De 16 bedste eksempler på e-mails med nye produktudgivelser + bedste praksisser

Kan en e-mail om en ny produktudgivelse påvirke dit produkts adoptionsrate? Hvorfor er produktudgivelsesmails vigtige for en vellykket produktlanceringsstrategi?

Hvis du leder efter svar på ovenstående spørgsmål, har vi noget til dig.

Denne artikel handler om, hvorfor og hvordan man bruger e-mails i forbindelse med lancering af nye produkter, og den indeholder også en liste over e-mails til annoncering af nye produkter.

Ansvarsfraskrivelse: Se vores artikel om produktlanceringer i appen for at få mere at vide om, hvordan man annoncerer nye produktopdateringer og funktioner med vejledning i appen, ikke kun via e-mail.

TL;DR

  • En e-mail om produktlancering er en vigtig del af en marketingstrategi for produktlancering, og det er meningen, at den skal informere brugere, enten nuværende eller potentielle, om en ny produkt- eller funktionslancering samt give flere detaljer om de ændringer, der er sket.
  • E-mails om produktudgivelser kan hjælpe med at forbedre adoptionsraten ved at få inaktive brugere tilbage i produktet.
  • Bortset fra helt nye produktlanceringer kan e-mails bruges til at annoncere nye funktioner, opdateringer, specialtilbud eller invitere til events eller beta-lanceringer.
  • Bedste praksis, når du skriver e-mails om produktlanceringer: Brug opsigtsvækkende emnelinjer, planlæg en sekvens af e-mails, segmenter din målgruppe, brug billeder og produktskærmbilleder, og tilføj en relevant opfordring til handling (CTA).
  • I stedet for at bruge en tilfældig e-mailskabelon før lanceringen, bør du se, hvordan brands leverer deres produktlanceringsmails i kontekst. På den måde kan du lære af deres skriveteknikker og bruge dem i dine egne e-mails til produktlancering.
  • Mens en produktlanceringsmail bringer brugerne ind i appen, kan det booste adoptionsraten at parre den med in-app-vejledning inde i appen. Brug et produktadoptionsværktøj til det (tjek Userpilot).

Hvad er en e-mail om en ny produktudgivelse?

En e-mail om produktlancering er en vigtig del af en marketingstrategi for produktlancering, og det er meningen, at den skal informere brugere, enten nuværende eller potentielle, om en ny produkt- eller funktionslancering samt give flere detaljer om de ændringer, der er sket.

E-mails om produktlanceringer informerer brugerne om, hvornår produktet bliver tilgængeligt, hvilke problemer det løser, hvordan de kan få adgang til det eller finde mere information.

Hvorfor er e-mails om nye produktudgivelser vigtige?

Hvis de bruges rigtigt, vil produktudgivelsesmails hjælpe dig med at forbedre dine produktadoptionsrater.

Der er en stor chance for, at du bruger in-app-meddelelser til at holde dine brugere engagerede og opdaterede med detaljer om nye udgivelser og produktopdateringer. Det er den mest direkte måde at nå ud til brugerne på.

Men når du forsøger at engagere dig med en bruger, der er inaktiv, har dine marketingbudskaber i appen ingen chance for at blive set. Det er her, e-mails kommer ind i billedet.

For ikke at nævne, at brug af e-mails kan geninddrage brugere, der har forladt produktet, når de opdateringer, du har lavet til produktet, er, hvad brugeren forventede af produktet, og manglen på det fik dem til at forlade det.

Hvad er det for nogle e-mails om nye produkter?

Produktudgivelses-e-mail kan betragtes som en paraplybetegnelse for et par typer af forskellige e-mails, herunder:

  • E-mails om produktudgivelser til at annoncere produktudgivelser og inkludere udgivelsesnoter.
  • E-mails med meddelelser om nye funktioner til at annoncere tilgængeligheden af en ny funktion.
  • E-mails om forudbestilling, der giver tidlig adgang til produktet før den officielle lancering.
  • Fremtidige e-mails med salgsprodukter til at tilbyde incitamenter for brugere til at opgradere til premium-planer med nye funktioner.

Det overordnede formål med hver af dem er det samme, men du kan bruge dem i forskellige situationer afhængigt af din e-mailmarketingstrategi og kunderelation.

E-mails om produktudgivelser

Som navnet antyder, er produktudgivelses-e-mails dem, der normalt indeholder produktudgivelsesnoter oven i annonceringen. Disse er en del af større produktlanceringskampagner og indeholder flere detaljer end en simpel e-mail om en ny funktion.

SparkToro annoncerer store opgraderinger

E-mails med meddelelser om nye funktioner

Da forbedring af dit produkt og tilføjelse af nye funktioner er en kontinuerlig proces, ligner feature announcement-e-mails en produktlancerings-e-mail, bortset fra at de annoncerer tilgængeligheden af en ny funktion.

Se eksemplet nedenfor fra Slideshare, hvor de introducerer deres nye udklipsfunktion.

SlideShare introducerer udgivelsen af Clipping-funktionaliteten

E-mails om udgivelse af forudbestillinger

En effektiv produktlancering består af mere end bare én e-mail. Det er her, e-mails med forudbestillinger kommer ind i billedet.

Disse e-mails er normalt en del af en e-mailsekvens til produktlancering. Selvom produktet ikke er tilgængeligt endnu, tilbyder de dem en chance for at sikre sig adgang, så snart det lanceres, muligvis før andre “almindelige” brugere.

Sådanne e-mails hjælper dig med at opbygge en hype omkring dit produkt og kan endda hjælpe dig med at få tidligt engagement fra brugerne.

Et eksempel på en produktudgivelsesmail, der tilbyder en forudbestillingsmulighed

E-mails om fremtidige salgsprodukter

Dit salgsteam bør måske sigte mod at geninddrage brugere, der har forladt virksomheden, eller motivere de aktive brugere, der stadig bruger den gratis prøveperiode eller freemium-planen, til at opgradere.

Ved at bruge fremtidige salgsmails kan du tilbyde en engangsrabat til brugere, der ønsker at drage fordel af en ny funktion eller produktforbedring, som kun vil være tilgængelig for premium-abonnementer.

Et eksempel på det kunne være Squarespaces e-mail med et tidsbegrænset tilbud på en ekstra funktion.

Et tidsbegrænset tilbud fra Squarespace

Hvad er de bedste metoder til at skrive e-mails om nye produktudgivelser?

Det er ikke nok at sende en e-mail for at annoncere din produktlancering, du skal sørge for at sende den til den rigtige målgruppe og optimere teksten, så den skaber engagement.

Lav en opsigtsvækkende emnelinje til din e-mail

Der er et par ting, man skal være opmærksom på, når det gælder emnelinjer:

-Undersøg din målgruppes stemme, f.eks. gennem interviews eller spørgeskemaer, og brug det sprog, der sandsynligvis vil vække genklang hos din målgruppe.

– Fokuser på klarhed i alle detaljer i stedet for at forsøge at være vittig eller spændende for at formidle budskabet korrekt og skabe forventning til indholdet i e-mailen.

– Hold den på 25-30 tegn, da det er, hvad de fleste brugere kan se på deres mobile enheder, og brug måske preview-linjen som en forlængelse af emnelinjen for at kommunikere det ekstra.

Planlæg en sekvens af e-mails om produktlancering

Stol ikke på, at en enkelt e-mail leverer budskabet, da det let kan blive overset. Design i stedet en sekvens af e-mails, der skal sendes på forskellige stadier af produktlanceringskampagnen. Her er nogle af de e-mails, du måske vil overveje.

– Invitation til beta-lancering – Inviter en udvalgt gruppe brugere til at deltage i test af produktet før lanceringen.

– Teaser-mail – send den et par uger før lanceringen og fortæl brugerne, at der snart kommer en ny funktion (inkl. lanceringsdatoen) for at skabe forventning.

– E-mail om produktlancering – send den med dine produktudgivelsesnoter og inviter brugerne til at tjekke den ud.

– ‘In case you missed it’-e-mail – at sende en påmindelse kan hjælpe, hvis brugeren gik glip af den første (undgå spam og send ikke denne til brugere, der åbner lancerings-e-mailen)

Brug segmentering til at sende e-mails til de rigtige brugere

Brug oplysningerne om dine brugere til at segmentere dine brugere og levere fokuserede og relevante budskaber til den rigtige målgruppe.

På nuværende tidspunkt har du sikkert identificeret de grupper af brugere, der vil få gavn af den nye funktion, og sendt en e-mail til netop dem.

Gør udgivelsesmails visuelt tiltalende

Producer indhold, der vil være behageligt for læserne. Brug fotos, grafik eller skærmbilleder af høj kvalitet.

En udgivelsesmail er ikke et sted for detaljerede tekniske specifikationer, så hold teksten på et minimum.

Brug punktopstillinger og et kortfattet sprog til at introducere de vigtigste funktioner og fordele, og inkluder et link til en hjemmeside, demo eller præsentation med detaljerne.

Inkluder CTA’er i dine udgivelsesmails

Du vil ikke kun informere brugerne om det nye produkt eller den nye funktion, men du vil også have dem til at handle.

Du kan inkludere et link til din officielle side med udgivelsesbemærkninger eller invitere brugeren til at prøve den nye funktion eller det nye produkt. Din CTA vil afhænge af typen af e-mail, og hvad dit mål er.

16 bedste eksempler på e-mail til produktlancering

Der findes mange e-mailskabeloner til produktlanceringer på nettet, men det er ikke den mest kreative tilgang at bruge dem, og det giver ikke det rette niveau af personalisering.

I stedet kan de 16 e-maileksempler nedenfor inspirere dig og hjælpe dig med at udvikle dine egne e-mails til produktlancering.

#1 WeTransfer’s indsamling

Denne e-mail om produktlancering annoncerer WeTransfers nye produkt, Collect.

Den har et billede, der hentyder til appens vigtigste funktion, nemlig muligheden for nemt at samle digitalt indhold. Den viser produktværdien til relevante brugere og følger op med en CTA, som leder brugerne til en side med flere detaljer.

WeTransfers smarte appel til deres brugeres gode smag i deres Collect-lanceringsmail.

#2 Miro- og Zoom-integration

Her er et eksempel på en opfølgende e-mail, som Miro har sendt ud for at minde deres brugere om den nye funktion.

Den har en god kort emnelinje, der giver læseren den største fordel ved den nye funktion, og den indeholder et skærmbillede af, hvordan integrationen med Zoom ser ud i praksis og en CTA-linje, der inviterer brugeren til at læse mere om det.

Integration af Miro og Zoom. En meddelelse, som mange brugere har ventet på.

#3 Mailchimp

I denne e-mail om beta-lanceringen tilbyder Mailchimp sine brugere tidlig adgang til den nye hjemmesidebygger. Efter opsummeringen af produktets vigtigste funktioner er der en CTA, der opfordrer læseren til at prøve det og vende tilbage med deres feedback.

Mailchimps e-mail om deres nye produktudgivelse

#4 Hootsuites nye Facebook-funktioner

I denne e-mail om produktopdateringer afslører Hootsuite en række nye funktioner til Facebook-brugere.

De lægger vægt på, at funktionerne introduceres som svar på brugernes behov.

Funktionerne opsummeres kun kort, men læserne får mulighed for at deltage i et arrangement, hvor de nye funktioner demonstreres.

# 5 Figmas FigJam

Figma annoncerede deres online whiteboard-værktøj, FigJam, i en e-mail, der består af et billede, som er skabt med selve værktøjet.

Findes der en bedre måde at vise det nye produkt i aktion?

Teksten indeholder en kort beskrivelse af formålet med FigJam, efterfulgt af en oversigt over, hvad brugerne kan opnå ved hjælp af det.

Figmas e-mail med udgivelse af nye produkter

#6 Grammarly

E-mailen med den nye funktion , der annoncerer understøttelse af forskellige tekststile, er opdelt i to dele: grafikken, der viser de nye funktioner på værktøjslinjen, og en tekst, der beskriver, hvad de nye funktioner er, og hvordan man bruger dem.

Lanceringsmeddelelsen efterfølges af en knap, der kan føre brugerne til et blogindlæg eller en landingsside, hvor de kan finde flere oplysninger.

Emnelinjen og overskriften, Write Your Text in Style, er også en fin detalje og en meget vittig måde at introducere den nye funktion på.

Grammarly's vittige ordspil i deres opdateringsmail

#7 Doit

Her er et godt eksempel på en beta-lanceringsmail fra Doit, som informerer læserne om de forbedringer, der er blevet indført siden produktlanceringen.

Den er udformet som en personlig e-mail, der henvender sig direkte til læseren, og den indeholder et skærmbillede efterfulgt af en CTA – en anmodning om kundefeedback efter oprettelse af en gratis konto.

Doits e-mail om opdatering af funktioner

#8 Designmodo

Designmodo er en anden virksomhed, der besluttede at bruge det produkt, de annoncerede, til at producere udgivelses-e-mailen, fordi det er præcis, hvad postkort er til.

E-mailen ser fantastisk ud, er baseret på billeder i høj kvalitet og en kort beskrivelse af produktet og et link til en præsentation, hvor der er flere detaljer.

Designmodo bruger deres eget nye produkt til at producere udgivelsesmailen.

#9 Loom

Loom bruger sit månedlige nyhedsbrev til at annoncere alle de nye funktioner, de har tilføjet til deres produkt.

Udover at holde brugerne opdaterede, bruger de e-mailen til at uddanne dem i deres eksisterende produktfunktioner med månedens tip.

Endelig er der CTA’er, herunder en invitation til en beta-lancering.

Looms månedlige nyhedsbrev med opdateringer .

#10 Farewill

Farewills e-mail om lanceringen af et nyt produkt er et godt eksempel på, hvordan man kan gøre et komplekst emne lidt lettere at diskutere.

De introducerer en telefonisk testamenteservice som supplement til deres tilbud.

E-mailen henvender sig til de brugere, der ikke kan bruge onlinetjenesten, og tilbyder dem et alternativ. Der er en CTA, som giver brugerne mulighed for at booke et tilbagekald.

En e-mail med en ny produktudgivelse fra Farewill

#11 Havenly

E-mailen fra Havenly er et klassisk eksempel på en teaser-mail.

Det starter med en CTA (Hold øjnene åbne, og din indbakke opdateret).

Den fortsætter med at nævne det nye produkt, men uden at give nogen oplysninger om, hvad det er. Det er sådan, de skaber hype omkring lanceringen af deres nye produkt.

Havenly giver et smugkig på deres nye funktion for at gøre folk begejstrede

#12 InVision’s Craft Freehand

InVisions e-mail om lancering af et nyt produkt består af to forskellige dele.

Den første introducerer det nye produkt, Craft Freehand, og bruger skærmbilleder, der viser, hvordan designere kan bruge det til at arbejde sammen om deres nye kreationer.

Den anden del opsummerer funktionerne.

I begge dele er der knapper, der fører brugerne til produktet, som de kan begynde at bruge gratis.

InVision annoncerer lanceringen af deres nye produkt, Craft Freehand

#13 Produktdrevet topmøde

ProductLed-eventinvitationsmailen tilbyder en rabat i en begrænset periode.

På den ene side giver det brugerne en følelse af eksklusivitet, men endnu vigtigere er det, at det opmuntrer dem til at forpligte sig tidligt.

ProductLed Summit lancerer rabat-e-mailkampagne.

#14 Lyksaligt

E-mailen med produktopdateringer fra Blissfully består af 4 sektioner.

Den første del introducerer konteksten og viser, hvordan den nye version af deres produkt passer ind i den kontekst. Dette efterfølges af en grafik og en omfattende oversigt over de funktioner, de tilbyder, og afsluttes med en indlejret video, der fremviser produktet.

E-mailen er formateret som en personlig e-mail, og den endelige CTA kommer i den afsluttende linje (Eventuelle spørgsmål og feedback, vi vil meget gerne høre fra dig).

Blissfully's e-mail, der annoncerer en komplet overhaling af deres produkt

#15 Asana

Denne e-mail fra Asana kommunikerer effektivt den nye produktopdatering og dens fordele ved at forklare, hvordan ændringer giver bedre løsninger til deres JTBD’er.

Samtidig anerkender den også, at forandring kan være svært, og giver brugerne mulighed for at vende tilbage til den gamle oplevelse i en begrænset periode.

Den nederste CTA opfordrer brugerne til at give feedback og henviser dem til yderligere ressourcer for mere information. Det er en effektiv taktik til også at indsamle feedback til fremtidig produktudvikling.

#16 Trello Inspiration

Vi slutter af med Trellos e-mail til lancering af en ny funktion – Trello Inspiration. Det starter med et spørgsmål for at tiltrække brugerne, giver dem mulighed for at finde svarene og følger op med endnu en CTA for at tilskynde dem til at indsende deres egne eksempler og dermed bidrage til funktionens vækst.

Trellos invitation til at blive inspireret - og til at inspirere andre

Vigtigste resultater

E-mails om nye produktudgivelser er en effektiv måde at nå ud til dine brugere på. De kan være særligt nyttige til at geninddrage de brugere, der er holdt op med at bruge produktet, og ikke kun til at holde eksisterende brugere opdaterede.

I sidste ende er målet med produktudgivelsesmails at informere og få brugerne til at engagere sig i produktet.

E-mails bringer brugerne ind i produktet, men for at fremme adoptionen af den nye funktion er det bedst at bruge dem sammen med vejledningsbeskeder i appen.

Få en Userpilot-demo, og begynd at kommunikere med brugerne inde i produktet ved hjælp af tooltips, modal, tjeklister og andre UI-mønstre.

previous post next post

Leave a comment