Appcues Prissætning forklaret – Skal du vælge Essentials eller Growth Plan?

Appcues har 3 hovedprisplaner: Essentials, Growth og Enterprise. Det laveste abonnement koster nøjagtig det samme som Userpilots laveste abonnement (249 USD pr. måned betalt årligt eller 299 USD betalt månedligt), men der er en hage – det omfatter ikke de samme funktioner!

Appcues abonnementer begrænser brugen af de grundlæggende funktioner i “Essentials”-abonnementet så meget, at det i virkeligheden kun er det vigtigste.

Hvis du ønsker at bruge Appcues til at drive produktstyret vækst, skal du betale 10.548 USD på forhånd for vækstplanen, som kun er årlig.

Hvis du ikke er klar til den slags forpligtelser – Userpilot tilbyder en meget mere generøs funktionspakke til kun 299 $ om måneden.

I dette indlæg vil vi dykke ned i Appcues’ prisplaner og se, hvilken prisplan der er den mest passende til hvilken type brugssituation og brugerpersona.

TL;DR

 • Appcues priser er opdelt i tre planer: Essentials til 249 dollars, Growth til 879 dollars og Enterprise med tilpassede priser.
 • Essentials-planen er billig, men har begrænsede funktioner og egner sig mest til nystartede virksomheder, der lige er begyndt at starte.
 • Du kan ikke opbygge mere end fem brugersegmenter eller oprette tjeklister til indskoling i Essentials-planen.
 • Hvis du vil have det bedste ud af Appcues-værktøjet til opbygning af personlig brugerindføring og til produktovertagelse, skal du opgradere til abonnementet til $879/måned.
 • Appcues prissætter deres abonnement på baggrund af funktioner, mens Userpilot bruger MAU’er til at bestemme prisen.
 • Appcues Essential-planen er bedst til små SaaS-virksomheder eller nystartede virksomheder med mindre end 2.500 MAU’er og få segmenter.
 • Der findes bedre Appcues-alternativer derude, hvor du kan få mere værdi for dine penge.
 • Du kan få adgang til flere funktioner til prisen for Appcues Essentials-planen med Userpilot. Her er en komplet sammenligning af Appcues og Userpilot for at få flere detaljer.
 • Med adgang til alle Userpilots funktioner (selv i det billigere abonnement) kan produktcheferne opbygge meget tilpassede brugeroplevelser til forskellige brugere og overvåge brugeradfærd og interaktion med dit produkt. Få en Userpilot-demo, og få mere at vide.

Hvad er Appcues?

Appcues er en af de ældste platforme til brugerindlæring og digital adoption. De er ansvarlige for at introducere SaaS-verdenen til værktøjer, som vi bruger i dag (tjeklister og lignende) til at opbygge oplevelser i apps og produktrundvisninger.

Selvom det er et godt værktøj til mellemstore SaaS-virksomheder, mangler de visse funktioner, brugergrænseflademønstre og handlinger, som du kan få i andre værktøjer (herunder Userpilot).

Det er også meget dyrt, hvis du har brug for mere end fem brugersegmenter, adgang til brugerdefinerede begivenheder eller målopfølgning. Appcues giver dog mulighed for flere integrationer og har en pænere brugergrænseflade end Userpilot.

Så i sidste ende afhænger dit valg af værktøj til softwaremodtagelse af dine topprioriteter!

Vi skrev mere om Appcues i vores tidligere indlæg om Appcues-konkurrenterne.

Kilde: Appcues

Appcues prisplaner

Appcues har 3 prisplaner: Essentials, Growth og Enterprise.

Essentials-planen koster $249/måned betalt årligt, Growth koster $879/måned betalt årligt for 2500 månedlige aktive brugere (MAU), og Enterprise har en tilpasset prisfastsættelse.

Planerne er ikke kun baseret på dit antal MAU’er (Monthly Active Users), men er også begrænset af de funktioner, der er tilgængelige i hver plan. Og desværre er begrænsningerne så store, at Essentials-planen ikke giver dig mulighed for at skabe seriøse erfaringer eller eksperimenter med produktadoption/vækst.

Prisplaner for Appcues
Kilde: Appcues

Appcues’ Essentials-plan vs. vækstplan – hvad er forskellen?

Forskelle i Appcues prisplaner
Kilde: Appcues

Appcues priser starter ved 249 USD for 2.500 MAU’er i Essentials-planen.

Denne Essential-plan begrænser dog brugen af dine funktioner til:

 • fem brugersegmenter
 • 10 mål
 • 10 brugerdefinerede begivenheder
 • ingen tjeklister
 • ingen launchpad (svarende til en vejledning i appen)
 • ingen brugerdefineret CSS
 • kun standardintegrationer
Funktioner i Appcues Essentials Plan
Kilde: Appcues

Det betyder, at hvis du ønsker at bruge analyser eller tilpasse din kundetilgang ved at segmentere brugerne i forskellige grupper, skal du opgradere til vækstplanen og betale $879 x 12 måneder på forhånd!

Det svarer til 10.548 USD for at bruge alle de tilgængelige funktioner.

Appcues Essentials-planen indeholder heller ikke tjeklister til onboarding, som er vigtige for at opbygge gode brugeroplevelser ved onboarding.

Du kan dog finde dem i Userpilot for 249 $/måned, der betales årligt, eller 299 $/måned, der betales månedligt.

Appcues Essentials Plan indeholder kun 10 click-to-track-hændelser (Userpilot tilbyder 25 af dem til samme pris, de kaldes “feature tags”).

Det er hovedsagelig brugerdefinerede begivenheder, som du kan spore uden at bruge nogen udviklingsressourcer – ved at markere ting på frontend.

Dette er et eksempel på funktionstagning i Userpilot:

Du kan heller ikke tilpasse udseendet af oplevelser i dit produkt, fordi Appcues Essentials-planen ikke tilbyder brugerdefineret CSS.

Du er nødt til at bruge skabeloner til at bygge det, du kan, hvilket betyder, at du ikke altid kan opnå det perfekte brand-look.

Ingen brugerdefineret CSS i Essentials Appcues-priserne
Kilde: Appcues

Appcues Essentials-plan – hvem er den rigtige for?

Da denne plan er ret begrænset, er den bedst til mindre startups eller virksomheder, som ikke har brug for tilpasninger og ønsker at få brugere på en enkel måde.

Hvis du har få brugersegmenter (helst mindre end 5) og 500 – 2.500 MAU’er, er Appcues Essentials Plan en god løsning.

Men hvis du vil have interaktive produktrundvisninger, tjeklister og generelt mere værdi for pengene, bør du tjekke Appcues alternativer: Userpilot, Pendo, Userlane, WalkMe eller endda Intercom Product Tours (disse er begrænsede).

Appcues Essentials-plan – hvem er den IKKE egnet til?

Appcues Essentials-planen er ikke noget for dig, hvis:

 • Du vil gerne lave en ordentlig, kontinuerlig onboarding for dine brugere med flere brugersegmenter og brugerdefinerede begivenheder.
 • Hvis du ønsker at lave fuldt interaktive onboarding-flow og gennemgange, har du brug for en masse tilpassede begivenheder til det.
 • Du ønsker at udnytte din produktvækstplatform til at opnå produktledet vækst gennem mersalg.

Hvad er de billigere alternativer til Appcues Growth-planen?

Vi taler ikke kun om billigere Appcues-alternativer, men om værktøjer, der giver mere værdi for pengene.

Userpilot

Userpilot tilbyder et bedre og mere omkostningseffektivt alternativ til Appcues vækstplan.

Det er et komplet værktøj til produktovertagelse, der hjælper SaaS-virksomheder med at opbygge bedre produktoplevelser, lige fra forbedring af kundeoptagelsesoplevelsen for nye brugere til øget produktbrug for eksisterende brugere.

Det er en platform uden kode og kræver ingen teknisk viden.

For 249 $/måned får du ubegrænset adgang til alle funktioner som hotspots og tooltips, og du kan også bygge kontekstuelle og adfærdsspecifikke onboarding-oplevelser.

Det hjælper dig med at overvåge brugernes interaktion med dit produkt med funktioner som f.eks. undersøgelser i appen til at indsamle feedback og NPS-undersøgelser til at måle brugertilfredsheden.

Userpilot hjælper virksomheder med at vise de rigtige budskaber på det rigtige tidspunkt til de rigtige personer.

Dette bidrager til at forbedre brugeroplevelsen, øge kundeaktiveringsgraden og øge antallet af sekundære funktioner, der anvendes.

 

Hvem er Userpilot bedst egnet til

Userpilot er bedst til mellemstore SaaS-virksomheder med et produktteam. Det er overkommeligt og fuldt udstyret til at opfylde dine produktbehov.

Userpilot er også velegnet til erhvervskunder.

Enterprise Plan til 749 USD/måned leveres med skræddersyede serviceniveauaftaler og er SOC 2 Type II-certificeret og tilbyder SSO og flerbrugerkonti. Men hvis du har brug for integrationer på virksomhedsniveau med Salesforce eller Hubspot, bør du måske vente eller vælge et af Userpilot-alternativerne.

For helt små startups er Userpilot dog måske ikke det bedste valg.

Hvis du har et stramt budget og ikke har nogen i dit produktteam til at styre din onboarding- og produktadoptionsoplevelse, kan du måske synes, at Userpilots planer er lidt mere, end du kan klare. Det anbefales at bruge et billigere og mere grundlæggende værktøj.

De bedste anvendelsesområder for Userpilot

Userpilot's gennemgange
Kilde: Userpilot
 • Sekundær eller kontinuerlig brugeroprettelse. Dette er for eksisterende eller aktive brugere, det hjælper dem med at forstå og tage nye funktioner til sig.
 • Tjeklister til indslusning. Dette hjælper brugerne med at holde styr på deres onboarding-opgaver/fremskridt.

 • Mikroundersøgelser i appen til indsamling af brugerfeedback og til segmentering af brugere. Her er et eksempel på en velkomstskærm.
Segmentering af brugere
Kilde: Userpilot
 • NPS-undersøgelser. Disse bruges til at indsamle Net Promoter Score, som er en indikation af, hvor mange af dine brugere der sandsynligvis vil anbefale dit produkt til andre.
Userpilots NPS-undersøgelser
Kilde: Userpilot
 • Brugeranalyser. Du kan se, hvordan dine brugere engagerer sig i funktionerne i dit produkt og dine oplevelser i appen, f.eks. hvor mange af dem der opfylder bestemte mål, som du har sat for dem over en periode, hvor de falder fra i trapperne osv.

 • Brugersegmentering. Du kan segmentere dine brugere i forskellige grupper ved hjælp af demografiske data, svar på undersøgelser, adfærd i appen, brugerdefinerede begivenheder, bruger- og begivenhedsattributter og meget mere!

 • Ressourcecentre. Opret ressourcecentre med hjælpedokumenter, videovejledninger, vidensbaserede artikler og mange andre relevante ressourcer, der kan hjælpe dine brugere.

Opsætning af Userpilot

Userpilot er let at bruge og også let at opsætte. Alt du skal gøre er at downloade Chrome-udvidelsen og indsætte en linje Javascript-kode i din app.

Du kan også have brug for hjælp fra din udvikler/dit udviklingsteam til at videregive brugerdefinerede hændelser og brugerattributter.

Ellers er det 100 % kodefrit at skabe oplevelser i Userpilot.

Pris og værdi for pengene

Userpilot er et godt køb for dine penge, fordi det ikke kun er overkommeligt (fra 249 $/måned), men fordi det ikke begrænser eller begrænser dig.

Du får adgang til alle funktioner og ubegrænsede segmenteringer i Userpilot, uanset hvilken betalingsplan du vælger.

Dette er i modsætning til Appcues eller andre produktadoptionsværktøjer, som begrænser funktionerne for billigere abonnementer.

Userpilots abonnement stiger kun på baggrund af antallet af månedlige aktive brugere (MAU’er), aldrig på baggrund af de tilgængelige funktioner.

Prøv Userpilot gratis nu!

Konklusion

Appcues prismodel er begrænset af funktioner, hvilket gør det til en afbryder, især hvis du ikke har meget at bruge for at få adgang til vigtige elementer, der er nødvendige for at opbygge en god produktoplevelse.

Userpilots pris er den samme som Appcues Essential-planen og giver dig endnu flere fordele, end du får med denne plan. Det gør det til en bedre udnyttelse af dit budget.

Vil du selv se Userpilots fordele? Få en Userpilot-demo, og se, hvordan du kan opbygge en kodefri og enkel produktoplevelse.

previous post next post

Leave a comment