50+ beste brukerverktøy for SaaS [Updated for 2023 & Categorized]

La oss innse det: uten de riktige verktøyene for introduksjon av brukere kan du ikke levere en god introduksjonsopplevelse for de nye brukerne dine. Og uten en god ombordstigningsopplevelse, aktiverer og churner ikke brukerne dine. Ifølge TechCrunch, hvis brukerne dine ikke forstår programvaren din under innføringsprosessen, vil 77 % av dem ikke komme tilbake. Det er derfor vi har satt sammen en liste over de 50 beste gratis og betalte brukeronboarding-verktøyene for å hjelpe deg med å knuse brukeraktivering , produktvekst og inntektsmål.

Og ikke bare det: for enkelhets skyld, vi grupperte verktøyene i 9 kategorier ved de forskjellige målene du kan oppnå med dem – registreringsflytverktøy, onboarding-programvare i appen, onboarding-verktøy for e-post, brukeranalyse, brukertilbakemeldingsverktøy, kundestøtte og suksessverktøy etc. – og deretter foreslått en prøveverktøystabel.

Så hvis du er interessert i en bestemt kategori, hopper du bare til de relevante delene til venstre på denne siden!

TL;DR

  1. Det er flere forskjellige kategorier av brukeronboarding -verktøy:
  1. De beste brukerverktøyene i hver kategori:1. Onboarding-verktøy i appen: Userpilot , Appcues, Intercom.
    2. Singup-flytverktøy: Auth0;
    3. E-post-onboarding-verktøy: Customer.io, User.com
    4. Chatverktøy i appen: Livechat, Drift.
    5. Video onboarding-verktøy: Vevstol; Webinarverktøy: Sequel.io;
    6. Analyseverktøy: Hotjar, Mixpanel, Heap, Userpilot.
    7. Kunnskapsbaseverktøy: Zendesk;
    8. Tilbakemeldingsverktøy: Typeform, Userpilot (for NPS).
    9. Kundestøtteverktøy: Freshdesk
  2. Se etter verktøy som integreres med hverandre for å strømlinjeforme prosesser for innføring av brukere og spare kostnader. Vurder også verktøy som dekker flere brukstilfeller – ee onboarding brukere i appen og via e-post, analysere kundedata og kundeengasjement via live chat.
  3. Her er noen få brukeronboarding-verktøy som integreres med hverandre:
    • Userpilot (for in-app-bruker onboarding), Intercom (for e-onboarding og in-app chat) og Amplitude, Mixpanel eller Heap (for dyptgående produktanalyse) – alle har innebygd integrasjon med hverandre for å gjøre e-post-in- app-bruker onboarding sømløs og mer datadrevet.
    • Hotjar og Zendesk – har en innebygd integrasjon som lar deg redusere responstiden din på tilbakemeldinger fra kunder.
    • Userpilot , Loom og Typeform – slik at du enkelt kan bygge inn Loom-videoopplæringen og Typeform-undersøkelsene i onboarding-flyten.

4. Eksempler på den komplette SaaS-bruker-onboarding-verktøystakken:

    • Den “komplette” bruker-onboarding-verktøystakken for SaaS-selskaper i vekst: OAuth (registrering) + Userpilot (in-app onboarding, NPS) + Intercom (e-post onboarding, in-app chat) + Wistia (video onboarding) + Oppfølger (webinarer) + Typeform (tilbakemelding) + Mixpanel/Amplitude/Heap (brukeratferdsanalyse) + Zendesk (Kunnskapsbase) + Fullstory (øktopptak).
    • “MVP”-bruker-onboarding-verktøystabelen for oppstart på et budsjett: Auth0 (registrering – freemium) + Intro.js (i-app, gratis) + MailChimp (e-post, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webinarer) + Typeform (undersøkelser, freemium) + Mixpanel (analytics, freemium) + Helpdesk (Knowledge Base) + LogRocket (sesjonsopptak).

 

Velger du verktøystabelen for bruker-onboarding?

Bestill GRATIS konsultasjon

  • Lær om Userpilot
  • Se hvordan den integreres med andre verktøy

 

Innføringsverktøy for brukere i appen

Sannsynligvis det første verktøyet du bør tenke på når du bygger teknologistabelen for onboarding-verktøy, er onboarding-verktøyet i appen . Slike verktøy lar deg bygge produktomvisninger i appen for å veilede de nye brukerne gjennom produktet ditt, og dermed forbedre sjansene betraktelig for at de faktisk vil aktivere (og redusere dag-1 og uke-1 churn. ) I denne delen skal vi dekke både no-code user onboarding verktøy og DIY “budsjett” løsninger som krever koding.

No-code in-app bruker onboarding-programvare + A/B-testverktøy

programvare for innføring av brukere i appen

Brukerpilot – “alt-i-ett”-bruker onboarding-verktøyet

Userpilot er et kraftig brukeronboarding-verktøy som hjelper deg med å forbedre ny brukeraktivering og øke brukeradopsjonen. Den lar deg raskt bygge personlig tilpassede, fleksible, kontekstuelt relevante in-app brukeropplevelser og produktomvisninger målrettet mot forskjellige brukersegmenter – alt uten å skrive en linje med kode.

Du kan også enkelt bygge og lansere forskjellige onboarding-opplevelser i appen fra en rekke “byggeklosser” (UI-mønstre) som flyter, verktøytips , sjekklister , ressurssentre, undersøkelser i appen osv. for hvert trinn av kundereisen med den.

Userpilot lar deg bygge interaktive gjennomganger som er bedre enn dine tradisjonelle lineære produktomvisninger, og forbedre innføringsprosessen din betydelig.

Her er de viktigste fordelene med Userpilot sammenlignet med andre onboardingverktøy for brukere i appen:

  • Du bygger onboarding-opplevelsene dine direkte på toppen av produktet ditt – med en visuell WYSIWYG (via en Chrome-utvidelse). Dette er den enkleste måten å bygge interaktiv brukeronboarding på markedet.
  • Glem koding av opplevelser i appen : Userpilot er en kodefri løsning og krever bare at utvikleren din installerer en linje med javascript inne i appen din og at du laster ned en chrome-utvidelse som åpner den visuelle byggeren. Du trenger ikke engang å be utviklerne om å sende hendelsene dine i appen via et skript – du kan ganske enkelt merke dem i frontend selv.
  • Det største utvalget av brukergrensesnittmønstre (modaler, slideouts, verktøytips, hotspots, bannere) og onboarding-opplevelser i appen (sjekklister, mikroundersøkelser , NPS-undersøkelser , ressurssenter i appen) fra brukerverktøy for onboarding på markedet.
  • Innebygd NPS-verktøy og undersøkelser i appen for å samle inn og analysere brukersentiment slik at du kan forbedre innføringsprosessen din basert på ekte data. Du kan legge til spørreundersøkelser direkte i innføringsflyten for brukere.
  • Userpilot lar deg spore kombinasjoner av hendelser i appen som klikk, svever og skjemautfyllinger, og deretter analysere alle disse interaksjonene under dine egne tilpassede hendelser, som kan bygges uten kode eller API-kall.tilpassede hendelser i Userpilot
  • Avansert produktanalyse og flytanalyse i appen for å identifisere hvor brukere trenger hjelp (trender + trakter, stier og kohorter kommer snart). Dette kan hjelpe deg med å forstå brukerne dine bedre og forbedre brukeropplevelsen.
  • Sofistikerte segmenteringsfunksjoner som lar deg utløse opplevelser i appen kontekstuelt (du kan segmentere brukerne dine basert på brukeridentifikasjonsdata, engasjement i appen, tilpassede hendelser, klikk, svevepeker, skjemautfyllinger, tilbakemeldinger fra brukere, NPS-score og mer)
  • Userpilot lar deg forbedre onboardingen med en støttemodul i appen ( Ressurssenter ) du kan legge til direkte i appen din. Legg til guider i appen og videoveiledninger , og gi brukerne tilgang til å søke i kunnskapsbasen eller kontakte brukerstøtten. Selvbetjening har aldri vært enklere.

Den beste brukerintroduksjonen er kontekstuell, og det skjer akkurat der brukerne trenger det, inne i appen din.

Dessuten er Userpilot et av de beste verktøyene for brukeroppstart der ute når det gjelder verdi for pengene [se prisene her].

Planlegg en demo med teamet vårt og gjør deg klar til å bygge de beste onboard-opplevelsene dine brukere har sett.

Brukerpilotpriser

Userpilot-priser har tre hovedplaner:

  • Traction- starter på $299/md betalt årlig for 2500 MAU
  • Vekst – starter på $499/md betalt årlig for 10000 MAU
  • Enterprise – starter på $1000/md betalt årlig for 10000 MAU (dedikert infrastruktur, SLAer, prioritert støtte og flere bedriftsbehov)

Få det beste onboardingverktøyet i appen!

Bestill GRATIS konsultasjon

  • forstå forskjellene
  • velg den beste

Appcues

appcues dashbord

Appcues er et annet verktøy uten kode som hjelper ikke-tekniske team med å spore og analysere produktbruk. Du kan publisere onboarding-omvisninger i appen , kunngjøringer og lanseringsundersøkelser. I motsetning til Userpilot, er funksjonaliteten svært begrenset hvis du bruker de grunnleggende planene (i “Essentials”-planen, fra $299 per måned, har du ikke sjekklister eller lanseringer for ombordstigning, og du kan bare opprette 5 brukersegmenter

Appcuer brukes til å gi onboarding maler, som gjorde det enkelt å bruke verktøyet. Det ga imidlertid en forhåndsdefinert måte å tenke onboarding på, samtidig som den hadde en høyere prislapp enn annen onboarding-programvare. I skrivende stund (tidlig 2023) har Appcues fjernet sine onboarding-maler – uten egentlig å erstatte dem med en annen løsning.

Appcues lar deg enkelt utforme onboarding- flytene dine. Måten å bygge produktomvisninger og annen kommunikasjon i appen med brukere i Appcues er den samme som i Userpilot – via en Chrome-utvidelse, som lar deg bygge direkte på toppen av produktet ditt (dette er ikke tilfellet for hvert verktøy – se en mer detaljert oversikt in-app bruker onboarding verktøy her. )

Her er noen fordeler med å bruke Appcues:

  • Tilgang til et brukervennlig brukergrensesnitt som alle i teamet kan håndtere for å bygge flyter i appen uten koding.
  • Å bygge en produktomvisning i Appcues er relativt enkelt. Du trenger bare å åpne chrome-utvidelsen deres på toppen av applikasjonen din og begynne å bygge opplevelsene dine i appen med et WYSIWYG-redigeringsprogram. Du velger ganske enkelt et UI-mønster og tilpasser det “live”, eller peker på elementene du vil f.eks. legge til verktøytipsene dine.
  • Tidligere var det enda enklere – du valgte en av malene, de ville i utgangspunktet lage produktomvisningen for deg, og du trengte bare å tilpasse hvert trinn. Dette begrenset mulighetene for tilpasning, men det var nyttig for nybegynnere. Vi vet ikke om Appcues planlegger å bringe tilbake malene sine.
  • Du kan også lage sjekklister med Appcues ( IKKE tilgjengelig på Essentials-planen) og be brukere om å iverksette tiltak. Disse er ok, men har begrenset funksjonalitet (kan ikke utløse JS-funksjoner, eller legge til gamification-elementer) sammenlignet med alternativer, for eksempel Userpilot.
  • Spor UI-engasjement med Event Explorer som lar deg merke elementer uten koding.

Bygg tilpassede brukersegmenter (opptil 5 på Essentials-planen) basert på brukeregenskaper, flyter, interaksjoner eller hendelser du konfigurerer i hendelsesutforskeren.

Pendo


Pendo er en omfattende digital adopsjonsplattform som er mest kjent for å kombinere brukeronboarding-funksjoner med et produktanalyseverktøy, tilbakemeldinger i appen og produktadopsjonsfunksjoner.

Den henvender seg først og fremst til bedriftsbrukere og har sannsynligvis den mest avanserte analysen av alle verktøyene vi dekker i denne artikkelen. Men alt har en pris.

Til tross for prisen og dens bratte læringskurve, har Pendo noen få fordeler sammenlignet med konkurrentene:

  • Pendo er kjent for sine gode og brukervennlige analyseverktøy som Paths, Retention og Funnels. (Fra og med 1. kvartal 2023 vil Userpilot ha de samme analysefunksjonene, med mer robust funksjonalitet). Disse er kanskje ikke nødvendige hvis du bare ser etter turprogramvare.
  • Pendo har et delbart produktplanleggingsverktøy for å organisere tilbakemeldinger fra kunder og prioritere funksjoner med høy verdi. Det hjelper med å holde team på linje med den delte funksjonsplanleggingsveiledningen.
  • Det fungerer på nettapper og mobilapper, så hvis du trenger begge deler, kan dette være et godt valg for deg.

Det har også mange ulemper:

  1. Overraskende nok for et produktveilednings- og engasjementsverktøy som hevder å være “alt i ett”, kan du ikke handle direkte på brukeranalysene fra Pendo i Pendo. Det er fordi Pendo ikke lar deg målrette mot brukere segmentert etter hendelser i appen med guidene i appen du har laget med den. Her er en kort liste over Pendos ulemper:
    • Den lar deg heller ikke utløse opplevelser basert på hendelser i appen. Dette er sannsynligvis på grunn av teknologigjeld – men gjør at Pendos analyser stort sett IKKE er handlingsdyktige.
    • Pendo tilbyr begrensede onboarding-elementer , noe som betyr at du ikke alltid kan skape den beste opplevelsen for brukerne dine. Hvis du vil ha sjekklister, kan disse bare nås fra ressurssenteret, som i utgangspunktet overgår hensikten med å ha dem.
    • Pendos priser er kun tilgjengelig for deg hvis du ber om et tilbud . Selskapet viser ikke priser på nettstedet for de høyere nivåene. Noen anmeldelser sier imidlertid at de har priser som starter på $ 20 000 – $ 25 000 per år for et enkelt produkt, og rundt $ 50 000 per år for mid-tier-pakken. Dette kan være Pendos største ulempe.

    Hvis du ser etter et verktøy som viser deg brukeranalyse i sanntid og lar deg utløse opplevelser i appen basert på hendelser i appen og brukeratferd i sanntid – Userpilot tilbyr disse funksjonene (og til en lavere pris). tag også).

    Pendo-priser

     

    Pendo engasjerer priser

     

    Pendo har 4 prisplaner delt inn i 2 nivåer (“planer for å komme i gang” og “planer å vokse”), og 2 produkter (“engasjere” og “adoptere”). De grunnleggende “planene for å komme i gang” starter på $7000 per år, kun betalt årlig. Denne planen gir ikke mye mening siden den har ekstremt begrensede funksjoner (sammenlignet med Userpilots “Traction”-plan , som gir deg alle funksjonene og integrasjonene + opptil 2500 MAUer for $2988!):

    • ingen NPS
    • ingen ressurssenter
    • ingen integrasjoner (!)
    • bare grunnleggende analyserpendo startplan

    “Veksten” planlegger å bare være tilgjengelig for deg hvis du ber om et tilbud. Selskapet viser ikke priser på nettstedet for de høyere nivåene. Noen anmeldelser sier imidlertid at de har priser som starter på $ 20 000 – $ 25 000 per år for et enkelt produkt, og rundt $ 50 000 per år for mid-tier-pakken.

Brukerveiledning

Brukerveiledende dashbord

UserGuiding er et billigere produktadopsjonsverktøy på inngangsnivå som tilbyr en rekke funksjoner for å hjelpe bedrifter med nye kunder og øke produktadopsjonen.

UserGuiding utmerker seg ved å bygge enkle onboard-opplevelser for brukere. Den inkluderer en kodefri bygger, segmenteringsalternativer og enkelt lagt til UI-mønstre som hotspots, verktøytips og modaler.

Selv om det også har noen andre godbiter som et ressurssenter og analyser, er kjøttet til dette produktet dets flyttbygger ombord. Hvis alt du leter etter er en relativt enkel måte å bygge enkle onboarding-flyter på, kan dette være et godt valg for deg. Imidlertid bør folk som leter etter mer analyser, tilpasning eller komplekse integrasjoner sannsynligvis se andre steder.

Som et onboardingverktøy uten kode har UserGuiding en rekke funksjoner som vil hjelpe deg med å lage onboarding-flyter for dine nye kunder og veilede dem gjennom reisen.

Her er hva du får når du begynner å bruke UserGuiding:

  • Lag interaktive produktgjennomganger uten å forstyrre utviklerne dine, siden det er helt kodefritt.
  • Bygg onboarding-sjekklister og kjør kunder til aktiveringspunktet ved å eliminere gjettingen om hva neste trinn bør være.
  • Bruk en rekke UI-mønstre, som sjekklister , verktøytips, modaler og slideouts for å få den rette opplevelsen i appen, til rett persona, til rett tid i brukerreisen.
  • Legg til emojier, gif-er, bilder eller videoer for å tilpasse innføringsflytene dine og få dem til å matche merkevaren din.
Brukerveiledende priser

Selv om UserGuiding er et flott verktøy for startups som ikke har mye penger å investere i et onboarding-verktøy, har det veldig strenge begrensninger for grunnplanen.

Du kan bare lage maksimalt 20 veiledninger, 2 sjekklister for onboarding og 1 ressurssenter, kun 1 teammedlem og UserGuiding-merkevarebygging på alle UI-mønstre!

Hvis du vil lage ubegrensede guider med ubegrensede UI-mønstre uten Userguidings merkevarebygging , bør du gå for den profesjonelle planen som koster $299.

Brukerveiledende nye priserProfessional legger til et ubegrenset antall guider, hotspots og sjekklister, som starter på $399/mnd eller $299/md hvis faktureres årlig.

Bedriftsplanen gir deg tilgang til alt pluss personlig coaching. Fra $699/md eller $499 per måned for en årlig plan.

INTERKOM PRODUKTTURE

Du er sannsynligvis allerede kjent med Intercom, plattformen for samtalemarkedsføring og engasjement, også kjent for sin produktomvisningsprogramvare. Vel, de har også et tillegg kalt Intercom Product Tours

.Produktomvisningsprogramvare: Intercom Product Tours

Kilde: intercom.com

Ikke misforstå meg. Intercom-produktet er flott. Men Intercom Product Tours er egentlig bare egnet for virkelig grunnleggende produktturer, som vi har diskutert i en tidligere blogg.

  • Den støtter bare lineær onboarding – det vil si en serie ikke-interaktive informasjonspaneler som på bildet ovenfor, ikke interaktive produktomvisninger:Produktomvisning GAN Intercom lineær
  • UX er ganske grunnleggende, noe som begrenser hvor kontekstuelle signalene som gis kan være. Det er for eksempel ingen modaler, slideouts, sjekklister eller hotspots . Hvis du støtter flere brukstilfeller og flere målgruppesegmenter, eller hvis produktet ditt har mye forskjellig funksjonalitet, er denne tilnærmingen som passer for alle problematisk.
  • Intercom Product Tours støtter ikke A/B-testing . Så hvordan vil du finne ut om onboarding kan forbedres?ingen ab-testing i intercom
  • Selv om den hevder å være uten kode, er faktisk stylingen du kan bruke uten CSS-koding ganske begrenset. Hvis du vil ha full kontroll over utseendet og følelsen, trenger du en nettutvikler på saken.

Til slutt er Intercom Product Tours kun tilgjengelig som et tillegg til hovedintercomproduktet .

Det vil si at du ikke kan kjøpe det separat – du må bruke minst $149 per måned ekstra på toppen av intercom-abonnementet ditt.

Fordeler med intercom

  • Hvis du er en hard intercom-bruker og dine onboardingsbehov er enkle, integreres det sømløst med resten av verktøyene deres
  • De rammeløse videoene ser bra ut!

Ulemper med intercom

  • Bare lineære turer, ingen reell interaktivitet
  • Begrenset utvalg av brukeropplevelser
  • Styling krever koding – du kan alltid se om noen har brukt Intercoms produktomvisningsprogramvare, fordi produktomvisningene alltid ser ganske like ut…
  • Entry-point-priser kan virke attraktive, men de øker kraftig med det økende antallet brukere du kan ha. Det er ingen transparente priser på Intercoms nettsted.

Priser for intercom produkttur

Intercoms produktomvisninger er et tillegg, så du kan bare få dem hvis du allerede har et abonnement hos dem. (Intercoms prisplaner er notorisk kompliserte og vanskelige å navigere). Den grunnleggende startplanen starter på $74 og du må betale $199/md for produktomvisningsfunksjonen.

“DIY” brukeronboarding-løsninger (krever koding)

Vi forstår at ikke alle oppstartsbedrifter har råd til å kjøpe den praktiske (men ganske dyre) programvaren uten kode, og at de kan trenge å kode opp veiledningene for brukeroppstartsprosessen selv. La oss se på noen js-biblioteker som kan hjelpe med det.

INTRO.js (gratis)

INTRO.js

Intro.js, en javascript-guide, lar deg utnytte dette prinsippet ved å la deg sette inn en fremdriftslinje i onboarding-flyten din, og få brukere til å faktisk krysse målstreken.

Shepherd.js

 

Shepherd.js

Shepherd.js-biblioteket er et annet javascript-bibliotek for å lage produktomvisninger som er svært tilpassbare og som hjelper deg med ombordstigningsprosessen for brukere.

Den gjør i bunn og grunn alt som Intro.js gjør, men den blir fortsatt oppdatert og arbeidet med, ulinke Intro.js ser det ut til (den har så mange åpne problemer på GitHub som ingen svarer på…).

Du bør velge en åpen kildekode-løsning for brukeronboarding som kan tilby deg støtte når du trenger det.

Verktøy for registreringsflyt – for å fjerne friksjon fra brukerens innføringsprosess

Hvis du ikke vil miste brukere før de i det hele tatt har registrert seg for produktet ditt, bør registreringsflyten din være så friksjonsfri som mulig. Dette kan oppnås med Single-Sign On . Single sign-on (SSO) er en egenskap for tilgangskontroll for flere relaterte, men uavhengige, programvaresystemer. Med denne egenskapen logger en bruker på med én enkelt ID og passord for å få tilgang til et tilkoblet system.

Å fylle ut lange og detaljerte registrerings- og registreringsskjemaer har alltid vært kjedelig og tidkrevende. Ingen liker det!

Mens du bygger opplevelsen i appen, kan du legge til SSO slik at brukerne dine har færre skjemaer å fylle ut.

Du kan få slike friksjonsfrie autorisasjonsverktøy for å strømlinjeforme brukerflyten med følgende selskaper:

AuthO (Freemium)

AuthO tilbyr universell autentiserings- og autorisasjonsplattform både for nett- og mobilplattformer og applikasjoner.

Når vi snakker om brukeronboarding, vil AuthO ikke bare hjelpe deg med å forbedre registreringskonverteringene dine med enkle påloggingsløsninger, men det vil også sikre API-ene dine og forhindre ondsinnede pålogginger.

Med AuthO vil du redusere tiden det tar for brukere å fullføre registreringsprosessen og sikkert fange og oppbevare dataene deres.

AuthO støtter alle programmeringsspråk, så det spiller ingen rolle om du har bygget applikasjonen din i C#, Java eller Angular.

Den er basert på freemium-modellen og starter med $0 per måned til $850 per måned for 50.000 vanlige aktive brukere.

På grunn av sin fleksibilitet og freemium-modell passer AuthO både for små og mellomstore bedrifter og store bedrifter.

E-post onboarding-verktøy

Selv når du har god onboarding i appen, er e-postonboarding ved hjelp av e-postautomatiseringsverktøy fortsatt viktig for brukeronboarding. E-postbekreftelser, sending av transaksjonelle e-poster, fakturering, forsøk på å engasjere brukere på nytt som ikke har logget på på et par dager, eller å sende en liste over lenker å lese – kan bare gjøres via e-post. Akkurat som mye a-synch-støtte. Så la oss se hvilke e-postverktøy som er best for å forbedre brukeropplevelsen.

Dryppe

Drip er et populært verktøy innen e-handel, men det kan også brukes til å lage onboarding-e-poster. Den vil sende triggerbaserte e-poster som lander direkte i innboksen uten å gå til kampanjekanalen (hvis brukeren bruker Gmail).

Drip lar deg gå utover grunnleggende e-poster og lage forskjellige bruker-onboarding e-automatiseringsprosesser, multi-kanals markedsføring og e-postkampanjer.

Den gir deg dybdeanalyse og innsikt om hver prøvekunde, slik at du kan iverksette tiltak for å forbedre konverteringene og oppbevaringen.

Det viktigste med å bygge gode brukeropplevelser er personalisering, og det er akkurat det Drip lar deg gjøre. Du kan tilpasse hver e-postsendingssekvens for å passe dine spesielle brukerinteresser, opplevelser og behov.

Drip starter med $49 per måned for å ha 2500 brukere på listen din og hopper deretter til $122 for opptil 5000 personer.

Customer.io

kunde.io E-poster utløst av brukerhandlinger i produktet ditt er et bedre alternativ til tidsbaserte kampanjer. Avhengig av hva kundene gjør (eller ikke gjør) under onboarding, kan du levere riktig e-post til rett tid. Customer.io lar deg segmentere brukere basert på sanntidshendelser og sende personlig tilpassede e-poster som en del av en omnikanal-bruker onboarding.

Customer.io er et litt dyrere verktøy for å sende dryppkampanjer. Det er flott for ditt behov for å begynne å integrere, konvertere og beholde publikummet ditt.

Det som skiller Customer.io fra Intercom og Drip, er dens evne til å sende push-varsler og SMS-meldinger og sanntidsdata for hver kunde.

Med Customer.io kan du se hva du vil om kundene dine – fra noen mer klassiske ting som når og hvilken side de har besøkt, til dedikerte tilpassede arrangementene dine.

Den lar deg også sende rett e-post til rett kunde til rett tid avhengig av hva de gjør eller ikke gjør under brukeropplevelsen.

Customer.io ‘ grunnpakke koster $150 per måned, og du kan ha opptil 12 000 kunder på listen din.

Hvis du er et selskap i tidlig fase, er Customer.io på grunn av prisene sannsynligvis ikke det beste valget for deg – men etter hvert som du vokser, kan det bli mer meningsfullt for virksomheten din enn du tror.

Intercom

Intercom er velkjent alt-i-ett-onboarding-løsning som gir både onboarding via e-post, live chat, kundesuksessverktøy og onboarding i appen. Som med alle “alt-i-ett”-verktøy – det er kanskje ikke førsteklasses i noen av disse funksjonene, men det kobler alle innføringsaspektene jevnt sammen i ett verktøy. I denne delen, la oss se på e-post-onboarding-funksjonaliteten.

Intercom lar deg se både e-postene og meldingene i appen i én innboks, samt utløse e-postene basert på brukersegmenter og hendelser i appen:

Planen som lar deg gjøre alt (bortsett fra oppstartsplanen) starter på $199 per måned.

User.com

User.com
User.com er en full-stack markedsføringsautomatiseringsprogramvare for å gjøre de besøkende om til fornøyde kunder.

User.com lar deg samle informasjon om potensielle kunder, kommunisere med dem via live chat, chatbots, samle kontaktinformasjon ved å bruke popup-vinduer, sende automatiserte e-poster og SMS og mye mer.

Verktøyet gjør det enkelt å lage automatiserte baner der du kan finne øyeblikkene dine potensielle kunder mottar meldinger. Det vil spare deg for tid og sørge for at kommunikasjonen din er konsistent. Akkurat nå tilgjengelig i Freemium Starter Pack – 100 % gratis, inkluderer moduler som: Chat, CRM, Knowledge Base og Kalender.

User.com-priser

User.com har en Pay-as-You-Go-prismodell, med pris beregnet basert på flere forskjellige kriterier:

MailChimp

Mailchimp nettsted

MailChimp er en av de mest populære og eldste ESP-ene for små og mellomstore bedrifter. I løpet av de siste årene har Mailchimp utviklet seg fra en e-postplattform til et knutepunkt for markedsføring av små bedrifter. Det finnes landingssidebyggere, nettstedbyggere, sosiale planleggingsverktøy og kreative aktivaverktøy.

Mailchimp lar deg lage ikke bare vanlige e-postkampanjer og sende nyhetsbrev, men også “kundereiser” – triggerbaserte e-poster som støtter brukerens onboarding-prosess. Det lar deg også

mailchimp transaksjonelle e-poster

MailChimps priser:

Mailchimps priser

SendinBlue (Freemium)

SendinBlue gir bedrifter mulighet til å bygge og utvikle relasjoner gjennom markedsføringskampanjer, transaksjonsmeldinger og markedsføringsautomatisering. Plattformen deres kombinerer en robust pakke med e-post- og SMS-meldingstjenester i én enkelt, brukervennlig løsning.

SendinBlue lar deg sende utløste transaksjonelle e-poster og SMS-meldinger med optimert og pålitelig levering og detaljerte analyser og rapporter. Du kan bygge ulike typer publikum basert på kontaktdetaljer eller dine egne tilpassede arrangementer.

Du kan integrere SendinBlue-kontoen din med forskjellige verktøy som WordPress, Salesforce, Google Analytics, Zapier, Intercom, WooCommerce og mange flere.

Med dens gratis levetidsplan kan du sende opptil 300 e-poster per dag, mens du på deres billigste prispakke kan sende opptil 40 000 e-poster per måned, uten daglig grense, for $25 per måned.

Sendinblå priser

GetResponse

getresponse e-postautomatiseringGetResponse har de siste årene blitt et kjent navn i SaaS e-post onboarding. I tillegg til e-postmarkedsføring, autotrakter, landingssider, markedsføringsautomatisering, webinarer og autosvar, tilbyr den også bedriftsmarkedsføringsverktøy.

Getresponse-priser

Video onboarding-verktøy

Demovideo + onboarding-videoverktøy

Videoopplæringer med et faktisk menneske bak seg, gjør det lettere for en bruker å engasjere seg. Dette kan inkluderes i dine første produktomvisninger (f.eks. i velkomstskjermen – her innebygd Userpilot) eller mens du viser visse funksjoner.

Userpilot velkomstskjermvideo

Det lar deg ikke bare legge til et ekstra snev av personalisering til produktet ditt, men du vil også gjøre læringen mer engasjerende ved å bryte ned komplekse prosesser. Å sette inn en video i en introduksjonsmarkedsførings-e-post øker klikkfrekvensen med 96 %.

Wistia (Freemium):

Wistias hjemmeside

Wistia, en video-hosting for forretningsplattformen, lar deg bringe kraften til video til enhver avdeling av virksomheten din – og er spesielt nyttig for brukeronboarding.

Den lar deg lage, ta opp, redigere og distribuere profesjonelle videoer på få minutter. Du kan tilpasse videoens stil slik at den passer til merkevareidentitetene dine, legge til e-postabonnementer, forskjellige handlingsfremmende oppfordringer og mye mer. Den hjelper deg med å utnytte kraften til personalisering ved å inkludere en video avspilling for avspilling av appen din i aksjon.

Videoanalysene deres vil hjelpe deg å finne ut hvor brukernes oppmerksomhet faller ned ved å få innsikt i hvordan de engasjerer seg i videoene dine hvert sekund.

Wistias priser

Wistia-priser

Wistias prisplan starter med $19 per måned for å lage og overvåke opptil 20 videoer per måned og hopper deretter til $79 per måned for 50 videoer.

Hvis du er i den tidlige fasen av virksomheten din, kan gratisplanen deres absolutt hjelpe deg med å lage bedre videoer for personalisering og gjøre brukeroppbyggingsprosessen enkel og morsom.

Vidyard (Freemium):

vidyard nettsted

Vidyard er en annen videoplattform som hjelper bedrifter med å transformere kommunikasjon og generere mer inntekter gjennom strategisk bruk av online video- og videomarkedsføring.

Vidyard hjelper deg med å være vert for og administrere videoene dine samtidig som du får muligheten til å komme i kontakt med flere seere gjennom tilpassede og interaktive videoopplevelser og forskjellige handlingsfremmende uttrykk.

I likhet med Wistia gir VidYard deg også detaljerte analyser og kraftig innsikt om brukerens seerpublikum:

Vidyards priser

Vidyards priser (bortsett fra GRATIS-planen som inkluderer opptil 25 videoer totalt) starter med $150 per måned for med tjue videoer inkludert, og hopper til $850 per måned for deres Plus og deretter $2000 per måned for premiumpakken deres.

Vevstol (freemium)

loom videobibliotek

Loom er et veldig populært videoopptaksverktøy som vil hjelpe deg med å ta opp skjermen din, lage trinnvise videoopplæringer og enkelt bygge inn videoen i modalene dine i appen eller onboarding-e-poster for å forbedre innføringsprosessen for brukere.

Den har en gratis plan og de betalte planene starter fra bare $8 – så det er et flott alternativ til de dyrere video-onboarding-verktøyene.

Onboarding av webinarverktøy

Bortsett fra å bygge inn videoopplæringer, er live brukerwebinarer organisert av CS for å hjelpe de nye brukerne med å forstå produktet ditt en viktig del av brukerintroduksjonen. Her er noen webinar-bruker-onboarding-verktøy som vil hjelpe deg å forbedre bruker-onboarding-prosessen:

Sequel.io

oppfølger dashbord

Sequel er en ganske ny webinar-løsning som lar deg legge inn webinarene direkte på nettstedet ditt – og dermed kan du ha mer kontroll over utseendet på arrangementssiden din (og du kan ha forskjellige for dine nye brukere og potensielle salg!) og som fører til en økning i konverteringer (ettersom du fullstendig kan kontrollere CTAene du viser til brukerne dine).

siden for brukerpilothendelser

Det er et kult produkt som lar deg ta webinarspillet ditt til neste nivå.

Når LIVE-webinaret ditt er ferdig, kan det automatisk forvandles til et eviggrønt, på forespørsel.

Oppfølgerpriser

oppfølgerpriser

Oppfølgeren er ikke det billigste webinarverktøyet – med planer som starter fra $150 per måned for opptil 250 webinardeltakere. Hvis du har et stramt budsjett – kan det være lurt å sjekke ut noen av de rimeligere løsningene nedenfor.

Demio

demio dashbord

Demio er bare litt rimeligere enn Sequel, men lar deg ikke være vert for webinarene dine på “din egen nettside”.

På den annen side har den noen flere tilpasnings- og vertsalternativer. Demio-plattformen lar deg lage live, planlagte webinarer, planlagte økter eller forhåndsinnspilte webinarer på forespørsel. På mindre enn to minutter kan du opprette et live, planlagt webinar – bare skriv inn tittelen og velg dato og klokkeslett.

Du kan også tilpasse webinaret ditt hvis du vil.

I tillegg til å oppdatere registreringssiden med merkevarebyggingen din, kan du lage en tilpasset takkeside, lage meningsmålinger, utdelinger og handlingsfremmende uttrykk, og angi automatiske e-postpåminnelser 24 timer, en time og 15 minutter før webinaret.

Under webinaret vil du finne vertsopplevelsen like enkel. Demios webinaropplevelse er ren og minimal, i motsetning til enkelte webinarapper som har rotete presentasjonsskjermer. På bunnen kan du kontrollere mikrofonen og kameraet, og til høyre kan du administrere chatter, avstemninger og utdelinger.

Demio-priser

Demio starter på $411 per år, så litt over $34 per måned. Men den laveste planen tillater bare opptil 50 webinardeltakere, så det er kanskje ikke det billigste eller mest skalerbare valget heller.

Zoom

Zoom, på den annen side, er en universelt kjent og pålitelig webinarløsning. Det er heller ikke spesielt billig – du må betale minst $690 for årsabonnementet for å få webinar-alternativet.

zoom webinarer priser

Pålitelighet og fortrolighet er sannsynligvis der Zoom Webinars’ fordeler slutter – det har det ikke

E-webinar

En god og rimelig løsning som lar deg gjøre onboarding-videoene om til on-demand webinarer. eWebinar automatiserer forhåndsinnspilte webinarer etter en tidsplan, komplett med sanntidsinteraksjon og live chat for å gjøre opplevelsen engasjerende.

Du kan laste opp hvilken som helst video, webinar, presentasjon eller opplæring, importere fra Zoom eller lime inn en lenke til videoen din som er vert på YouTube, Vimeo, S3 eller en annen støttet tjeneste.

Når tidsplanen er satt, kan du starte webinaret. Spesifiser start- og sluttdatoene, ukedagene og klokkeslettet for webinaret, samt eventuelle blackout-datoer (som nasjonale helligdager). Deltakere kan også registrere seg og bli med på et webinar på bare fem minutter med “just-in-time økter”.

I motsetning til forhåndsinnspilte eller on-demand webinarer, lar eWebinar deg engasjere deltakere i sanntid uten å forplikte deg til å være vertskap for webinaret.

Deltakere vil motta en personlig velkomstmelding i chatten. Varselet ditt vil gi deg beskjed når de svarer, slik at du kan fortsette samtalen live. Du kan svare via e-post hvis du ikke er i nærheten eller er opptatt. Hvis du ikke er i nærheten eller er opptatt, får de en tilpasset bortemelding.

Priser for e-webinar

Chat-verktøy i appen

For å gi en sømløs brukeropplevelse, bør du også tilby kundestøtte i sanntid – spesielt hvis du har kunder med høye billetter. Selvbetjent kunnskapsbase eller et ressurssenter er kanskje ikke alltid nok til å svare på alle spørsmålene til brukerne dine – så chat i appen kan være tingen for å forbedre brukeropprettingsprosessen. La oss se på de beste chat-verktøyene nedenfor.

Intercom

Enda en gang – Intercom topper listen takket være sin helhetlige tilnærming og integrasjon med sine andre løsninger (e-poststøtte og omvisninger i appen).

Intercom tilbyr ikke bare én, men tre typer chatboter:

  1. Oppgavebot – gir estimert responstid når ingen agenter er tilgjengelige, og tildeler oppgaven til neste tilgjengelige agent.
  2. Tilpasset bot – slik at du kan svare på virkelige spørsmål live.
  3. Oppløsningsbot – svarer automatisk på brukerspørsmål (basert på nøkkelord og forhåndsdefinerte svar).

Etter å ha satt opp Intercom, kan du opprette to typer chatbots: Task Bots og Custom Bots.

Når ingen live chat-agenter er tilgjengelige, vil Task Bot samhandle med deg og ofte vise automatiske meldinger som “Vi svarer vanligvis innen to timer.”

Fordi Intercom er et så stort produkt (med chatbots, helpdesk og mer), er det litt vanskelig i begynnelsen å sette opp chatboten din. Grensesnittet bruker også termer som “Utgående” og “Operator” som ikke er forklart (med mindre du søker etter dem). Det samme gjelder chatbot-navnene – de bruker Task Bot, Custom Bot og Resolution Bot – og du må først finne ut hvilken du må bruke.

Totalt sett er grensesnittet veldig enkelt å bruke, men å sette opp chatboten din kan være litt vanskelig i begynnelsen.

Olark

Olark chat-boksen matcher merkevaren din og lar deg chatte med kunder hvis de støter på et problem.

Du kan også sette opp automatiseringsregler for live chat for automatisk å be brukere om tilbakemelding under innføringsprosessen.

Alt skjer i appen, så du får ærlige reaksjoner når de lykkes eller mislykkes. I fremtiden, hvis du avdekker mønstre eller innsikt fra søkbare live chat-utskrifter, vil du få bonuspoeng.

Olarks priser

Olarks månedlige planer starter på $29 per måned.

Live chat

livechat kundestøtte chat-widget

LiveChat er et annet populært chatbot-verktøy i appen for å kommunisere med kunder og løse problemene deres i sanntid.

Med LiveChats rike analyse kan du se hvor brukerne dine opplever problemer under onboarding (eller andre steder på reisen) og raskt svare på deres problemer og forespørsler.

Du kan også kombinere læringen med introduksjonsopplevelsene dine i appen (f.eks. utløste verktøytips du har bygget i Userpilot) – og svare på brukernes chatforespørsler med en lenke som utløser den relevante produktgjennomgangen for å forklare funksjonen de ikke forstår .

L‍ivechat -priser

LiveChat-priser starter så lavt som $16/måned.

Drift

Et annet av favorittverktøyene våre (som vi har brukt selv). Med Drift kan du fange opp kvalifiserte potensielle kunder, engasjere disse på en personlig måte og avslutte flere salg. Drift er mer enn bare live chat og chabots.

Programvaren er kraftig, men likevel kompleks å bruke, noe som gjør læringskurven bratt.

Programvare for analyse av brukeratferd

For å optimalisere brukeronboarding-prosessen din, må du kunne analysere brukeratferden din for å se hvor brukerne snubler og blir sittende fast.

Verktøy for atferdsanalyse i appen

Komplette produktanalyseverktøy

Verktøyene som er oppført nedenfor registrerer alle brukernes handlinger – og viser et fullspektret bilde av brukernes handlinger og produktanalyse.

Mixpanel (Freemium)

Mixpanel er et sporingsverktøy for produkt- og atferdsbrukeropplevelser for mobil- og nettapplikasjoner.

Med Mixpanel kan du samle nøyaktige data om produktbruken din, identifisere ulike trender i brukerens opplevelser i appen, sette mål og iverksette handlinger basert på produktanalysene dine.

Med det brukervennlige brukergrensesnittet og dashboardene kan du administrere dataene dine og brukerne raskt, uten problemer. Hvis du eier en mobilapplikasjon, lar Mixpanel deg kjøre forskjellige A/B-tester.

Den største fordelen med Mixpanels i forhold til andre brukerverktøy for produktanalyse er at du med Mixpanel kan visualisere og segmentere dataene dine, analyser, rapporter, og viktigst av alt, du kan administrere og overvåke KPI-er for brukere.

Det siste er veldig viktig siden det hjelper deg å bedre forstå brukernes atferd og sammenligne dem med målene dine. Når du har et klart bilde av alt som skjer med produktet ditt – er det mye lettere å ta grep og ta viktige avgjørelser.

Mixpanel starter med $0 per måned, men du vil ha svært begrensede kjernerapporter å spore, og du kan bare ha 60 dager med datahistorikk. Hvis du er helt i starten kan dette være veldig nyttig, men du må vurdere å oppgradere til premiumpakken i nær fremtid (som er $999 per år), men det er verdt en krone!

Heap

Heap sporer alle slags brukerinteraksjoner i appen og tilbyr en omfattende brukeranalysepakke.

haug dashbord

Kilde: Heap.io

I motsetning til Mixpanel (som krever et omfattende oppsett før sporing av data), begynner Heap å spore brukeraktivitet fra dag én. Du trenger ikke å definere eller konfigurere noen hendelser på forhånd.

Dessuten får du sporing på bruker- og kontonivå og oppretter tilpassede hendelser. Du kan bruke disse egendefinerte hendelsene i trakter og kohorter. Dessuten kan du kombinere sporede data til dine egne “virtuelle hendelser”.

Heap muliggjør også analyse langs flere akser og atferdssegmenter. Du kan bruke mobilappen for å holde deg oppdatert mens du er på farten.

haug dashbord

Kilde: Heap.io

Så, hva er fangsten?

Heap kommer ikke billig. Gratispakken er ganske begrenset når det gjelder bruk, og prisen på de betalte planene starter fra $ 1000 per måned.

Amplitude

Amplitude er et annet populært brukeranalyseverktøy, som er mer fokusert på handlingsbar analyse. Den er også utstyrt med et bredt spekter av toveisintegrasjoner med andre plattformer.

amplitudehendelser

Kilde: amplitude.com

Hvis du ser etter en analyseløsning for å spore enkeltbrukersporing på tvers av forskjellige produkter, kan Amplitude være et godt alternativ for deg.

Amplitudes fokus på datasikkerhet er også verdt å nevne. Dens robuste datastyring og sikkerhetsfunksjoner kan være attraktive for brukere gitt den økende bekymringen for datasikkerhet de siste årene.

Imidlertid, i likhet med Mixpanel, krever Amplitude at du konfigurerer visse hendelser før du begynner å spore dem.

Men et aspekt der Amplitude skiller seg ut fra resten er den generøse gratis planen, som lar deg spore opptil 10 millioner handlinger. Dette er mye etter alle standarder.

Bortsett fra dette er Amplitudes betalte planer ikke helt rimelige og kan bli stadig dyrere i en alarmerende hastighet.

Analyseverktøy for brukeratferd og onboarding engasjement

Denne typen produktanalyseverktøy fokuserer mer på innføringsprosessen, og i mindre grad på totalanalysen av alle klikk. De gir også skjærende dashbord og er enklere å implementere.

Pendo

Mange SaaS-bedrifter rangerer Pendo-analyse blant de beste i bransjen. Det er absolutt mye buzz om analysene deres i onboarding-verdenen for øyeblikket.

Hvorfor?

Pendos analyser kommer “ut av boksen” – med svært lite oppsett som kreves. De er ment å være enklere å sette opp enn riktige analyseverktøy som Mixpanel, Heap eller Amplitude.

Spørsmålet er: lever analysefunksjonene som tilbys av Pendo opp til hypen? Og er de virkelig verdt prislappen på $50 000 som de fleste selskaper vil forventes å betale for sitt årlige Pendo analytics-abonnement?

Her er hva Pendo analytics vil gi deg:

  • Pendos analyse sentrerer seg rundt tre hovedtrekk: Baner, trakter og kohorter.
  • Baner viser deg alle handlingene som er utført av brukere før eller etter en bestemt hendelse. Du kan bare sammenligne 2 baner om gangen i Pendo.
  • Trakter viser deg hvor mange brukere som fullførte hvert trinn i en bestemt trakt som du forhåndsbestemte. Userpilots målfunksjon er sammenlignbar, men viser et høyere antall mål samtidig og krever færre klikk for å gjøre det.
  • Rapporter lar deg spore sidevisninger, klikk, hendelser eller guidevisninger relatert til den funksjonen du ønsker. Sammenlignet med Pendos andre analysefunksjoner føles dette som forfengelighetsdata.
  • Oppbevaring viser deg prosentandelen av kunder som holder seg i forhold til første gang de brukte produktet ditt. Grafen er visuelt imponerende, men mangler en kvalitativ forklaring på hvorfor brukere beholdes.
  • Produktengasjementspoeng (PES) er et enkelt tall beregnet av Pendo som bruker kjernehendelser og kontodata for å beregne persentilpoengscore for funksjonsadopsjon, brukervedtak og brukervekst og kombinerer dem til en enkelt poengsum (på 100). PES-poengsum kan bare finnes i Pendo, selv om andre produktanalyseverktøy tilbyr lignende typer engasjementsdata.

Ulempen? Pendos analyser er ikke handlingsdyktige – opplevelsesbyggeren i appen lar deg ikke bruke hendelser i appen som utløsere for opplevelser i appen.

Det er også en 1-times forsinkelse i Pendo-brukeranalysevisningen på dashbordet deres. Dette gjør Pendos brukeranalysefunksjon mindre anvendelig enn verktøyene som tilbyr sanntids brukeranalyse (f.eks. Userpilot ).

Brukerpilot

Du kan ikke drive suksess , uansett hvilke mål du har, uten riktig brukeranalyse.

Hvordan vet du hva som må forbedres?

Når det kommer til riktig brukeronboarding som driver langsiktig produktadopsjon, har Userpilot de riktige analysene for å hjelpe deg med å lykkes.

La meg forklare.

Jeg snakker ikke bare om produktbruk . Analytics handler om å samle tilbakemeldinger fra kunder , spore atferd i appen, men også spore hvordan brukere engasjerer seg i opplevelsene dine i appen. Ikke sant?

Du trenger alle disse for å få et riktig bilde av hvor sunt produktet ditt er. Og da må du være i stand til å handle på denne innsikten.

Det er her riktige funksjoner for brukersegmentering kommer inn. Og Userpilot dekker deg her.

Userpilot har virkelig forbedret seg når det gjelder analysefunksjonaliteten de siste årene, og tilbyr nå den mest robuste funksjonaliteten fra alle produktadopsjonsplattformene (inkludert Pendo, som alltid har tatt hovedrollen i brukeranalyse.)

Kort sagt lar Userpilot analytics deg:

  • Spor alle brukerinteraksjonene dine med appen din – uten koding – med den kraftige funksjonen for tagging, du kan ganske enkelt merke brukernes handlinger (klikk, sveve, skjemautfyllinger) med en pek-og-tag-redigering uten kode på toppen av produktet ditt.
  • Se alle dine brukerklikk, aktivitetstrender osv. i et brukervennlig dashbord – Userpilot lar deg også gå ned i funksjonsbruk, ned til individuelle brukernivå, samt bedriftsnivå.
  • Analyser brukerbanene dine fra opptil 4 sider om gangen, med et øyeblikk.
  • Lag “brukertrakter” som består av funksjonstagger og sporede hendelser, og se hvor brukerne dine faller ut av trakten – og handle på disse avleveringspunktene umiddelbart med opplevelser i appen.
  • Spor funksjonsbruk etter brukersegmenter med varmekart, direkte på de forskjellige sidene i produktet ditt.
  • Lag og spor kombinasjoner av hendelser i appen som klikk, sveving og skjemautfylling, og analyser deretter alle disse interaksjonene under dine egne tilpassede hendelser, som du kan bygge uten kode eller API-kall.
  • Lag egendefinerte hendelser som også består av funksjonstagger – eller kombinasjoner av sporede hendelser du har sendt gjennom Userpilot-sporskriptet med funksjoner du har merket med Chrome-utvidelsen.
  • Den kraftige trendoversikten lar deg filtrere bruken av hendelsene og funksjonstagger etter segmenter, tidsperiode og til og med selskap. Dette lar deg spore og analysere trender i bruk av hendelser og til og med gå ned til de individuelle brukerne (eller selskapene) som har engasjert seg i spesifikke tilpassede hendelser og vise dem den rette opplevelsen i appen.
  • Bortsett fra produktbruksdata, har Userpilot også innebygd analyse for engasjement i appen med flyter og opplevelser i appen.
  • Analyser hvordan brukere engasjerer seg i sjekklistene eller ressurssentermodulene dine, identifiser trender og A/B-test ulike tilnærminger for å forbedre engasjementet .
  • Sist men ikke minst lar Userpilot deg bruke alle disse dataene til å bygge svært detaljerte brukersegmenter og nå brukere med de riktige engasjementsflytene til rett tid.
  • Du kan til og med opprette brukersegmenter basert på undersøkelsessvar eller NPS -score.

Nå, med så mye makt på hendene – hva skal du med alle disse dataene?

Verktøy for øktopptak

Noen ganger er klikkbaserte analyser ikke nok til å forstå brukerne dine fullt ut… så for å forbedre brukerintroduksjonen, kan det hende du trenger et annet produktanalyseverktøy – et som gir deg øktopptak. Heldigvis finnes det en haug, og mange av dem har en gratisversjon!

Hotjar (freemium)

Hotjar er et kraftig verktøy som avslører nettadferden og stemmen til brukerne dine. Ved å kombinere både analyse- og tilbakemeldingsverktøy gir Hotjar deg det “store bildet” av hvordan du kan forbedre nettstedets brukeropplevelse, ytelse og hvordan du kan øke konverteringsfrekvensen.

Hotjar kombinerer varmekart og opptak for å gi deg synlig og informativ innsikt om brukernes opplevelser i appen.

Å vite hva brukerne dine faktisk gjør på nettstedet ditt, vil hjelpe deg med å lage bedre opplevelser i appen og prosesser for brukerintroduksjon, samtidig som du slipper løs «aha-øyeblikket» raskere.

Med sin grunnleggende gratis for alltid-plan kan du samle inn data for 2000 sidevisninger per dag.

Logrocket (freemium)

Logrocket har en sjenerøs gratis plan, men det er mer et verktøy for opptak av økter for utviklere.

LogRocket gir ingeniør- og produktteam mulighet til å skape den perfekte nettopplevelsen. Med LogRockets øktavspilling og utviklerkonsoll kan team reprodusere og diagnostisere frontend-problemer raskt.

LogRockets beregninger gir deg en oversikt over applikasjonsytelse, produktadopsjon og konverteringsfrekvens på et øyeblikk – og hjelper deg med å se hvor brukerne dine blir sittende fast i innføringsprosessen, og hvordan du kan forbedre den.

 

logrocket-priser

FullStory (freemium)

FullStory er et flott UX-bruker onboarding-verktøy. Den fanger sannsynligvis mer data enn noen annen lignende programvare.

FullStorys unike verdiforslag gjør det enkelt å løse ulike problemer, fange opp mer data, finne svar og optimere brukeropplevelser.

Du kan se på nesten alle økter som er laget på nettstedet eller applikasjonen din. Alle økter kan filtreres og segmenteres etter dine behov og prosesser.

Den mest intrigerte delen her er spesielt muligheten til å spille av kundeøktene dine på nytt. Det betyr at du faktisk kan se (i videoformat) hva, når og hvordan kunden din gjorde noe i sanntid.

Oppdraget og formålet med FullStory er å hjelpe deg med å finne ut hull i kundereisen din, forbedre dem og senere konvertere flere brukere med perfekte bruker-onboarding-prosesser!

Med deres gratisplan, sammen med dine to lagkamerater, kan du se opptil 1000 månedlige økter.

Verktøy for brukerfeedback

Å samle inn tilbakemeldinger fra brukere – både om verktøyets brukervennlighet og selve onboardingsprosessen – er en viktig del av brukeronboarding.

Du kan samle inn tilbakemeldinger på flere forskjellige måter – fra enkle undersøkelser sendt via e-post til NPS-undersøkelser i appen levert av brukerverktøy. La oss se noen alternativer som vil hjelpe deg med å forbedre brukerregistreringen:

NPS-verktøy

Brukerpilot

Net Promoter Score er en viktig del av enhver kundelykkemåling. NPS-skårer rapporteres med et tall fra 0 til 100 og måles ved en spørreundersøkelse. Jo høyere poengsum du har – kundene dine er mer fornøyde.

Userpilot hjelper deg med å måle og analysere tilbakemeldingene på din NPS-undersøkelse, lage en oppfølgingsundersøkelse og segmentere NPS-respondentene basert på poengsum og kvalitativ tilbakemelding – slik at du kan utløse de riktige opplevelsene for dem og tilpasse deres onboarding-reise.

Undersøkelsesprogramvare

For frittstående undersøkelser i appen, nettstedsundersøkelser og andre undersøkelsestyper – her er noen verktøy som vil hjelpe deg med å samle inn tilbakemeldinger mens brukeren kommer ombord.

Brukerpilot

Brukerpilot igjen?! Ja, dette robuste produktadopsjonsverktøyet har frittstående undersøkelser i appen som lar deg samle brukertilbakemeldinger under introduksjonen, analysere den og umiddelbart bruke til å segmentere brukere basert på tilbakemeldingene deres, for å tilpasse opplevelsen deres ytterligere.

Typeform

Produktvekstverktøy: Typeform

Bruk et enkelt verktøy for oppretting av skjemaer som Typeform hvis du bare har et begrenset budsjett. Typeform har fordelen av å være konverserende og interaktiv. I tillegg er det enkelt å lage en spørreundersøkelse – det er som å skrive på en notisblokk, uten behov for koding.

Typeform har en generøs gratis plan, og betalte planer starter på $25 per måned.

Verktøy for kunnskapsbase og ressurssenter

I dagens verden vil alle besøkende på nettstedet og senere prøve- og premiumkunder umiddelbart ha tilgang til spesiell informasjon. Det er grunnen til at enhver bedrift, enten det er en liten oppstart eller stor bedrift, bør ha en dybdekunnskapsbase for sine kunder.

Spesielt innen brukeronboarding vil den ressurssterke kunnskapsbasen hjelpe oss til å skape bedre ressurser for våre kunder, og senere til å beholde flere brukere ved å gi dem svar, ideer og informasjon om bestemte ting – det kan være alt fra «Hvordan verktøyet fungerer» til ulike brukstilfeller.

For ikke å nevne at når den potensielle kunden din ser verktøyet ditt i aksjon eller i en eller annen brukssituasjon, vil du lettere og raskere slippe løs “aha-øyeblikket”.

Derfor er her noen nyttige Knowledge Base-produkter som kan finne sin hensikt med brukeronboarding.

Zendesk

zendesk dashbord

Du tenker kanskje ikke på Zendesk som et brukeronboarding-verktøy. Som en del av brukeronboarding-prosessen er kundestøtte avgjørende. Det er helt naturlig for nye kunder å ha mange spørsmål om tjenesten din. Det er der Zendesk kommer inn. Zendesk tilbyr også alt-i-ett-støtte på tvers av alle kanalene dine.

Live chat og chatbots, integrert hjelpesenter, fellesskapsforum, enhetlig agentarbeidsområde, billettsystem, automatiserte svar, SLA-administrasjon, e-post til sak, rapportering og analyser er noen av funksjonene til Zendesk.

Zendesk for Service er $49/måned fakturert årlig. Derimot starter Zendesk for Sales på $19/måned per bruker, fakturert årlig.

Helpscout

Helpscout er et annet godt verktøy for kundesuksess for å implementere live chat-støtte i brukeronboarding.

Oppdraget til Helpscout er å styrke menneskelig kjøring og tilpassbar live chat og e-poststøtte.

Med Helpscout kan du få billett-e-postene dine til å se mer humaniserte, personlige og tilpassede ut for hver bruker. Sammen med teamet ditt vil du raskt kunne lage hjelpedokumenter med artikler som svarer på alle kundens spørsmål.

Du kan opprette både chatbots eller live chat-støtte i brukerens onboarding-prosess, og viktigst av alt, Helpscout støtter integrasjoner med ulike verktøy som Slack, HubSpot, Salesforce, Jira, MailChimp og mange andre.

Humanisering av chatstøtten din i brukeronboarding vil helt sikkert hjelpe deg med å bygge bedre relasjoner med kundene dine og skape mer engasjement og interaksjoner.

Helpscout er et betalt verktøy, og det starter med $20 per måned med ett dokumentnettsted, fullstendige rapporter, tilfredshetsvurderinger, 50+ APIer og integrasjoner og mange flere.

Dens “Plus”-pakke støtter 4 flere dokumentsider, få flere viktige integrasjoner og tilpassede felt og team.

Freshdesk

Med Freshdesk kan bedrifter i alle størrelser levere jevnere kundeopplevelser på tvers av alle kanaler. Den konverterer e-post-, chat-, web-, skjema- og sosiale medier-billetter til et enkelt billettoppløsningssystem.

Du kan også bruke den til å automatisere arbeidsflyter, administrere servicenivåavtaler (SLA) og gi selvbetjening med chatbots.

Hvordan integrerer du verktøystakken for bruker onboarding sammen?

Koble til brukernes onboarding-verktøy slik at de faktisk “snakker” med hverandre (og ikke forårsaker pinlige “bloopers” som for eksempel å sende den samme meldingen til samme person to ganger, eller be en bruker som allerede har fullført en spesifikk handling om å fullføre den ) er avgjørende for suksess for brukeren din.

Så hvordan kan du integrere alle brukerverktøyene dine for å unngå slike situasjoner? Her er noen tips:

Drep to (eller tre…eller fire) fluer i en smekk

Finn brukerverktøy som kan gjøre mer enn én ting om gangen – det vil redusere implementeringskostnadene og de totale abonnementskostnadene betraktelig (selv om alt-i-ett-verktøyene kan være mye dyrere!)

Se etter verktøy helhetlig – velg verktøy som integreres naturlig med hverandre

Mens du velger dine brukeronboarding-verktøy for de forskjellige brukstilfellene, se etter de som integreres naturlig med hverandre – vil spare deg for massevis av tid på å zappe ting sammen, og spare deg for dyre/pinlige feil i brukeronboarding.

Her er noen få brukerverktøy som integreres med hverandre:

  • Userpilot (for in-app-bruker onboarding), Intercom (for e-onboarding og in-app chat) og Amplitude, Mixpanel eller Heap (for dyptgående produktanalyse) – alle har innebygd integrasjon for å få e-post-in-app-brukeren din ombord sømløs og mer datadrevet.
  • Hotjar og Zendesk – har en innebygd integrasjon som lar deg redusere responstiden din på tilbakemeldinger fra kunder.
  • Userpilot, Loom og Typeform – slik at du enkelt kan bygge inn Loom-videoopplæringen og Typeform-undersøkelsene i onboarding-flyten.

Eksempler på den komplette SaaS-bruker-onboarding-verktøystabelen

Den “komplette” bruker-onboarding-verktøystakken for SaaS-selskaper i vekst

OAuth (registrering) + Userpilot (in-app onboarding, NPS) + Intercom (e-post onboarding, in-app chat) + Wistia (video onboarding) + Oppfølger (webinarer) + Typeform (tilbakemelding) + Mixpanel/Amplitude/Heap (brukeratferd) analytics) + Zendesk (kunnskapsbase) + Fullstory (øktopptak)

“MVP”-bruker-onboarding-verktøystabelen for oppstart med et budsjett

OAuth (registrering – freemium) + Intro.js (i-app, gratis) + MailChimp (e-post, freemium) + Loom (video, freemium) + Ewebinar (webinarer) + Typeform (undersøkelser, freemium) + Mixpanel (analytics, freemium) + Helpdesk (Knowledge Base) + LogRocket (øktopptak)

Konklusjon

Bruker onboarding-verktøy er ikke begrenset bare til in-app onboarding og e-post. For å bygge komplette bruker-onboarding-prosesser, trenger du også analyse- og øktopptaksverktøy for å se hvordan brukerne samhandler med produktet, videoopptak og webinarverktøy for å tilby utdanning, kunnskapsbaseverktøy og chat-verktøy i appen. Ideelt sett bør de beste verktøyene for introduksjon av brukere kombinere noen av disse nøkkelfunksjonene om gangen, slik at du kan redusere kostnadene ved å sette inn nye brukere og spare implementeringstid. Forhåpentligvis fant du dette innlegget innsiktsfullt og er nå i stand til å lage din egen perfekte bruker-onboarding-teknologistabel. Fortell oss hva du bestemte deg for og hvis du har spørsmål.

previous post next post

Leave a comment