De 7 beste SaaS-analyseverktøyene i 2023

SaaS-bedrifter trives med data. Men data alene gir ikke mye mening. Det er her analyseprogramvare kommer inn. Analyseverktøy hjelper SaaS-bedrifter med å generere handlingskraftig innsikt fra dataene de samler inn, som deretter driver beslutningene deres.

Men hvilke data bør du analysere og hvordan?

I dette innlegget vil vi bryte ned analyseprogramvaren hver SaaS-bedrift trenger for å forstå deres kjøper- og brukerpersonas, prospekter, brukere og inntektsberegninger og bedriftshelse.

Vi vil også fortelle deg hvilke datapunkter og beregninger du bør være spesielt oppmerksom på og hvordan du sporer dem ved å bruke SaaS-analyseprogramvaren som er oppført her!

TL;DR

 • I stedet for å se etter en SaaS-analyseplattform som dekker alle dine analysebehov, se etter verktøy som spesialiserer seg på spesifikke aspekter ved SaaS, for eksempel markedsføringsaktiviteter, brukeratferd eller til og med inntekter.
 • Google Analytics hjelper SaaS-bedrifter å forstå nettstedets publikum bedre ved å spore en rekke besøkendes aktiviteter.
 • NapoleonCat lar deg måle og analysere brukeraktivitet, mens Brand24 sporer merkevaren din på tvers av sosiale medieplattformer.
 • Produkt- og kundeatferd SaaS-analyseverktøy gir deg innsikt som kan hjelpe deg med å analysere brukeratferd på tvers av brukerreisen.
 • Heap er en allsidig produktanalyseplattform som sporer alle slags brukerinteraksjoner i appen og hjelper deg med å svare på spørsmålet – hva skjer?
 • Userpilot er en kodefri onboarding-plattform som er ganske nyttig for brukeranalyse på mellomlang sikt som gjør brukeratferdsdata enklere å tolke og spore ved å bruke forhåndsdefinerte mål.
 • FullStory sporer brukerinteraksjoner og lager trakter for å hjelpe deg med å observere hvordan brukerne dine oppfører seg i hver trakt.
 • Profitwell er et strålende freemium SaaS-analyseverktøy som lar deg spore inntekter, brukervekst og vanlige SaaS-målinger.
 • Noen av de viktige KPIene du kan spore for din SaaS- virksomhet inkluderer ARPU, MRR, ARR, Expansion MRR rate, Churn MRR rate, Churn, LTV, LTV: CAC og User Retention Rate.
 • Reager umiddelbart på brukeranalyse ved å bygge opplevelser i appen med Userpilot. Bestill en demo for å lære mer!

Prøv Userpilot for din SaaS nå!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Hva er SaaS-analyse?

SaaS-selskaper bruker SaaS-analyse for å spore kundedata på tvers av alle stadier av kundereisen og ta smartere, datadrevne beslutninger.

SaaS-analyse hjelper bedrifter med å forstå brukeratferd, redusere churn ved å forstå årsakene bak kunde churn , øke brukerengasjementet ved hvert berøringspunkt og til slutt øke oppbevaringsraten.

Hvilke typer SaaS-analyseprogramvare trenger SaaS-selskaper?

Det er ingen programvare som passer for alle som gir analyser på alle aspekter av SaaS-virksomheten din. Du kan finne spesifikk programvare spesialisert for å avdekke spesifikke datapunkter i abonnementsbransjen, inkludert:

SaaS-selskaper trenger markedsanalyseverktøy for å forme sine markedsføringsstrategier og nå potensielle kunder effektivt. Dette inkluderer sporing av aktiviteten til både nett- og sosiale brukere.

Produkt- og brukeratferdsanalyseverktøy hjelper deg med å spore brukerreiser, UX-problemer og mer.

Igjen, hvis du trenger å måle den økonomiske virkningen og gjennomførbarheten av dine SaaS-beslutninger, er inntektsanalyseverktøy nyttige.

La oss utforske forskjellige SaaS-analyseverktøy mer detaljert.

Markedsanalyseverktøy for SaaS

Markedsanalyseverktøy hjelper SaaS-bedrifter med å lage datadrevne markedsføringsstrategier. Å velge riktig markedsanalyseverktøy kan hjelpe deg med å svare på følgende spørsmål:

 • Hvem besøker nettstedet ditt?
 • Hvordan samhandler de besøkende med blogginnholdet ditt?
 • Hvor bruker de besøkende mest tid under hver nettlesingsøkt?
 • Hvor mange av de besøkende konverterer?
 • Hvor får du flest konverteringer? Fra hvilke blogger? Fra hvilken CTA?

Du kan få disse svarene ved å bruke programvare for trafikkanalyse som Google Analytics og analyseverktøy for sosiale medier som NapoleonCat og Brand24.

Programvare for trafikkanalyse for SaaS – Google Analytics

Google Analytics hjelper SaaS-bedrifter med å forstå nettstedpublikummet deres bedre ved å spore en rekke nøkkelberegninger for besøkendes aktivitet, inkludert hvordan brukerne kommer til nettstedet ditt, hvor de navigerer og hvor mye tid de bruker på hver side.

Google Analytics

Google Analytics.

Google Analytics har også konverteringssporing, slik at du kan spore kilden til hver konvertering etter at du har konfigurert konverteringspunktene dine. Dette hjelper deg med å forbedre markedsføringsbudskapene dine, og å kombinere denne informasjonen med de generelle brukeraktivitetsdataene hjelper deg med å lage bedre brukerpersonligheter.

Du kan spore nye brukere som besøker nettstedet ditt over en bestemt periode. Ved å holde oversikt over nye brukere minst på månedlig basis kan du forstå hvordan nettrafikken din vokser over tid.

Med Google Analytics kan du også velge to områder for å sammenligne data fra to ulike perioder innenfor samme intervall. Dessuten kan du spore trafikkkilden og mediet for å identifisere hvilke anskaffelseskanaler som bringer inn mest trafikk.

Å identifisere de beste kanalene og destinasjonssidene som fører til flest konverteringer hjelper deg med å fremheve innholdet som best resonerer med publikum.

Mens Google Analytics lar deg sette opp mål, klarer den ikke å spore effektiviteten til spesifikke CTAer. Men sporing av klikk på alle CTA-er er viktig når flere CTA-er peker til samme sted, for eksempel gratis prøveversjon eller demo-registreringsside. I så fall kan du opprette egendefinerte hendelser basert på relevante hendelsesparametere.

Analyseverktøy for sosiale medier for SaaS – NapoleonCat

Dine potensielle brukere er ikke bare på bloggen eller nettstedet ditt.

Brukere går i økende grad utover konvensjonelle søkemotorer for å se etter informasjon om merkevarer. Studier har vist at over 70 % av internettbrukerne bruker sosiale medier for å lete etter informasjon om produktene de er interessert i å kjøpe.

Så hva kan følgerne dine på sosiale medier fortelle deg om brukerpersonen din?

NapoleonCat lar deg måle og analysere brukeraktivitet på dine sosiale mediekontoer på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og YouTube.

NapoleonCat dashbord

NapoleonCat dashbord.

Du kan holde oversikt over rekkevidden og engasjementet i sosiale medier og identifisere innholdet som gir best resultater. Dette hjelper deg med å lage bedre markedsføringsmeldinger.

Med SaaS-analyse kan du også få innsikt i de beste tidspunktene for å publisere innhold for publikum. Dessuten gir verktøyet detaljert informasjon om publikumsdemografien for hver sosiale mediekanal, og hjelper deg å lære mer om brukernes personas.

En annen genial funksjon er dens komparative analyse, som lar deg overvåke konkurrenter og sammenligne ytelsen din med bransjestandarder.

Analyseverktøy for sosiale medier for SaaS – Brand24

Brand24 sporer merkevaren din på sosiale medier, nyheter, blogger, videoer, fora, podcaster, anmeldelser og mer.

Brand24 dashbord

Brand24 dashbord.

Brand24s strålende sosiale lyttefunksjoner lar deg analysere kvaliteten og kvantiteten av diskusjoner om merkevaren din samtidig som de hjelper deg med å få innsikt om kundene dine.

Den tilbyr også influencer-analyse, som hjelper deg å velge de riktige influencerne som kan engasjere kundene dine mest effektivt.

Brand24 tilbyr også sentimentanalyse for å spore omtales følelser og hjelpe deg med å få en bedre forståelse av brukernes holdninger til merkevaren din.

Produkt- og brukeratferd SaaS-analyseprogramvare for SaaS

Dataene du samler inn fra prøvebrukere av produktet ditt hjelper deg å forstå hvor mye verdi brukerne får ut av produktet ditt og hvor du kan gjøre forbedringer.

Produkt- og brukeratferd SaaS-analyseverktøy gir deg innsikt som kan hjelpe deg med å overvåke en brukers reise til konvertering, identifisere flaskehalser og uengasjerte brukere og spore kundeopplevelsen og helsepoeng for hvert av segmentene.

SaaS-bedrifter må vurdere tre nivåer av produktanalyse, som er svarene på de tre spørsmålene:

 • Hva skjer?
 • Hvem gjør det?
 • Hvorfor gjør de det?

Topp SaaS-analyseverktøy som Userpilot, Heap og FullStory hjelper deg med å svare på disse spørsmålene.

SaaS-analyseverktøy – Userpilot: for sporing av brukeratferd i appen

Userpilot er en kodefri onboarding-plattform som er veldig nyttig for å spore atferd i appen . Det gjør brukeratferdsdata enklere å tolke og spore ved å bruke forhåndsdefinerte mål.

Oversikt over brukerpilotmål

Sett mål med Userpilot.

Siden Userpilot sporer brukeratferd basert på dine forhåndsdefinerte mål, kan du bestemme hvor du vil fokusere på.

Userpilots analyser genererer innsikt basert på hva brukerne gjør i appen din. Disse er basert på egendefinerte brukerhendelser, eller “funksjonstagger”, og du kan “merke” en funksjon på frontenden av nettappen din.

Merking av brukerpilotfunksjoner

Merk forskjellige UI-elementer med Userpilot.

Userpilot hjelper deg også enkelt å bygge brukersegmenter og trakter ved å bruke tilpassede filtre på brukeraktivitetsdata.

Userpilot segmentering

Userpilot segmentering.

Dette hjelper deg å forstå hvert segment. Den praktiske innsikten fra disse analysene kan hjelpe deg med å optimalisere opplevelser i appen for å hjelpe brukere som sliter eller presse nølende brukere lenger ned på brukerreisen.

En annen verdifull funksjon ved Userpilot er dens evne til å skape sekundære onboarding-opplevelser som kan hjelpe brukere å låse opp mer verdi langs brukerreisen.

Dette er viktig fordi grunnleggende brukere ikke oppdager visse funksjoner selv en gang etter aktivering. Dette fører ofte til at de ikke kan finne funksjonen de trenger, noe som til slutt fører til churn .

Brukerpilot flyter

Lag forskjellige flyter med Userpilot.

Analyser kundeatferd i appen med Userpilot!

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

SaaS-analyseverktøy – Heap: for produktanalyse på høyt nivå

Heap er en allsidig produktanalyseløsning som sporer alle slags brukerinteraksjoner i appen og hjelper deg med å svare på spørsmålet – hva skjer?

Heap tillater sporing på brukernivå og kontonivå. Det krever ingen ekstra konfigurasjon eller hendelsesdefinisjon for å komme i gang. Du kan begynne å spore brukeraktivitet fra dag én.

Heap dashbord

Heap dashbord.

Du kan opprette egendefinerte hendelser og bruke dem i trakter og kohorter. Heap lar deg kombinere sporede data til dine egne tilpassede “virtuelle hendelser”.

Hvis dataparameterne eller hendelsesdefinisjonene dine har endret seg, kan du også definere hendelser og konverteringer med tilbakevirkende kraft for å holde tritt med de siste oppdateringene.

Du får også sanntidsrapportering og analyse langs flere akser og atferdssegmenter. Heap kommer også optimalisert for både web- og mobilapplikasjoner.

Husk at Heap har en skarp læringskurve når det gjelder kunnskap om produktanalyse. Men med tanke på dens omfattende funksjonalitet, er det verdt å lære.

Selv om Heap har en gratispakke med ubegrensede brukerlisenser, er den begrenset til 1 prosjekt og 10 000 økter per måned. Prisen for Heaps betalte planer starter fra $1000 per måned.

SaaS-analyseverktøy – Fullstory: for innsamling av kvalitative data

Å måle klikk og lage segmenter hjelper deg med å svare på spørsmålet “hva”, men det forteller deg ikke hvorfor .

Hvis du ønsker å gå dypere inn i årsakene bak hver handling brukeren din tar, må du være vitne til det på førstehånd. Det er her sesjonsopptaksverktøy som FullStory beviser sin verdi.

Fullstory dashbord

Fullstory dashbord.

Med FullStory kan du spore brukerinteraksjoner og lage trakter. Du kan deretter observere hvordan brukerne dine oppfører seg i hver trakt.

FullStory kombinerer kvalitative datakilder, dvs. øktopptak og kvantitativ produktanalyse. Dette gir deg mer verdifull innsikt for å forstå årsakene bak spesifikke brukerhandlinger sammenlignet med frittstående kvantitativ dataanalyse.

Den registrerer sidevisninger og besøkende klikk, samt inkorporerer brukerdata for å gi deg en mest mulig nøyaktig representasjon mens du gjenskaper brukerøkter.

FullStorys AI- og maskinlæringsfunksjoner gjør det mye enklere å trekke ut nøyaktig innsikt fra dataene dine. Den tilbyr også dashbord som du kan bruke for å visualisere KPIer som konverteringsfrekvenser etter sporing og beregning.

Hvis du samarbeider med teamet ditt om et prosjekt, kan du bruke FullStorys Slack-integrasjon for enkelt å dele brukerøkter med lagkameratene dine.

Men som alltid er det en hake.

FullStory avslører ikke prisinformasjonen sin på nettstedet. Den tilbyr en gratis plan med begrenset tilgang til tre seter og 1000 økter per måned. Du kan også velge en 14-dagers gratis prøveversjon for sine betalte planer.

SaaS analyseprogramvare for inntekter

Alle analyseverktøyene som er diskutert så langt hjelper deg med å spore brukeraktivitet og markedsføringskanaler.

Men hva med din økonomi og bedriftshelse?

På slutten av dagen koker all kundesegmentering, trakter, tilbakemeldinger fra brukere og UX-forbedringer ned til ett spørsmål – gir det mer inntekter?

Inntektsanalyseverktøy som ProfitWell kan hjelpe deg med å måle effekten produktet og markedsføringsaktivitetene har på økonomien din.

Inntektsanalyseverktøy – ProfitWell

Profitwell er et strålende freemium SaaS-analyseverktøy som lar deg spore inntektene dine, brukervekst og mange vanlige SaaS-målinger .

ProfitWell dashbord

ProfitWell dashbord.

ProfitWells sanntidsanalyse- og rapporteringsverktøy lar deg holde styr på alt og utnytte KPIer for å ta informerte beslutninger. Du kan ta viktige avgjørelser basert på nøyaktige data om dine kunder, konkurrenter, årlig tilbakevendende inntekt og produktytelse.

Dens avanserte AI -programvare hjelper deg med å få svært nøyaktig inntektsgjenkjenning, noe som er avgjørende for SaaS-bedrifter. Dette hjelper deg med å forstå dine inntektskanaler og kilder bedre, og reduserer omfanget av spekulasjoner.

ProfitWell hjelper deg også med å redusere churn rater, takket være sine sofistikerte algoritmer. Det gjør det enklere å bestemme den optimale prisen for produktene og oppgraderingene dine ved å utnytte virkelige data om din bransje og markedstrender.

ProfitWell tilbyr sin ProfitWell Metrics-plan gratis, som kommer med sanntidsanalyse og rapporteringsmuligheter.

Du kan spore viktige beregninger som Lifetime Value (LTV) , Average Revenue Per User (ARPU), Monthly Recurring Revenue (MRR), Usage Rate og mer gratis. Den tilbyr også betalte planer med forskjellige sett med funksjoner.

Nøkkel SaaS-beregninger og KPIer for å spore gjennom SaaS-analysene dine

Nå som vi har dekket ulike typer nettanalyseverktøy, deres hovedfunksjonalitet og analysefunksjoner, la oss snakke om de viktigste ytelsesindikatorene som hver SaaS-bedrift bør spore for å øke kundebevaringen.

 • Gjennomsnittlig inntekt per bruker (ARPU)

Gjennomsnittlig inntekt per bruker (ARPU) eller gjennomsnittlig inntekt per konto (ARPA) angir hvor mye inntekt en betalende bruker genererer i løpet av en bestemt periode.

I likhet med antall brukere, er inntekter generert av hver bruker en viktig målestokk for kundesuksess i SaaS. Målet med produktmarkedsføring er ikke bare å skaffe nye brukere, men også øke kontoutvidelsen, som måles ved hjelp av ARPU.

 • Månedlig tilbakevendende inntekt (MRR)

Monthly Recurring Revenue (MRR) beregnes ved å multiplisere gjennomsnittlig inntekt per konto med antall kontoer i en gitt måned.

MRR er det første trinnet for å forstå om produktmarkedsføringen din driver vekst eller ikke.

 • Årlig tilbakevendende inntekt (ARR)

Annual Recurring Revenue (ARR) ligner på MRR, bortsett fra at den vurderer et år i stedet for et månedlig intervall.

Å holde et øye med både MRR og ARR hjelper deg å forstå hvorvidt innsatsen din gir bærekraftige resultater.

 • Utvidelse MRR rate

Utvidelse MRR-rate forteller deg med hvilken hastighet du vokser gjennom kontoutvidelse.

Formelen for Expansion MRR rate er:

(Expansion MRR at the end of the month – Expansion MRR at the beginning of the month) / Expansion MRR at the beginning of the month x 100

Hvor utvidelse MRR = inntekter fra oppgraderinger i måneden + inntekter fra tillegg i måneden.

 • Churn MRR rate

Churn MRR-raten angir hvor mye inntekt du har mistet i løpet av en tidsperiode på grunn av churn .

Churn MRR-beregningsformel

Formelen for Churn MRR Rate er:

(Churned MRR- Expansion MRR) / starter MRR x 100

Der Churned MRR = tapt inntekt på grunn av churn i en gitt periode.

 • Kundens levetidsverdi (CLV eller LTV)

Customer Lifetime Value (CLV eller LTV) er hvor mye penger en bedrift tjener fra én kunde i løpet av den tiden de forblir kunden din. Det representerer hvor lønnsomt det er å investere i å skaffe en kunde.

Du kan beregne LTV på flere måter.

En måte å beregne det på er ved å dele den gjennomsnittlige inntekten din per konto med churn rate.

Kundens livstidsverdiformel

 • Forholdet mellom Customer Lifetime Value (LTV) og Customer Acquisition Cost (CAC).

Forholdet Customer Lifetime Value (LTV) til Customer Acquisition Cost (CAC) viser hvor effektiv produktmarkedsføringen din er til å skaffe kunder.

Et LTV til CAC-forhold under 1 betyr at du bruker mer penger på å skaffe kunder enn inntektene du får fra dem. Dette er uholdbart, og ingen virksomhet kan støtte dette på lang sikt.

Selv om det ikke er noe magisk tall, kan et sunt LTV til CAC-forhold i SaaS betraktes som et som er 3 ganger eller mer enn kostnadene ved å skaffe en kunde.

 • Customer Retention Rate (CRR)

Du må se på brukeroppbevaringsrater ved forskjellige intervaller. Det er flere måter å beregne brukerbevaringsrater på . Noen av disse er:

 • dag 0 oppbevaringsgrad
 • uke 1 oppbevaringsgrad
 • 7 dagers oppbevaringsgrad

Konklusjon

Å vinne din nisje krever at du utnytter dataene du samler på best mulig måte. Dette gjør SaaS dataanalyseverktøy mer verdifulle enn noen gang.

Med verktøyene vi har satt sammen, kan du spore brukernes fotavtrykk på hvert trinn av reisen deres og forstå hvordan de engasjerer seg i produktet ditt.

For å lære mer om hvordan du kan komme i gang med innsikt i brukeraktivitet, bestill en gratis demo med Userpilot i dag !

Få mest mulig ut av kundedataene dine med Userpilot

FÅ EN DEMO

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

previous post next post

Leave a comment