16 Eksempler på e-post for beste utgivelse av nye produkter + beste fremgangsmåter

Kan en ny produktutgivelses-e-post påvirke produktadopsjonsratene dine? Hvorfor er e-postmeldinger om produktutgivelser viktige for en vellykket produktlanseringsstrategi ?

Hvis du leter etter svar på spørsmålene ovenfor, har vi dekket deg.

Denne artikkelen dekker hvorfor og hvordan bak bruk av e-post under kampanjer for nye produktlanseringer sammen med en kuratert liste over e-postmeldinger om nye produktlanseringer.

Ansvarsfraskrivelse: Ta en titt på artikkelen vår om produktlanseringer i appen for mer om hvordan du kunngjør nye produktoppdateringer og funksjoner med veiledning i appen, ikke bare via e-post.

TL;DR

  • En produktlanseringsutgivelses-e-post er en viktig del av en produktlanseringsmarkedsføringsstrategi, og den er ment å informere brukere, enten nåværende eller potensielle, om et nytt produkt- eller funksjonsutgivelse samt gi flere detaljer om endringene som har skjedd.
  • E-postmeldinger om produktutgivelser kan bidra til å forbedre bruksraten ved å drive inaktive brukere tilbake i produktet.
  • Bortsett fra helt nye produktlanseringer, kan e-poster brukes til å annonsere nye funksjoner , oppdateringer, spesialtilbud eller invitere til arrangementer eller beta-lanseringer.
  • Beste praksis når du skriver e-poster med produktutgivelser: bruk oppsiktsvekkende emnelinjer, planlegg en sekvens av e-poster, segmenter målgruppen din, bruk bilder og produktskjermbilder og legg til en relevant oppfordring til handling (CTA)
  • I stedet for å bruke en tilfeldig e-postmal før lansering, bør du se hvordan merker leverer produktlanserings-e-poster i kontekst. På denne måten kan du lære av skrivetaktikkene deres og bruke dem på dine egne produktlanserings-e-poster.
  • Mens en produktlanserings-e-post bringer brukere inn i appen, kan sammenkobling av den med veiledning i appen i appen øke adopsjonsratene dine. Bruk et produktadopsjonsverktøy for det (Sjekk ut Userpilot )

Hva er en e-postmelding om en ny produktutgivelse?

En produktlanseringsutgivelses-e-post er en viktig del av en produktlanseringsmarkedsføringsstrategi , og den er ment å informere brukere, enten nåværende eller potensielle, om et nytt produkt- eller funksjonsutgivelse samt gi flere detaljer om endringene som har skjedd.

Produktlanserings-e-poster informerer brukerne om når produktet skal være tilgjengelig, hvilke problemer det skal løse, hvordan de kan få tilgang til det eller finne mer informasjon.

Hvorfor er e-postmeldinger om nye produktutgivelser viktige?

Hvis de brukes riktig, vil e-postmeldinger om produktutgivelser hjelpe deg med å forbedre produktadopsjonsratene.

Det er en stor sjanse for at du bruker kunngjøringer i appen for å holde brukerne engasjert og oppdatert med detaljer om nye utgivelser og produktoppdateringer. Dette er den mest direkte måten å nå brukere på.

Men når du prøver å kommunisere med en bruker som er inaktiv, har markedsføringsmeldingene dine i appen ingen sjanse til å bli sett. Det er her e-postene kommer inn.

For ikke å nevne, bruk av e-post kan engasjere tilbakelente brukere når oppdateringene du har gjort til produktet er det brukeren forventet av produktet og mangelen på det fikk dem til å slutte.

Hva er typen e-postmeldinger om nye produktutgivelser?

Produktutgivelses-e-post kan betraktes som en paraplybetegnelse for noen få typer forskjellige e-poster, inkludert:

  • Produktutgivelses-e-poster for kunngjøring av produktutgivelser og inkluderer utgivelsesnotater.
  • E-postmeldinger om nye funksjoner for å kunngjøre tilgjengeligheten av en ny funksjon.
  • Forhåndsbestill utgivelses-e-poster for å tilby tidlig tilgang til produktet før det offisielle lanseringen.
  • Fremtidige e-poster om produktutgivelser for å tilby insentiver for brukere til å oppgradere til premiumplaner med nye funksjoner.

Det overordnede formålet med hver av dem er likt, men du kan bruke dem i forskjellige situasjoner avhengig av din e-postmarkedsføringsstrategi og kundeforhold.

E-poster om produktutgivelser

Som navnet antyder, er produktutgivelses-e-poster de som vanligvis inneholder produktutgivelsesmerknader på toppen av kunngjøringen. Disse er en del av større produktlanseringskampanjer og inkluderer flere detaljer enn en enkel kunngjøring via e-post.

SparkToro kunngjør store oppgraderinger

Nye funksjonskunngjøringer på e-post

Siden det å forbedre produktet og legge til nye funksjoner er en kontinuerlig prosess, ligner e-postmeldinger om funksjoner som en produktlanserings-e-post, bare at de kunngjør tilgjengeligheten av en ny funksjon.

Sjekk ut eksempelet nedenfor fra Slideshare hvor de introduserer den nye klippefunksjonen.

SlideShare introduserer utgivelsen av Clipping-funksjonaliteten

Forhåndsbestillingsutgivelses-e-poster

En effektiv produktlansering har mer enn bare én e-post. Her kommer e-postene med forhåndsbestillingsutgivelser inn.

Disse e-postene er vanligvis en del av en e-postsekvens for produktlansering. Selv om produktet ikke er tilgjengelig ennå, tilbyr de dem en sjanse til å sikre tilgang så snart det er lansert, muligens før andre “vanlige” brukere.

Slike e-poster hjelper deg med å bygge hypen rundt produktet ditt og kan til og med hjelpe deg med å få tidlig engasjement fra brukerne.

Et eksempel på en produktutgivelses-e-post som tilbyr et forhåndsbestillingsalternativ

E-poster med utgivelser av fremtidige salgsprodukter

Salgsteamet ditt vil kanskje ta sikte på å engasjere tilbakelente brukere eller oppmuntre de aktive som fortsatt bruker den gratis prøveversjonen eller freemium-planen til å oppgradere.

Ved å bruke fremtidige salgs-e-poster kan du tilby en engangsrabatt til brukere som ønsker å dra nytte av en ny funksjon eller produktforbedring som kun vil være tilgjengelig på premium-abonnementer.

Et eksempel på det vil være Squarespaces e-post med et tidsbegrenset tilbud om en tilleggsfunksjon.

Et tidsbegrenset tilbud fra Squarespace

Hva er de beste fremgangsmåtene for å skrive e-poster om nye produktutgivelser?

Det er ikke nok å sende en e-post for å annonsere produktlanseringen din, du må sørge for at du sender den til riktig målgruppe og optimerer kopien for engasjement.

Lag en e-postemnelinje som fanger oppmerksomhet

Det er et par ting å være oppmerksom på når det kommer til emnelinjer:

-Undersøk målgruppens stemme, for eksempel gjennom intervjuer eller spørreskjemaer , og bruk språket som sannsynligvis vil appellere til publikum.

– fokuser på klarheten i alle detaljene i stedet for å prøve å være vittig eller spennende, for å formidle budskapet på riktig måte og bygge forventning til innholdet i e-posten.

– behold den 25-30 tegn lenge siden dette er det de fleste brukere kan se på sine mobile enheter, og kanskje bruk forhåndsvisningslinjen som en forlengelse av emnelinjen for å kommunisere den ekstra biten.

Planlegg en sekvens med e-postmeldinger om produktlansering

Ikke stol på en enkelt e-post for å levere meldingen, da den lett kan gå glipp av. Utform i stedet en sekvens med e-poster som skal sendes på forskjellige stadier av produktlanseringskampanjen . Her er noen av e-postene du kanskje vil vurdere.

– Beta-lanseringsinvitasjon – Inviter en utvalgt gruppe brukere til å ta del i å teste produktet før lanseringen

– Teaser-e-post – send denne et par uker før utgivelsen og la brukerne få vite at en ny funksjon kommer snart (inkludert lanseringsdatoen) for å bygge forventning

– E-postmelding om produktlansering – send den sammen med produktutgivelsesnotatene dine og inviter brukere til å sjekke den ut

– “I tilfelle du gikk glipp av det” e-post – å sende en påminnelse kan hjelpe i tilfelle brukeren gikk glipp av den første (unngå spam og ikke send dette til brukere som åpner lanserings-e-posten)

Bruk segmentering for å sende e-post til de riktige brukerne

Bruk informasjonen om brukerne dine til å segmentere brukerne dine og levere fokuserte og relevante budskap til riktig målgruppe.

Nå ville du ha identifisert gruppene av brukere som kommer til å dra nytte av den nye funksjonen, og e-post bare dem.

Gjør utgivelses-e-postene visuelt tiltalende

Produser innhold som kommer til å være gledelig for leserne. Bruk bilder, grafikk eller skjermbilder av høy kvalitet.

En utgivelses-e-post er ikke et sted for detaljerte tekniske spesifikasjoner, så hold teksten til et minimum.

Bruk punktpunkter og et kortfattet språk for å introdusere hovedfunksjonene og fordelene, og inkluder en lenke til et nettsted, en demo eller presentasjon med detaljene.

Inkluder CTAer i utgivelses-e-postene dine

Du vil ikke bare informere brukerne om det nye produktet eller funksjonen, men du vil også at de skal ta handling.

Du kan inkludere en lenke til den offisielle versjonsnotatsiden din eller invitere brukeren til å prøve den nye funksjonen eller produktet. Din CTA vil avhenge av typen e-post og hva målet ditt er.

16 beste eksempler på produktlansering via e-post

Selv om det er mange e-postmaler for produktlansering tilgjengelig på internett, er det ikke den mest kreative tilnærmingen å bruke dem, og den tilbyr ikke det riktige nivået av personalisering.

I stedet kan de 16 e-posteksemplene nedenfor inspirere deg og hjelpe deg med å utvikle dine egne produktlanserings-e-poster.

#1 WeTransfers samling

Denne produktlanserings-e-posten kunngjør WeTransfers nye produkt, Collect.

Den har et bilde som henspiller på hovedfunksjonen til appen, dvs. muligheten til å samle digitalt innhold enkelt. Den viser produktverdi til relevante brukere og følger den med en CTA som leder brukerne til en side med flere detaljer.

WeTransfers smarte appell til brukerens gode smak i deres Collect-lanserings-e-post.

#2 Miro og Zoom-integrasjon

Her er et eksempel på en oppfølgings-e-post sendt ut av Miro som minner brukerne om den nye funksjonen.

Den har en flott kort emnelinje som gir leseren hovedfordelen med den nye funksjonen, og den inkluderer et skjermbilde av hvordan integrasjonen med Zoom ser ut i praksis og en CTA-linje som inviterer brukeren til å lese mer om den.

Miro og Zoom integrasjon. En kunngjøring som mange brukere ventet på.

#3 Mailchimp

I denne e-postmeldingen om betalansering tilbyr Mailchimp sine brukere tidlig tilgang til den nye nettstedbyggeren. Etter oppsummeringen av hovedfunksjonene til produktet, er det en CTA som oppfordrer leseren til å prøve det ut og komme tilbake med tilbakemeldinger.

Mailchimps e-post om deres nye produktutgivelse

#4 Hootsuites nye Facebook-funksjoner

I denne e-postmeldingen om produktoppdatering avduker Hootsuite et sett med nye funksjoner for Facebook-brukere.

De gjør et poeng av at funksjonene introduseres som svar på brukernes behov.

Funksjonene oppsummeres bare kort, men leserne får en sjanse til å delta på et arrangement der de nye funksjonene skal demonstreres.

# 5 Figmas FigJam

Figma annonserte deres elektroniske tavleverktøy, FigJam, i en utgivelses-e-post som består av ett bilde som ble laget med selve verktøyet.

Hvilken bedre måte å vise frem det nye produktet i aksjon?

Kopien inneholder en kort beskrivelse av formålet med FigJam, etterfulgt av en oversikt over hva brukerne kan oppnå ved å bruke den.

Figmas nye produktutgivelses-e-post

#6 Grammatisk

E-posten med utgivelse av nye funksjoner som kunngjør støtte for forskjellige tekststiler er delt inn i to deler: grafikken som viser de nye verktøylinjefunksjonene, og en tekst som skisserer hva de nye funksjonene er og hvordan de skal brukes.

Lanseringsmeldingen etterfølges av en knapp som kan ta brukere til et blogginnlegg eller en landingsside hvor de kan finne mer informasjon.

Emnelinjen og overskriften, Skriv din tekst med stil , er også en fin touch og en veldig vittig måte å introdusere den nye funksjonen på.

Grammarlys vittige ordspill i oppdaterings-e-posten deres

#7 Gjør det

Her er et godt eksempel på en beta-lanserings-e-post fra Doit, som gir leserne råd om forbedringene som har blitt introdusert siden produktlanseringen.

Den er lagt ut som en personlig e-post, adresserer leseren direkte, den inkluderer et skjermbilde etterfulgt av CTA -en forespørsel om tilbakemelding fra kunder etter å ha opprettet en gratis konto.

E-post med kunngjøring om Doits funksjonsoppdatering

#8 Designmodo

Designmodo er et annet selskap som bestemte seg for å bruke produktet de kunngjør for å produsere utgivelses-e-posten fordi det er akkurat det Postkort er for.

E-posten ser fantastisk ut, er avhengig av grafikk av høy kvalitet og en kort beskrivelse av produktet og en lenke til en presentasjon der flere detaljer kan bli funnet.

Designmodo bruker sitt eget nye produkt for å produsere utgivelses-e-posten.

#9 Vevstol

Loom bruker sitt månedlige nyhetsbrev til å kunngjøre alle de nye funksjonene de har lagt til produktet sitt.

Bortsett fra å holde brukerne oppdatert, bruker de e-posten til å utdanne dem om deres eksisterende produktfunksjoner med Månedens tips.

Til slutt er det CTAer, inkludert en invitasjon til en beta-lansering.

Looms månedlige nyhetsbrev med oppdateringer .

#10 Avskjed

Farewills nye produktlanserings-e-post er et godt eksempel på hvordan man kan gjøre et komplekst emne litt lettere å diskutere.

Den introduserer en tjeneste for å skrive telefon vilje for å supplere tilbudet.

E-postadressen adresserer de brukerne som ikke kan bruke nettjenesten og tilbyr dem et alternativ. Det er en CTA, som gir brukerne en mulighet til å bestille tilbakeringing.

En ny produktutgivelses-e-post fra Farewill

# 11 Havenly

E-posten fra Havenly er et klassisk eksempel på en teaser-e-post .

Det starter med en CTA (Hold øynene åpne, og innboksen din oppdatert).

Den fortsetter å nevne det nye produktet, men uten å gi noen informasjon om hva det er. Slik bygger de hype rundt lanseringen av deres nye produkt.

Havenly gir en sniktitt på den nye funksjonen deres for å få folk begeistret

#12 InVisions håndverk på frihånd

InVisions nye produktlanseringskunngjørings-e-post består av to forskjellige deler.

Den første introduserer det nye produktet, Craft Freehand, og brukere skjermbilder som viser hvordan designere kan bruke det til å samarbeide om sine nye kreasjoner.

Den andre delen oppsummerer funksjonene.

I begge deler er det knapper som tar brukerne til produktet, som de kan begynne å bruke gratis.

InVision kunngjør lanseringen av deres nye produkt, Craft Freehand

#13 ProductLed Summit

ProductLed- begivenhetsinvitasjonen på e-post tilbyr rabatt i en begrenset periode.

På den ene siden gir det brukerne en følelse av eksklusivitet, men enda viktigere, det oppmuntrer dem til å forplikte seg tidlig.

ProductLed Summit lanserer rabatt e-postkampanje.

# 14 Lykkelig

E-postmeldingen om produktoppdatering fra Blissfully har 4 seksjoner.

Den første delen introduserer konteksten og viser hvordan den nye versjonen av produktet deres passer inn i den konteksten. Dette etterfølges av en grafikk og en omfattende oversikt over funksjonene de tilbyr og lukk den med en innebygd video som viser frem produktet.

E-posten er formatert som en personlig e-post, og den endelige CTA-en kommer i den avsluttende linjen (Eventuelle spørsmål og tilbakemeldinger, vi vil gjerne høre fra deg).

Blissfullys e-post som annonserer en fullstendig overhaling av produktet deres

#15 Asana

Denne e-posten fra Asana kommuniserer effektivt den nye produktoppdateringen og dens fordeler ved å forklare hvordan endringer gir bedre løsninger for deres JTBDs.

Samtidig erkjenner den også at endring kan være vanskelig og gir brukerne muligheten til å gå tilbake til den gamle opplevelsen i en begrenset periode.

Den nederste CTAen inviterer brukere til å gi tilbakemelding og leder dem til ytterligere ressurser for mer informasjon. Dette er en effektiv taktikk for også å samle tilbakemeldinger for fremtidig produktutvikling.

#16 Trello-inspirasjon

Vi avslutter med Trellos nye e-post for lansering av funksjoner – Trello Inspiration. Det starter med et spørsmål for å trekke brukerne inn, gir dem veien til å finne svarene, og følger med en annen CTA for å motivere dem til å sende inn sine egne eksempler, og dermed bidra til funksjonsveksten.

Trellos invitasjon til å bli inspirert – og til å inspirere andre

Viktige takeaways

E-poster med nye produktutgivelser er en effektiv måte å nå brukerne dine på. De kan være spesielt nyttige for å engasjere brukerne som har sluttet å bruke produktet, ikke bare for å holde eksisterende brukere oppdatert.

Til syvende og sist er målet med produktutgivelses-e-poster å informere og få brukere til å engasjere seg i produktet.

E-post bringer brukere inn i produktet, men for å få den nye funksjonen i bruk er det best å bruke dem sammen med veiledningsmeldinger i appen.

Få en Userpilot-demo og begynn å kommunisere med brukere inne i produktet ved å bruke verktøytips, modal, sjekklister og andre brukergrensesnittmønstre.

previous post next post

Leave a comment