Аппцуес вс Пендо: Шта је боље за уградњу СааС корисника?

Аппцуес вс Пендо? Који је бољи алат за укључивање корисника за подстицање активације корисника, ангажовања и на крају успеха корисника?

Уронимо одмах!

ТЛ;ДР

  • Аппцуес и Пендо су обе врсте софтвера за укључивање, дизајниране да помогну у повећању ангажовања клијената.
  • Али то није само дебата Пендо против Аппцуес-а: постоји неколико Аппцуес и Пендо алтернатива које треба размотрити.
  • Када су у питању обрасци корисничког интерфејса (као што су модали, описи алата и клизања), Аппцуес има четири опције, а Пендо три – у поређењу са шест од Усерпилот-ових (*кашљање* скромно хвалисање).
  • Обиласци производа и водичи у апликацији такође су важни алати за повећање ангажовања. Док су Пендо водичи у суштини повезани заједно са описима алата, Аппцуес има низ шаблона (иако су они резервисани за скупље планове).
  • Усерпилот је моћан алат без кодирања са огромним могућностима прилагођавања и може понудити бољу вредност за новац када је у питању прављење упутства у апликацији.
  • Контролне листе могу чинити кључни део токова укључивања у СааС. Обе апликације нуде контролне листе – али за Пендо, оне су доступне само преко Ресурсног центра. Усерпилот има самосталну функцију контролне листе, чак и на њиховим основним плановима.
  • Још једна важна карактеристика која помаже у усвајању функција је Ресурсни центар. У такмичењу Пендо против Аппцуес-а, Пендо побеђује удобно, пошто Аппцуес не нуди Центар за ресурсе . Али Усерпилот се може похвалити импресивно опремљеним центром ресурса, заједно са напредним функцијама као што су груписање модула и навођење у апликацији.
  • Када је реч о аналитици, прикупљању повратних информација корисника и разумевању података о коришћењу производа, и Пендо и Аппцуес нуде релативно мало – све док не надоградите на скупље планове. То је оштро поређење са Усерпилотом.
  • Уместо да одлучујете између Аппцуес-а или Пендо-а, набавите Усерпилот демо за бољу вредност.

Да ли су Аппцуес и Пендо исти?

Аппцуес и Пендо су различите апликације, са неколико области које се преклапају.

Главни диференцијатор? Цена.

Док Пендо чини ограничен спектар функција доступних бесплатно, а Аппцуес нуди бесплатну пробну верзију, ако желите да почнете да користите озбиљну функционалност, трошкови брзо почињу да расту за оба.

Аппцуес вс Пендо: Постоји ли боља алтернатива?

Оба алата ће вам помоћи да завршите посао. Али, у зависности од вашег случаја употребе, постоје и друге опције које треба размотрити.

За СааС компаније средњег тржишта које воде тимови производа, Усерпилот је много исплативија алтернатива (почевши од само 249 УСД месечно ).

Може се похвалити ширим опсегом УИ шаблона од било Аппцуес-а или Пендо -а и нема ограничења функционалности на стартер ‘Трацтион’ плану.

Корисници маргинално преферирају административне аспекте Аппцуес-а и осећају да су оба производа подједнако лака за подешавање. Међутим, Усерпилот се сматра много употребљивијим и ефикасније задовољава пословне потребе.

Визуелне предности Усерпилот у односу на Аппцуес.
Усерпилот се добро слаже са Аппцуес-ом.

Усерпилот се изузетно добро слаже са Пендо-ом у низу димензија: од испуњавања пословних потреба за постављање, до подршке и усмеравања мапе пута.

Визуелни приказ предности Усерпилот у односу на Пендо.
Усерпилот се добро котира код корисника у погледу пословних потреба, употребљивости и лакоће подешавања.

Вредност за новац: Аппцуес вс Пендо кључне разлике

У овом одељку чланка, заиста ћемо проучити детаље сваке области функционалности производа. На тај начин ћемо моћи да схватимо који алат је најбоља опција у зависности од вашег случаја употребе.

Аппцуес вс Пендо обрасци корисничког интерфејса за онбоардинг корисника

Оба алата имају низ узорака корисничког интерфејса које можете изабрати.

Аппцуес користе клизне излазе, модале, описе алата и жаришне тачке.

Снимак екрана Аппцуес УИ образаца.
Изаберите најбољи УИ образац за посао.

Пендо , за поређење, пружа три примарна УИ обрасца: оквир за преглед (који су у суштини облик модалног), банери и описи алата.

Снимак екрана Пендо опција корисничког интерфејса.
Пендо-ове три УИ опције пружају низ опција.

Колико ово коста?

Све ове опције су доступне у Пендо-овом бесплатном и Аппцуес почетном плану.

Боља алтернатива софтверу за онбоардинг

У поређењу са 3 и 4 опцијама доступним са Пендо-ом и Аппцуес-ом, Усерпилот се може похвалити са 6 различитих образаца корисничког интерфејса: модални, слидеоут, тоолтип , хотспот, изворни описи алата и банери.

Имате два главна начина да их оживите:

  • Са токовима, где су различити обрасци и радње повезани заједно да би се креирали интерактивни водичи)
  • Са рефлекторима, да бисте створили статичнија искуства као што су жаришта или банери
Снимак екрана опција корисничког интерфејса Усерпилот-а
Створите ефективна искуства производа са Усерпилот-ом .

Обиласци и водичи по производима Аппцуес вс Пендо

Обиласци производа су основни део сваког ефективног искуства са производом. Обично се састоје од сређивања различитих елемената за укључивање како би помогли новом кориснику да заврши задатак.

Пендо и Аппцуес нуде верзију ове могућности (иако их зову „Водичи“ и „Токови“).

Пендо обиласци производа су у суштини низ описа алата. Они заиста обављају посао, али нису посебно лаки за употребу.

Снимак екрана обиласка Пендо производа
Заједничко секвенционирање описа алата је „груб и спреман“ начин за прављење обилазака производа.

Аппцуес има низ унапред направљених шаблона, што значи да вам није потребно много времена да направите сопствени обилазак. Међутим, постоји неколико недостатака.

Основни план не укључује никакве опције прилагођавања. Ако одлучите да надоградите на Аппцуес план раста , моћи ћете да прилагодите елементе као што су описи алата или модали само директним уређивањем ЦСС-а.

То значи више кодирања – и више учешћа програмера – него што бисте очекивали.

Снимак екрана обиласка производа компаније Аппцуес.
Прилагођавање је само опција у напредним Аппцуес плановима.

Колико ово коста?

Можете да направите 3 водича на Пендо бесплатном плану. Можете да користите само основне шаблоне са Аппцуес- има осим ако не надоградите на њихов план раста (који почиње од 879 УСД).

Боља алтернатива софтверу за онбоардинг

Нарочито у поређењу са ограниченим опцијама за прилагођавање Аппцуес-а и Пендо-а, Усерпилот је алатка без кода.

Чак и на најнижем Трацтион плану , можете у потпуности прилагодити сваки елемент корисничког интерфејса директно у једноставном уређивачу, тако да нетехнички тимови (попут маркетинга или успеха купаца ) могу да користе алат.

Друга разлика је флексибилност.

Аппцуес шаблони воде све своје кориснике низ фиксни низ догађаја укључења на веома линеаран начин. Поређења ради, Усерпилот препознаје да два корисника неће комуницирати са вашим производом на исти начин. Омогућава вам да креирате прилагођене, потпуно интерактивне обиласке које покрећу радње корисника.

Аппцуес вс Пендо контролне листе

Контролне листе су изузетно моћне функције за интеграцију на које треба обратити пажњу у било ком софтверу за укључивање корисника. И Пендо и Аппцуес их нуде својим корисницима, али постоје неке кључне разлике.

Аппцуес нуди корисницима могућност да користе интерактивне, прилагодљиве контролне листе које су циљане на одређене сегменте корисника. Пендо контролне листе су доступне само преко центра за ресурсе, што значи да купци морају да кликну на дугме за помоћ да би им приступили и понудили мање прилагођавања.

Снимак екрана Пендо ресурсног центра.
Приступ контролним листама преко Ресурсног центра није најбржа опција.

Колико ово коста?

Аппцуес контролне листе су доступне само у плану раста од 879 УСД месечно (који се наплаћује годишње ). То је заправо јефтинија опција од Пендо-а, где су доступни само на Про плану (који према неким онлајн рецензијама може коштати до 5.000 долара годишње).

Боља алтернатива софтверу за онбоардинг

Усерпилот има функцију више контролне листе. То значи да можете лако да креирате различите контролне листе које помажу корисницима да воде од једне до друге прекретнице на њиховом путу .

Такође можете да уградите задатке, уз неколико опција покретача које треба размотрити: покретање скрипте, усмеравање корисника на УРЛ или покретање тока. Можете чак и једноставно означити задатке као завршене од самог почетка како бисте подстакли своје кориснике да наставе даље.

Најимпресивнији од свих? Цена. Све ово је доступно на почетном плану (који кошта 249 УСД месечно ).

Снимак екрана Усерпилот контролних листа.
Низ опција је доступан – чак и на основним плановима – у Усерпилоту .

Аппцуес вс Пендо ресурсни центар

Пендо побеђује у овој рунди, из једноставног разлога: Аппцуес не подржава изградњу ресурсних центара у апликацији.

Пендо-ов ресурсни центар се сматра водичем у апликацији и нуди кључне делове функционалности које бисте очекивали: приступ низу помоћи и подршке.

Међутим, Пендо не дозвољава груписање модула. То значи да ће купци можда морати да се померају кроз изузетно дугачку листу да би пронашли одговор који траже.

Снимак екрана Пендо ресурсног центра.
Пендов ресурсни центар је прилично једноставан.

Колико ово коста?

Пендо цене овде нису посебно јасне: није очигледно да ли је ова функција доступна на тимском плану или треба да надоградите на Про или Ентерприсе издање.

Без обзира на то, то је значајна инвестиција с обзиром на донекле једноставан кориснички интерфејс и ограничен опсег опција прилагођавања.

Боља алтернатива софтверу за онбоардинг

Осим што нуди значајно побољшану функционалност у поређењу са Пендо-ом, Усерпилот-ов импресивни ресурсни центар је доступан у свим њиховим плановима.

Један пример је груписање модула, које вам омогућава да тематски групишете сличне области (без кодирања). То вашим клијентима олакшава приступ подршци коју траже.

Снимак екрана Ресурсног центра Усерпилот.
Усерпилот се може похвалити моћним ресурсним центрима.

Усерпилот вам такође омогућава да понудите подршку у апликацији директно својим корисницима. Не преусмеравање на апликације трећих страна је огроман подстицај за целокупно искуство производа за ваше кориснике.

Аппцуес вс Пендо аналитика

Аналитика производа је важан скуп података за сваког паметног менаџера производа, посебно у вези са укључивањем корисника.

Апликације имају донекле ограничене могућности, нудећи праћење и праћење за до 10 функција на нивоу „Ессентиалс“.

Пендо заузима круну у овој области, са својом импресивном репутацијом за дубинске аналитичке могућности. Можете да користите идентификацију образаца понашања, да пратите стопу задржавања током времена или уочите тачке пада на путовању корисника.

Међутим, када је у питању прикупљање повратних информација корисника – Пендо не успева. Уместо НПС, Пендо има власничку меру – оцену ангажованости производа (ПЕС) – која је спој усвајања , лепљивости и раста .

Колико ово коста?

У Пендо-у, осим ако не изаберете неко од чланства вишег нивоа, пропустићете прилагодљиве извештаје, ПЕС резултате, анкете и НПС аналитику, остављајући вам врло основну аналитику.

Снимак екрана Пендо цена.
Пендов бесплатни план нуди ограничене могућности.

Слична је прича и за Аппцуес.

Аппцуес сцреенсхот.
Планови за раст и предузећа нуде корисницима много више.

Боља алтернатива софтверу за онбоардинг

Поред побољшаног спектра функција за аналитику производа, Усерпилот вам такође омогућава да проникнете у квалитативне податке о расположењу корисника.

Такође можете да спроводите експерименте користећи А/Б тестирање – значајна предност у поређењу са Пендо-ом.

а/б контролна табла за тестирање корисничког пилота
А/Б тестирање у апликацији токови у Усерпилот-у

Поређење цена Аппцуес-а и Пендо-а

Аппцуес и Пендо имају различите области снаге.

Али они такође имају нешто заједничко: да би заиста почели да откључавају вредност за своју апликацију, било да се ради о аналитици или подршци, почетни планови једноставно нису погодни за сврху.

Снимак екрана Пендо опција цена
Пендо има низ доступних планова.

Да бисте избегли критична ограничења у свом искуству укључивања, мораћете да надоградите на скупље планове.

Снимак екрана Аппцуес опција цена.
За већину средњих и великих СааС производа, план ‘Ессентиалс’ га неће смањити.

Насупрот томе, Усерпилот нуди огроман спектар функција чак и на бесплатном и основном нивоу. Има неупоредив ниво прилагођавања и флексибилности, подржан импресивним аналитичким могућностима. Погодан је и за велика и за мала предузећа.

Закључак

Да би СааС предузећа опстала и напредовала, морају да наведу кориснике на прави начин. Због тога је критично важно одабрати прави алат за посао.

Постоји низ разматрања које треба имати на уму, од цене преко функционалности, до безбедности, до лакоће имплементације. С обзиром на то како се Аппцуес и Пендо слажу у односу на Усерпилот, избор је релативно једноставан.

Желите да изградите искуства производа без кода? Закажите демо позив са нашим тимом и почните!

previous post next post