16 најбољих примера објављивања новог производа путем е-поште + најбоље праксе

Може ли е-порука о издању новог производа утицати на стопу усвајања вашег производа ? Зашто су е-поруке о објављивању производа важне за успешну стратегију лансирања производа ?

Ако тражите одговоре на горња питања, ми ћемо вас покрити.

Овај чланак покрива зашто и како стоји иза коришћења е-порука током кампања за лансирање нових производа, заједно са курираном листом е-порука са најавама о лансирању нових производа.

Одрицање одговорности: Погледајте наш чланак о најавама производа у апликацији за више о томе како да најавите нова ажурирања производа и функције уз упутства у апликацији, не само путем е-поште.

ТЛ;ДР

  • Е-пошта о лансирању производа је суштински део маркетиншке стратегије за лансирање производа и има за циљ да обавести кориснике, било тренутне или потенцијалне, о новом издању производа или функције , као и да понуди више детаља о променама које су се десиле.
  • Е-поруке о издању производа могу помоћи да се побољшају стопе усвајања тако што ће неактивне кориснике вратити назад у производ.
  • Осим лансирања потпуно нових производа, е-поруке се могу користити за најаву нових функција , ажурирања, специјалних понуда или позивање на догађаје или бета лансирање.
  • Најбоље праксе при писању е-порука о издању производа: користите наслове који привлаче пажњу, планирајте низ е-порука, сегментирајте своју циљну публику, користите слике и снимке екрана производа и додајте релевантан позив на акцију (ЦТА)
  • Уместо да користите насумични шаблон е-поште пре лансирања, требало би да видите како брендови испоручују своје е-поруке о лансирању производа у контексту. На овај начин можете научити из њихових тактика писања и применити их на своје имејлове о лансирању производа.
  • Док е-пошта о лансирању производа доводи кориснике у апликацију, упаривање са упутствима у апликацији може повећати стопу усвајања. За то користите алатку за усвајање производа (погледајте Усерпилот )

Шта је е-порука са најавом новог производа?

Е-пошта о лансирању производа је суштински део маркетиншке стратегије за лансирање производа и има за циљ да обавести кориснике, било тренутне или потенцијалне, о новом издању производа или функције, као и да понуди више детаља о променама које су се десиле.

Е-поруке о лансирању производа обавештавају кориснике када ће производ бити доступан, које проблеме ће решити, како могу да му приступе или пронађу више информација.

Зашто су е-поруке за издавање нових производа важне?

Ако се правилно користе, е-поруке о издању производа ће вам помоћи да побољшате стопе усвајања производа.

Постоји велика шанса да користите најаве у апликацији да бисте своје кориснике ангажовали и били у току са детаљима о новим издањима и ажурирањима производа. Ово је најдиректнији начин да дођете до корисника.

Али када покушавате да ступите у контакт са корисником који је неактиван, ваше маркетиншке поруке у апликацији немају шансе да буду виђене. Овде долазе мејлови.

Да не спомињемо, коришћење е-поште може поново да ангажује одбачене кориснике када су ажурирања која сте урадили на производу оно што је корисник очекивао од производа, а недостатак тога их је натерао да одустану.

Које су врсте е-порука о новим производима?

Е-пошта о издању производа може се сматрати кровним термином за неколико типова различитих е-порука, укључујући:

  • Имејлови о издањима производа за најаву издања производа и напомене о издању.
  • Имејлови са најавама о новим функцијама за најаву доступности нове функције.
  • Наручите е-поруке о издању у претпродаји за рани приступ производу пре његовог званичног лансирања.
  • Е-поруке о будућим продајним објавама производа за пружање подстицаја корисницима да надограде на премијум планове са новим функцијама.

Укупна сврха сваког од њих је слична, али можете их користити у различитим ситуацијама у зависности од ваше стратегије маркетинга путем е-поште и односа са клијентима.

Имејлови за издавање производа

Као што име сугерише, е-поруке о издању производа су оне које обично укључују белешке о издању производа поред најаве. Ово су део већих кампања за лансирање производа и укључују више детаља од једноставне е-поште са најавом објављивања функције .

СпаркТоро најављује велике надоградње

Имејлови са најавама нових функција

Пошто је побољшање вашег производа и додавање нових функција континуиран процес, е-поруке са најавама функција су сличне е-поруци о лансирању производа, само што најављују доступност нове функције.

Погледајте доњи пример са Слидесхаре-а где представљају његову нову функционалност одсецања.

СлидеСхаре представља издање функције Цлиппинг

Имејлови за издање у претпродаји

Ефикасно лансирање производа има више од једне е-поште. Ево где стижу е-поруке за издање у претпродаји.

Ове е-поруке су обично део секвенце е-поште за лансирање производа. Иако производ још није доступан, они им нуде прилику да обезбеде приступ чим буде лансиран, вероватно пре других ‘обичних’ корисника.

Такве е-поруке вам помажу да подигнете популарност око вашег производа, а чак вам могу помоћи и да се раније обавежете од корисника.

Пример е-поште о издању производа која нуди опцију унапред наручивања

Е-поруке за будуће продајне производе

Ваш продајни тим би можда желео да има за циљ поновно ангажовање одбачених корисника или подстицање активних који још увек користе бесплатну пробну верзију или фреемиум план за надоградњу.

Коришћењем будућих продајних е-порука, можете понудити једнократни попуст корисницима који желе да имају користи од нове функције или побољшања производа која ће бити доступна само на премиум претплатама.

Пример за то би била е-пошта Скуареспаце- а са временски ограниченом понудом за додатну функцију.

Временски ограничена понуда Скуареспаце-а

Које су најбоље праксе за писање е-порука о новим производима?

Није довољно послати е-поруку да најавите лансирање вашег производа, морате се побринути да га пошаљете правој циљној публици и оптимизујете копију за ангажовање.

Направите тему е-поште која привлачи пажњу

Постоји неколико ствари на које треба обратити пажњу када су у питању теме:

– Истражите глас ваше циљне публике, на пример кроз интервјуе или упитнике , и користите језик који ће вероватно имати одјек код ваше публике.

– фокусирајте се на јасноћу свих детаља, а не покушавајте да будете духовити или интригантни, да правилно пренесете поруку и изградите антиципацију садржаја е-поруке.

– нека буде 25-30 знакова док је то оно што већина корисника може да види на својим мобилним уређајима, и можда користите линију за преглед као продужетак линије за тему да бисте пренели тај додатни део.

Планирајте низ е-порука са најавама о лансирању производа

Немојте се ослањати на једну е-пошту да бисте испоручили поруку јер се лако може пропустити. Уместо тога, дизајнирајте низ е-порука које ће бити послате у различитим фазама кампање за лансирање производа . Ево неких од е-порука које бисте можда желели да размотрите.

– Позив за лансирање бета – Позовите одабрану групу корисника да учествују у тестирању производа пре лансирања

– Теасер емаил- пошаљите ово неколико недеља пре објављивања и обавестите кориснике да нова функција долази ускоро (укључујући датум лансирања) како би се изградило очекивање

– Имејл са најавом о лансирању производа – пошаљите је са белешкама о издању производа и позовите кориснике да је погледају

– ‘У случају да сте га пропустили’ – слање подсетника може помоћи у случају да корисник пропусти прву (избегавајте нежељену пошту и немојте ово слати корисницима који отворе е-поруку за покретање)

Користите сегментацију за слање е-поште правим корисницима

Користите информације о својим корисницима да сегментирате своје кориснике и испоручите фокусиране и релевантне поруке правој циљној публици.

До сада бисте идентификовали групе корисника који ће имати користи од нове функције и послати е-пошту само њима.

Учините е-поруке о издању визуелно пријатним

Направите садржај који ће бити угодан читаоцима. Користите висококвалитетне фотографије, графику или снимке екрана.

Порука е-поште о издању није место за детаљне техничке спецификације, па сведите текст на минимум.

Користите тачке и сажет језик да бисте представили главне карактеристике и предности, и укључите везу до сајта, демо или презентацију са детаљима.

Укључите позиве на акцију у имејлове о издању

Не само да желите да обавестите кориснике о новом производу или функцији, већ желите и да предузму акцију.

Можете да укључите везу до ваше званичне странице са белешкама о издању или да позовете корисника да испроба нову функцију или производ. Ваш позив на акцију ће зависити од типа е-поште и вашег циља.

16 најбољих примера е-поште за лансирање производа

Иако је на интернету доступно много шаблона е-поште за лансирање производа, њихово коришћење није најкреативнији приступ и не нуди прави ниво персонализације.

Уместо тога, 16 примера е-поште у наставку могу да вас инспиришу и помогну вам да развијете сопствене е-поруке за лансирање производа.

#1 ВеТрансфер’с Цоллецт

Ова е-порука за лансирање производа најављује нови производ компаније ВеТрансфер, Цоллецт.

Садржи слику која алудира на главну карактеристику апликације, односно могућност лаког прикупљања дигиталног садржаја. Показује вредност производа релевантним корисницима и прати га позивом на акцију који кориснике упућује на страницу са више детаља.

ВеТрансферова паметна привлачност добром укусу корисника у њиховој е-поруци за покретање Цоллецт-а.

#2 Миро и Зоом интеграција

Ево примера накнадне е-поште коју је Миро послао у којој своје кориснике подсећа на нову функцију.

Има сјајну кратку тему која читаоцу даје главну предност нове функције и укључује снимак екрана како интеграција са Зоом-ом изгледа у пракси и ЦТА линију која позива корисника да прочита више о томе.

Миро и Зоом интеграција. Саопштење које су многи корисници чекали.

#3 Маилцхимп

У овој е-поруци са обавештењем о покретању бета верзије , Маилцхимп својим корисницима нуди рани приступ новом креатору веб локација. Након сажетка главних карактеристика производа, постоји ЦТА који охрабрује читаоца да га испроба и добије повратне информације.

Маилцхимп-ова е-пошта о њиховом новом издању производа

#4 Хоотсуите-ове нове Фацебоок функције

У овој е-поруци са најавом ажурирања производа, Хоотсуите открива скуп нових функција за кориснике Фацебоок-а.

Они истичу да се функције уводе као одговор на потребе корисника.

Функције су сажете само укратко, али читаоцима се даје шанса да присуствују догађају на коме ће нове функције бити демонстриране.

# 5 Фигма’с ФигЈам

Фигма је најавила свој онлајн алат за белу таблу, ФигЈам, у е-поруци која се састоји од једне слике која је креирана помоћу самог алата.

Који је бољи начин да се нови производ прикаже на делу?

Копија укључује кратак опис сврхе ФигЈам-а, након чега следи преглед онога што корисници могу да постигну користећи га.

Фигма е-пошта о издању новог производа

#6 Граматички

Порука е-поште за издавање нове функције која најављује подршку за различите стилове текста подељена је на два дела: графика која приказује нове функције траке са алаткама и текст који описује шта су нове функције и како их користити.

Након поруке о покретању следи дугме које може да одведе кориснике на пост на блогу или одредишну страницу на којој могу пронаћи више информација.

Наслов и наслов, Напишите свој текст у стилу , такође су леп додир и веома духовит начин увођења нове функције.

Духовита игра речи Граммарли у њиховом ажурираном имејлу

#7 Доит

Ево доброг примера е-поште за покретање бета верзије од Доит-а, која читаоце саветује о побољшањима која су уведена од лансирања производа.

Постављен је као лични имејл, обраћа се директно читаоцу, укључује снимак екрана праћен ЦТА – захтев за повратне информације од корисника након креирања бесплатног налога.

Доит-ова е-пошта са обавештењем о ажурирању функције

#8 Десигнмодо

Десигнмодо је још једна компанија која је одлучила да користи производ који најављују за израду е-поште за издање јер је управо то оно чему служе разгледнице.

Имејл изгледа запањујуће, ослања се на висококвалитетне визуелне елементе и кратак опис производа и везу до презентације на којој се може наћи више детаља.

Десигнмодо користи сопствени нови производ за израду е-поште о издању.

#9 Разбој

Лоом користи свој месечни билтен да објави све нове функције које су додали свом производу.

Осим што ажурирају кориснике, они користе е-пошту да би их едуковали о постојећим карактеристикама производа уз Савет месеца.

Коначно, ту су позиви на акцију, укључујући позивницу за бета лансирање.

Лоом-ов месечни билтен са ажурирањима.

#10 Фаревилл

Фаревилл- ова е-пошта о лансирању новог производа је добар пример како да се сложена тема учини лакшом за дискусију.

Уводи услугу писања телефонског тестамента као допуну своје понуде.

Имејл адреса се односи на оне кориснике који не могу да користе онлајн услугу и нуди им алтернативу. Постоји ЦТА, који корисницима даје могућност да резервишу повратни позив.

Фаревилл-ова е-порука о издању новог производа

#11 Хавенли

Е-пошта коју је написао Хавенли је класичан пример е -поруке-тизера .

Почиње позивом на акцију (Држите очи отворене, а пријемно сандуче освежено).

Наставља да помиње нови производ, али не даје никакве информације о томе шта је то. Овако стварају хајбу око лансирања свог новог производа.

Хавенли пружа кратак поглед на њихову нову функцију како би узбудио људе

#12 ИнВисион’с Црафт Фрееханд

ИнВисион-ова е-порука са обавештењем о лансирању новог производа састоји се од два различита одељка.

Први представља нови производ, Црафт Фрееханд, и корисничке снимке екрана који показују како дизајнери могу да га користе за заједнички рад на својим новим креацијама.

Други део сумира карактеристике.

У оба дела се налазе дугмад која воде корисницима до производа, који могу почети да користе бесплатно.

ИнВисион најављује лансирање свог новог производа, Црафт Фрееханд

#13 ПродуцтЛед Суммит

Е-пошта са позивом за догађај ПродуцтЛед нуди попуст на ограничени временски период.

С једне стране, корисницима даје осећај ексклузивности, али што је још важније, подстиче их да се рано обавежу.

ПродуцтЛед Суммит покреће кампању е-поште са попустима.

# 14 Блажено

Е-пошта са најавом ажурирања производа од Блиссфулли-а има 4 одељка.

Први део уводи контекст и показује како се нова верзија њиховог производа уклапа у тај контекст. Ово је праћено графиком и свеобухватним прегледом функција које нуде и затворите га уграђеним видео записом који приказује производ.

Имејл је форматиран као лична е-пошта, а коначни позив на акцију долази у завршној линији (било би нам било каквих питања и повратних информација, волели бисмо да чујемо од вас).

Блиссфулли-јева е-порука која најављује потпуну ревизију њиховог производа

#15 Асана

Ова е-порука од Асане ефикасно комуницира ново ажурирање производа и његове предности објашњавајући како промене нуде боља решења за њихове ЈТБД.

Истовремено, он такође признаје да промена може бити тешка и нуди корисницима могућност да се врате на старо искуство на ограничено време.

Доњи ЦТА позива кориснике да дају повратне информације и усмерава их на додатне ресурсе за више информација. Ово је ефикасна тактика за прикупљање повратних информација за будући развој производа.

#16 Трелло инспирација

Завршавамо са е-поштом за покретање нове функције Трелло – Трелло Инспиратион. Почиње питањем да привуче кориснике, даје им начин да пронађу одговоре, а затим следи још један ЦТА да их подстакне да поднесу сопствене примере и тако допринесу расту карактеристика.

Треллов позив да се инспиришете - и да инспиришете друге

Кључне Такеаваис

Е-поруке о издању нових производа су ефикасан начин да дођете до корисника. Они могу бити посебно корисни у поновном ангажовању корисника који су престали да користе производ, а не само да ажурирају постојеће кориснике.

Коначно, циљ е-порука о објављивању производа је да информишу и подстакну кориснике да се ангажују са производом.

Е-пошта доводи кориснике у производ, али да бисте подстакли усвајање нове функције, најбоље је да их користите заједно са порукама са упутствима у апликацији.

Набавите демо Усерпилот и почните да комуницирате са корисницима унутар производа користећи описе алата, модалитет, контролне листе и друге обрасце корисничког интерфејса.

previous post next post