Appcues vs. Pendo: Pendendo: Kumpi on parempi SaaS-käyttäjien käyttöönotossa?

Appcues vs Pendo? Kumpi on parempi käyttäjien käyttöönoton työkalu käyttäjien aktivoimiseksi, sitouttamiseksi ja viime kädessä asiakkaan menestyksen edistämiseksi?

Sukelletaan suoraan sisään!

TL;DR

  • Sekä Appcues että Pendo ovat erilaisia sisäänkirjautumisohjelmistoja, jotka on suunniteltu edistämään asiakkaiden sitoutumista.
  • Kyseessä ei kuitenkaan ole vain Pendo vs. Appcues -keskustelu: on olemassa useita Appcues- ja Pendo-vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.
  • Mitä tulee käyttöliittymämalleihin (kuten modaalit, työkaluvihjeet ja diaoutit), Appcuesilla on neljä vaihtoehtoa ja Pendolla kolme – verrattuna Userpilotin kuuteen vaihtoehtoon (*köh* nöyrä kehuskelu).
  • Tuotekierrokset ja sovelluksen sisäiset oppaat ovat myös tärkeitä välineitä sitoutumisen lisäämiseksi. Pendon oppaat ovat lähinnä ketjutettuja työkaluvihjeitä, kun taas Appcuesilla on erilaisia malleja (tosin ne on varattu kalliimpiin suunnitelmiin).
  • Userpilot on tehokas kooditon työkalu, jolla on valtavat mukautusmahdollisuudet ja joka voi tarjota paremman vastineen rahalle, kun kyse on sovelluksen sisäisen opastuksen rakentamisesta.
  • Tarkistuslistat voivat olla keskeinen osa SaaS-käyttöönoton kulkua. Molemmat sovellukset tarjoavat tarkistuslistoja, mutta Pendossa ne ovat käytettävissä vain Resurssikeskuksen kautta. Userpilotilla on itsenäinen tarkistuslistaominaisuus, jopa niiden peruspaketeissa.
  • Toinen tärkeä ominaisuus, joka auttaa ominaisuuksien käyttöönotossa, on Resurssikeskus. Pendo vs. Appcues -kilpailussa Pendo voittaa mukavasti, sillä Appcues ei tarjoa resurssikeskusta. Userpilotilla on kuitenkin vaikuttava resurssikeskus, jossa on edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten moduulien ryhmittely ja sovelluksen sisäinen opastus.
  • Mitä tulee analytiikkaan, käyttäjäpalautteen keräämiseen ja tuotteen käyttötietojen ymmärtämiseen, sekä Pendo että Appcues tarjoavat suhteellisen vähän – kunnes päivität kalliimpiin paketteihin. Se on jyrkkä vertailu Userpilotiin.
  • Sen sijaan, että päätät Appcuesin tai Pendon välillä, hanki Userpilot-demo, sillä se tarjoaa paremman arvon.

Ovatko Appcues ja Pendo samat?

Appcues ja Pendo ovat eri sovelluksia, mutta niillä on useita päällekkäisiä alueita.

Tärkein erottava tekijä? Hinta.

Vaikka Pendo tarjoaa rajoitetun määrän ominaisuuksia ilmaiseksi ja Appcues tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, jos haluat alkaa käyttää vakavia toimintoja, kustannukset alkavat nopeasti nousta molemmissa.

Appcues vs. Pendo: Onko parempaa vaihtoehtoa?

Molemmat työkalut auttavat sinua saamaan työn tehtyä. Käyttökohteestasi riippuen on kuitenkin muitakin vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

Tuotetiimien johtamille keskisuurille SaaS-yrityksille Userpilot on paljon kustannustehokkaampi vaihtoehto (alkaen vain 249 dollarista kuukaudessa).

Se tarjoaa laajemman valikoiman käyttöliittymämalleja kuin Appcues tai Pendo, eikä toiminnallisuutta ole rajoitettu aloituspaketissa ‘Traction’.

Käyttäjät pitävät Appcuesin hallintanäkökohtia hieman parempina ja kokevat, että molemmat tuotteet ovat yhtä helppoja ottaa käyttöön. Userpilotin katsotaan kuitenkin olevan paljon käyttökelpoisempi ja vastaavan paremmin liiketoiminnan tarpeisiin.

Visuaalinen kuva Userpilotin ja Appcuesin eduista.
Userpilot pärjää Appcuesille hyvin.

Userpilot pärjää Pendolle erittäin hyvin monilla eri ulottuvuuksilla: liiketoiminnan tarpeiden täyttämisestä perustamiseen, tukeen ja etenemissuunnitelman suuntaan.

Visual Userpilotin ja Pendon edut.
Userpilot on saanut käyttäjiltä hyviä arvioita liiketoiminnan tarpeista, käytettävyydestä ja asennuksen helppoudesta.

Vastinetta rahalle: Appcues vs. Pendo

Tässä osassa artikkelia syvennymme todella yksityiskohtaisesti kunkin tuotteen toiminnallisuuden osa-alueen yksityiskohtiin. Näin voimme selvittää, mikä työkalu on paras vaihtoehto käyttötapauksesi mukaan.

Appcues vs Pendo user onboarding UI-mallit

Molemmissa työkaluissa on valittavana useita käyttöliittymämalleja.

Sovelluksissa käytetään diaesityksiä, modaaleja, työkaluvihjeitä ja pikanäppäimiä.

Kuvakaappaus Appcuesin käyttöliittymämalleista.
Valitse työhön paras käyttöliittymämalli.

Pendo sen sijaan tarjoaa kolme ensisijaista käyttöliittymämallia: valolaatikot (jotka ovat lähinnä eräänlainen modaali), bannerit ja työkaluvihjeet.

Kuvakaappaus Pendon käyttöliittymän vaihtoehdoista.
Pendon kolme käyttöliittymävaihtoehtoa tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja.

Kuinka paljon tämä maksaa?

Kaikki nämä vaihtoehdot ovat saatavilla Pendon maksuttomassa ja Appcuesin aloituspaketissa.

Parempi vaihtoehto onboarding-ohjelmistolle

Pendon ja Appcuesin 3 ja 4 vaihtoehtoon verrattuna Userpilot tarjoaa 6 erilaista käyttöliittymämallia: modaalin, diaoutin, työkaluvihjeen, hotspotin, natiivit työkaluvihjeet ja bannerit.

Sinulla on kaksi pääasiallista tapaa herättää nämä eloon:

  • Virtausten avulla, joissa erilaiset kuviot ja toimet ketjutetaan toisiinsa vuorovaikutteisten oppaiden luomiseksi).
  • Valonheittimien avulla voit luoda staattisempia kokemuksia, kuten hotspotteja tai bannereita.
Kuvakaappaus Userpilotin käyttöliittymän vaihtoehdoista
Suunnittele tehokkaita tuotekokemuksia Userpilotin avulla.

Appcues vs Pendo tuotekierrokset ja oppaat

Tuotekierrokset ovat olennainen osa tehokasta tuotekokemusta. Ne koostuvat tavallisesti erilaisten aloituselementtien järjestämisestä yhteen, jotta uusi käyttäjä voi suorittaa tehtävänsä.

Pendo ja Appcues tarjoavat molemmat version tästä ominaisuudesta (vaikka ne kutsuvatkin niitä “oppaiksi” ja “virtauksiksi”).

Pendon tuotekierrokset ovat lähinnä työkaluvihjeiden sarja. Ne tekevät työnsä, mutta ne eivät ole erityisen käyttäjäystävällisiä.

Kuvakaappaus Pendon tuotekierroksesta
Työkaluvihjeiden järjestäminen peräkkäin on “karkea ja valmis” tapa rakentaa tuotekierroksia.

Appcuesissa on useita valmiita malleja, joten oman kierroksen luominen ei vie juuri aikaa. Siinä on kuitenkin pari haittapuolta.

Peruspaketti ei sisällä minkäänlaisia räätälöintimahdollisuuksia. Jos päätät päivittää Appcuesin Growth-pakettiin, voit muokata elementtejä, kuten työkaluvihjeitä tai modaaleja, vain muokkaamalla CSS:ää suoraan.

Tämä tarkoittaa enemmän koodausta – ja enemmän kehittäjien osallistumista – kuin luulisi.

Kuvakaappaus Appcuesin tuotekierroksesta.
Mukauttaminen on mahdollista vain edistyneissä Appcues-suunnitelmissa.

Kuinka paljon tämä maksaa?

Voit rakentaa 3 opasta Pendon ilmaisella suunnitelmalla. Voit käyttää Appcuesin kanssa vain perusmalleja, ellet päivitä heidän kasvusuunnitelmaansa (joka alkaa 879 dollarista).

Parempi vaihtoehto onboarding-ohjelmistolle

Erityisesti verrattuna Appcuesin ja Pendon rajallisiin muokkausmahdollisuuksiin Userpilot on todella kooditon työkalu.

Jopa alimmassa Traction-paketissa voit muokata täysin jokaista käyttöliittymäelementtiä suoraan yksinkertaisessa editorissa, joten työkalua voivat käyttää myös muut kuin tekniset tiimit (kuten markkinointi- tai asiakaspalvelutiimit).

Toinen ero on joustavuus.

Appcues-mallit ohjaavat kaikki käyttäjät hyvin lineaarisella tavalla kiinteään perehdyttämistapahtumien sarjaan. Sen sijaan Userpilot tunnistaa, että kaksi käyttäjää ei ole vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa samalla tavalla. Sen avulla voit luoda räätälöityjä, täysin vuorovaikutteisia kierroksia, jotka käynnistyvät käyttäjien toimien perusteella.

Appcues vs Pendo-tarkistuslistat

Tarkistuslistat ovat erittäin tehokkaita käyttöönotto-ominaisuuksia, joita kannattaa etsiä kaikista käyttäjien käyttöönotto-ohjelmistoista. Sekä Pendo että Appcues tarjoavat niitä käyttäjilleen, mutta niissä on joitakin keskeisiä eroja.

Appcues tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää interaktiivisia, mukautettavia tarkistuslistoja, jotka on kohdennettu tietyille käyttäjäsegmenteille. Pendon tarkistuslistat ovat saatavilla vain resurssikeskuksen kautta, mikä tarkoittaa, että asiakkaiden on napsautettava ohje-painiketta päästäkseen niihin käsiksi, ja ne tarjoavat vähemmän räätälöintimahdollisuuksia.

Kuvakaappaus Pendon resurssikeskuksesta.
Tarkistuslistojen käyttäminen resurssikeskuksen kautta ei ole nopein vaihtoehto.

Kuinka paljon tämä maksaa?

Appcues-tarkistuslistat ovat saatavilla vain 879 dollaria/vko maksavassa Growth-suunnitelmassa (joka laskutetaan vuosittain). Se on itse asiassa halvempi vaihtoehto kuin Pendo, jossa ne ovat saatavilla vain Pro-paketissa (joka joidenkin verkkoarvostelujen mukaan voi maksaa jopa 5 000 dollaria vuodessa).

Parempi vaihtoehto onboarding-ohjelmistolle

Userpilotissa on monivalintaluettelotoiminto. Voit siis helposti luoda erilaisia tarkistuslistoja, jotka auttavat käyttäjiä siirtymään virstanpylväästä toiseen .

Voit myös rakentaa tehtäviä, joissa on useita käynnistysvaihtoehtoja: suorita skripti, ohjaa käyttäjät URL-osoitteeseen tai käynnistä virtaus. Voit jopa yksinkertaisesti merkitä tehtävät valmiiksi heti alkuunsa ja kannustaa käyttäjiäsi jatkamaan.

Kaikista vaikuttavin? Hinta. Kaikki tämä on saatavilla aloituspaketissa (joka maksaa 249 dollaria kuukaudessa).

Kuvakaappaus Userpilotin tarkistuslistoista.
Userpilotissa on saatavilla useita vaihtoehtoja – jopa peruspaketeissa.

Appcues vs Pendo resurssikeskus

Pendo voittaa tämän erän yksinkertaisesta syystä: Appcues ei tue sovelluksen sisäisten resurssikeskusten rakentamista.

Pendon resurssikeskusta pidetään sovelluksen sisäisenä oppaana, ja se tarjoaa keskeiset toiminnot, joita olet tottunut odottamaan: pääsyn erilaisiin apu- ja tukipalveluihin.

Pendo ei kuitenkaan salli moduulien ryhmittelyä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden on ehkä selattava erittäin pitkää luetteloa löytääkseen etsimänsä vastauksen.

Pendo Resource Centerin kuvakaappaus.
Pendon resurssikeskus on melko yksinkertainen.

Kuinka paljon tämä maksaa?

Pendon hinnoittelu ei ole erityisen selkeä: ei ole selvää, onko tämä toiminto saatavilla Team-paketissa vai pitääkö sinun päivittää Pro- tai Enterprise-versioon.

Siitä huolimatta se on merkittävä investointi, kun otetaan huomioon hieman yksinkertainen käyttöliittymä ja rajallinen valikoima mukautusvaihtoehtoja.

Parempi vaihtoehto onboarding-ohjelmistolle

Userpilotin vaikuttava resurssikeskusominaisuus tarjoaa huomattavasti paremmat toiminnot kuin Pendo, ja se on saatavilla kaikissa Userpilotin suunnitelmissa.

Yksi esimerkki on moduulien ryhmittely, jonka avulla voit ryhmitellä samankaltaisia alueita temaattisesti (ilman koodausta). Tämä helpottaa asiakkaidesi pääsyä etsimänsä tuen piiriin.

Kuvakaappaus Userpilotin resurssikeskuksesta.
Userpilot tarjoaa tehokkaan resurssikeskusominaisuuden.

Userpilotin avulla voit myös tarjota sovelluksen sisäistä tukea suoraan käyttäjille. Se, että käyttäjiä ei ohjata uudelleen kolmannen osapuolen sovelluksiin, parantaa huomattavasti käyttäjiesi yleistä tuotekokemusta.

Appcues vs Pendo analytiikka

Tuoteanalytiikka on tärkeä tietokokonaisuus jokaiselle osaavalle tuotepäällikölle, erityisesti käyttäjien käyttöönoton yhteydessä.

Appcuesilla on jonkin verran rajalliset valmiudet, ja se tarjoaa Essentials-tasollaan seurantaa ja seurantaa enintään 10 ominaisuudelle.

Pendo on kruunu tällä alalla, ja sen vaikuttava maine syvällisten analyysiominaisuuksien ansiosta. Voit käyttää käyttäytymismallien tunnistamista, seurata säilyttämisastetta ajan mittaan tai havaita käyttäjän matkan keskeytymiskohdat.

Käyttäjäpalautteen keräämisessä Pendo jää kuitenkin jälkeen. NPS:n sijasta Pendolla on oma mittari – Product Engagement Score (PES) – joka on yhdistelmä hyväksyntää, pysyvyyttä ja kasvua.

Kuinka paljon tämä maksaa?

Jos et hanki yhtä korkeamman tason jäsenyyksistä, et saa Pendossa mukautettavia raportteja, PES-pisteitä, kyselyitä ja NPS-analyysejä, joten käytössäsi on vain perusanalytiikka.

Kuvakaappaus Pendon hinnoittelusta.
Pendon ilmaispaketti tarjoaa rajalliset ominaisuudet.

Appcuesin tilanne on samanlainen.

Appcuesin kuvakaappaus.
Growth- ja Enterprise-paketit tarjoavat käyttäjille paljon enemmän.

Parempi vaihtoehto onboarding-ohjelmistolle

Laajennettujen tuoteanalyysiominaisuuksien lisäksi Userpilot mahdollistaa myös laadullisten tietojen keräämisen käyttäjien mielipiteistä.

Voit myös tehdä kokeiluja A/B-testauksen avulla, mikä on merkittävä etu Pendoon verrattuna.

a/b testaus userpilot kojelauta
Sovelluksen sisäisten virtojen A/B-testaaminen Userpilotissa

Appcues vs Pendo hinnoittelun vertailu

Appcuesilla ja Pendolla on molemmilla eri vahvuusalueet.

Niillä on kuitenkin myös jotain yhteistä: jos haluat todella alkaa hyödyntää sovelluksesi arvoa, olipa kyse sitten analytiikasta tai tuesta, aloituspaketit eivät yksinkertaisesti sovellu tarkoitukseen.

Kuvakaappaus Pendon hinnoitteluvaihtoehdoista
Pendolla on saatavilla erilaisia suunnitelmia.

Jos haluat välttää kriittiset rajoitukset käyttöönottokokemuksessasi, sinun on päivitettävä kalliimpiin paketteihin.

Kuvakaappaus Appcuesin hinnoitteluvaihtoehdoista.
Useimmille keskisuurille ja suurille SaaS-tuotteille Essentials-paketti ei riitä.

Sen sijaan Userpilot tarjoaa valtavan valikoiman ominaisuuksia jopa ilmaisella ja aloittelevalla tasolla. Se tarjoaa ennennäkemättömän räätälöinnin ja joustavuuden tason, jota tukevat vaikuttavat analytiikkaominaisuudet. Se sopii sekä suurille että pienille yrityksille.

Päätelmä

Jotta SaaS-yritykset voivat selviytyä ja menestyä, niiden on saatava käyttäjien aloitus oikein. Siksi on erittäin tärkeää valita oikeat työkalut työhön.

On otettava huomioon monia näkökohtia hinnoittelusta toiminnallisuuteen, turvallisuuteen ja käyttöönoton helppouteen. Kun otetaan huomioon, miten Appcues ja Pendo pärjäävät Userpilotille, valinta on suhteellisen helppo.

Haluatko rakentaa tuotekokemuksia ilman koodia? Varaa esittelypuhelu tiimimme kanssa ja aloita!

previous post next post

Leave a comment