Hvad er mikroundersøgelser? Typer og bedste praksis

Hvad er mikroundersøgelser, og hvordan kan du bruge dem til at forstå kundernes holdning og indsamle brugbar brugerfeedback?

Sammenlignet med lange undersøgelser hjælper mikroundersøgelser dig med at forstå dine brugeres behov på en mere kontekstuel måde.

I denne artikel vil vi gennemgå alt, hvad du har brug for at vide om dem, og vi vil beskrive typer, eksempler og bedste praksis.

TL;DR

 • En mikroundersøgelse (også kendt som en popup-undersøgelse) er en kort formular bestående af 1 til 3 spørgsmål, der ofte vises i appen, og som gør det muligt for dig at indsamle den brugerfeedback, du har brug for til at træffe produktbeslutninger med henblik på bæredygtig vækst.
 • Fordelene ved mikroundersøgelser er, at de har en bedre indsendelsesprocent, at svarene er af højere kvalitet, og at du får oplysningerne hurtigere.
 • Der er mange forskellige anvendelsesmuligheder for mikroundersøgelser, herunder NPS, CES, CSAT, PMF-funktioner, konkurrentundersøgelser, personalisering og churn-feedback ved hjælp af annulleringsstrømme.
 • Når du udarbejder dine brugerundersøgelser, skal du sørge for at målrette dig mod specifikke kundesegmenter og holde spørgsmålene fokuseret på det, du ønsker at finde ud af.
 • Designet af dine mikroundersøgelser skal matche designet af dit produkt for at bevare konsistensen i dit brand, og din mikrotekst skal være klar og let at forstå.
 • Userpilot giver dig mulighed for at oprette mikroundersøgelser i overensstemmelse med dit brand og UI-design og også analysere og handle på den feedback, du indsamler.

 

Hvad er en mikroundersøgelse?

En mikroundersøgelse er en hurtig og nem måde at indsamle brugerfeedback på i et lille format sammenlignet med traditionelle længere undersøgelser, der bruges til brugerundersøgelser.

Mikroundersøgelser er:

 • generelt vist i appen
 • laserfokuseret på et specifikt spørgsmål, f.eks. feedback på nye funktioner eller indsamling af data om kundetilfredshed fra en NPS-undersøgelse.
 • vises til specifikke brugersegmenter

Mikroundersøgelser vs. traditionelle undersøgelser

En mikroundersøgelse er ofte en meget bedre metode end traditionelle lange undersøgelser eller udsendelse af spørgsmål via andre metoder, f.eks. e-mail.

Kort fortalt giver mikroundersøgelser dig mulighed for at sammenligne med traditionelle undersøgelser i forhold til:

 1. Indsamling af flere data – på grund af en høj svarprocent på undersøgelser i appen;
 2. Indsamle meget præcis feedback og kontekstspecifikke data – f.eks. baseret på faktisk produktbrug
 3. Få store datamængder meget hurtigt, og få mulighed for et kontinuerligt feedback-dataskredsløb.

Vi vil undersøge nogle af dem nærmere nedenfor.

1. Mikroundersøgelser giver dig mulighed for at indsamle flere data

Tidligere var den eneste måde at indsamle data og feedback fra dine kunder på at spørge direkte eller sende traditionelle undersøgelser via e-mail.

Problemet med en e-mail-undersøgelse er naturligvis, at den ikke kan skaleres.

Det andet problem er, at det ikke er alle, der åbner e-mailen, og af dem, der gør det, er det ikke alle, der klikker på linket til undersøgelsen.

Det er derfor, at mikroundersøgelser er så effektive. De vises i appen, hvilket betyder, at du får en meget højere indsendelsesprocent og flere svar på undersøgelser.

 

undersøgelse af indsats score brugerpilot

Opbyg undersøgelser i apps med Userpilot

2. Mikroundersøgelser er kontekstspecifikke og præcise

Med mikroundersøgelser i appen kan du målrette brugerne på baggrund af den faktiske produktbrug og indsamle meningsfulde data på tværs af hele kunderejsen.

Det er det, der er meget målrettet.

Hvis du har brug for at få feedback fra kunder, der har brugt en bestemt funktion, kan du gøre det ved at oprette udløsere i dit produkt og derefter vise mikroundersøgelsen, når udløseren aktiveres.

oprette et segment ved hjælp af Userpilot

 

3. Mikroundersøgelser giver mulighed for et kontinuerligt feedback loop

Et stærkere feedback loop hjælper din produktbaserede vækstmarkedsføring, og A/B-test hjælper dig med at forstå dine brugere, men du kan have svært ved at udvikle og lancere nye funktioner, som dine brugere vil tage til sig.

Mikroundersøgelser hjælper dig med at opbygge løbende brugerfeedback på produktet, som hjælper dig med at lukke kløften mellem det, dit produkt leverer, og det, dine brugere forventer.

Widgets med altid aktive undersøgelser er den bedste måde at opnå dette på, da de er en form for passiv feedback, som brugeren kan få adgang til med et enkelt klik inde i appen og give specifik feedback.

Calendly-undersøgelse

Mikroundersøgelsestyper og eksempler

Mikroundersøgelser er så fleksible, at du kan bruge dem til at indsamle feedback om stort set alle emner.

Her er nogle typer af mikroundersøgelser, du kan bruge i din app – og hvad du kan opnå med dem

 1. Passive mikroundersøgelser med kundefeedback – til indsamling af feedback på en bestemt side, et bestemt produkt eller en bestemt funktion
 2. Mikroundersøgelser om kundetilfredshed (NPS, Kundetilfredshedsscore, Kundeindsats score, Produkt-markedstilpasningsundersøgelse) – til indsamling af brugernes følelsesniveau og til fortsat at forbedre dit produkt for at reducere afgang
 3. Undersøgelser af funktioner – for at hjælpe dig med at træffe datainformerede produktbeslutninger
 4. Mikroundersøgelser til informationsindsamlingfor at hjælpe dig med f.eks. at skrive en værdifuld case study eller organisere et webinar, som dine brugere ville finde virkelig værdifuldt
 5. Mikroundersøgelser til konkurrentanalyse – for at finde ud af, hvorfor brugeren har valgt dig frem for en større spiller
 6. Mikrosurveys på velkomstskærmen (også kaldet use case/persona-mikrosurveys) – til indsamling af de dyrebare demografiske data, use case og mål
 7. Mikroundersøgelser om afgang (også kaldet exitundersøgelser) så du kan få at vide, hvorfor dine brugere forlader dig (og drage konklusioner, der kan hjælpe dig med at reducere afgangen) og endda få dem tilbage!

Lad os nu se, hvordan hver af disse microsurveys saas-widgets ser ud.

1. Passive mikroundersøgelser med kundefeedback

Passiv feedback er den, som brugerne selv tager initiativ til. Der er tale om indsigt, som en kunde giver uden at blive bedt om det af den pågældende virksomhed gennem on-demand-undersøgelser eller andre kanaler.

Den mest anvendte metode til indsamling af passiv kundefeedback er at bruge altid aktive feedback-widgets, der er indlejret på bestemte sider i din app.

Det er en nyttig måde at se, hvordan du kan forbedre kundeoplevelsen og tilføje mere værdi til dit produkt.

Her er et godt eksempel fra Miro:

Du kan klikke på knappen nederst på skærmen. Dermed åbnes denne mikroundersøgelse:

miro passiv undersøgelse

Det er en enkel måde for Miro at indsamle feedback om en bestemt side af produktet på.

Her er endnu et eksempel, denne gang med fokus på brugeroplevelsen af en specifik funktion.

miro csat-undersøgelse

 

2. Mikroundersøgelser om kundetilfredshed (NPS, CSAT, CES, PMF)

Kundetilfredshedsundersøgelser har typisk ét hovedspørgsmål, der fokuserer på at bede brugerne om at vurdere en specifik oplevelse eller om at være enige eller uenige i et udsagn.

Undersøgelser af nettopromotorscore (NPS)

En af de mest almindelige anvendelser af mikroundersøgelser er at måle din NPS (Net Promoter Score).

Net Promoter Score-undersøgelser er designet til at indsamle data om kundeloyalitet – hvordan brugerne har det med dit produkt.

userpilot nps survey builder

CES (Customer Effort Score)

CES-undersøgelser måler den opfattede indsats for at udføre en opgave.

F.eks. hvor let det var for en bruger at bruge en funktion eller opnå noget i dit produkt, hvilket hjælper dig med at finde gnidningspunkter i kundeoplevelsen.

undersøgelse af kundeindsatsens score bygget med userpilot

 

Undersøgelser af kundetilfredsheden (CSAT)

CSAT (kundetilfredshedsscore) er en mere fokuseret undersøgelse, hvor man beder om at indsamle specifik feedback om kundeoplevelsen i forbindelse med interaktion med produktfunktioner eller supportteam.

CSAT-undersøgelse bygget med userpilot

Undersøgelse af produktmarkedstilpasning (PMF)

PMF (Product-Market Fit), en undersøgelse med spørgsmålet “Hvor skuffet ville du føle dig, hvis du ikke længere kunne bruge dette produkt?”, gør det muligt for dig at tilpasse dit produkt til markedets behov. ved at finde ud af, om der er nogen værdi i dit nuværende tilbud.

PMF-undersøgelser bruges til at opbygge og skræddersy minimum levedygtige produkter, men kan også være nyttige til at teste produkt-markedstilpasning efter flere produktforbedringer for at se, om du er på vej i den rigtige retning,

pmf-undersøgelse

 

Kilde: Få en demo nu og byg din egen!

3. Data fra undersøgelsen

Mikroundersøgelser kan give dig de oplysninger, du har brug for til at træffe datainformerede beslutninger om produktudvikling og skabe vækst for dit produkt.

Du kan oprette en undersøgelse om produktfunktioner, hvor du spørger brugeren, hvad de mangler i produktet, og hvad de forsøger at opnå. De bør kun anvendes til oplysningsformål. De hjælper dig med at forstå et behov, som brugeren har, men hver enkelt anmodning skal ikke bare komme med på produktkøreplanen.

De mest anvendte funktionsundersøgelser er dem, du bruger til at indsamle feedback med få spørgsmål efter lanceringen af en ny funktion, eller når en ny bruger har været i gang med den for første gang.

undersøgelse af funktioner

4. Mikroundersøgelser til indsamling af oplysninger

Nogle gange har du brug for oplysninger fra dine brugere, som du ikke kan finde ud af ved at observere deres adfærd i appen alene.

Som f.eks. hvilke komplementære produkter de bruger (så I f.eks. kan arbejde på integrationer eller joint ventures), eller hvilken slags information de gerne vil høre på dit næste webinar.

Det ville være svært at indsamle denne form for feedback med traditionelle undersøgelser, da de mangler kontekst.

En mikroundersøgelse er derimod hurtig og kontekstbestemt. Det kan hjælpe os med at forstå, hvor brugerne har problemer eller har brug for hjælp, og det kan føre til at skabe mere målrettet uddannelsesindhold som f.eks. vejledninger i appen eller webinarer.

oplevelsesundersøgelse bygget med userpilot

 

5. Mikroundersøgelser af konkurrentanalyser

Konkurrenceundersøgelser kan ofte være vanskelige og afhænger generelt af, at du ser på, hvad dine konkurrenters produkter gør, og hvordan de positionerer sig selv.

Men sådan behøver det ikke at være.

Du kan bruge en mikroundersøgelse til at spørge brugerne, hvorfor de vælger dit værktøj frem for en konkurrent, når de konverterer til betalte kunder. Det er vigtigt at udløse disse på det rigtige tidspunkt i kunderejsen.

undersøgelse af konkurrentundersøgelser

6. Mikrosurveys på velkomstskærmen – brugerdata om brugsscenarier og personaer

Den mest almindelige fejl, som vi har fundet i voresundersøgelse af SaaS-virksomheder om “State of SaaS Onboarding Research“, der omfatter over 1000 SaaS-virksomheder, er manglen på en velkomstskærm.

Undersøgelser af velkomstskærme er perfekte til at forbedre dit produkts onboarding-flow – da de giver dig mulighed for at give dine brugere en mere personlig oplevelse.

Du skal blot stille et par spørgsmål om deres jobfunktion, deres mål, og hvad de ønsker at opnå med dit produkt.

Brugerne kan vælge en af mulighederne og vil derefter få vist de mest relevante onboardingflow og produktgennemgange baseret på deres svar. Dette vil øge kundetilfredsheden og forbedre fastholdelsen af kunderne, da brugeren hurtigere oplever værdien af dit produkt.

undersøgelse af velkomstskærmen

7. Mikroundersøgelser med tilbagemeldinger om afgang i forbindelse med kundeafgang

En sidste – men nok vigtigst af alle – anvendelsesmuligheder for mikroundersøgelser er at indsamle viden om, hvorfor kunderne har skiftet.

Det er noget, som alle SaaS-virksomheder og produktchefer ønsker at vide. Dit produktteam kan bruge indsigten fra disse undersøgelser til at styre produktudviklingen og fjerne potentielle gnidninger i produktet.

Den enkleste måde at finde ud af det på er at udløse en mikroundersøgelsesmodal, når en bruger trykker på knappen “Annuller”.

Giv en liste over foruddefinerede grunde til, at de ønsker at annullere – dette bør være baseret på indsigt, du allerede har, eller på kvalificerede antagelser, som du ønsker at afprøve.

Her er et eksempel på et annulleringsflow fra Userpilot.

eksempel på churn-undersøgelse fra userpilot

Fordelen ved churn-undersøgelser er, at du straks kan følge op på brugerens valg i det sidste forsøg på at få dem til at skifte mening: Nogle gange kan det være, at de simpelthen ikke var klar over, at der allerede fandtes en løsning på problemet med dit produkt.

Hvis de f.eks. vælger “for dyrt” som hovedårsag eller “mit projekt er afsluttet”, kan du overveje at tilbyde et alternativ til at annullere, f.eks. at sætte deres konto på pause eller give dem en rabat.

alternativ til churn, der tilbydes i forbindelse med offboarding-flowet

Bedste praksis til at forbedre din brugerfeedbackundersøgelse?

Så nu er du begyndt at tænke på at indsamle feedback, og du spekulerer måske på, hvordan du kan gøre dine mikroundersøgelser så effektive som muligt.

Her er tre ting, du kan gøre for at forbedre dine mikroundersøgelser:

Kontekst: Hold dine undersøgelser fokuseret

Hold dine undersøgelser helt fokuseret på ét aspekt af dit produkt.

Det betyder, at du skal tænke på et par forskellige ting.

For det første, hvilke oplysninger forsøger du at indsamle?

Hvis det er anmodninger om funktioner, skal du fokusere på det. Hvis det er NetPromoter-scoren (NPS-scoren), skal du fokusere på den.

Kombiner aldrig to forskellige områder i en mikroundersøgelse, det fører kun til dårlige data.

For det andet skal du overveje, hvem du vil have til at indsamle dataene. Svaret bør aldrig være “alle”. Du skal indsnævre det til et meget specifikt brugersegment.

Det giver f.eks. ikke mening at sende en feedbackundersøgelse til en bruger, der aldrig har brugt en ny funktion, som du har tilføjet til dit produkt.

Det er dette fokus, der vil få din mikroundersøgelse til at fungere. Det er det, der vil øge din indsendelsesprocent, og det betyder, at du får den mest præcise feedback.

Design: mærke og brugeroplevelse er vigtige

Designet af dine mikroundersøgelser er meget vigtigt, når det gælder om at holde dit brand konsistent. På samme måde som du ønsker, at dine e-mails skal passe til dit brand, skal dine brugerundersøgelser også være konsekvente.

Når du bruger værktøjer som Userpilot, kan du indstille temaer og tilpasse dem, så de passer til dit brand. på den måde vil alle de undersøgelser, du lancerer, give en ensartet oplevelse af dit brand.

opsætning af temaer i userpilot

Det er også værd at påpege, at du ofte ønsker, at dine undersøgelser skal skille sig visuelt ud på en eller anden måde.

Måske ved at ændre baggrundsfarven eller ved at tilføje en kant med høj kontrast. På denne måde er det mere sandsynligt, at brugeren vil deltage i dine undersøgelser.

Mikrotekst: Brug et enkelt sprog i dine undersøgelser

Ud over udformningen af dine mikroundersøgelser er det værd at bruge tid på den mikrotekst, du bruger.

Dårlig tekst kan gøre dine undersøgelser uforståelige. Dette kan reducere kvaliteten af den indsigt, du indsamler, og endda reducere antallet af besvarelser af undersøgelsen.

Overvej formuleringen af dette spørgsmål:

“Hvad tænkte du, da du brugte denne funktion?”

Det virker måske okay, men der er måder, du kan forbedre det på, så det bliver klart og lettere at forstå.

Det er f.eks. ikke nok at sige “denne funktion”, fordi de måske begynder at spørge, hvilken funktion du taler om.

Her er en bedre version af det samme spørgsmål:

“Hvor nemt var det at bruge vores bulk-upload-funktion?”

Læg mærke til, at spørgsmålet er mere specifikt (det handler om brugervenlighed) og også forklarer præcis, hvilken funktion din feedbackmikroundersøgelse spørger om.

Hvis du justerer mikroteksten i din mikroundersøgelse, kan det gøre hele forskellen, når det gælder indsamling af kundeindsigt.

Målgruppe: Gå detaljeret til din brugersegmentering

Målret dine kundeundersøgelser ud fra brugeradfærd og andre brugerpersona-egenskaber, og gør dine undersøgelser relevante for det sted, hvor den enkelte kunde befinder sig i sin rejse.

 • Brugertype –nye brugere, power users og virksomhedsbrugere har meget forskellige aktivitetsmønstre.
 • tidsbaserede – før en prøveperiode udløber, efter at de har brugt en bestemt funktion for første gang eller efter gentagen brug.

undersøgelse ved afslutningen af forsøget

 

Undersøgelser ved prøvetidens udløb bygget med Userpilot

Du kan nemt opnå dette ved at målrette dine mikroundersøgelser ved hjælp af granulær segmentering som f.eks. tilmeldingsdato og abonnementstype.

segmentering af userpilot

Spore, analysere og forbedre

Lad os ikke glemme sporing og forbedring. Du bør ikke indstille dine undersøgelser og glemme dem. Analyser altid svarene, test forskellige spørgsmålstyper, og se, hvilken type spørgsmål der giver størst engagement fra kunderne.

Svar også de kunder, der har deltaget i dine brugerundersøgelser, og luk loopet. Det hjælper dine brugere til at føle, at du er interesseret, og at deres mening betyder noget. Du kan gøre dine nettodetraktorer til promotorer ved at tilpasse svarene på NPS-undersøgelser baseret på score eller ved at skabe forskellige opfølgende oplevelser i appen baseret på andre undersøgelsessvar.

userpilot nps instrumentbræt

 

Hvordan laver man mikroundersøgelser med Userpilot?

Userpilot er meget mere end et onboarding-platformværktøj. Den hjælper dig også med at måle kundeloyalitet med et indbygget NPS dashboard og indsamler meningsfuld feedback med forskellige typer popup-undersøgelser til kontekstbestemt feedback.

Det er virkelig nemt at tilføje en NPS-undersøgelse til dit produkt. Du skal blot designe din undersøgelse, skrive dine spørgsmål, og så er den klar til at blive vist til dine kunder.

userpilot nps builder instrumentbræt

opbygge NPS-undersøgelser med Userpilot

Du kan derefter målrette et specifikt kundesegment, så du kun viser din NPS-undersøgelse til den rigtige kunde.

Du kan derefter overvåge dine besvarelser og tilføje brugerdefinerede tags til forskellige svar for at se tendenser i forhold til, hvad der kan påvirke en god eller dårlig score.

tagging af undersøgelsessvar med userpilot

Du kan også få adgang til et bibliotek med undersøgelsesskabeloner for de mest anvendte mikroundersøgelser (CSAT, CES, PMF osv.) for hurtigt at indsamle handlingsorienteret indsigt med minimal indsats.

Eller du kan bruge en række forskellige elementer til brugerundersøgelser, herunder tekstinput og radioknapper, og oprette specifikke undersøgelser fra bunden.

brugerpilot-mikroundersøgelser

Hvad er godt, når du bruger Userpilot til at indsamle feedback? Det er der flere grunde til:

 • oprette brugerundersøgelser ved hjælp af skabeloner
 • tilpasse og personliggøre skabelonerne, så de passer til dit brand
 • bruge avanceret segmentering til at udløse undersøgelser kontekstuelt baseret på handlinger i appen eller
 • analysere undersøgelsessvar og mærke dem for at afdække mønstre
 • automatisere opfølgning som f.eks. oplevelser i appen

Konklusion

Hvis du ønsker at gå mikroundersøgelser og være kontekstuel, hvor dine brugere befinder sig, og drive produktvækst baseret på vigtige resultater om, hvad dine brugere værdsætter, er mikroundersøgelser den rigtige vej at gå.

Er du klar til at skabe vækst? Få en Userpilot-demo , og se, hvordan du kan bruge mikroundersøgelser og handle på feedback for at skabe produktvækst.

previous post next post

Leave a comment