Appcues prissättning förklarad – Ska du välja Essentials eller Growth Plan?

Appcues har tre huvudsakliga prissättningsplaner: Essentials, Growth och Enterprise. Den lägsta planen kostar exakt lika mycket som Userpilots lägsta plan (249 dollar per månad som betalas årligen, eller 299 dollar som betalas månadsvis), men det finns en hake – den innehåller inte samma funktioner!

Appcues planer begränsar användningen av de grundläggande funktionerna i “Essentials”-planen så mycket att den egentligen bara är essentiell.

Om du vill använda Appcues för att driva produktledd tillväxt måste du betala 10 548 dollar i förskott för tillväxtplanen, som endast är årlig.

Om du inte är redo för den typen av åtagande erbjuder Userpilot ett mycket mer generöst funktionspaket för endast 299 dollar per månad.

I det här inlägget kommer vi att dyka djupt in i Appcues prissättningsplaner och se vilken som är lämpligast för vilken typ av användningsfall och användarpersona.

TL;DR

 • Appcues prissättning är uppdelad i tre planer: Essentials för 249 dollar, Growth för 879 dollar och Enterprise med anpassad prissättning.
 • Essentials-planen är visserligen prisvärd, men har begränsade funktioner och lämpar sig främst för nystartade företag.
 • Du kan inte bygga mer än fem användarsegment eller skapa checklistor för introduktion i Essentials-planen.
 • Om du vill få ut det bästa av Appcues-verktyget för att skapa personlig användarintroduktion och för produktintroduktion måste du uppgradera till planen för 879 USD/månad.
 • Appcues prissätter sin plan baserat på funktioner medan Userpilot använder MAUs för att fastställa kostnaden.
 • Appcues Essential-planen är bäst för små SaaS-företag eller nystartade företag med mindre än 2 500 MAU:er och få segment.
 • Det finns bättre Appcues-alternativ där du kan få mer valuta för pengarna.
 • Du kan få tillgång till fler funktioner till priset av Appcues Essentials-planen med Userpilot. Här finns en fullständig jämförelse mellan Appcues och Userpilot för mer information.
 • Med tillgång till alla Userpilots funktioner (även i den billigare planen) kan produktchefer bygga mycket skräddarsydda användarupplevelser för olika användare och övervaka användarnas beteende och interaktion med din produkt. Få en Userpilot-demo och lär dig mer.

Vad är Appcues?

Appcues är en av de äldsta plattformarna för användaranpassning och digital adoption. De är ansvariga för att SaaS-världen fick tillgång till verktyg som vi använder idag (checklistor och liknande) för att skapa upplevelser i appar och produktvisningar.

Även om det är ett bra verktyg för medelstora SaaS-företag saknar de vissa funktioner, användargränssnittsmönster och åtgärder som du kan få i andra verktyg (inklusive Userpilot).

Det är också mycket dyrt om du behöver mer än fem användarsegment, tillgång till anpassade händelser eller måluppföljning. Appcues tillåter dock fler integrationer och har ett snyggare användargränssnitt än Userpilot.

Så i slutändan beror ditt val av verktyg för programvaruövertagande på dina högsta prioriteringar!

Vi skrev mer om Appcues i vårt tidigare inlägg om Appcues konkurrenter.

Källa: Appcues

Prissättningsplaner för Appcues

Appcues har 3 prisplaner: Essentials, Growth och Enterprise.

Essentials-planen kostar 249 dollar/månad som betalas årligen, Growth kostar 879 dollar/månad som betalas årligen för 2 500 aktiva månadsanvändare (MAU) och Enterprise har anpassade priser.

Planerna är inte bara baserade på antalet MAU:er (Monthly Active Users) utan begränsas också av de funktioner som finns tillgängliga i varje plan. Och tyvärr är begränsningarna så stora att Essentials-planen inte ger dig möjlighet att skapa några seriösa erfarenheter eller experiment för produktintroduktion/tillväxt.

Prissättningsplaner för Appcues
Källa: Appcues

Appcues Essentials- och tillväxtplan – vad är skillnaden?

Skillnader i Appcues prissättningsplaner
Källa: Appcues

Appcues priser börjar på 249 dollar för 2 500 MAU:er i Essentials-planen.

Denna Essential-plan begränsar dock användningen av funktionerna till:

 • fem användarsegment
 • 10 mål
 • 10 anpassade händelser
 • inga checklistor
 • ingen startplatta (liknande en guide i appen)
 • ingen anpassad CSS
 • endast standardintegrationer
Funktioner i Appcues Essentials Plan
Källa: Appcues

Detta innebär att om du vill använda analys eller anpassa din kundintagning genom att segmentera användarna i olika grupper måste du uppgradera till tillväxtplanen och betala 879 dollar x 12 månader i förskott!

Det är 10 548 dollar för att använda alla tillgängliga funktioner.

Appcues Essentials-planen innehåller inte heller checklistor för introduktion, vilket är viktigt för att bygga upp bra introduktionsupplevelser för användarna.

Du kan dock hitta dem på Userpilot för 249 dollar/månad som betalas årligen eller 299 dollar/månad som betalas månadsvis.

Appcues Essentials Plan innehåller endast 10 click-to-track-händelser (Userpilot erbjuder 25 av dem för samma pris, de kallas “feature tags”).

Dessa är i huvudsak anpassade händelser som du kan spåra utan att behöva engagera några utvecklingsresurser – genom att markera saker på frontend.

Det här är ett exempel på funktionstaggning i Userpilot:

Du kan inte heller anpassa utseendet på upplevelser i din produkt eftersom Appcues Essentials-planen inte erbjuder anpassad CSS.

Du måste förlita dig på mallar för att bygga det du kan, vilket innebär att du inte alltid kan uppnå det perfekta varumärkesutseendet.

Ingen anpassad CSS i Essentials Appcues prissättning
Källa: Appcues

Appcues Essentials-plan – vem passar den?

Eftersom den här planen är ganska begränsad är den bäst för mindre startups eller företag som inte behöver några anpassningar och som vill få in användare på ett enkelt sätt.

Om du har få användarsegment (helst mindre än 5) och 500-2 500 MAU:er är Appcues Essentials Plan en bra lösning.

Men om du vill ha interaktiva produktvisningar, checklistor och bättre valuta för pengarna bör du kolla in Appcues alternativ: Userpilot, Pendo, Userlane, WalkMe eller till och med Intercom Product Tours (dessa är begränsade).

Appcues Essentials plan – vem är den INTE lämplig för?

Appcues Essentials-planen är inte för dig om:

 • Du vill göra en ordentlig, kontinuerlig onboarding för dina användare med flera användarsegment och anpassade händelser.
 • Om du vill göra helt interaktiva onboardingflöden och genomgångar behöver du många anpassade händelser för det.
 • Du vill utnyttja din plattform för produkttillväxt för att uppnå produktledd tillväxt genom merförsäljning.

Vilka är de billigare alternativen till Appcues Growth-planen?

Vi talar inte bara om billigare Appcues-alternativ, utan om verktyg som ger mer värde för pengarna.

Userpilot

Userpilot erbjuder ett bättre och mer kostnadseffektivt alternativ till Appcues Growth Plan.

Det är ett komplett verktyg för produktanvändning som hjälper SaaS-företag att skapa bättre produktupplevelser, från att förbättra kundinförandet för nya användare till att öka produktanvändningen för befintliga användare.

Det är en plattform utan kod och kräver inga tekniska kunskaper.

För 249 dollar/månad får du obegränsad tillgång till alla funktioner som hotspots och verktygstips, och du kan också bygga kontextuella och beteende-specifika onboarding-upplevelser.

Den hjälper dig att övervaka användarnas interaktion med din produkt med funktioner som undersökningar i appen för att samla in feedback och NPS-undersökningar för att mäta användarnas tillfredsställelse.

Userpilot hjälper företag att visa rätt budskap vid rätt tidpunkt till rätt personer.

Detta bidrar till att förbättra användarupplevelsen, öka andelen aktiverade kunder och öka andelen användare som använder andra funktioner.

 

Vem är Userpilot lämpligast för?

Userpilot är bäst för SaaS-företag i mellanstora företag med ett produktteam. Den är prisvärd och fullt utrustad för att uppfylla dina produktbehov.

Userpilot lämpar sig också för företagskunder.

Enterprise Plan för 749 dollar/månad har skräddarsydda servicenivåavtal, är SOC 2 Type II-certifierad och erbjuder SSO och konton för flera användare. Men om du behöver integrationer på företagsnivå med Salesforce eller Hubspot kanske du vill vänta eller välja något av Userpilot-alternativen.

För riktigt små startupföretag är Userpilot kanske inte det bästa valet.

Om du har en snål budget och inte har någon i produktteamet som kan sköta din onboarding och produktanvändning kan du tycka att Userpilots planer är lite för mycket för dig. Ett billigare och enklare verktyg rekommenderas.

De viktigaste användningsområdena för Userpilot

Userpilots genomgångar
Källa: Userpilot
 • Sekundär eller kontinuerlig introduktion av användare. Detta är för befintliga eller aktiva användare, det hjälper dem att förstå och ta till sig nya funktioner.
 • Checklistor för introduktion. Detta hjälper användarna att hålla reda på sina uppgifter/framsteg.

 • Mikroundersökningar i appen för att samla in användarfeedback och för att segmentera användarna. Här är ett exempel på en välkomstskärm.
Segmentering av användare
Källa: Userpilot
 • NPS-undersökningar. Dessa används för att samla in Net Promoter Score, vilket är en indikation på hur många av dina användare som sannolikt kommer att rekommendera din produkt till andra.
Userpilots NPS-undersökningar
Källa: Userpilot
 • Användaranalys. Du kan se hur dina användare använder funktionerna i din produkt och dina upplevelser i appen, t.ex. hur många som uppnår vissa mål som du har satt upp för dem under en viss tidsperiod, var de hoppar av i trattarna osv.

 • Användarsegmentering. Du kan segmentera dina användare i olika grupper med hjälp av demografiska data, enkätsvar, beteende i appen, anpassade händelser, användar- och händelseattribut och mycket mer!

 • Resurscentra. Skapa resurscenter med hjälpdokument, videohandledning, kunskapsbaserade artiklar och många andra relevanta resurser som hjälper användarna.

Konfigurera Userpilot

Userpilot är lätt att använda och lätt att konfigurera. Allt du behöver göra är att ladda ner Chrome-tillägget och klistra in en rad Javascript-kod i din app.

Du kan också behöva hjälp av din utvecklare/dev-team för att skicka anpassade händelser och användarattribut.

Dessutom är det 100 % kodfritt att skapa upplevelser i Userpilot.

Pris och värde för pengarna

Userpilot är en bra investering eftersom det inte bara är prisvärt (från 249 dollar/månad), utan också inte begränsar eller begränsar dig.

Du får tillgång till varenda funktion och obegränsad segmentering i Userpilot oavsett betalningsplan.

Detta till skillnad från Appcues eller andra verktyg för att anta produkter som begränsar funktionerna för billigare planer.

Userpilots plan ökar endast baserat på antalet aktiva månadsanvändare (MAU), aldrig på tillgängliga funktioner.

Prova Userpilot gratis nu!

Slutsats

Appcues prismodell är begränsad av funktioner, vilket gör att den är en avstängning, särskilt om du inte har mycket att spendera för att få tillgång till viktiga element som behövs för att bygga en bra produktupplevelse.

Userpilots pris är detsamma som Appcues Essential-planen och ger dig ännu fler fördelar än den planen. Det gör att du kan använda din budget på ett bättre sätt.

Vill du själv se fördelarna med Userpilot? Få en Userpilot-demo och se hur du kan bygga en kodfri och enkel produktupplevelse.

previous post next post

Leave a comment