25 најбољих анкетних питања о корисничком искуству за прикупљање корисних увида корисника у СааС-у

24-User-Experience-Survey-Questions

Да ли знате која питања анкете о корисничком искуству треба поставити? Прави вам могу дати податке који откривају увиде као што су расположење корисника и слично.

Овај пост наводи различита питања која можете поставити корисницима у вашој анкети у вези са њиховим искуством са вашим софтвером. Прикупљање ових драгоцених увида ће вам помоћи да обезбедите много боље корисничко искуство са својом апликацијом.

Такође ћемо разговарати о томе како да правилно спроведете УКС анкете да бисте на најбољи начин искористили повратне информације корисника .

Почнимо!

ТЛ;ДР

  • УКС анкете вам помажу да прикупите повратне информације клијената о њиховом искуству са вашом апликацијом помоћу анкете за повратне информације у апликацији .
  • Постављање питања УКС анкете захтева да знате шта желите да постигнете са њима. То ће одредити којим сегментима корисника треба да постављате питања и који алати вам могу помоћи да креирате и покренете ове анкете.
  • Најбоље праксе приликом покретања УКС анкета укључују коришћење микроанкета за генерисање контекстуалних повратних информација, елиминисање пристрасности из анкетних питања, затварање круга повратних информација клијената и још много тога.
  • Познавање врсте података које желите да прикупите од повратних информација купаца у вези са УКС омогућава вам да поставите права питања најприкладнијем сегменту корисника производа .
  • Анкете о личности корисника постављају питања која ће вам помоћи да добијете више информација о својим клијентима.
  • Општа анкета за повратне информације о корисничком доживљају прикупља податке о аспектима корисничког искуства ваше апликације.
  • Подаци анкете о УКС истраживања садрже детаљне и корисне информације о вашој апликацији.
  • Анкете о задовољству корисника УКС мери колико су ваши корисници задовољни вашом апликацијом и њеним УКС.
  • УКС анкете корисничке службе су упити у вези са квалитетом помоћи коју ваш тим за корисничку подршку пружа.
  • Усерпилот вам помаже да покренете анкете о УКС питањима помоћу алата за прављење анкета који је једноставан за коришћење, сегментације купаца, НПС алата и других.

Шта су анкете о корисничком искуству?

Анкете о корисничком искуству су упитници који прикупљају квантитативне и квалитативне повратне информације од клијената на основу њихове интеракције са вашом апликацијом или веб-сајтом.

Како водити УКС анкете

Пре креирања анкета корисника, морате дефинисати своје циљеве. Коју врсту повратних информација желите да прикупите и шта желите да урадите са њима?

Можда бисте желели да разумете расположење корисника помоћу нето резултата промотера или да се усредсредите на прикупљање података о корисничком искуству како бисте побољшали корисничко искуство за одређени део производа.

Конкретност ће вам помоћи да разумете кориснике од којих бисте можда желели да прикупите повратне информације и питања која треба да поставите.

Конкретно, можете учинити да ваша анкета изгледа сегментима купаца који испуњавају специфичне карактеристике, што их чини идеалним људима који ће вам дати одговор.

Алати за повратне информације клијената вам помажу да креирате различите типове анкета за прикупљање одређених података.

Најбоље праксе приликом спровођења УКС анкета:

Приликом прикупљања квалитативних и квантитативних повратних информација о апликацији , ово су неке од најбољих пракси које треба имати на уму:

  • Осим прикупљања активних повратних информација, омогућите купцима да оставе своје пасивне повратне информације користећи увек укључени виџет за повратне информације. Коришћење пасивних и активних анкета у стратегији повратних информација клијената омогућава вам да прикупите конкретније увиде од купаца.
  • Прикупите контекстуалне повратне информације корисника користећи микроанкете које се појављују у апликацији за веће стопе одговора у односу на е-пошту.
  • Направите варијанте својих анкета и покрените А/Б тестове да бисте утврдили која верзија даје веће стопе завршетка.
  • Постављајте питања са објективног становишта избегавајући пристрасност анкете , јер то може довести до лажних података.
  • Затворите круг повратних информација тако што ћете одговарати корисницима и учинити да се осећају признати.
  • УКС анкете нису само за постојеће клијенте. Питајте посетиоце шта мисле о вашој апликацији или веб-сајту. Примена њихових предлога може их убедити да постану ваши клијенти који плаћају.

Шаблони анкете о корисничком искуству – типови УКС анкета

Када формулишете питања за анкету о корисничком искуству, морате знати тип података који желите да прикупите. У овом случају, испод су типови анкета које можете изабрати (свака од њих прикупља специфичне повратне информације корисника ), организоване у категорије:

Питања за анкету о личности корисника

Овај тип анкете има за циљ да вам помогне да боље разумете своје клијенте.

На основу њихових одговора, можете изградити своју корисничку личност која ће циљати својим продајним и маркетиншким кампањама. Или можете да ажурирате своју постојећу корисничку личност са информацијама које су они пружили.

Испод су питања из анкете у апликацији која можете поставити својим клијентима:

Како сте први пут сазнали за[Product] ?

Одговор ваших клијената на ово питање указује на ефикасност ваше претходне маркетиншке кампање.

Можете одредити који канали су били најефикаснији у претварању ваше циљне публике у купце, као и да прикупите релевантне податке о њиховим потребама.

миро-како-сте-први-сазнали-о-производу
Приликом подешавања налога тима, Миро пита како су корисници чули за платформу као последње питање користећи падајући мени са више опција.

Шта ћете користити[Product] за?

Познавање начина на који клијенти користе ваш производ омогућава вам да видите које функције или опције им се највише или најмање допадају. Затим можете да развијете своју апликацију за случајеве коришћења на које је већина купаца одговорила највише.

Миро користи оквир послова које треба обавити у својој анкети користећи добро дефинисане и организоване одговоре које купци могу једноставно да бирају за персонализованије укључивање.

Након одабира начина на који планирају да користе апликацију, анкета поставља више питања за профилисање корисника, у зависности од њихових одговора.

миро-за шта-ће-ће-користити-производ
Анкета Миро персона.

Линкграпх омогућава корисницима да одговоре на иста питања као и циљеви. Они такође могу да изаберу више од једног одговора, дајући својој апликацији бољу представу о комбинованим случајевима коришћења

линкграпх-шта-су-ваши-циљеви
Линкграпх персона анкета.

Марк пита кориснике о њиховом главном циљу допуштајући им да бирају између добро дефинисаних корисничких профила.

Корисници ће гравитирати опису профила са којим се најбоље идентификују и опису који описује њихову професију.

обележи-самоидентификовати

Ево других питања која бисте могли да поставите.

Које од наших конкурената сте узели у обзир пре него што сте нас изабрали?

Познавање сличних апликација које су купци разматрали пре него што су одабрали вашу помаже у вашем конкурентном истраживању.

Можете проверити њихове предности и слабости да видите шта се људима свиђа код њих. Узмите у обзир све податке које сте прикупили о својим конкурентима приликом надоградње апликације.

Шта вас је навело да одаберете нас у односу на наше конкуренте?

Сазнајте зашто су клијенти на крају изабрали вашу апликацију у односу на друге, то може бити због неке функције, ваше цене или нечег другог.

Шта год да је, развијајте своју апликацију док се фокусирате на ове разлоге и учините их бољим како бисте убедили сличне људе да се пријаве за вашу апликацију.

Како би описао[Product] једном речју или реченицом?

Дозволите корисницима да одговоре на ово питање својим речима.

Отворено питање вам омогућава да видите које осећање, осећај или изјаву ваш корисник повезује са вашим брендом. Затим можете упоредити њихове одговоре са својом изјавом о позиционирању да видите да ли су сличности или неслагања.

Општа питања о повратним информацијама о УКС-у

Постављајте општа питања за своје анкете о повратним информацијама о УКС-у ако желите да сазнате мишљења и осећања клијената о апликацији. Њихови одговори дају вам преглед ваше апликације за основно истраживање корисника и УКС аналитику .

Испод су питања која можете поставити:

Колико бисте били узнемирени да[Product/Feature] више није било у близини?

Коришћење анкете о прилагођавању тржишта производа (ПМФ) помаже вам да сазнате ниво реакције ваших купаца ако ваш производ или једна од његових карактеристика престане да постоји.

Ако је опште осећање разочарање, ваша апликација је попунила празнину на тржишту и требало би да учините све што је потребно да ваша апликација буде доступна.

пмф анкета питања анкете о корисничком искуству

Што се тиче карактеристика, размислите о заласку сунца , њихова реакција на то је млака. Затим можете да измерите како је његово уклањање утицало на њихово искуство коришћења ваше апликације.

Како се осећате[Brand] ?

Давање клијентима начина да поделе своја осећања о вашој апликацији путем питања са више опција је одличан начин да добијете аутентичне повратне информације о корисничком искуству.

Осим што омогућавате купцима да бирају из широког спектра осећања и емоција, дајте им могућност да унесу било шта друго што желе да слободно поделе.

Они могу детаљније разрадити своје одговоре или пружити више увида у друга размишљања која имају о вашој апликацији.

анкета-пример-како-се-осећате-о-бренду
Слацк анкета за повратне информације.

Коју оцену од 10 бисте дали[product] ?

Натерајте кориснике да изаберу колико су задовољни вашом апликацијом на скали од један до десет (десет је највећа).

Ово функционише слично нето резултату промотера тако што вам помаже да побољшате своју апликацију користећи прикупљене податке да бисте побољшали лојалност и задовољство купаца .

Оцените своје искуство са [Feature]

Добијање тачних и тренутних повратних информација о оцењивању у вези са корисничким искуством зависи од тога колико брзо можете да учините да се анкете појаве на екрану.

У овом случају, коришћење анкета на захтев вам омогућава да затражите њихову оцену након коришћења одређене функције у вашој апликацији.

корисничко-искуство-анкета-питања-миро
Миро анкета.

Пошаљите повратне информације на [Team/Us]

Уместо прикупљања повратних информација корисника помоћу анкета, можете користити пасивни приступ тако што ћете дозволити клијентима да поделе своје мишљење о вашој апликацији у било ком тренутку.

Слацк омогућава корисницима да то ураде тако што укуцају „/феедбацк“ у оквир за ћаскање и притисну Ентер. Они тада могу слободно да поделе своја размишљања о софтверу.

слацк-сенд-феедбацк-то-тим

Питања за истраживање УКС-а

Овај тип анкете вам омогућава да добијете детаљније увиде од постојећих корисника који су интензивно користили вашу апликацију.

Користите њихове повратне информације да бисте побољшали своју апликацију и њене функције за бољу употребљивост .

Како је лако наше[product] користити?

Желите да своју апликацију учините што једноставнијом за коришћење. Да бисте знали шта ваши клијенти мисле, покрените анкету о употребљивости тражећи од њих да одговоре на скали од „веома лако“ до „веома тешко“ користећи бројеве или емоџије.

Користите додатна питања тражећи од њих да објасне своје одговоре како бисте прикупили увиде који су ефикаснији.

Шта је једина ствар коју желите[Product] да ли то већ не може?

Ако планирате да додате функције апликације, покрените анкету и питајте их које желе да виде.

На основу њихових одговора, одредите приоритет функцијама које су добиле највише гласова у мапи пута за ваш производ. Само будите сигурни да избегавате надувавање функција и фокусирајте се на функције које ће позитивно утицати на вашу апликацију.

Такође, размислите о додавању отвореног питања на крају како би клијенти могли боље да објасне како желе да буду изграђене функције ваше апликације.

Која функционалност[Product] не би могао да живиш без?

Ово питање пита клијенте која је најбоља карактеристика ваше апликације. Познавање ове тачне функције вам омогућава да усредсредите своје ресурсе на одржавање ове функције — ако не и да је учините још бољом .

Обавезно упарите резултат са подацима о коришћењу производа и погледајте да ли постоје неслагања.

питања о корисничком искуству
Направите анкете у апликацији помоћу Усерпилот-а , без потребе за кодирањем.

Без којих карактеристика бисте могли да живите?

Ваша апликација можда има функције које клијенти не користе толико или им се не свиђају.

Идентификовање ових карактеристика из ваших анкета омогућава вам да смањите потрошњу ресурса на њих. Можда чак и размислите о укидању ових функција ако постоји огроман одговор против њих.

Шта је најтежи део коришћења наше апликације?

Осим функција, ваша апликација може имати проблеме са УКС-ом који изазивају проблеме клијентима.

Знајте шта је то и предузмите мере да спречите погоршање проблема, што би могло довести до тога да корисници одустану и оду са вашим конкурентима.

Питања о задовољству купаца УКС анкетама

Како се каже, срећни купци, срећан посао.

Изрека није тако, али поента стоји: више задовољних купаца резултира већим задржавањем и бољим корисничким искуством.

Испод су питања која одговарају колико су задовољни корисници ваше апликације:

Колико је вероватно да ћете препоручити[Product] пријатељу или породици

Ово питање прикупља ваш НПС резултат од купаца. Што већи резултат дају, већа је вероватноћа да ће препоручити апликацију својој мрежи, чиме ће доказати своју лојалност бренду.

Да бисте лакше схватили њихове одговоре, можете да пратите питање НПС-а отвореним питањем да бисте прикупили и квантитативне и квалитативне податке.

Шта вас највише фрустрира[Product/Feature/Brand] ?

Знајући шта нервира купце у погледу вашег бренда у целини, а не само вашег производа или карактеристика, помаже вам да отклоните све проблеме у корену пре него што се погоршају.

Шта највише волиш[Product] ?

Закључак, сазнање шта воле у ​​вези са вашим производом и брендом омогућава вам да их одржите једнако добрима какви су сада — ако не и да их побољшате .

Шта би вас натерало да откажете претплату

Чак и ако нема разлога да ускоро прекину везе са вашом апликацијом, и даље желите да знате шта би им требало да оду.

Ово вам омогућава да унапред планирате и подесите непредвиђене ситуације и проактивно смањите одлив.

Шта је најтежи део коришћења наше апликације?

Слично познавању најфрустрирајућих делова вашег производа, идентификовање најизазовнијег аспекта ваше апликације према купцима омогућава вам да поновите свој производ на боље.

Тим за корисничку подршку УКС испитује питања

Ваша корисничка подршка је такође део корисничког искуства. Дакле, морате знати квалитет услуге коју ваш клијент добија од вашег тима да бисте им пружили бољу услугу у будућности.

Испод су питања УКС анкете која морате поставити у вези са корисничком услугом:

Колико је леп био мој одговор?

Није увек оно што кажете; то је како ти то кажеш. Оцењивање одговора вашег тима клијентима омогућава вам да побољшате тон и глас који користе када разговарају са њима.

ницерепли-суппорт-сурвеи-цустомер-хаппинесс

[Brand] олакшало ми је да решим свој проблем

Понекад се рачуна оно што кажете . Тим за корисничку подршку са добрим вештинама решавања проблема омогућава им да помогну клијентима са било којим проблемом са вашом апликацијом, што резултира срећнијим клијентима.

ин-апп-цустомер-еффорт-сцоре-сурвеи-усер-екпериенце-сурвеи-куестион

Како бисте оценили своје укупно искуство са[Brand] услуге подршке?

Одговор и тон вашег тима треба да се споје како би пружили искуство које желите да ваши клијенти имају када имају посла са њима.

Висок резултат повратних информација клијената помоћу питања са вишеструким избором значи да ваш тим кликће на све цилиндре.

Аппле омогућава купцима да бирају између пет одговора у распону од „веома задовољан“ до „веома незадовољан“ за прикупљање повратних информација корисничке подршке

јабука-како-би-оцените-ваше-искуство
Аппле анкета о повратним информацијама.

Како бисте оценили поузданост[Brand] ?

Клијенти треба да верују да ће ваш тим за подршку изаћи на крај кад год имају проблема са вашом апликацијом.

Ако ваш тим може да пружи вашим корисницима сву помоћ која им је потребна, очекујте да ће клијенти вашем тиму дати позитивне одговоре.

Постоји ли нешто што бисте променили о томе како[Product/Feature/Support] Извођење радова?

Пошто су клијенти ти који редовно користе вашу апликацију, можда знају које ствари у њој треба да промене, а ви не.

Ако им дозволите да их поделе са вама у вашим анкетама са отвореним питањима, добијате повратне информације које ће само учинити вашу апликацију још бољом.

Алати за УКС анкете

Постоје алати који ће вам помоћи да креирате УКС анкете за прикупљање повратних информација и увида. Али међу доступним софтвером за повратне информације купаца , ево најбољег.

Усерпилот

Усерпилот је алатка за усвајање производа која вам пружа све што вам је потребно за ваше потребе за УКС анкетом.

Можете да креирате прилагођене анкете у апликацији које обухватају изглед и осећај вашег бренда. Све ово можете учинити за неколико минута без искуства кодирања.

Ако једноставно желите да прикупите више података, можете чак да уградите анкету Типеформ и покренете је у апликацији да бисте повећали стопу ангажовања.

Алат вам омогућава да прикажете своје анкете различитим сегментима купаца тако да се подаци прикупљају контекстуално. На овај начин, анкете се појављују само купцима који испуњавају ваше услове како би вам помогли да добијете прецизније повратне информације.

усерпилот-типеформ-интегратион-усер-екпериенце-сурвеи-куестионс
Направите анкете у апликацији или уградите анкете Типеформ користећи Усерпилот .

Усерпилот такође има уграђени алат за НПС анкету који вам омогућава да пратите и анализирате свој НПС резултат.

 

Такође може да означи квалитативне одговоре како би вам помогао да идентификујете трендове који воде до високих или ниских оцена.

Закључак

Корисничко искуство је велики део ваше апликације и може да одреди да ли ће људи изабрати вашу апликацију у односу на друге. А шта и како је УКС ваше апликације можете сазнати само ако питате постојеће клијенте.

Што је још важније, добијање најбољих повратних информација о УКС-у могуће је само ако постављате права питања у најбољем тренутку.

Да бисте то урадили, требало би да идентификујете која од питања УКС анкете у овом посту треба да поставите у анкетама које можете да почнете да креирате користећи Усерпилот!

Желите да изградите искуства производа без кода? Резервишите демо са нашим тимом и почните!

next post