10 beste verktøy for brukerengasjement for SaaS i 2023

12 Best User Engagement Tools to Improve Retention in SaaS

I dag skal vi dele med deg de 10 beste kundeengasjementsprogramvarene der ute for SaaS og fremheve de beste brukstilfellene for hver.

La oss dykke rett inn!

TL;DR

    • Et kundeengasjementverktøy er programvare som forenkler interaksjonen din med brukerne og bidrar til å forbedre kundeopplevelsen
    • Kundeengasjementplattformer brukes til ulike typer engasjement som brukeronboarding , selvbetjeningsstøtte gjennom live chat, bots og ressurssentre i appen , markedsføringsautomatisering og andre typer personlig engasjement
    • De beste kundeengasjementverktøyene lar deg samle tilbakemeldinger fra kunder gjennom undersøkelser og mikroundersøkelser , analysere kundeatferd og kommunisere med brukerne dine i appen eller gjennom forskjellige kommunikasjonskanaler
    • Kundeengasjementplattformer verdt å prøve: Userpilot, Heap, Mixpanel, Pendo , Hotjar, Productboard, Drip, Drift, Slack
    • Userpilot er det beste alt-i-ett-verktøyet for å drive engasjement og adopsjon

Hva menes med brukerengasjement?

Brukerengasjement er prosessen med å legge til rette for interaksjoner med SaaS-brukerne dine for å forbedre kundeopplevelsen. Optimalisering av brukerengasjement driver oppbevaring, forbedrer kundelojalitet, kundeopplevelse og oppmuntrer til slutt kundene dine til å engasjere seg videre med produktet ditt og ta i bruk produktet ditt.

For et eksempel på godt brukerengasjement, la oss ta utgangspunkt i ideen om å bruke mikrovideoer i brukeronboarding!

Hva er et kundeengasjementverktøy?

Et kundeengasjementverktøy er en programvareplattform som tar sikte på å forbedre kundeforholdet til virksomheten din gjennom ulike typer engasjement som brukeronboarding , kundestøtte, kundesuksess, selvbetjeningsstøtte, etc.

Ved å bruke et kundeengasjementverktøy kan du forbedre kundeopplevelsen din ved å gjøre kundeinteraksjonene dine mer kontekstuelle, personlig tilpassede og relevante.

Hva trenger du i verktøy for brukerengasjement?

Når vi snakker om kundeengasjement, snakker vi om å lytte til brukerne dine og deretter svare.

Alt handler om samtalen du har med dem.

I hovedsak er det tre hovedkomponenter når det gjelder håndtering av kunderelasjoner. Noen verktøy vi nevner kan dekke alle disse tre komponentene, mens noen kan fokusere på bare én.

Analyse av kundeatferd (kvantitativ analyse)

Hvor finner brukerne verdi i produktet ditt, hvilke funksjoner bruker de, hvor setter de seg fast, hvor faller de av? Det riktige verktøyet for atferdsanalyse bør hjelpe deg med å dykke ned i dataene, men også oversette denne atferden til handlingsdyktig tilbakemelding.

Samle inn kvalitative tilbakemeldinger

Det er ekstremt verdifullt å få direkte, handlingsdyktige tilbakemeldinger for å forbedre produktopplevelsen din. Imidlertid kan dette noen ganger være svært tidkrevende og krever at du spørre brukere til rett tid. Noen av verktøyene vi nevner nedenfor har mikroundersøkelsesfunksjoner i appen for å måle kundetilfredshet, som kan målrettes mot de rette personene du vil ha tilbakemelding fra.

Kommunisere med brukerne dine

Enten det er i appen eller ved å bruke en tredjepartsplattform for å lette kundeinteraksjon, å være proaktiv og holde samtalen flytende er opp til produkteierne.

Avhengig av hva dine umiddelbare produktbehov er, kan det være lurt å prioritere visse komponenter mer enn andre. Vi anbefaler generelt å få dine kvalitative tilbakemeldingssystem på plass etter å ha identifisert de viktigste smertepunktene gjennom dine kvantitative data.

Hva gjør ett brukerengasjementverktøy bedre enn et annet?

Vel, for det første må de være i dybden.

Du må kunne se mer enn bare sidevisninger og klikk. Den riktige kundeengasjementsplattformen må hjelpe deg med å forstå brukernes atferd. I tillegg bør verktøyet du velger også tillate deg å eksperimentere , teste og jobbe mot engasjementsmål , slik at du hele tiden kan forbedre produktopplevelsen din.

De må også være raske og enkle å implementere.

SaaS-selskaper, spesielt startups i tidlig fase, har begrensede ressurser. Noen ganger vil det være bedre å velge det verktøyet som er raskest og lettest å implementere enn den dyre, superrobuste plattformen som det vil ta evigheter å lære seg.

Til slutt må de passe godt med teamet som bruker dem.

Kundeengasjement er en sentral del av produktstrategien din og dekker flere team som produkt og kundesuksess. Imidlertid har disse teamene ofte ulike ferdigheter og ulike behov. Før du bestemmer deg for et verktøy, spør hvem som skal bruke dem? Trenger de lettfattelige bilder, spesifikke e-postintegrasjoner osv.?

Med alt det i tankene, la oss dykke ned i listen vår!

Det beste alt-i-ett-verktøyet for brukerengasjement – brukerpilot:

Kall oss partiske, men vi synes Userpilot fortjener en omtale på denne listen over den beste kundeengasjementsprogramvaren for SaaS.

Meldingene dine i appen er en viktig del av å kommunisere med kundene dine og engasjere dem med produktet ditt. Onboarding-flytene dine er en viktig del av det.

brukerpilot dashbord

Userpilot lar deg enkelt bygge engasjerende onboarding-flyter inn i produktet ditt, uten å kreve kode.

Dette hjelper deg med å drive oppbevaring, forbedre kundelojalitet, forbedre kundeopplevelsen og oppmuntrer kundene dine til å engasjere seg med produktet ditt på et dypere nivå og ta i bruk produktet ditt.

Userpilot tilbyr også NPS-undersøkelser, slik at du kan samle inn tilbakemeldinger fra kunder direkte i produktet ditt og måle kundetilfredshet.

brukerpilot NPS dashbord

Dette hjelper deg med å samle verdifull tilbakemelding som du kan bruke til å tilpasse onboarding og øke kundeengasjementet.

I tillegg til onboarding og NPS tilbyr Userpilot produktanalyse. Du kan gruppere brukerne dine i segmenter, basert på hvordan de bruker produktet ditt.

brukerpilot-segmentering-dashboard

Du kan sammenligne hva disse ulike segmentene gjør i produktet ditt, og sende ulike meldinger til ulike grupper.

Du kan for eksempel bruke en velkomstskjerm og segmentere brukere basert på deres svar, og deretter bygge forskjellige ombordstigningsveier for hver basert på deres spesifikke behov.

velkomstskjerm-bygget-med-brukerpilot

MERK: Userpilot vil legge til enda mer analysefunksjonalitet i nær fremtid. Planlegg en demo med teamet vårt og få full oversikt over hvordan Userpilot kan hjelpe deg med å engasjere kundene dine og utvide SaaS-en din.

Som en alt-i-ett-løsning er Userpilot et klart valg.

Hvorfor velge Userpilot?

Userpilot er veldig brukervennlig og har en lav læringskurve. Jeg bruker Userpilot for vår nye bruker onboarding, men du kan det for mange andre bruksområder for å drive brukeradopsjon og engasjement med produktet ditt. Det tok meg mindre enn en time å lage min første opplevelse og distribuere den på produksjonsstedet vårt.» – Nik K

Verktøy for brukerengasjement #2 – Heap: For å analysere atferd

haug dashbord

Mixpanel har vært markedsleder en stund, men nå er det en ny gutt på blokka, og navnet er Heap.

Heap er et produktanalyseverktøy som fanger opp og analyserer alle brukerinteraksjoner uten å vente på data eller fraktkode. Store selskaper som Twilio og Cloudflare bruker denne programvareløsningen for kundeengasjement for å bedre forstå hvordan brukerne deres engasjerer seg i produktene deres.

Heap er stolt av sin brukervennlighet. Den hevder at du kan settes opp i løpet av få minutter. Når du har installert koden på nettstedet eller plattformen din, vil den automatisk begynne å fange opp alle produktdataene dine. Med dette verktøyet kan du overvåke alle hendelser, for eksempel sidevisninger, bevegelser, klikk, skjemainnsendinger osv.

Ikke bare det, men knapt noen koding kreves for å spore oppførsel i appen. I stedet for å måtte legge til sporingskode manuelt i nye funksjoner eller forbedringer, kan du lene deg tilbake og la Heap gjøre jobben.

Det betyr at du kan begynne å samle inn innsikt raskere, uten å måtte stole på at utviklerne dine skal installere sporingskoden hver gang.

Når det gjelder selve analysen, kan du se en oversikt over produktbruken. Du kan også lage segmenter basert på brukerpersonas, og se hvordan atferden er forskjellig. Hvis du vil grave enda dypere, kan du analysere en individuell brukers atferd.

Når du kan fange opp alle brukerinteraksjoner på denne kundeengasjementsplattformen, vil du kunne forstå brukerne dine bedre. Du kan integrere både mobil- og nettøkter i Heap og knytte alt til en enkelt bruker. Du kan også analysere en bruker basert på kundedataene deres: alder, e-postadresse, betalingsplan og total inntekt, blant annet.

Heap er et fantastisk produktanalyseverktøy. Det er enkelt å sette opp, og enda enklere å begynne å få verdifull innsikt i brukernes atferd. Det er derfor den fortjener en plass på listen vår over den beste programvaren for kundeengasjement.

Hvorfor velge Heap?

“Jeg liker Heap på grunn av dens evne til å samle data fra brukerinteraksjoner på plattformen eller nettstedet ditt og generere nyttig infografikk, varmekart, trakter og mer. Med dette verktøyet kan du samle massevis av relevant informasjon for å forstå kundene dine og måten de samhandler med nettstedet ditt.» – Mauricio G

Verktøy for brukerengasjement #3 – Mixpanel: For kundeatferd og kundereiseinnsikt

mixpanel-dashbord

Hvis Heap er den nye up-and-comer, så er Mixpanel den kloke gamle eremitten, og det mener vi på best mulig måte.

Mixpanel er en avansert analyseplattform som ble utviklet for å hjelpe bedrifter og organisasjoner av alle størrelser med å overvåke og analysere kundehandlinger. Den måler trinnene tatt av folk som går inn i appen din og viser deg alt de gjør i den.

Mixpanel har lenge vært ledende når det kommer til produktanalyse, og med god grunn. Du kan bruke Mixpanels dybdeanalyse for å gå ned i ulike segmenter og forstå hvordan de bruker produktet ditt.

Du kan også sammenligne segmenter for å se hvilke som er mest engasjerte eller som bruker en bestemt funksjon oftere.

Der Mixpanel virkelig skinner er med sine “datavitenskapsmodeller”.

Disse modellene kan hjelpe deg med å forutsi brukernes handlinger og identifisere eventuelle sammenhenger. Denne funksjonen gir enda mer innsikt og gir deg et syn på fremtiden, ikke bare fortiden.

Mens Mixpanel ikke er et kommunikasjonsstyringsverktøy, våger det seg inn på kommunikasjonssiden av brukerengasjement. Du kan sende varsler eller andre meldinger målrettet mot spesifikke brukere. Du kan også A/B-teste meldingene dine, alt i Mixpanel.

Når det er sagt, krever Mixpanel litt mer koding for å implementere. Du må ha ressursene klare for å få mest mulig ut av Mixpanel. Men når du først er i gang, er innsikten uvurderlig.

klar til å få mest mulig ut av Mixpanel. Men når du først er i gang, er innsikten uvurderlig.

Hvorfor velge Mixpanel?

“Mixpanel vil være ideelt for deg hvis du trenger et enkelt, men kraftig verktøy for SaaS-produktet ditt. En av funksjonene deres som jeg har funnet mest nyttige (og jeg har egentlig ikke sett den i konkurrentenes apper) er Signal. Når du bruker det på arrangementene dine, viser det deg hvilke du bør oppmuntre brukerne til å gjøre, og forutsi atferdstrender i produktet ditt. Et must for en moderne produktmarkedsfører!» – Matylda C

Verktøy for brukerengasjement #4 – Pendo: For kundeanalyse, tilbakemeldinger og engasjement i appen

pendo-dashbord

Pendo er en av alt-i-ett-kundeengasjementsplattformene, som Userpilot.

Pendo er et veldig kraftig engasjementsverktøy som primært omhandler produktanalyse . I likhet med Heap er du i stand til å komme i gang raskt og med minimalt med koding. Du kan deretter fordype deg i hvordan brukerne samhandler med produktet ditt. Du kan måle ulike segmenter og sammenligne ulike typer brukere.

Pendo lar deg også samle inn tilbakemeldinger. Tilbakemeldingsmodulen gir brukerne dine muligheten til å sende inn funksjonsforespørsler, samt fortelle deg hva deres høyeste prioriteter er. Du kan deretter bruke denne informasjonen til å finne ut hva du jobber med videre.

Et annet aspekt ved Pendos tilbakemeldingsinnsamling er sentimentanalyse. Du kan legge til en NPS-undersøkelse og andre målrettede meningsmålinger for å finne ut hva brukerne dine synes om produktet ditt og måle kundetilfredshet.

Til slutt kan du også bruke Pendo for kundeengasjement med meldinger i appen. Disse meldingene kan brukes til å veilede brukere gjennom en kompleks del av produktet ditt eller til å markedsføre en ny funksjon.

Som en alt-i-ett-plattform er Pendo en av de beste programvarene for kundeengasjement å holde øye med. Det kan imidlertid være ganske dyrt for oppstart i tidlig stadium, og kanskje mer komplekst enn du trenger. Hvis det ikke er innenfor budsjettet ditt, kan du vurdere noen av Pendos konkurrenter her.

Hvorfor velge Pendo?

“Pendo lar deg spore kundebesøk og klikk på sideelementer, sider eller et sett med sider. Det har vært veldig nyttig å finne ut om kundene følger den tiltenkte reisen, og hvis ikke, hvor de er på avveie. Dette har gjort det mulig for teamet mitt å implementere UX-forbedringer raskt og enkelt.” – Allie J

Verktøy for brukerengasjement #5 – Typeform: Samle tilbakemeldinger fra kunder og måling av kundelojalitet

typeform-dashboard

En av de enkleste måtene å begynne å samle inn tilbakemeldinger på er å sende en spørreundersøkelse til kundene dine. Det er mange verktøy for kundeundersøkelser der ute, men en av de beste er Typeform.

Det er noe med Typeforms undersøkelser – kanskje den rene og minimale stilen, eller den enkle brukeropplevelsen de gir – som gjør at de skiller seg ut fra slike som SurveyMonkey og Google Forms.

Selv om Typeform kan være litt dyrere, får du tilgang til noen nyttige funksjoner du kan bruke for å engasjere kunder. Du kan for eksempel lage logiske hopp for å tilpasse undersøkelsen til en brukers svar. Du kan også bruke “skjulte felt” for å hilse brukere ved navn og tilpasse opplevelsen deres.

Typeforms samtaletilnærming kan hjelpe deg med å øke svarprosenten. Det har også en tendens til å forbedre kvaliteten på tilbakemeldingene du samler inn.

Hvis du leter etter en høykvalitets kundeengasjementløsning for å samle inn kundedata gjennom undersøkelser, så er Typeform en av de beste.

Hvorfor velge Typeform?

“Vi har brukt Typeform-undersøkelser for å samle inn data kontinuerlig fra våre kunder over hele verden, kontinuerlig, 24×7. Vi overfører undersøkelsesdata til systemene våre via Typeforms API. Når det gjelder design og brukervennlighet, ligger undersøkelsene langt foran konkurrentene. Det gir mye for pengene også.» – Dave O

Verktøy for brukerengasjement #6 – Hotjar: Analysere brukeratferd, samle tilbakemeldinger

hotjar skjermbilde

Naturligvis er den typen kvalitative tilbakemeldinger du kan få fra undersøkelser bare én type kundetilfredshetsdata du kan samle inn fra brukerne dine. Hotjar tilbyr en måte å samle inn enda mer data og oversette rå brukeratferdsdata til praktisk innsikt.

Hotjar lar deg overvåke hva brukerne dine gjør når de bruker produktet ditt. Du kan få tilgang til varmekart som viser hvor folk klikker eller blar.

Du kan til og med se et fullstendig opptak av noens interaksjon med produktet ditt. Den viser deg hvor de flytter markøren og hvilke sider de navigerer til. Dette er en flott ressurs for produktledere eller UX-designere. Du kan se hvor folk setter seg fast og områder av produktet ditt som må forbedres.

Du kan også enkelt få umiddelbar tilbakemelding fra brukere, se hvordan brukerne bruker appen din og gjøre de riktige endringene basert på nøyaktig innsikt. Du kan legge til en tilbakemeldingsportal i appen eller produktet ditt og samle inn ideer direkte fra kundene dine. Hvis NPS er mer din greie, kan du få innsikt på den måten i stedet.

Å samle inn tilbakemeldinger i appen din gjør det mer sannsynlig at folk svarer.

Hotjar kan hjelpe deg med å se hva kundene dine gjør, og forstå hvorfor de gjør det. Det er derfor det er på listen vår over den beste programvaren for kundeengasjement og undersøkelsesverktøy.

Hvorfor velge Hotjar?

“Hotjar legger til en sårt tiltrengt type analyse til arsenalet ditt. Den lar deg se nøyaktig hva sideseerne dine (potensielle kjøpere) gjør, ser og tilbringer tid på landingssiden eller trakten din. Den lar deg teste forskjellige designsignaler eller funksjoner og se hvordan målene dine reagerer.» – Jeffrey H

Verktøy for brukerengasjement #7 – Produkttavle: Samle tilbakemeldinger, kommunisere med brukere

produkttavle-dashbord

Et av de største problemene med å samle inn tilbakemeldinger er at det ofte ender opp spredt på ulike kanaler. Hvis du leter etter løsninger for kundeengasjement for å konsolidere alle disse dataene, sjekk ProductBoard.

Productboard hjelper deg med å konsolidere alle tilbakemeldingene på ett sted, noe som gjør det til en flott kundeengasjementplattform.

Med Productboard kan du koble alle kanalene dine sammen. E-post, sosiale medier, intercom , Zendesk – all tilbakemeldingen din vil bli matet på ett sted. Dette gjør det langt lettere å få verdifull innsikt og identifisere eventuelle mønstre eller trender.

Du kan deretter koble disse tilbakemeldingstrendene til relevante funksjonsideer. Dette gjør at produktledere og designere kan forstå hva de bør jobbe med videre.

Du kan også kommunisere eventuelle beslutninger tilbake til kundene dine med funksjonen for offentlig veikart. På denne måten vet kundene dine hva de kan forvente av produktet ditt i fremtiden.

Hvorfor velge Productboard?

“Productboard er et utmerket kundeengasjementverktøy for å hjelpe deg med å sikre at veikartet ditt er drevet av reell tilbakemelding fra brukere og verdi for kundene dine.” – Andrew H

Verktøy for brukerengasjement #8 – Drypp: Kommunisere med brukere

skjermbilde av drypp

E-postmarkedsføring er en av de mest effektive måtene for å engasjere kunder, forbedre kundeopplevelsen og hjelpe brukerne dine ned på kundereisen. Et e-postmarkedsføringsverktøy som er verdt å nevne er Drip.

Drip er en CRM-programvare og automatiseringsplattform for e-postmarkedsføring som hjelper brukere med å tilpasse og automatisere arbeidsflytene for e-postmarkedsføring. Drip støtter e-postkampanjer som passer de ulike reklame- og markedsføringsbehovene til enkeltpersoner, lag og organisasjoner. Denne varianten gir dem muligheten til å sende målrettede e-poster til abonnentene sine.

Med Drip kan brukere koble til sine favorittkommunikasjonskanaler, applikasjoner og løsninger gjennom API eller de innebygde tredjepartsintegrasjonene. Dette hjelper dem å utvide funksjonaliteten til Drip og få verdifull innsikt for å utvide produktet sitt.

I motsetning til andre verktøy for e-postkundeengasjement, fokuserer Drip på segmentering og å sende de riktige e-poststrømmene til de rette kundene. Dette betyr at du automatisk kan kommunisere med kundene dine basert på deres oppførsel.

Drip er imidlertid ikke helt fokusert på e-post. Den lar deg også sende målrettede, personlige meldinger via sosiale medier, SMS og til og med direktepost til kundebasen din. Du kan også splitteste alle meldinger slik at du finsliper riktig kopi eller bilde.

Drip er en flott programvare for kundeengasjement for når du ønsker å holde kundene oppdatert og automatisere noe av kommunikasjonen.

Hvorfor velge Drip?

“Drip er uten tvil den enkleste og mest intuitive programvaren for oss for å lage automatiserte e-postsekvenser. Malene, sammen med brukervennlighet og integrasjoner med alle andre plattformer og programvare vi bruker, gjør det så verdifullt for oss.» – Cliff H

Verktøy for brukerengasjement #9 – Drift: Innhenting av tilbakemeldinger, håndtering av kunderelasjoner

skjermdump av drift

Chat-widgets og chatbots for live chat er fremtiden for kommunikasjon med brukerne dine. Vi vil se dem bli enda mer populære i år, så du bør begynne å lete etter en kundesuksessplattform som muliggjør disse kundeforholdene.

Drift er ledende når det gjelder kundeengasjementplattformer som tilbyr chatbots. Selv om det hovedsakelig er fokusert på å hjelpe salgsteam, kan du også bruke det til å hjelpe kunder som er forvirret med produktet ditt.

Du kan integrere chatboten din med kunnskapsbasen din (Zendesk, Helpscout, etc.). Du kan da automatisk engasjere kunder og dytte dem i riktig retning.

Det gjør det også enklere for kunder å kontakte deg hvis de har problemer, eller hvis de ønsker å gi deg tilbakemeldinger.

Ikke bare det, men du kan koble til andre kundeengasjementverktøy som Salesforce eller Hubspot. På denne måten legges svarene til kundene dine til brukerprofilen deres, og gir CS- og salgsteamene dine mer informasjon.

Hvorfor velge Drift?

“Drift har maksimert vår evne til å samhandle med kunder på et dypere nivå. Å kunne tilpasse og tilpasse meldingene våre for å imøtekomme ulike sider på nettstedet vårt, gir brukerne våre en unik og smidig kundeopplevelse gjennom besøkene deres, og lar oss i sin tur engasjere samtalen!» – Haley S

Verktøy for brukerengasjement #10 – Slakk: Kommunikasjon med kunder

slakk skjermbilde

Slack er en kommunikasjonsprogramvare som tilbyr sanntidsmeldinger. Den er designet for å hjelpe team med å komprimere kommunikasjonen sin til én plattform som er umiddelbart tilgjengelig og søkbar.

En ny trend vi har sett nylig er å skape et Slack- kundefellesskap for å fremme kundeengasjement. Vi tror flere og flere selskaper kan begynne å gjøre dette i løpet av det neste året eller så mens de ser etter å forbedre kundeopplevelsen.

Sjansen er stor for at mange av dere allerede har Slack satt opp for intern bruk. Denne metoden fungerer på samme måte, bare du inviterer kundene dine inn i arbeidsområdet i stedet.

Du kan ha forskjellige kanaler for forskjellige produkter, du kan annonsere oppdateringer og nye utgivelser, og du kan være til stede for å hjelpe kunder med eventuelle problemer.

Det betyr også at kundene dine kan danne et eget fellesskap og dele beste praksis. Dette vil øke engasjementet med produktet ditt.

Slack gir deg en fin måte å holde kontakten med kundene dine på og involvere dem i produktet ditt.

Hvorfor velge Slack?

«Slack er veldig enkelt å plukke opp og bruke. De fleste er vant til en eller annen form for nettprat eller kommunikasjon, og Slack er kjent på kort tid og lett å komme seg rundt.» – Damien T

De beste programvareverktøyene for kundeengasjement for SaaS-en din

Det er mange flotte verktøy der ute. De vi har dekket i denne listen vil alle hjelpe deg med å forbedre forholdet ditt til brukerne dine. Imidlertid ser brukerengasjement forskjellig ut for hver Saas, så valg av riktig verktøy for produktet ditt kan avhenge av en del undersøkelser, men også å prøve dem ut for å passe!

Hvis du leter etter en alt-i-ett plattform for kundeengasjement for å drive engasjement og produktadopsjon i appen, samt spore brukeratferd og samle tilbakemeldinger, få en Userpilot-demo og se hvor enkelt det er å komme i gang.

previous post next post

Leave a comment