De 25 bedste spørgsmål i brugeroplevelsesundersøgelser til indsamling af brugbar brugerindsigt i SaaS

24-User-Experience-Survey-Questions

Ved du, hvilke spørgsmål du skal stille i en brugeroplevelsesundersøgelse? De rigtige kan give dig data, der afslører indsigter som brugernes følelser og lignende.

Dette indlæg viser de forskellige spørgsmål, du kan stille brugerne i din undersøgelse om deres oplevelse med din software. Indsamling af disse værdifulde indsigter vil hjælpe dig med at give en meget bedre brugeroplevelse med din app.

Vi vil også diskutere, hvordan man udfører UX-undersøgelser korrekt for at få mest muligt ud af din brugerfeedback.

Lad os komme i gang!

TL;DR

 • UX-undersøgelser hjælper dig med at indsamle dine kunders feedback om deres oplevelse med din app ved hjælp af en feedback-undersøgelse i appen.
 • At stille UX-undersøgelsesspørgsmål kræver, at du ved, hvad du ønsker at opnå med dem. Det vil afgøre, hvilke brugersegmenter du skal stille dine spørgsmål til, og hvilke værktøjer der kan hjælpe dig med at oprette og lancere disse undersøgelser.
 • Bedste praksis ved lancering af UX-undersøgelser omfatter brug af mikroundersøgelser til at generere kontekstuel feedback, eliminering af bias fra dine undersøgelsesspørgsmål, lukning af kundefeedback-loopet og meget mere.
 • Når du ved, hvilken type data du ønsker at indsamle fra kundefeedback om UX, kan du stille de rigtige spørgsmål til det mest relevante produktbrugersegment.
 • User persona-undersøgelser stiller spørgsmål, der hjælper dig med at få mere information om dine kunder.
 • En generel UX-feedbackundersøgelse indsamler data om din apps UX-aspekter.
 • Data fra UX-undersøgelser indeholder dybdegående og brugbar information om din app.
 • UX-undersøgelser af kundetilfredshed måler, hvor tilfredse dine brugere er med din app og dens UX.
 • UX-undersøgelser af kundeservice er forespørgsler om kvaliteten af den hjælp, dit kundesupportteam giver.
 • Userpilot hjælper dig med at få gang i dine UX-spørgsmålsundersøgelser med sin brugervenlige survey builder, kundesegmentering, NPS-værktøj og meget mere.

Hvad er brugeroplevelsesundersøgelser?

Brugeroplevelsesundersøgelser er spørgeskemaer, der indsamler kvantitativ og kvalitativ feedback fra kunder baseret på deres interaktion med din app eller hjemmeside.

Hvordan man gennemfører UX-undersøgelser

Før du laver brugerundersøgelser, skal du definere dine mål. Hvilken type feedback ønsker du at indsamle, og hvad vil du gøre med den?

Du vil måske gerne forstå brugernes følelser med net promoter scores eller fokusere på at indsamle data om kundeoplevelsen for at forbedre brugeroplevelsen for en bestemt del af produktet.

Hvis du er specifik, vil det hjælpe dig med at forstå de brugere, du måske vil indsamle feedback fra, og de spørgsmål, du skal stille.

Især kan du gøre din undersøgelse synlig for kundesegmenter, der opfylder specifikke karakteristika, hvilket gør dem til de ideelle personer til at give dig et svar.

Værktøjer til kundefeedback hjælper dig med at oprette forskellige undersøgelsestyper til indsamling af specifikke data.

Bedste praksis ved gennemførelse af UX-undersøgelser:

Når du indsamler både kvalitative og kvantitative app-feedbackdata, er der nogle gode råd, du skal huske på:

 • Ud over at indsamle aktiv feedback kan du give kunderne mulighed for at give deres passive feedback ved hjælp af en feedback-widget, der altid er tændt. Ved at bruge både passive og aktive undersøgelser i din strategi for kundefeedback kan du indsamle mere specifikke indsigter fra kunderne.
 • Indsaml kontekstuel brugerfeedback ved hjælp af mikroundersøgelser, der vises i appen og giver højere svarprocenter end e-mail.
 • Lav varianter af dine undersøgelser, og kør A/B-tests for at finde ud af, hvilken version der giver den højeste gennemførelsesprocent.
 • Stil spørgsmål ud fra et objektivt synspunkt, og undgå skævheder i undersøgelsen, da det kan føre til forkerte data.
 • Luk feedback-loopet ved at svare brugerne og få dem til at føle sig anerkendt.
 • UX-undersøgelser er ikke kun for eksisterende kunder. Spørg de besøgende, hvad de synes om din app eller hjemmeside. Hvis du implementerer deres forslag, kan det overbevise dem om at blive dine betalende kunder.

Skabeloner til brugeroplevelsesundersøgelser – UX-undersøgelsestyper

Når du formulerer spørgsmål til din brugeroplevelsesundersøgelse, skal du vide, hvilken type data du vil indsamle. I dette tilfælde er nedenstående undersøgelsestyper, du kan vælge imellem (hver af dem indsamler specifik brugerfeedback), organiseret i kategorier:

Spørgsmål til undersøgelse af brugerpersonaer

Denne undersøgelsestype har til formål at hjælpe dig med at forstå dine kunder bedre.

Baseret på deres svar kan du opbygge din brugerpersona, som du kan målrette dine salgs- og marketingkampagner mod. Eller du kan opdatere din eksisterende brugerpersona med de oplysninger, de har givet.

Nedenfor finder du spørgsmål til in-app-undersøgelser, som du kan stille dine kunder:

Hvordan hørte du første gang om [Product]?

Dine kunders svar på dette spørgsmål indikerer effektiviteten af din tidligere marketingkampagne.

Du kan finde ud af, hvilke kanaler der var mest effektive til at konvertere din målgruppe til kunder, og du kan indsamle relevante data om deres behov.

miro-hvordan-lærte-du-først-om-produktet
Når du opretter din teamkonto, spørger Miro, hvordan brugerne har hørt om platformen som det sidste spørgsmål ved hjælp af en rullemenu med flere valgmuligheder.

Hvad skal du bruge [Product] til?

Ved at vide, hvordan kunderne bruger dit produkt, kan du se, hvilke funktioner eller muligheder de bedst eller dårligst kan lide. Derefter kan du udvikle din applikation til de use cases, som flest kunder har svaret på.

Miro bruger job-to-be-done-rammen i sin undersøgelse ved hjælp af veldefinerede og organiserede svar, som kunderne bare kan vælge imellem for at få en mere personlig onboarding.

Efter at have valgt, hvordan de planlægger at bruge appen, stiller undersøgelsen flere spørgsmål for at profilere brugerne, afhængigt af deres valgte svar.

miro-hvad-vil-du-bruge-produktet-til
Miro personundersøgelse.

Linkgraph gør det muligt for brugerne at besvare de samme spørgsmål som mål. De kan også vælge mere end ét svar, hvilket giver deres app en bedre idé om dens kombinerede anvendelsesmuligheder.

linkgraph-hvad-er-dine-mål
Linkgraph personundersøgelse.

Mark spørger brugerne om deres hovedmål ved at lade dem vælge fra de veldefinerede brugerprofiler.

Brugerne vil søge mod den profilbeskrivelse, som de bedst kan identificere sig med, og som beskriver deres profession.

mark-self-identify

Her er andre spørgsmål, du måske vil stille.

Hvilke af vores konkurrenter overvejede du, før du valgte os?

At kende til lignende apps, som kunderne overvejede, før de valgte din, hjælper din konkurrenceanalyse.

Du kan tjekke deres styrker og svagheder for at se, hvad folk kan lide ved dem. Overvej alle de data, du har indsamlet om dine konkurrenter, når du opgraderer din app.

Hvad fik dig til at vælge os frem for vores konkurrenter?

Find ud af, hvorfor kunderne i sidste ende valgte din app frem for andre, det kan være på grund af en funktion, din pris eller noget andet.

Uanset hvad det måtte være, skal du udvikle din app med fokus på disse grunde og gøre dem bedre for at overbevise lignende mennesker om at tilmelde sig din app.

Hvordan vil du beskrive [Product] med ét ord eller én sætning?

Lad brugerne besvare dette spørgsmål med deres egne ord.

Et åbent spørgsmål giver dig mulighed for at se, hvilken stemning, følelse eller udtalelse din bruger forbinder med dit brand. Derefter kan du sammenligne deres svar med dit positioneringsudsagn for at se, om der er ligheder eller uoverensstemmelser.

Generelle spørgsmål til UX-feedbackundersøgelser

Stil generelle spørgsmål i dine UX-feedbackundersøgelser, hvis du vil vide, hvad dine kunder tænker og føler om appen. Deres svar giver dig et overblik over din app til grundlæggende brugerundersøgelser og UX-analyser.

Nedenfor er spørgsmål, du kan stille:

Hvor ked af det ville du være, hvis [Product/Feature] ikke længere var her?

Ved hjælp af en PMF-undersøgelse (Product Market Fit) kan du finde ud af, hvordan dine kunder vil reagere, hvis dit produkt eller en af dets funktioner ikke længere eksisterer.

Hvis den generelle stemning er skuffelse, har din app udfyldt et hul i markedet, og du bør gøre, hvad der skal til for at holde din app tilgængelig.

pmf-undersøgelse spørgsmål om brugeroplevelse

Hvad angår funktioner, kan du overveje at sløjfe dem, hvis deres reaktion på dem er lunken. Derefter kan du måle, hvordan fjernelsen har påvirket deres oplevelse af at bruge din app.

Hvordan har du det med [Brand]?

At give kunderne mulighed for at dele deres følelser om din app via multiple choice-spørgsmål er en fremragende måde at få autentisk feedback på brugeroplevelsen.

Ud over at give kunderne mulighed for at vælge mellem en bred vifte af følelser, kan du også give dem mulighed for at skrive noget andet, de ønsker at dele frit.

De kan uddybe deres svar mere eller give mere indsigt i andre tanker, de har om din app.

undersøgelse-eksempel-hvordan-føler-du-om-varemærket
Slack feedback-undersøgelse.

Hvilken score ud af 10 vil du give [product]?

Få brugerne til at vælge, hvor tilfredse de er med din app på en skala fra et til ti (hvor ti er det højeste).

Det fungerer på samme måde som en net promoter score ved at hjælpe dig med at forbedre din app ved hjælp af de indsamlede data for at forbedre kundeloyaliteten og -tilfredsheden.

Bedøm din oplevelse med [Feature]

At få præcis og øjeblikkelig feedback om kundeoplevelsen afhænger af, hvor hurtigt du kan få undersøgelserne til at vises på skærmen.

I dette tilfælde giver on-demand-undersøgelser dig mulighed for at bede om deres vurdering efter brug af en bestemt funktion i din app.

bruger-oplevelse-undersøgelse-spørgsmål-miro
Miro-undersøgelse.

Send feedback til [Team/Us]

I stedet for at indsamle kundefeedback ved hjælp af undersøgelser, kan du vælge den passive tilgang ved at lade kunderne dele deres tanker om din app når som helst.

Slack giver brugerne mulighed for at gøre dette ved at skrive “/feedback” i chatboksen og trykke på Enter. De kan så frit dele deres tanker om softwaren.

slack-send-feedback-til-team

Spørgsmål til UX-undersøgelser

Denne undersøgelsestype giver dig mulighed for at få mere detaljeret indsigt fra eksisterende brugere, der har brugt din app meget.

Brug deres feedback til at forbedre din app og dens funktioner, så den bliver mere brugervenlig.

Hvor nem er vores [product] at bruge?

Du ønsker at gøre din app så nem at bruge som muligt. Hvis du vil vide, hvad dine kunder synes, kan du lave en brugervenlighedsundersøgelse, hvor du beder dem om at svare på en skala fra “meget let” til “meget svært” ved hjælp af tal eller emojis.

Brug opfølgende spørgsmål, hvor du beder dem forklare deres svar for at indsamle flere brugbare indsigter.

Hvad er det, du ville ønske, at [Product] kunne, som den ikke allerede kan?

Hvis du planlægger at tilføje app-funktioner, kan du lave en undersøgelse, hvor du spørger dem, hvilke de gerne vil se.

Baseret på deres svar skal du prioritere de funktioner, der fik flest stemmer, i dit produkt roadmap. Du skal bare sørge for at undgå “feature bloat ” og fokusere på funktioner, der har en positiv effekt på din app.

Overvej også at tilføje et åbent spørgsmål til sidst, så kunderne bedre kan forklare, hvordan de ønsker, at din apps funktioner skal opbygges.

Hvilken funktion på [Product] kunne du ikke leve uden?

Dette spørgsmål spørger kunderne, hvad den bedste funktion i din app er. Når du kender netop denne funktion, kan du fokusere dine ressourcer på at vedligeholde den – hvis ikke gøre den endnu bedre.

Sørg for at parre resultatet med produktbrugsdata og se, om der er nogen uoverensstemmelser.

bruger-oplevelse-spørgsmål
Byg in-app-undersøgelser med Userpilot uden at skulle kode.

Hvilke funktioner kunne du leve uden?

Din app kan have funktioner, som kunderne ikke bruger så meget eller ikke er glade for.

Ved at identificere disse funktioner ud fra dine undersøgelser kan du reducere ressourceforbruget på dem. Du kan endda overveje at afvikle disse funktioner, hvis der er en overvældende reaktion imod dem.

Hvad er det sværeste ved at bruge vores app?

Bortset fra funktioner kan din app have UX-problemer, der skaber problemer for kunderne.

Find ud af, hvad det er, og gør noget for at forhindre, at problemerne forværres, hvilket kan få brugerne til at flygte og gå til dine konkurrenter i stedet.

Spørgsmål om kundetilfredshed i UX-undersøgelser

Som man siger: glade kunder, glade forretninger.

Det er ikke helt sådan, man siger det, men pointen er, at mere tilfredse kunder resulterer i større fastholdelse og bedre UX.

Nedenfor finder du spørgsmål, der giver svar på, hvor glade dine app-brugere er:

Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale [Product] til en ven eller familie?

Dette spørgsmål indsamler din NPS-score fra kunderne. Jo højere score de giver, jo større er sandsynligheden for, at de vil anbefale appen til deres netværk og dermed bevise deres brandloyalitet.

For at hjælpe dig med at forstå deres svar, kan du følge NPS-spørgsmålet op med et åbent spørgsmål for at indsamle både kvantitative og kvalitative data.

Hvad synes du er mest frustrerende ved [Product/Feature/Brand]?

Når du ved, hvad der irriterer kunderne ved dit brand som helhed og ikke kun ved dit produkt eller dine funktioner, kan du tage alle problemer i opløbet, før de forværres.

Hvad elsker du mest ved [Product]?

Hvis du finder ud af, hvad de elsker ved dit produkt og brand, kan du holde dem så gode, som de er nu – hvis ikke gøre dem bedre.

Hvad ville få dig til at opsige dit abonnement?

Selv om der ikke er nogen grund til, at de snart dropper din app, vil du stadig gerne vide, hvad der skal til, for at de forlader den.

Det giver dig mulighed for at planlægge og oprette nødløsninger på forhånd og proaktivt reducere churn.

Hvad er det sværeste ved at bruge vores app?

På samme måde som du kender den mest frustrerende del af dit produkt, kan du identificere det mest udfordrende aspekt af din app ifølge kunderne, så du kan forbedre dit produkt.

Kundeserviceteam UX-undersøgelser spørgsmål

Din kundesupport er også en del af brugeroplevelsen. Så du skal kende kvaliteten af den service, dine kunder modtager fra dit team, så du kan give dem en bedre service fremover.

Nedenfor er UX-undersøgelsesspørgsmål, du skal stille vedrørende kundeservice:

Hvor pænt var mit svar?

Det handler ikke altid om, hvad man siger, men hvordan man siger det. Når du bedømmer dit teams svar til kunderne, kan du forfine den tone og stemme, de bruger, når de taler med dem.

nicereply-support-undersøgelse-kundetilfredshed

[Brand] gjorde det nemt for mig at løse mit problem

Nogle gange er det, hvad du siger, der tæller. Et kundeserviceteam med gode problemløsningsevner giver dem mulighed for at hjælpe kunderne med ethvert problem med din app, hvilket resulterer i gladere kunder.

in-app-customer-effort-score-survey-user-experience-survey-spørgsmål

Hvordan vil du vurdere din samlede oplevelse med [Brand] support services?

Dit teams svar og tone skal tilsammen give den oplevelse, du ønsker, at dine kunder skal have, når de handler med dem.

En høj score for kundefeedback ved hjælp af multiple choice-spørgsmål betyder, at dit team kører på alle cylindre.

Apple lader kunderne vælge mellem fem svar fra “meget tilfreds” til “meget utilfreds”, når de indsamler feedback fra kundesupport.

apple-hvordan-vil-du-bedømme-din-oplevelse
Apple feedback-undersøgelse.

Hvordan vil du vurdere pålideligheden af [Brand]?

Kunderne skal kunne stole på, at dit supportteam kommer, når de har problemer med din app.

Hvis dit team kan give dine brugere al den hjælp, de har brug for, kan du forvente, at kunderne vil give dit team positiv respons.

Er der noget, du ville ændre ved, hvordan [Product/Feature/Support] fungerer?

Da kunderne er dem, der bruger din app regelmæssigt, ved de måske, hvilke ting du skal ændre i den, som du ikke ved.

Hvis du giver dem mulighed for at dele disse med dig i dine undersøgelser med åbne spørgsmål, får du feedback, som kun vil gøre din app endnu bedre.

Værktøjer til UX-undersøgelser

Der findes værktøjer, der kan hjælpe dig med at lave UX-undersøgelser til at indsamle feedback og indsigt. Men blandt de tilgængelige software til kundefeedback er her den bedste.

Userpilot

Userpilot er et produktadoptionsværktøj, der giver dig alt, hvad du har brug for til dine UX-undersøgelser.

Du kan oprette brugerdefinerede in-app-undersøgelser, der fanger dit brands look og feel. Du kan gøre alt dette på få minutter uden erfaring med kodning.

Hvis du blot ønsker at indsamle flere data, kan du endda integrere en Typeform-undersøgelse og udløse den i appen for at øge engagementet.

Med værktøjet kan du vise dine undersøgelser til forskellige kundesegmenter, så dataene indsamles kontekstuelt. På den måde vises undersøgelserne kun for kunder, der opfylder dine betingelser, så du kan generere mere præcis feedback.

userpilot-typeform-integration-brugeroplevelse-survey-spørgsmål
Byg undersøgelser i appen eller integrer Typeform-undersøgelser ved hjælp af Userpilot.

Userpilot har også et indbygget NPS-undersøgelsesværktøj, der lader dig spore og analysere din NPS-score.

 

Den kan også tagge kvalitative svar for at hjælpe dig med at identificere tendenser, der fører til høje eller lave scorer.

Konklusion

Brugeroplevelsen er en stor del af din app og kan afgøre, om folk vil vælge din app frem for andre. Og du kan kun vide, hvad og hvordan din apps UX er ved at spørge eksisterende kunder.

Endnu vigtigere er det, at det kun er muligt at få den bedste kundefeedback om UX, hvis du stiller de rigtige spørgsmål på det rigtige tidspunkt.

For at gøre det skal du identificere, hvilke af UX-undersøgelsesspørgsmålene i dette indlæg du skal stille i de undersøgelser, du kan begynde at oprette ved hjælp af Userpilot!

Vil du bygge produktoplevelser uden kode? Book en demo med vores team, og kom i gang!

previous post next post

Leave a comment