Шта су микроиспитивања? Врсте и најбоље праксе

Шта су микроанкете и како их можете користити да бисте разумели расположење купаца и прикупили корисне увиде у повратне информације корисника?

У поређењу са дугим анкетама, микроанкете помажу да се разумеју потребе ваших корисника на контекстуалнији начин.

У овом чланку ћемо покрити све што треба да знате о њима и покрити врсте, примере и најбоље праксе .

ТЛ;ДР

  • Микроанкета (позната и као искачућа анкета) је кратак образац који се састоји од 1 до 3 питања, која се често приказују у апликацији, која вам омогућава да прикупите повратне информације корисника које су вам потребне за доношење одлука о производу за одрживи раст.
  • Предности микроанкета су у томе што добијају боље стопе подношења, квалитетније одговоре и брже добијате информације.
  • Постоји много различитих употреба за микроанкете, укључујући захтеве за НПС , ЦЕС , ЦСАТ , ПМФ , истраживање конкурената, персонализацију и повратне информације о одласку користећи токове отказивања .
  • Када креирате своје корисничке анкете , требало би да будете сигурни да циљате одређене сегменте купаца и да питања анкете буду фокусирана на оно што желите да сазнате.
  • Дизајн ваших микро анкета треба да одговара дизајну вашег производа како би се одржала доследност бренда, а ваша микрокопија треба да буде јасна и лака за разумевање.
  • Усерпилот вам омогућава да креирате микро анкете у складу са вашим брендом и дизајном корисничког интерфејса, као и да анализирате и делујете на основу повратних информација које прикупите.

 

Шта је микроиспитивање?

Микро анкета је брз и лак начин прикупљања повратних информација корисника у формату величине залогаја, у поређењу са традиционалним дужим анкетама које се користе за истраживање корисника.

Микро анкете су:

  • углавном приказано у апликацији
  • ласерски фокусирани на одређено питање као што су повратне информације о новим функцијама или прикупљање података о задовољству купаца из анкете НПС .
  • приказано одређеним сегментима корисника

Микро анкете наспрам традиционалних истраживања

Природа микроанкете значи да је то често много бољи приступ од традиционалних дугих анкета или слања питања другим методама, попут е-поште.

Укратко, у поређењу са традиционалним анкетама, микроистраживања вам омогућавају да:

  1. Прикупите више података – због високе стопе одговора на анкету из апликације;
  2. Прикупите веома тачне повратне информације и податке специфичне за контекст – нпр. на основу стварне употребе производа
  3. Добијте велике количине података заиста брзо и омогућите континуирану петљу података са повратним информацијама.

У наставку ћемо детаљније истражити неке од њих.

1. Микро анкете вам омогућавају да прикупите више података

У прошлости, једини начин за прикупљање података и повратних информација од ваших клијената био је директно питати или слати традиционалне анкете користећи е-пошту.

Наравно, проблем са анкетом путем е-поште је у томе што се она не повећава.

Други проблем је што неће сви отворити мејл, а од оних који то раде, неће сви кликнути на линк до анкете.

Зато су микроиспитивања тако ефикасна. Појављују се у апликацији , што значи да ћете добити много већу стопу слања и одговоре на анкету.

 

анкета о резултату напора корисник пилот

Направите анкете у апликацији помоћу Усерпилот-а

2. Микро анкете су специфичне и тачне

Уз микро анкете у апликацији, можете циљати кориснике на основу стварне употребе производа и прикупљати значајне податке током целог пута корисника.

То је оно што високо циљано значи.

Ако сте требали да добијете повратне информације од купаца који су користили одређену функцију, то можете учинити тако што ћете поставити окидаче у свом производу, а затим приказати микроиспитивање када се окидач активира.

креирање сегмента користећи Усерпилот

 

3. Микроистраживања омогућавају континуирану повратну петљу

Јача петља повратних информација помаже вашим маркетиншким напорима за раст вођеним производима , а А/Б тестирање вам помаже да разумете своје кориснике, али можда ћете имати потешкоћа да развијете и покренете нове функције које ће ваши корисници усвојити .

Микроанкете вам помажу да изградите сталне повратне информације корисника унутар производа које вам помажу да затворите јаз између онога што ваш производ пружа и онога што корисници очекују.

Алваис он анкетни виџети су најбољи начин да се то постигне јер су они облик пасивне повратне информације којој корисник може приступити једноставним кликом унутар апликације и пружити специфичне повратне информације.

цалендли анкета

Врсте и примери микроистраживања

Микроанкете су толико прилагодљиве да их можете користити за прикупљање повратних информација о практично било којој теми.

Ево неких типова микроистраживања које можете да користите у својој апликацији – и шта можете да постигнете са њом

  1. Микро анкете о пасивним повратним информацијама купаца – за прикупљање повратних информација о одређеној страници, производу или функцији
  2. Микро анкете о задовољству купаца ( НПС , оцена задовољства купаца, оцена напора купаца, анкета о прилагођавању производа тржишту ) – за прикупљање нивоа корисничког расположења ваших корисника и наставак побољшања вашег производа како бисте смањили одлив
  3. Анкете о карактеристикама – које ће вам помоћи да донесете одлуке о производу засноване на подацима
  4. Микро анкете за прикупљање информација које ће вам помоћи, на пример, да напишете вредну студију случаја или да организујете вебинар који би вашим корисницима био заиста драгоцен
  5. Микро анкете за анализу конкурената – да бисте сазнали зашто је корисник изабрао баш вас уместо већег играча
  6. Микроистраживања екрана добродошлице (позната и као микро анкете случаја употребе/персона) – за прикупљање те драгоцене демографије, случаја употребе и циљева
  7. Одбаците микроанкете (ака излазне анкете) тако да можете сазнати зашто вас корисници напуштају (и извући закључке који ће вам помоћи да смањите одлив), па чак и да их вратите!

Сада – хајде да видимо како изгледа сваки од ових саас виџета за микро анкете.

1. Микро анкете о пасивним повратним информацијама купаца

Пасивна повратна информација је она коју иницирају корисници. Односи се на увиде које купац пружа а да га дотична компанија не затражи, путем анкета на захтев или других канала.

Најчешћи метод за прикупљање пасивних повратних информација корисника је коришћење виџета за повратне информације које су увек укључене уграђене у одређене странице ваше апликације.

То је користан начин да видите како можете побољшати корисничко искуство и додати више вредности свом производу.

Ево одличног примера од Мира:

Можете кликнути на дугме на дну екрана. На тај начин отвара се ова микро анкета:

миро пасивна анкета

То је једноставан начин да Миро прикупи повратне информације о одређеној страници производа.

Ево још једног примера, овог пута фокусираног на корисничко искуство са специфичном функцијом.

миро цсат анкета

 

2. Микро анкете о задовољству купаца (НПС, ЦСАТ, ЦЕС, ПМФ)

Анкете о задовољству купаца обично имају једно главно питање које се фокусира на тражење од корисника да оцене одређено искуство или се слажу или не слажу са изјавом.

Нето анкете промотера (НПС).

Једна од најчешћих употреба микроанкета је мерење вашег НПС-а (Нет Промотер Сцоре) .

Анкете о резултатима Нет Промотер-а су дизајниране да прикупе податке о лојалности купаца – како се корисници осећају о вашем производу.

усерпилот нпс буилдер анкета

ЦЕС (оцена напора клијената)

Истраживања ЦЕС-а мере уочени напор у извршењу задатка.

На пример, колико је кориснику било лако да користи функцију или постигне нешто у оквиру вашег производа, помажући вам да пронађете тачке трења у корисничком искуству.

анкета о резултату напора купаца направљена помоћу корисничког пилота

 

Анкете о задовољству купаца (ЦСАТ)

ЦСАТ (оцена задовољства купаца) је фокусиранија анкета која тражи прикупљање конкретних повратних информација о корисничком искуству током интеракције са карактеристикама производа или тимом за подршку.

ЦСАТ анкета направљена са корисничким пилотом

Истраживање уклапања производа на тржиште (ПМФ).

ПМФ (Продуцт-Маркет Фит), анкета која се пита „Колико бисте се разочарано осећали да више не можете да користите овај производ?“ омогућава вам да прилагодите свој производ потребама тржишта. тако што ћете разумети да ли постоји било каква перципирана вредност у вашој тренутној понуди.

ПМФ анкете се користе за прављење и прилагођавање минимално одрживих производа, али такође могу бити од помоћи за тестирање уклапања вашег производа на тржиште након вишеструких побољшања производа како бисте видели да ли идете у правом смеру,

пмф анкета

 

Извор: Усерпилот- Набавите демо сада и направите свој!

3. Подаци анкете о карактеристикама

Микроанкете могу да вам пруже информације које су вам потребне за доношење одлука о развоју производа заснованих на подацима и подстицање раста вашег производа.

Можете креирати анкету о захтевима за карактеристике производа и питати корисника шта им недостаје у производу и шта покушавају да постигну. Ово треба користити само у информативне сврхе. Они вам помажу да разумете потребу коју корисник има, али сваки захтев не би требало да иде само на план производа.

Најчешће коришћене анкете о функцијама су оне које користите за прикупљање повратних информација са само неколико питања након покретања нове функције или када се нови корисник по први пут укључи у њу.

карактеристика анкете

4. Микро анкете за прикупљање информација

Понекад су вам потребне информације од корисника које једноставно не можете да сазнате посматрајући њихово понашање само у апликацији.

На пример – какве комплементарне производе користе (тако да можете нпр. да радите на интеграцијама или заједничким улагањима), или какве информације би желели да чују на вашем следећем вебинару.

Било би тешко прикупити ову врсту повратних информација традиционалним анкетама јер им недостаје контекст.

С друге стране, микроанкете су брзе и контекстуалне. Ово нам може помоћи да разумемо где се корисници боре или им је потребна помоћ и може да доведе до стварања циљанијег образовног садржаја као што су водичи у апликацији или вебинари.

анкета о искуству направљена са корисничким пилотом

 

5. Микро анкете за анализу конкурената

Истраживање конкуренције често може бити незгодно и углавном се ослања на то да погледате шта производи ваших конкурената раде и како се они позиционирају.

Али то не мора бити тако.

Можете користити микроанкету да једноставно питате кориснике зашто бирају ваш алат у односу на конкуренцију, након што се претворе у плаћене купце. Покретање њих у право време на путу купца је кључно.

анкета о истраживању конкурената

6. Микро анкете екрана добродошлице – случај коришћења и подаци о личности корисника

Најчешћа грешка за коју смо открили да СааС компаније праве у нашем „ Стате оф СааС Онбоардинг Ресеарцх “ на преко 1000 СааС компанија је недостатак екрана добродошлице.

Анкете о екранима добродошлице савршене су за побољшање тока укључивања вашег производа – јер вам омогућавају да својим корисницима пружите персонализованије искуство .

Једноставно поставите неколико питања о њиховој улози у послу, њиховим циљевима и шта желе да постигну са вашим производом.

Корисници могу да изаберу једну од опција, а затим ће им бити приказан најрелевантнији ток укључивања и упутства за производ на основу њихових одговора. Ово ће довести до успеха купаца и побољшати задржавање пошто корисник брже искуси вредност вашег производа.

анкета екрана добродошлице

7. Одбаците микроиспитивања повратних информација током преласка купаца

Последњи – али вероватно најважнији од свега – случај употребе микроистраживања је прикупљање увида у то зашто су купци одустали.

Ово је нешто што све СааС компаније и менаџери производа желе да знају. Ваш тим производа може да користи увиде из ових анкета да подстакне развој производа и уклони потенцијална трења у производу.

Најједноставнији начин да сазнате је да покренете модалну микроиспитивање када корисник притисне дугме „откажи“.

Наведите листу унапред дефинисаних разлога зашто желе да откажу – ово би требало да се заснива на увидима које већ имате или на образованим претпоставкама које желите да тестирате.

Ево примера тока отказивања са Усерпилот-а.

цхурн пример анкете од корисничког пилота

Предност анкета о одбацивању је у томе што можете одмах да пратите избор корисника у последњем покушају да се предомисли: понекад може бити да једноставно нису схватили да већ постоји решење за проблем са вашим производом.

На пример, ако изаберу „прескупо“ као главни разлог или „мој пројекат је завршен“, можете размислити о понуди алтернативе отказивању, као што је паузирање њиховог налога или попуст.

алтернатива цхурн-у који се нуди током тока одласка

Најбоље праксе за побољшање анкете за повратне информације корисника?

Дакле, сада када сте почели да размишљате о прикупљању повратних информација, можда се питате како да своје микро анкете учините што ефикаснијим.

Ево три ствари које можете да урадите да побољшате своје микро анкете:

Контекст: нека анкете буду фокусиране

Нека ваше анкете буду потпуно фокусиране на један аспект вашег производа.

То значи да морате размишљати о неколико различитих ствари.

Прво, које информације покушавате да прикупите?

Ако су то захтеви за функције, онда се фокусирајте на то. Ако је у питању Нет Промотер ( НПС резултати ), онда се фокусирајте на то.

Никада немојте комбиновати две различите области у једној микро анкети, то само доводи до лоших података.

Друго, размислите о томе ко желите да прикупља податке. Одговор никада не би требао бити „сви“. Желите да га сузите на веома специфичан сегмент корисника.

На пример, нема смисла слати анкету за повратне информације кориснику који никада није користио нову функцију коју сте додали свом производу.

Тај фокус је оно што ће учинити да ваше микроистраживање функционише. То је оно што ће повећати вашу стопу подношења, а то значи да ћете добити најтачније повратне информације.

Дизајн: бренд и корисничко искуство су важни

Дизајн ваших микро анкета је веома важан када је у питању одржавање вашег бренда доследним. На исти начин, ако желите да се ваше е-поруке подударају са вашим брендом, потребно вам је и да ваше корисничке анкете остану доследне.

Када користите алате као што је Усерпилот, можете поставити теме и прилагодити их тако да одговарају вашем бренду. на тај начин ће свака анкета коју покренете понудити доследно искуство бренда.

постављање тема у корисничком пилоту

Такође је вредно истаћи да често желите да се ваше анкете на неки начин визуелно истичу.

Можда променом боје позадине или додавањем ивице високог контраста. На овај начин је већа вероватноћа да ће се корисник укључити у ваше анкете.

Микроскоп: користите једноставан језик у својим анкетама

Поред дизајна ваших микро анкета, вреди потрошити време на микрокопију коју користите.

Лоша копија може учинити ваше анкете неразумљивим. Ово може смањити квалитет увида које прикупљате, па чак и смањити број одговора на анкету.

Размотрите формулацију овог питања:

„Шта сте помислили када сте користили ову функцију?“

То може изгледати у реду, али постоје начини на које можете да га побољшате да бисте га учинили јасним и лакшим за разумевање.

На пример, рећи „ова карактеристика“ није довољно, јер би могли да почну да се питају о којој особини говорите.

Ево боље верзије истог питања:

„Колико је било лако користити нашу функцију масовног отпремања?“

Обратите пажњу на то како је питање конкретније (говори се о једноставности коришћења) и такође објашњава о којој се тачно особини поставља ваша микро анкета са повратним информацијама.

Ако направите неке измене у микрокопији вашег микроистраживања, то може да направи велику разлику када је у питању прикупљање увида купаца.

Циљна публика: прецизирајте сегментацију корисника

Циљајте своје анкете купаца на основу понашања корисника и других атрибута личности корисника и учините своје анкете релевантним за то где се сваки клијент налази на путу .

  • тип корисника – нови корисници, напредни корисници и корисници предузећа имају веома различите обрасце активности.
  • на основу времена – пре истека пробног периода, након што су користили одређену функцију по први пут или након поновљене употребе.

крај пробног истраживања

 

Анкете о истеку пробног периода направљене са Усерпилотом

То можете лако постићи тако што ћете циљати своје микроанкете користећи грануларну сегментацију као што су датум пријаве и тип плана.

сегментација пилота корисника

Пратите, анализирајте и побољшајте

Не заборавимо праћење и побољшање. Не би требало да постављате своје анкете и заборавите на њих. Увек анализирајте одговоре, тестирајте различите типове питања и видите које је добило више ангажовања од клијента.

Такође, одговорите клијенту који је учествовао у вашим анкетама корисника и затворите круг. Ово помаже вашим корисницима да осећају да вам је стало и да је њихово мишљење важно. Своје мрежне клеветнике можете претворити у промотере тако што ћете персонализовати одговоре на НПС анкете на основу резултата или креирати различита накнадна искуства у апликацији на основу других одговора на анкету.

усерпилот нпс контролна табла

 

Како направити микроанкете са Усерпилотом?

Усерпилот је много више од алата платформе за укључивање. Такође вам помаже да процените лојалност купаца помоћу уграђене НПС контролне табле поред прикупљања значајних повратних информација са различитим типовима искачућих анкета за контекстуалне повратне информације.

Заиста је лако додати НПС анкету свом производу. Једноставно дизајнирајте своју анкету, напишите своја питања и онда је спремна да покажете својим клијентима.

усерпилот нпс буилдер контролна табла

правите НПС анкете са Усерпилотом

Затим можете циљати одређени сегмент купаца тако да своју НПС анкету приказујете само правом клијенту.

Затим можете пратити одговоре на анкету и додати прилагођене ознаке различитим одговорима да бисте уочили трендове о томе шта би могло утицати на добар или лош резултат.

означавање одговора на анкету са корисничким пилотом

Такође можете приступити библиотеци шаблона анкета најчешће коришћених микроистраживања (ЦСАТ, ЦЕС, ПМФ итд.) да бисте брзо прикупили корисне увиде уз минималан напор.

Или користите низ различитих елемената анкете корисника, укључујући унос текста и радио дугмад и креирајте специфичне анкете од нуле.

микроиспитивања корисника пилота

Шта је сјајно када користите Усерпилот за прикупљање повратних информација? Постоји неколико разлога:

  • креирајте анкете корисника користећи шаблоне
  • прилагодите и персонализујте шаблоне тако да одговарају вашем бренду
  • користите напредну сегментацију да бисте покренули анкете контекстуално засноване на радњама у апликацији или
  • анализирајте одговоре анкете и означите их да бисте открили обрасце
  • аутоматизовати праћење попут искустава у апликацији

Закључак

Ако желите да идете на микро и да будете контекстуални, где се налазе ваши корисници и да покренете раст производа на основу кључних закључака о вредности ваших корисника, микро анкете су прави начин.

Спремни да покренете раст? Набавите Усерпилот демо и видите како можете да користите микроанкете и делујете на основу повратних информација да бисте подстакли раст производа.

previous post next post