16 parasta esimerkkiä uuden tuotteen julkaisuun liittyvästä sähköpostiviestistä + parhaat käytännöt

Voiko uuden tuotteen julkaisusähköposti vaikuttaa tuotteen omaksumisasteeseen? Miksi tuotejulkistussähköpostit ovat tärkeitä onnistuneelle tuotejulkistamisstrategialle?

Jos etsit vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin, meiltä saat vastauksen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi ja miten sähköposteja käytetään uusien tuotteiden lanseerauskampanjoissa, sekä koottu luettelo uusien tuotteiden lanseerausilmoitussähköposteista.

Vastuuvapauslauseke: Tutustu sovelluksen sisäisiin tuotejulkistuksiin -artikkeliin, josta saat lisätietoja siitä, miten voit ilmoittaa uusista tuotepäivityksistä ja ominaisuuksista sovelluksen sisäisellä ohjeistuksella, ei vain sähköpostitse.

TL;DR

  • Tuotteen lanseeraussähköposti on olennainen osa tuotteen lanseerauksen markkinointistrategiaa, ja sen tarkoituksena on tiedottaa käyttäjille, joko nykyisille tai potentiaalisille, uudesta tuotteesta tai ominaisuuden julkaisusta sekä tarjota lisätietoja tapahtuneista muutoksista.
  • Tuotteen julkaisusähköpostit voivat auttaa parantamaan hyväksyntää ohjaamalla passiivisia käyttäjiä takaisin tuotteeseen.
  • Uusien tuotteiden lanseerausten lisäksi sähköposteja voidaan käyttää uusien ominaisuuksien, päivitysten, erikoistarjousten, tapahtumien tai beta-versioiden julkistamiseen.
  • Parhaat käytännöt tuotejulkistussähköpostien kirjoittamisessa: käytä huomiota herättäviä otsikkorivistöjä, suunnittele sähköpostiviestien sarja, segmentoi kohdeyleisösi, käytä kuvia ja tuotekuvauksia sekä lisää relevantti toimintakutsu (CTA).
  • Sen sijaan, että käyttäisit satunnaista lanseerausta edeltävää sähköpostimallia, sinun pitäisi nähdä, miten brändit toimittavat tuotejulkistussähköpostinsa kontekstissa. Näin voit oppia heidän kirjoittamistaktiikoistaan ja soveltaa niitä omiin tuotejulkistussähköposteihisi.
  • Vaikka tuotteen lanseeraussähköposti tuo käyttäjät sovelluksen sisälle, sen yhdistäminen sovelluksen sisäiseen opastukseen voi lisätä käyttöastetta. Käytä siihen tuotteen hyväksyntätyökalua (Tutustu Userpilotiin).

Mikä on uuden tuotejulkaisun ilmoitussähköposti?

Tuotteen lanseeraussähköposti on olennainen osa tuotteen lanseerauksen markkinointistrategiaa, ja sen tarkoituksena on tiedottaa käyttäjille, joko nykyisille tai potentiaalisille, uudesta tuotteesta tai ominaisuuden julkaisusta sekä tarjota lisätietoja tapahtuneista muutoksista.

Tuotteen lanseeraussähköpostit kertovat käyttäjille, milloin tuote on saatavilla, mitä ongelmia se ratkaisee ja miten he voivat saada sen käyttöönsä tai löytää lisätietoja.

Miksi uusien tuotteiden julkaisusähköpostit ovat tärkeitä?

Oikein käytettynä tuotejulkistussähköpostit auttavat sinua parantamaan tuotteen hyväksymisastetta.

On hyvin todennäköistä, että käytät sovelluksen sisäisiä ilmoituksia pitämään käyttäjiäsi sitoutuneina ja ajan tasalla uusista julkaisuista ja tuotepäivityksistä. Tämä on suorin tapa tavoittaa käyttäjät.

Mutta kun yrität sitouttaa käyttäjän, joka ei ole aktiivinen, sovelluksen sisäiset markkinointiviestisi eivät tule nähdyksi. Tässä kohtaa sähköpostit tulevat kuvaan mukaan.

Puhumattakaan siitä, että sähköpostien käyttö voi houkutella poisjääneitä käyttäjiä uudelleen, kun tuotteeseen tekemäsi päivitykset ovat sitä, mitä käyttäjä odotti tuotteelta ja niiden puute sai hänet poisjääntiin.

Millaisia ovat uuden tuotteen julkaisusähköpostit?

Tuotteen julkaisusähköpostia voidaan pitää sateenvarjoterminä muutamille erilaisille sähköposteille, kuten:

  • Tuotteiden julkaisusähköpostit, joissa ilmoitetaan tuotejulkaisuista ja jotka sisältävät julkaisutiedotteita.
  • Uuden ominaisuuden ilmoitussähköpostit, joilla ilmoitetaan uuden ominaisuuden saatavuudesta.
  • Ennakkotilausjulkaisusähköpostit, joilla tarjotaan varhainen pääsy tuotteeseen ennen sen virallista lanseerausta.
  • Tulevaisuuden myyntituotteen julkaisusähköpostit, joilla tarjotaan käyttäjille kannustimia päivittää uusia ominaisuuksia sisältäviin premium-paketteihin.

Kummankin tarkoitus on samanlainen, mutta voit käyttää niitä eri tilanteissa riippuen sähköpostimarkkinointistrategiastasi ja asiakassuhteestasi.

Tuotteen julkaisusähköpostit

Kuten nimestä voi päätellä, tuotejulkaisusähköpostit ovat niitä, jotka yleensä sisältävät tuotejulkaisutiedotteita ilmoitusten lisäksi. Nämä ovat osa isompia tuotejulkistuskampanjoita, ja ne sisältävät enemmän yksityiskohtia kuin pelkkä ominaisuusjulkistussähköposti.

SparkToro ilmoittaa suurista päivityksistä

Uuden ominaisuuden ilmoitussähköpostit

Koska tuotteen parantaminen ja uusien ominaisuuksien lisääminen on jatkuva prosessi, ominaisuusilmoitussähköpostit ovat samanlaisia kuin tuotteen lanseeraussähköpostit, mutta niissä ilmoitetaan uuden ominaisuuden saatavuudesta.

Katso alla oleva esimerkki Slidesharesta, jossa he esittelevät uuden rajaustoiminnon.

SlideShare esittelee Clipping-toiminnon julkaisun

Ennakkotilauksen julkaisusähköpostit

Tehokkaassa tuotejulkistuksessa on muutakin kuin yksi sähköposti. Tässä kohtaa ennakkotilauksen julkaisusähköpostit tulevat kuvaan.

Nämä sähköpostit ovat yleensä osa tuotteen lanseeraussähköpostisarjaa. Vaikka tuote ei ole vielä saatavilla, he tarjoavat heille mahdollisuuden varmistaa käyttöoikeus heti, kun se lanseerataan, mahdollisesti ennen muita “tavallisia” käyttäjiä.

Tällaiset sähköpostiviestit auttavat sinua luomaan hypeä tuotteesi ympärille ja voivat jopa auttaa sinua saamaan käyttäjiltä varhaisen sitoutumisen.

Esimerkki sähköpostiviestistä, jossa tarjotaan tuotteen ennakkotilausmahdollisuus.

Tulevien myyntituotteiden julkaisusähköpostit

Myyntitiimisi saattaa haluta pyrkiä houkuttelemaan uudelleen käytöstä poistuneita käyttäjiä tai kannustamaan aktiivisia käyttäjiä, jotka vielä käyttävät ilmaista kokeilujaksoa tai freemium-suunnitelmaa, päivittämään.

Käyttämällä tulevia myyntisähköpostiviestejä voit tarjota kertaluonteisen alennuksen käyttäjille, jotka haluavat hyötyä uudesta ominaisuudesta tai tuoteparannuksesta, joka on saatavilla vain premium-tilauksissa.

Esimerkkinä tästä olisi Squarespacen sähköposti, jossa on rajoitetun ajan tarjous lisäominaisuudesta.

Rajoitetun ajan tarjous Squarespacelta

Mitkä ovat parhaat käytännöt uusien tuotejulkistussähköpostien kirjoittamiseen?

Ei riitä, että lähetät sähköpostiviestin, jossa ilmoitat tuotteen lanseerauksesta, vaan sinun on varmistettava, että lähetät sen oikealle kohderyhmälle ja optimoit kopion sitoutumista varten.

Luo huomiota herättävä sähköpostin otsikkorivi

Aiheisiin liittyvissä riveissä on muutama asia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

-Tutki kohdeyleisösi äänenkäyttöä esimerkiksi haastattelujen tai kyselyjen avulla ja käytä kieltä, joka todennäköisesti vastaa yleisöäsi.

– keskity kaikkien yksityiskohtien selkeyteen sen sijaan, että yrität olla nokkela tai kiehtova, jotta viesti välittyisi oikein ja jotta sähköpostin sisältöä voitaisiin odottaa.

– Pidä se 25-30 merkin pituisena, koska useimmat käyttäjät näkevät sen mobiililaitteillaan, ja käytä esikatseluriviä ehkä aiheen jatkeena, jotta voit välittää ylimääräisen merkin.

Suunnittele tuotteen lanseerauksen ilmoitussähköpostien sarja

Älä luota siihen, että viesti välittyy vain yhteen sähköpostiviestiin, sillä se voi helposti jäädä huomaamatta. Suunnittele sen sijaan sarja sähköposteja, jotka lähetetään tuotteen lanseerauskampanjan eri vaiheissa. Seuraavassa on joitakin sähköposteja, joita kannattaa harkita.

– Kutsu beta-julkaisu – Kutsu valittu joukko käyttäjiä osallistumaan tuotteen testaamiseen ennen julkaisua.

– Teaser-sähköposti – lähetä tämä pari viikkoa ennen julkaisua ja kerro käyttäjille, että uusi ominaisuus on tulossa pian (mukaan lukien julkaisupäivä) odotuksen luomiseksi.

– Tuotteen lanseerausilmoitussähköposti – lähetä se yhdessä tuotteen julkaisutiedotteiden kanssa ja pyydä käyttäjiä tutustumaan siihen.

– “Jos et huomannut” – muistutussähköpostin lähettäminen voi auttaa, jos käyttäjä ei huomannut ensimmäistä sähköpostia (vältä roskapostia äläkä lähetä sitä käyttäjille, jotka ovat avanneet käynnistyssähköpostin).

Lähetä sähköpostia oikeille käyttäjille segmentoinnin avulla

Käyttäjätietojesi avulla voit segmentoida käyttäjiäsi ja toimittaa kohdennettuja ja relevantteja viestejä oikealle kohderyhmälle.

Tähän mennessä olet jo tunnistanut ne käyttäjäryhmät, jotka hyötyvät uudesta ominaisuudesta, ja lähettänyt sähköpostia vain heille.

Tee julkaisusähköposteista visuaalisesti miellyttäviä

Tuottaa sisältöä, joka miellyttää lukijoita. Käytä korkealaatuisia valokuvia, grafiikkaa tai kuvakaappauksia.

Tiedotussähköposti ei ole paikka yksityiskohtaisille teknisille eritelmille, joten pidä teksti mahdollisimman vähäisenä.

Esittele tärkeimmät ominaisuudet ja hyödyt napakasti ja tiivistetysti ja liitä mukaan linkki sivustoon, esittelyyn tai esitykseen, jossa on lisätietoja.

Sisällytä CTA:t julkaisusähköposteihisi

Et halua vain kertoa käyttäjille uudesta tuotteesta tai ominaisuudesta, vaan haluat myös, että he ryhtyvät toimiin.

Voit lisätä linkin viralliselle julkaisutiedotussivulle tai kutsua käyttäjää kokeilemaan uutta ominaisuutta tai tuotetta. CTA riippuu sähköpostin tyypistä ja tavoitteestasi.

16 Paras tuote lanseeraus sähköposti esimerkkejä

Vaikka internetissä on saatavilla paljon tuotejulkistussähköpostimalleja, niiden käyttäminen ei ole luovin mahdollinen lähestymistapa, eikä se tarjoa oikeanlaista personointia.

Sen sijaan alla olevat 16 sähköpostiesimerkkiä voivat inspiroida sinua ja auttaa sinua kehittämään omia tuotejulkistussähköpostiviestejäsi.

#1 WeTransferin Collect

Tämä tuote-esittelysähköposti ilmoittaa WeTransferin uudesta tuotteesta, Collect.

Siinä on kuva, joka viittaa sovelluksen tärkeimpään ominaisuuteen eli kykyyn kerätä digitaalista sisältöä helposti. Se näyttää tuotteen arvon asiaankuuluville käyttäjille ja seuraa sitä CTA-kohdalla, joka ohjaa käyttäjät sivulle, jossa on lisätietoja.

WeTransferin fiksu vetoaminen käyttäjien hyvään makuun Collectin lanseeraussähköpostissa.

#2 Miro- ja Zoom-integraatio

Tässä on esimerkki Miron lähettämästä sähköpostiviestistä, jossa muistutetaan käyttäjiä uudesta ominaisuudesta.

Siinä on hieno lyhyt otsikkorivi, joka kertoo lukijalle uuden ominaisuuden tärkeimmän hyödyn, ja se sisältää kuvakaappauksen siitä, miltä integrointi Zoomin kanssa näyttää käytännössä, sekä CTA-rivin, joka kehottaa käyttäjää lukemaan siitä lisää.

Miro- ja Zoom-integraatio. Ilmoitus, jota monet käyttäjät odottivat.

#3 Mailchimp

Mailchimp tarjoaa käyttäjilleen tässä beta-vaiheen julkistussähköpostissa varhaisen pääsyn uuteen verkkosivuston rakentajaan. Tuotteen pääominaisuuksien yhteenvedon jälkeen on CTA-kohta, jossa lukijaa kannustetaan kokeilemaan tuotetta ja antamaan palautetta.

Mailchimpin sähköpostiviesti uudesta tuotejulkistuksesta

#4 Hootsuiten uudet Facebook-ominaisuudet

Tässä tuotepäivityksen ilmoitussähköpostissa Hootsuite esittelee joukon uusia ominaisuuksia Facebook-käyttäjille.

Ne korostavat, että ominaisuudet otetaan käyttöön vastauksena käyttäjien tarpeisiin.

Ominaisuuksista tehdään vain lyhyt yhteenveto, mutta lukijoille annetaan mahdollisuus osallistua tilaisuuteen, jossa uusia ominaisuuksia esitellään.

# 5 Figman FigJam

Figma julkisti online-valkotaulutyökalunsa FigJamin julkaisusähköpostissa, joka koostuu yhdestä kuvasta, joka on luotu itse työkalulla.

Mikä olisikaan parempi tapa esitellä uutta tuotetta toiminnassa?

Kopiossa on lyhyt kuvaus FigJamin tarkoituksesta, jonka jälkeen kerrotaan, mitä käyttäjät voivat saavuttaa sen avulla.

Figman uuden tuotteen julkaisusähköposti

#6 Grammarly

Uuden ominaisuuden julkaisusähköposti , jossa ilmoitetaan eri tekstityylien tuesta, on jaettu kahteen osaan: grafiikkaan, jossa esitellään uusia työkalurivin ominaisuuksia, ja tekstiin, jossa kerrotaan, mitä uudet ominaisuudet ovat ja miten niitä käytetään.

Lanseerausviestiä seuraa painike, joka voi viedä käyttäjät blogikirjoitukseen tai aloitussivulle, josta he voivat saada lisätietoja.

Aihe ja otsikko, Kirjoita tekstisi tyylillä, ovat myös hieno ja erittäin nokkela tapa esitellä uusi ominaisuus.

Grammarlyn nokkela sanaleikki heidän päivityssähköpostissaan

#7 Doit

Tässä on hyvä esimerkki Doitin beta-julkaisusähköpostista , jossa lukijoille kerrotaan tuotteen lanseerauksen jälkeen tehdyistä parannuksista.

Se on muotoiltu henkilökohtaiseksi sähköpostiksi, joka puhuttelee lukijaa suoraan, ja se sisältää kuvakaappauksen, jota seuraa CTA-pyyntö – asiakaspalautteen pyytäminen ilmaisen tilin luomisen jälkeen.

Doitin ominaisuuspäivityksen ilmoitussähköposti

#8 Designmodo

Designmodo on toinen yritys, joka päätti käyttää julkistamaansa tuotetta julkaisusähköpostin tuottamiseen, koska juuri sitä varten Postikortit ovat olemassa.

Sähköposti näyttää upealta, perustuu laadukkaaseen visuaaliseen ilmeeseen ja lyhyeen tuotekuvaukseen sekä linkkiin esittelyyn, josta löytyy lisätietoja.

Designmodo käyttää omaa uutta tuotettaan julkaisusähköpostin tuottamiseen.

#9 Loom

Loom ilmoittaa kuukausittaisessa uutiskirjeessään kaikista uusista ominaisuuksista, joita se on lisännyt tuotteeseensa.

Sen lisäksi, että he pitävät käyttäjät ajan tasalla, he käyttävät sähköpostia kouluttaakseen heitä nykyisistä tuoteominaisuuksista Kuukauden vinkillä.

Lopuksi on CTA-kohteita, mukaan lukien kutsu beta-version julkaisuun.

Loomin kuukausittainen uutiskirje päivityksineen .

#10 Farewill

Farewillin uuden tuotteen lanseeraussähköposti on hyvä esimerkki siitä, miten monimutkaisesta aiheesta voidaan tehdä hieman helpompi keskustella.

Se ottaa käyttöön puhelimitse tarjottavan testamentin kirjoittamispalvelun täydentääkseen tarjontaansa.

Sähköposti on suunnattu niille käyttäjille, jotka eivät voi käyttää verkkopalvelua, ja tarjoaa heille vaihtoehdon. Siinä on CTA, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden varata takaisinsoitto.

Farewillin uusi tuotejulkaisusähköposti

#11 Havenly

Havenlyn sähköposti on klassinen esimerkki teaser-sähköpostista.

Se alkaa CTA:lla (Pidä silmäsi auki ja postilaatikkosi päivitettynä).

Siinä mainitaan edelleen uusi tuote, mutta ei anneta mitään tietoa siitä, mikä se on. Näin he rakentavat hypeä uuden tuotteensa lanseerauksen ympärille.

Havenly tarjoaa kurkistuksen uuteen ominaisuuteensa saadakseen ihmiset innostumaan asiasta.

#12 InVisionin Craft Freehand -sovellus

InVisionin uuden tuotteen lanseerauksesta kertova sähköpostiviesti koostuu kahdesta eri osasta.

Ensimmäisessä esitellään uusi tuote, Craft Freehand, ja käyttäjät näkevät kuvakaappauksia, joissa näytetään, miten suunnittelijat voivat käyttää sitä työskennellä yhdessä uusien luomustensa parissa.

Toisessa osassa esitetään yhteenveto ominaisuuksista.

Molemmissa osissa on painikkeet, jotka vievät käyttäjät tuotteeseen, jota he voivat alkaa käyttää ilmaiseksi.

InVision julkistaa uuden tuotteensa, Craft Freehandin, lanseerauksen

#13 Tuotevetoinen huippukokous

ProductLed-tapahtumakutsusähköposti tarjoaa alennuksen rajoitetun ajan.

Toisaalta se antaa käyttäjille yksinoikeuden tunteen, mutta mikä tärkeämpää, se kannustaa heitä sitoutumaan varhaisessa vaiheessa.

ProductLed Summit käynnistää alennussähköpostikampanjan.

#14 Blissfully

Blissfullyn tuotepäivitysilmoitussähköpostissa on 4 osiota.

Ensimmäisessä osassa esitellään asiayhteys ja osoitetaan, miten heidän tuotteensa uusi versio sopii tähän asiayhteyteen. Tätä seuraa graafinen kuva ja kattava erittely niiden tarjoamista ominaisuuksista, ja lopuksi on upotettu video, jossa esitellään tuotetta.

Sähköposti on muotoiltu henkilökohtaiseksi sähköpostiviestiksi, ja viimeinen CTA-kohta on loppurivillä (Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta, haluaisimme kuulla sinusta).

Blissfullyn sähköpostiviesti, jossa ilmoitetaan heidän tuotteensa täydellisestä uudistuksesta.

#15 Asana

Tämä Asanan sähköposti viestii tehokkaasti uudesta tuotepäivityksestä ja sen hyödyistä selittämällä, miten muutokset tarjoavat parempia ratkaisuja heidän JTBD-asiakkailleen.

Samalla se myös myöntää, että muutos voi olla vaikeaa, ja tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden palata vanhaan kokemukseen rajoitetun ajan.

Alimmainen CTA-kohta kehottaa käyttäjiä antamaan palautetta ja ohjaa heidät lisäresursseihin, joista he saavat lisätietoja. Tämä on tehokas taktiikka kerätä palautetta tulevaa tuotekehitystä varten.

#16 Trello Inspiraatio

Lopetamme Trellon uuden ominaisuuden esittelysähköpostin – Trello Inspiration – kanssa. Se alkaa kysymyksellä, joka houkuttelee käyttäjiä, antaa heille keinon löytää vastauksia ja sen jälkeen toinen CTA-kohta kannustaa heitä lähettämään omia esimerkkejään ja siten edistämään ominaisuuden kasvua.

Trellon kutsu inspiroitua - ja inspiroida muita ihmisiä.

Keskeiset asiat

Uusien tuotteiden julkaisusähköpostit ovat tehokas tapa tavoittaa käyttäjiäsi. Ne voivat olla erityisen hyödyllisiä, kun halutaan saada uudelleen mukaan käyttäjät, jotka ovat lopettaneet tuotteen käytön, eikä vain pitää nykyisiä käyttäjiä ajan tasalla.

Viime kädessä tuotejulkistussähköpostien tavoitteena on tiedottaa käyttäjille ja saada heidät sitoutumaan tuotteeseen.

Sähköpostiviestit tuovat käyttäjät tuotteen sisälle, mutta uuden ominaisuuden käyttöönoton edistämiseksi niitä kannattaa käyttää yhdessä sovelluksen sisäisten ohjausviestien kanssa.

Hanki Userpilot-demo ja aloita kommunikointi käyttäjien kanssa tuotteen sisällä työkaluvihjeiden, modaalien, tarkistuslistojen ja muiden käyttöliittymämallien avulla.

previous post next post

Leave a comment