10 parasta SaaS-käyttäjien sitouttamistyökalua vuonna 2023

12 Best User Engagement Tools to Improve Retention in SaaS

Tänään jaamme kanssasi 10 parasta SaaS-asiakassuhdeohjelmistoa ja esittelemme kunkin parhaat käyttötapaukset.

Sukelletaan suoraan sisään!

TL;DR

Mitä tarkoitetaan käyttäjien sitoutumisella?

Käyttäjien sitouttaminen on prosessi, jossa helpotetaan vuorovaikutusta SaaS-käyttäjien kanssa asiakaskokemuksen parantamiseksi. Käyttäjien sitouttamisen optimointi edistää sitoutumista, parantaa asiakasuskollisuutta ja asiakaskokemusta ja viime kädessä kannustaa asiakkaita sitoutumaan tuotteeseen ja ottamaan tuotteen käyttöön.

Esimerkkinä hyvästä käyttäjien sitouttamisesta, aloitetaan siitä, että käytät mikrovideoita käyttäjien perehdyttämisessä!

Mikä on asiakkaan sitouttamisen työkalu?

Asiakassuhdeväline on ohjelmistoalusta, jonka tarkoituksena on parantaa asiakassuhdetta yritykseesi erityyppisillä asiakkuuden muodoilla, joita ovat muun muassa käyttäjien käyttöönotto, asiakastuki, asiakkaan menestys ja itsepalvelutuki.

Asiakassuhdevälineen käyttö voi parantaa asiakaskokemusta tekemällä vuorovaikutuksesta kontekstisidonnaisempaa, yksilöllisempää ja merkityksellisempää.

Mitä tarvitset käyttäjien sitouttamisen työkaluilta?

Kun puhumme asiakkaiden sitouttamisesta, tarkoitamme käyttäjien kuuntelemista ja vastaamista.

Kyse on keskustelusta, jota käydään heidän kanssaan.

Asiakassuhteiden hallinnassa on pohjimmiltaan kolme pääkomponenttia. Jotkin mainitsemamme työkalut saattavat kattaa kaikki kolme näistä osatekijöistä, kun taas jotkin keskittyvät vain yhteen.

Asiakaskäyttäytymisen analysointi (kvantitatiivinen analytiikka)

Missä käyttäjät löytävät tuotteestasi arvoa, mitä ominaisuuksia he käyttävät, mihin he juuttuvat, mihin he putoavat pois? Oikean käyttäytymisanalyysityökalun pitäisi auttaa sinua sukeltamaan tietoihin, mutta myös muuntamaan nämä käyttäytymismallit käyttökelpoiseksi palautteeksi.

Laadullisen palautteen kerääminen

Suoran ja käyttökelpoisen palautteen saaminen tuotekokemuksen parantamiseksi on erittäin arvokasta. Tämä voi kuitenkin joskus olla hyvin aikaa vievää, ja se edellyttää, että käyttäjille tehdään kyselytutkimus oikeaan aikaan. Joissakin alla mainituissa työkaluissa on sovelluksen sisäiset mikrokyselytoiminnot asiakastyytyväisyyden mittaamiseksi, ja ne voidaan kohdistaa oikeille henkilöille, joilta haluat palautetta.

Viestintä käyttäjien kanssa

Olipa kyse sovelluksen sisäisestä vuorovaikutuksesta tai kolmannen osapuolen alustan käyttämisestä asiakkaan vuorovaikutuksen helpottamiseksi, proaktiivisuuden säilyttäminen ja keskustelun ylläpitäminen on tuotteen omistajien vastuulla.

Riippuen siitä, mitkä ovat välittömät tuotetarpeesi, saatat haluta priorisoida tiettyjä komponentteja enemmän kuin toisia. Suosittelemme yleensä, että laadulliset palautejärjestelmät otetaan käyttöön sen jälkeen, kun tärkeimmät kipupisteet on tunnistettu määrällisten tietojen avulla.

Mikä tekee yhdestä käyttäjiin sitouttamisen työkalusta toista paremman?

Ensinnäkin niiden on oltava perusteellisia.

Sinun on pystyttävä näkemään muutakin kuin pelkät sivulataukset ja klikkaukset. Oikean asiakassuhdealustan on autettava sinua ymmärtämään käyttäjien käyttäytymistä. Lisäksi valitsemasi työkalun tulisi antaa sinulle mahdollisuus kokeilla, testata ja pyrkiä sitouttamistavoitteisiin, jotta voit jatkuvasti parantaa tuotekokemustasi.

Niiden on myös oltava nopeita ja helppoja toteuttaa.

SaaS-yrityksillä, erityisesti alkuvaiheen startup-yrityksillä, on rajalliset resurssit. Joskus on parempi valita työkalu, joka on nopein ja helpoin ottaa käyttöön, kuin kallis, erittäin vankka alusta, jonka opetteluun menee ikuisuus.

Lisäksi heidän on sovittava hyvin heitä käyttävään joukkueeseen.

Asiakkaiden sitouttaminen on keskeinen osa tuotestrategiaasi, ja se kattaa useita tiimejä, kuten Product ja Customer Success. Näillä tiimeillä on kuitenkin usein erilainen osaaminen ja erilaiset tarpeet. Ennen kuin päätät työkalun valinnasta, kysy, kuka niitä aikoo käyttää? Tarvitsevatko he helposti ymmärrettävää visuaalista ilmettä, erityisiä sähköposti-integraatioita jne.?

Kaikki tämä mielessä, sukelletaanpa listaan!

Paras monitoimityökalu käyttäjien sitouttamiseen – Userpilot:

Kutsu meitä puolueellisiksi, mutta mielestämme Userpilot ansaitsee maininnan tässä parhaiden SaaS-asiakassuhdeohjelmistojen luettelossa.

Sovelluksen sisäinen viestinvälitys on keskeinen osa yhteydenpitoa asiakkaidesi kanssa ja heidän sitouttamistaan tuotteeseesi. Aloitusvirrat ovat merkittävä osa tätä.

userpilot kojelauta

Userpilotin avulla voit helposti ja ilman koodia rakentaa tuotteeseesi houkuttelevia käyttöönottovirtoja.

Tämä auttaa sinua lisäämään asiakaspysyvyyttä, parantamaan asiakasuskollisuutta, parantamaan asiakaskokemusta ja rohkaisee asiakkaitasi sitoutumaan tuotteeseesi syvemmällä tasolla ja ottamaan tuotteesi käyttöön.

Userpilot tarjoaa myös NPS-kyselyitä, joten voit kerätä asiakaspalautetta suoraan tuotteessasi ja mitata asiakastyytyväisyyttä.

userpilot NPS kojelauta

Näin voit kerätä arvokasta palautetta, jonka avulla voit mukauttaa palveluun tuloa ja lisätä asiakkaiden sitoutumista.

Käyttöönoton ja NPS:n lisäksi Userpilot tarjoaa tuoteanalytiikkaa. Voit ryhmitellä käyttäjiä segmentteihin sen perusteella, miten he käyttävät tuotetta.

userpilot-segmentointi-taulu

Voit vertailla, mitä nämä eri segmentit tekevät tuotteessasi, ja lähettää eri ryhmille erilaisia viestejä.

Voit esimerkiksi käyttää tervetuliaisnäyttöä ja segmentoida käyttäjiä heidän vastaustensa perusteella, minkä jälkeen voit rakentaa kullekin käyttäjälle erilaiset käyttöönottopolut heidän erityistarpeidensa mukaan.

welcome-screen-built-with-userpilot

HUOMAUTUS: Userpilot lisää lähitulevaisuudessa vielä enemmän analytiikkatoimintoja. Varaa esittelyaika tiimimme kanssa ja saat kattavan yleiskuvan siitä, miten Userpilot voi auttaa sinua sitouttamaan asiakkaita ja kasvattamaan SaaS-palvelujasi.

Userpilot on selkeä valinta kokonaisratkaisuksi.

Miksi valita Userpilot?

Userpilot on todella käyttäjäystävällinen, ja sen oppimiskäyrä on matala. Käytän Userpilotia uusien käyttäjien käyttöönotossa, mutta voit käyttää sitä myös moniin muihin käyttötapauksiin, joilla voit edistää käyttäjien sitoutumista tuotteeseesi ja sen käyttöönottoa. Minulta meni alle tunti ensimmäisen kokemuksen luomiseen ja sen käyttöönottoon tuotantosivustollamme.” – Nik K

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #2 – Heap: Käyttäytymisen analysointiin

kasa kojelauta

Mixpanel on ollut markkinajohtaja jo jonkin aikaa, mutta nyt markkinoille on tullut uusi poika, jonka nimi on Heap.

Heap on tuoteanalytiikkatyökalu, joka tallentaa ja analysoi kaikki käyttäjien vuorovaikutukset odottamatta dataa tai toimituskoodia. Suuret yritykset, kuten Twilio ja Cloudflare, käyttävät tätä asiakassuhdeohjelmistoratkaisua ymmärtääkseen paremmin, miten käyttäjät käyttävät heidän tuotteitaan.

Heap on ylpeä käytettävyydestään. Se väittää, että voit perustaa sen muutamassa minuutissa. Kun olet asentanut koodin verkkosivustollesi tai alustallesi, se alkaa automaattisesti kerätä kaikkia tuotetietojasi. Tämän työkalun avulla voit seurata jokaista tapahtumaa, kuten sivunäkymiä, eleitä, klikkauksia, lomakkeiden lähettämistä jne.

Sen lisäksi sovelluksen sisäisen käyttäytymisen seuranta ei vaadi juuri lainkaan koodausta. Sen sijaan, että sinun tarvitsisi manuaalisesti lisätä seurantakoodia uusiin ominaisuuksiin tai parannuksiin, voit antaa Heapin tehdä työn.

Se tarkoittaa, että voit alkaa kerätä tietoja nopeammin ilman, että sinun tarvitsee luottaa siihen, että kehittäjät asentavat seurantakoodin joka kerta.

Varsinaisen analytiikan osalta näet yleiskatsauksen tuotteen käytöstä. Voit myös luoda segmenttejä käyttäjien persoonien perusteella ja nähdä, miten käyttäytyminen eroaa toisistaan. Jos haluat mennä vielä syvemmälle, voit analysoida yksittäisen käyttäjän käyttäytymistä.

Kun voit tallentaa kaikki käyttäjien vuorovaikutustilanteet tällä asiakassuhdealustalla, voit ymmärtää käyttäjiäsi paremmin. Voit integroida sekä mobiili- että web-istunnot Heapiin ja sitoa kaiken yhteen käyttäjään. Voit myös analysoida käyttäjiä heidän asiakastietojensa perusteella: muun muassa ikä, sähköpostiosoite, maksusuunnitelma ja kokonaistulot.

Heap on loistava tuoteanalyysityökalu. Se on helppo ottaa käyttöön ja vielä helpompi alkaa saada arvokasta tietoa käyttäjien käyttäytymisestä. Siksi se ansaitsee paikkansa parhaiden asiakassuhdeohjelmistojen listallamme.

Miksi valita Heap?

“Pidän Heapista, koska se pystyy keräämään tietoja käyttäjien vuorovaikutuksesta alustallasi tai verkkosivustollasi ja tuottamaan hyödyllisiä infografiikoita, lämpökarttoja, suppiloita ja paljon muuta. Tämän työkalun avulla voit kerätä tonneittain relevanttia tietoa ymmärtämään asiakkaitasi ja tapaa, jolla he ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa.” – Mauricio G

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #3 – Mixpanel: Asiakaskäyttäytymisen ja asiakaspolun ymmärtämiseen

mixpanel-dashboard

Jos Heap on uusi nousukas, Mixpanel on vanha viisas erakko, ja tarkoitamme sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mixpanel on kehittynyt analytiikka-alusta, joka on suunniteltu auttamaan kaikenkokoisia yrityksiä ja organisaatioita seuraamaan ja analysoimaan asiakkaiden toimia. Se mittaa sovellukseesi tulevien ihmisten vaiheet ja näyttää sinulle kaiken, mitä he tekevät sovelluksessa.

Mixpanel on jo pitkään ollut johtava tuoteanalytiikan toimittaja, ja hyvästä syystä. Mixpanelin syvällisen analytiikan avulla voit tarkastella eri segmenttejä ja ymmärtää, miten he käyttävät tuotetta.

Voit myös vertailla segmenttejä nähdäksesi, mitkä ovat sitoutuneempia tai mitkä käyttävät tiettyä ominaisuutta useammin.

Mixpanelin todellinen loisto on sen “data science -mallit”.

Näiden mallien avulla voit ennustaa käyttäjien toimia ja tunnistaa mahdolliset korrelaatiot. Tämä toiminto lisää näkemystä entisestään ja antaa sinulle näkymän tulevaisuuteen, ei vain menneisyyteen.

Vaikka Mixpanel ei ole viestinnän hallintatyökalu, se uskaltautuu käyttäjien sitoutumisen viestintäpuolelle. Voit lähettää ilmoituksia tai muita viestejä tietyille käyttäjille. Voit myös testata viestejäsi A/B-testien avulla Mixpanelissa.

Mixpanel vaatii kuitenkin hieman enemmän koodausta. Sinulla on oltava resurssit valmiina, jotta voit hyödyntää Mixpanelia parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta kun toiminta on saatu käyntiin, oivallukset ovat korvaamattomia.

valmiina hyödyntämään Mixpanelia parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta kun toiminta on saatu käyntiin, oivallukset ovat korvaamattomia.

Miksi valita Mixpanel?

“Mixpanel sopii sinulle, jos tarvitset yksinkertaisen mutta tehokkaan työkalun SaaS-tuotteellesi. Yksi heidän ominaisuuksistaan, jonka olen havainnut hyödyllisimmäksi (enkä ole nähnyt sitä kilpailijoiden sovelluksissa), on Signal. Kun sovellat sitä tapahtumiin, se näyttää sinulle, mihin tapahtumiin sinun pitäisi kannustaa käyttäjiäsi, ja ennustaa käyttäytymissuuntauksia tuotteessasi. Modernin tuotemarkkinoijan ehdoton valinta!” – Matylda C

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #4 – Pendo: Asiakkaiden analytiikkaan, palautteeseen ja sovelluksen sisäiseen sitoutumiseen.

pendo-dashboard

Pendo on yksi Userpilotin kaltaisista “kaikki yhdessä” -asiakassuhdealustoista.

Pendo on erittäin tehokas sitouttamistyökalu, joka käsittelee pääasiassa tuoteanalytiikkaa. Kuten Heap, voit aloittaa käytön nopeasti ja vähäisellä koodauksella. Sen jälkeen voit tutkia, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa. Voit mitata eri segmenttejä ja vertailla erityyppisiä käyttäjiä.

Pendo mahdollistaa myös palautteen keräämisen. Palautemoduuli antaa käyttäjillesi mahdollisuuden lähettää ominaisuuspyyntöjä ja kertoa, mitkä ovat heidän tärkeimpiä prioriteettejaan. Voit sitten käyttää näitä tietoja päättäessäsi, mitä työstät seuraavaksi.

Toinen Pendon palautteen keruun osa-alue on tunneanalyysi. Voit lisätä NPS-kyselyn ja muita kohdennettuja kyselyitä selvittääksesi, mitä mieltä käyttäjät ovat tuotteestasi ja mitataksesi asiakastyytyväisyyttä.

Voit myös käyttää Pendoa asiakkaiden sitouttamiseen sovelluksen sisäisillä viesteillä. Näitä viestejä voidaan käyttää opastamaan käyttäjiä tuotteesi monimutkaisessa osassa tai markkinoimaan uutta ominaisuutta.

All-in-one-alustana Pendo on yksi parhaista asiakassuhdeohjelmistoista, joita kannattaa pitää silmällä. Se voi kuitenkin olla melko kallis alkuvaiheen yrityksille ja ehkä monimutkaisempi kuin mitä tarvitset. Jos se ei ole budjettiisi sopiva, voit tutustua joihinkin Pendon kilpailijoihin täällä.

Miksi valita Pendo?

“Pendon avulla voit seurata asiakkaiden käyntejä ja klikkauksia sivun elementeissä, sivuilla tai joukossa sivuja. Siitä on ollut paljon apua, kun on voitu selvittää, noudattavatko asiakkaat aiottua matkaa, ja jos eivät noudata, mihin he eksyvät. Tämän ansiosta tiimini on voinut toteuttaa UX-parannuksia nopeasti ja helposti.” – Allie J

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #5 – Typeform: Asiakaspalautteen kerääminen ja asiakasuskollisuuden mittaaminen

typeform-dashboard

Yksi helpoimmista tavoista aloittaa palautteen kerääminen on lähettää kysely asiakkaille. Asiakaskyselytyökaluja on paljon, mutta yksi parhaista on Typeform.

Typeformin kyselytutkimuksissa on jotain – ehkäpä puhdas ja minimaalinen muotoilu tai niiden tarjoama yksinkertainen käyttökokemus – joka saa ne erottumaan SurveyMonkeyn ja Google Formsin kaltaisista kyselytutkimuksista.

Vaikka Typeform voi olla hieman kalliimpi, saat käyttöösi joitakin hyödyllisiä ominaisuuksia, joita voit käyttää asiakkaiden sitouttamiseen. Voit esimerkiksi luoda logiikkahyppyjä mukauttamaan kyselyä käyttäjän vastausten mukaan. Voit myös käyttää “piilotettuja kenttiä” tervehtiäksesi käyttäjiä nimellä ja muokata heidän kokemustaan henkilökohtaiseksi.

Typeformin keskustelunomainen lähestymistapa voi auttaa sinua nostamaan vastausprosenttiasi. Se parantaa myös keräämäsi palautteen laatua.

Jos etsit laadukasta asiakassuhderatkaisua asiakastietojen keräämiseen kyselytutkimusten avulla, Typeform on yksi parhaista.

Miksi valita Typeform?

“Olemme käyttäneet Typeform-kyselyitä kerätessämme jatkuvasti tietoja asiakkailtamme ympäri maailmaa, jatkuvasti, 24×7. Siirrämme kyselyjen tiedot järjestelmiimme Typeformin API:n kautta. Kyselyt ovat muotoilun ja käytettävyyden osalta kilpailijoita paljon edellä. Se on myös hyvä vastine rahalle.” – Dave O

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #6 – Hotjar: Käyttäjien käyttäytymisen analysointi, palautteen kerääminen

hotjar kuvakaappaus

Kyselytutkimuksista saatava laadullinen palaute on tietysti vain yksi asiakastyytyväisyystietojen tyyppi, jota voit kerätä käyttäjiltäsi. Hotjar tarjoaa tavan kerätä vielä enemmän tietoa ja muuntaa raa’at käyttäjäkäyttäytymistiedot käyttökelpoisiksi oivalluksiksi.

Hotjarin avulla voit seurata, mitä käyttäjät tekevät käyttäessään tuotetta. Voit käyttää lämpökarttoja, jotka näyttävät, missä ihmiset klikkaavat tai selaavat.

Voit jopa nähdä täydellisen tallenteen siitä, miten joku on vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa. Se näyttää, mihin he siirtävät kursoria ja mille sivuille he siirtyvät. Tämä on loistava resurssi tuotepäälliköille tai UX-suunnittelijoille. Voit nähdä, missä ihmiset juuttuvat ja missä tuotteen osa-alueissa on parantamisen varaa.

Voit myös helposti saada käyttäjiltä välitöntä palautetta, nähdä, miten käyttäjät käyttävät sovellusta, ja tehdä oikeita muutoksia tarkkojen tietojen perusteella. Voit lisätä palauteportaalin sovellukseesi tai tuotteeseesi ja kerätä ideoita suoraan asiakkailtasi. Jos NPS on enemmän sinun juttusi, voit saada tietoa sen sijaan sillä tavalla.

Palautteen kerääminen sovelluksessa lisää ihmisten todennäköisyyttä vastata.

Hotjar auttaa sinua näkemään, mitä asiakkaasi tekevät, ja ymmärtämään, miksi he tekevät niin. Siksi se on parhaiden asiakassuhdeohjelmistojen ja kyselytyökalujen listallamme.

Miksi valita Hotjar?

“Hotjar tuo arsenaaliisi paljon kaivattua analytiikkaa. Sen avulla voit nähdä tarkalleen, mitä sivun katselijat (potentiaaliset ostajat) tekevät, näkevät ja viettävät aikaa laskeutumissivullasi tai suppilossasi. Sen avulla voit testata erilaisia suunnitteluvihjeitä tai ominaisuuksia ja nähdä, miten kohteesi reagoivat.” – Jeffrey H

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #7 – Productboard: Palautteen kerääminen, viestintä käyttäjien kanssa

productboard-dashboard

Yksi suurimmista ongelmista palautteen keräämisessä on se, että se usein hajaantuu eri kanaviin. Jos etsit asiakassuhderatkaisuja, joiden avulla voit koota kaikki nämä tiedot yhteen, tutustu ProductBoardiin.

Productboard auttaa sinua kokoamaan kaiken palautteen yhteen paikkaan, mikä tekee siitä loistavan asiakaspalvelualustan.

Productboardin avulla voit yhdistää kaikki kanavasi toisiinsa. Sähköposti, sosiaalinen media, Intercom, Zendesk – kaikki palaute syötetään yhteen paikkaan. Näin on paljon helpompi saada arvokkaita tietoja ja tunnistaa mahdolliset mallit tai suuntaukset.

Voit sitten yhdistää nämä palautteen suuntaukset asiaankuuluviin ominaisuusideoihin. Näin tuotepäälliköt ja suunnittelijat ymmärtävät, mitä heidän pitäisi työstää seuraavaksi.

Voit myös tiedottaa asiakkaillesi kaikista päätöksistä julkisen tiekarttaominaisuuden avulla. Näin asiakkaasi tietävät, mitä odottaa tuotteeltasi tulevaisuudessa.

Miksi valita Productboard?

“Productboard on erinomainen asiakassuhdeväline, jonka avulla voit varmistaa, että etenemissuunnitelmasi perustuu todelliseen käyttäjäpalautteeseen ja arvoon asiakkaillesi.” – Andrew H

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #8 – Drip: Drip: Viestintä käyttäjien kanssa

kuvakaappaus dripistä

Sähköpostimarkkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista sitouttaa asiakkaita, parantaa asiakaskokemusta ja auttaa käyttäjiäsi asiakaspolulla. Yksi mainitsemisen arvoinen sähköpostimarkkinointityökalu on Drip.

Drip on CRM-ohjelmisto ja sähköpostimarkkinoinnin automaatioalusta, joka auttaa käyttäjiä mukauttamaan ja automatisoimaan sähköpostimarkkinoinnin työnkulkuja. Drip tukee sähköpostikampanjoita, jotka sopivat yksilöiden, tiimien ja organisaatioiden erilaisiin myynninedistämis- ja markkinointitarpeisiin. Tämä valikoima antaa heille mahdollisuuden lähettää kohdennettuja sähköposteja tilaajilleen.

Dripin avulla käyttäjät voivat yhdistää suosikkiviestintäkanavansa, -sovelluksensa ja -ratkaisunsa API:n tai sisäänrakennettujen kolmannen osapuolen integraatioiden kautta. Tämä auttaa heitä laajentamaan Dripin toiminnallisuutta ja saamaan arvokasta tietoa tuotteensa kehittämiseksi.

Toisin kuin muut sähköpostin asiakassuhdetyökalut, Drip keskittyy segmentointiin ja oikeiden sähköpostivirtojen lähettämiseen oikeille asiakkaille. Tämä tarkoittaa, että voit viestiä asiakkaillesi automaattisesti heidän käyttäytymisensä perusteella.

Drip ei kuitenkaan keskity täysin sähköpostiin. Sen avulla voit myös lähettää kohdennettuja, henkilökohtaisia viestejä sosiaalisen median, tekstiviestien ja jopa suoramainonnan kautta asiakaskunnallesi. Voit myös testata viestejä, jotta voit valita oikean kopion tai kuvamateriaalin.

Drip on loistava asiakassuhdeohjelmisto, kun haluat pitää asiakkaat ajan tasalla ja automatisoida osan viestinnästäsi.

Miksi valita Drip?

“Drip on ehdottomasti helpoin ja intuitiivisin ohjelmisto automaattisten sähköpostisekvenssien luomiseen. Mallit, helppokäyttöisyys ja integraatiot kaikkiin muihin käyttämiimme alustoihin ja ohjelmistoihin tekevät siitä meille niin arvokkaan.” – Cliff H

Käyttäjien sitouttamisen työkalut #9 – Drift: Drift: Palautteen kerääminen, asiakassuhteiden hallinta

drift screenshot

Chat-widgetit ja live-chatissa käytettävät chat-robotit ovat tulevaisuuden viestintää käyttäjien kanssa. Näemme niiden suosion kasvavan tänä vuonna entisestään, joten sinun on parasta alkaa etsiä asiakassuhdealustaa, joka mahdollistaa nämä asiakassuhteet.

Drift on markkinajohtaja chatbotteja tarjoavissa asiakassuhdealustoissa. Vaikka se keskittyy pääasiassa myyntitiimien auttamiseen, voit käyttää sitä myös auttamaan asiakkaita, jotka ovat hämmentyneitä tuotteestasi.

Voit integroida chatbotin tietopohjaasi (Zendesk, Helpscout jne.). Voit sitten automaattisesti sitouttaa asiakkaat ja ohjata heitä oikeaan suuntaan.

Asiakkaiden on myös helpompi ottaa sinuun yhteyttä, jos heillä on ongelmia tai jos he haluavat antaa sinulle palautetta.

Sen lisäksi voit liittää sen muihin asiakassuhdetyökaluihin, kuten Salesforceen tai Hubspotiin. Näin asiakkaidesi vastaukset lisätään heidän käyttäjäprofiiliinsa, mikä antaa CS- ja myyntitiimillesi enemmän tietoa.

Miksi valita Drift?

“Drift on maksimoinut mahdollisuutemme olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa syvemmällä tasolla. Kun voimme muokata ja personoida viestejämme vastaamaan sivustomme eri sivuja, voimme tarjota käyttäjillemme ainutlaatuisen ja sujuvan asiakaskokemuksen koko vierailun ajan, mikä puolestaan antaa meille mahdollisuuden osallistua keskusteluun!” – Haley S

Käyttäjien sitouttamisen työkalu #10 – Slack: Slack: Viestintä asiakkaiden kanssa

slack kuvakaappaus

Slack on viestintäohjelmisto, joka tarjoaa reaaliaikaista viestinvälitystä. Se on suunniteltu auttamaan tiimejä tiivistämään viestintänsä yhdelle alustalle, joka on välittömästi käytettävissä ja haettavissa.

Viime aikoina olemme nähneet uutena trendinä Slack-asiakasyhteisön luomisen asiakkaiden sitoutumisen edistämiseksi. Uskomme, että yhä useammat yritykset alkavat toimia näin noin vuoden kuluessa ja pyrkivät samalla parantamaan asiakaskokemusta.

Todennäköisesti monilla teistä on jo Slack käytössä sisäiseen käyttöön. Tämä menetelmä toimii samalla tavalla, mutta kutsut sen sijaan asiakkaasi työtilaan.

Voit käyttää eri kanavia eri tuotteille, voit tiedottaa päivityksistä ja uusista julkaisuista ja voit auttaa asiakkaita ongelmissa.

Se tarkoittaa myös sitä, että asiakkaasi voivat muodostaa oman yhteisönsä, jossa he voivat jakaa parhaita käytäntöjä. Tämä lisää sitoutumista tuotteeseesi.

Slack tarjoaa sinulle loistavan tavan pitää yhteyttä asiakkaisiisi ja ottaa heidät mukaan tuotteeseesi.

Miksi valita Slack?

“Slack on erittäin helppo omaksua ja käyttää. Useimmat ihmiset ovat tottuneet jonkinlaiseen verkkokeskusteluun tai -kommunikaatioon, ja Slack on tuttu lyhyessä ajassa ja helppo käyttää sitä.” – Damien T

Parhaat asiakassuhdeohjelmistotyökalut SaaS-yrityksellesi

Tarjolla on paljon hyviä työkaluja. Kaikki tässä luettelossa mainitut auttavat sinua parantamaan suhdettasi käyttäjiin. Käyttäjien sitoutuminen näyttää kuitenkin erilaiselta jokaisessa Saas-tuotteessa, joten oikean työkalun valitseminen tuotteellesi voi riippua tutkimuksesta, mutta myös niiden kokeilemisesta!

Jos etsit all-in-one-asiakassuhdealustaa, jolla voit edistää sovelluksen sisäistä sitoutumista ja tuotteen hyväksymistä sekä seurata käyttäjien käyttäytymistä ja kerätä palautetta, pyydä Userpilot-demo ja katso, kuinka helppoa on päästä alkuun.

previous post next post

Leave a comment