50+ Bedste værktøjer til brugerindlæring til SaaS [Updated for 2023 & Categorized]

Lad os se det i øjnene: uden den rigtige
værktøjer til brugerindlæring
kan du ikke levere en god onboarding-oplevelse for dine nye brugere. Og uden en god onboarding-oplevelse bliver dine brugere ikke aktiveret og bliver ikke skiftet ud. Ifølge TechCrunch vil 77 % af dine brugere ikke komme tilbage, hvis de ikke forstår din software under onboarding-processen. Derfor har vi samlet en liste over de 50 bedste gratis og betalte værktøjer til brugerindføring, der kan hjælpe dig med at nå dine mål for brugeraktivering, produktvækst og indtjening.

Og ikke bare det: for din bekvemmelighed, Vi har inddelt værktøjerne i 9 kategorier af de forskellige mål, du kan nå med dem – værktøjer til tilmeldingsflow, software til onboarding i apps, værktøjer til onboarding via e-mail, brugeranalyser, værktøjer til brugerfeedback, værktøjer til kundesupport og succes osv. – og derefter foreslået et eksempel på en værktøjsstabling.

Så hvis du er interesseret i en bestemt kategori, skal du blot gå til de relevante afsnit til venstre på denne side!

TL;DR

  1. Der findes flere forskellige kategorier af brugeronboarding værktøjer:
  1. De bedste værktøjer til onboarding af brugere i hver kategori:1. Værktøjer til onboarding i apps:
    Userpilot
    , Appcues, Intercom.
    2. Singup flow-værktøjer: Auth0;
    3. Email-onboarding-værktøjer: Customer.io, User.com
    4. Chatværktøjer i appen: Livechat, Drift.
    5. Video onboarding-værktøjer: Loom; Webinar-værktøjer: Sequel.io;
    6. Analyseværktøjer: Hotjar, Mixpanel, Heap, Userpilot.
    7. Værktøjer til videnbasen: Zendesk;
    8. Feedback-værktøjer: Typeform, Userpilot (til NPS).
    9. Værktøjer til kundesupport: Freshdesk
  2. Hvis du vil strømline dine processer for brugerindføring og spare omkostninger, skal du kigge efter værktøjer, der kan integreres med hinanden. Overvej også værktøjer, der dækker flere anvendelsestilfælde – f.eks. onboarding af brugere i appen og via e-mails, analyse af kundedata og kundeengagement via livechat.
  3. Her er nogle få værktøjer til brugerindlæring, der kan integreres med hinanden:

    • Userpilot
      (til onboarding af brugere i appen), Intercom (til onboarding via e-mail og chat i appen) og Amplitude, Mixpanel eller Heap (til dybdegående produktanalyser) – alle har integreret integration med hinanden for at gøre din onboarding af brugere via e-mail i appen problemfri og mere datadrevet.
    • Hotjar og Zendesk – har en indbygget integration, der giver dig mulighed for at reducere din svartid på kundefeedback.

    • Userpilot
      , Loom og Typeform – så du nemt kan integrere dine Loom-videotutorials og Typeform-undersøgelser i dit onboardingflow.

4. Eksempler på den komplette SaaS-brugerintroduktionsværktøjsstabling:

    • Den “komplette” værktøjsstabling til brugerindlæring for SaaS-virksomheder i vækst: OAuth (tilmelding) + Userpilot (in-app onboarding, NPS) + Intercom (e-mail onboarding, in-app chat) + Wistia (video onboarding) + Sequel (webinarer) + Typeform (feedback) + Mixpanel/Amplitude/Heap (analyse af brugeradfærd) + Zendesk (vidensbase) + Fullstory (optagelse af sessioner).
    • MVP-værktøjet til brugerintroduktion for nystartede virksomheder med et lille budget: Auth0 (tilmelding – freemium) + Intro.js (i appen, gratis) + MailChimp (e-mail, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webinarer) + Typeform (undersøgelser, freemium) + Mixpanel (analyse, freemium) + Helpdesk (vidensbase) + LogRocket (optagelse af sessioner).

 

Vælger du dit værktøj til brugerindlæring?

Book en GRATIS konsultation

  • Få mere at vide om Userpilot
  • Se, hvordan det kan integreres med andre værktøjer

 

Værktøjer til brugeroprettelse i appen

Det første værktøj, du bør tænke på, når du opbygger din teknologiske stak af onboarding-værktøjer, er sandsynligvis dit onboarding-værktøj i appen. Sådanne værktøjer giver dig mulighed for at opbygge produktrundvisninger i appen for at guide dine nye brugere gennem dit produkt og dermed forbedre chancerne for, at de rent faktisk aktiveres (og reducere antallet af brugere, der bliver afbrudt på dag 1 og uge 1). I dette afsnit vil vi dække både værktøjer til brugerindlæring uden kode og “budget”-løsninger, der kræver kodning.

Software til brugerindlæring i appen uden kode + værktøjer til A/B-testning

software til indføring af brugere i apps

Userpilot – “alt i ét” værktøj til brugerindlæring


Userpilot
er et kraftfuldt værktøj til brugerindlæring, der hjælper dig med at forbedre aktiveringen af nye brugere og øge brugeradgangen. Det giver dig mulighed for hurtigt at opbygge personlige, fleksible og kontekstrelevante brugeroplevelser og produktrundvisninger i appen, der er målrettet forskellige brugersegmenter – alt sammen uden at skrive en linje kode.

Du kan også nemt opbygge og lancere forskellige onboarding-oplevelser i appen ud fra en række “byggeklodser” (brugergrænseflademønstre) som f.eks. flows ,
tooltips
,
tjeklister
, ressourcecentre, in-app-undersøgelser osv. for hver fase af kunderejsen med det.

Userpilot giver dig mulighed for at lave interaktive gennemgange, der er bedre end dine traditionelle lineære produktvisninger, og som forbedrer din onboarding-proces betydeligt.

Her er de vigtigste fordele ved Userpilot sammenlignet med andre værktøjer til onboarding af brugere i apps:

  • Du kan bygge dine onboarding-oplevelser direkte oven på dit produkt – med en visuel WYSIWYG (via en Chrome-udvidelse). Dette er den nemmeste måde at opbygge interaktiv brugerindføring på markedet.
  • Glem alt om kodning af oplevelser i appen: Userpilot er en løsning uden kode og kræver kun, at din udvikler installerer en linje javascript i din app, og at du downloader en Chrome-udvidelse, der åbner den visuelle builder. Du behøver ikke engang at bede dine udviklere om at sende dine begivenheder i appen via et script – du kan blot selv markere dem på frontend’en.
  • Det største udvalg af brugergrænseflademønstre (modaler, slideouts, tooltips, hotspots, bannere) og onboarding-oplevelser i appen (tjeklister, mikroundersøgelser, NPS-undersøgelser, ressourcecenter i appen) fra onboarding-værktøjer på markedet.
  • Indbygget NPS-værktøj og undersøgelser i appen til indsamling og analyse af brugernes holdning, så du kan forbedre din onboarding-proces baseret på reelle data. Du kan tilføje undersøgelser direkte til dit brugerinddragelsesflow.
  • Userpilot giver dig mulighed for at spore kombinationer af in-app-hændelser som klik, hovers og formularudfyldninger og derefter analysere alle disse interaktioner under dine egne brugerdefinerede begivenheder, som kan oprettes uden kode eller API-opkald.brugerdefinerede begivenheder i Userpilot
  • Avanceret
    produktanalyser
    og analyse af flow i appen for at identificere, hvor brugerne har brug for hjælp (tendenser + tragt, veje og kohorter kommer snart). Det kan hjælpe dig med at forstå dine brugere bedre og forbedre din brugerindlæsningsoplevelse.
  • Sofistikeret
    segmentering
    funktioner, der giver dig mulighed for at udløse oplevelser i appen kontekstuelt (du kan segmentere dine brugere på baggrund af brugeridentifikationsdata, engagement i appen, brugerdefinerede begivenheder, klik, svævninger, formularudfyldninger, brugerfeedback-svar, NPS-scorer og meget mere)
  • Userpilot giver dig mulighed for at forbedre din onboarding med en support-widget i appen(ressourcecenter), som du kan tilføje direkte i din app. Tilføj vejledninger og videovejledninger i appen, og giv brugerne adgang til at søge i vidensbasen eller kontakte support. Selvbetjening har aldrig været nemmere.

Den bedste brugerintroduktion er kontekstuel, og den sker lige der, hvor brugerne har brug for den, nemlig i din app.

Desuden er Userpilot et af de bedste værktøjer til brugerindlæring derude med hensyn til værdi for pengene [se
prissætning
her].

Book en demo med vores team, og gør dig klar til at skabe de bedste onboarding-oplevelser, dine brugere har set.

Priser for Userpilot

Userpilot-priserne har tre hovedplaner:

  • Traction – fra 299 $/måned, betalt årligt for 2500 MAU
  • Vækst – fra 499 $/måned betalt årligt for 10000 MAU
  • Enterprise – fra $1000/måned betalt årligt for 10000 MAU (dedikeret infrastruktur, SLA’er, prioriteret support og flere virksomhedsbehov)

Få det bedste værktøj til onboarding i appen!

Book en GRATIS konsultation

  • forstå forskellene
  • vælge den bedste

Ansøgninger

appcues instrumentbræt

Appcues er et andet værktøj til brugeropstart uden kode, der hjælper ikke-tekniske teams med at spore og analysere produktbrug. Du kan offentliggøre onboarding-ture, meddelelser og lanceringsundersøgelser i appen. I modsætning til Userpilot er funktionaliteten meget begrænset, hvis du bruger de grundlæggende abonnementer (i “Essentials”-abonnementet, der starter fra 299 $ om måneden, har du ikke onboarding-checklister eller launchers, og du kan kun oprette 5 brugersegmenter

Appcues plejede at levere onboarding-skabeloner, hvilket gjorde det nemt at bruge værktøjet. Men det gav en foruddefineret måde at tænke på onboarding på, samtidig med at det havde en højere pris end anden onboarding-software. I skrivende stund (i begyndelsen af 2023) har Appcues fjernet sine onboarding-skabeloner – uden at erstatte dem med en anden løsning.

Appcues giver dig mulighed for nemt at designe dine onboarding-flow. Måden at opbygge produktrundvisninger og anden kommunikation med brugerne i Appcues på er den samme som i Userpilot – via en Chrome-udvidelse, så du kan opbygge direkte oven på dit produkt (dette er ikke tilfældet for alle værktøjer – se en mere detaljeret oversigt
værktøjer til onboarding af brugere i apps her.
)

Her er nogle af fordelene ved at bruge Appcues:

  • Adgang til en brugervenlig brugergrænseflade, som alle på teamet kan håndtere til at opbygge flows i appen uden kodning.
  • Det er relativt nemt at lave en produktrundvisning i Appcues. Du skal blot åbne deres Chrome-udvidelse oven på din applikation og begynde at bygge dine oplevelser i appen med en WYSIWYG-editor. Du skal blot vælge et brugergrænseflademønster og tilpasse det “live” eller pege på de elementer, som du f.eks. vil tilføje dine tooltips til.
  • Tidligere var det endnu nemmere – du valgte en af deres skabeloner, de ville grundlæggende oprette produktturen for dig, og du skulle blot tilpasse hvert enkelt trin. Dette begrænsede mulighederne for tilpasning, men det var nyttigt for begyndere. Vi ved ikke, om Appcues har planer om at bringe deres skabeloner tilbage.
  • Du kan også oprette tjeklister med Appcues(IKKE tilgængeligt i Essentials-planen) og bede brugerne om at foretage handlinger. Disse er ok, men har begrænset funktionalitet (kan ikke udløse JS-funktioner eller tilføje gamification-elementer) sammenlignet med alternativer som Userpilot.
  • Spor UI-engagement med Events explorer, som giver dig mulighed for at mærke elementer uden kodning.

Opbyg brugerdefinerede brugersegmenter (op til 5 i Essentials-planen) baseret på brugeregenskaber, strømme, interaktioner eller begivenheder, som du har oprettet i udforskeren af begivenheder.

Pendo


Pendo er en omfattende digital adoptionsplatform, der er mest kendt for at kombinere brugerinddragelsesfunktioner med et produktanalyseværktøj, feedback i appen og produktadoptionsfunktioner.

Den henvender sig primært til virksomhedsbrugere og har sandsynligvis de mest avancerede analyser af alle de værktøjer, vi dækker i denne artikel. Men det hele har en pris.

På trods af prisen og den stejle indlæringskurve har Pendo nogle få fordele i forhold til konkurrenterne:

  • Pendo er kendt for sine gode og brugervenlige analyseværktøjer som Paths, Retention og Funnels. (Fra 1. kvartal 2023 vil Userpilot have de samme analysefunktioner, med mere robust funktionalitet). Det er dog ikke nødvendigvis nødvendigt, hvis du kun er på udkig efter turistsoftware.
  • Pendo har et produktplanlægningsværktøj, der kan deles, til at organisere kundefeedback og prioritere funktioner af høj værdi. Det hjælper med at holde teamene på linje med den fælles guide til planlægning af funktioner.
  • Den fungerer både på webapps og mobilapps, så hvis du har brug for begge dele, er det måske et godt valg for dig.

Det har også mange ulemper:

  1. Det er overraskende for et produktvejlednings- og engagementværktøj, der hævder at være “alt i ét”, at du ikke kan handle direkte på brugeranalyser fra Pendo i Pendo.Det skyldes, at Pendo ikke giver dig mulighed for at målrette brugere, der er segmenteret efter begivenheder i appen, med de vejledninger i appen, som du har bygget med det.Her er en kort liste over Pendos ulemper:
    • Det giver dig heller ikke mulighed for at udløse oplevelser baseret på begivenheder i appen. Dette skyldes sandsynligvis teknisk gæld – men det gør Pendos analyser stort set IKKE brugbare.
    • Pendo tilbyder begrænsede onboarding-elementer, hvilket betyder, at du ikke altid kan skabe den bedste oplevelse for dine brugere. Hvis du vil have tjeklister, kan du kun få adgang til dem fra Ressourcecentret, hvilket ødelægger formålet med at have dem i første omgang.
    • Pendos priser er kun tilgængelige for dig, hvis du beder om et tilbud. Virksomheden oplyser ikke priserne på sit websted for de højere niveauer. Nogle anmeldelser siger dog, at de har priser, der starter ved 20.000-25.000 dollars om året for et enkelt produkt og omkring 50.000 dollars om året for en mellemklassepakke. Dette er måske Pendos største ulempe.

    Hvis du leder efter et værktøj, der viser dig brugeranalyser i realtid og giver dig mulighed for at udløse oplevelser i appen baseret på begivenheder i appen og brugeradfærd i realtid – så tilbyder Userpilot disse funktioner (og til en lavere pris).

    Prisfastsættelse for Pendo

     

    Pendo engagere sig i prisfastsættelse

     

    Pendo har 4 prisplaner fordelt på 2 niveauer (“planer for at komme i gang” og “planer for at vokse”) og 2 produkter (“engagere” og “adoptere”). De grundlæggende “planer for at komme i gang” starter ved 7000 USD om året, som kun betales årligt. Denne plan giver ikke meget mening, da den har ekstremt begrænsede funktioner (sammenlignet med Userpilots “Traction”-plan, som giver dig alle funktioner og integrationer + op til 2.500 MAU’er for 2.988 dollars!):

    • ingen NPS
    • ingen ressourcecenter
    • ingen integrationer (!)
    • kun grundlæggende analyserpendo startplan

    “Vækst”-planer er kun tilgængelige for dig, hvis du beder om et tilbud. Virksomheden oplyser ikke priserne på sit websted for de højere niveauer. Nogle anmeldelser siger dog, at de har priser, der starter ved 20.000-25.000 dollars om året for et enkelt produkt og omkring 50.000 dollars om året for en mellemklassepakke.

Brugervejledning

Instrumentbræt til brugerstyring

UserGuiding er et billigere værktøj til produktovertagelse på begynderniveau med en række funktioner, der hjælper virksomheder med at få nye kunder og øge produktovertagelsen.

UserGuiding er fremragende til at opbygge enkle onboarding-oplevelser for brugere. Den indeholder en builder uden kode, segmenteringsmuligheder og let tilføjede UI-mønstre som hotspots, tooltips og modals.

Selv om det også har nogle andre gode ting som et ressourcecenter og analyser, er det vigtigste i dette produkt dets onboarding flow builder. Hvis det eneste, du leder efter, er en forholdsvis nem måde at opbygge enkle onboarding-flow på, kan dette være et godt valg for dig. Men folk, der leder efter mere analyse, tilpasning eller komplekse integrationer, bør nok kigge andre steder hen.

UserGuiding er et værktøj til onboarding uden kode og har mange funktioner, der hjælper dig med at oprette onboarding-flow for dine nye kunder og vejlede dem gennem hele deres rejse.

Her er, hvad du får, når du begynder at bruge UserGuiding:

  • Opret interaktive produktgennemgange uden at forstyrre dine udviklere, da det er helt uden kode.
  • Opbyg tjeklister til onboarding, og få kunderne til aktiveringspunktet ved at fjerne gætteriet om, hvad det næste skridt skal være.
  • Brug en række forskellige UI-mønstre, f.eks. tjeklister, tooltips, modals og slideouts til at give den rigtige oplevelse i appen til den rigtige persona på det rigtige tidspunkt i deres brugerrejse.
  • Tilføj emojis, gifs, billeder eller videoer for at tilpasse dine onboarding-flow og få dem til at matche dit brand.
Brugervejledende prissætning

Selvom UserGuiding er et fantastisk værktøj til nystartede virksomheder, der ikke har mange penge at investere i et onboarding-værktøj, har det meget strenge begrænsninger i Basic-planen.

Du kan kun oprette maksimalt 20 vejledninger, 2 tjeklister til indskoling og 1 ressourcecenter, kun 1 teammedlem, og UserGuiding branding på alle UI-mønstre!

Hvis du vil oprette et ubegrænset antal vejledninger med ubegrænsede UI-mønstre uden Userguidings branding, skal du vælge Professional-planen, som koster 299 $.

Brugerstyring af ny prissætningProfessional tilføjer ubegrænsede vejledninger, hotspots og tjeklister og starter ved 399 $/måned eller 299 $/måned, hvis du faktureres årligt.

Virksomhedsplanen giver dig adgang til alt plus personlig coaching. Fra $699/måned eller $499 pr. måned for et årligt abonnement.

RUNDVISNINGER AF INTERCOM-PRODUKTER

Du kender sikkert allerede Intercom, platformen for dialogbaseret markedsføring og engagement, som også er kendt for sin software til produktrundvisninger. De har også en tilføjelse kaldet Intercom Product Tours

.Software til produktturnéer: Intercom Product Tours

Kilde:
Intercom.com

Misforstå mig ikke. Intercom-produktet er fantastisk. Men Intercom Product Tours egner sig kun til helt grundlæggende produktturnéer, som vi har diskuteret i en tidligere blog.

  • Den understøtter kun lineær onboarding – dvs. en række ikke-interaktive informationspaneler som på billedet ovenfor, ikke interaktive produktrundvisninger:Produkt tour GAN Intercom lineær
  • UX er ret grundlæggende, hvilket begrænser, hvor kontekstuelle de givne signaler kan være. Der er f.eks. ingen modaler, slideouts, tjeklister eller hotspots. Hvis du understøtter flere forskellige brugssituationer og flere målgruppesegmenter, eller hvis dit produkt har mange forskellige funktioner, er det problematisk at anvende denne fremgangsmåde, hvor der kun er én størrelse, der passer til alle.
  • Intercom Product Tours understøtter ikke A/B-testning. Så hvordan finder du ud af, om din onboarding kan forbedres?ingen ab-test i intercom
  • Selv om den hævder at være kodefri, er det faktisk ret begrænset, hvilken styling du kan bruge uden CSS-kodning. Hvis du vil have fuld kontrol over udseendet, skal du have en webudvikler på sagen.

Endelig er Intercom Product Tours kun tilgængelig som en tilføjelse til det primære Intercom-produkt.

Det vil sige, at du ikke kan købe det separat – du skal bruge mindst 149 USD om måneden ekstra oven i dit Intercom-abonnement.

Fordele ved intercom

  • Hvis du er en hård Intercom-bruger, og dine behov for onboarding er enkle, integreres det problemfrit med resten af deres værktøjer
  • De rammeløse videoer ser godt ud!

Ulemper ved intercom

  • Kun lineære ture, ingen reel interaktivitet
  • Begrænset udvalg af brugeroplevelser
  • Styling kræver kodning – du kan altid se, om nogen har brugt Intercoms produkttur-software, fordi produktturene altid ser nogenlunde ens ud…
  • Indgangsprisen kan virke attraktiv, men den stiger kraftigt med det stigende antal brugere, som du har. Der er ingen gennemsigtige priser på Intercoms websted.

Intercom produkt rundvisning prissætning

Intercoms produktrundvisninger er en tilføjelse, så du kan kun få dem, hvis du allerede har et abonnement hos dem. (Intercoms prisplaner er notorisk komplicerede og svære at navigere i). Den grundlæggende Starter-plan starter ved $74, og du skal betale $199/måned for produktturene.

“DIY”-løsninger til brugerindlæring (kræver kodning)

Vi forstår, at det ikke er alle startups, der har råd til at købe den praktiske (men ret dyre) no-code software til brugerindføring, og måske skal de selv kode vejledningerne til deres brugerindføringsproces. Lad os se på nogle js-biblioteker, der kan hjælpe dig med det.

INTRO.js (gratis)

INTRO.js

Intro.js, en javascript-guide, giver dig mulighed for at udnytte dette princip ved at indsætte en fremskridtslinje i dit onboardingflow og få brugerne til rent faktisk at krydse målstregen.

Shepherd.js

 

Shepherd.js

Shepherd.js-biblioteket er et andet javascript-bibliotek til oprettelse af produktrundvisninger, som kan tilpasses i høj grad og hjælpe dig med din brugerindføringsproces.

Den gør stort set alt det samme som Intro.js, men den bliver stadig opdateret og der arbejdes på den, ulinke Intro.js ser det ud til (den har så mange åbne problemer på GitHub, som ingen reagerer på…).

Du bør vælge en open source-løsning til din brugeradgang, som kan tilbyde dig support, når du har brug for det.

Værktøjer til tilmeldingsflow – til at fjerne friktion fra din brugertilmeldingsproces

Hvis du ikke ønsker at miste brugere, før de overhovedet har tilmeldt sig dit produkt, skal dit tilmeldingsflow være så gnidningsfrit som muligt. Dette kan opnås med Single-Sign On. Single sign-on (SSO) er en egenskab ved adgangskontrol af flere relaterede, men uafhængige softwaresystemer. Med denne egenskab logger en bruger ind med et enkelt ID og en enkelt adgangskode for at få adgang til et tilsluttet system.

Det har altid været kedeligt og tidskrævende at udfylde lange og detaljerede tilmeldings- og registreringsformularer. Det er der ingen, der kan lide!

Mens du opbygger oplevelsen i appen, kan du tilføje SSO, så dine brugere har færre formularer at udfylde.

Du kan få sådanne gnidningsfrie autorisationsværktøjer til at strømline dit onboarding-flow hos følgende virksomheder:

AuthO (Freemium)

AuthO tilbyder en universel platform til autentificering og godkendelse af både web- og mobilplatforme og applikationer.

Når vi taler om bruger onboarding, vil AuthO ikke blot hjælpe dig med at forbedre dine tilmeldingskonverteringer med simple Sign-on-løsninger, men det vil også sikre dine API’er og forhindre ondsindede logins.

Med AuthO reducerer du den tid, det tager brugerne at gennemføre registreringsprocessen, og du kan registrere og opbevare deres data på sikker vis.

AuthO understøtter alle programmeringssprog, så det er ligegyldigt, om du har bygget din applikation i C#, Java eller Angular.

Den er baseret på en freemium-model og starter med $0 om måneden til $850 om måneden for 50.000 regelmæssige aktive brugere.

På grund af sin fleksibilitet og freemium-model er AuthO velegnet til både små og mellemstore virksomheder og store virksomheder.

Værktøjer til e-mail onboarding

Selv når du har en god onboarding i appen, er e-mail onboarding ved hjælp af værktøjer til automatisering af e-mail stadig afgørende for brugernes onboarding. E-mailbekræftelser, afsendelse af transaktionsmails, fakturering, forsøg på at geninddrage brugere, der ikke har været logget ind i et par dage, eller udsendelse af en liste med links til læsning –
kan kun gøres via e-mail.
Ligesom en masse a-synch support. Så lad os se, hvilke e-mail-værktøjer der er bedst til at forbedre brugernes onboarding-oplevelse.

Dryp

Drip er et populært værktøj inden for e-handel, men det kan også bruges til at oprette onboarding-e-mails. Den sender udløserbaserede e-mails, der lander direkte i indbakken uden at gå til kampagnekanalen (hvis brugeren bruger Gmail).

Drip giver dig mulighed for at gå ud over de grundlæggende e-mails og oprette forskellige automatiserede e-mailprocesser til brugeroprettelse, markedsføring på flere kanaler og e-mailkampagner.

Den giver dig dybdegående analyser og indsigt i hver enkelt prøvekunde, så du kan træffe foranstaltninger til at forbedre dine konverteringer og fastholdelse.

Det vigtigste ved opbygning af gode brugeroplevelser er personalisering, og det er præcis, hvad Drip giver dig mulighed for at gøre. Du kan tilpasse hver enkelt e-mail-sendelsessekvens til at passe til dine særlige brugerinteresser, erfaringer og behov.

Drip starter med $49 pr. måned for 2500 brugere på din liste og stiger derefter til $122 for op til 5000 personer.

Customer.io

customer.io  E-mails, der udløses af brugerhandlinger i dit produkt, er et bedre alternativ til tidsbaserede kampagner. Afhængigt af, hvad kunderne gør (eller ikke gør) under onboarding, kan du levere den rigtige e-mail på det rigtige tidspunkt. Customer.io gør det muligt for dig at segmentere brugere baseret på realtidsbegivenheder og sende personlige e-mails som en del af en omnichannel-brugerintroduktion.

Customer.io er et lidt dyrere værktøj til at sende drip-kampagner. Det er fantastisk, hvis du har brug for at starte med at onboarding, konvertere og fastholde dit publikum.

Det, der adskiller Customer.io fra Intercom og Drip, er dets evne til at sende push-notifikationer og SMS-beskeder samt realtidsdata for hver enkelt kunde.

Med Customer.io kan du se alt det, du ønsker om dine kunder – fra mere klassiske ting som hvornår og hvilken side de har besøgt til dine dedikerede brugerdefinerede begivenheder.

Det giver dig også mulighed for at sende den rigtige e-mail til den rigtige kunde på det rigtige tidspunkt, afhængigt af hvad de gør eller ikke gør i løbet af deres onboarding-oplevelse.

Customer.io‘s grundpakke koster 150 dollars om måneden, og du kan have op til 12.000 kunder på din liste.

Hvis du er en virksomhed i en tidlig fase, er Customer.io på grund af sin prisfastsættelse sandsynligvis ikke det bedste valg for dig – men efterhånden som du vokser, kan det blive mere meningsfuldt for din virksomhed, end du tror.

Intercom

Intercom er en velkendt alt-i-én onboarding-løsning, der tilbyder både e-mail onboarding, live chat, værktøjer til kundesucces og onboarding i appen. Som med alle “alt-i-ét”-værktøjer er det måske ikke det bedste i klassen inden for nogen af disse funktioner, men det forbinder alle onboarding-aspekter problemfrit i ét værktøj. I dette afsnit skal vi se på deres e-mail onboarding-funktionalitet.

Intercom giver dig mulighed for at se både e-mails og meddelelser i appen i én indbakke og for at udløse e-mails baseret på brugersegmenter og begivenheder i appen:

Planen, der giver dig mulighed for at gøre det hele (bortset fra startplanen), starter ved 199 $ om måneden.

User.com

User.com
User.com er en komplet software til marketingautomatisering, der gør dine besøgende til glade kunder.

User.com giver dig mulighed for at indsamle oplysninger om dine potentielle kunder, kommunikere med dem via live chat, chatbots, indsamle kontaktoplysninger ved hjælp af popups, sende automatiserede e-mails og SMS’er og meget mere.

Værktøjet gør det nemt at oprette automatiserede stier, hvor du kan præcisere, hvornår dine kundeemner modtager beskeder. Det sparer dig tid og sikrer, at din kommunikation er konsekvent. Lige nu tilgængelig i Freemium Starter Pack – 100% gratis, indeholder moduler som: Chat, CRM, vidensbase og kalender.

Priser på User.com

User.com har en Pay-as-You-Go prismodel, hvor prisen beregnes på baggrund af flere forskellige kriterier:

MailChimp

Mailchimp-websted

MailChimp er en af de mest populære og ældste ESP’er for små og mellemstore virksomheder. I de seneste år har Mailchimp udviklet sig fra at være en e-mail-platform til at være et knudepunkt for markedsføring af små virksomheder. Der findes landingssidebyggere, hjemmesidebyggere, værktøjer til social planlægning og værktøjer til kreative aktiver.

Mailchimp giver dig mulighed for at oprette ikke kun almindelige e-mailkampagner og sende nyhedsbreve, men også “kunderejser” – udløserbaserede e-mails, der understøtter brugernes indslusningsproces. Det giver dig også mulighed for at

mailchimp transaktionsmails

MailChimp’s prisfastsættelse:

Mailchimp's prisfastsættelse

SendinBlue (Freemium)

SendinBlue giver virksomheder mulighed for at opbygge og udvikle relationer gennem marketingkampagner, transaktionsbeskeder og marketingautomatisering. Deres platform kombinerer en robust pakke af e-mail- og SMS-tjenester i en enkelt, brugervenlig løsning.

SendinBlue giver dig mulighed for at sende udløste transaktionsmails og SMS-beskeder med optimeret og pålidelig levering samt detaljerede analyser og rapporter. Du kan oprette forskellige typer målgrupper baseret på kontaktoplysninger eller dine egne brugerdefinerede begivenheder.

Du kan integrere din SendinBlue-konto med forskellige værktøjer som WordPress, Salesforce, Google Analytics, Zapier, Intercom, WooCommerce og mange flere.

Med deres gratis livstidsplan kan du sende op til 300 e-mails om dagen, mens du med deres billigste prispakke kan sende op til 40.000 e-mails om måneden, uden nogen daglig grænse, for $25 om måneden.

Priser for Sendinblue

GetResponse

getresponse e-mail automatiseringGetResponse er i de seneste år blevet et kendt navn inden for SaaS e-mail onboarding. Ud over e-mailmarketing, autofunnels, landingssider, marketingautomatisering, webinarer og autoresponders tilbyder de også værktøjer til virksomhedsmarkedsføring.

Priser for Getresponse

Video onboarding-værktøjer

Demovideo + værktøjer til onboarding-video

Videovejledninger med et menneske bag dem gør det lettere for brugeren at engagere sig. Dette kan indgå i dine første produktvisninger (f.eks. i velkomstskærmen – her indbygget i Userpilot) eller når du viser visse funktioner.

Video om velkomstskærmen på Userpilot

Det giver dig ikke kun mulighed for at tilføje et ekstra touch af personalisering til dit produkt, men du vil også gøre læring mere engagerende ved at opdele komplekse processer. Ved at indsætte en video i en indledende markedsføringsmail øges klikraten med 96 %.


Wistia
(Freemium):

Wistia hjemmeside

Wistia, en videohostingplatform for virksomheder, giver dig mulighed for at bringe videoens kraft ind i alle afdelinger i din virksomhed – og er især nyttig til brugerintroduktion.

Det giver dig mulighed for at oprette, optage, redigere og distribuere professionelle videoer på få minutter. Du kan tilpasse videoens stil til at passe til dit brand, tilføje e-mail-abonnementer, forskellige call-to-actions og meget mere. Den hjælper dig med at udnytte personaliseringens styrke ved at inkludere en video med en video af din app i aktion.

Deres videoanalyser hjælper dig med at finde ud af, hvor dine brugeres opmærksomhed falder ned, ved at få indsigt i, hvordan de engagerer sig i dine videoer hvert sekund.

Wistias prisfastsættelse

wistia prissætning

Wistias prisplan starter med 19 USD pr. måned for oprettelse og overvågning af op til 20 videoer om måneden og stiger derefter til 79 USD pr. måned for 50 videoer.

Hvis du er i den tidlige fase af din virksomhed, kan deres gratis plan helt sikkert hjælpe dig med at skabe bedre videoer til personlig tilpasning og gøre din brugertilgangsproces enkel og behagelig.


Vidyard
(Freemium):

Vidyard-websted

Vidyard er en anden videoplatform, der hjælper virksomheder med at transformere deres kommunikation og øge deres indtjening gennem strategisk brug af onlinevideo og videomarkedsføring.

Vidyard hjælper dig med at hoste og administrere dine videoer og giver dig samtidig mulighed for at komme i kontakt med flere seere gennem tilpassede og interaktive videooplevelser og forskellige Call-to-actions.

Ligesom Wistia giver VidYard dig også detaljerede analyser og en stærk indsigt i dine brugeres seerpublikum:

Vidyard’s prisfastsættelse

Vidyard’s priser (bortset fra den gratis plan, som omfatter op til 25 videoer i alt) starter med $150 pr. måned for 20 videoer, og stiger til $850 pr. måned for deres Plus og derefter $2000 pr. måned for deres premium pakke.

Loom (freemium)

videobibliotek med væve

Loom er et meget populært værktøj til videooptagelse, som hjælper dig med at optage din skærm, oprette trinvise videovejledninger og nemt integrere videoen i dine modaler i appen eller dine onboarding-e-mails for at forbedre din brugerintroduktionsproces.

Det har en gratis plan, og de betalte planer starter fra kun $8 – så det er et godt alternativ til de dyrere video onboarding-værktøjer.

Værktøjer til onboarding-webinar

Ud over at indlejre videovejledninger er live webinarer for brugere, som CS arrangerer for at hjælpe de nye brugere med at forstå dit produkt, en vigtig del af brugernes onboarding. Her er nogle værktøjer til webinar-brugerintroduktion, der kan hjælpe dig med at forbedre din brugerintroduktionsproces:

Sequel.io

instrumentbrættet for efterfølgere

Sequel er en ret ny webinar-løsning, der giver dig mulighed for at integrere webinarerne direkte på dit websted – hvilket giver dig mere kontrol over udseendet af din begivenhedsside (og du kan have forskellige sider til dine nye brugere og markedsføringsledere!) og fører til en stigning i konverteringer (da du kan kontrollere de CTA’er, du viser dine brugere).

side med begivenheder på userpilot

Det er et cool produkt, som giver dig mulighed for at løfte dit onboarding-webinar til det næste niveau.

Når dit LIVE-webinar er færdigt, kan det automatisk blive omdannet til et evergreen webinar on demand.

Prisfastsættelse af efterfølgere

prisfastsættelse af efterfølgere

Sequel er ikke det billigste webinarværktøj – med abonnementer fra 150 USD om måneden for op til 250 webinardeltagere. Hvis du har et stramt budget, kan du tjekke nogle af de billigere løsninger nedenfor.

Demio

demio instrumentbræt

Demio er kun en smule billigere end Sequel, men giver dig ikke mulighed for at hoste dine webinarer på “dit eget websted”.

På den anden side har den nogle flere tilpasnings- og hostingmuligheder. Demio-platformen giver dig mulighed for at oprette live, planlagte webinarer, planlagte sessioner eller forudindspillede webinarer on-demand. På mindre end to minutter kan du oprette et live, planlagt webinar – du skal blot indtaste titlen og vælge dato og klokkeslæt.

Du kan også tilpasse dit webinar, hvis du ønsker det.

Ud over at opdatere tilmeldingssiden med dit branding kan du lave en brugerdefineret takkeside, oprette afstemninger, håndouts og call-to-actions og indstille automatiske påmindelser via e-mail 24 timer, en time og 15 minutter før webinaret.

Under webinaret vil du opleve, at værtsoplevelsen er lige så ligetil. Demio’s webinaroplevelse er ren og minimal i modsætning til andre webinar-apps, der har overfyldte præsentationsskærme. Nederst kan du styre din mikrofon og dit kamera, og til højre kan du administrere chats, afstemninger og uddelinger.

Priser for Demio

Demio starter ved 411 USD pr. år, dvs. lidt over 34 USD pr. måned. Men det laveste abonnement giver kun mulighed for op til 50 webinar-deltagere, så det er måske heller ikke det billigste eller mest skalerbare valg.

Zoom

Zoom er på den anden side en universelt kendt og pålidelig webinar-løsning. Det er heller ikke særlig billigt – du skal betale mindst 690 $ for et årsabonnement for at få webinarer.

priser for zoom-webinarer

Det er nok her, Zoom Webinars’ fordele slutter – Zoom Webinars har ikke

E-webinar

En god og billig løsning, der giver dig mulighed for at omdanne dine onboarding-videoer til on-demand webinarer. eWebinar automatiserer forudindspillede webinarer efter en tidsplan, komplet med interaktion i realtid og live chat for at gøre oplevelsen engagerende.

Du kan uploade enhver video, webinar, præsentation eller træning, importere fra Zoom eller indsætte et link til din video, der er hostet på YouTube, Vimeo, S3 eller en anden understøttet tjeneste.

Når tidsplanen er indstillet, kan du starte webinaret. Angiv start- og slutdatoer, ugedage og tidspunkt for webinaret samt eventuelle spærringsdatoer (f.eks. nationale helligdage). Deltagerne kan også tilmelde sig og deltage i et webinar på kun fem minutter med “just-in-time-sessioner”.

I modsætning til forudindspillede eller on-demand webinarer giver eWebinar dig mulighed for at engagere deltagerne i realtid – uden at du behøver at være vært for webinaret.

Deltagerne vil modtage en personlig velkomstbesked i chatten. Du får besked, når de svarer, så du kan fortsætte samtalen live. Du kan svare via e-mail, hvis du ikke er til stede eller har travlt. Hvis du ikke er til stede eller har travlt, får de en brugerdefineret væk-besked.

Priser for e-webinar

Chatværktøjer i appen

For at give en problemfri brugeroplevelse bør du også tilbyde kundesupport i realtid – især hvis du har kunder med mange kunder. En vidensbase eller et ressourcecenter til selvbetjening er måske ikke altid nok til at besvare alle dine brugeres spørgsmål – så en chat i appen kan være det rette middel til at forbedre din brugerintroduktionsproces. Lad os se på de bedste chatværktøjer nedenfor.

Intercom

Endnu en gang – Intercom topper listen takket være deres holistiske tilgang og integration med deres andre løsninger (e-mailsupport og rundvisninger i appen).

Intercom tilbyder ikke bare én, men tre slags chatbots:

  1. Task Bot – giver en anslået svartid, når der ikke er nogen agenter til rådighed, og tildeler opgaven til den næste tilgængelige agent.
  2. Brugerdefineret bot – så du kan besvare rigtige spørgsmål live.
  3. Resolution Bot – svarer automatisk på brugernes spørgsmål (baseret på nøgleord og foruddefinerede svar).

Når du har konfigureret Intercom, kan du oprette to typer chatbots: Task Bots og Custom Bots.

Når der ikke er nogen live chat-agenter til rådighed, vil Task Bot’en interagere med dig og ofte vise automatiske meddelelser som f.eks. “Vi svarer typisk inden for to timer.”

Fordi Intercom er et så stort produkt (med chatbots, helpdesk og meget mere), er det i starten lidt svært at konfigurere din chatbot. Grænsefladen bruger også udtryk som “Outbound” og “Operator”, som ikke forklares (medmindre du søger efter dem). Det samme gælder for chatbot-navnene – de bruger Task Bot, Custom Bot og Resolution Bot – og du skal først finde ud af, hvilken af dem du skal bruge.

Overordnet set er brugerfladen meget nem at bruge, men det kan være lidt svært at opsætte din chatbot i starten.

Olark

Olark-chatboksen passer til dit branding og giver dig mulighed for at chatte med kunderne, hvis de støder på et problem.

Du kan også opsætte regler for automatisering af live chat for automatisk at bede brugerne om feedback under onboarding-processen.

Det hele foregår i appen, så du får deres ærlige reaktioner, når de lykkes eller fejler. Hvis du fremover afdækker mønstre eller indsigter fra søgbare live chat-udskrifter, får du bonuspoint.

Olarks prisfastsættelse

Olarks månedlige abonnementer starter ved 29 dollars om måneden.

LiveChat

livechat kundesupport chat widget


LiveChat
er et andet populært chatbot-værktøj til kommunikation med kunder og løsning af deres problemer i realtid.

Med LiveChat’s omfattende analyser kan du se, hvor dine brugere oplever problemer under onboarding (eller andre steder i deres rejse) og hurtigt reagere på deres problemer og anmodninger.

Du kan også kombinere læringen med dine onboarding-oplevelser i appen (f.eks. udløste tooltips, som du har bygget i Userpilot) – og svare på dine brugeres chatforespørgsler med et link, der udløser den relevante produktgennemgang for at forklare den funktion, de ikke forstår.

L‍ivechat Prisfastsættelse


Priser for LiveChat
starter så lavt som 16 USD/måned.

Drift

Et andet af vores foretrukne værktøjer (som vi selv har brugt). Med Drift kan du indfange kvalificerede leads, engagere disse leads på en personlig måde og afslutte flere salg. Drift er mere end bare live chat og chabots.

Softwaren er kraftfuld, men samtidig kompleks at bruge, hvilket gør indlæringskurven stejl.

Software til analyse af brugeradfærd

For at kunne optimere din brugerindføringsproces skal du være i stand til at analysere din brugeradfærd for at se, hvor dine brugere snubler og går i stå.

Værktøjer til analyse af adfærd i apps

Fuldstændige produktanalyseværktøjer

Værktøjerne nedenfor registrerer alle dine brugeres handlinger – og giver dig et komplet billede af dine brugeres handlinger og produktanalyser.

Mixpanel (Freemium)

Mixpanel er et værktøj til sporing af produkt- og adfærdsbaserede brugeroplevelser til mobil og webapplikationer.

Med Mixpanel kan du indsamle nøjagtige data om din produktbrug, identificere forskellige tendenser i dine brugeres oplevelser i appen, opstille mål og træffe foranstaltninger baseret på dine produktanalyser.

Med den brugervenlige brugergrænseflade og dashboards kan du hurtigt og problemfrit administrere dine data og brugere. Hvis du ejer en mobilapplikation, giver Mixpanel dig mulighed for at køre forskellige A/B-tests.

Mixpanels største fordel i forhold til andre værktøjer til produktanalyse er, at du med Mixpanel kan visualisere og segmentere dine data, analyser og rapporter, og vigtigst af alt, du kan administrere og overvåge dine KPI’er for brugernes onboarding.

Det sidste er meget vigtigt, da det hjælper dig med at forstå dine brugeres adfærd bedre og sammenligne dem med dine mål. Når du har et klart billede af alt, hvad der sker med dit produkt, er det meget nemmere at handle og træffe vigtige beslutninger.

Mixpanel starter med 0 $ om måneden, men du har kun meget begrænsede kernerapporter at spore, og du kan kun have 60 dages datahistorik. Hvis du er helt i begyndelsen, kan dette være meget nyttigt, men du skal overveje at opgradere til premium-pakken i den nærmeste fremtid (som koster 999 dollars om året), men det er hver en krone værd!

Bunke

Heap sporer alle former for brugerinteraktioner i appen og tilbyder en omfattende brugeranalysepakke.

instrumentbrættet i bunken

Kilde: Kilde: Heap.io

I modsætning til Mixpanel (som kræver en omfattende opsætning, før du kan spore data), begynder Heap at spore brugeraktivitet fra dag ét. Du behøver ikke at definere eller konfigurere nogen begivenheder på forhånd.

Desuden får du sporing på bruger- og kontoniveau og kan oprette brugerdefinerede begivenheder. Du kan bruge disse brugerdefinerede hændelser i tragt- og kohorter. Desuden kan du kombinere sporede data til dine egne tilpassede “virtuelle begivenheder”.

Heap gør det også muligt at foretage analyser langs flere akser og adfærdssegmenter. Du kan bruge deres mobilapp til at holde dig opdateret på farten.

instrumentbrættet i bunken

Kilde: Kilde: Heap.io

Hvad er så hagen ved det?

Heap er ikke billig. Den gratis pakke er ret begrænset i forhold til brugen, og prisen for de betalte abonnementer starter fra 1.000 dollars om måneden.

Amplitude

Amplitude er et andet populært værktøj til brugeranalyse, som er mere fokuseret på analyser, der kan bruges til handling. Den er også udstyret med en bred vifte af tovejsintegrationer med andre platforme.

hændelser med amplitude

Kilde: amplitude.com

Hvis du leder efter en analyseløsning til at spore sporing af enkeltbrugere på tværs af forskellige produkter, kan Amplitude være en god løsning for dig.

Amplitude’s fokus på datasikkerhed er også værd at nævne. Dens robuste dataforvaltning og sikkerhedsfunktioner kan være attraktive for brugerne i betragtning af den stigende bekymring for datasikkerhed i de seneste år.

Ligesom Mixpanel kræver Amplitude dog, at du konfigurerer visse begivenheder, før du kan begynde at spore dem.

Men et aspekt, hvor Amplitude skiller sig ud fra de andre, er den generøse gratis plan, som giver dig mulighed for at spore op til 10 millioner handlinger. Det er meget efter alle standarder.

Bortset fra dette er Amplitude’s betalte abonnementer ikke helt overkommelige og kan blive stadig dyrere i et alarmerende tempo.

Analyseværktøjer til analyse af brugeradfærd og engagement ved onboarding

Denne type produktanalyseværktøjer fokuserer mere på onboarding-processen og mindre på den samlede analyse af alle klik. De giver også enkle dashboards og er lettere at implementere.

Pendo

Mange SaaS-virksomheder vurderer, at Pendo Analytics er blandt de bedste i branchen. Der er i hvert fald en masse snak om deres analyser i onboarding-verdenen i øjeblikket.

Hvorfor?

Pendos analyser kommer “out of the box” – med meget lidt opsætning nødvendig. De skulle være nemmere at opsætte end egentlige analyseværktøjer som Mixpanel, Heap eller Amplitude.

Spørgsmålet er: Lever de analytiske funktioner, som Pendo tilbyder, op til hypen? Og er de virkelig den pris på 50.000 dollars værd, som de fleste virksomheder forventes at betale for deres årlige Pendo analyseabonnement?

Her er, hvad Pendo-analyser kan give dig:

  • Pendos analyser er centreret omkring tre hovedfunktioner: Paths, Funnels og Cohorts.
  • Stierne viser dig alle de handlinger, som brugerne har foretaget før eller efter en bestemt begivenhed. Du kan kun sammenligne 2 stier ad gangen i Pendo.
  • Funnels viser dig, hvor mange brugere der har gennemført hvert trin i en bestemt tragt, som du har fastlagt på forhånd. Userpilots funktion Mål er sammenlignelig, men viser et større antal mål på én gang og kræver færre klik for at gøre det.
  • Rapporter giver dig mulighed for at spore sidevisninger, klik, begivenheder eller guidevisninger relateret til den ønskede funktion. Sammenlignet med Pendos andre analysefunktioner føles dette som forfængelige data.
  • Fastholdelse viser dig, hvor stor en procentdel af kunderne der bliver hængende i forhold til første gang, de brugte dit produkt. Grafen er visuelt imponerende, men mangler en kvalitativ forklaring på, hvorfor brugerne bliver fastholdt.
  • Product Engagement Score (PES) er et enkelt tal beregnet af Pendo, der bruger kernebegivenheder og kontodata til at beregne percentilescorer for funktionsadoption, brugertilknytning og brugervækst og kombinerer dem til en enkelt score (på 100). PES-score kan kun findes i Pendo, selv om andre produktanalyseværktøjer tilbyder lignende typer data om engagement.

Ulempen? Pendos analyser kan ikke bruges til handling – i app-oplevelsesværktøjet kan du ikke bruge begivenheder i appen som udløsende faktorer for oplevelser i appen.

Der er også en forsinkelse på 1 time i Pendo-brugeranalyserne på deres dashboard. Dette gør Pendos brugeranalyser mindre anvendelige end værktøjer, der tilbyder brugeranalyser i realtid (f.eks. Userpilot).

Userpilot

Du kan ikke opnå succes, uanset hvad dine mål er, uden ordentlige brugeranalyser.

Hvordan kan du vide, hvad der skal forbedres?

Userpilot har de rette analyser til at hjælpe dig med at få en korrekt brugerindføring, der fører til langsigtet produktadoption, når det gælder om at få en korrekt brugerindføring, der fører til langsigtet produktadoption.

Lad mig forklare.

Jeg taler ikke kun om produktbrug. Analyse handler om at indsamle kundefeedback, spore adfærd i appen, men også om at spore, hvordan brugerne engagerer sig i dine oplevelser i appen. Ikke sandt?

Du har brug for alle disse for at få et korrekt billede af, hvor sundt dit produkt er. Og så skal du være i stand til at handle på disse indsigter.

Det er her, at ordentlige funktioner til brugersegmentering kommer ind i billedet. Og Userpilot dækker dig her.

Userpilot har virkelig forbedret sin analysefunktionalitet i de seneste år, og tilbyder nu den mest robuste funktionalitet af alle produktadoptionsplatforme (herunder Pendo, som altid har været førende inden for brugeranalyse).

Kort sagt giver Userpilot-analyser dig mulighed for at:

  • Spor alle dine brugerinteraktioner med din app – uden kodning – med den kraftfulde funktionalitet til mærkning af funktioner kan du blot mærke dine brugeres handlinger (klik, hovers, formularudfyldninger) med en editor uden kode, hvor du kan pege og mærke oven på dit produkt.
  • Se alle dine brugerkliks, aktivitetstendenser osv. på et brugervenligt dashboard – Userpilot giver dig også mulighed for at gå ned i brugen af funktioner, ned på individuelt brugerniveau og på virksomhedsniveau.
  • Analyser dine brugeres veje fra op til 4 sider ad gangen på et øjeblik.
  • Opret “brugertrapper” bestående af funktionsmærker og sporede begivenheder, og se, hvor dine brugere falder ud af trappen – og reager på disse afbrydelsespunkter med det samme med oplevelser i appen.
  • Spor brugen af funktioner efter brug af brugersegmenter med heatmaps direkte på de forskellige sider i dit produkt.
  • Opret og spor kombinationer af in-app-hændelser som klik, hovers og formularudfyldninger, og analysér derefter alle disse interaktioner under dine egne brugerdefinerede hændelser, som du kan oprette uden kode eller API-opkald.
  • Opret brugerdefinerede hændelser, der også består af funktionstags – eller kombinationer af sporede hændelser, du har sendt gennem Userpilot-sporingsscriptet med funktioner, du har tagget med Chrome-udvidelsen.
  • Den effektive oversigt over tendenser giver dig mulighed for at filtrere dine begivenheder og funktionstags brug efter segmenter, tidsperiode og endda efter virksomhed. Dette giver dig mulighed for at spore og analysere tendenser i brugen af begivenheder og endda at gå ned til de enkelte brugere (eller virksomheder), der har deltaget i specifikke brugerdefinerede begivenheder, og vise dem den rigtige oplevelse i appen.
  • Ud over data om produktbrug har Userpilot også indbygget analyse af engagement i appen med flows og oplevelser i appen.
  • Analyser, hvordan brugerne bruger dine tjeklister eller ressourcecenter-moduler, identificer tendenser og A/B-test forskellige tilgange for at forbedre engagementet.
  • Sidst, men ikke mindst, giver Userpilot dig mulighed for at bruge alle disse data til at opbygge meget detaljerede brugersegmenter og nå brugere med de rigtige engagementstrømme på det rigtige tidspunkt.
  • Du kan endda oprette brugersegmenter baseret på undersøgelsessvar eller NPS-scoringer.

Med så meget magt på dine hænder – hvad skal du så gøre med alle disse data?

Værktøjer til optagelse af sessioner

Nogle gange er klikbaserede analyser ikke nok til at forstå dine brugere fuldt ud … så for at forbedre brugernes onboarding har du måske brug for et andet produktanalyseværktøj – et værktøj, der giver dig mulighed for at optage sessioner. Heldigvis findes der en masse, og mange af dem har en gratis version!

Hotjar (freemium)

Hotjar er et kraftfuldt værktøj, der afslører dine brugeres adfærd og stemme på nettet. Ved at kombinere både analyse- og feedback-værktøjer giver Hotjar dig det “store billede” af, hvordan du kan forbedre brugeroplevelsen og ydeevnen på dit websted, og hvordan du kan øge konverteringsraten.

Hotjar kombinerer heatmaps og optagelser for at give dig synlig og informativ indsigt i dine brugeres oplevelser i appen.

Hvis du ved, hvad dine brugere rent faktisk gør på dit websted, kan du skabe bedre oplevelser i appen og bedre processer for brugernes indføring, samtidig med at du hurtigere kan frigøre “aha-oplevelsen”.

Med den gratis basisplan for evigt kan du indsamle data for 2000 sidevisninger om dagen.

Logrocket (freemium)

Logrocket har en generøs gratis plan, men det er mere et værktøj til optagelse af sessioner for udviklere.

LogRocket giver ingeniør- og produktteams mulighed for at skabe den perfekte weboplevelse. Med LogRockets sessiongennemgang og udviklerkonsol kan teams hurtigt reproducere og diagnosticere frontend-problemer.

LogRockets målinger giver dig et overblik over applikationspræstation, produktadoption og konverteringsrate på et øjeblik – og hjælper dig med at se, hvor dine brugere går i stå i onboarding-processen, og hvordan du kan forbedre den.

 

prisfastsættelse af logrocket

FullStory (freemium)

FullStory er et fantastisk UX-værktøj til brugerindlæring. Den opsamler sandsynligvis flere data end nogen anden lignende software.

FullStory’s unikke værditilbud gør det nemt at løse forskellige problemer, indsamle flere data, finde svar og optimere brugernes onboarding-oplevelser.

Du kan se næsten alle sessioner på dit websted eller program. Alle sessioner kan filtreres og segmenteres efter dine behov og processer.

Det mest spændende her er især muligheden for at afspille dine kundesessioner igen. Det betyder, at du faktisk kan se (i videoformat), hvad, hvornår og hvordan din kunde gjorde noget i realtid.

FullStory’s mission og formål er at hjælpe dig med at finde huller i din kunderejse, forbedre dem og senere konvertere flere brugere med perfekte brugerinddragelsesprocesser!

Med deres gratis abonnement kan du sammen med dine to holdkammerater se op til 1000 månedlige sessioner.

Værktøjer til brugerfeedback

Indsamling af brugerfeedback – både om brugervenlighedsproblemer i dine værktøjer og selve onboardingprocessen – er en vigtig del af brugernes onboarding.

Du kan indsamle feedback på flere forskellige måder – fra simple undersøgelser sendt via e-mail til NPS-undersøgelser i appen, som leveres af værktøjer til brugerindføring. Lad os se nogle få muligheder, der kan hjælpe dig med at forbedre din brugerindføring:

NPS-værktøjer

Userpilot

Net Promoter Score er en vigtig del af enhver måling af kundetilfredshed. NPS-scorerne rapporteres med et tal fra 0 til 100 og måles ved hjælp af en undersøgelse med ét spørgsmål. Jo højere score du har – jo mere tilfredse er dine kunder.

Userpilot hjælper dig med at måle og analysere feedback på din NPS-undersøgelse, oprette en opfølgende undersøgelse og segmentere NPS-respondenterne baseret på score og kvalitativ feedback – så du kan udløse de rigtige oplevelser for dem og tilpasse deres onboarding-rejse.

Undersøgelsessoftware

Her er et par værktøjer til selvstændige undersøgelser i appen, webstedsundersøgelser og andre undersøgelsestyper, som kan hjælpe dig med at indsamle feedback under din brugerindføring.

Userpilot

Userpilot igen?! Ja, dette robuste værktøj til produktovertagelse har selvstændige undersøgelser i appen, som giver dig mulighed for at indsamle brugerfeedback under onboarding, analysere det og straks bruge det til at segmentere brugere baseret på deres feedback for at tilpasse deres oplevelse yderligere.

Typeform

Værktøjer til produktvækst: Typeform

Brug et simpelt værktøj til oprettelse af formularer som Typeform, hvis du kun har et begrænset budget. Typeform har den fordel, at det er en interaktiv og interaktiv formular. Desuden er det nemt at oprette en undersøgelse – det er som at skrive på en notesblok, og der kræves ingen kodning.

‍Typeformhar en generøs gratis plan, og betalte planer starter ved $25 om måneden.

Værktøjer til videnbasen og ressourcecentret

I dagens verden ønsker alle besøgende på webstedet og senere prøve- og premium-kunder straks at få adgang til bestemte oplysninger. Det er grunden til, at alle virksomheder, uanset om det er en lille nystartet virksomhed eller en stor virksomhed, bør have en dybdegående vidensbase for deres kunder.

Især i forbindelse med brugernes onboarding vil den ressourcefulde vidensbase hjælpe os med at skabe bedre ressourcer til vores kunder og senere fastholde flere brugere ved at give dem svar, idéer og oplysninger om bestemte ting – det kan være alt fra “Hvordan værktøjet fungerer” til forskellige brugssituationer.

For ikke at nævne, at når din potentielle kunde ser dit værktøj i aktion eller i en eller anden brugssituation, vil det være lettere og hurtigere at udløse et “aha-øjeblik”.

Her er derfor nogle få nyttige vidensdatabaseprodukter, som kan bruges til brugerindføring.

Zendesk

zendesk instrumentbræt

Du tænker måske ikke på Zendesk som et værktøj til brugerindlæring. Som en del af brugernes indslusningsproces er kundesupport vigtig. Det er helt naturligt, at nye kunder har en masse spørgsmål om din service. Det er her, Zendesk kommer ind i billedet. Zendesk tilbyder også alt-i-en-support på tværs af alle dine kanaler.

Live chat og chatbots, integreret hjælpecenter, community-forum, fælles agentarbejdsområde, billetsystem, automatiserede svar, SLA-styring, e-mail til sag, rapportering og analyse er nogle af Zendesk’s funktioner.

Zendesk for Service koster 49 USD/måned og faktureres årligt. I modsætning hertil starter Zendesk for Sales ved 19 USD/måned pr. bruger, som faktureres årligt.

Helpscout

Helpscout er et andet godt værktøj til kundesucces til at implementere live chat-support i din brugerindføring.

Helpscout’s mission er at styrke menneskelig kørsel og tilpasselig live chat- og e-mail-support.

Med Helpscout kan du få dine billet-e-mails til at se mere menneskelige, personlige og tilpassede ud for hver enkelt bruger. Sammen med dit team vil du hurtigt kunne oprette hjælpedokumenter med artikler, der besvarer alle dine kunders spørgsmål.

Du kan oprette både chatbots eller live chat-support i din brugerindføringsproces, og vigtigst af alt, Helpscout understøtter integrationer med forskellige værktøjer som Slack, HubSpot, Salesforce, Jira, MailChimp og mange andre.

Hvis du gør din chat-support mere menneskelig i forbindelse med brugernes onboarding, vil det helt sikkert hjælpe dig med at opbygge bedre relationer med dine kunder og skabe mere engagement og flere interaktioner.

Helpscout er et betalt værktøj, og det starter ved $20 pr. måned med et dokumentationswebsted, komplette rapporter, tilfredshedsvurderinger, 50+ API’er og integrationer og meget mere.

Dens “Plus”-pakke understøtter 4 flere dokumentationssteder, nogle flere vigtige integrationer og brugerdefinerede felter og teams.

Freshdesk

Med Freshdesk kan virksomheder af alle størrelser levere en mere gnidningsfri kundeoplevelse på tværs af alle kanaler. Det konverterer e-mails, chat, web, formularer og billetter til sociale medier til et enkelt system til løsning af billetter.

Du kan også bruge det til at automatisere arbejdsgange, administrere serviceniveauaftaler (SLA’er) og yde selvbetjening med chatbots.

Hvordan integrerer du din værktøjsserie til brugerindlæring sammen?

Det er vigtigt for succesen med brugernes onboarding at forbinde dine værktøjer, så de rent faktisk “taler” sammen (og ikke forårsager pinlige “bloopers” som f.eks. at sende den samme besked til den samme person to gange eller bede en bruger, der allerede har gennemført en bestemt handling, om at fuldføre den).

Så hvordan kan du integrere alle dine værktøjer til brugerindlæring for at undgå sådanne situationer? Her er et par tips:

Slå to (eller tre…eller fire) fluer med ét smæk

Find værktøjer til brugerindlæring, der kan gøre mere end én ting ad gangen – det vil reducere dine implementeringsomkostninger og de samlede abonnementsomkostninger betydeligt (selv om alt-i-ét-værktøjerne måske er en del dyrere!)

Se på værktøjer holistisk – vælg værktøjer, der integrerer naturligt med hinanden

Når du vælger dine værktøjer til brugerindlæring til de forskellige brugssituationer, skal du kigge efter værktøjer, der kan integreres med hinanden – det sparer dig for masser af tid til at sætte tingene sammen og sparer dig for dyre/pinlige fejl i din brugerindlæring.

Her er nogle få værktøjer til brugerindlæring, der kan integreres med hinanden:

  • Userpilot (til onboarding af brugere i appen), Intercom (til onboarding via e-mail og chat i appen) og Amplitude, Mixpanel eller Heap (til dybdegående produktanalyser) – alle har indbygget integration til at gøre din onboarding af brugere via e-mail i appen problemfri og mere datadrevet.
  • Hotjar og Zendesk – har en indbygget integration, der giver dig mulighed for at reducere din svartid på kundefeedback.
  • Userpilot, Loom og Typeform – så du nemt kan integrere dine Loom-videovejledninger og Typeform-undersøgelser i dit onboardingflow.

Eksempler på den komplette stak af værktøjer til onboarding af SaaS-brugere

Den “komplette” værktøjsstabling til onboarding af brugere for SaaS-virksomheder i vækst

OAuth (tilmelding) + Userpilot (onboarding i appen, NPS) + Intercom (onboarding via e-mail, chat i appen) + Wistia (onboarding via video) + Sequel (webinarer) + Typeform (feedback) + Mixpanel/Amplitude/Heap (analyse af brugeradfærd) + Zendesk (vidensbase) + Fullstory (optagelse af sessioner)

MVP-værktøjet til onboarding af brugere til nystartede virksomheder på et budget

OAuth (tilmelding – freemium) + Intro.js (i appen, gratis) + MailChimp (e-mail, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webinarer) + Typeform (undersøgelser, freemium) + Mixpanel (analyser, freemium) + Helpdesk (vidensdatabase) + LogRocket (optagelse af sessioner)

Konklusion

Værktøjer til brugerindlæring er ikke begrænset til onboarding i appen og e-mail. For at opbygge komplette onboarding-processer for brugere har du også brug for værktøjer til analyse og opsamling af sessioner for at se, hvordan dine brugere interagerer med dit produkt, videooptagelse og webinarværktøjer til at give uddannelse, vidensbaseværktøjer og chatværktøjer i appen. Ideelt set bør de bedste værktøjer til brugerindføring kombinere nogle få af disse nøglefunktioner ad gangen, så du kan reducere omkostningerne ved indføring af dine nye brugere og spare tid på implementeringen. Forhåbentlig fandt du dette indlæg interessant, og du er nu i stand til at skabe din egen perfekte teknologiske stak til brugerindføring. Lad os vide, hvad du har besluttet dig for, og hvis du har spørgsmål.

previous post next post

Leave a comment