Appcues vs Pendo: Hvilken er best for SaaS-bruker onboarding?

Appcues vs Pendo? Hvilket er det beste brukerverktøyet for å drive brukeraktivering, engasjement og til syvende og sist kundesuksess?

La oss dykke rett inn!

TL;DR

  • Appcues og Pendo er begge typer onboarding-programvare, utviklet for å bidra til å øke kundeengasjementet.
  • Men det er ikke bare en Pendo vs. Appcues-debatt: det er flere Appcues og Pendo- alternativer å vurdere.
  • Når det kommer til UI-mønstre (som modaler, verktøytips og slideouts), har Appcues fire alternativer og Pendo tre – sammenlignet med Userpilots seks (*hoste* ydmykt skryt).
  • Produktomvisninger og guider i appen er også viktige verktøy for å øke engasjementet. Mens Pendos guider i hovedsak er lenket sammen verktøytips, har Appcues en rekke maler (selv om de er reservert for dyrere planer).
  • Userpilot er et kraftig verktøy uten kode med enorme tilpasningsmuligheter og kan tilby bedre valuta for pengene når det gjelder å bygge veiledning i appen.
  • Sjekklister kan utgjøre en sentral del av SaaS onboarding-flyter. Begge appene tilbyr sjekklister – men for Pendo er de kun tilgjengelige via ressurssenteret. Userpilot har en frittstående sjekklistefunksjon, selv på deres grunnleggende planer.
  • En annen viktig funksjon som hjelper med funksjonsadopsjon er et ressurssenter. I Pendo vs. Appcues-konkurransen vinner Pendo komfortabelt, siden Appcues ikke tilbyr et ressurssenter . Men Userpilot har et imponerende utstyrt ressurssenter, komplett med avanserte funksjoner som modulgruppering og veiledning i appen.
  • Når det kommer til analyser, innhenting av tilbakemeldinger fra brukere og forståelse av produktbruksdata, tilbyr både Pendo og Appcues relativt lite – inntil du oppgraderer til dyrere planer. Det er en sterk sammenligning med Userpilot.
  • I stedet for å velge mellom Appcues eller Pendo, få en Userpilot-demo for bedre verdi.

Er Appcues og Pendo det samme?

Appcues og Pendo er forskjellige applikasjoner, med flere områder med overlapping.

Hoveddifferensiatoren? Pris.

Mens Pendo gjør et begrenset utvalg av funksjoner tilgjengelig gratis og Appcues tilbyr en gratis prøveversjon, hvis du vil begynne å bruke seriøs funksjonalitet, begynner kostnadene raskt å øke for begge.

Appcues vs Pendo: Finnes det et bedre alternativ?

Begge verktøyene vil hjelpe deg med å få jobben gjort. Men, avhengig av din brukssituasjon, er det andre alternativer å vurdere.

For mellomstore SaaS-selskaper drevet av produktteam, er Userpilot et mye mer kostnadseffektivt alternativ (starter på bare $249 i måneden ).

Den har et mer omfattende utvalg av brukergrensesnittmønstre enn enten Appcues eller Pendo og ingen funksjonalitetsbegrensning på startplanen “Traction”.

Brukere foretrekker marginalt administrasjonsaspektene til Appcues og føler at begge produktene er like enkle å sette opp. Userpilot anses imidlertid som mye mer anvendelig og dekker forretningsbehov mer effektivt.

Visual av Userpilot kontra Appcues fordeler.
Userpilot står godt opp mot Appcues.

Userpilot er ekstremt gunstig mot Pendo på tvers av en rekke dimensjoner: fra å møte forretningsbehov til oppsett, til støtte og retning for veikartet.

Visual av Userpilot kontra Pendo fordeler.
Userpilot rangerer gunstig blant brukere på tvers av forretningsbehov, brukervennlighet og enkelt oppsett.

Verdi for pengene: Appcues vs Pendo nøkkelforskjeller

I denne delen av artikkelen kommer vi virkelig til å grave inn i detaljene i hvert område av produktfunksjonalitet. På den måten vil vi kunne finne ut hvilket verktøy som er det beste alternativet avhengig av din brukssituasjon.

Appcues vs Pendo-bruker onboarding UI-mønstre

Begge verktøyene har en rekke UI-mønstre å velge mellom.

Apper bruker slideouts, modals, verktøytips og hotspots.

Skjermbilde av Appcues UI-mønstre.
Velg det beste brukergrensesnittet for jobben.

Til sammenligning gir Pendo tre primære UI-mønstre: lysboks (som egentlig er en form for modal), bannere og verktøytips.

Skjermbilde av Pendos brukergrensesnittalternativer.
Pendos tre UI-alternativer gir en rekke alternativer.

Hvor mye koster denne?

Alle disse alternativene er tilgjengelige i Pendos gratis- og Appcues-startplan.

Bedre alternativ for onboarding-programvare

Sammenlignet med alternativene 3 og 4 som er tilgjengelige med Pendo og Appcues, har Userpilot 6 forskjellige UI-mønstre: en modal, slideout, verktøytips , hotspot, native verktøytips og bannere.

Du har to hovedmåter å bringe disse til live:

  • Med flyter, hvor ulike mønstre og handlinger er lenket sammen for å lage interaktive guider)
  • Med spotlights, for å skape mer statiske opplevelser som hotspots eller bannere
Skjermbilde av Userpilot UI-alternativer
Lag effektive produktopplevelser med Userpilot .

Appcues vs Pendo produktomvisninger og guider

Produktomvisninger er en grunnleggende del av enhver effektiv produktopplevelse ombord. De består vanligvis av å arrangere forskjellige onboarding-elementer sammen for å hjelpe en ny bruker med å fullføre en oppgave.

Pendo og Appcues tilbyr begge en versjon av denne muligheten (selv om de kaller dem ‘Guides’ og ‘Flows’).

Pendo-produktomvisninger er i hovedsak en sekvens av verktøytips. De får jobben gjort, men de er ikke spesielt brukervennlige.

Skjermbilde av Pendo produktomvisning
Å sekvensere verktøytips sammen er en “grov og klar” måte å bygge produktomvisninger på.

Appcues har en rekke forhåndsbygde maler, noe som betyr at det tar nesten ingen tid å lage en egen omvisning. Det er imidlertid et par ulemper.

Den grunnleggende planen inkluderer ingen tilpasningsalternativer overhodet. Hvis du bestemmer deg for å oppgradere til Appcues Growth-planen , vil du bare kunne tilpasse elementer som verktøytips eller modaler ved å redigere CSS direkte.

Det betyr mer koding – og mer involvering av utviklere – enn du kanskje forventer.

Skjermbilde av Appcues produktomvisning.
Tilpasning er bare et alternativ i avanserte Appcues-planer.

Hvor mye koster denne?

Du kan bygge 3 guider på Pendos gratisplan. Du kan bare bruke grunnleggende maler med Appcues med mindre du oppgraderer til vekstplanen deres (som starter på $879).

Bedre onboarding-programvarealternativ

Spesielt sammenlignet med Appcues og Pendos begrensede muligheter for tilpasning, er Userpilot et virkelig kodefritt verktøy.

Selv på den laveste Traction-planen kan du tilpasse hvert brukergrensesnittelement direkte i den enkle editoren, slik at ikke-tekniske team (som markedsføring eller kundesuksess ) kan bruke verktøyet.

En annen forskjell er fleksibilitet.

Appcues-maler fører alle brukerne ned i en fast sekvens av onboarding -hendelser på en veldig lineær måte. Til sammenligning anerkjenner Userpilot at ingen brukere vil samhandle med produktet ditt på samme måte. Den lar deg lage skreddersydde, fullstendig interaktive turer utløst av brukernes handlinger.

Appcues vs Pendo sjekklister

Sjekklister er enormt kraftige onboarding-funksjoner å se etter i enhver bruker onboarding-programvare. Både Pendo og Appcues tilbyr dem til sine brukere, men det er noen viktige forskjeller.

Appcues gir kundene muligheten til å bruke interaktive, tilpassbare sjekklister som er målrettet mot bestemte brukersegmenter. Pendo-sjekklister er kun tilgjengelige via ressurssenteret, noe som betyr at kunder må klikke gjennom hjelpeknappen for å få tilgang til dem og tilby mindre tilpasning.

Skjermbilde av Pendo Resource Center.
Å få tilgang til sjekklister via ressurssenteret er ikke det raskeste alternativet.

Hvor mye koster denne?

Appcues-sjekklister er bare tilgjengelige i vekstplanen på $879/md (som faktureres årlig ). Det er faktisk et billigere alternativ enn Pendo, hvor de kun er tilgjengelige på Pro-planen (som ifølge noen online anmeldelser kan koste opptil $5 000 per år).

Bedre onboarding-programvarealternativ

Userpilot har multisjekklistefunksjonalitet. Det betyr at du enkelt kan lage forskjellige sjekklister som hjelper brukerne fra en milepæl til den neste på reisen .

Du kan også bygge inn oppgaver, med flere triggeralternativer å vurdere: kjøre et skript, peke brukere til en URL eller starte en flyt. Du kan til og med ganske enkelt merke oppgaver som fullførte fra starten for å oppmuntre brukerne dine til å fortsette.

Mest imponerende av alt? Prisen. Alt dette er tilgjengelig på startplanen (som koster $249/md ).

Skjermbilde av Userpilot-sjekklister.
En rekke alternativer er tilgjengelige – selv på grunnleggende planer – i Userpilot .

Appcues vs Pendo ressurssenter

Pendo vinner denne runden, av en enkel grunn: Appcues støtter ikke bygging av ressurssentre i appen.

Pendos ressurssenter regnes som en guide i appen og tilbyr de viktigste funksjonene du kan forvente: tilgang til en rekke hjelp og støtte.

Pendo tillater imidlertid ikke gruppering av moduler. Det betyr at kunder kanskje må bla gjennom en ekstremt lang liste for å finne svaret de leter etter.

Skjermbilde av Pendo Resource Center.
Pendos ressurssenter er ganske grunnleggende.

Hvor mye koster denne?

Pendos priser er ikke spesielt klare her: det er ikke åpenbart om denne funksjonaliteten er tilgjengelig på Team-planen, eller om du må oppgradere til Pro- eller Enterprise-utgaver.

Uansett er det en betydelig investering gitt det noe enkle brukergrensesnittet og begrenset utvalg av tilpasningsalternativer.

Bedre onboarding-programvarealternativ

I tillegg til å tilby betydelig forbedret funksjonalitet sammenlignet med Pendo, er Userpilots imponerende ressurssenterfunksjon tilgjengelig i alle deres planer.

Et eksempel er modulgruppering, som lar deg gruppere lignende områder tematisk (uten koding). Det gjør det enklere for kundene dine å få tilgang til støtten de leter etter.

Skjermbilde av Userpilot Resource Center.
Userpilot har en kraftig ressurssenterfunksjon.

Userpilot lar deg også tilby støtte i appen direkte til brukerne dine. Å ikke bli omdirigert til tredjepartsapper er et stort løft for den generelle produktopplevelsen for brukerne dine.

Appcues vs Pendo analytics

Produktanalyse er et viktig datasett for enhver erfaren produktsjef, spesielt rundt brukeronboarding.

Appcuer har en noe begrenset kapasitet, og tilbyr overvåking og sporing for opptil 10 funksjoner på deres ‘Essentials’-lag.

Pendo tar kronen på dette området, med sitt imponerende rykte for dybdeanalysefunksjoner . Du kan bruke identifisere atferdsmønstre, spore oppbevaringsgrad over tid eller oppdage avfallspunkter i brukerreisen.

Men når det gjelder å samle tilbakemeldinger fra brukere – kommer Pendo til kort. I stedet for NPS har Pendo et proprietært mål – Product Engagement Score (PES) – som er en sammenslåing av adopsjon , klebrighet og vekst .

Hvor mye koster denne?

I Pendo, med mindre du går for et av medlemskapene på høyere nivå, vil du gå glipp av tilpassbare rapporter, PES-score, meningsmålinger og NPS-analyser, noe som gir deg svært grunnleggende analyser.

Skjermbilde av Pendo-priser.
Pendos gratisplan tilbyr begrensede muligheter.

Det er en lignende historie for Appcues.

Appcues skjermbilde.
Vekst- og Enterprise-planer tilbyr brukerne mye mer.

Bedre onboarding-programvarealternativ

I tillegg til et forbedret utvalg av produktanalysefunksjoner, lar Userpilot deg også grave i kvalitative data rundt brukersentiment.

Du kan også utføre eksperimenter ved å bruke A/B-testing – en betydelig fordel sammenlignet med Pendo.

a/b-testing brukerpilot dashbord
A/B-testing av flyter i appen i Userpilot

Appcues vs Pendo prissammenligning

Appcues og Pendo har begge forskjellige styrkeområder.

Men de har også noe til felles: for å virkelig begynne å låse opp verdi for appen din, enten det er rundt analyser eller støtte, er startplanene rett og slett ikke egnet til formålet.

Skjermbilde av Pendo-prisalternativer
Pendo har en rekke planer tilgjengelig.

For å unngå kritiske begrensninger i ombordstigningsopplevelsen din, må du oppgradere til de dyrere planene.

Skjermbilde av Appcues-prisalternativer.
For de fleste mellomstore og store SaaS-produkter vil ikke “Essentials”-planen kutte det.

Derimot tilbyr Userpilot et stort utvalg funksjoner selv på gratis- og inngangsnivå. Den har et uovertruffent nivå av tilpasning og fleksibilitet, støttet av imponerende analysefunksjoner. Den passer både for store og små bedrifter.

Konklusjon

For at SaaS-bedrifter skal overleve og trives, må de få brukeren ombord på riktig måte. Derfor er det svært viktig å velge riktig verktøy for jobben.

Det er en rekke hensyn å huske på, fra prissetting til funksjonalitet, til sikkerhet, til enkel implementering. Med tanke på hvordan Appcues og Pendo står opp mot Userpilot, er valget relativt enkelt.

Vil du bygge produktopplevelser uten kode? Bestill en demosamtale med teamet vårt og kom i gang!

next post

Leave a comment