UserGuiding Alternativer – Bedre brukerplattformer for SaaS

Ser du etter det riktige alternativet for brukerveiledning? Da er du på rett sted!

I dette blogginnlegget skal vi bryte ned fordeler og ulemper ved å bruke UserGuiding som et onboarding- og engasjementsverktøy for SaaS og gi deg de beste alternativene som kan passe til dine spesifikke behov og brukstilfeller.

La oss komme i gang!

TL;DR

 • UserGuidings største salgsargument er grunnplanen på $99/måned, men det kommer ikke med alle elementene du trenger for å bygge en positiv onboard-opplevelse.
 • Et UserGuiding-alternativ som Userpilot eller andre smidige digitale adopsjonsplattformer kommer med de nødvendige elementene for å skape en kontekstuell, personlig brukeropplevelse.
 • Appcues er et godt alternativ til UserGuiding, men Essential-planen lar deg bare bygge én onboarding-flyt og gir deg mindre enn fem målgruppesegmenter.
 • Pendo er veldig robust analysemessig , men den mangler nyttige elementer som kreves for å designe onboarding-flyter og er veldig dyr på $9 000 til $50 000 per år (uten månedlige faktureringsalternativer)
 • Intercoms onboarding-løsninger er rimelige, men de er bare egnet for grunnleggende onboarding-flyter da de mangler mer avanserte funksjoner som du finner på andre plattformer.
 • Produktfrukter kan være billige, men brukergrensesnittet er for klønete til å bruke effektivt, og det har ikke nok fleksibilitet til å støtte SaaS-selskaper mens de vokser.

Hva er UserGuiding?

brukerveiledende priser

UserGuiding er et kodefritt verktøy for brukeronboarding .

Den har flere onboarding-funksjoner som interaktive produktomvisninger, funksjonshøydepunkter, onboarding-sjekklister, NPS-undersøkelser og mye mer. Når det er sagt, er det ikke den smidige digitale adopsjonsplattformen som man kunne forvente.

I den neste delen skal vi ta en grundig titt på hver enkelt funksjon i UserGuiding-aktiveringsplattformen for å hjelpe deg med å bestemme ditt valg av et brukeradopsjons-/onboardingverktøy.

Brukerveiledende funksjoner

Bruker onboarding

UserGuidings produktomvisninger tilbyr trinn-for-trinn-veiledning slik at nye brukere blir kjent med produktet ditt og dets funksjoner, slik at de ikke blir sittende fast på et spesifikt stadium av brukerreisen .

Funksjonsadopsjon

UserGuiding lar deg implementere UI-mønstre som verktøytips for å promotere nye funksjoner og få kunder til å bruke dem.

Onboarding sjekklister

UserGuiding lar deg lage sjekklister som fører til rask brukerintroduksjon og mindre gjetting om hva neste trinn kan være.

NPS undersøkelser

Mikroundersøkelser som måler netto promoterscore kan hjelpe deg med å identifisere grensene for kundesuksess og løse disse problemene for å øke sjansene for henvisninger.

Meldinger i appen

Meldinger i appen kan brukes til å annonsere nye funksjoner, sende aktivitetsvarsler eller forbedre brukerombordstigning via modaler, verktøytips og andre elementer.

Interaktivt hjelpesenter

Interaktive hjelpesentre gjør det mulig for bedriften din å støtte flere kunder og forbedre kundetilfredsheten uten å kun stole på støtteteamet ditt.

UserGuiding fordeler og ulemper

For å ta en informert beslutning før du investerer i programvaren, er det viktig å forstå fordelene og ulempene med UserGuiding:

Fordeler

 • Billig nok til at SaaS-selskaper i tidlig fase har råd
 • God kundestøtte
 • Flere UI-mønstre å velge mellom når du bygger onboarding-flyter

Ulemper

 • Verktøyet kan bli litt buggy
 • Støtter ikke fullstendig interaktive produktomvisninger
 • Segmenteringsfunksjoner er ikke veldig intuitive og kan kreve ekstra hjelp fra en utvikler
 • Den dårlige UI-designen kan faktisk bremse teamet ditt

Brukerveiledende priser

brukerveiledende alternativ
De forskjellige prisplanene som er inkludert i UserGuiding

Grunnleggende

Grunnplanen på $ 99/måned gir deg tilgang til grunnleggende funksjoner som brukeridentifikasjon, integrasjoner og NPS-undersøkelser, men begrenser deg til to sjekklister og 20 guider (modaler, verktøytips osv.) uten muligheten til å fjerne Userguiding-merkevarebygging.

Videre vil du kun ha tilgang til e-post og chat-støtte.

Profesjonell

Profesjonell plan på $399/måned er betydelig dyrere, men du får ubegrenset med guider og sjekklister og tilgang til opptil fem teammedlemmer, sammenlignet med en på grunnplanen.

Du vil også kunne fjerne UserGuiding-merkevaren og få full tilgang til kundestøtte. Dette føles mer som hva en startnivåplan ville være med Basic-nivået som en betalt prøveversjon.

Bedrift

Bedriftsplanen starter på $699/måned og støtter tilpassede MAUer. Som UserGuidings bedriftsnivå, kommer planen med tilpassbar CSS og gratis coaching beskrevet som “svært personlig tilpassede læringsopplevelser.” Du vil også få en SLA og DPA.

Er det verdt det?

UserGuiding anmeldelser

Som vi har sett i tidligere seksjoner, har dette verktøyet sin del av opp- og nedturer. La oss se nærmere på noen av brukeranmeldelser som kundene deres la ut på nettet.

UserGuiding anmeldelse

Basert på hva folk sier, er det rom for forbedring på grunn av at appen er buggy og mangel på et intuitivt brukergrensesnitt for å hjelpe deg med å finne ut hvordan du bruker den.

UserGuiding anmeldelse

Hvis du legger inn tid, kan du bli vant til å bruke, og det fremhever viktige egenskaper ved produktet ditt hvis begrensningene i deres grunnleggende prisplan ikke er et problem for deg.

UserGuiding anmeldelse
Kilde: G2

For pengene du må betale for å kunne fjerne merkevaren deres fra meldinger og guider i appen og ikke være begrenset til hvor mange du kan bygge, finnes det alternativer til UserGuiding som tilbyr mer funksjonalitet og verdi for pengene.

Beste brukerveiledningsalternativer

UserGuiding alternativ #1: Userpilot

Bygg flyter i appen og veiled brukere gjennom innføringsprosessen ved å bruke Userpilot. Få en demo og kom i gang.

Userpilot er en produktvekstplattform laget for SaaS-selskaper som ønsker å øke produktadopsjonen , øke kundesuksessen og oppnå en betydelig reduksjon i churn .

Vi er litt partiske, men vi er det beste alternativet for brukerveiledning.

Det er også et av de mest allsidige UserGuiding-alternativene med funksjoner som avansert segmentering , kunngjøringsmodaler , funksjonsmerking og mikroundersøkelser .

Brukerpilotfunksjoner

Userpilot hjelper deg med å lage en mer kontekstuell introduksjonsprosess ved å vise den riktige meldingen til rett bruker til rett tid ved hjelp av avanserte segmenteringsfunksjoner og ubegrensede veiledninger, sjekklister og andre onboarding-UI-mønstre .

UI-mønstre du kan bygge med Userpilot.

Userpilot fungerer utmerket for ikke-tekniske personer, siden du kan sette opp og tilpasse sjekklistene og andre meldinger i appen for å tilby trinn-for-steg veiledning til brukerne dine uten å måtte kode.

Interaktiv gjennomgang bygget med Userpilot. Få en demo og se hvor enkelt du kan begynne å veilede brukere i appen din.

Userpilot lar deg style elementene dine uten koding. Det lar deg få akkurat det utseendet du ønsker og holde merkevarebyggingen din konsistent.

Inne i analysedashbordet kan du overvåke brukeratferd inne i produktet, spore mål du har satt opp og andre nøkkelberegninger for å hjelpe deg med å skreddersy forretningsprosesser til resultatene du ønsker å oppnå.

Userpilot Målsporing dashbord

Tross alt er innsamling av data den beste måten å forme nye forretningsprosesser på, og enhver digital adopsjonsplattform bør tilby robuste analyser for å spore kundesuksess.

Liker du hva du ser? Du kan hoppe på en gratis konsultasjonssamtale med oss !

Brukerpilot priser

For opptil 2500 månedlige aktive brukere koster Userpilot kun $249 per måned, noe som gjør det rimeligere enn andre alternativer til UserGuiding.

Det kan være dyrere enn UserGuiding Basic-planen, men du får faktisk mer for pengene:

 • Alle funksjoner er uten begrensninger eller begrensninger
 • Det intuitive grensesnittet betyr at du kan bygge flyter i appen raskt med minimal friksjon
 • Gratis live chat-støtte på forespørsel
 • Tre onboarding-samtaler med Userpilot-kundesuksessteamet i motsetning til UserGuiding som bare tilbyr denne typen støtte på sine dyre profesjonelle og bedriftsplaner
 • Ubegrenset tilgang til live webinarer som fokuserer på hvordan du får mer ut av Userpilot og forbedrer onboarding-flytene dine

Installasjon av brukerpilot

Installasjon av Userpilot innebærer minimal koding og tar bare noen få minutter.

Alt du trenger å gjøre er å installere Userpilot Chrome-utvidelsen , få utviklingsteamet til å sette inn en JavaScript-kodebit i koden til applikasjonen din, og vips er du i gang.

Utviklingsteamet ditt må gjøre litt mer oppsett hvis du skal bruke tilpassede hendelser.

Når det er sagt, vil du kunne målrette mot brukere ved å bruke disse egendefinerte hendelsene uten ekstra koding når alt er satt opp.

Det er også enkelt å lage onboarding-flyter med Userpilot med dra-og-slipp UI-redigering. Denne brukervennlighetsfaktoren betyr at du kan lage flere varianter og deretter deletest disse flytene ved å bruke funksjonen for produkteksperimenter .

Sammendrag

Hvis du vil ha en digital adopsjonsplattform uten kode som vil hjelpe deg med å skape en personlig, strømlinjeformet onboard-opplevelse for å øke brukerengasjementet og produktadopsjonen, er Userpilot et bedre alternativ sammenlignet med Userguiding.

Du får definitivt mer valuta for pengene. Bestill en demo for å se hvordan det fungerer.

UserGuiding alternativ #2: Appcues

Appcues dashbord

Appcues er et av de beste alternativene å vurdere hvis du leter etter en bedre programvareadopsjonsplattform enn UserGuiding.

Det var en av de første digitale adopsjonsplattformene som implementerte sjekklister, verktøytips og andre brukergrensesnittmønstre som vi fortsatt bruker for produktadopsjon den dag i dag.

Primært er Appcues designet for å bygge kundeopplevelser ved å blande og matche ulike elementer som hjelper en bruker å lære mer om plattformen.

Problemet er at Appcues-flyter er begrenset til én tilgjengelig handling og bare noen få brukergrensesnittmønstre, og det er trygt å si at hvis du ønsker å drive adopsjon og øke oppbevaring, vil praktisk talt alle nettapplikasjoner trenge mer enn det.

Userpilot, på den annen side, har fire tilgjengelige handlinger som lar deg gå lenger når du oppretter onboarding-flyter eller produktadopsjonsopplevelser.

Appcuer onboarding-flyt

En annen mangel ved Appcues-plattformen som hindrer den i å være et av de beste UserGuiding-alternativene, er vanskeligheten du vil møte når du tilpasser onboarding-elementer. På samme måte som UserGuiding-programvare, er ikke Appcues helt kodefri, da du trenger CSS for å style grunnleggende elementer som beacons og wedges.

Appcues-priser

Appcues er også dyrere enn UserGuiding med den billigste planen som koster $299/måned eller nesten $3000/år hvis du fakturerer årlig.

Dette gjør den årlige kostnaden nesten identisk med Userpilot, men med noen få bemerkelsesverdige begrensninger når det kommer til innholdsskaping i appen og taktikk for engasjement.

Med Essentials-planen kan du bare bygge én onboarding-flyt og opprette mindre enn fem målgruppesegmenter.

Hvis bedriften din trenger mer enn det, må du oppgradere til neste plan som koster hele $879/måned. Dette gjør at Essentials-planen føles som en lite eller prøveversjon.

Sammendrag

Appcues-plattformen er definitivt ledende innen onboarding-programvare med et rikt bibliotek med ressurser og nyttig innhold.

Det brede spekteret av funksjoner kan hjelpe deg med å lage onboarding-flyter som appellerer til brukere, men etter å ha eksistert i lang tid, har produktet blitt ganske dyrt og oppblåst.

UserGuiding alternativ #3: Pendo

Pendo dashbord

Pendo er en populær plattform for produktadopsjon og brukeronboarding.

Den har noen virkelig gode funksjoner, men er veldig dyr for en digital adopsjonsplattform og gir ikke kundene muligheten til å fakturere månedlig, noe som øker forhåndskostnadene ytterligere.

Her er hva du får til prisen:

 • Dybdeanalyser som hjelper deg med å optimalisere produktopplevelsen for brukerne dine og forbedre programvareadopsjonsratene
 • Brukersegmentering lar deg dele brukere inn i forskjellige kategorier og lage de best passende onboard-opplevelsene for dem
 • Produktomvisninger, guider, sjekklister og NPS-undersøkelser
 • Onboarding-flyter for både nett- og mobilplattformer

Pendo-priser

Pendo oppgir ikke priser på nettsidene sine, men kilder gir årlige kostnader fra $9 000/år til $50 000/år.

Det er en gratis plan og tre betalte planer å velge mellom. Gratis-nivået støtter bare 1000 MAUer og har begrensede funksjoner tilgjengelig, ingen integrasjoner og ingen kundestøtte.

Oppgradering til Team-planen vil låse opp analyser, API-tilgang og guider i appen samtidig som du kan angi et tilpasset antall MAUer på planen din.

Pro-planen kommer med fordeler som SAML 2.0 SSO, veikart, tilbakemelding og muligheten til å bruke én integrasjon på kontoen din.

Til slutt legger Enterprise-planen til én ekstra nøkkel for en nett- eller mobilapp, opptil tre integrasjoner, en sikkerhetsrevisjon, installasjon av utviklermiljø og 24/5 live chat-støtte sammen med raskere SLAer.

Dette gjør prisstrukturen kostbar, restriktiv og veldig dyr på forhånd.

Sammendrag

Med de begrensede elementene er mangel på månedlig fakturering og ikke engang 100 % kodefri å betale opptil $50 000/år for Pendo vanskelig å selge.

Du kan lese mer om dette verktøyet i vår artikkel om Pendo-alternativer .

UserGuiding alternativ #4: Intercom

Intercom Product Tours bruker-onboarding-funksjoner er kanskje ikke så komplekse som andre UserGuiding-alternativer, men det kan være et godt alternativ for små startups som ønsker å bygge en grunnleggende onboarding-prosess for sine 500 MAU-er.

Det fungerer enda bedre hvis du allerede har en intercom chat-widget på nettstedet eller appen din.

Imidlertid er mange elementer som er avgjørende for å skape en positiv onboard-opplevelse, som sjekklister og verktøytips, ikke en del av Intercoms tilbud.

Det er heller ikke en digital adopsjon eller produktvekstplattform, så hvis du leter etter et verktøy for å vokse med deg, er ikke dette det.

Når det er sagt, gjør dette lette verktøyet det enkelt å sette opp lineære produktomvisninger som kan guide brukere gjennom onboarding med noen få modaler.

Det største salgsargumentet er det faktum at det kan integreres med resten av Intercom på bare noen få klikk, slik at selskaper som allerede bruker plattformen vil få en sømløs opplevelse.

Intercom Product Tours priser

Prisen starter på $49/måned, som er en anstendig pris for ingen-kode-byggeren, maler og rapportering, men vær klar for en kraftig prisøkning etter å ha krysset 500 MAU-terskelen.

Funksjonene er heller ikke skalerbare nok til å rettferdiggjøre kostnadene.

Sammendrag

Intercom Product Tours er ikke et godt valg hvis du leter etter noe analytisk som bidrar til å bygge strømlinjeformede brukeropplevelser og komplementerer produktvekst.

Også, hvis du håper å skalere utover 500 brukere, vil dette alternativet raskt bli for kostbart.

UserGuiding alternativ #5: Produktfrukter

Produkt Frukt dashbord

Product Fruits ligner på UserGuiding ved at de har lignende funksjoner, et lite intuitivt brukergrensesnitt og priser som egentlig ikke gir mening for store bedrifter.

Brukeropplevelsen kan bare beskrives som klønete og generelt vanskelig å bruke.

Produkt Frukt klumpete UX

Produkt Frukt priser

Product Fruits sin vekstplan på inngangsnivå starter på $59/måned for opptil 1500 MAUer med kostnadene som skaleres opp etter hvert som du går mot 50 000 MAUer.

Du kan også få et tilpasset tilbud for Enterprise-planen hvis du har mer enn 50 000 MAUer.

Sammendrag

Mens Product Fruits er rimelig, gjør dets klønete brukergrensesnitt og begrensede funksjoner det til et uønsket alternativ.

Å bygge kontekstuelle produktgjennomganger vil være ekstremt vanskelig hvis du ikke har de riktige verktøyene, så å investere i en mer kapabel løsning vil lønne seg i det lange løp.

Konklusjon

Selv om UserGuiding kan ha noen gode funksjoner, er det ikke nødvendigvis det beste alternativet for alle.

Alt handler om å finne en løsning som har alle funksjonene du trenger for å skape en kontekstuell onboard-opplevelse samtidig som den er enkel nok til å opprettholde de ansattes produktivitet.

Vil du bygge kodefrie produktopplevelser ved å bruke et mer robust verktøy enn Userguiding? Bestill en demosamtale med teamet vårt og kom i gang med Userpilot!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post

Leave a comment