Den ultimate guiden til kunngjøring av nye funksjoner i SaaS

Etter at du har jobbet med og lansert en ny produktfunksjon, er neste trinn å få brukerne til å faktisk bruke den, ikke sant? Det er her en ny funksjonskunngjøring kommer inn.

Nye funksjonskunngjøringer er et must hvis du vil at brukerne skal vite hvilke oppdateringer eller nye utgivelser som finnes i produktet ditt. Dette er avgjørende siden det bidrar til å drive dem til raskere funksjonsadopsjon .

Men hvordan gjør du disse kunngjøringene riktig for å sikre at de blir sett til rett tid og av riktig kunde? I dette blogginnlegget vil vi dekke alt du trenger å vite om nye funksjonskunngjøringer i appen din.

La oss dykke dypt inn!

TL;DR

 • En ny funksjonskunngjøring hjelper deg med å kommunisere nyheter om produktfunksjonene dine og en ny utgivelse til enten aktive kunder, kunder eller for å tiltrekke potensielle kunder.
 • Å gjøre dette har flere fordeler fordi det bidrar til å drive produkt- og funksjonsoppdagelse. Dette øker i sin tur adopsjonsraten og reduserer churn .
 • For å planlegge en vellykket kunngjøring av nye funksjoner, må produktteam ha et spesifikt mål å oppnå med hver kunngjøring og planlegge for flere kanaler ( varsler i appen , et blogginnlegg osv.). Bortsett fra disse, bør du også segmentere publikummet ditt for å sørge for at kunngjøringer går ut til kun de som faktisk trenger dem uten å forstyrre andre publikummere.
 • En god funksjonskunngjøring viser tydelig fordelen for leseren, har en klar CTA og bruker ulike former for innhold som gifs og videoer.
 • Det er flere kanaler for å sende ut disse meldingene. Mens varslinger i appen er de vanligste, kan andre som innlegg i sosiale medier, e-poster, pressemeldinger, blogginnlegg osv. også være gode metoder avhengig av målet du håper å oppnå med funksjonen/ produktlanseringen .
 • Ved å inkludere disse funksjonskunngjøringskanalene som en del av markedsføringsstrategien din, sikrer du at det harde arbeidet lønner seg og å bygge/lansere nye funksjoner ikke går ubemerket hen.
 • Userpilot gjør annonsering av nye funksjoner mer effektivt. Med Userpilot kan du spørre kundene dine om deres foretrukne nye funksjoner, lage forskjellige UI/UX-mønstre og segmentere publikum for å levere riktig budskap til rett tid. Bestill en demo for å prøve Userpilot i dag!

 

Prøv det beste kunngjøringsverktøyet for nye funksjoner for din SaaS nå!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

Hva er en ny funksjonskunngjøring?

En ny funksjonskunngjøring er den første fasen av nye funksjoner ombord . Det er hvordan du varsler både tilbaketrukne og aktive kunder om endringer i produktet ditt.

Disse endringene kan enten være helt nye funksjoner eller oppdateringer til tidligere, og de kan være i form av både korte meldinger som varsler i appen, eller lengre meldinger som utgivelsesnotater eller blogginnlegg.

Hvorfor er kunngjøringer om nye funksjoner viktige?

Å utvikle en ny funksjon er bare en del av jobben. Hvis du oppretter det, vil ikke brukerne (og potensielle kunder) bare finne og bruke det. Du må fortelle dem at slike løsninger finnes og vise dem hvordan de kan bruke disse funksjonene.

Nye funksjonsutgivelser hjelper deg med å øke funksjonsoppdagelsen og bruksraten ved å la brukere raskt finne funksjonene som er mest nyttige for dem.

En ny funksjonskunngjøring kan også være en god kilde til å tiltrekke nye brukere til produktet ditt ved å varsle potensielle kunder om hvordan løsningen din kan passe godt for dem. Disse offentlige funksjonskunngjøringene oppfordrer potensielle kunder til å prøve produktet ditt.

Til slutt er det viktig å kunngjøre nye funksjoner for å engasjere tilbakelente brukere som kan ha forlatt produktet ditt fordi en funksjon manglet.

For å få de beste resultatene fra funksjonskunngjøringene dine, må du imidlertid vite når du skal sende dem og hvordan for å få tilgang til nye funksjoner.

Hvordan lage kunngjøringer om nye funksjoner som driver adopsjon

Når det gjelder å skrive den nye funksjonen/produktkunngjøringen din, er det flere beste fremgangsmåter å inkludere for å sikre at meldingen din er klar og umiddelbart viser fordeler for brukeren.

Noen beste fremgangsmåter for copywriting å bruke er følgende:

 • Vis frem fordelene med den nye funksjonen og hvordan den hjelper brukeren med å få jobben gjort .
 • Juster meldinger i appen basert på de forskjellige kundesegmentene.
 • Juster funksjonskunngjøringer med brukerstrategien din.
 • Legg til en CTA for å fortelle brukeren hva han skal gjøre videre. Fokuser på én handling du forventer at de skal gjøre: dette er vanligvis “Prøv det ut” eller “Les mer”.
 • Bruk bilder, ikoner, gif-er eller mikrovideoer for å gjøre kunngjøringen mer tiltalende.
 • Sørg for å være på linje med merkevaredesignet ditt, slik at budskapet ditt er lett gjenkjennelig.

Hvordan lage en riktig funksjonskunngjøringsstrategi

Ved å legge til nye funksjoner vil du forbedre kvaliteten på produktet ditt og legge til verdi for kundene dine, men disse fordelene vil ikke bli realisert uten ordentlige kunngjøringer. La oss se hva en riktig funksjonskunngjøringsstrategi består av.

Definer et mål

Det første du må gjøre er å angi hvilket mål du ønsker å oppnå med denne funksjonskunngjøringen. Vil du at dine eksisterende kunder skal oppdage og ta i bruk funksjoner? Vil du tiltrekke deg nye kunder til produktet ditt? Ønsker du å engasjere tilbakelente brukere som har sluttet fordi du manglet visse funksjoner?

Ved å skissere ønsket mål, vil du kunne bestemme deg for det beste formatet og tidspunktet for å vise kunngjøringen om nye funksjoner.

For eksempel, hvis du ønsker å annonsere en funksjon som eksisterende brukere har etterspurt i lang tid, og hvis det er noe som kan skille deg fra konkurrentene dine, er det mest fornuftig å bruke flere kanaler for funksjonskunngjøringen. En offentlig kunngjøring på sosiale medier tiltrekker potensielle kunder til produktet ditt, mens meldinger i appen eller e-poster med funksjonskunngjøringer hjelper deg å nå dine eksisterende kunder.

Husk at målene dine må være SMARTE .

SMART rammeverk for målsetting.

SMART rammeverk for målsetting.

Velg din målgruppe

Produktet ditt tjener sannsynligvis flere brukerpersonligheter og kan brukes i flere tilfeller. Målrett brukere til å sende ut den riktige meldingen til den rette målgruppen, i stedet for å overvelde dem alle med meldinger og funksjonsdetaljer som de kanskje ikke synes er nyttige. Dette er en beste praksis når du gjør kunngjøringer om funksjoner i appen.

Med et brukerintroduksjons- og -adopsjonsverktøy som Userpilot , kan du segmentere brukerne dine basert på flere attributter som produktbruk og engasjement , tilpassede hendelser, undersøkelsessvar, NPS osv.

Userpilot segmentering

Dra nytte av Userpilots avanserte segmentering.

Segmentér publikum som du ønsker!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Velg nye funksjonskunngjøringskanaler

Som vi nevnte tidligere, vil målet ditt avgjøre kanalen som brukes for kunngjøringen av nye funksjoner. Dette er de forskjellige typene:

 • Kunngjøringer i appen til eksisterende brukere.
 • E-postkunngjøringer for å bringe tilbake kunder som har gått tilbake.
 • Kunngjøringer om egne kanaler: bloggartikler og innlegg i sosiale medier.
 • Andre kunngjøringskanaler: pressemeldinger og nye funksjonsutgivelser til potensielle brukere.

A/B-test og optimaliser meldinger i appen

Test alltid hver del av kunngjøringen om nye funksjoner (CTAer, plasseringer osv.), samt tidspunktet den ble sendt og kanalen som ble brukt.

Testing hjelper deg med å se hvilke meldinger i appen brukere engasjerer seg mest i, og hvilken type funksjonsutgivelse som driver funksjonsadopsjon.

Med Userpilot kan du kjøre A/B-tester på kunngjøringene dine i appen ved å velge det alternativet når du setter opp flyten og kobler den til målet ditt.

Brukerpilot A/B-testing.

Brukerpilot A/B-testing.

A/B-test dine nye funksjonskunngjøringer med Userpilot!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Ny funksjonskunngjøring: Typer og eksempler

Tidligere nevnte vi at det er flere kanaler du kan bruke for å kunngjøre den nye funksjonen din.

La oss ta et dypdykk i hver kunngjøringskanal og dens fordeler.

Kunngjøringer om nye funksjoner i appen

Kunngjøringer i appen er den vanligste kanalen for deling av produktoppdateringer og funksjonslanseringer. Uansett hvilke andre kanaler du velger å bruke, er meldinger i produktet en obligatorisk kanal.

La oss ta en titt på noen eksempler på funksjonskunngjøringer i appen.

Annonsering av ny funksjon i appen eksempel 1 – Postify

Du kan bruke en uttrekkbar for å øke bevisstheten om nye funksjoner i appen din. Dette fungerer bra ved også å gi brukeren umiddelbar tilgang til å teste det ut.

Et tips vil være å segmentere kundene dine etter de som enten har bedt om en funksjon eller som vil få mest verdi av den. På denne måten går hver funksjonsutgivelse bare ut til den rette kunden, ikke hele brukerbasen.

Se hvordan Postfity gjør dette:

Postify ny funksjonskunngjøring.

Postify ny funksjonskunngjøring.

kunngjøring av ny funksjon i appen eksempel 2 – Miro

Miro er en visuell plattform som bruker utgivelsesnotater rett i produktet.

Det er en oppdateringsmodal som vises når du logger på. Herfra kan en eksisterende kunde se nye funksjoner og produktoppdateringer, og lese hele utgivelsesnotatet når de klikker på CTA ‘åpne endringsloggen’.

Ingen ønsker imidlertid å lese en fullstendig utgivelsesnotat i appen. Dessuten sjekker de ikke utgivelsessiden din konstant. Dette er grunnen til at det er viktig å bruke meldinger i appen for å sikre at brukerne ikke går glipp av det som er viktig for dem.

Miro kunngjøring i appen.

Miro kunngjøring i appen.

In-app funksjon kunngjøring eksempel 3 – Figma

UI-modaler er flotte for flere typer kunngjøringer, og de fungerer ganske bra for å introdusere eksisterende brukere til den nye funksjonen. Siden modaler vanligvis oppfattes som påtrengende, er det fornuftig å bruke dette én gang og blande det med andre meldinger i appen for å sikre at relevante brukere oppdager og tar i bruk funksjonen.

Her er en kunngjøring om utgivelse av gode funksjoner fra Figma; et flott bilde som viser hvordan de nye funksjonene fungerer pluss deres CTA fører til utgivelsesnotatet eller ber brukere om å engasjere seg på stedet.

Kunngjøring av ny funksjon i Figma.

Kunngjøring av ny funksjon i Figma.

E-post kunngjøringer om nye funksjoner

E-postfunksjonskunngjøringer er bra for mer enn å nå ut til nåværende kunder. De kan brukes til å engasjere tilbakelente brukere som forlot fordi du manglet visse funksjoner.

Bruk churn-undersøkelser for å få tilbakemeldinger fra slike brukere om hvorfor de dro. Du kan også be dem om å dele mer detaljerte detaljer som forklarer funksjonene de ønsker.

Fra dette kan du bygge en liste over personer som vil ha en spesifikk funksjon og deretter finne ut om det er noe verdt å bygge . Ikke glem å også be om tillatelse til å motta en funksjonskunngjøring på e-post hvis du bygger den.

Eksempel på kunngjøring av nye funksjoner via e-post – Asana

Asana bruker e-postkunngjøringer som en måte å engasjere sine inaktive brukere på nytt .

Asana e-postkunngjøring.

Asana e-postkunngjøring.

Du kan også bruke denne strategien for å tiltrekke deg brukere som droppet fordi produktet ditt var buggy eller tregt. Akkurat som Asana, kan du sende e-postoppdateringer til slike brukere og informere dem om at problemet allerede er løst.

E-post eksempel på kunngjøring av nye funksjoner – Miro og zoom

Jeg har allerede snakket om Miros “hva er nytt” kunngjøringsseksjon i appen, men her er hvordan de bruker e-post for produktlansering også.

Følgende eksempel er en ny funksjonskunngjøring på e-post som viser at én kort melding ikke er nok – du må alltid ha en strategi og en sekvens av meldinger på forskjellige kanaler.

Emnelinjen for e-post er kort og godt og viser fordelene med den nye funksjonen (integrasjonen med Zoom).

Miro og Zoom e-postkunngjøring.

Miro og Zoom e-postkunngjøring.

Bloggpost kunngjøringer om nye funksjoner

Blogginnlegg er en fin måte å ikke bare annonsere nye funksjoner på, men også å fortelle historien bak dem. Du kan dekke inspirasjonen til funksjonen, brukerne, eller bruke tilfeller som vil dra mer nytte av den, lære brukere om hvordan den fungerer, og til og med inkludere casestudier som viser hvor viktig den nye funksjonen er for brukernes reiser.

Lanser denne typen bloggartikler når nye funksjoner har blitt tatt i bruk for å sikre at det fungerer og er nødvendig. Du kan da bruke bloggen som en kanal for å tiltrekke deg nye kunder.

Eksempel på kunngjøring av blogginnlegg – Brukerpilot

Her er et eksempel fra Userpilot, ikke akkurat en ny funksjon, men en viktig oppdatering rettet mot bedrifter der sikkerhet er viktig. Vi ønsket å sørge for at budskapet når ut til et større publikum ved å inkludere potensielle kunder, ikke bare eksisterende.

Userpilot blogginnlegg

Userpilot annonserer nye oppdateringer via et blogginnlegg.

Nye funksjoner i sosiale medier

Sosiale medier er en annen sekundær kanal som er nyttig for å nå medlemmer av målgruppen din (utenfor dine aktive kunder).

Prøv å fokusere på å dele viktige funksjonsutgivelser i stedet for hele tiden å oppdatere publikum med mindre oppdateringer.

Sosiale medier er en flott kanal fordi den lar deg eksperimentere med forskjellige innholdsformater. Du kan bruke videoer, gifs, populære memes, etc, og forskjellige sosiale mediekanaler for å kunngjøre nye produktfunksjoner og få tilgang til tilbakemeldinger fra brukere i sanntid.

Eksempel på kunngjøring av nye funksjoner i sosiale medier – Asana

Asana brukte en video på LinkedIn for å kunngjøre en ny funksjon. Videoer er en god måte å fremheve hvordan funksjonen fungerer og få potensielle kunder til å prøve den ut.

Asana kunngjøring i sosiale medier

Asana bruker sine sosiale medier til å kunngjøre nye funksjoner.

Nye funksjoner for eksterne kanaler

Det er flere eksterne kanaler for å hjelpe deg med å annonsere de nye funksjonene dine eller gi produktoppdateringer til ikke bare dine nåværende kunder, men også til potensielle kunder.

Disse ulike kanalene er:

 • Nettsamfunn : Vanligvis på Slack eller sosiale medier. hvis du har ditt eller tilhører fellesskap med målgruppen din, kan dette være en plattform for å annonsere funksjoner.
 • Annonser : Betalte kunngjøringer enten på nettet eller sosiale medier hjelper deg å nå ut til et større publikum av potensielle kunder.
 • Pressemeldinger : Dette gjøres ved lansering av et nytt produkt.
 • Webinarer : For å introdusere eksisterende brukere til produktets nye funksjonalitet og tiltrekke nye brukere.
 • Nettstedskunngjøringer: Nettsteder eller landingssider skal levere ditt unike verdiforslag (UVP). Du kan også demonstrere verdien brukerne dine kan få fra de nye funksjonene dine.
 • Produktjakt : For anskaffelsesformål når du enten presenterer et nytt produkt eller en større lansering.

Eksempel på utgivelsesnotater for ekstern kanal – Poptin

Product Hunt er en stor plattform for produktdeling og oppdagelse. Det hjelper folk utenfor brukerbasen din med å finne produktet eller nye funksjoner og kan øke sjansene dine for produktadopsjon og anskaffelse.

Det brukes mest til kunngjøringer av nye produkter eller for en større produktutgivelse som kan få nye øyne til merkevaren din.

Her er et eksempel fra Poptin som viser nye funksjoner og forbedringer av deres produktutgivelsesnotater for 2.0.

Poptin ny funksjon kunngjøring.

Poptin ny funksjon kunngjøring.

Hvordan effektivt annonsere nye funksjoner i appen med Userpilot

Userpilot er en produktadopsjonsplattform , men det betyr ikke at bruken er begrenset til etter at du har bygget produktet. Du kan enkelt utnytte det til å lage kunngjøringer i produktet. La oss lære mer om funksjonaliteten.

Lag forskjellige UI/UX-mønstre i appen for å kunngjøre nye funksjoner

Du kan ikke forvente at kundene dine skal snuble over nye funksjoner etter hvert som de går gjennom brukerreisen.

Verktøytips og hotspots er to kraftige verktøy i arsenalet ditt som hjelper deg med å trekke brukernes oppmerksomhet akkurat der den skal være og stimulere til funksjonsoppdagelse.

et verktøytips som viser frem nye funksjoner

Bruk et verktøytips for å vise frem nye funksjoner i appen.

For store kunngjøringer kan du bygge bannere , modaler eller slideouts for å fange oppmerksomheten til dine eksisterende kunder.

Et banner som viser en ny funksjon

Bruk bannere og modaler for å vise frem nye funksjoner.

Segmenter kunder for å kunngjøre funksjonen din på riktig måte

Det er ikke nok å anta at brukere bare vil skje på nye funksjoner: du må fortelle spesifikke segmenter om funksjonalitet som er relevant for dem og deres brukeropplevelse.

Med Userpilot kan du vise kunngjøringer i produktet til spesifikke brukersegmenter uten å bombardere dine aktive brukere med informasjonen de ikke trenger.

Userpilots avanserte segmentering

Userpilots avanserte segmentering.

Du kan dele opp spesifikke brukergrupper basert på hele seks forskjellige kriterier:

 • Brukerdata (inkludert navn, id, plan, enhetstype, registreringsdato og et stort utvalg andre).
 • Bedriftsdata.
 • Bruk av individuelle funksjoner.
 • Eksisterende segmenter.
 • Engasjementsprofiler (inkludert UI-mønsterspesifikke, som “pågår”-sjekklister).
 • Tilbakemelding fra brukere (f.eks. vil du nå umiddelbart kunne målrette mot et segment av brukere som kan ha klaget på en spesifikk feil via en spørreundersøkelse, og informere dem direkte når den er rettet).

Samle tilbakemeldinger fra kunder med undersøkelser i appen

Sørg for at de nye funksjonene du jobber med forventes av brukerne dine. Med Userpilots undersøkelser i appen kan du samle inn funksjonsforespørsler og jobbe med å bygge din neste produktfunksjon for å sikre kundenes suksess .

Velg når og hvor i applikasjonen din det er fornuftig å starte undersøkelser og tilpasse dem for å matche merkevaren din.

undersøkelse i appen

Lag og tilpass undersøkelser i appen uten kode med Userpilot.

Konklusjon

Hvis churn er fienden til SaaS-selskaper, er adopsjon løsningen. Men produktadopsjon og funksjonsadopsjon skjer ikke bare, den tiltenkte målgruppen må finne dem og bruke dem. Det er derfor en ny funksjon/produktkunngjøringsplan ikke kan ignoreres av produktteamet ditt.

Med Userpilot kan du kommunisere din neste lansering til kunder med vårt utvalg av meldingskanaler i appen. Bestill en demo med teamet vårt og kom i gang!

Prøv det beste verktøyet for kunngjøringer av nye funksjoner i appen nå!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

 

previous post next post

Leave a comment