50+ Bästa verktygen för användarintroduktion för SaaS [Updated for 2023 & Categorized]

Låt oss inse det: utan rätt
verktyg för användarintroduktion
kan du inte ge dina nya användare en bra inlärningsupplevelse. Och utan en bra onboarding-upplevelse aktiveras inte dina användare och de blir bortkastade. Enligt TechCrunch kommer 77 % av användarna inte att komma tillbaka om de inte förstår programvaran under introduktionsprocessen. Därför har vi sammanställt en lista över de 50 bästa kostnadsfria och betalda verktygen för användarintroduktion som hjälper dig att uppnå dina mål för aktivering av användare, produkttillväxt och intäkter.

Och inte bara det: för din bekvämlighet, Vi har grupperat verktygen i 9 kategorier av de olika mål som du kan uppnå med dem – verktyg för anmälningsflöden, programvara för inskolning i appen, verktyg för inskolning via e-post, användaranalyser, verktyg för användarfeedback, verktyg för kundsupport och framgång osv. – och föreslog sedan ett exempel på en verktygsstapel.

Så om du är intresserad av någon särskild kategori kan du hoppa till de relevanta avsnitten till vänster på den här sidan!

TL;DR

  1. Det finns flera olika kategorier av användarintroduktion verktyg:
  1. De bästa verktygen för användaranpassning i varje kategori:1. Verktyg för användaranpassning i appen:
    Userpilot
    , Appcues, Intercom.
    2. Singup flödesverktyg: Auth0;
    3. Verktyg för e-postinlärning: Customer.io, User.com
    4. Chattverktyg i appen: Livechat, Drift.
    5. Videoverktyg för introduktion: Loom, verktyg för webbseminarier: Sequel.io;
    6. Analysverktyg: Hotjar, Mixpanel, Heap, Userpilot.
    7. Verktyg för kunskapsbas: Zendesk;
    8. Verktyg för återkoppling: Typeform, Userpilot (för NPS).
    9. Verktyg för kundsupport: Freshdesk
  2. För att effektivisera dina processer för användarintroduktion och spara kostnader bör du leta efter verktyg som integrerar med varandra. Överväg också verktyg som täcker flera användningsområden – t.ex. onboarding av användare i appen och via e-post, analys av kunddata och kundkontakt via livechatt.
  3. Här är några verktyg som integrerar med varandra för att hjälpa användare att komma in i systemet:

    • Userpilot
      (för onboarding av användare i appen), Intercom (för onboarding via e-post och chatt i appen) och Amplitude, Mixpanel eller Heap (för djupgående produktanalyser) – alla har integrerad integration med varandra för att göra onboarding av användare via e-post i appen smidig och mer datadriven.
    • Hotjar och Zendesk – har en inbyggd integration som gör att du kan minska din svarstid på kundfeedback.

    • Userpilot
      Loom och Typeform – så att du enkelt kan bädda in dina videohandledningar från Loom och Typeform-enkäter i ditt onboardingflöde.

4. Exempel på den kompletta verktygsstocken för introduktion av SaaS-användare:

    • Den “kompletta” verktygsstocken för användarintroduktion för växande SaaS-företag: OAuth (registrering) + Userpilot (onboarding i appen, NPS) + Intercom (onboarding via e-post, chatt i appen) + Wistia (onboarding via video) + Sequel (webbseminarier) + Typeform (återkoppling) + Mixpanel/Amplitude/Heap (analys av användarbeteende) + Zendesk (kunskapsdatabas) + Fullstory (inspelning av sessioner).
    • MVP-verktyget för startupföretag med liten budget: Auth0 (registrering – freemium) + Intro.js (i appen, gratis) + MailChimp (e-post, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webbseminarier) + Typeform (undersökningar, freemium) + Mixpanel (analys, freemium) + Helpdesk (kunskapsdatabas) + LogRocket (inspelning av sessioner).

 

Väljer du ditt verktyg för användaranpassning?

Boka ett kostnadsfritt samråd

  • Läs mer om Userpilot
  • Se hur det integreras med andra verktyg

 

Verktyg för att få in användare i appen

Det första verktyget du bör tänka på när du bygger upp din tekniska stack för onboarding-verktyg är förmodligen onboarding-verktyget i appen. Med sådana verktyg kan du bygga produktturer i appen för att guida dina nya användare genom din produkt, vilket avsevärt förbättrar chansen att de faktiskt aktiveras (och minskar antalet användare som avstår från att använda produkten under dag 1 och vecka 1.) I det här avsnittet kommer vi att täcka både verktyg för användarintroduktion utan kodning och budgetlösningar som kräver kodning.

Programvara för användaranpassning i app utan kod + verktyg för A/B-testning

Programvara för användarintroduktion i appen

Userpilot – ett verktyg för att få in alla användare i en enda lösning


Userpilot
är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att förbättra aktiveringen av nya användare och öka användarnas acceptans. Det gör det möjligt att snabbt bygga personliga, flexibla och kontextrelaterade inskolningsupplevelser och produktvisningar i appen som är inriktade på olika användarsegment – utan att du behöver skriva en rad kod.

Du kan också enkelt bygga och lansera olika introduktionsupplevelser i appen från en mängd olika “byggstenar” (UI-mönster), t.ex. flöden ,
verktygstips
,
checklistor
, resurscenter, undersökningar i appen etc. för varje steg i kundresan.

Med Userpilot kan du skapa interaktiva genomgångar som är bättre än traditionella linjära produktvisningar och som avsevärt förbättrar din introduktionsprocess.

Här är de viktigaste fördelarna med Userpilot jämfört med andra verktyg för användarintroduktion i appen:

  • Du bygger dina inskolningsupplevelser direkt ovanpå din produkt – med en visuell WYSIWYG (via ett Chrome-tillägg). Det här är det enklaste sättet att bygga interaktiv användarinternet på marknaden.
  • Glöm kodning av upplevelser i appen: Userpilot är en lösning utan kodning och kräver bara att din utvecklare installerar en rad javascript i din app och att du laddar ner ett Chrome-tillägg som öppnar den visuella byggaren. Du behöver inte ens be dina utvecklare att skicka dina händelser i appen via ett skript – du kan helt enkelt märka dem på frontend själv.
  • Det största utbudet av UI-mönster (modaler, slideouts, verktygstips, hotspots, banners) och inapp-introduktionsupplevelser (checklistor, mikroundersökningar, NPS-undersökningar, resurscenter i appen) från verktyg för användarintroduktion på marknaden.
  • Inbyggt NPS-verktyg och enkäter i appen för att samla in och analysera användarnas känslor så att du kan förbättra din introduktionsprocess baserat på verkliga data. Du kan lägga till enkäter direkt i ditt flöde för användarintroduktion.
  • Med Userpilot kan du spåra kombinationer av händelser i appen, t.ex. klick, hovers och ifyllda formulär, och sedan analysera alla dessa interaktioner under dina egna anpassade händelser, som kan byggas upp utan kod eller API-samtal.anpassade händelser i Userpilot
  • Avancerad
    produktanalyser
    och flödesanalyser i appen för att identifiera var användarna behöver hjälp (trender + trattar, vägar och kohorter kommer snart). Detta kan hjälpa dig att förstå dina användare bättre och förbättra din användarupplevelse.
  • Sofistikerad
    segmentering
    Funktioner som gör att du kan utlösa upplevelser i appen kontextuellt (du kan segmentera dina användare baserat på användaridentifieringsdata, engagemang i appen, anpassade händelser, klick, hovers, ifyllda formulär, svar på användarfeedback, NPS-poäng med mera).
  • Med Userpilot kan du förbättra din onboarding med en widget för support i appen(Resource Center) som du kan lägga till direkt i din app. Lägg till guider i appen och videohandledningar, och ge användarna tillgång till kunskapsbanken eller till support. Självbetjäning har aldrig varit enklare.

Den bästa användaranpassningen är kontextuell och sker precis där användarna behöver den, i din app.

Dessutom är Userpilot ett av de bästa verktygen för användaranpassning som finns när det gäller värde för pengarna [se
prissättning
här].

Boka en demo med vårt team och gör dig redo att bygga den bästa onboarding-upplevelsen som dina användare har sett.

Prissättning av Userpilot

Userpilot har tre huvudplaner:

  • Traction – från 299 dollar per månad och årligen för 2500 MAU
  • Tillväxt – från 499 dollar/månad som betalas årligen för 10000 MAU
  • Enterprise – från 1000 dollar/månad som betalas årligen för 10000 MAU (dedikerad infrastruktur, SLA:er, prioriterad support och fler företagsbehov)

Skaffa det bästa verktyget för onboarding i appen!

Boka ett kostnadsfritt samråd

  • förstå skillnaderna
  • välja den bästa

Ansökningar

appcues instrumentpanel

Appcues är ett annat verktyg för användarintroduktion utan kod som hjälper icke-tekniska team att spåra och analysera produktanvändningen. Du kan publicera introduktionsrundturer, meddelanden och lanseringsundersökningar i appen. Till skillnad från Userpilot är funktionaliteten mycket begränsad om du använder de grundläggande planerna (i “Essentials”-planen, som börjar från 299 dollar per månad, har du inga checklistor eller lanseringsverktyg och du kan bara skapa 5 användarsegment).

Appcues brukade tillhandahålla mallar för onboarding, vilket gjorde det enkelt att använda verktyget. Den gav dock ett fördefinierat sätt att tänka på onboarding, samtidigt som den hade en högre prislapp än andra programvaror för onboarding. I skrivande stund (i början av 2023) har Appcues tagit bort sina mallar för onboarding – utan att egentligen ersätta dem med en annan lösning.

Med Appcues kan du enkelt utforma dina onboardingflöden. Sättet att skapa produktvisningar och annan kommunikation med användare i appen i Appcues är detsamma som i Userpilot – via ett Chrome-tillägg som gör att du kan skapa direkt ovanpå din produkt (detta gäller inte för alla verktyg – se en mer detaljerad uppdelning).
verktyg för att få in användare i appen här.
)

Här är några av fördelarna med att använda Appcues:

  • Tillgång till ett lättanvänt gränssnitt som alla i teamet kan hantera för att bygga flöden i appen utan att programmera.
  • Det är relativt enkelt att skapa en produktvisning i Appcues. Du behöver bara öppna deras Chrome-tillägg ovanpå din applikation och börja bygga dina upplevelser i appen med en WYSIWYG-redigerare. Du väljer helt enkelt ett gränssnittsmönster och anpassar det “live” eller pekar på de element som du vill lägga till t.ex. dina verktygstips.
  • Tidigare var det ännu enklare – du valde en av mallarna, de skapade i princip produktresan åt dig och du behövde bara anpassa varje steg. Detta begränsade alternativen för anpassning, men det var användbart för nybörjare. Vi vet inte om Appcues planerar att ta tillbaka sina mallar.
  • Du kan också skapa checklistor med Appcues (finnsINTE i Essentials-planen) och uppmana användarna att vidta åtgärder. Dessa är okej men har begränsad funktionalitet (kan inte utlösa JS-funktioner eller lägga till spelelement) jämfört med alternativ som Userpilot.
  • Spåra UI-engagemanget med hjälp av Events explorer som gör det möjligt att märka element utan kodning.

Skapa anpassade användarsegment (upp till 5 i Essentials-planen) baserat på användarens egenskaper, flöden, interaktioner eller händelser som du ställer in i händelseutforskaren.

Pendo


Pendo är en omfattande digital adoptionsplattform som är mest känd för att kombinera funktioner för användarintroduktion med ett verktyg för produktanalys, feedback i appen och funktioner för produktövertagande.

Det vänder sig främst till företagsanvändare och har förmodligen den mest avancerade analysen av alla verktyg som vi tar upp i den här artikeln. Men allt detta har ett pris.

Trots priset och den branta inlärningskurvan har Pendo några fördelar jämfört med sina konkurrenter:

  • Pendo är känt för sina bra och lättanvända analysverktyg som Paths, Retention och Funnels. (Från och med Q1 2023 kommer Userpilot att ha samma analysfunktioner, med mer robust funktionalitet). Dessa kanske inte är nödvändiga om du bara letar efter en programvara för turnéer.
  • Pendo har ett delbart produktplaneringsverktyg för att organisera kundfeedback och prioritera viktiga funktioner. Det hjälper teamet att hålla sig till den gemensamma guiden för funktionsplanering.
  • Den fungerar både på webbappar och mobilappar, så om du behöver båda kan detta vara ett bra val för dig.

Den har också många nackdelar:

  1. Förvånande nog kan du inte använda användaranalyser från Pendo direkt i Pendo för ett verktyg för produktvägledning och engagemang som påstår sig vara “allt i ett”.Det beror på att Pendo inte låter dig rikta in dig på användare som segmenterats efter händelser i appen med de guider i appen som du har byggt med det.Här är en kort lista över Pendos nackdelar:
    • Du kan inte heller utlösa upplevelser baserat på händelser i appen. Detta beror förmodligen på teknisk skuld – men gör att Pendos analyser i stort sett inte är användbara.
    • Pendo erbjuder begränsade element för onboarding, vilket innebär att du inte alltid kan skapa den bästa upplevelsen för dina användare. Om du vill ha checklistor kan du bara få tillgång till dem från resurscentret, vilket motverkar syftet med att ha dem från början.
    • Pendos priser är endast tillgängliga för dig om du ber om en offert. Företaget anger inte priser på sin webbplats för de högre nivåerna. I vissa recensioner sägs dock att priserna börjar på 20 000-25 000 dollar per år för en enskild produkt och runt 50 000 dollar per år för ett paket i mellanklassen. Detta kan vara Pendos största nackdel.

    Om du letar efter ett verktyg som visar användaranalyser i realtid och låter dig utlösa upplevelser i appen baserat på händelser i appen och användarnas beteende i realtid – Userpilot erbjuder dessa funktioner (och till ett lägre pris).

    Prissättning av Pendo

     

    Pendo engagerar prissättning

     

    Pendo har fyra prisplaner uppdelade på två nivåer (“planer för att komma igång” och “planer för att växa”) och två produkter (“engagera” och “anta”). De grundläggande “planerna för att komma igång” börjar på 7 000 dollar per år, som betalas endast årligen. Den här planen är inte särskilt vettig eftersom den har extremt begränsade funktioner (jämfört med Userpilots “Traction”-plan, som ger dig alla funktioner och integrationer + upp till 2500 MAU:er för 2988 dollar!):

    • ingen NPS
    • no Resource Center
    • inga integrationer (!)
    • endast grundläggande analyserpendo startplan

    Tillväxtplaner är endast tillgängliga för dig om du ber om en offert. Företaget anger inte priser på sin webbplats för de högre nivåerna. I vissa recensioner sägs dock att priserna börjar på 20 000-25 000 dollar per år för en enskild produkt och runt 50 000 dollar per år för ett paket i mellanklassen.

Användarvägledning

Instrumentpanel för användarvägledning

UserGuiding är ett billigt verktyg för produktintroduktion på instegsnivå som erbjuder en rad funktioner för att hjälpa företag att få in nya kunder och öka produktintroduktionen.

UserGuiding är utmärkt på att bygga enkla inskolningsupplevelser för användare. Den innehåller en kodfri skapare, segmenteringsalternativ och lätt tillagda gränssnittsmönster som hotspots, verktygstips och modaler.

Även om den också har en del andra bra saker som ett resurscenter och analyser, är det framför allt dess onboardingflödesbyggare som är det viktigaste med den här produkten. Om du bara letar efter ett relativt enkelt sätt att bygga enkla onboardingflöden kan det här vara ett bra val för dig. Personer som vill ha mer analys, anpassning eller komplexa integrationer bör dock nog leta på annat håll.

UserGuiding är ett kodfritt verktyg för onboarding och har många funktioner som hjälper dig att skapa onboardingflöden för dina nya kunder och guida dem genom hela deras resa.

Här är vad du får när du börjar använda UserGuiding:

  • Skapa interaktiva produktgenomgångar utan att störa dina utvecklare eftersom det är helt utan kod.
  • Skapa checklistor för inskolning och få kunderna till aktiveringspunkten genom att eliminera gissningar om vad nästa steg bör vara.
  • Använd en mängd olika UI-mönster, som checklistor, verktygstips, modaler och slideouts för att ge rätt upplevelse i appen till rätt persona vid rätt tidpunkt i deras användarresa.
  • Lägg till emojis, gifs, bilder eller videoklipp för att anpassa dina onboardingflöden och få dem att matcha ditt varumärke.
Användarstyrning av prissättning

Även om UserGuiding är ett utmärkt verktyg för nystartade företag som inte har så mycket pengar att investera i ett verktyg för onboarding, har det mycket strikta begränsningar för Basic-planen.

Du kan bara skapa högst 20 guider, 2 checklistor för introduktion och 1 resurscenter, bara 1 teammedlem och UserGuiding-märkning på alla UI-mönster!

Om du vill skapa obegränsat antal guider med obegränsat antal UI-mönster utan Userguidings varumärke bör du välja Professional-planen som kostar 299 dollar.

Användarstyrning av ny prissättningProfessional lägger till obegränsat antal guider, hotspots och checklistor och kostar från 399 USD/månad eller 299 USD/månad om du fakturerar årligen.

Företagsplanen ger dig tillgång till allt plus personlig coachning. Från 699 USD/månad eller 499 USD per månad för ett årligt abonnemang.

PRODUKTTURER FÖR INTERCOM

Du känner förmodligen redan till Intercom, plattformen för dialogbaserad marknadsföring och engagemang, som även är känd för sin programvara för produktvisningar. De har också ett tillägg som heter Intercom Product Tours.

.Programvara för produktvisningar: Intercom Product Tours

Källa: Intercom.com

Missförstå mig inte. Intercom-produkten är fantastisk. Men Intercom Product Tours lämpar sig bara för riktigt enkla produktvisningar, vilket vi diskuterade i en tidigare blogg.

  • Den stöder endast linjär onboarding, dvs. en serie icke-interaktiva informationspaneler som i bilden ovan, inte interaktiva produktvisningar:Produktvisning GAN Intercom linjär
  • Användargränssnittet är ganska enkelt, vilket begränsar hur kontextuella de signaler som ges kan vara. Det finns till exempel inga modaler, slideouts, checklistor eller hotspots. Om du stöder flera användningsfall och flera målgruppssegment, eller om din produkt har många olika funktioner, är det problematiskt med en sådan metod som passar alla.
  • Intercom Product Tours stöder inte A/B-testning. Så hur kan du ta reda på om din onboarding kan förbättras?ingen ab-testning i intercom
  • Även om det påstås vara kodfritt, är det i själva verket ganska begränsat vad du kan använda för formgivning utan CSS-kodning. Om du vill ha full kontroll över utseendet och känslan behöver du en webbutvecklare.

Intercom Product Tours är endast tillgängligt som ett tillägg till Intercoms huvudprodukt.

Du kan alltså inte köpa den separat – du måste betala minst 149 dollar per månad extra utöver din Intercom-prenumeration.

Fördelar med intercom

  • Om du är en hängiven Intercom-användare och dina behov av onboarding är enkla, integreras det sömlöst med resten av deras verktyg.
  • De ramlösa videorna ser bra ut!

Nackdelar med Intercom

  • Endast linjära rundturer, ingen verklig interaktivitet
  • Begränsat utbud av användarupplevelser
  • Styling kräver kodning – du kan alltid se om någon har använt Intercoms programvara för produktvisningar, eftersom produktvisningarna alltid ser ungefär likadana ut…
  • Priserna för en startpunkt kan verka attraktiva, men de ökar kraftigt med det ökande antalet användare som du kan ha. Det finns ingen transparent prissättning på Intercoms webbplats.

Intercom produktvisning prissättning

Intercoms produktvisningar är ett tillägg, så du kan bara få dem om du redan har en prenumeration hos dem. (Intercoms prisplaner är kända för att vara komplicerade och svåra att navigera i). Den grundläggande Starter-planen börjar på 74 dollar och du måste betala 199 dollar per månad för funktionen Product Tours.

“DIY”-lösningar för användaranpassning (kräver kodning)

Vi förstår att inte alla nystartade företag har råd att köpa den bekväma (men ganska dyra) programvaran No-code User Onboarding, och kanske måste de själva kodifiera guiderna för sin process för användarintroduktion. Låt oss titta på några js-bibliotek som kan hjälpa dig med detta.

INTRO.js (gratis)

INTRO.js

Intro.js, en javascriptguide, gör det möjligt att utnyttja denna princip genom att infoga en framstegsindikator i ditt onboardingflöde och få användarna att faktiskt gå över mållinjen.

Shepherd.js

 

Shepherd.js

Shepherd.js-biblioteket är ett annat javascriptbibliotek för att skapa produktvisningar som är mycket anpassningsbara och hjälper dig med din användarintroduktionsprocess.

Den gör i princip allt som Intro.js gör, men den uppdateras och bearbetas fortfarande, som Intro.js verkar (den har så många öppna frågor på GitHub som ingen svarar på…).

Du bör välja en lösning med öppen källkod för din användarinternering som kan ge dig stöd när du behöver det.

Verktyg för anmälningsflöden – för att ta bort friktion från din användarprocess för att få in nya användare.

Om du inte vill förlora användare innan de ens har registrerat sig för din produkt bör ditt registreringsflöde vara så friktionsfritt som möjligt. Detta kan uppnås med Single-Sign On. Single sign-on (SSO) är en egenskap för åtkomstkontroll av flera relaterade men oberoende programvarusystem. Med denna egenskap loggar en användare in med ett enda ID och lösenord för att få tillgång till ett anslutet system.

Det har alltid varit tråkigt och tidskrävande att fylla i långa och detaljerade anmälnings- och registreringsformulär. Ingen gillar det!

När du bygger upp upplevelsen i appen kan du lägga till SSO så att användarna får färre formulär att fylla i.

Du kan få sådana verktyg för friktionsfri auktorisering för att effektivisera ditt flöde av användarintroduktion hos följande företag:

AuthO (Freemium)

AuthO tillhandahåller en universell plattform för autentisering och auktorisering för både webb- och mobilplattformar och applikationer.

AuthO hjälper dig inte bara att förbättra konverteringen av anmälningar med enkla lösningar för inloggning, utan även att säkra dina API:er och förhindra skadliga inloggningar.

Med AuthO kan du minska den tid som användarna behöver för att slutföra registreringsprocessen och säkert samla in och lagra deras uppgifter.

AuthO stöder alla programmeringsspråk, så det spelar ingen roll om du har byggt din applikation i C#, Java eller Angular.

Det bygger på en freemium-modell och börjar med 0 dollar per månad och slutar med 850 dollar per månad för 50 000 regelbundna aktiva användare.

På grund av sin flexibilitet och freemium-modell är AuthO lämplig både för små och medelstora företag och stora företag.

Verktyg för e-postinlärning

Även om du har en bra onboarding i appen är det fortfarande viktigt att använda verktyg för automatiserad e-post för att få in användare i appen. E-postverifieringar, sändning av transaktionsmeddelanden, fakturering, försök att åter engagera användare som inte har loggat in på ett par dagar eller skicka en lista med länkar att läsa –
kan endast göras via e-post.
Precis som mycket av stödet för a-synch. Så låt oss se vilka e-postverktyg som är bäst för att förbättra användarupplevelsen.

Dropp

Drip är ett populärt verktyg inom e-handel, men det kan också användas för att skapa e-postmeddelanden för att få in nya kunder. Den skickar utlösarbaserade e-postmeddelanden som hamnar direkt i inkorgen utan att gå till marknadsföringskanalen (om användaren använder Gmail).

Med Drip kan du gå längre än till grundläggande e-postmeddelanden och skapa olika processer för automatisering av e-postmeddelanden vid inskolning av användare, marknadsföring i flera kanaler och e-postkampanjer.

Det ger dig djupgående analyser och insikter om varje försökskund så att du kan vidta åtgärder för att förbättra dina konverteringar och behålla kunderna.

Det viktigaste när du bygger upp bra användarupplevelser är att anpassa dem, och det är precis vad Drip gör det möjligt att göra. Du kan anpassa varje sekvens av e-postutskick för att passa användarnas intressen, erfarenheter och behov.

Drip börjar med 49 dollar per månad för 2500 användare i din lista och stiger sedan till 122 dollar för upp till 5000 personer.

Customer.io

customer.io  E-postmeddelanden som utlöses av användarens åtgärder i din produkt är ett bättre alternativ till tidsbaserade kampanjer. Beroende på vad kunderna gör (eller inte gör) under onboarding kan du leverera rätt e-post vid rätt tidpunkt. Customer.io gör det möjligt för dig att segmentera användare baserat på händelser i realtid och skicka personliga e-postmeddelanden som en del av en omnikanalanvändarintroduktion.

Customer.io är ett lite dyrare verktyg för att skicka dropp-kampanjer. Det är perfekt för att du ska kunna börja med att ta emot, konvertera och behålla din publik.

Det som skiljer Customer.io från Intercom och Drip är dess förmåga att skicka push-notiser och SMS-meddelanden samt realtidsdata för varje kund.

Med Customer.io kan du se vad du vill om dina kunder – från mer klassiska saker som när och vilken sida de har besökt till dina egna anpassade händelser.

Det gör det också möjligt att skicka rätt e-post till rätt kund vid rätt tidpunkt, beroende på vad de gör eller inte gör under sin introduktionsupplevelse.

Customer.iosgrundpaket kostar 150 dollar per månad och du kan ha upp till 12 000 kunder i din lista.

Om du är ett företag i ett tidigt skede är Customer.io på grund av sin prissättning förmodligen inte det bästa valet för dig – men när du växer kan det bli mer betydelsefullt för ditt företag än du tror.

Intercom

Intercom är en välkänd allt-i-ett-lösning för onboarding som erbjuder både onboarding via e-post, livechatt, verktyg för kundframgång och onboarding i appen. Som med alla “allt-i-ett”-verktyg är det kanske inte bäst i klassen i någon av dessa funktioner, men det sammanlänkar alla aspekter av onboarding på ett smidigt sätt i ett och samma verktyg. I det här avsnittet ska vi titta på dess funktionalitet för e-postintagning.

Med Intercom kan du se både e-postmeddelanden och meddelanden i appen i en och samma inkorg, och du kan utlösa e-postmeddelanden baserat på användarsegment och händelser i appen:

Planen som gör att du kan göra allt (förutom startplanen) kostar 199 dollar per månad.

User.com

User.com
User.com är en heltäckande programvara för automatiserad marknadsföring för att förvandla dina besökare till nöjda kunder.

Med User.com kan du samla in information om dina potentiella kunder, kommunicera med dem via livechatt, chatbots, samla in kontaktinformation med hjälp av popup-fönster, skicka automatiserade e-postmeddelanden och SMS och mycket mer.

Verktyget gör det enkelt att skapa automatiserade vägar där du kan fastställa när dina leads får meddelanden. Det sparar tid och ser till att kommunikationen är konsekvent. Just nu finns Freemium Starter Pack – 100 % gratis, innehåller moduler som: Det finns flera moduler: Chat, CRM, kunskapsdatabas och kalender.

Prissättning av User.com

User.com har en prismodell med Pay-as-You-Go, där priset beräknas utifrån flera olika kriterier:

MailChimp

Mailchimp-webbplats

MailChimp är en av de mest populära och äldsta ESP:erna för små och medelstora företag. Under de senaste åren har Mailchimp utvecklats från en e-postplattform till ett nav för marknadsföring av småföretag. Det finns verktyg för att skapa landningssidor, webbplatser, sociala planeringsverktyg och verktyg för kreativa tillgångar.

Med Mailchimp kan du inte bara skapa vanliga e-postkampanjer och skicka nyhetsbrev, utan även “kundresor” – utlösningsbaserade e-postmeddelanden som stödjer användarnas introduktionsprocess. Det ger dig också möjlighet att

mailchimp transaktionsmeddelanden

MailChimp:s prissättning:

Mailchimp:s prissättning

SendinBlue (gratis)

SendinBlue hjälper företag att bygga och utveckla relationer genom marknadsföringskampanjer, transaktionsmeddelanden och automatiserad marknadsföring. Deras plattform kombinerar ett robust utbud av e-post- och SMS-tjänster i en enda användarvänlig lösning.

Med SendinBlue kan du skicka utlösta transaktionsmejl och SMS-meddelanden med optimerad och tillförlitlig leverans samt detaljerade analyser och rapporter. Du kan skapa olika typer av målgrupper baserat på kontaktuppgifter eller dina egna anpassade händelser.

Du kan integrera ditt SendinBlue-konto med olika verktyg som WordPress, Salesforce, Google Analytics, Zapier, Intercom, WooCommerce och många fler.

Med deras kostnadsfria livstidsplan kan du skicka upp till 300 e-postmeddelanden per dag, medan du med deras billigaste prispaket kan skicka upp till 40 000 e-postmeddelanden per månad, utan någon daglig begränsning, för 25 dollar per månad.

Prissättning av Sendinblue

GetResponse

getresponse e-postautomatiseringGetResponse har under de senaste åren blivit ett välkänt namn inom SaaS e-post onboarding. Förutom e-postmarknadsföring, autofunnels, landningssidor, automatiserad marknadsföring, webbseminarier och autosvar erbjuder de även verktyg för företagsmarknadsföring.

Prissättning av Getresponse

Verktyg för videoinskolning

Videor för demo + verktyg för introduktionsvideor

Videohandledning med en människa bakom sig gör det lättare för en användare att engagera sig. Detta kan ingå i dina första produktvisningar (t.ex. i välkomstskärmen – här byggd i Userpilot) eller när du visar vissa funktioner.

Video om användarpilots välkomstskärm

Det gör det inte bara möjligt att lägga till en extra touch av personalisering till din produkt, utan du gör också inlärningen mer engagerande genom att bryta ner komplexa processer. Att infoga en video i ett inledande marknadsföringsmeddelande ökar klickfrekvensen med 96 %.


Wistia
(Freemium):

Wistias hemsida

Med Wistia, en plattform för videouthyrning för företag, kan du använda videon på alla avdelningar i ditt företag – och den är särskilt användbar vid introduktion av användare.

Du kan skapa, spela in, redigera och distribuera professionella videor på några minuter. Du kan anpassa videons stil så att den passar ditt varumärke, lägga till e-postprenumerationer, olika call-to-actions och mycket mer. Den hjälper dig att utnyttja kraften i personalisering genom att inkludera en videofilm om hur din app fungerar.

Deras videoanalyser hjälper dig att ta reda på var dina användares uppmärksamhet är låg genom att få insikt i hur de engagerar sig i dina videor varje sekund.

Wistias prissättning

wistia prissättning

Wistias prisplan börjar med 19 dollar per månad för att skapa och övervaka upp till 20 videor per månad och stiger sedan till 79 dollar per månad för 50 videor.

Om du befinner dig i ett tidigt skede av ditt företag kan deras kostnadsfria plan säkert hjälpa dig att skapa bättre videor för personalisering och göra din användarinvandringsprocess enkel och trevlig.


Vidyard
(Freemium):

webbplats för vidyard

Vidyard är en annan videoplattform som hjälper företag att omvandla kommunikationen och öka intäkterna genom strategisk användning av onlinevideo och videomarknadsföring.

Vidyard hjälper dig att vara värd för och hantera dina videor och ger dig möjlighet att få kontakt med fler tittare genom anpassade och interaktiva videoupplevelser och olika call-to-actions.

Precis som Wistia ger VidYard dig också detaljerad analys och kraftfulla insikter om dina användares tittargrupper:

Vidyards prissättning

Vidyards prissättning (bortsett från den kostnadsfria planen som innehåller upp till 25 videor totalt) börjar med 150 dollar per månad för tjugo videor, och stiger sedan till 850 dollar per månad för deras Plus- och 2000 dollar per månad för deras premiumpaket.

Loom (gratis)

videobibliotek

Loom är ett mycket populärt verktyg för videoinspelning som hjälper dig att spela in din skärm, skapa steg-för-steg-videotutorials och enkelt bädda in videon i dina modaler i appen eller i dina e-postmeddelanden för att förbättra din användarinskolningsprocess.

Det finns en kostnadsfri plan och de betalda planerna börjar från endast 8 dollar – så det är ett bra alternativ till de dyrare verktygen för videoinskolning.

Verktyg för webinar för introduktion

Förutom att bädda in videohandledningar är livewebinarier för användare som organiseras av CS för att hjälpa nya användare att förstå din produkt en viktig del av användarintroduktionen. Här är några verktyg för webbinarier som hjälper dig att förbättra din process för användarintroduktion:

Sequel.io

uppföljningsinstrumentpanel

Sequel är en ganska ny lösning för webbseminarier som gör att du kan bädda in webbseminarierna direkt på din webbplats, vilket ger dig mer kontroll över utseendet på din evenemangssida (och du kan ha olika sidor för nya användare och marknadsföringsledningar!) och leder till ökade konverteringar (eftersom du helt kan styra vilka CTA:er du visar för dina användare).

sidan för evenemang på userpilot

Det är en häftig produkt som gör att du kan ta ditt webinarspel för onboarding till nästa nivå.

När ditt LIVE-webinar är avslutat kan det automatiskt omvandlas till ett evergreen-webinar som du kan begära.

Prissättning av uppföljare

prissättning av efterföljare

Sequel är inte det billigaste verktyget för webbseminarier – med planer som börjar från 150 dollar per månad för upp till 250 deltagare i webbseminarier. Om du har en liten budget kan du kolla in några av de billigare lösningarna nedan.

Demio

demio instrumentpanel

Demio är bara något billigare än Sequel, men låter dig inte vara värd för dina webbseminarier på “din egen webbplats”.

Å andra sidan har den fler anpassnings- och värdalternativ. Med Demio-plattformen kan du skapa live, schemalagda webbseminarier, schemalagda sessioner eller förinspelade webbseminarier på begäran. På mindre än två minuter kan du skapa ett direktsänt, schemalagt webbseminarium – skriv bara in titeln och välj datum och tid.

Du kan också anpassa ditt webbseminarium om du vill.

Förutom att uppdatera registreringssidan med ditt varumärke kan du skapa en anpassad tacksida, skapa omröstningar, handouts och call-to-actions samt ställa in automatiska e-postpåminnelser 24 timmar, en timme och 15 minuter före webbseminariet.

Under webbseminariet är värdskapet lika enkelt. Demios webinarupplevelse är ren och minimal, till skillnad från vissa webinarappar som har röriga presentatörsskärmar. Längst ner kan du styra mikrofon och kamera, och till höger kan du hantera chattar, omröstningar och utdelningar.

Prissättning av Demio

Demio börjar på 411 dollar per år, dvs. drygt 34 dollar per månad. Men den lägsta planen tillåter bara upp till 50 deltagare i webbseminarier, så det kanske inte heller är det billigaste eller mest skalbara valet.

Zoom

Zoom är däremot en allmänt känd och pålitlig webinar-lösning. Det är inte heller särskilt billigt – du måste betala minst 690 dollar för årsabonnemanget för att få möjlighet till webbseminarier.

Prissättning för zoom-webinarier

Tillförlitligheten och bekantskapen är förmodligen där Zoom Webinars fördelar tar slut – det har inte

E-webinar

En bra och prisvärd lösning som gör att du kan omvandla dina introduktionsvideor till webbseminarier på begäran. eWebinar automatiserar förinspelade webbseminarier enligt ett schema, komplett med interaktion i realtid och livechatt för att göra upplevelsen engagerande.

Du kan ladda upp en video, ett webbseminarium, en presentation eller utbildning, importera från Zoom eller klistra in en länk till din video som finns på YouTube, Vimeo, S3 eller någon annan tjänst som stöds.

När schemat är inställt kan du påbörja webbseminariet. Ange start- och slutdatum, veckodagar och tid för webbseminariet samt eventuella spärrdatum (t.ex. nationella helgdagar). Deltagarna kan också registrera sig och delta i ett webbseminarium på bara fem minuter med “just-in-time-sessioner”.

Till skillnad från förinspelade eller on-demand-webinarier kan du med eWebinar engagera deltagarna i realtid – utan att behöva binda dig till att vara värd för webbseminariet.

Deltagarna får ett personligt välkomstmeddelande i chatten. Du får veta när de svarar, så att du kan fortsätta samtalet direkt. Du kan svara via e-post om du inte är hemma eller upptagen. Om du inte är här eller är upptagen får de ett anpassat meddelande.

Prissättning av e-webinar

Verktyg för chatt i appen

För att ge en smidig användarupplevelse bör du också tillhandahålla kundsupport i realtid – särskilt om du har kunder med höga kundantal. En kunskapsdatabas eller ett resurscenter räcker kanske inte alltid för att besvara alla användares frågor – därför kan chatt i appen vara det rätta sättet att förbättra din användarintroduktionsprocess. Låt oss titta på de bästa chattverktygen nedan.

Intercom

Ännu en gång – Intercom toppar listan tack vare sitt holistiska tillvägagångssätt och integrationen med andra lösningar (e-postsupport och rundturer i appen).

Intercom erbjuder inte bara en utan tre typer av chatbots:

  1. Task Bot – ger en uppskattad svarstid när inga agenter är tillgängliga och tilldelar uppgiften till nästa tillgängliga agent.
  2. Anpassad bot – så att du kan svara på riktiga frågor live.
  3. Resolution Bot – svarar automatiskt på användares frågor (baserat på nyckelord och fördefinierade svar).

När du har konfigurerat Intercom kan du skapa två typer av chattrobotar: Du kan skapa två typer av chatbots: Task Bots och Custom Bots.

När det inte finns några chattmedarbetare tillgängliga kommer Task Bot att interagera med dig och ofta visa automatiska meddelanden som “Vi svarar vanligtvis inom två timmar”.

Eftersom Intercom är en så stor produkt (med chattrobotar, helpdesk med mera) är det till en början lite svårt att konfigurera din chattrobot. I gränssnittet används också termer som “Outbound” och “Operator” som inte förklaras (om du inte söker efter dem). Samma sak gäller namnen på chatbotarna – de använder Task Bot, Custom Bot och Resolution Bot – och du måste först ta reda på vilken du behöver använda.

På det hela taget är gränssnittet mycket lätt att använda, men det kan vara lite svårt att konfigurera din chatbot till en början.

Olark

Olarks chattruta matchar ditt varumärke och gör det möjligt för dig att chatta med kunderna om de stöter på problem.

Du kan också ställa in automatiseringsregler för livechatt för att automatiskt be användarna om feedback under introduktionsprocessen.

Allt sker i appen, så du får deras ärliga reaktioner när de lyckas eller misslyckas. Om du i framtiden upptäcker mönster eller insikter från sökbara livechattutskrifter får du bonuspoäng.

Olarks prissättning

Olarks månadsabonnemang börjar på 29 dollar per månad.

LiveChat

livechat kundsupport chatt widget


LiveChat
är ett annat populärt verktyg för chattrobotar i appar för att kommunicera med kunder och lösa deras problem i realtid.

Med LiveChat’s omfattande analyser kan du se var dina användare har problem under introduktionen (eller någon annanstans i deras resa) och snabbt svara på deras problem och önskemål.

Du kan också kombinera lärdomarna med dina erfarenheter av introduktion i appen (t.ex. utlösta verktygstips som du har byggt i Userpilot) – och svara på användarnas chattförfrågningar med en länk som utlöser den relevanta produktgenomgången för att förklara den funktion som de inte förstår.

L‍ivechat Prissättning


Prissättning av LiveChat
börjar så lågt som 16 dollar/månad.

Drift

Ett annat av våra favoritverktyg (som vi själva har använt). Med Drift kan du fånga kvalificerade leads, engagera dem på ett personligt sätt och slutföra fler försäljningar. Drift är mer än bara livechatt och chabots.

Programvaran är kraftfull, men komplex att använda, vilket gör att inlärningskurvan är brant.

Programvara för analys av användarbeteende

För att optimera din process för användarintroduktion måste du kunna analysera ditt användarbeteende för att se var dina användare stannar upp och fastnar.

Verktyg för analys av beteende i appen

Fullständiga verktyg för produktanalys

Verktygen nedan registrerar alla dina användares handlingar – vilket ger en fullständig bild av dina användares handlingar och produktanalyser.

Mixpanel (Freemium)

Mixpanel är ett verktyg för spårning av produkt- och beteendemässiga användarupplevelser för mobila applikationer och webbapplikationer.

Med Mixpanel kan du samla in korrekt data om din produktanvändning, identifiera olika trender i användarnas upplevelser i appen, sätta upp mål och vidta åtgärder baserat på din produktanalys.

Med det lättanvända användargränssnittet och instrumentpanelerna kan du hantera data och användare snabbt och utan problem. Om du har en mobilapplikation kan du med Mixpanel köra olika A/B-tester.

Mixpanels största fördel jämfört med andra verktyg för produktanalys är att du med Mixpanel kan visualisera och segmentera dina data, analyser, rapporter och viktigast av allt, du kan hantera och övervaka dina KPI:er för användaranpassning.

Det sista är mycket viktigt eftersom det hjälper dig att bättre förstå användarnas beteenden och jämföra dem med dina mål. När du har en tydlig bild av allt som händer med din produkt är det mycket lättare att vidta åtgärder och fatta viktiga beslut.

Mixpanel börjar med 0 dollar per månad, men du har mycket begränsade kärnrapporter att spåra och du kan bara ha 60 dagars datahistorik. Om du är i början kan detta vara mycket användbart, men du måste överväga att uppgradera till premiumpaketet inom en snar framtid (vilket kostar 999 dollar per år), men det är värt varje krona!

Hög

Heap spårar alla typer av användarinteraktioner i appen och erbjuder en omfattande svit med användaranalyser.

instrumentpanel för högar

Källa: Källa: Heap.io

Till skillnad från Mixpanel (som kräver en omfattande installation innan data kan spåras) börjar Heap spåra användarnas aktivitet från dag ett. Du behöver inte definiera eller konfigurera några händelser i förväg.

Dessutom får du spårning på användar- och kontonivå och kan skapa anpassade händelser. Du kan använda dessa anpassade händelser i trattar och kohorter. Dessutom kan du kombinera spårade data i dina egna anpassade “virtuella händelser”.

Heap gör det också möjligt att göra analyser längs flera axlar och beteendesegment. Du kan använda dess mobilapp för att hålla dig uppdaterad när du är på språng.

instrumentpanel för högar

Källa: Källa: Heap.io

Så vad är haken?

Heap är inte billig. Gratis paketet är ganska begränsat när det gäller användningsvillkor, och priserna för de betalda paketen börjar från 1 000 dollar per månad.

Amplitud

Amplitude är ett annat populärt verktyg för användaranalys som är mer inriktat på analyser som kan användas för att vidta åtgärder. Den är också utrustad med ett stort antal tvåvägsintegrationer med andra plattformar.

Amplitudhändelser.

Källa: amplitude.com

Om du letar efter en analyslösning för att spåra spårning av enskilda användare i olika produkter kan Amplitude vara ett bra alternativ för dig.

Amplitude fokuserar också på datasäkerhet. Dess robusta funktioner för dataförvaltning och säkerhet kan vara attraktiva för användarna med tanke på den ökande oron för datasäkerhet under de senaste åren.

Liksom Mixpanel kräver Amplitude dock att du konfigurerar vissa händelser innan du börjar spåra dem.

Men en aspekt där Amplitude sticker ut från de andra är dess generösa gratisplan, där du kan spåra upp till 10 miljoner åtgärder. Det är mycket med alla mått mätt.

Dessutom är Amplitude betalda planer inte riktigt överkomliga och kan bli allt dyrare i en alarmerande takt.

Analysverktyg för användarbeteende och engagemang vid ombordstigning

Denna typ av verktyg för produktanalys fokuserar mer på inskolningsprocessen och mindre på den övergripande analysen av alla klick. De ger också enkla instrumentpaneler och är lättare att implementera.

Pendo

Många SaaS-företag anser att Pendos analyser är bland de bästa i branschen. Det är verkligen mycket snack om deras analyser i onboarding-världen just nu.

Varför?

Pendos analyser kommer “out of the box” – med mycket lite installation krävs. De ska vara lättare att installera än riktiga analysverktyg som Mixpanel, Heap eller Amplitude.

Frågan är om analysfunktionerna i Pendo lever upp till den stora uppståndelsen? Och är de verkligen värda den prislapp på 50 000 dollar som de flesta företag förväntas betala för sin årliga prenumeration på Pendo Analytics?

Här är vad Pendo Analytics kan ge dig:

  • Pendos analyser är centrerade kring tre huvudfunktioner: Paths, Funnels och Cohorts.
  • Stigen visar alla de åtgärder som användarna har vidtagit före eller efter en viss händelse. Du kan bara jämföra två vägar åt gången i Pendo.
  • Trattar visar hur många användare som slutförde varje steg i en specifik tratt som du har bestämt i förväg. Userpilots funktion Mål är jämförbar, men visar ett större antal mål på en gång och kräver färre klick för att göra det.
  • Med hjälp av rapporter kan du spåra sidvisningar, klick, händelser eller guidade visningar som är relaterade till den funktion du vill ha. Jämfört med Pendos andra analysfunktioner känns detta som fåfänga data.
  • Med bibehållen kundrelation visas hur stor andel av kunderna som stannar kvar i förhållande till första gången de använde din produkt. Grafen är visuellt imponerande men saknar en kvalitativ förklaring till varför användarna behålls.
  • Product Engagement Score (PES) är ett enda tal som beräknas av Pendo som använder centrala händelser och kontodata för att beräkna percentilpoäng för funktionsanvändning, användarvänlighet och användartillväxt och kombinerar dem till en enda poäng (på 100). PES-poäng finns endast i Pendo, även om andra produktanalysverktyg erbjuder liknande typer av engagemangsdata.

Nackdelen? Pendos analyser är inte användbara – med hjälp av byggaren för upplevelser i appen kan du inte använda händelser i appen som utlösare för upplevelser i appen.

Det finns också en fördröjning på en timme i Pendo-användaranalysen som visas på deras instrumentpanel. Detta gör Pendos användaranalysfunktion mindre användbar än de verktyg som erbjuder användaranalys i realtid (t.ex. Userpilot).

Userpilot

Det går inte att nå framgång, oavsett vilka mål du har, utan en ordentlig användaranalys.

Hur vet du vad som behöver förbättras?

Userpilot har rätt analyser för att hjälpa dig att lyckas med en korrekt användaranpassning som leder till långsiktig produktanvändning.

Låt mig förklara.

Jag talar inte bara om produktanvändning. Analyser handlar om att samla in kundfeedback, spåra beteenden i appen men också hur användarna engagerar sig i dina upplevelser i appen. Eller hur?

Du behöver alla dessa för att få en korrekt bild av hur hälsosam din produkt är. Och sedan måste du kunna agera utifrån dessa insikter.

Det är här som en ordentlig användarsegmentering kommer in i bilden. Här har Userpilot ett förslag på hur du ska göra det.

Userpilot har verkligen förbättrat sin analysfunktionalitet under de senaste åren och erbjuder nu den mest robusta funktionen av alla plattformar för produktövertagande (inklusive Pendo, som alltid har varit den främsta när det gäller användaranalys).

I korthet kan du med hjälp av Userpilot-analyser göra följande:

  • Spåra alla dina användares interaktioner med din app – utan kodning – med den kraftfulla funktionaliteten för funktionstaggning kan du helt enkelt tagga dina användares åtgärder (klick, hovers, ifyllda formulär) med en redigeringsprogram utan kodning, peka och tagga ovanpå din produkt.
  • Se alla dina användarklick, aktivitetstrender etc. i en lättanvänd instrumentpanel – Userpilot låter dig också göra en djupgående analys av funktionsanvändningen, både på individuell användarnivå och på företagsnivå.
  • Analysera dina användares vägar från upp till fyra sidor i taget, med en överblick.
  • Skapa “användartunnlar” som består av funktionstaggar och spårade händelser, och se var dina användare hoppar av tratten – och agera på dessa punkter direkt med upplevelser i appen.
  • Spåra användningen av funktioner av användarsegment med hjälp av värmekartor, direkt på de olika sidorna i din produkt.
  • Skapa och spåra kombinationer av händelser i appen, t.ex. klick, hovers och ifyllda formulär, och analysera sedan alla dessa interaktioner under dina egna anpassade händelser, som du kan skapa utan kod eller API-samtal.
  • Skapa anpassade händelser som också består av funktionstaggar – eller kombinationer av spårade händelser som du har skickat genom Userpilot-spårningsskriptet med funktioner som du har taggat med Chrome-förlängningen.
  • Med den kraftfulla trendöversikten kan du filtrera dina händelser och funktionstaggar efter segment, tidsperiod och till och med företag. På så sätt kan du spåra och analysera trender för användning av evenemang och till och med gå ner till enskilda användare (eller företag) som har deltagit i specifika anpassade evenemang och visa dem rätt upplevelse i appen.
  • Förutom data om produktanvändning har Userpilot också inbyggd analys för engagemang i appar med flöden och upplevelser i appar.
  • Analysera hur användarna använder dina checklistor eller resurscenter-moduler, identifiera trender och A/B-testa olika tillvägagångssätt för att förbättra engagemanget.
  • Sist men inte minst kan du med Userpilot använda all data för att skapa mycket detaljerade användarsegment och nå användarna med rätt engagemang vid rätt tidpunkt.
  • Du kan till och med skapa användarsegment baserat på enkätsvar eller NPS-poäng.

Vad ska du göra med alla dessa data när du har så mycket makt i dina händer?

Verktyg för inspelning av sessioner

Ibland räcker inte klickbaserad analys till för att förstå dina användare fullt ut… så för att förbättra användarintroduktionen kan du behöva ett annat produktanalysverktyg – ett som ger dig möjlighet att registrera sessioner. Lyckligtvis finns det en hel del, och många av dem har en gratis version!

Hotjar (gratis)

Hotjar är ett kraftfullt verktyg som avslöjar användarnas beteende och röst på nätet. Genom att kombinera både analys- och återkopplingsverktyg ger Hotjar dig en helhetsbild av hur du kan förbättra din webbplats användarupplevelse, prestanda och hur du kan öka konverteringsgraden.

Hotjar kombinerar heatmaps och inspelningar för att ge dig synliga och informativa insikter om dina användares upplevelser i appen.

Om du vet vad dina användare faktiskt gör på din webbplats kan du skapa bättre upplevelser i appen och processer för att få in användare i appen, samtidigt som du snabbare kan få fram “aha-upplevelser”.

Med den grundläggande kostnadsfria planen för evigt kan du samla in data för 2000 sidvisningar per dag.

Logrocket (gratis)

Logrocket har en generös gratisplan, men det är mer ett verktyg för att spela in sessioner för utvecklare.

LogRocket ger teknik- och produktteam möjlighet att skapa den perfekta webbupplevelsen. Med LogRockets sessionsuppspelning och utvecklarkonsol kan teamet snabbt reproducera och diagnostisera problem i frontend.

LogRockets mätvärden ger dig en översikt över applikationsprestanda, produktanvändning och konverteringsgrad i en överblick – och hjälper dig att se var dina användare fastnar i onboardingprocessen och hur du kan förbättra den.

 

Prissättning av logrocket

FullStory (gratis)

FullStory är ett utmärkt verktyg för att lära känna UX-användare. Den samlar förmodligen in mer data än någon annan liknande programvara.

FullStorys unika värdeerbjudanden gör det enkelt att lösa olika problem, samla in mer data, hitta svar och optimera användarupplevelser.

Du kan titta på nästan alla sessioner som görs på din webbplats eller i ditt program. Alla sessioner kan filtreras och segmenteras utifrån dina behov och processer.

Det mest intressanta är möjligheten att spela upp dina kundmöten igen. Det innebär att du faktiskt kan se (i videoformat) vad, när och hur din kund gjorde något i realtid.

FullStory har till uppgift och syfte att hjälpa dig att hitta luckor i din kundresa, förbättra dem och senare konvertera fler användare med hjälp av en perfekt process för användarintroduktion!

Med deras kostnadsfria plan kan du tillsammans med dina två lagkamrater se upp till 1000 sessioner per månad.

Verktyg för återkoppling från användare

Att samla in användarfeedback – både om verktygens användbarhetsproblem och om själva onboardingprocessen – är en viktig del av onboardingprocessen.

Du kan samla in feedback på flera olika sätt – från enkla enkäter som skickas via e-post till NPS-undersökningar i appen som tillhandahålls av verktyg för användaranpassning. Låt oss se några alternativ som hjälper dig att förbättra din användaranpassning:

NPS-verktyg

Userpilot

Net Promoter Score är en viktig del av varje mätning av kundnöjdhet. NPS-poängen rapporteras med ett tal från 0 till 100 och mäts genom en enkät med en fråga. Ju högre poäng du har, desto nöjdare är dina kunder.

Userpilot hjälper dig att mäta och analysera feedbacken på din NPS-enkät, skapa en uppföljningsenkät och segmentera NPS-respondenterna baserat på poäng och kvalitativ feedback – så att du kan skapa rätt upplevelser för dem och anpassa deras introduktionsresa.

Programvara för undersökningar

För fristående undersökningar i appar, undersökningar på webbplatser och andra typer av undersökningar – här är några verktyg som hjälper dig att samla in feedback under användarintroduktionen.

Userpilot

Userpilot igen?! Ja, det här robusta verktyget för produktövertagande har fristående undersökningar i appen som gör att du kan samla in användarfeedback under introduktionen, analysera den och omedelbart använda den för att segmentera användarna baserat på deras feedback, för att anpassa deras upplevelse ytterligare.

Typeform

Verktyg för produkttillväxt: Typeform

Använd ett enkelt verktyg för att skapa formulär som Typeform om du bara har en begränsad budget. Typeform har fördelen att vara konversationsvänligt och interaktivt. Dessutom är det enkelt att skapa en enkät – det är som att skriva på ett anteckningsblock, utan att det krävs någon kodning.

‍Typeformhar en generös gratisplan, och betalplanen börjar på 25 dollar per månad.

Verktyg för kunskapsbas och resurscenter

I dagens värld vill alla webbplatsbesökare och senare test- och premiumkunder omedelbart få tillgång till viss information. Det är därför som alla företag, oavsett om det är ett litet nystartat företag eller ett stort företag, bör ha en djupgående kunskapsbas för sina kunder.

Särskilt när det gäller introduktion av användare kommer den resursstarka kunskapsbasen att hjälpa oss att skapa bättre resurser för våra kunder och senare behålla fler användare genom att ge dem svar, idéer och information om särskilda saker – det kan vara allt från “hur verktyget fungerar” till olika användningsfall.

För att inte tala om att när din potentiella kund ser ditt verktyg i aktion eller i något användningsfall kommer du lättare och snabbare att få ett “aha-upplevelsemoment”.

Här är därför några användbara kunskapsdatabasprodukter som kan vara användbara vid introduktion av nya användare.

Zendesk

zendesk instrumentpanel

Du kanske inte tänker på Zendesk som ett verktyg för att få in användare på plats. Kundsupport är en viktig del av processen för att få in användaren i systemet. Det är naturligt att nya kunder har många frågor om din tjänst. Det är där Zendesk kommer in i bilden. Zendesk erbjuder också allt-i-ett-stöd för alla dina kanaler.

Livechatt och chattrobotar, integrerat hjälpcenter, communityforum, enhetligt arbetsområde för agenter, biljettsystem, automatiserade svar, SLA-hantering, e-post till ärende, rapportering och analys är några av Zendesk-funktionerna.

Zendesk for Service kostar 49 USD/månad och faktureras årligen. Zendesk for Sales kostar däremot 19 dollar/månad per användare och årligen.

Helpscout

Helpscout är ett annat bra verktyg för kundframgång för att implementera livechattstöd i din användarintroduktion.

Helpscout har som mål att ge människor möjlighet att köra och anpassa livechatt och e-postsupport.

Med Helpscout kan du få dina e-postmeddelanden att se mer mänskliga, personliga och anpassade ut för varje användare. Tillsammans med ditt team kan du snabbt skapa hjälpdokument med artiklar som svarar på kundernas frågor.

Du kan skapa både chattrobotar och livechattstöd i din användarintroduktionsprocess, och viktigast av allt är att Helpscout stöder integrationer med olika verktyg som Slack, HubSpot, Salesforce, Jira, MailChimp och många andra.

Om du humaniserar din chattsupport i användarintroduktionen kan du bygga upp bättre relationer med dina kunder och skapa mer engagemang och interaktioner.

Helpscout är ett betalverktyg som börjar på 20 dollar per månad med en dokumentsajt, fullständiga rapporter, nöjdhetsbetyg, över 50 API:er och integrationer och mycket mer.

Plus-paketet har stöd för ytterligare 4 dokumentsajter, några fler viktiga integrationer, anpassade fält och team.

Freshdesk

Med Freshdesk kan företag av alla storlekar leverera smidigare kundupplevelser i alla kanaler. Det konverterar e-post, chatt, webb, formulär och biljetter för sociala medier till ett enda system för att lösa biljetter.

Du kan också använda den för att automatisera arbetsflöden, hantera servicenivåavtal (SLA) och tillhandahålla självbetjäning med chattrobotar.

Hur integrerar du dina verktyg för användaranpassning tillsammans?

Det är viktigt att koppla ihop dina verktyg för användaranpassning så att de faktiskt “pratar” med varandra (och inte orsakar pinsamma “blåsningar”, t.ex. genom att skicka samma meddelande till samma person två gånger eller be en användare som redan har slutfört en viss åtgärd att slutföra den) för att lyckas med användaranpassningen.

Så hur kan du integrera alla dina verktyg för användarintroduktion för att undvika sådana situationer? Här är några tips:

Slå två (eller tre…eller fyra) flugor i en smäll

Hitta verktyg som kan göra mer än en sak åt gången – det kommer att minska dina implementeringskostnader och den totala prenumerationskostnaden avsevärt (även om allt-i-ett-verktygen kan vara lite dyrare!).

Se till att verktygen är holistiska – välj verktyg som integreras naturligt med varandra.

När du väljer verktyg för användarintroduktion för de olika användningsområdena bör du leta efter verktyg som integrerar naturligt med varandra – det sparar massor av tid på att sätta ihop saker och ting, och du slipper dyra och pinsamma misstag i din användarintroduktion.

Här är några av de verktyg som integrerar med varandra:

  • Userpilot (för onboarding av användare i appen), Intercom (för onboarding via e-post och chatt i appen) och Amplitude, Mixpanel eller Heap (för djupgående produktanalyser) – alla har integrerad integration för att göra onboarding via e-post i appen smidig och mer datadriven.
  • Hotjar och Zendesk – har en inbyggd integration som gör att du kan minska din svarstid på kundfeedback.
  • Userpilot, Loom och Typeform – så att du enkelt kan bädda in dina videohandledningar från Loom och Typeform-enkäter i ditt onboardingflöde.

Exempel på den kompletta verktygsstocken för introduktion av SaaS-användare

Den “kompletta” verktygsstocken för användarintroduktion för växande SaaS-företag

OAuth (registrering) + Userpilot (in app onboarding, NPS) + Intercom (e-post onboarding, in app chat) + Wistia (video onboarding) + Sequel (webinarier) + Typeform (feedback) + Mixpanel/Amplitude/Heap (analys av användarbeteende) + Zendesk (kunskapsbas) + Fullstory (inspelning av sessioner)

MVP-verktyget för startupföretag med en liten budget

OAuth (registrering – freemium) + Intro.js (i appen, gratis) + MailChimp (e-post, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webbseminarier) + Typeform (undersökningar, freemium) + Mixpanel (analys, freemium) + Helpdesk (kunskapsdatabas) + LogRocket (inspelning av sessioner)

Slutsats

Verktygen för användarintroduktion är inte begränsade till introduktion i appen och e-post. För att bygga upp kompletta processer för användarintroduktion behöver du också analysverktyg och verktyg för inspelning av sessioner för att se hur användarna interagerar med produkten, videoinspelning och verktyg för webbseminarier för att ge utbildning, verktyg för kunskapsdatabaser och chattverktyg i appen. De bästa verktygen för användarintroduktion bör helst kombinera några av dessa nyckelfunktioner i taget, så att du kan minska kostnaderna för introduktionen av dina nya användare och spara tid på implementeringen. Förhoppningsvis fann du det här inlägget insiktsfullt och kan nu skapa din egen perfekta tekniska stack för användarintroduktion. Låt oss veta vad du har bestämt dig för och om du har några frågor.

previous post next post

Leave a comment