16 beste e-mailvoorbeelden voor de release van een nieuw product + best practices

16-Best-New-Product-Release-Email-Examples-Best-Practices

Kan een e-mail over de release van een nieuw product invloed hebben op de adoptiegraad van uw product? Waarom zijn e-mailberichten over productlanceringen belangrijk voor een succesvolle productlanceringsstrategie?

Als je op zoek bent naar antwoorden op bovenstaande vragen, kun je bij ons terecht.

Dit artikel gaat in op het waarom en hoe van het gebruik van e-mails tijdens lanceringscampagnes voor nieuwe producten, samen met een lijst van e-mails ter aankondiging van de lancering van nieuwe producten.

Disclaimer: Bekijk ons in-app artikel over aankondigingen van productlanceringen voor meer informatie over hoe je nieuwe productupdates en functies kunt aankondigen met in-app begeleiding, niet alleen via e-mail.

TL;DR

  • Een product launch release e-mail is een essentieel onderdeel van een product launch marketing strategie en is bedoeld om gebruikers, zowel huidige als potentiële, op de hoogte te brengen van een nieuw product of een nieuwe functie release en meer details te geven over de veranderingen die hebben plaatsgevonden.
  • E-mails over productreleases kunnen de adoptiepercentages helpen verbeteren door inactieve gebruikers terug naar het product te leiden.
  • Naast gloednieuwe productlanceringen kunnen e-mails worden gebruikt om nieuwe functies, updates, speciale aanbiedingen of uitnodigingen voor evenementen of bètalanceringen aan te kondigen.
  • Beste werkwijzen bij het schrijven van e-mails voor productlanceringen: gebruik onderwerpregels die de aandacht trekken, plan een reeks e-mails, segmenteer je doelgroep, gebruik afbeeldingen en screenshots van producten en voeg een relevante oproep tot actie (CTA) toe.
  • In plaats van een willekeurig sjabloon voor een lanceringse-mail te gebruiken, zou je moeten kijken hoe merken hun productlanceringse-mails in de juiste context afleveren. Zo kun je leren van hun schrijftactieken en ze toepassen op je eigen e-mails voor productlanceringen.
  • Hoewel een productlanceringse-mail gebruikers naar de app brengt, kan de koppeling met in-app begeleiding binnen de app je adoptiepercentages verhogen. Gebruik daarvoor een productadoptietool (kijk eens naar Userpilot)

Wat is een e-mailbericht ter aankondiging van een nieuwe productrelease?

Een product launch release e-mail is een essentieel onderdeel van een product launch marketing strategie en is bedoeld om gebruikers, zowel huidige als potentiële, op de hoogte te brengen van een nieuw product of een nieuwe functie release en meer details te geven over de veranderingen die hebben plaatsgevonden.

Productlanceringsmails informeren de gebruikers wanneer het product beschikbaar zal zijn, welke problemen het zal oplossen, hoe ze er toegang toe kunnen krijgen of meer informatie kunnen vinden.

Waarom zijn e-mails over nieuwe productreleases belangrijk?

Als ze op de juiste manier worden gebruikt, helpen productvrijgave-e-mails je om de adoptiegraad van je product te verbeteren.

De kans is groot dat je in-app aankondigingen gebruikt om je gebruikers betrokken te houden en op de hoogte te houden van details over nieuwe releases en productupdates. Dit is de meest directe manier om gebruikers te bereiken.

Maar als je een inactieve gebruiker probeert te benaderen, hebben je in-app marketingberichten geen kans om gezien te worden. Dit is waar e-mails om de hoek komen kijken.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het gebruik van e-mails gebruikers die afgehaakt zijn opnieuw kan boeien als de updates die je aan het product hebt gedaan datgene zijn wat de gebruiker verwachtte van het product en het gebrek daaraan hen deed afhaken.

Wat zijn de soorten e-mails voor nieuwe productreleases?

Product release e-mail kan worden beschouwd als een overkoepelende term voor een paar verschillende soorten e-mails, waaronder:

  • E-mails over productreleases om productreleases aan te kondigen en release-opmerkingen op te nemen.
  • E-mails met aankondigingen van nieuwe functies om de beschikbaarheid van een nieuwe functie aan te kondigen.
  • Pre-order release e-mails voor het bieden van vroege toegang tot het product voordat het officieel wordt gelanceerd.
  • Toekomstige product release e-mails voor het aanbieden van stimulansen voor gebruikers om te upgraden naar premium plannen met nieuwe functies.

Het algemene doel van elk van hen is vergelijkbaar, maar je kunt ze in verschillende situaties gebruiken, afhankelijk van je e-mailmarketingstrategie en klantrelatie.

E-mails voor productvrijgave

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn product release e-mails degene die meestal product release notes bevatten bovenop de aankondiging. Deze maken deel uit van grotere productlanceringscampagnes en bevatten meer details dan een eenvoudige e-mail met de aankondiging van de lancering van een functie.

SparkToro kondigt grote upgrades aan

E-mails met aankondigingen van nieuwe functies

Omdat het verbeteren van je product en het toevoegen van nieuwe functies een continu proces is, zijn aankondigingse-mails vergelijkbaar met een productlanceringse-mail, alleen kondigen ze de beschikbaarheid van een nieuwe functie aan.

Bekijk het onderstaande voorbeeld van Slideshare waar ze de nieuwe knipfunctie introduceren.

SlideShare introduceert de release van de Clipping-functionaliteit

Pre-order release e-mails

Een effectieve productlancering heeft meer dan één e-mail. Hier komen de e-mails voor de release van de voorbestellingen.

Deze e-mails maken meestal deel uit van een e-mailreeks voor de lancering van een product. Hoewel het product nog niet beschikbaar is, bieden ze hen een kans om toegang te krijgen zodra het wordt gelanceerd, mogelijk vóór andere ‘gewone’ gebruikers.

Dergelijke e-mails helpen je om de hype rond je product op te bouwen en kunnen je zelfs helpen om vroegtijdig engagement van de gebruikers te krijgen.

Een voorbeeld van een e-mailbericht over een productrelease waarin een vooruitbestellingsoptie wordt aangeboden

Toekomstige verkoop product release e-mails

Je verkoopteam kan zich richten op het opnieuw betrekken van gebruikers die zijn afgehaakt of op het stimuleren van de actieve gebruikers die nog steeds gebruik maken van het gratis proefabonnement of het freemium-abonnement om te upgraden.

Door toekomstige verkoop-e-mails te gebruiken, kun je een eenmalige korting aanbieden aan gebruikers die willen profiteren van een nieuwe functie of productverbetering die alleen beschikbaar zal zijn bij premium abonnementen.

Een voorbeeld hiervan is een e-mail van Squarespace met een limited-time aanbieding voor een extra functie.

Een tijdelijke aanbieding van Squarespace

Wat zijn de best practices voor het schrijven van e-mails over de release van een nieuw product?

Het is niet genoeg om een e-mail te sturen om je productlancering aan te kondigen, je moet ervoor zorgen dat je deze naar de juiste doelgroep stuurt en de tekst optimaliseren voor betrokkenheid.

Maak een onderwerpregel die de aandacht trekt

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij onderwerpregels:

-Onderzoek de stem van je doelgroep, bijvoorbeeld door middel van interviews of vragenlijsten, en gebruik de taal die waarschijnlijk zal resoneren met je publiek.

– Focus op de duidelijkheid van alle details in plaats van te proberen geestig of intrigerend te zijn, om de boodschap goed over te brengen en anticipatie op de inhoud van de e-mail op te bouwen.

– Houd het 25-30 tekens lang, omdat dit is wat de meeste gebruikers kunnen zien op hun mobiele apparaten, en gebruik misschien de voorbeeldregel als een uitbreiding van de onderwerpregel om dat extra beetje te communiceren.

Plan een reeks aankondigingse-mails voor productlanceringen

Vertrouw niet op één e-mail om de boodschap over te brengen, want die kan gemakkelijk worden gemist. Ontwerp in plaats daarvan een reeks e-mails die in verschillende fasen van de productlanceringscampagne worden verzonden. Hier zijn enkele e-mails die je misschien wilt overwegen.

– Uitnodiging bètalancering: nodig een selecte groep gebruikers uit om het product te testen voor de lancering.

– Teaser e-mail- stuur deze een paar weken voor de release en laat de gebruikers weten dat er binnenkort een nieuwe functie komt (inclusief de lanceerdatum) om anticipatie op te bouwen.

– Productlanceringsaankondiging – stuur deze samen met je productreleaseopmerkingen en nodig gebruikers uit om het te bekijken

– In het geval dat je het hebt gemist’-e-mail: het sturen van een herinnering kan helpen als de gebruiker de eerste heeft gemist (vermijd spam en stuur deze niet naar gebruikers die de lanceringse-mail openen)

Gebruik segmentatie om de juiste gebruikers te e-mailen

Gebruik de informatie over je gebruikers om je gebruikers te segmenteren en gerichte en relevante berichten te leveren aan de juiste doelgroep.

Je hebt nu de groepen gebruikers geïdentificeerd die zullen profiteren van de nieuwe functie en stuurt alleen hen een e-mail.

Maak de release e-mails visueel aantrekkelijk

Produceer inhoud die de lezers zal plezieren. Gebruik foto’s, afbeeldingen of screenshots van hoge kwaliteit.

Een release e-mail is geen plaats voor gedetailleerde technische specificaties, dus beperk de tekst tot een minimum.

Gebruik opsommingstekens en beknopte taal om de belangrijkste kenmerken en voordelen te introduceren, en voeg een link toe naar een site, demo of presentatie met de details.

CTA’s opnemen in je release e-mails

Je wilt gebruikers niet alleen informeren over het nieuwe product of de nieuwe functie, maar je wilt ook dat ze actie ondernemen.

Je kunt een link opnemen naar je officiële release note pagina of de gebruiker uitnodigen om de nieuwe functie of het nieuwe product te proberen. Je CTA hangt af van het type e-mail en wat je doel is.

16 Beste e-mailvoorbeelden voor productlanceringen

Hoewel er veel sjablonen voor productlanceringsmails beschikbaar zijn op internet, is het gebruik ervan niet de meest creatieve aanpak en biedt het niet de juiste mate van personalisatie.

In plaats daarvan kunnen de 16 e-mailvoorbeelden hieronder je inspireren en je helpen bij het ontwikkelen van je eigen productlanceringse-mails.

#1 WeTransfer’s Collect

In deze productlanceringse-mail wordt het nieuwe product Collect van WeTransfer aangekondigd.

Er staat een afbeelding op die verwijst naar de belangrijkste functie van de app, namelijk de mogelijkheid om eenvoudig digitale inhoud te verzamelen. Het toont productwaarde aan relevante gebruikers en volgt dit met een CTA die de gebruikers naar een pagina met meer details leidt.

WeTransfer doet een slim beroep op de goede smaak van hun gebruikers in hun lanceringsmail voor Collect.

#2 Miro en Zoom integratie

Hier is een voorbeeld van een follow-up e-mail die door Miro is verzonden om hun gebruikers te herinneren aan de nieuwe functie.

Het heeft een geweldige korte onderwerpregel die de lezer het belangrijkste voordeel van de nieuwe functie geeft en het bevat een screenshot van hoe de integratie met Zoom er in de praktijk uitziet en een CTA-regel die de gebruiker uitnodigt om er meer over te lezen.

Miro en Zoom integratie. Een aankondiging waar veel gebruikers op zaten te wachten.

#3 Mailchimp

In deze aankondigingse-mail voor de bètalancering biedt Mailchimp zijn gebruikers vroegtijdige toegang tot de nieuwe websitebouwer. Na de samenvatting van de belangrijkste kenmerken van het product is er een CTA die de lezer aanmoedigt om het product uit te proberen en feedback te geven.

Mailchimp's e-mail over hun nieuwe productrelease

#4 Nieuwe Facebook-functies van Hootsuite

In deze e-mail met productupdates onthult Hootsuite een aantal nieuwe functies voor Facebook-gebruikers.

Ze benadrukken dat de functies worden geïntroduceerd als reactie op de behoeften van gebruikers.

De functies worden slechts kort samengevat, maar de lezers krijgen de kans om een evenement bij te wonen waar de nieuwe functies worden gedemonstreerd.

# 5 Figma’s FigJam

Figma kondigde hun online whiteboard tool, FigJam, aan in een release e-mail die bestaat uit één afbeelding die is gemaakt met de tool zelf.

Wat is een betere manier om het nieuwe product in actie te laten zien?

De tekst bevat een korte beschrijving van het doel van FigJam, gevolgd door een overzicht van wat gebruikers ermee kunnen bereiken.

Figma's nieuwe product release e-mail

#6 Grammarly

De e-mail met de nieuwe functies , waarin de ondersteuning voor verschillende tekststijlen wordt aangekondigd, bestaat uit twee delen: een afbeelding die de nieuwe functies op de werkbalk laat zien en een tekst waarin wordt uitgelegd wat de nieuwe functies zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Het lanceringsbericht wordt gevolgd door een knop die gebruikers naar een blogpost of een landingspagina kan brengen waar ze meer informatie kunnen vinden.

De onderwerpregel en kop, Schrijf je tekst in stijl, zijn ook een leuke touch en een zeer geestige manier om de nieuwe functie te introduceren.

Grammarly's geestige woordspeling in hun update e-mail

#7 Doit

Hier is een goed voorbeeld van een bètalanceringse-mail van Doit, die de lezers informeert over de verbeteringen die zijn doorgevoerd sinds de productlancering.

Het is opgemaakt als een persoonlijke e-mail, waarin de lezer direct wordt aangesproken, het bevat een schermafbeelding gevolgd door de CTA – een verzoek om feedback van klanten na het aanmaken van een gratis account.

Doit's e-mail met aankondigingen van functie-updates

#8 Ontwerpmodus

Designmodo is een ander bedrijf dat besloot om het product dat ze aankondigen te gebruiken om de release e-mail te produceren, want dat is precies waar Postcards voor is.

De e-mail ziet er prachtig uit, vertrouwt op visuals van hoge kwaliteit en een korte beschrijving van het product en een link naar een presentatie waar meer details te vinden zijn.

Designmodo gebruikt hun eigen nieuwe product om de release e-mail te produceren.

#9 Weefgetouw

Loom gebruikt zijn maandelijkse nieuwsbrief om alle nieuwe functies aan te kondigen die ze aan hun product hebben toegevoegd.

Naast het up-to-date houden van de gebruikers, gebruiken ze de e-mail om hen te informeren over hun bestaande productfuncties met de Tip van de Maand.

Tot slot zijn er CTA’s, waaronder een uitnodiging voor een bètalancering.

Loom's maandelijkse nieuwsbrief met updates .

#10 Afscheid

De e-mail van Farewill over de lancering van een nieuw product is een goed voorbeeld van hoe je een complex onderwerp wat makkelijker bespreekbaar kunt maken.

Als aanvulling op het aanbod introduceert het een dienst voor het schrijven van testamenten per telefoon.

De e-mail richt zich op gebruikers die de online service niet kunnen gebruiken en biedt hen een alternatief. Er is een CTA die de gebruikers de optie geeft om terug te bellen.

Een nieuw product release e-mail van Farewill

#11 Havenly

De e-mail van Havenly is een klassiek voorbeeld van een teaser e-mail.

Het begint met een CTA (Keep your eyes open, and your inbox refreshed).

Het gaat verder met het vermelden van het nieuwe product, maar zonder informatie te geven over wat het is. Zo bouwen ze een hype op rond de lancering van hun nieuwe product.

Havenly geeft een voorproefje van hun nieuwe functie om mensen enthousiast te maken

#12 Craft Freehand van InVision

De aankondigingse-mail van InVision voor de lancering van een nieuw product bestaat uit twee verschillende delen.

De eerste introduceert het nieuwe product, Craft Freehand, en gebruikers screenshots die laten zien hoe ontwerpers het kunnen gebruiken om samen te werken aan hun nieuwe creaties.

In het tweede deel worden de kenmerken samengevat.

In beide delen staan knoppen die gebruikers naar het product brengen, dat ze gratis kunnen gebruiken.

InVision kondigt de lancering aan van hun nieuwe product Craft Freehand

#13 Productgerichte top

De uitnodigingsmail voor het ProductLed-evenement biedt een korting voor een beperkte periode.

Aan de ene kant geeft het de gebruikers een gevoel van exclusiviteit, maar wat nog belangrijker is, het moedigt hen aan om vroegtijdig een verbintenis aan te gaan.

ProductLed Summit lanceert kortingsmailcampagne.

#14 Zalig

De e-mail met productupdates van Blissfully bestaat uit 4 onderdelen.

Het eerste deel introduceert de context en laat zien hoe de nieuwe versie van hun product in die context past. Dit wordt gevolgd door een grafiek en een uitgebreide uitsplitsing van de functies die ze aanbieden en wordt afgesloten met een ingesloten video waarin het product wordt getoond.

De e-mail is opgemaakt als een persoonlijke e-mail en de laatste CTA komt in de afsluitende regel (Als je vragen of feedback hebt, horen we dat graag van je).

Blissfully's e-mail met de aankondiging van een complete herziening van hun product

#15 Asana

Deze e-mail van Asana communiceert effectief de nieuwe productupdate en de voordelen ervan door uit te leggen hoe veranderingen betere oplossingen bieden voor hun JTBD’s.

Tegelijkertijd erkent het dat verandering moeilijk kan zijn en biedt het gebruikers de optie om voor een beperkte tijd terug te keren naar de oude ervaring.

De onderste CTA nodigt gebruikers uit om feedback te geven en leidt hen naar aanvullende bronnen voor meer informatie. Dit is een effectieve tactiek om ook feedback te verzamelen voor toekomstige productontwikkeling.

#16 Trello inspiratie

We sluiten af met Trello’s e-mail voor de lancering van een nieuwe functie – Trello Inspiration. Het begint met een vraag om de gebruikers aan te trekken, geeft ze een manier om de antwoorden te vinden en volgt met een andere CTA om ze te stimuleren hun eigen voorbeelden in te sturen en zo bij te dragen aan de groei van de functie.

Trello's uitnodiging om geïnspireerd te raken - en anderen te inspireren

Belangrijkste opmerkingen

E-mails over nieuwe productreleases zijn een efficiënte manier om je gebruikers te bereiken. Ze kunnen vooral nuttig zijn bij het opnieuw betrekken van gebruikers die het product niet meer gebruiken, en niet alleen om bestaande gebruikers up-to-date te houden.

Uiteindelijk is het doel van productrelease e-mails om gebruikers te informeren en aan te zetten om met het product aan de slag te gaan.

E-mails brengen gebruikers in het product, maar om de adoptie van de nieuwe functie te stimuleren kun je ze het beste gebruiken in combinatie met in-app begeleidingsberichten.

Vraag een Userpilot-demo aan en begin met communiceren met gebruikers binnen het product met tooltips, modal, checklists en andere UI-patronen.

previous post next post

Leave a comment