Appcues Prijzen uitgelegd – Moet je het Essentials of Groeiplan kiezen?

Appcues heeft 3 belangrijke prijsplannen: Essentials, Growth en Enterprise. Het laagste plan kost precies hetzelfde als het laagste plan van Userpilot ($249 per maand op jaarbasis, of $299 per maand), maar er zit een addertje onder het gras – het bevat niet dezelfde functies!

Appcues plannen beperken het gebruik van basisfuncties in het “Essentials” plan zozeer dat het eigenlijk alleen essentials zijn.

Als je Appcues wilt gebruiken om Product Led Growth te stimuleren, moet je vooraf $10.548 betalen voor het Growth-plan, dat alleen op jaarbasis geldt.

Als u niet klaar bent voor dat soort verplichtingen – Userpilot biedt een veel royaler functiepakket voor slechts $299 per maand.

In deze post duiken we diep in de prijsplannen van Appcues en kijken we welke het meest geschikt is voor welke use case en gebruikerspersona.

TL;DR

 • De prijzen van Appcues zijn verdeeld in drie plannen: Essentials voor 249 dollar, Growth voor 879 dollar en Enterprise met aangepaste prijzen.
 • Het Essentials-plan is weliswaar betaalbaar, maar heeft beperkte mogelijkheden en is vooral geschikt voor startende bedrijven.
 • U kunt niet meer dan vijf gebruikerssegmenten bouwen of onboarding checklists maken op het Essentials plan.
 • Als je het beste wilt halen uit de Appcues-tool voor het bouwen van gepersonaliseerde onboarding van gebruikers en voor productadoptie, moet je upgraden naar het plan van $879/mo.
 • Appcues prijst zijn plan op basis van functies, terwijl Userpilot MAU’s gebruikt om de kosten te bepalen.
 • Het Appcues Essential-plan is het beste voor kleine SaaS-bedrijven of starters met minder dan 2.500 MAU’s en weinig segmenten.
 • Er zijn betere Appcues alternatieven waar je meer waar voor je geld krijgt.
 • U kunt toegang krijgen tot meer functies voor de prijs van het Appcues Essentials plan met Userpilot. Hier is een volledige vergelijking tussen Appcues en Userpilot voor meer details.
 • Met toegang tot alle functies van Userpilot (zelfs in het goedkopere plan) kunnen productmanagers zeer aangepaste onboarding-ervaringen voor verschillende gebruikers bouwen en het gedrag en de interactie van gebruikers met uw product volgen. Vraag een Userpilot demo aan voor meer informatie.

Wat is Appcues?

Appcues is een van de oudste platforms voor onboarding en digitale adoptie. Zij zijn verantwoordelijk voor de introductie in de SaaS-wereld van hulpmiddelen die we vandaag de dag gebruiken (checklists en dergelijke) bij het bouwen van in-app ervaringen en producttours.

Hoewel het een goed hulpmiddel is voor SaaS-bedrijven in het middensegment, missen ze bepaalde functies, UI-patronen en acties die je wel in andere hulpmiddelen (waaronder Userpilot) kunt krijgen.

Het is ook erg duur als u meer dan vijf gebruikerssegmenten, toegang tot aangepaste gebeurtenissen of het bijhouden van doelen nodig hebt. Appcues staat echter meer integraties toe en heeft een mooiere UI dan Userpilot.

Aan het eind van de dag hangt uw keuze voor een tool voor softwareadoptie dus af van uw topprioriteiten!

We schreven meer over Appcues in ons vorige bericht over Appcues concurrenten.

Bron: Appcues

Appcues Prijsplannen

Appcues heeft 3 prijsplannen: Essentials, Growth en Enterprise.

Het Essentials-plan kost $249/mo per jaar, het groeiplan $879/mo per jaar, voor 2500 Monthly Active Users (MAU) en Enterprise heeft aangepaste prijzen.

De plannen zijn niet alleen gebaseerd op uw aantal MAU’s (Monthly Active Users), maar worden ook beperkt door de functies die in elk plan beschikbaar zijn. En helaas – de beperkingen zijn zo groot dat je met het Essentials plan geen serieuze product adoptie/groei-ervaringen of experimenten kunt opzetten.

Appcues prijsplannen
Bron: Appcues

Appcues’ Essentials plan vs. Groeiplan – wat is het verschil?

Verschillen in Appcues prijsplannen
Bron: Appcues

De prijzen van Appcues beginnen bij 249 dollar voor 2.500 MAU’s in het Essentials-plan.

Dit essentiële plan beperkt uw gebruik van functies echter tot:

 • vijf gebruikerssegmenten
 • 10 doelen
 • 10 aangepaste evenementen
 • geen checklists
 • geen launchpad (vergelijkbaar met een in-app gids)
 • geen aangepaste CSS
 • alleen standaard integraties
Functies in Appcues Essentials Plan
Bron: Appcues

Dit betekent dat als u analytics wilt gebruiken of uw klanten onboarding wilt personaliseren door gebruikers in verschillende groepen te segmenteren, u moet upgraden naar het groeiplan, en $879 x 12 maanden vooruit moet betalen!

Dat is $ 10.548 om alle beschikbare functies te gebruiken.

Appcues Essentials plan bevat ook geen onboarding checklists die essentieel zijn voor het bouwen van goede gebruikers onboarding ervaringen.

U kunt ze echter vinden op Userpilot voor $249/mo op jaarbasis of $299/mo op maandbasis.

Het Appcues Essentials Plan bevat slechts 10 click-to-track gebeurtenissen (Userpilot biedt er 25 voor dezelfde prijs, ze worden “feature tags” genoemd).

Dit zijn in wezen aangepaste gebeurtenissen die u kunt volgen zonder gebruik te maken van hulpmiddelen – door dingen te markeren op de voorkant.

Dit is een voorbeeld van feature tagging in Userpilot:

Je kunt ook niet het uiterlijk van ervaringen in je product aanpassen omdat het Appcues essentials plan geen aangepaste CSS biedt.

U zult moeten vertrouwen op sjablonen om te bouwen wat u kunt, wat betekent dat u niet altijd de perfecte merkuitstraling kunt bereiken.

Geen aangepaste CSS in de Essentials Appcues prijzen
Bron: Appcues

Appcues Essentials plan – voor wie is het geschikt?

Aangezien dit plan vrij beperkt is, is het het beste voor kleinere startups of bedrijven die geen aanpassingen nodig hebben en gebruikers op een eenvoudige manier willen aanwerven.

Als je weinig gebruikerssegmenten hebt (bij voorkeur minder dan 5) en 500 – 2.500 MAU’s dan is het Appcues Essentials Plan een goede pasvorm.

Maar voor interactieve producttours, checklists en een betere prijs-kwaliteitverhouding moet je kijken naar Appcues alternatieven: Userpilot, Pendo, Userlane, WalkMe of zelfs Intercom Product Tours (deze zijn beperkt).

Appcues Essentials plan – voor wie is het NIET geschikt?

Het Appcues Essentials plan is niet voor jou als:

 • U wilt een goede, continue onboarding doen voor uw gebruikers met meerdere gebruikerssegmenten en aangepaste gebeurtenissen.
 • U wilt volledig interactieve onboarding flows en walkthroughs doen – daarvoor hebt u veel aangepaste gebeurtenissen nodig.
 • U wilt uw platform voor productgroei gebruiken om productgroei te bereiken via upsells.

Wat zijn de goedkopere alternatieven voor het Appcues Groeiplan?

We hebben het niet alleen over goedkopere Appcues-alternatieven, maar over tools die meer waar voor hun geld bieden.

Userpilot

Userpilot biedt een beter en voordeliger alternatief voor het Appcues Groeiplan.

Het is een compleet productadoptiehulpmiddel dat SaaS-bedrijven helpt betere productervaringen op te bouwen, van het verbeteren van de onboarding-ervaring voor nieuwe gebruikers tot het verhogen van het productgebruik voor bestaande gebruikers.

Het is een no-code platform en vereist geen technische kennis.

Voor $249/maand krijgt u onbeperkte toegang tot alle functies, zoals hotspots en tooltips, en kunt u ook contextuele en gedragsspecifieke onboarding-ervaringen bouwen.

Het helpt u de gebruikersinteractie met uw product te monitoren met functies zoals in-app enquêtes om feedback te verzamelen en NPS-onderzoeken om de tevredenheid van gebruikers te meten.

Userpilot helpt bedrijven de juiste boodschappen op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen .

Dit helpt de gebruikerservaring te verbeteren, de activeringsgraad van klanten te verhogen en de adoptie van secundaire functies te stimuleren.

 

Voor wie is Userpilot het meest geschikt

Userpilot is het beste voor middelgrote SaaS-bedrijven met een productteam. Het is betaalbaar en volledig uitgerust om aan uw productbehoeften te voldoen.

Userpilot is ook geschikt voor zakelijke klanten.

Het Enterprise-plan van 749 dollar per maand wordt geleverd met op maat gemaakte Service Level Agreements en is SOC 2 Type II-gecertificeerd en biedt SSO en accounts voor meerdere gebruikers. Als u echter integraties op bedrijfsniveau met Salesforce of Hubspot nodig hebt, kunt u misschien beter wachten of kiezen voor een van de alternatieven van Userpilot.

Voor echt kleine startups is Userpilot misschien niet de beste keuze.

Als je een krap budget hebt en niemand in je productteam om je onboarding- en productadoptie-ervaringen te runnen, vind je de plannen van Userpilot misschien iets te veel van het goede. Een goedkoper en meer elementair gereedschap wordt aanbevolen.

Top use cases voor Userpilot

Userpilot's walkthroughs
Bron: Userpilot
 • Secundaire of continue onboarding van gebruikers. Dit is voor bestaande of actieve gebruikers, het helpt hen nieuwe functies te begrijpen en aan te nemen.
 • Onboarding checklists. Dit helpt gebruikers hun onboarding taken/voortgang bij te houden.

 • In-app micro-enquêtes voor het verzamelen van gebruikersfeedback en voor het segmenteren van gebruikers. Hier is een voorbeeld van een welkomstscherm.
Gebruikerssegmentatie
Bron: Userpilot
 • NPS onderzoeken. Deze worden gebruikt voor het verzamelen van de Net Promoter Score, die aangeeft hoeveel van uw gebruikers uw product waarschijnlijk aan anderen zullen aanbevelen.
NPS-enquêtes van Userpilot
Bron: Userpilot
 • Gebruikersanalyse. U kunt zien hoe uw gebruikers omgaan met de functies van uw product en uw in-app ervaringen, zoals hoeveel van hen bepaalde doelen voltooien die u voor hen hebt ingesteld over een periode van tijd, waar ze afhaken in de trechters, enz.

 • Gebruikerssegmentatie. U kunt uw gebruikers segmenteren in verschillende groepen op basis van demografische gegevens, enquêtereacties, in-app gedrag, aangepaste gebeurtenissen, kenmerken van gebruikers en gebeurtenissen, en nog veel meer!

 • Bronnencentra. Maak resource centers die helpdocumenten, video tutorials, op kennis gebaseerde artikelen en nog veel meer relevante bronnen hosten om uw gebruikers te helpen.

Userpilot instellen

Userpilot is gemakkelijk te gebruiken en ook gemakkelijk in te stellen. Je hoeft alleen maar de chrome extensie te downloaden en een regel Javascript code in je app te plakken.

U kunt ook de hulp van uw ontwikkelaar/ontwikkelteam nodig hebben bij het doorgeven van aangepaste gebeurtenissen en gebruikersattributen.

Verder is het creëren van ervaringen in Userpilot 100% codevrij.

Prijs en prijs-kwaliteitverhouding

Userpilot is een goede besteding van uw geld omdat het niet alleen betaalbaar is (vanaf $249/mo), maar u ook niet beperkt of begrensd wordt.

U krijgt toegang tot alle functies en onbeperkte segmentaties in Userpilot, ongeacht het betalingsplan.

Dit in tegenstelling tot Appcues of andere product adoptie tools die functies beperken voor goedkopere plannen.

Het plan van Userpilot verhoogt alleen op basis van uw aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s), nooit op basis van beschikbare functies.

Probeer Userpilot nu gratis uit!

Conclusie

Appcues prijsmodel dat beperkt is door functies maakt het een afknapper, vooral als je niet veel te besteden hebt om toegang te krijgen tot belangrijke elementen die nodig zijn om een goede productervaring op te bouwen.

De prijs van Userpilot is gelijk aan die van het Appcues Essential plan en biedt je nog meer voordelen dan met dat plan. Dit maakt het een betere besteding van uw budget.

Wilt u de voordelen van Userpilot zelf zien? Vraag een Userpilot demo aan en zie hoe u een codevrije en eenvoudige productervaring kunt bouwen.

previous post next post

Leave a comment