7 parasta SaaS-analytiikkatyökalua vuonna 2023

SaaS-yritykset elävät datasta. Pelkillä tiedoilla ei kuitenkaan ole paljon merkitystä. Tässä kohtaa
analytiikkaohjelmistot
tulee kuvaan mukaan. Analytiikkatyökalut auttavat SaaS-yrityksiä tuottamaan kerätyistä tiedoista käyttökelpoisia oivalluksia, jotka sitten toimivat päätöksenteon pohjana.

Mutta mitä tietoja sinun pitäisi analysoida ja miten?

Tässä postauksessa selvitämme, mitä analytiikkaohjelmistoja kukin SaaS-yritys tarvitsee ymmärtääkseen ostajansa ja käyttäjänsä, näkymiä, käyttäjiä, tulomittareita ja yrityksen terveyttä.

Kerromme myös, mihin tietopisteisiin ja mittareihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja miten niitä voi seurata tässä lueteltujen SaaS-analyysiohjelmistojen avulla!

TL;DR

 • Sen sijaan, että etsit SaaS-analytiikka-alustaa, joka vastaa kaikkiin analyysitarpeisiisi, etsi työkaluja, jotka ovat erikoistuneet tiettyihin SaaS:n osa-alueisiin, kuten markkinointitoimintoihin, käyttäjien käyttäytymiseen tai jopa tuloihin.

 • Google Analytics
  auttaa SaaS-yrityksiä ymmärtämään verkkosivustonsa yleisöä paremmin seuraamalla erilaisia kävijätoimintoja.
 • NapoleonCatilla voit mitata ja analysoida käyttäjien aktiivisuutta, kun taas Brand24 seuraa tuotemerkkisi mainintoja sosiaalisen median alustoilla.
 • Tuote- ja asiakaskäyttäytyminen SaaS-analyysityökalut tarjoavat tietoa, jonka avulla voit analysoida käyttäjien käyttäytymistä koko käyttäjämatkan ajan.
 • Heap on monipuolinen tuoteanalytiikka-alusta, joka seuraa kaikenlaista sovelluksen sisäistä käyttäjän vuorovaikutusta ja auttaa sinua vastaamaan kysymykseen – mitä tapahtuu?

 • Userpilot
  on koodivapaa sisäänkirjausalusta, joka on varsin hyödyllinen keskipitkän aikavälin käyttäjäanalytiikassa, joka helpottaa käyttäjien käyttäytymistietojen tulkintaa ja seurantaa käyttämällä ennalta määriteltyjä tavoitteita.
 • FullStory seuraa käyttäjien vuorovaikutusta ja luo suppiloita, joiden avulla voit tarkkailla, miten käyttäjät käyttäytyvät kussakin suppilossa.
 • Profitwell on loistava freemium SaaS-analytiikkatyökalu, jonka avulla voit seurata liikevaihtoa, käyttäjien kasvua ja yleisiä SaaS-mittareita.
 • Muutamia tärkeitä KPI:itä, joita voit seurata SaaS-liiketoiminnassasi, ovat ARPU, MRR, ARR, Expansion MRR rate, Churn MRR rate, Churn, LTV, LTV: CAC, ja käyttäjien pysyvyysaste.
 • Toimi välittömästi käyttäjäanalyysien perusteella rakentamalla sovelluksen sisäisiä kokemuksia Userpilotin avulla. Varaa demo ja opi lisää!

Kokeile Userpilotia SaaS-palvelullesi nyt!

HANKI DEMO

 • 14 päivän kokeilu
 • Luottokorttia ei tarvita

 

Mitä on SaaS-analytiikka?

SaaS-yritykset käyttävät SaaS-analytiikkaa asiakastietojen seuraamiseen kaikissa asiakaspolun vaiheissa ja älykkäämpien, tietoon perustuvien päätösten tekemiseen.

SaaS-analytiikka auttaa yrityksiä ymmärtämään käyttäjien käyttäytymistä, vähentämään poistumaa ymmärtämällä asiakkaiden poistuman taustalla olevia syitä, lisäämään käyttäjien sitoutumista jokaisessa kosketuspisteessä ja viime kädessä kasvattamaan sitoutumisastetta.

Millaisia SaaS-analyysiohjelmistoja SaaS-yritykset tarvitsevat?

Ei ole olemassa yhden koon ohjelmistoa, joka tarjoaisi analyysejä SaaS-liiketoimintasi kaikista osa-alueista. Voit löytää erityisiä ohjelmistoja, jotka on erikoistuneet tiettyjen tilausliiketoiminnan tietopisteiden paljastamiseen, kuten:

SaaS-yritykset tarvitsevat markkinointianalyysityökaluja markkinointistrategioidensa muokkaamiseen ja potentiaalisten asiakkaiden tehokkaaseen tavoittamiseen. Tähän sisältyy sekä verkkokäyttäjien että sosiaalisten käyttäjien toiminnan seuranta.

Tuote- ja käyttäjäkäyttäytymisen analysointityökalut auttavat sinua seuraamaan käyttäjien matkoja, UX-ongelmia ja paljon muuta.

Jos sinun on mitattava SaaS-liiketoimintapäätösten taloudellista vaikutusta ja toteutettavuutta, tuloanalyysityökalut ovat käteviä.

Tutustutaan tarkemmin erilaisiin SaaS-analyysityökaluihin.

Markkinoinnin analytiikkatyökalut SaaS:lle

Markkinointianalyysityökalut auttavat SaaS-yrityksiä laatimaan tietoon perustuvia markkinointistrategioita. Oikean markkinointianalyysityökalun valitseminen voi auttaa sinua vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Kuka vierailee verkkosivustollasi?
 • Miten kävijäsi ovat vuorovaikutuksessa blogisi sisällön kanssa?
 • Missä kävijäsi viettävät eniten aikaa kunkin selailuistunnon aikana?
 • Kuinka moni kävijöistäsi muuntaa?
 • Missä saat eniten konversioita? Mistä blogeista? Mistä CTA:sta?

Saat nämä vastaukset käyttämällä Google Analyticsin kaltaisia liikenneanalyysiohjelmia ja NapoleonCatin ja Brand24:n kaltaisia sosiaalisen median analyysityökaluja.

Liikenteen analytiikkaohjelmisto SaaS-yrityksille – Google Analytics

Google Analytics auttaa SaaS-yrityksiä ymmärtämään verkkosivustonsa yleisöä paremmin seuraamalla useita keskeisiä kävijöiden toimintaa kuvaavia mittareita, kuten sitä, miten käyttäjät saapuvat sivustollesi, mihin he siirtyvät ja kuinka paljon aikaa he viettävät kullakin sivulla.

Google Analytics

Google Analytics.

Google Analyticsissa on myös konversioseuranta, jonka avulla voit seurata jokaisen konversion lähdettä, kun olet määrittänyt konversiopisteet. Tämä auttaa sinua parantamaan markkinointiviestejäsi, ja näiden tietojen yhdistäminen käyttäjän yleistä toimintaa koskeviin tietoihin auttaa sinua luomaan parempia käyttäjäpersoonia.

Voit seurata uusia käyttäjiä, jotka vierailevat verkkosivustollasi tietyn ajanjakson aikana. Uusien käyttäjien seuraaminen vähintään kuukausittain auttaa sinua ymmärtämään, miten verkkoliikenteesi kasvaa ajan mittaan.

Google Analyticsissa voit myös valita kaksi aluetta, jos haluat vertailla tietoja kahdelta eri ajanjaksolta saman ajanjakson sisällä. Lisäksi voit seurata liikennelähdettä ja -välinettä, jotta voit tunnistaa, mitkä hankintakanavat tuovat eniten liikennettä.

Parhaiden kanavien ja laskeutumissivujen tunnistaminen, jotka johtavat eniten konversioihin, auttaa sinua korostamaan sisältöä, joka vastaa parhaiten yleisösi tarpeita.

Vaikka Google Analytics mahdollistaa tavoitteiden asettamisen, se ei pysty seuraamaan tiettyjen CTA-kohteiden tehokkuutta. Kaikkien CTA-klikkausten seuranta on kuitenkin tärkeää, kun useat CTA-klikkaukset viittaavat samaan paikkaan, kuten ilmaisen kokeilujakson tai esittelyn rekisteröintisivulle. Tällöin voit luoda mukautettuja tapahtumia, jotka perustuvat asiaankuuluviin tapahtumaparametreihin.

Sosiaalisen median analytiikkatyökalu SaaS:lle – NapoleonCat

Potentiaaliset käyttäjät eivät ole vain blogissasi tai verkkosivustollasi.

Käyttäjät etsivät yhä useammin tietoa tuotemerkeistä muutenkin kuin perinteisistä hakukoneista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yli 70 prosenttia internetin käyttäjistä käyttää sosiaalista mediaa etsiessään tietoa tuotteista, joiden ostamisesta he ovat kiinnostuneita.

Mitä sosiaalisen median seuraajasi voivat kertoa sinulle käyttäjäpersoonastasi?

NapoleonCatilla voit mitata ja analysoida käyttäjien toimintaa sosiaalisen median tileilläsi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, LinkedInissä ja YouTubessa.

NapoleonCat kojelauta

NapoleonCat-kojelauta.

Voit seurata sosiaalisen median tavoittavuutta ja sitoutumista ja tunnistaa parhaiten toimivan sisällön. Tämä auttaa sinua laatimaan parempia markkinointiviestejä.

SaaS-analytiikan avulla saat myös tietoa siitä, milloin sisältö kannattaa julkaista yleisöllesi parhaiten. Lisäksi työkalu tarjoaa yksityiskohtaista tietoa yleisösi demografisista tiedoista kunkin sosiaalisen median kanavan osalta, mikä auttaa sinua oppimaan enemmän käyttäjien persoonista.

Toinen loistava ominaisuus on sen vertaileva analyysi, jonka avulla voit seurata kilpailijoita ja verrata suoritustasi alan vertailuarvoihin.

Sosiaalisen median analyysityökalu SaaS-yrityksille – Brand24

Brand24 seuraa brändisi mainintoja sosiaalisessa mediassa, uutisissa, blogeissa, videoissa, foorumeilla, podcasteissa, arvosteluissa ja muualla.

Brand24 kojelauta

Brand24-kojelauta.

Brand24:n loistavien sosiaalisen kuuntelun ominaisuuksien avulla voit analysoida brändiäsi koskevan keskustelun laatua ja määrää ja saada samalla tietoa asiakkaistasi.

Se tarjoaa myös vaikuttajaanalytiikkaa, joka auttaa sinua valitsemaan oikeat vaikuttajat, jotka voivat sitoutua asiakkaisiisi tehokkaimmin.

Brand24 tarjoaa myös sentimenttianalyysin, jonka avulla voit seurata mainintojen tunteita ja saada paremman käsityksen käyttäjien asenteista brändiäsi kohtaan.

SaaS-analyysiohjelmisto SaaS:n tuotteille ja käyttäjäkäyttäytymiselle.

Tuotteesi kokeilukäyttäjiltä keräämäsi tiedot auttavat sinua ymmärtämään, kuinka paljon arvoa käyttäjät saavat tuotteestasi ja mihin voit tehdä parannuksia.

Tuotteen ja käyttäjän käyttäytymisen SaaS-analyysityökalut tarjoavat tietoa, jonka avulla voit seurata käyttäjän matkaa konversioon, tunnistaa pullonkaulat ja sitoutumattomat käyttäjät sekä seurata asiakaskokemusta ja terveyspisteitä kunkin segmentin osalta.

SaaS-yritysten on otettava huomioon tuoteanalytiikan kolme tasoa, jotka ovat vastauksia kolmeen kysymykseen:

 • Mitä tapahtuu?
 • Kuka sitä tekee?
 • Miksi he tekevät niin?

Parhaat SaaS-analyysityökalut, kuten Userpilot, Heap ja FullStory, auttavat sinua vastaamaan näihin kysymyksiin.

SaaS-analytiikkatyökalu – Userpilot: sovelluksen sisäisen käyttäjäkäyttäytymisen seurantaan.

Userpilot on koodivapaa alustus, joka on erittäin hyödyllinen sovelluksen sisäisen käyttäytymisen seurannassa. Se helpottaa käyttäjien käyttäytymistietojen tulkintaa ja seurantaa käyttämällä ennalta määriteltyjä tavoitteita.

Userpilotin tavoitteiden kojelauta

Aseta tavoitteet Userpilotin avulla.

Koska Userpilot seuraa käyttäjien käyttäytymistä ennalta määrittelemiesi tavoitteiden perusteella, voit itse päättää, mihin haluat keskittyä.

Userpilotin analytiikka tuottaa tietoa siitä, mitä käyttäjät tekevät sovelluksessasi. Nämä perustuvat mukautettuihin käyttäjätapahtumiin eli “ominaisuustunnisteisiin”, ja voit “merkitä” ominaisuuden verkkosovelluksesi etupäässä.

Userpilot-ominaisuuden merkitseminen

Merkitse eri käyttöliittymäelementit Userpilotilla.

Userpilot auttaa sinua myös rakentamaan käyttäjäsegmenttejä ja suppiloita helposti käyttämällä mukautettuja suodattimia käyttäjän toimintatietoihin.

Userpilot-segmentointi

Userpilotin segmentointi.

Tämä auttaa sinua ymmärtämään kutakin segmenttiä. Näistä analyyseistä saatavat käyttökelpoiset tiedot voivat auttaa sinua optimoimaan sovelluksen sisäisiä kokemuksia, jotta voit auttaa vaikeuksissa olevia käyttäjiä tai työntää epäröiviä käyttäjiä pidemmälle käyttäjämatkalla.

Toinen Userpilotin arvokas ominaisuus on sen kyky luoda toissijaisia käyttöönottokokemuksia, jotka voivat auttaa käyttäjiä saamaan lisää arvoa käyttäjäpolullaan.

Tämä on tärkeää, koska peruskäyttäjät eivät löydä tiettyjä ominaisuuksia itse heti aktivoinnin jälkeen. Tämä johtaa usein siihen, että he eivät löydä tarvitsemaansa ominaisuutta, mikä johtaa lopulta vaihtoon.

Userpilot-virrat

Luo erilaisia virtauksia Userpilotilla.

Analysoi asiakkaiden käyttäytymistä sovelluksen sisällä Userpilotin avulla!

HANKI DEMO

 • 14 päivän kokeilu
 • Luottokorttia ei tarvita

 

SaaS-analytiikkatyökalu – Heap: korkean tason tuoteanalytiikkaan.

Heap on monipuolinen tuoteanalytiikkaratkaisu, joka seuraa kaikenlaista sovelluksen sisäistä käyttäjän vuorovaikutusta ja auttaa sinua vastaamaan kysymykseen.
mitä
tapahtuu?

Heap mahdollistaa käyttäjä- ja tilitason seurannan. Se ei vaadi mitään lisäkonfigurointia tai tapahtumamäärittelyä aloittaakseen. Voit aloittaa käyttäjien toiminnan seurannan heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kasan kojelauta

Kasan kojelauta.

Voit luoda mukautettuja tapahtumia ja käyttää niitä suppiloissa ja kohorteissa. Heapin avulla voit yhdistellä seurattuja tietoja omiksi mukautetuiksi “virtuaalitapahtumiksi”.

Jos tietoparametrit tai tapahtumamäärittelyt ovat muuttuneet, voit myös määritellä tapahtumia ja muunnoksia takautuvasti, jotta pysyt ajan tasalla uusimpien päivitysten kanssa.

Saat myös reaaliaikaisen raportoinnin ja analyysin useiden akselien ja käyttäytymissegmenttien mukaan. Heap on myös optimoitu sekä verkko- että mobiilisovelluksia varten.

Muista, että Heapilla on jyrkkä oppimiskäyrä, kun kyse on tuoteanalytiikan tuntemuksesta. Kun otetaan huomioon sen laajat toiminnot, se kannattaa kuitenkin opetella.

Vaikka Heapilla on ilmainen paketti, jossa on rajoittamaton määrä käyttöoikeuksia, se on rajoitettu yhteen projektiin ja 10 000 istuntoon kuukaudessa. Heapin maksullisten suunnitelmien hinnoittelu alkaa 1 000 dollarista kuukaudessa.

SaaS-analytiikkatyökalu – Fullstory: laadullisen tiedon keräämiseen.

Klikkausten mittaaminen ja segmenttien luominen auttavat sinua vastaamaan kysymykseen “mitä”, mutta se ei kerro sinulle, mitä se tarkoittaa.
miksi
.

Jos haluat syventyä jokaisen käyttäjän tekemän toiminnon taustalla oleviin syihin, sinun on nähtävä se omakohtaisesti. FullStoryn kaltaiset istuntojen tallennustyökalut osoittavat tässä kohtaa arvonsa.

Fullstory-kojelauta

Fullstory-kojelauta.

FullStoryn avulla voit seurata käyttäjien vuorovaikutusta ja luoda suppiloita. Sen jälkeen voit tarkkailla, miten käyttäjät käyttäytyvät kussakin suppilossa.

FullStory yhdistää laadulliset tietolähteet eli istuntotallenteet ja määrälliset tuoteanalyysit. Tämä antaa sinulle arvokkaampia tietoja, joiden avulla voit ymmärtää syitä tiettyjen käyttäjien toimien taustalla verrattuna erilliseen määrälliseen data-analyysiin.

Se tallentaa sivulataukset ja kävijöiden klikkaukset sekä sisältää käyttäjätietoja, jotta saat mahdollisimman tarkan esityksen, kun käyttäjäistuntoja luodaan uudelleen.

FullStoryn tekoäly- ja koneoppimisominaisuudet helpottavat tarkkojen oivallusten saamista tiedoistasi. Se tarjoaa myös kojelautoja, joita voit käyttää KPI:iden, kuten konversiolukujen, visualisointiin seurannan ja laskennan jälkeen.

Jos teet yhteistyötä tiimisi kanssa jonkin projektin parissa, voit käyttää FullStoryn Slack-integraatiota ja jakaa käyttäjäistuntoja helposti joukkuetovereidesi kanssa.

Mutta kuten aina, siinä on juju.

FullStory ei paljasta hintatietojaan verkkosivuillaan. Se tarjoaa ilmaisen suunnitelman, jossa on rajoitettu käyttöoikeus kolmeen paikkaan ja 1 000 istuntoon kuukaudessa. Voit myös valita 14 päivän ilmaisen kokeilujakson sen maksullisiin suunnitelmiin.

SaaS-analyysiohjelmistot tulojen saamiseksi

Kaikki tähän mennessä käsitellyt analytiikkatyökalut auttavat sinua seuraamaan käyttäjien toimintaa ja markkinointikanavia.

Mutta entä taloutesi ja yrityksesi terveys?

Loppujen lopuksi kaikki asiakassegmentointi, suppilot, käyttäjäpalaute ja UX-parannukset johtavat yhteen kysymykseen: tuoko se lisää liikevaihtoa?

Tuloanalyysityökalut, kuten ProfitWell, voivat auttaa sinua arvioimaan tuote- ja markkinointitoimintojesi vaikutusta talouteesi.

Tuloanalyysityökalu – ProfitWell

Profitwell on loistava freemium SaaS-analytiikkatyökalu, jonka avulla voit seurata tulojasi, käyttäjien kasvua ja monia yleisiä SaaS-mittareita.

ProfitWell-kojelauta

ProfitWell-kojelauta.

ProfitWellin reaaliaikaisen analytiikan ja raportointityökalujen avulla voit seurata kaikkea ja hyödyntää tunnuslukuja tietoon perustuvien päätösten tekemiseen. Voit tehdä tärkeitä päätöksiä, jotka perustuvat tarkkoihin tietoihin asiakkaista, kilpailijoista, vuosittaisista toistuvista tuloista ja tuotteiden suorituskyvystä.

Sen kehittynyt tekoälyohjelmisto auttaa sinua saamaan erittäin tarkan tuloutuksen, mikä on ratkaisevan tärkeää SaaS-yrityksille. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin tulokanavia ja -lähteitä, mikä vähentää spekulaatioita.

ProfitWell auttaa sinua myös vähentämään vaihtuvuusastetta kehittyneiden algoritmiensa ansiosta. Sen avulla on helpompi määrittää tuotteidesi ja päivitystuotteiden optimaalinen hinnoittelu hyödyntämällä todellista tietoa toimialastasi ja markkinasuuntauksista.

ProfitWell tarjoaa ilmaisen ProfitWell Metrics -paketin, joka sisältää reaaliaikaiset analyysit ja raportointiominaisuudet.

Voit seurata ilmaiseksi tärkeitä mittareita, kuten elinikäistä arvoa (LTV), keskimääräistä käyttäjäkohtaista tuloa (ARPU), kuukausittain toistuvia tuloja (MRR), käyttöastetta ja paljon muuta. Se tarjoaa myös maksullisia suunnitelmia, joissa on erilaisia toimintoja.

Keskeiset SaaS-mittarit ja KPI:t, joita voit seurata SaaS-analytiikan avulla.

Nyt kun olemme käsitelleet erityyppisiä web-analyysityökaluja, niiden päätoimintoja ja analytiikkaominaisuuksia, puhutaanpa keskeisistä suorituskykyindikaattoreista, joita jokaisen SaaS-yrityksen tulisi seurata asiakkaiden sitouttamisen lisäämiseksi.

 • Keskimääräinen liikevaihto käyttäjää kohti (ARPU)

ARPU (Average Revenue Per User) tai ARPA (Average Revenue Per Account) kertoo, kuinka paljon tuloja maksava käyttäjä tuottaa tietyn ajanjakson aikana.

Käyttäjien lukumäärän tavoin myös kunkin käyttäjän tuottamat tulot ovat tärkeä mittari SaaS-asiakkaiden menestyksen kannalta. Tuotemarkkinoinnin tavoitteena ei ole vain uusien käyttäjien hankkiminen vaan myös tilien laajentaminen, jota mitataan ARPU:n avulla.

 • Kuukausittain toistuvat tulot (MRR)

Kuukausittain toistuvat tulot (MRR) lasketaan kertomalla keskimääräiset tulot tiliä kohti tietyn kuukauden tilien lukumäärällä.

MRR on ensimmäinen askel sen ymmärtämiseen, edistääkö tuotemarkkinointisi kasvua vai ei.

 • Vuotuiset toistuvat tulot (ARR)

Vuosittain toistuva tuotto (Annual Recurring Revenue, ARR) on samanlainen kuin MRR, mutta siinä tarkastellaan kuukausittaisen jakson sijasta vuotta.

Kun pidät silmällä sekä MRR- että ARR-arvoja, ymmärrät, tuottavatko yrityksesi kestäviä tuloksia.

 • Laajennus MRR-aste

Laajentumisen MRR-aste kertoo, millä nopeudella kasvatat tiliäsi laajentamalla.

Laajennuksen MRR-asteen kaava on:

(Laajennuksen MRR kuukauden lopussa – Laajennuksen MRR kuukauden alussa) / Laajennuksen MRR kuukauden alussa x 100.

Kun laajennus MRR = tulot päivityksistä kuukaudessa + tulot lisäosista kuukaudessa.

 • Katoaminen MRR-aste

Poistuman MRR-aste kertoo, kuinka paljon tuloja olet menettänyt tietyn ajanjakson aikana poistuman vuoksi.

Churn MRR laskentakaava

Kaava Churn MRR Rate on:

(Poistunut MRR- laajentunut MRR) / alkava MRR x 100.

Jossa Churned MRR = poistuman vuoksi menetetyt tulot tietyllä ajanjaksolla.

 • Asiakkaan elinkaariarvo (CLV tai LTV)

Asiakkaan elinkaariarvo (CLV tai LTV) on rahamäärä, jonka yritys ansaitsee yhdestä asiakkaasta sen ajanjakson aikana, jonka hän pysyy asiakkaana. Se kuvaa sitä, kuinka kannattavaa on investoida asiakkaan hankkimiseen.

Voit laskea LTV:n monella eri tavalla.

Yksi tapa laskea se on jakaa keskimääräiset tilikohtaiset tulot vaihtuvuusasteella.

Asiakkaan elinkaariarvon kaava

 • Asiakkaan elinkaariarvon (LTV) ja asiakashankintakustannusten (CAC) suhde.

Asiakkaan elinkaariarvon (LTV) ja asiakashankintakustannusten (CAC) suhde osoittaa, kuinka tehokkaasti tuotteesi markkinointi on onnistunut hankkimaan asiakkaita.

Jos LTV:n ja CAC:n suhde on alle 1, käytät enemmän rahaa asiakkaiden hankkimiseen kuin mitä saat heistä tuloja. Tämä on kestämätöntä, eikä mikään yritys voi tukea tätä pitkällä aikavälillä.

Vaikka mitään maagista lukua ei olekaan, SaaS-yrityksissä terve LTV:n ja CAC:n suhdeluku on vähintään kolminkertainen asiakkaan hankintakustannuksiin nähden.

 • Asiakkaiden pysyvyysaste (CRR)

Sinun on tarkasteltava käyttäjien pysyvyyttä eri aikaväleillä. Käyttäjien pysyvyysasteet voidaan laskea monin eri tavoin. Joitakin näistä ovat:

 • päivä 0 pidättymisaste
 • viikon 1 säilyttämisaste
 • 7 päivän vaihteluvälin säilymisaste

Päätelmä

Oman markkinarakosi voittaminen edellyttää, että hyödynnät keräämiäsi tietoja parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä tekee SaaS-tietoanalyysityökaluista arvokkaampia kuin koskaan.

Kokoonpanemiemme työkalujen avulla voit seurata käyttäjien jalanjälkiä heidän matkansa jokaisessa vaiheessa ja ymmärtää, miten he käyttävät tuotetta.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten voit päästä alkuun käyttäjien aktiivisuuteen liittyvien tietojen hyödyntämisessä, varaa ilmainen demo Userpilotilta jo tänään!

Ota kaikki irti asiakastiedoista Userpilotin avulla

HANKI DEMO

 • 14 päivän kokeilujakso
 • Luottokorttia ei tarvita

 

previous post next post

Leave a comment