Mitä ovat mikrokyselyt? Tyypit ja parhaat käytännöt

Mitä ovat mikrokyselyt ja miten niiden avulla voit ymmärtää asiakkaiden mielipiteitä ja kerätä käyttökelpoista käyttäjäpalautetta?

Pitkiin kyselyihin verrattuna mikrokyselyt auttavat ymmärtämään käyttäjien tarpeita kontekstisidonnaisemmin.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää niistä, ja käsittelemme tyyppejä, esimerkkejä ja parhaita käytäntöjä.

TL;DR

  • Mikrokysely (tunnetaan myös nimellä ponnahdusikkunakysely) on lyhyt 1-3 kysymyksestä koostuva lomake, joka näytetään usein sovelluksen sisällä ja jonka avulla voit kerätä käyttäjäpalautetta, jota tarvitset kestävää kasvua koskevien tuotepäätösten tekemiseen.
  • Mikrokyselyjen etuna on se, että niihin saadaan parempi vastausprosentti, vastaukset ovat laadukkaampia ja tiedot saadaan nopeammin.
  • Mikrokyselyille on monia eri käyttötarkoituksia, kuten NPS, CES, CSAT, PMF-ominaisuuspyynnöt, kilpailijatutkimus, personointi ja palautteen antaminen peruutusvirtojen avulla.
  • Käyttäjäkyselyitä laatiessasi sinun on varmistettava, että kohdistat kyselyt tiettyihin asiakassegmentteihin ja että kysymykset keskittyvät siihen, mitä haluat selvittää.
  • Mikrokyselyjen ulkoasun on vastattava tuotteesi ulkoasua, jotta tuotemerkin johdonmukaisuus säilyy, ja mikrokyselyjen tekstin on oltava selkeää ja helposti ymmärrettävää.
  • Userpilotin avulla voit luoda brändisi ja käyttöliittymäsuunnittelusi mukaisia mikrokyselyitä sekä analysoida keräämääsi palautetta ja toimia sen perusteella.

 

Mikä on mikrotutkimus?

Mikrokysely on nopea ja helppo tapa kerätä käyttäjäpalautetta pienessä muodossa verrattuna perinteisiin pidempiin käyttäjätutkimuksiin.

Mikrotutkimukset ovat:

  • yleensä näytetään sovelluksessa
  • keskitytään tiettyyn kysymykseen, kuten palautteeseen uusista ominaisuuksista tai asiakastyytyväisyystietojen keräämiseen NPS-kyselyllä.
  • näytetään tietyille käyttäjäsegmenteille

Mikrokyselyt vs. perinteiset kyselyt

Mikrokyselyn luonne tarkoittaa, että se on usein paljon parempi lähestymistapa kuin perinteiset pitkät kyselyt tai kysymysten lähettäminen muilla menetelmillä, kuten sähköpostilla.

Lyhyesti sanottuna perinteisiin kyselyihin verrattuna mikrokyselyjen avulla voit:

  1. Kerää enemmän tietoa – koska sovelluksen sisäisten kyselyiden vastausprosentti on suuri;
  2. Kerää erittäin tarkkaa palautetta ja kontekstisidonnaista tietoa – esim. tuotteen todellisen käytön perusteella.
  3. Saat suuria tietomääriä todella nopeasti ja mahdollistat jatkuvan palautetietosilmukan.

Tarkastelemme joitakin niistä tarkemmin jäljempänä.

1. Mikrokyselyjen avulla voit kerätä enemmän tietoa

Aiemmin ainoa tapa kerätä tietoja ja palautetta asiakkailta oli kysyä suoraan tai lähettää perinteisiä kyselyitä sähköpostitse.

Sähköpostikyselyn ongelmana on tietysti se, että se ei skaalaudu.

Toinen ongelma on se, että kaikki eivät avaa sähköpostia, ja niistäkään, jotka avaavat, kaikki eivät klikkaa linkkiä kyselyyn.

Siksi mikrokyselyt ovat niin tehokkaita. Ne näkyvät sovelluksen sisällä, mikä tarkoittaa, että saat paljon enemmän kyselyitä ja vastauksia.

 

ponnistus pisteet kysely userpilot

Rakenna sovelluksen sisäisiä kyselyitä Userpilotilla

2. Mikrokyselyt ovat kontekstisidonnaisia ja tarkkoja

Sovelluksen sisäisten mikrokyselyjen avulla voit kohdistaa kyselyt käyttäjille tuotteen todellisen käytön perusteella ja kerätä merkityksellistä tietoa koko asiakaspolusta.

Tuo on erittäin kohdennettua.

Jos haluat saada palautetta asiakkailta, jotka ovat käyttäneet tiettyä ominaisuutta, voit tehdä sen asettamalla tuotteeseen laukaisimia ja näyttämällä mikrokyselyn, kun laukaisin laukeaa.

segmentin luominen Userpilotin avulla

 

3. Mikrokyselyt mahdollistavat jatkuvan palautekierteen

Vahvempi palautesilmukka auttaa tuotepohjaisessa kasvumarkkinoinnissa ja A/B-testaukset auttavat ymmärtämään käyttäjiäsi, mutta sinun voi olla vaikea kehittää ja lanseerata uusia ominaisuuksia, jotka käyttäjät hyväksyvät.

Mikrokyselyt auttavat sinua luomaan jatkuvaa tuotekohtaista käyttäjäpalautetta, jonka avulla voit kuroa umpeen kuilun sen välillä, mitä tuotteesi tarjoaa ja mitä käyttäjät odottavat.

Aina käytössä olevat kyselywidgetit ovat paras tapa saavuttaa tämä, sillä ne ovat passiivisen palautteen muoto, johon käyttäjä pääsee käsiksi sovelluksen sisällä napsauttamalla sitä ja antamalla erityistä palautetta.

kalenterikysely

Mikrotutkimustyypit ja esimerkkejä

Mikrokyselyt ovat niin mukautuvia, että niillä voi kerätä palautetta lähes mistä tahansa aiheesta.

Seuraavassa on joitakin mikrokyselytyyppejä, joita voit käyttää sovelluksessasi – ja mitä voit saavuttaa niillä.

  1. Passiiviset asiakaspalautteen mikrokyselyt – palautteen kerääminen tietystä sivusta, tuotteesta tai ominaisuudesta.
  2. Asiakastyytyväisyysmikrotutkimukset (NPS, asiakastyytyväisyyspisteet, asiakastyytyväisyyspisteet, asiakastyytyväisyyspisteet, tuote-markkinasovituskysely) – käyttäjien tunnetasojen keräämiseen ja tuotteen jatkuvan parantamisen jatkamiseen vaihtuvuuden vähentämiseksi.
  3. Ominaisuuskyselyt – auttavat sinua tekemään tietoon perustuvia tuotepäätöksiä.
  4. Tiedonkeruun mikrokyselytauttavat sinua esimerkiksi kirjoittamaan arvokkaan tapaustutkimuksen tai järjestämään webinaarin, jota käyttäjät pitäisivät todella arvokkaana.
  5. Kilpailija-analyysin mikrokyselyt – selvittääksesi, miksi käyttäjä on valinnut sinut suuremman toimijan sijaan.
  6. Tervetuloa näytön mikrokyselyt (eli käyttötapauksen/ persoonan mikrokyselyt) – arvokkaiden demografisten tietojen, käyttötapauksen ja tavoitteiden keräämiseen.
  7. Poistumiskyselyt (eli poistumiskyselyt) näin saat selville, miksi käyttäjät lähtevät (ja voit tehdä johtopäätöksiä, jotka auttavat sinua vähentämään poistumista) ja jopa tuomaan heidät takaisin!

Katsotaanpa nyt, miltä kukin näistä microsurveys saas-vidgeteistä näyttää.

1. Passiiviset asiakaspalautteen mikrokyselyt

Passiivinen palaute on käyttäjien käynnistämää palautetta. Sillä tarkoitetaan näkemyksiä, joita asiakas antaa ilman yrityksen kehotusta kyselyn tai muiden kanavien kautta.

Passiivisen asiakaspalautteen keräämiseen käytetään useimmiten sovelluksen tietyille sivuille upotettuja, aina käytössä olevia palautevideoita.

Se on hyödyllinen tapa nähdä, miten voit parantaa asiakaskokemusta ja lisätä lisäarvoa tuotteellesi.

Tässä on hieno esimerkki Mirosta:

Voit napsauttaa näytön alareunassa olevaa painiketta. Näin avaat tämän mikrokyselyn:

miro passiivinen tutkimus

Se on yksinkertainen tapa, jolla Miro voi kerätä palautetta tuotteen tietystä sivusta.

Tässä on toinen esimerkki, joka keskittyy tällä kertaa tietyn ominaisuuden käyttäjäkokemukseen.

mirocsat-kysely

 

2. Asiakastyytyväisyyden mikrotutkimukset (NPS, CSAT, CES, PMF).

Asiakastyytyväisyystutkimuksissa on yleensä yksi pääkysymys, jossa käyttäjiä pyydetään arvioimaan tiettyä kokemusta tai olemaan samaa tai eri mieltä jostakin väitteestä.

NPS-tutkimukset (Net promoter score)

Yksi mikrokyselyjen yleisimmistä käyttötarkoituksista on NPS-pisteiden (Net Promoter Score) mittaaminen.

Net Promoter Score -kyselyt on suunniteltu keräämään asiakasuskollisuustietoja – miten käyttäjät suhtautuvat tuotteeseesi.

userpilot nps survey builder

CES (Customer Effort Score)

CES-tutkimukset mittaavat koettua vaivaa tehtävän suorittamisessa.

Esimerkiksi se, kuinka helppoa käyttäjän oli käyttää jotakin ominaisuutta tai saavuttaa jokin asia tuotteessasi, auttaa sinua löytämään asiakaskokemuksen kitkakohdat.

userpilotilla toteutettu asiakasponnistusten arviointikysely

 

Asiakastyytyväisyyskyselyt (CSAT)

CSAT (asiakastyytyväisyyspisteet) on tarkemmin kohdennettu tutkimus, jossa pyydetään keräämään erityistä palautetta asiakaskokemuksesta vuorovaikutuksessa tuoteominaisuuksien tai tukitiimin kanssa.

Userpilotilla rakennettu CSAT-kysely

Tuotemarkkinoiden sopivuutta koskeva tutkimus (PMF)

PMF (Product-Market Fit), kyselytutkimus, jossa kysytään “Kuinka pettynyt olisit, jos et voisi enää käyttää tätä tuotetta?”, mahdollistaa tuotteen mukauttamisen markkinoiden tarpeisiin. ymmärtämällä, onko nykyisessä tarjonnassasi havaittavaa arvoa.

PMF-kyselyjä käytetään pienimpien elinkelpoisten tuotteiden rakentamiseen ja räätälöintiin, mutta ne voivat olla hyödyllisiä myös tuote-markkinasoveltuvuuden testaamisessa useiden tuoteparannusten jälkeen, jotta nähdään, ollaanko menossa oikeaan suuntaan,

pmf-kysely

 

Lähde: Userpilot- Hanki demo nyt ja rakenna omasi!

3. Ominaisuustutkimuksen tiedot

Mikrokyselyt voivat tarjota sinulle tietoa, jota tarvitset tehdessäsi tietoon perustuvia tuotekehityspäätöksiä ja vauhdittaaksesi tuotteesi kasvua.

Voit luoda kyselytutkimuksen, jossa kysytään käyttäjiltä, mitä he kaipaavat tuotteesta ja mitä he yrittävät saavuttaa. Niitä tulisi käyttää vain tiedotustarkoituksiin. Ne auttavat sinua ymmärtämään käyttäjän tarvetta, mutta jokaisen pyynnön ei pitäisi mennä vain tuotteen etenemissuunnitelmaan.

Yleisimmin käytetyt ominaisuuskyselyt ovat sellaisia, joilla keräät palautetta vain muutamalla kysymyksellä uuden ominaisuuden käyttöönoton jälkeen tai kun uusi käyttäjä on käyttänyt sitä ensimmäistä kertaa.

toimintakysely

4. Tiedonkeruun mikrokyselyt

Joskus tarvitset käyttäjiltäsi tietoa, jota et saa selville pelkästään tarkkailemalla heidän käyttäytymistään sovelluksen sisällä.

Kuten – millaisia täydentäviä tuotteita he käyttävät (jotta voitte esimerkiksi työskennellä integraatioiden tai yhteisyritysten parissa) tai millaista tietoa he haluaisivat kuulla seuraavassa webinaarissasi.

Tällaista palautetta olisi vaikea kerätä perinteisillä kyselytutkimuksilla, koska niistä puuttuu konteksti.

Mikrokyselyt sen sijaan ovat nopeita ja kontekstisidonnaisia. Tämä voi auttaa meitä ymmärtämään, missä käyttäjillä on vaikeuksia tai missä he tarvitsevat apua, ja se voi johtaa kohdennetumman koulutussisällön, kuten sovelluksen sisäisten oppaiden tai webinaarien, luomiseen.

userpilotilla rakennettu kokemustutkimus

 

5. Kilpailija-analyysin mikrotutkimukset

Kilpailijatutkimus voi usein olla hankalaa, ja se perustuu yleensä siihen, että tarkastelet, mitä kilpailijasi tuotteet tekevät ja miten he asemoivat itsensä.

Mutta sen ei tarvitse olla niin.

Voit käyttää mikrokyselyä kysyä käyttäjiltä, miksi he valitsevat työkalusi kilpailijan sijaan, kun he ovat muuttuneet maksaviksi asiakkaiksi. Niiden käynnistäminen oikeaan aikaan asiakkaan matkan aikana on avainasemassa.

kilpailijatutkimus

6. Tervetulonäytön mikrokyselyt – käyttötapaus- ja henkilötietoa käyttäjistä.

Yleisin virhe, jonka havaitsimme SaaS-yritysten tekevän yli 1000 SaaS-yritykseen kohdistuneessaState of SaaS Onboarding -tutkimuksessamme, on tervetuliaisnäytön puuttuminen.

Tervetulonäkymäkyselyt sopivat erinomaisesti tuotteesi sisäänajovirran parantamiseen, sillä niiden avulla voit tarjota käyttäjillesi entistä yksilöllisemmän kokemuksen.

Kysy vain pari kysymystä heidän työtehtävistään, tavoitteistaan ja siitä, mitä he haluavat saavuttaa tuotteellasi.

Käyttäjät voivat valita jonkin vaihtoehdon, ja heille näytetään heidän vastaustensa perusteella sopivimmat sisäänajovirrat ja tuotekierrokset. Tämä edistää asiakkaiden menestystä ja parantaa asiakaspysyvyyttä, kun käyttäjä pääsee kokemaan tuotteesi arvon nopeammin.

tervetulokysely

7. Poistuvien asiakkaiden palautteen mikrokyselyt asiakkaiden kotiuttamisen aikana.

Viimeinen – mutta luultavasti kaikkein tärkein – mikrokyselyjen käyttötapaus on kerätä tietoa siitä, miksi asiakkaat ovat vaihtaneet asiakkaita.

Tämä on asia, jonka kaikki SaaS-yritykset ja tuotepäälliköt haluavat tietää. Tuotetiimisi voi käyttää näistä kyselyistä saatuja tietoja tuotekehityksen ohjaamiseen ja mahdollisen kitkan poistamiseen tuotteesta.

Yksinkertaisin tapa selvittää tämä on käynnistää mikrokyselymodaali, kun käyttäjä painaa peruutuspainiketta.

Laadi luettelo ennalta määritellyistä syistä, joiden vuoksi he haluavat peruuttaa – tämän pitäisi perustua jo käytössäsi oleviin tietoihin tai valistuneisiin oletuksiin, joita haluat testata.

Tässä on esimerkki peruutusvirrasta Userpilotista.

esimerkki userpilotin kyselytutkimuksesta

Poistumiskyselyjen etuna on se, että voit välittömästi seurata käyttäjän valintaa viimeisessä yrityksessä muuttaa hänen mieltään: joskus voi olla, että hän ei yksinkertaisesti tajunnut, että tuotteellasi on jo olemassa ratkaisu ongelmaan.

Jos he esimerkiksi valitsevat pääasialliseksi syyksi “liian kallis” tai “projektini on päättynyt”, voit harkita vaihtoehtoa peruuttamiselle, kuten tilin keskeyttämistä tai alennusta.

vaihtoehto poistumisvirran aikana tarjotulle vaihtuvuudelle

Parhaat käytännöt käyttäjäpalautekyselyn parantamiseksi?

Nyt kun olet alkanut miettiä palautteen keräämistä, saatat miettiä, miten saat mikrokyselyistäsi mahdollisimman tehokkaita.

Seuraavassa on kolme asiaa, joilla voit parantaa mikrokyselyjäsi:

Konteksti: pidä kyselyt keskitettyinä

Pidä kyselyt täysin keskittyneinä yhteen tuotteen osa-alueeseen.

Tämä tarkoittaa, että sinun on ajateltava paria eri asiaa.

Ensinnäkin, mitä tietoja yrität kerätä?

Jos kyse on ominaisuuspyynnöistä, keskity niihin. Jos se on Net Promoter(NPS-pisteet), keskity siihen.

Älä koskaan yhdistä kahta eri aluetta yhteen mikrokyselyyn, sillä se johtaa vain huonoihin tietoihin.

Toiseksi mieti, kenen haluat kerätä tietoja. Vastaus ei saisi koskaan olla “kaikki”. Haluat rajata sen hyvin tiettyyn käyttäjäsegmenttiin.

Ei esimerkiksi ole järkevää lähettää palautekyselyä käyttäjälle, joka ei ole koskaan käyttänyt tuotteeseen lisäämiäsi uusia ominaisuuksia.

Tämä keskittyminen saa mikrokyselysi toimimaan. Se lisää lähetysprosenttiasi ja tarkoittaa, että saat mahdollisimman tarkkaa palautetta.

Muotoilu: brändi ja käyttäjäkokemus ovat tärkeitä

Mikrokyselyjen muotoilu on erittäin tärkeää, jotta brändisi pysyy yhtenäisenä. Samalla tavalla kuin haluat, että sähköpostisi vastaavat brändiäsi, myös käyttäjätutkimusten on oltava johdonmukaisia.

Kun käytät Userpilotin kaltaisia työkaluja, voit asettaa teemoja ja mukauttaa niitä vastaamaan brändiäsi. Näin jokainen käynnistämäsi kysely tarjoaa johdonmukaisen brändikokemuksen.

teemojen määrittäminen userpilotissa

Kannattaa myös huomauttaa, että usein haluat, että kyselyt erottuvat visuaalisesti jollain tavalla.

Ehkä muuttamalla taustaväriä tai lisäämällä kontrastikas reunus. Näin käyttäjä sitoutuu todennäköisemmin kyselyihisi.

Mikrokopiointi: käytä kyselyissäsi yksinkertaista kieltä.

Mikrokyselyjen suunnittelun lisäksi kannattaa käyttää aikaa myös käyttämiisi mikrokuviin.

Huono kopiointi voi tehdä kyselyistäsi käsittämättömiä. Tämä voi heikentää kerättyjen tietojen laatua ja jopa vähentää kyselyyn saatujen vastausten määrää.

Mieti tämän kysymyksen sanamuotoa:

“Mitä ajattelit, kun käytit tätä ominaisuutta?”

Se saattaa vaikuttaa hyvältä, mutta voit parantaa sitä, jotta se olisi selkeämpi ja helpommin ymmärrettävissä.

Esimerkiksi “tämä ominaisuus” ei riitä, koska he saattavat alkaa epäillä, mistä ominaisuudesta puhut.

Tässä on parempi versio samasta kysymyksestä:

“Kuinka helppoa oli käyttää massalatausominaisuuttamme?”

Huomaa, että kysymys on täsmällisempi (puhutaan helppokäyttöisyydestä) ja selittää myös tarkalleen, mitä ominaisuutta palautteen mikrokyselyssä kysytään.

Muutamat muutokset mikrokyselysi mikrotekstiin voivat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten paljon tietoa asiakkaista kerätään.

Kohdeyleisö: tee käyttäjäsegmentointi yksityiskohtaisemmaksi.

Kohdista asiakaskyselyt käyttäjien käyttäytymisen ja muiden käyttäjäpersoonien ominaisuuksien perusteella ja tee kyselyistä relevantteja sen mukaan, missä vaiheessa kunkin asiakkaan matka on.

  • käyttäjätyyppi –uusilla käyttäjillä, tehokäyttäjillä ja yrityskäyttäjillä on hyvin erilaiset toimintamallit.
  • aikaperusteinen – ennen kuin kokeilujakso päättyy, kun he ovat käyttäneet tiettyä ominaisuutta ensimmäistä kertaa tai kun he ovat käyttäneet sitä toistuvasti.

tutkimuksen loppukysely

 

Userpilotilla rakennetut kokeilun päättymiskyselyt

Tämä onnistuu helposti kohdentamalla mikrokyselyt käyttämällä rakeista segmentointia, kuten liittymispäivämäärää ja vakuutustyyppiä.

userpilot-segmentointi

Seuraa, analysoi ja paranna

Ei unohdeta seurantaa ja parantamista. Sinun ei pitäisi asettaa kyselyjäsi ja unohtaa niitä. Analysoi aina vastaukset, testaa eri kysymystyyppejä ja katso, mikä sai asiakkaat sitoutumaan enemmän.

Vastaa myös käyttäjäkyselyihin osallistuneille asiakkaille ja sulje silmukka. Tämä auttaa käyttäjiäsi tuntemaan, että välität heistä ja että heidän mielipiteillään on merkitystä. Voit muuttaa nettomielipiteiden vastustajat suosittelijoiksi personoimalla NPS-kyselyihin annettuja vastauksia pisteytyksen perusteella tai luomalla erilaisia sovelluksen sisäisiä jatkokokemuksia muiden kyselyvastausten perusteella.

userpilot nps kojelauta

 

Miten tehdä mikrokyselyitä Userpilotilla?

Userpilot on paljon enemmän kuin pelkkä palveluntarjoajien käyttöönottotyökalu. Se auttaa sinua myös mittaamaan asiakkaiden uskollisuutta sisäänrakennetulla NPS-mittaristolla ja keräämään mielekästä palautetta erilaisilla ponnahdusikkunakyselyillä, joilla saat kontekstisidonnaista palautetta.

NPS-kyselyn lisääminen tuotteeseesi on todella helppoa. Suunnittele kysely, kirjoita kysymykset, ja se on valmis näytettäväksi asiakkaillesi.

userpilot nps builder kojelauta

rakentaa NPS-kyselyitä Userpilotilla

Tämän jälkeen voit kohdistaa kyselyn tiettyyn asiakassegmenttiin, jotta voit näyttää NPS-kyselyn vain oikealle asiakkaalle.

Tämän jälkeen voit seurata kyselyvastauksia ja lisätä mukautettuja tunnisteita eri vastauksiin havaitaksesi trendejä, jotka voivat vaikuttaa hyvään tai huonoon pistemäärään.

kyselyvastausten merkitseminen userpilotilla

Voit myös käyttää kirjastoa, joka sisältää yleisimmin käytettyjen mikrokyselyjen (CSAT, CES, PMF jne.) kyselymalleja, joiden avulla voit kerätä nopeasti käyttökelpoisia tietoja pienellä vaivalla.

Voit myös käyttää erilaisia käyttäjäkyselyelementtejä, kuten tekstinsyöttö- ja valintapainikkeita, ja luoda erityisiä kyselyitä tyhjästä.

userpilot-mikrotutkimukset

Mikä on hienoa, kun käytät Userpilotia palautteen keräämiseen? Siihen on useita syitä:

  • luoda käyttäjäkyselyitä mallien avulla
  • mukauttaa ja personoida malleja brändiisi sopiviksi.
  • käyttää kehittynyttä segmentointia käynnistämään kyselyt kontekstisidonnaisesti sovelluksen sisäisten toimien perusteella tai
  • analysoida kyselyvastauksia ja merkitä ne kuvioiden paljastamiseksi.
  • automatisoida seurantaa, kuten sovelluksen sisäisiä kokemuksia

Päätelmä

Jos haluat tehdä mikrotutkimuksia ja olla kontekstisidonnainen, missä käyttäjät ovat, ja ohjata tuotekehitystä tärkeimpien päätelmien perusteella siitä, mitä käyttäjät arvostavat, mikrotutkimukset ovat oikea tapa toimia.

Oletko valmis edistämään kasvua? Hanki Userpilot-demo ja katso, miten voit käyttää mikrokyselyjä ja toimia palautteen perusteella tuotteen kasvun edistämiseksi.

previous post next post

Leave a comment