De 7 bedste SaaS-analyseværktøjer i 2023

SaaS-virksomheder trives med data. Men data alene giver ikke meget mening. Det er her, at
analytisk software
kommer ind i billedet. Analyseværktøjer hjælper SaaS-virksomheder med at generere brugbar indsigt fra de data, de indsamler, som derefter kan bruges som grundlag for deres beslutninger.

Men hvilke data skal du analysere og hvordan?

I dette indlæg vil vi gennemgå den analytiske software, som enhver SaaS-virksomhed har brug for for at forstå deres køber- og brugerpersonligheder, potentielle kunder, brugere, indtjeningsmålinger og virksomhedens sundhed.

Vi fortæller dig også, hvilke datapunkter og målinger du bør være særlig opmærksom på, og hvordan du kan spore dem ved hjælp af den SaaS-analysesoftware, der er anført her!

TL;DR

 • I stedet for at lede efter en SaaS-analyseplatform, der opfylder alle dine analysebehov, skal du kigge efter værktøjer, der specialiserer sig i specifikke aspekter af SaaS, f.eks. markedsføringsaktiviteter, brugeradfærd eller endda indtægter.

 • Google Analytics
  hjælper SaaS-virksomheder med at forstå deres websteds målgruppe bedre ved at spore en række besøgsaktiviteter.
 • NapoleonCat giver dig mulighed for at måle og analysere brugeraktivitet, mens Brand24 sporer dine mærkets omtaler på tværs af de sociale medieplatforme.
 • Produkt- og kundeadfærd SaaS-analyseværktøjer giver dig indsigt, der kan hjælpe dig med at analysere brugeradfærd på tværs af brugerrejsen.
 • Heap er en allround produktanalyseplatform, der sporer alle former for brugerinteraktioner i apps og hjælper dig med at besvare spørgsmålet – hvad sker der?

 • Userpilot
  er en kodefri onboarding-platform, der er ret nyttig til brugeranalyser på mellemlang sigt, som gør data om brugeradfærd lettere at fortolke og spore ved hjælp af foruddefinerede mål.
 • FullStory sporer brugerinteraktioner og opretter tragtesystemer for at hjælpe dig med at observere, hvordan dine brugere opfører sig i hver tragt.
 • Profitwell er et glimrende freemium SaaS-analyseværktøj, der giver dig mulighed for at spore din indtjening, brugervækst og almindelige SaaS-metrikker.
 • Nogle af de vigtige KPI’er, du kan spore for din SaaS-virksomhed, omfatter ARPU, MRR, ARR, ekspansion MRR-rate, Churn MRR-rate, Churn, LTV, LTV: CAC, og brugerfastholdelsesrate.
 • Handl øjeblikkeligt på brugeranalyser ved at opbygge oplevelser i appen med Userpilot. Book en demo for at få mere at vide!

Prøv Userpilot til din SaaS nu!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

Hvad er SaaS-analyse?

SaaS-virksomheder bruger SaaS-analyser til at spore kundedata på tværs af alle stadier af kunderejsen og træffe smartere, datadrevne beslutninger.

SaaS-analyser hjælper virksomheder med at forstå brugeradfærd, reducere afgang ved at forstå årsagerne til kundeafgang, øge brugerengagementet på alle kontaktpunkter og i sidste ende øge fastholdelsesgraden.

Hvilke typer SaaS-analysesoftware har SaaS-virksomheder brug for?

Der findes ikke nogen software, der kan levere analyser af alle aspekter af din SaaS-virksomhed. Du kan finde specifik software, der er specialiseret til at afdække specifikke datapunkter i abonnementsbranchen, herunder:

SaaS-virksomheder har brug for værktøjer til markedsføringsanalyse for at kunne udforme deres markedsføringsstrategier og nå ud til potentielle kunder effektivt. Dette omfatter sporing af både web- og sociale brugeres aktivitet.

Værktøjer til analyse af produkt- og brugeradfærd hjælper dig med at spore brugerrejser, UX-problemer og meget mere.

Hvis du har brug for at måle den finansielle indvirkning og gennemførligheden af dine SaaS-beslutninger, er det nyttigt at bruge værktøjer til analyse af indtægter.

Lad os undersøge de forskellige SaaS-analyseværktøjer nærmere.

Markedsføringsanalyseværktøjer til SaaS

Markedsføringsanalyseværktøjer hjælper SaaS-virksomheder med at udarbejde datadrevne markedsføringsstrategier. Ved at vælge det rigtige værktøj til markedsføringsanalyse kan du få hjælp til at besvare følgende spørgsmål:

 • Hvem besøger dit websted?
 • Hvordan interagerer dine besøgende med dit blogindhold?
 • Hvor bruger dine besøgende mest tid i løbet af hver browsing-session?
 • Hvor mange af dine besøgende konverterer?
 • Hvor får du flest konverteringer? Fra hvilke blogs? Fra hvilken CTA?

Du kan få disse svar ved hjælp af software til trafikanalyse som Google Analytics og værktøjer til analyse af sociale medier som NapoleonCat og Brand24.

Software til trafikanalyse til SaaS – Google Analytics

Google Analytics hjælper SaaS-virksomheder med at forstå deres websteds publikum bedre ved at spore en række vigtige målinger af besøgsaktivitet, herunder hvordan brugerne kommer til dit websted, hvor de navigerer hen, og hvor lang tid de bruger på hver side.

Google Analytics

Google Analytics.

Google Analytics indeholder også konverteringssporing, så du kan spore kilden til hver enkelt konvertering, når du har oprettet dine konverteringspunkter. Det hjælper dig med at forbedre dine marketingbudskaber, og ved at kombinere disse oplysninger med de overordnede data om brugeraktivitet kan du skabe bedre brugerpersonas.

Du kan spore nye brugere, der besøger dit websted i en bestemt periode. Hvis du holder styr på nye brugere mindst en gang om måneden, kan du bedre forstå, hvordan din webtrafik vokser over tid.

Med Google Analytics kan du også vælge to intervaller for at sammenligne data fra to forskellige perioder inden for samme interval. Desuden kan du spore trafikkilde og medie for at identificere, hvilke kanaler der giver mest trafik.

Ved at identificere de bedste kanaler og landingssider, der fører til flest konverteringer, kan du fremhæve det indhold, der har størst genklang hos din målgruppe.

Google Analytics giver dig mulighed for at opstille mål, men det er ikke nok til at spore effektiviteten af specifikke CTA’er. Men det er vigtigt at spore klik på alle CTA’er, når flere CTA’er peger på det samme sted, f.eks. siden for tilmelding til gratis prøveversion eller demo. I så fald kan du oprette brugerdefinerede hændelser baseret på relevante hændelsesparametre.

Analyseværktøj til sociale medier til SaaS – NapoleonCat

Dine potentielle brugere befinder sig ikke kun på din blog eller dit websted.

Brugerne går i stigende grad ud over de traditionelle søgemaskiner for at finde oplysninger om brands. Undersøgelser har vist, at over 70 % af internetbrugerne bruger sociale medier til at søge oplysninger om de produkter, de er interesserede i at købe.

Så hvad kan dine følgere på de sociale medier fortælle dig om din brugerpersona?

NapoleonCat giver dig mulighed for at måle og analysere brugeraktivitet på dine konti på sociale medier på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og YouTube.

NapoleonCat instrumentbræt

NapoleonCat instrumentbræt.

Du kan holde styr på din rækkevidde og dit engagement på de sociale medier og identificere det indhold, der giver de bedste resultater. Det hjælper dig med at udarbejde bedre markedsføringsbudskaber.

Med SaaS-analyser kan du også få indsigt i, hvornår det er bedst at offentliggøre indhold for dit publikum. Desuden giver værktøjet detaljerede oplysninger om din målgruppes demografi for hver social mediekanal, hvilket hjælper dig med at lære mere om dine brugeres personas.

En anden fremragende funktion er den sammenlignende analyse, som giver dig mulighed for at overvåge konkurrenterne og sammenligne din præstation med benchmarks i branchen.

Analyseværktøj til sociale medier til SaaS – Brand24

Brand24 sporer dine mærkers omtaler på tværs af sociale medier, nyheder, blogs, videoer, fora, podcasts, anmeldelser og meget mere.

Brand24 instrumentbræt

Brand24 instrumentbræt.

Brand24’s fremragende funktioner til social listening giver dig mulighed for at analysere kvaliteten og kvantiteten af diskussionen om dit brand og hjælper dig samtidig med at få indsigt i dine kunder.

Det tilbyder også analyser af influencere, som hjælper dig med at vælge de rigtige influencere, der kan engagere dine kunder mest effektivt.

Brand24 tilbyder også følelsesanalyser for at spore følelser af omtaler og hjælpe dig med at få en bedre forståelse af brugernes holdninger til dit brand.

Produkt- og brugeradfærd SaaS-analysesoftware til SaaS

De data, du indsamler fra prøvebrugere af dit produkt, hjælper dig med at forstå, hvor meget værdi brugerne får ud af dit produkt, og hvor du kan foretage forbedringer.

Produkt- og brugeradfærd SaaS-analyseværktøjer giver dig indsigt, der kan hjælpe dig med at overvåge brugerens rejse til konvertering, identificere flaskehalse og uengagerede brugere og spore kundeoplevelsen og sundhedsscorerne for hvert enkelt segment.

SaaS-virksomheder skal overveje tre niveauer af produktanalyser, som er svarene på de tre spørgsmål:

 • Hvad er det, der sker?
 • Hvem gør det?
 • Hvorfor gør de det?

De bedste SaaS-analyseværktøjer som Userpilot, Heap og FullStory hjælper dig med at besvare disse spørgsmål.

SaaS-analyseværktøj – Userpilot: til sporing af brugeradfærd i appen

Userpilot er en kodefri onboarding-platform, der er meget nyttig til at spore adfærd i appen. Det gør data om brugeradfærd nemmere at fortolke og spore ved hjælp af foruddefinerede mål.

Instrumentbrættet med Userpilot-mål

Sæt mål med Userpilot.

Da Userpilot sporer brugeradfærd baseret på dine foruddefinerede mål, kan du selv bestemme, hvor du vil fokusere på.

Userpilots analyser genererer indsigt baseret på, hvad brugerne gør i din app. Disse er baseret på brugerdefinerede brugerbegivenheder eller “funktionstags”, og du kan “tagge” en funktion i frontenden af din webapp.

Mærkning af Userpilot-funktioner

Tag forskellige brugergrænsefladeelementer med Userpilot.

Userpilot hjælper dig også med nemt at opbygge brugersegmenter og tragtmodeller ved hjælp af brugerdefinerede filtre på brugeraktivitetsdata.

Segmentering af brugerpilot

Segmentering af brugerpilot.

Det hjælper dig med at forstå hvert enkelt segment. Den brugbare indsigt fra disse analyser kan hjælpe dig med at optimere oplevelser i appen for at hjælpe brugere med problemer eller skubbe tøvende brugere længere ned ad deres brugerrejse.

En anden værdifuld funktion i Userpilot er muligheden for at skabe sekundære onboarding-oplevelser, der kan hjælpe brugerne med at frigøre mere værdi undervejs i deres brugerrejse.

Dette er vigtigt, fordi grundlæggende brugere ikke selv opdager visse funktioner efter aktivering. Dette fører ofte til, at de ikke kan finde den funktion, de har brug for, hvilket i sidste ende fører til afgang.

Strømme fra brugerpilot

Opret forskellige flows med Userpilot.

Analyser kundernes adfærd i appen med Userpilot!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

SaaS-analyseværktøj – Heap: til produktanalyser på højt niveau

Heap er en allround produktanalyseløsning, der sporer alle former for brugerinteraktioner i apps og hjælper dig med at besvare spørgsmålet –
hvad
sker der?

Heap giver mulighed for sporing på brugerniveau og kontoniveau. Det kræver ingen yderligere konfiguration eller begivenhedsdefinition for at komme i gang. Du kan begynde at spore brugeraktivitet fra første dag.

Instrumentbrættet for bunker

Instrumentbrættet for bunker.

Du kan oprette brugerdefinerede begivenheder og bruge dem i tragt- og kohorter. Heap giver dig mulighed for at kombinere sporede data til dine egne brugerdefinerede “virtuelle begivenheder”.

Hvis dine dataparametre eller begivenhedsdefinitioner er ændret, kan du også definere begivenheder og konverteringer med tilbagevirkende kraft for at følge med de seneste opdateringer.

Du får også rapportering og analyse i realtid på flere akser og adfærdssegmenter. Heap er også optimeret til både web- og mobilapplikationer.

Husk på, at Heap har en skarp indlæringskurve, når det kommer til viden om produktanalyse. Men i betragtning af de omfattende funktioner er det værd at lære det.

Selv om Heap har en gratis pakke med ubegrænsede brugerlicenser, er den begrænset til 1 projekt og 10.000 sessioner pr. måned. Prisen for Heaps betalte abonnementer starter fra 1.000 dollars pr. måned.

SaaS-analyseværktøj – Fullstory: til indsamling af kvalitative data

Måling af klik og oprettelse af segmenter hjælper dig med at besvare spørgsmålet “hvad”, men det fortæller dig ikke noget om
hvorfor
.

Hvis du vil gå dybere ind i årsagerne bag hver eneste handling, som din bruger foretager, skal du opleve det på egen hånd. Det er her, at værktøjer til opsamling af sessioner som FullStory viser deres værd.

Instrumentbræt med fuld historie

Den fulde historie på instrumentbrættet.

Med FullStory kan du spore brugerinteraktioner og oprette trapper. Du kan derefter observere, hvordan dine brugere opfører sig i hver tragt.

FullStory kombinerer kvalitative datakilder, dvs. optagelser af sessioner, med kvantitative produktanalyser. Dette giver dig mere værdifuld indsigt til at forstå årsagerne bag specifikke brugerhandlinger sammenlignet med en enkeltstående kvantitativ dataanalyse.

Den registrerer sidevisninger og klik fra besøgende samt indarbejder brugerdata for at give dig den mest nøjagtige repræsentation muligt, mens du genskaber brugersessioner.

FullStory’s AI- og maskinlæringsfunktioner gør det meget nemmere at udvinde præcis indsigt fra dine data. Den tilbyder også dashboards, som du kan bruge til at visualisere KPI’er som f.eks. konverteringsrater efter sporing og beregning.

Hvis du samarbejder med dit team om et projekt, kan du bruge FullStory’s Slack-integration til nemt at dele brugersessioner med dine teamkammerater.

Men som altid er der en hage ved det.

FullStory oplyser ikke sine prisoplysninger på sit websted. De tilbyder en gratis plan med begrænset adgang til tre pladser og 1.000 sessioner pr. måned. Du kan også vælge en 14-dages gratis prøveperiode for deres betalte abonnementer.

SaaS-analysesoftware til indtjening

Alle de analyseværktøjer, der er blevet diskuteret indtil nu, hjælper dig med at spore brugeraktivitet og markedsføringskanaler.

Men hvad med din økonomi og virksomhedens sundhed?

Når alt kommer til alt, kan alle kundesegmenteringer, tragtetrin, brugerfeedback og UX-forbedringer koges ned til ét spørgsmål – giver det mere indtjening?

Indtægtsanalyseværktøjer som ProfitWell kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken indvirkning dine produkt- og markedsføringsaktiviteter har på din økonomi.

Værktøj til analyse af indtægter – ProfitWell

Profitwell er et glimrende freemium SaaS-analyseværktøj, der giver dig mulighed for at spore din indtjening, brugervækst og mange almindelige SaaS-metrikker.

ProfitWell instrumentbræt

ProfitWell instrumentbræt.

ProfitWell’s realtidsanalyser og rapporteringsværktøjer giver dig mulighed for at holde styr på alting og udnytte KPI’er til at træffe informerede beslutninger. Du kan træffe vigtige beslutninger baseret på nøjagtige data om dine kunder, konkurrenter, årlige tilbagevendende indtægter og produktpræstationer.

Dens avancerede AI-software hjælper dig med at få en meget præcis indtjeningsregistrering, hvilket er afgørende for SaaS-virksomheder. Dette hjælper dig med at få en bedre forståelse af dine indtægtskanaler og -kilder, hvilket reducerer omfanget af spekulationer.

ProfitWell hjælper dig også med at reducere antallet af afbrud takket være de avancerede algoritmer. Det gør det nemmere at bestemme den optimale prisfastsættelse for dine produkter og opgraderinger ved at udnytte data fra den virkelige verden om din branche og markedstendenser.

ProfitWell tilbyder sit ProfitWell Metrics-abonnement gratis, som leveres med realtidsanalyser og rapporteringsfunktioner.

Du kan gratis spore vigtige målinger som Lifetime Value (LTV), Average Revenue Per User (ARPU), Monthly Recurring Revenue (MRR), Usage Rate (Brugsfrekvens) og meget mere. De tilbyder også betalte abonnementer med forskellige funktionaliteter.

Vigtige SaaS-metrikker og KPI’er, som du kan spore gennem din SaaS-analyse

Nu hvor vi har gennemgået de forskellige typer af webanalyseværktøjer, deres vigtigste funktioner og analysefunktioner, kan vi tale om de vigtigste præstationsindikatorer, som enhver SaaS-virksomhed bør spore for at øge kundefastholdelsen.

 • Gennemsnitlig indtægt pr. bruger (ARPU)

Den gennemsnitlige indtægt pr. bruger (ARPU) eller den gennemsnitlige indtægt pr. konto (ARPA) angiver den indtægt, som en betalende bruger genererer i løbet af en bestemt periode.

Ligesom antallet af brugere er den indtjening, der genereres af hver enkelt bruger, et vigtigt mål for kundesucces i SaaS. Målet med produktmarkedsføring er ikke kun at skaffe nye brugere, men også at øge kontoudvidelsen, hvilket måles ved hjælp af ARPU.

 • Månedlig tilbagevendende indtægt (MRR)

Månedlig tilbagevendende omsætning (MRR) beregnes ved at gange den gennemsnitlige omsætning pr. konto med antallet af konti i en given måned.

MRR er det første skridt til at forstå, om din produktmarkedsføring skaber vækst eller ej.

 • Årlig tilbagevendende indtægt (ARR)

ARR (Annual Recurring Revenue) svarer til MRR, bortset fra at der tages hensyn til et år i stedet for et månedligt interval.

Ved at holde øje med både MRR og ARR kan du forstå, om din indsats skaber bæredygtige resultater.

 • Ekspansion MRR-sats

Ekspansion MRR-raten fortæller dig, hvor hurtigt du vokser gennem kontoudvidelse.

Formlen for Expansion MRR-satsen er:

(Ekspansion MRR ved udgangen af måneden – Ekspansion MRR i begyndelsen af måneden) / Ekspansion MRR i begyndelsen af måneden x 100

Hvor udvidelse MRR = indtægter fra opgraderinger i måneden + indtægter fra add-ons i måneden.

 • Churn MRR-sats

MRR-raten angiver, hvor meget omsætning du har mistet i et bestemt tidsrum på grund af af afgang.

Formel til beregning af Churn MRR

Formlen for Churn MRR Rate er:

(MRR efter omsætning – MRR efter udvidelse) / MRR ved start x 100

Hvor Churned MRR = tabt omsætning på grund af churn i en given periode.

 • Kundens livstidsværdi (CLV eller LTV)

Customer Lifetime Value (CLV eller LTV) er det beløb, som en virksomhed tjener på en kunde i løbet af den tid, som kunden er kunde. Den repræsenterer, hvor rentabelt det er at investere i at skaffe en kunde.

Du kan beregne LTV på flere måder.

En måde at beregne det på er ved at dividere din gennemsnitlige indtægt pr. konto med din churn rate.

Formlen for kundens levetidsværdi

 • Forholdet mellem Customer Lifetime Value (LTV) og Customer Acquisition Cost (CAC)

Forholdet mellem Customer Lifetime Value (LTV) og Customer Acquisition Cost (CAC) viser, hvor effektiv din produktmarkedsføring er til at skaffe kunder.

Et LTV/CAC-forhold på under 1 betyder, at du bruger flere penge på at skaffe kunder end den indtægt, du får fra dem. Det er uholdbart, og ingen virksomhed kan bære dette på lang sigt.

Selv om der ikke findes noget magisk tal, kan et sundt LTV/CAC-forhold i SaaS betragtes som et forhold, der er 3 gange eller mere end dine omkostninger til at skaffe en kunde.

 • Kundefastholdelsesprocent (CRR)

Du skal se på brugerfastholdelsesgraden med forskellige intervaller. Der er flere måder at beregne brugerbindingsgraden på. Nogle af disse er:

 • dag 0 tilbageholdelsesprocent
 • fastholdelsesprocent i uge 1
 • 7 dages intervalbevaringsgrad

Konklusion

Hvis du skal vinde din niche, skal du udnytte de data, du indsamler, bedst muligt. Dette gør SaaS-dataanalyseværktøjer mere værdifulde end nogensinde før.

Med de værktøjer, vi har samlet, kan du spore brugernes fodaftryk på hvert trin af deres rejse og forstå, hvordan de bruger dit produkt.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan komme i gang med indsigt i brugeraktivitet, kan du bestille en gratis demo med Userpilot i dag!

Få mest muligt ud af dine kundedata med Userpilot

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

previous post next post

Leave a comment