De 10 bedste værktøjer til brugerinddragelse til SaaS i 2023

12 Best User Engagement Tools to Improve Retention in SaaS

I dag vil vi dele de 10 bedste software til kundeengagement, der findes til SaaS, med dig og fremhæve de bedste anvendelsesmuligheder for hver af dem.

Lad os gå direkte i gang!

TL;DR

    • Et værktøj til kundeinddragelse er software, der letter din interaktion med brugerne og hjælper med at forbedre kundeoplevelsen
    • Platforme til kundeengagement bruges til forskellige typer af engagement som f.eks. onboarding af brugere, selvbetjeningssupport via live chat, bots og ressourcecentre i appen, marketingautomatisering og andre typer af personligt engagement.
    • Med de bedste værktøjer til kundeengagement kan du indsamle kundefeedback via undersøgelser og mikroundersøgelser, analysere kundeadfærd og kommunikere med dine brugere i appen eller via forskellige kommunikationskanaler
    • Platforme for kundeinddragelse, der er værd at prøve: Userpilot, Heap, Mixpanel, Pendo, Hotjar, Productboard, Drip, Drift, Slack
    • Userpilot er det bedste alt-i-ét-værktøj til at skabe engagement og accept

Hvad menes der med brugerinddragelse?

Brugerengagement er processen med at lette interaktionerne med dine SaaS-brugere for at forbedre kundeoplevelsen. Optimering af brugerengagementet øger fastholdelsen, forbedrer kundeloyaliteten og kundeoplevelsen og tilskynder i sidste ende dine kunder til at engagere sig yderligere i dit produkt og tage det til sig.

Lad os tage udgangspunkt i ideen om at bruge mikrovideoer i din brugerindføring for at få et eksempel på god brugerinddragelse!

Hvad er et værktøj til kundeinddragelse?

Et værktøj til kundeengagement er en softwareplatform, der har til formål at forbedre kunderelationen til din virksomhed gennem forskellige typer engagement som f.eks. brugerindføring, kundesupport, kundesucces, selvbetjeningssupport osv.

Ved at bruge et værktøj til kundeengagement kan du forbedre din kundeoplevelse ved at gøre dine kundeinteraktioner mere kontekstbestemte, personlige og relevante.

Hvad har du brug for i værktøjer til brugerinddragelse?

Når vi taler om kundeengagement, taler vi om at lytte til dine brugere og derefter reagere.

Det handler om den samtale, du fører med dem.

Der er tre hovedkomponenter, når det drejer sig om kundeforholdsstyring. Nogle af de værktøjer, vi nævner, kan dække alle tre komponenter, mens andre kun fokuserer på en enkelt.

Analyse af kundeadfærd (kvantitativ analyse)

Hvor finder dine brugere værdi i dit produkt, hvilke funktioner bruger de, hvor sidder de fast, hvor falder de fra? Det rigtige værktøj til adfærdsanalyse skal hjælpe dig med at dykke ned i dataene, men også med at omsætte disse adfærdsmønstre til brugbar feedback.

Indsamling af kvalitativ feedback

Det er ekstremt værdifuldt at få direkte, brugbar feedback til at forbedre din produktoplevelse. Dette kan dog nogle gange være meget tidskrævende og kræver, at du spørger brugerne på det rigtige tidspunkt. Nogle af de værktøjer, som vi nævner nedenfor, har mikroundersøgelsesfunktioner i appen til at måle kundetilfredsheden, som kan målrettes mod de rigtige personer, som du ønsker feedback fra.

Kommunikere med dine brugere

Uanset om det er i appen eller ved hjælp af en tredjepartsplatform til at lette kundeinteraktion, er det op til produktejerne at være proaktive og holde samtalen i gang.

Afhængigt af dine umiddelbare produktbehov vil du måske prioritere visse komponenter højere end andre. Vi anbefaler generelt, at du indfører dine kvalitative feedback-systemer, når du har identificeret de vigtigste smertepunkter gennem dine kvantitative data.

Hvad gør et værktøj til brugerinddragelse bedre end et andet?

Til at begynde med skal de være dybdegående.

Du skal kunne se mere end blot sidevisninger og klik. Den rigtige platform til kundeengagement skal hjælpe dig med at forstå dine brugeres adfærd. Derudover skal det værktøj, du vælger, også give dig mulighed for at eksperimentere, teste og arbejde hen imod mål for engagement, så du hele tiden kan forbedre din produktoplevelse.

De skal også være hurtige og nemme at gennemføre.

SaaS-virksomheder, især nystartede virksomheder i den tidlige fase, har begrænsede ressourcer. Nogle gange er det bedre at vælge det værktøj, der er hurtigst og lettest at implementere, end den dyre, super robuste platform, som det vil tage evigheder at lære at bruge.

Endelig skal de passe godt til det hold, der bruger dem.

Kundeengagement er en vigtig del af din produktstrategi og omfatter flere teams, f.eks. produkt- og kundesucces-teams. Men disse teams har ofte forskellige kompetencer og forskellige behov. Før du beslutter dig for et værktøj, skal du spørge, hvem der skal bruge det? Har de brug for letforståelige visuelle elementer, specifikke e-mail-integrationer osv.?

Med alt dette i baghovedet, så lad os gå i dybden med vores liste!

Det bedste alt-i-én værktøj til brugerinddragelse – Userpilot:

Kald os forudindtaget, men vi synes, at Userpilot fortjener at blive nævnt på denne liste over den bedste software til kundeengagement til SaaS.

Dine beskeder i appen er en vigtig del af kommunikationen med dine kunder og gør dem engagerede i dit produkt. Dine onboarding-flow er en vigtig del af det.

userpilot instrumentbræt

Userpilot giver dig mulighed for nemt at bygge engagerende onboarding-flow i dit produkt uden brug af kode.

Dette hjælper dig med at øge kundefastholdelse, forbedre kundeloyaliteten, forbedre kundeoplevelsen og tilskynder dine kunder til at engagere sig dybere i dit produkt og tage det til sig.

Userpilot tilbyder også NPS-undersøgelser, så du kan indsamle kundefeedback direkte i dit produkt og måle kundetilfredsheden.

userpilot NPS dashboard

Det hjælper dig med at indsamle værdifuld feedback, som du kan bruge til at tilpasse din onboarding og øge kundeengagementet.

Ud over onboarding og NPS tilbyder Userpilot produktanalyser. Du kan gruppere dine brugere i segmenter, baseret på hvordan de bruger dit produkt.

userpilot-segmenterings-dashboard

Du kan sammenligne, hvad de forskellige segmenter gør i dit produkt, og sende forskellige budskaber til forskellige grupper.

Du kan f.eks. bruge en velkomstskærm og segmentere brugerne ud fra deres svar og derefter opbygge forskellige onboarding-stier for hver enkelt bruger ud fra deres specifikke behov.

velkommen-skærm-bygget-med-brugerpilot

BEMÆRK: Userpilot vil tilføje endnu flere analysefunktioner i den nærmeste fremtid. Book en demo med vores team, og få et fuldt overblik over, hvordan Userpilot kan hjælpe dig med at engagere dine kunder og få dit SaaS til at vokse.

Som en alt-i-en-løsning er Userpilot et klart valg.

Hvorfor vælge Userpilot?

Userpilot er virkelig brugervenlig og har en lav indlæringskurve. Jeg bruger Userpilot til vores onboarding af nye brugere, men du kan bruge det til mange andre formål for at fremme brugeradoption og engagement med dit produkt. Det tog mig mindre end en time at oprette min første oplevelse og implementere den på vores produktionssted.” – Nik K

Værktøjer til brugerinddragelse nr. 2 – Heap: Til analyse af adfærd

instrumentbrættet i bunken

Mixpanel har været markedsleder i et stykke tid, men nu er der kommet en ny dreng på banen, og den hedder Heap.

Heap er et produktanalyseværktøj, der opfanger og analyserer alle brugerinteraktioner uden at vente på data eller forsendelseskode. Store virksomheder som Twilio og Cloudflare bruger denne softwareløsning til kundeengagement til bedre at forstå, hvordan deres brugere engagerer sig i deres produkter.

Heap er stolt af sin brugervenlighed. Den hævder, at du kan oprette den på få minutter. Når du har installeret koden på dit websted eller din platform, begynder den automatisk at indsamle alle dine produktdata. Med dette værktøj kan du overvåge alle hændelser, f.eks. sidevisninger, bevægelser, klik, indsendelse af formularer osv.

Og ikke nok med det, der er næsten ingen kodning nødvendig for at spore adfærd i appen. I stedet for manuelt at skulle tilføje sporingskode til nye funktioner eller forbedringer kan du læne dig tilbage og lade Heap gøre arbejdet.

Det betyder, at du hurtigere kan begynde at indsamle oplysninger uden at skulle stole på, at dine udviklere skal installere sporingskoden hver gang.

Hvad angår selve analysen, kan du se en oversigt over produktets brug. Du kan også oprette segmenter baseret på brugerpersonas og se, hvordan adfærden adskiller sig fra hinanden. Hvis du vil gå endnu dybere ned i detaljer, kan du analysere den enkelte brugers adfærd.

Når du kan registrere alle brugerinteraktioner på denne kundeengagementsplatform, kan du forstå dine brugere bedre. Du kan integrere både mobil- og web-sessioner i Heap og knytte alt til en enkelt bruger. Du kan også analysere en bruger på baggrund af deres kundedata: alder, e-mailadresse, betalingsordning og samlet omsætning, blandt andet.

Heap er et fantastisk værktøj til produktanalyse. Det er nemt at oprette, og det er endnu nemmere at få værdifuld indsigt i dine brugeres adfærd. Derfor fortjener det en plads på vores liste over den bedste software til kundeengagement.

Hvorfor vælge Heap?

“Jeg kan godt lide Heap på grund af dets evne til at indsamle data fra brugernes interaktioner på din platform eller dit website og generere nyttige infografikker, varmekort, tragtbilleder og meget mere. Med dette værktøj kan du indsamle masser af relevant information for at forstå dine kunder og den måde, de interagerer med dit websted på.” – Mauricio G

Værktøjer til brugerinddragelse nr. 3 – Mixpanel: Til indsigt i kundeadfærd og kunderejse

mixpanel-dashboard

Hvis Heap er den nye opkomling, så er Mixpanel den kloge gamle eremit, og det mener vi på den bedst mulige måde.

Mixpanel er en avanceret analyseplatform, der er designet til at hjælpe virksomheder og organisationer af enhver størrelse med at overvåge og analysere kundehandlinger. Den måler de skridt, som de personer, der går ind i din app, tager, og viser dig alt, hvad de gør i den.

Mixpanel har længe været førende inden for produktanalyser, og det er der god grund til. Du kan bruge Mixpanel’s dybdegående analyser til at bore ned i forskellige segmenter og forstå, hvordan de bruger dit produkt.

Du kan også sammenligne segmenter for at se, hvilke segmenter der er mest engagerede, eller hvilke der bruger en bestemt funktion hyppigst.

Mixpanel skinner virkelig med sine “datavidenskabelige modeller”.

Disse modeller kan hjælpe dig med at forudsige brugernes handlinger og identificere eventuelle korrelationer. Denne funktion giver endnu mere indsigt og giver dig et overblik over fremtiden, ikke kun over fortiden.

Mixpanel er ikke et værktøj til kommunikationsstyring, men det er dog et værktøj, der er rettet mod kommunikationssiden af brugerengagement. Du kan sende meddelelser eller andre beskeder, der er målrettet mod bestemte brugere. Du kan også A/B-teste dine beskeder, alt sammen i Mixpanel.

Når det er sagt, kræver Mixpanel lidt mere kodning at implementere. Du skal have ressourcerne klar til at få mest muligt ud af Mixpanel. Men når først du er i gang, er indsigten uvurderlig.

klar til at få mest muligt ud af Mixpanel. Men når først du er i gang, er indsigten uvurderlig.

Hvorfor vælge Mixpanel?

“Mixpanel vil være ideelt for dig, hvis du har brug for et enkelt, men kraftfuldt værktøj til dit SaaS-produkt. En af deres funktioner, som jeg har fundet mest nyttige (og som jeg ikke rigtig har set i konkurrenternes apps) er Signal. Når du anvender det på dine begivenheder, viser det dig, hvilke begivenheder du bør opfordre dine brugere til at gøre, og forudsiger adfærdstendenser i dit produkt. Et must-have for en moderne produktmarkedsfører!” – Matylda C

Værktøjer til brugerinddragelse #4 – Pendo: Til kundeanalyser, feedback og engagement i appen

pendo-dashboard

Pendo er en af de alt-i-en-platforme til kundeengagement, ligesom Userpilot.

Pendo er et meget effektivt værktøj til engagement, der primært beskæftiger sig med produktanalyser. Ligesom Heap kan du komme hurtigt i gang med minimal kodning. Derefter kan du undersøge, hvordan dine brugere interagerer med dit produkt. Du kan måle forskellige segmenter og sammenligne forskellige typer brugere.

Pendo giver dig også mulighed for at indsamle feedback. Feedbackmodulet giver dine brugere mulighed for at indsende anmodninger om funktioner og fortælle dig, hvad deres højeste prioriteter er. Du kan derefter bruge disse oplysninger til at bestemme, hvad du skal arbejde videre med.

Et andet aspekt af Pendos indsamling af feedback er analyse af følelser. Du kan tilføje en NPS-undersøgelse og andre målrettede afstemninger for at finde ud af, hvad dine brugere mener om dit produkt og måle kundetilfredsheden.

Endelig kan du også bruge Pendo til at engagere kunderne med meddelelser i appen. Disse meddelelser kan bruges til at guide brugerne gennem en kompleks del af dit produkt eller til at markedsføre en ny funktion.

Som en alt-i-en-platform er Pendo en af de bedste software til kundeengagement, som man skal holde øje med. Det kan dog være ret dyrt for nystartede virksomheder i den tidlige fase og måske mere komplekst, end du har brug for. Hvis det ikke er inden for dit budget, kan du overveje nogle af Pendos konkurrenter her.

Hvorfor vælge Pendo?

“Pendo giver dig mulighed for at spore kundernes besøg og klik på sideelementer, sider eller et sæt af sider. Det har været meget nyttigt for at finde ud af, om kunderne følger den tilsigtede rejse, og hvis ikke, hvor de er på afveje. Det har gjort det muligt for mit team at implementere UX-forbedringer hurtigt og nemt.” – Allie J

Værktøjer til brugerinddragelse #5 – Typeform: Indsamling af kundefeedback og måling af kundeloyalitet

typeform-dashboard

En af de nemmeste måder at indsamle feedback på er ved at sende en undersøgelse ud til dine kunder. Der findes masser af værktøjer til kundeundersøgelser, men et af de bedste er Typeform.

Der er noget ved Typeforms undersøgelser – måske den rene og minimale stil eller den enkle brugeroplevelse, de giver – som får dem til at skille sig ud fra SurveyMonkey og Google Forms.

Typeform er måske en smule dyrere, men du får adgang til nogle nyttige funktioner, som du kan bruge til at engagere kunderne. Du kan f.eks. oprette logikspring for at tilpasse undersøgelsen til brugerens svar. Du kan også bruge “skjulte felter” til at hilse på brugerne ved navn og personliggøre deres oplevelse.

Typeforms dialogbaserede tilgang kan hjælpe dig med at øge dine svarprocenter. Det har også en tendens til at forbedre kvaliteten af den feedback, du indsamler.

Hvis du leder efter en løsning til kundeengagement af høj kvalitet til at indsamle kundedata gennem undersøgelser, er Typeform en af de bedste.

Hvorfor vælge Typeform?

“Vi har brugt Typeform-undersøgelser til løbende at indsamle data fra vores kunder over hele verden, hele tiden, 24×7. Vi overfører undersøgelsesdata til vores systemer via Typeforms API. Med hensyn til design og brugervenlighed er undersøgelserne langt foran konkurrenterne. De giver også rigtig meget værdi for pengene.” – Dave O

Værktøjer til brugerinddragelse #6 – Hotjar: Analyse af brugeradfærd, indsamling af feedback

hotjar skærmbillede

Selvfølgelig er den slags kvalitativ feedback, som du kan få fra undersøgelser, kun én type data om kundetilfredshed, som du kan indsamle fra dine brugere. Hotjar tilbyder en måde at indsamle endnu flere data på og omsætte rå data om brugeradfærd til brugbar indsigt.

Hotjar giver dig mulighed for at overvåge, hvad dine brugere gør, når de bruger dit produkt. Du kan få adgang til heatmaps, der viser, hvor folk klikker eller scroller.

Du kan endda se en fuld optagelse af en persons interaktion med dit produkt. Den viser dig, hvor de flytter markøren, og hvilke sider de navigerer til. Dette er en fantastisk ressource for produktchefer eller UX-designere. Du kan se, hvor folk går i stå, og hvilke områder af dit produkt, der skal forbedres.

Du kan også nemt få øjeblikkelig feedback fra brugerne, se, hvordan brugerne bruger din app, og foretage de rigtige ændringer baseret på præcise indsigter. Du kan tilføje en feedbackportal til din app eller dit produkt og indsamle idéer direkte fra dine kunder. Hvis NPS er mere noget for dig, kan du i stedet få indsigt på den måde.

Hvis du indsamler feedback i din app, er folk mere tilbøjelige til at svare.

Hotjar kan hjælpe dig med at se, hvad dine kunder gør, og forstå, hvorfor de gør det. Derfor er det på vores liste over de bedste software- og undersøgelsesværktøjer til kundeengagement.

Hvorfor vælge Hotjar?

“Hotjar tilføjer en meget tiltrængt type analyse til dit arsenal. Det giver dig mulighed for at se præcis, hvad dine sidebesøgende (potentielle købere) gør, ser og bruger tid på din landingsside eller tragt. Det giver dig mulighed for at afprøve forskellige design eller funktioner og se, hvordan dine målgrupper reagerer.” – Jeffrey H

Værktøjer til brugerinddragelse #7 – Productboard: Indsamling af feedback, kommunikation med brugere

productboard-dashboard

Et af de største problemer med at indsamle feedback er, at den ofte ender med at blive spredt ud over forskellige kanaler. Hvis du leder efter løsninger til kundeengagement, der kan konsolidere alle disse data, kan du tjekke ProductBoard.

Productboard hjælper dig med at konsolidere al feedback ét sted, hvilket gør det til en fantastisk platform til kundeengagement.

Med Productboard kan du linke alle dine kanaler sammen. E-mail, sociale medier, Intercom, Zendesk – al din feedback vil blive samlet ét sted. Det gør det meget nemmere at få værdifuld indsigt og identificere mønstre og tendenser.

Du kan derefter knytte disse feedback-trends til relevante ideer til funktioner. Det gør det muligt for dine produktchefer og designere at forstå, hvad de skal arbejde på som det næste.

Du kan også kommunikere alle beslutninger tilbage til dine kunder med den offentlige vejkortlægningsfunktion. På denne måde ved dine kunder, hvad de kan forvente af dit produkt i fremtiden.

Hvorfor vælge Productboard?

“Productboard er et fremragende værktøj til kundeengagement, der hjælper dig med at sikre, at din køreplan er drevet af reel brugerfeedback og værdi for dine kunder.” – Andrew H

Værktøjer til brugerinddragelse #8 – Drip: Kommunikation med brugerne

skærmbillede af drip

E-mail-marketing er en af de mest effektive måder at engagere kunderne på, forbedre kundeoplevelsen og hjælpe dine brugere på vej ned ad kunderejsen. Et værktøj til e-mailmarkedsføring, der er værd at nævne, er Drip.

Drip er en CRM-software og en platform til automatisering af e-mailmarketing, der hjælper brugerne med at tilpasse og automatisere deres arbejdsgange til e-mailmarketing. Drip understøtter e-mail-kampagner, der passer til de forskellige salgsfremmende og markedsføringsmæssige behov hos enkeltpersoner, teams og organisationer. Denne variation giver dem mulighed for at sende målrettede e-mails til deres abonnenter.

Med Drip kan brugerne forbinde deres foretrukne kommunikationskanaler, applikationer og løsninger via API’et eller de indbyggede integrationer fra tredjeparter. Det hjælper dem med at udvide funktionaliteten af Drip og få værdifuld indsigt til at udvikle deres produkt.

I modsætning til andre værktøjer til kundeengagement via e-mail fokuserer Drip på segmentering og på at sende de rigtige e-mailstrømme til de rigtige kunder. Det betyder, at du automatisk kan kommunikere med dine kunder på baggrund af deres adfærd.

Drip er dog ikke udelukkende fokuseret på e-mail. Det giver dig også mulighed for at sende målrettede, personlige beskeder via sociale medier, SMS og endda direkte post til din kundebase. Du kan også split-teste enhver besked, så du kan finpudse den rigtige tekst eller det rigtige billedmateriale.

Drip er en fantastisk software til kundeengagement, når du ønsker at holde kunderne opdateret og automatisere en del af din kommunikation.

Hvorfor vælge Drip?

“Drip er helt klart den nemmeste og mest intuitive software til at skabe automatiserede e-mail-sekvenser for os. Skabelonerne, sammen med brugervenligheden og integrationer med alle de andre platforme og software, vi bruger, gør det så værdifuldt for os.” – Cliff H

Værktøjer til brugerinddragelse #9 – Drift: Indsamling af feedback, forvaltning af kunderelationer

skærmbillede af drift

Chat widgets og chatbots til live chat er fremtiden for kommunikation med dine brugere. Vi vil se dem blive endnu mere populære i år, så du må hellere begynde at lede efter en platform til kundesucces, der muliggør disse kunderelationer.

Drift er førende, når det gælder platforme til kundeengagement, der tilbyder chatbots. Selv om det er mest fokuseret på at hjælpe salgsteams, kan du også bruge det til at hjælpe kunder, der er forvirrede over dit produkt.

Du kan integrere din chatbot med din vidensbase (Zendesk, Helpscout osv.). Du kan derefter automatisk engagere kunderne og skubbe dem i den rigtige retning.

Det gør det også lettere for kunderne at kontakte dig, hvis de har problemer eller ønsker at give dig feedback.

Ikke nok med det, men du kan også forbinde til andre værktøjer til kundeengagement som Salesforce eller Hubspot. På denne måde tilføjes dine kunders svar til deres brugerprofil, hvilket giver dine CS- og salgsteams flere oplysninger.

Hvorfor vælge Drift?

“Drift har maksimeret vores evne til at interagere med kunderne på et dybere niveau. At kunne tilpasse og personliggøre vores beskeder til forskellige sider på vores websted giver vores brugere en unik og smidig kundeoplevelse under deres besøg, og det giver os mulighed for at engagere samtalen!” – Haley S

Værktøj nr. 10 til brugerinddragelse – Slack: Kommunikere med kunderne

slack skærmbillede

Slack er en kommunikationssoftware, der tilbyder realtidsbeskeder. Den er designet til at hjælpe teams med at komprimere deres kommunikation på én platform, som er umiddelbart tilgængelig og søgbar.

En ny tendens, som vi har set for nylig, er at oprette et Slack-kundefællesskab for at fremme kundeengagementet. Vi tror, at flere og flere virksomheder vil begynde at gøre dette i løbet af det næste års tid, mens de forsøger at forbedre kundeoplevelsen.

Mange af jer har sikkert allerede Slack til intern brug. Denne metode fungerer på samme måde, men du inviterer dine kunder ind i arbejdsområdet i stedet.

Du kan have forskellige kanaler for forskellige produkter, du kan annoncere opdateringer og nye udgivelser, og du kan være til stede for at hjælpe kunderne med eventuelle problemer.

Det betyder også, at dine kunder kan danne deres eget fællesskab og dele bedste praksis. Dette vil øge engagementet i dit produkt.

Slack er en fantastisk måde at holde kontakten med dine kunder på og involvere dem i dit produkt på.

Hvorfor vælge Slack?

“Slack er meget nemt at bruge. De fleste mennesker er vant til en eller anden form for online chat eller kommunikation, og Slack er hurtigt kendt og let at finde rundt i” – Damien T

De bedste softwareværktøjer til kundeinddragelse til dit SaaS

Der findes masser af gode værktøjer. De, vi har gennemgået på denne liste, vil alle hjælpe dig med at forbedre dit forhold til dine brugere. Brugerengagement ser dog forskelligt ud for hvert Saas, så valget af det rigtige værktøj til dit produkt kan afhænge af noget research, men også af at prøve dem af, så de passer til dig!

Hvis du er på udkig efter en alt-i-én-platform til kundeengagement til at fremme engagement i appen og produktadoption samt til at spore brugeradfærd og indsamle feedback, så få en Userpilot-demo og se, hvor nemt det er at komme i gang.

previous post next post

Leave a comment