16 bästa exempel på e-postmeddelanden för lansering av nya produkter + bästa praxis

16-Best-New-Product-Release-Email-Examples-Best-Practices

Kan ett e-postmeddelande om lansering av en ny produkt påverka hur många som använder produkten? Varför är e-postmeddelanden om produktlanseringar viktiga för en framgångsrik produktlanseringsstrategi?

Om du letar efter svar på ovanstående frågor har vi något för dig.

Den här artikeln handlar om varför och hur man använder e-post vid lansering av nya produkter och innehåller en lista med e-postmeddelanden för lansering av nya produkter.

Ansvarsfriskrivning: Läs vår artikel om produktlanseringar i appen för mer information om hur du meddelar nya produktuppdateringar och funktioner med hjälp av vägledning i appen, inte bara via e-post.

TL;DR

  • Ett e-postmeddelande om produktlansering är en viktig del av en marknadsföringsstrategi för produktlansering och det är tänkt att informera användare, antingen nuvarande eller potentiella, om en ny produkt eller funktionslansering samt erbjuda mer information om de förändringar som inträffade.
  • E-postmeddelanden om produktlanseringar kan bidra till att förbättra adoptionsgraden genom att få inaktiva användare att återvända till produkten.
  • Förutom helt nya produktlanseringar kan e-postmeddelanden användas för att informera om nya funktioner, uppdateringar, specialerbjudanden eller bjuda in till evenemang eller beta-lanseringar.
  • Bästa praxis när du skriver e-postmeddelanden om produktlanseringar: använd uppseendeväckande ämnesrader, planera en sekvens av e-postmeddelanden, segmentera din målgrupp, använd bilder och skärmdumpar av produkter och lägg till en relevant uppmaning till handling (CTA)
  • Istället för att använda en slumpmässig mall för e-post före lansering bör du se hur varumärken levererar sina e-postmeddelanden om produktlansering i sitt sammanhang. På så sätt kan du lära dig av deras skrivtaktik och tillämpa den på dina egna e-postmeddelanden om produktlansering.
  • Ett e-postmeddelande om produktlansering tar användarna in i appen, men om det kombineras med vägledning i appen kan det öka användningsgraden. Använd ett verktyg för produktadoption för detta (kolla in Userpilot)

Vad är ett e-postmeddelande om lansering av en ny produkt?

Ett e-postmeddelande om produktlansering är en viktig del av en marknadsföringsstrategi för produktlansering och det är tänkt att informera användare, antingen nuvarande eller potentiella, om en ny produkt eller funktionslansering samt erbjuda mer information om de förändringar som inträffade.

E-postmeddelanden om produktlanseringar informerar användarna om när produkten kommer att finnas tillgänglig, vilka problem den kommer att lösa, hur de kan få tillgång till den eller hitta mer information.

Varför är e-postmeddelanden om nya produktlanseringar viktiga?

Om de används på rätt sätt kan e-postmeddelanden om produktlanseringar hjälpa dig att förbättra dina produktanvändningsfrekvenser.

Det finns en stor chans att du använder meddelanden i appen för att hålla dina användare engagerade och uppdaterade med information om nya utgåvor och produktuppdateringar. Detta är det mest direkta sättet att nå ut till användarna.

Men när du försöker engagera en användare som är inaktiv har dina marknadsföringsmeddelanden i appen ingen chans att bli sedda. Det är här som e-postmeddelanden kommer in i bilden.

För att inte tala om att e-post kan återengagera användare som slutat använda produkten när de uppdateringar du har gjort är vad användaren förväntade sig av produkten och bristen på den gjorde att de slutade använda den.

Vad finns det för olika typer av e-postmeddelanden om nya produkter?

E-post med produktreleaser kan betraktas som ett paraplybegrepp för några olika typer av e-postmeddelanden, t.ex:

  • E-postmeddelanden om produktreleaser för att meddela produktreleaser och inkludera release notes.
  • E-postmeddelanden om nya funktioner för att meddela att en ny funktion är tillgänglig.
  • E-postmeddelanden om förbeställningar för att erbjuda tidig tillgång till produkten innan den officiella lanseringen.
  • E-postmeddelanden om framtida försäljningsprodukter för att erbjuda incitament för användare att uppgradera till premiumplaner med nya funktioner.

Det övergripande syftet med var och en av dem är liknande, men du kan använda dem i olika situationer beroende på din e-postmarknadsföringsstrategi och kundrelation.

E-postmeddelanden om produktlanseringar

Som namnet antyder är e-postmeddelanden om produktrelease de som vanligtvis innehåller produktreleaseanteckningar ovanpå tillkännagivandet. Dessa är en del av större produktlanseringskampanjer och innehåller mer information än ett enkelt e-postmeddelande om lansering av en ny funktion.

SparkToro tillkännager stora uppgraderingar

E-postmeddelanden om nya funktioner

Eftersom det är en kontinuerlig process att förbättra produkten och lägga till nya funktioner liknar e-postmeddelanden med funktionsmeddelanden ett e-postmeddelande om produktlansering, med skillnaden att de meddelar att en ny funktion är tillgänglig.

Kolla in exemplet nedan från Slideshare där de presenterar sin nya klippfunktion.

SlideShare introducerar lanseringen av Clipping-funktionen

E-postmeddelanden om förhandsbeställning

En effektiv produktlansering kräver mer än bara ett e-postmeddelande. Det är här som e-postmeddelandena om förbeställningar kommer in.

Dessa e-postmeddelanden är vanligtvis en del av en e-postsekvens för produktlansering. Även om produkten ännu inte är tillgänglig erbjuder de dem en chans att säkra tillgång så snart den lanseras, eventuellt före andra “vanliga” användare.

Sådana e-postmeddelanden hjälper dig att skapa hype kring din produkt och kan till och med hjälpa dig att få tidigt engagemang från användarna.

Ett exempel på ett e-postmeddelande om produktlansering som erbjuder ett förbeställningsalternativ

E-postmeddelanden om framtida försäljningsprodukter

Ditt säljteam kanske vill rikta in sig på att åter engagera användare som slutat eller ge de aktiva som fortfarande använder den kostnadsfria provperioden eller freemium-planen incitament att uppgradera.

Genom att använda framtida försäljningsmejl kan du erbjuda en engångsrabatt till användare som vill dra nytta av en ny funktion eller produktförbättring som endast kommer att vara tillgänglig för premiumabonnemang.

Ett exempel på det skulle kunna vara Squarespaces e-post med ett tidsbegränsat erbjudande för en extra funktion.

Ett tidsbegränsat erbjudande från Squarespace

Vilka är de bästa metoderna för att skriva e-postmeddelanden om lansering av nya produkter?

Det räcker inte att skicka ett e-postmeddelande för att tillkännage din produktlansering, du måste se till att du skickar det till rätt målgrupp och optimera texten för engagemang.

Skapa en ämnesrad som fångar uppmärksamheten

Det finns några saker att tänka på när det gäller ämnesrader:

-Undersök hur din målgrupp uttrycker sig, t.ex. genom intervjuer eller enkäter, och använd det språk som sannolikt kommer att uppfattas av din målgrupp.

– fokusera på tydligheten i alla detaljer snarare än att försöka vara kvick eller spännande, för att förmedla budskapet på rätt sätt och skapa förväntan på innehållet i e-postmeddelandet.

– håll den 25-30 tecken lång eftersom det är vad de flesta användare kan se på sina mobila enheter, och använd kanske förhandsgranskningsraden som en förlängning av ämnesraden för att kommunicera det där lilla extra.

Planera en sekvens av e-postmeddelanden om produktlansering

Förlita dig inte på ett enda e-postmeddelande för att nå ut med budskapet, eftersom det lätt kan missas. Utforma istället en sekvens av e-postmeddelanden som ska skickas i olika skeden av produktlanseringskampanjen. Här är några av de e-postmeddelanden som du kanske vill överväga.

– Inbjudan till betalansering – bjud in en utvald grupp användare att testa produkten innan lansering

– Teaser-mail – skicka detta ett par veckor före lanseringen och låt användarna veta att en ny funktion kommer snart (inklusive lanseringsdatum) för att skapa förväntan

– E-postmeddelande om produktlansering – skicka det tillsammans med information om produktlanseringen och bjud in användarna att kolla in den

– “Om du missade det” – skicka en påminnelse om användaren missade det första e-postmeddelandet (undvik skräppost och skicka inte detta till användare som öppnar lanseringsmeddelandet)

Använd segmentering för att skicka e-post till rätt användare

Använd informationen om dina användare för att segmentera dina användare och leverera fokuserade och relevanta meddelanden till rätt målgrupp.

Vid det här laget borde du ha identifierat de användargrupper som kommer att dra nytta av den nya funktionen, och skickat e-post till just dem.

Se till att e-postmeddelandena är visuellt tilltalande

Producera innehåll som kommer att vara tilltalande för läsarna. Använd foton, grafik eller skärmdumpar av hög kvalitet.

Ett e-postmeddelande om offentliggörande är inte rätt plats för detaljerade tekniska specifikationer, så håll texten till ett minimum.

Använd punktlistor och ett kortfattat språk för att presentera de viktigaste funktionerna och fördelarna, och inkludera en länk till en webbplats, demo eller presentation med mer information.

Inkludera CTA:er i dina e-postmeddelanden

Du vill inte bara informera användarna om den nya produkten eller funktionen, utan du vill också att de ska agera.

Du kan inkludera en länk till din officiella sida med releasenotiser eller bjuda in användaren att prova den nya funktionen eller produkten. Din CTA beror på typen av e-postmeddelande och vad ditt mål är.

16 bästa exempel på e-post vid produktlansering

Det finns många e-postmallar för produktlanseringar tillgängliga på internet, men att använda dem är inte det mest kreativa tillvägagångssättet och det erbjuder inte rätt nivå av personalisering.

Istället kan de 16 e-postexemplen nedan inspirera dig och hjälpa dig att utveckla dina egna e-postmeddelanden för produktlansering.

#1 WeTransfer’s Collect

Detta produktlanseringsmeddelande informerar om WeTransfers nya produkt, Collect.

Den har en bild som anspelar på appens huvudfunktion, dvs. möjligheten att enkelt samla digitalt innehåll. Den visar produktvärdet för relevanta användare och följer det med en CTA som leder användarna till en sida med mer information.

WeTransfers smarta vädjan till sina användares goda smak i deras Collect-lanseringsmejl.

#2 Integration av Miro och Zoom

Här är ett exempel på ett uppföljningsmejl som Miro skickade ut för att påminna sina användare om den nya funktionen.

Den har en bra kort ämnesrad som ger läsaren den största fördelen med den nya funktionen och den innehåller en skärmdump av hur integrationen med Zoom ser ut i praktiken och en CTA-rad som uppmanar användaren att läsa mer om den.

Integration av Miro och Zoom. Ett tillkännagivande som många användare väntat på.

#3 Mailchimp

I detta e-postmeddelande om beta-lansering erbjuder Mailchimp sina användare tidig tillgång till den nya webbplatsbyggaren. Efter sammanfattningen av produktens huvudfunktioner finns det en CTA som uppmuntrar läsaren att prova den och återkomma med sin feedback.

Mailchimps e-postmeddelande om deras nya produktlansering

#4 Hootsuites nya Facebook-funktioner

I detta e-postmeddelande om produktuppdateringar presenterar Hootsuite en uppsättning nya funktioner för Facebook-användare.

De poängterar att funktionerna införs som svar på användarnas behov.

Funktionerna sammanfattas endast kortfattat men läsarna får en chans att delta i ett evenemang där de nya funktionerna kommer att demonstreras.

# 5 Figmas FigJam

Figma presenterade sitt whiteboardverktyg FigJam i ett e-postmeddelande som består av en bild som skapats med själva verktyget.

Finns det något bättre sätt att visa upp den nya produkten i praktiken?

Texten innehåller en kort beskrivning av syftet med FigJam, följt av en uppdelning av vad användarna kan uppnå med hjälp av den.

E-post om lansering av Figmas nya produkter

#6 Grammarly

E-postmeddelandet om de nya funktionerna med stöd för olika textformat är uppdelat i två delar: en grafik som visar de nya funktionerna i verktygsfältet och en text som beskriver vad de nya funktionerna innebär och hur man använder dem.

Lanseringsmeddelandet följs av en knapp som kan ta användarna till ett blogginlägg eller en landningssida där de kan hitta mer information.

Ämnesraden och rubriken, Write Your Text in Style, är också en fin touch och ett mycket fyndigt sätt att introducera den nya funktionen.

Grammarly's fyndiga ordvits i sitt uppdateringsmejl

#7 Doit

Här är ett bra exempel på ett beta-lanseringsmejl från Doit, som informerar läsarna om de förbättringar som har införts sedan produktlanseringen.

Det är utformat som ett personligt e-postmeddelande och vänder sig direkt till läsaren. Det innehåller en skärmdump följt av CTA – en begäran om kundfeedback efter att ha skapat ett kostnadsfritt konto.

E-postmeddelande om uppdatering av Doits funktioner

#8 Designmodo

Designmodo är ett annat företag som bestämde sig för att använda produkten de tillkännager för att producera lanseringsmejlet eftersom det är precis vad Postcards är till för.

E-postmeddelandet ser fantastiskt ut, bygger på högkvalitativa bilder och en kort beskrivning av produkten och en länk till en presentation där mer information kan hittas.

Designmodo använder sin egen nya produkt för att producera e-postmeddelandet.

#9 Vävstol

Loom använder sitt månatliga nyhetsbrev för att meddela alla nya funktioner som de har lagt till i sin produkt.

Förutom att hålla användarna uppdaterade använder de e-postmeddelandet för att utbilda dem om sina befintliga produktfunktioner med månadens tips.

Slutligen finns det CTA:er, inklusive en inbjudan till en beta-lansering.

Looms månatliga nyhetsbrev med uppdateringar .

#10 Farewill

Farewills e-postmeddelande om lanseringen av en ny produkt är ett bra exempel på hur man kan göra ett komplext ämne lite lättare att diskutera.

Det introducerar en telefonbaserad testamentsskrivningstjänst för att komplettera sitt erbjudande.

E-postmeddelandet riktar sig till de användare som inte kan använda onlinetjänsten och erbjuder dem ett alternativ. Det finns en CTA som ger användarna möjlighet att boka en återuppringning.

E-post om nya produkter från Farewill

#11 Havenly

E-postmeddelandet från Havenly är ett klassiskt exempel på ett teaser-mejl.

Det börjar med en CTA (Håll ögonen öppna och inkorgen uppdaterad).

Den fortsätter med att nämna den nya produkten men utan att ge någon information om vad det är. Det är så de bygger upp en hype kring lanseringen av sin nya produkt.

Havenly ger en smygtitt på sin nya funktion för att få folk att bli glada

#12 InVision’s Craft Freehand

InVisions e-postmeddelande om lansering av en ny produkt består av två olika delar.

Den första introducerar den nya produkten, Craft Freehand, och skärmdumpar som visar hur designers kan använda den för att arbeta tillsammans med andra på sina nya kreationer.

I den andra delen sammanfattas funktionerna.

I båda delarna finns knappar som leder användarna till produkten, som de kan börja använda gratis.

InVision tillkännager lanseringen av sin nya produkt, Craft Freehand

#13 Toppmöte om ProductLed

ProductLed-evenemangsinbjudan erbjuder en rabatt under en begränsad tidsperiod.

Å ena sidan ger det användarna en känsla av exklusivitet, men ännu viktigare är att det uppmuntrar dem att göra ett tidigt åtagande.

ProductLed Summit lanserar e-postkampanj med rabatt.

#14 Lycklig

E-postmeddelandet om produktuppdatering från Blissfully har 4 sektioner.

Den första delen introducerar sammanhanget och visar hur den nya versionen av deras produkt passar in i detta sammanhang. Detta följs av en grafik och en omfattande uppdelning av de funktioner de erbjuder och avslutas med en inbäddad video som visar produkten.

E-postmeddelandet är formaterat som ett personligt e-postmeddelande och den slutliga CTA kommer i slutraden (Eventuella frågor och feedback, vi vill gärna höra från dig).

Blissfully's e-postmeddelande om en fullständig översyn av deras produkt

#15 Asana

Detta e-postmeddelande från Asana kommunicerar effektivt den nya produktuppdateringen och dess fördelar genom att förklara hur förändringar erbjuder bättre lösningar för deras JTBDs.

Samtidigt inser man att förändringar kan vara svåra och ger användarna möjlighet att återgå till den gamla upplevelsen under en begränsad tid.

Den nedre CTA:n uppmanar användarna att ge feedback och hänvisar dem till ytterligare resurser för mer information. Detta är en effektiv taktik för att också samla in feedback för framtida produktutveckling.

#16 Trello Inspiration

Vi avslutar med Trellos lanseringsmejl för nya funktioner – Trello Inspiration. Det börjar med en fråga för att locka in användarna, ger dem möjlighet att hitta svaren och följer med en annan CTA för att uppmuntra dem att skicka in sina egna exempel och därmed bidra till funktionens tillväxt.

Trellos inbjudan till att bli inspirerad - och att inspirera andra

Viktiga slutsatser

E-postmeddelanden om nya produktreleaser är ett effektivt sätt att nå ut till dina användare. De kan vara särskilt användbara för att åter engagera de användare som har slutat använda produkten, inte bara för att hålla befintliga användare uppdaterade.

I slutändan är målet med e-postmeddelanden om produktlanseringar att informera och få användarna att engagera sig i produkten.

E-postmeddelanden för in användarna i produkten, men för att öka användningen av den nya funktionen är det bäst att använda dem tillsammans med vägledande meddelanden i appen.

Skaffa en Userpilot-demo och börja kommunicera med användare inuti produkten med hjälp av verktygstips, modal, checklistor och andra UI-mönster.

previous post next post

Leave a comment