вас. Усерпилот је моћна платформа за усвајање производа која вам омогућава да брзо изградите персонализована, флексибилна, контекстуално релевантна искуства у апликацији која су циљана на различите сегменте корисника – све без писања линије кода.

Предност коришћења Усерпилот-а за прикупљање повратних информација је у томе што можете боље да контролишете ко види анкете, али такође можете тренутно да користите прикупљене податке да сегментирате своју корисничку базу и покренете право искуство за њих.

Међутим, Усерпилот подржава само веб/десктоп апликације, тако да нећете моћи да креирате анкетна питања за мобилне апликације за кориснике мобилних апликација.

Креирајте и прилагодите анкете у апликацији

Помоћу Усерпилот-а можете да направите и покренете микро анкете у апликацији као што је класична ПМФ анкета или сличне и да комбинујете питања са више избора и отворене типове питања да бисте прикупили специфичне увиде.

Штавише, можете да прикупљате и пратите ( НПС ) у апликацији помоћу уграђеног НПС виџета који вам омогућава да у потпуности прилагодите изглед и осећај анкете и подесите учесталост покретања и специфично циљање.

Пошаљите анкете циљној публици

Уз Усерпилот, можете бити задужени за то ко ће добити коју врсту анкете и када уз напредне могућности сегментације , и наравно, можете користити одговоре да сегментирате своју публику.

Штавише, ако вам корисници дају низак НПС резултат јер мисле да вам недостаје критична функција (коју заправо већ имате), можете покренути интерактивни водич који их води да пронађу и истраже ову функцију.

Означите одговоре на НПС анкету

Можете анализирати НПС резултате, означити одговоре и користити податке за креирање одређених корисничких сегмената . Такође, детаљно анализирајте повратне информације о анкети:

Закључак

Анкете о апликацијама су једини најефикаснији и најсофистициранији начин побољшања корисничког искуства и развоја производа, заједно са небројеним предностима.

Сада када знате све о питањима анкете о апликацијама, од тога шта су и како да их примените, биће вам потребан алат који то може да уради.

На крају крајева, начин на који се прилагођавате повратним информацијама корисника може допринети или прекинути ваш будући раст. Ако желите да почнете да прикупљате повратне информације од корисника или да направите НПС анкету без писања иједне линије кода, онда је време да добијете Усерпилот демо већ данас!

Испробајте Усерпилот за анкете у апликацији већ данас!

НАБАВИТЕ ДЕМО
  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

previous post next post