WalkMe vs. Whatfix Guide til sammenligning af nøglefunktioner [+Alternativer]

Det kan være svært at vælge en digital adoptionsplatform (DAP). Skal du vælge store navne som WalkMe eller Whatfix?

Walkme og Whatfix ligner hinanden meget, men de er ikke helt udskiftelige. I denne artikel vil vi derfor klart redegøre for forskellene og for, hvordan du vælger den bedste DAP til din virksomheds behov for brugerindlæring.

Så lad os komme i gang med det samme!

TL;DR

  • WalkMe og Whatfix er begge digitale adoptionsplatforme, der giver dig mulighed for at oprette tilpassede produktgennemgange og analysere data om produktbrug.
  • WalkMe giver bedre brugeranalyser og kundesupport. Whatfix er nemmere at implementere, vedligeholde og integrere med andre værktøjer.
  • Begge platforme kan bruges uden kendskab til programmering, men det er nødvendigt med kodning for at tilpasse dem fuldt ud.
  • WalkMe og Whatfix markedsfører sig begge til store virksomheder med behov for introduktion og uddannelse af medarbejdere. Whatfix er imidlertid mere tilgængelig for SMV’er.
  • Ingen af de to platforme offentliggør oplysninger om priser, men brugeranmeldelser viser, at WalkMe starter ved omkring 9.000 dollars om året og Whatfix ved omkring 1.200 dollars om måneden.
  • Hvis du leder efter en prisbillig, kodefri SaaS-løsning til onboarding af kunder, er Userpilot et fantastisk alternativ til Whatfix og WalkMe (ikke egnet til onboarding af medarbejdere i apps fra tredjepart). Du kan nemt opbygge onboarding-oplevelser uden kode og fremme produktadoptionen.
  • Userpilot giver også god værdi for pengene med prisplaner fra 249 USD om måneden, der omfatter alle de nødvendige funktioner og avancerede analyser til at støtte dine behov for produktadoption.

Velkommen modal Userpilot

Hvad er WalkMe?

WalkMe er i bund og grund en virksomhedsløsning til effektiv træning af dine medarbejdere i brugen af dine værktøjer. Platformen giver dig mulighed for at oprette tilpassede, dybdegående produktgennemgange for at hjælpe brugerne med at lære din software at kende og følge deres fremskridt undervejs.

walkme websted

WalkMe kan også bruges til SaaS-brugeradoption, men det er ikke deres primære fokus, hvilket betyder, at du ikke får nogle af de vigtigste funktioner, der er nødvendige til dette formål.

Oversigt over WalkMe-funktioner

WalkMe’s to kernefunktioner – produktgennemgange og brugeranalyser – er ret kraftfulde og alsidige til onboarding af brugere.

Hvis du har en vis viden om programmering og tekniske færdigheder, kan du gøre disse funktioner endnu mere avancerede. Men for dem uden ekspertise i kodning tilbyder WalkMe et redigeringsværktøj, som gør de grundlæggende funktioner nemme og hurtige at opsætte.

Med WalkMe vil du kunne:

  • Opsæt tilpassede produktrundvisninger med vejledning på skærmen.
  • Opret grundlæggende brugersegmenter med forgrenede gennemgangsoplevelser.
  • Kommunikér med brugerne via meddelelser og notifikationer i appen.
  • Se analyser af brugerinteraktioner og engagement i din software.

 

WalkMe instrumentbræt

Viden om kodning giver dig mulighed for at tilpasse brugergrænsefladeelementer, onboarding-flow og analyser endnu mere. Du kan også hyre en WalkMe-tekniker til at hjælpe dig med det.

Uanset hvad, har WalkMe en betydelig dybde til brugerintroduktion, især i forbindelse med uddannelse af medarbejdere.

 

Hvad er Whatfix?

På mange måder minder Whatfix meget om WalkMe. De typiske kunder er også store virksomheder på virksomhedsniveau med behov for onboarding af medarbejdere og brugere. Det giver vejledning i appen til web-, desktop- og mobilapplikationer for at fremme digital transformation for store virksomheder.

Oversigt over Whatfix-funktioner

Whatfix giver mulighed for at oprette produktturer “uden kode”. Men ligesom WalkMe kræver det nogle programmeringsfærdigheder at tilpasse brugergrænsefladeelementerne og brugeroplevelsen.

Så i en nøddeskal kan du med Whatfix kort sagt:

 

Whatfix Dashboard

 

På dette tidspunkt kan det stadig være svært at se forskel på WalkMe og Whatfix. De vigtigste funktioner, som vi har set på indtil nu, er for det meste de samme.

Så lad os se nærmere på, hvordan de to digitale adoptionsplatforme adskiller sig fra hinanden.

Sammenligning af WalkMe vs. Whatfix digitale adoptionsplatforme

Som vi har konstateret, tilbyder WalkMe og Whatfix grundlæggende de samme funktioner og funktionaliteter til at øge nye brugeres produktivitet ved at tage dine værktøjer hurtigere i brug.

Det viser sig dog, at der er nogle bemærkelsesværdige forskelle i kvaliteten og omfanget af disse funktioner i hvert produkt.

Her er en oversigt over nogle af de vigtigste differentierende faktorer:

Sammenligning af gennemførelsen: teknisk viden er nødvendig

Samlet set er Whatfix lettere at installere og implementere end WalkMe. Du skal blot installere deres Chrome- eller Firefox-udvidelse og kopiere et par JavaScript-snippets for at komme i gang.

WalkMe har på den anden side en meget mere kompliceret installationsproces. Det er en løsning på stedet, hvilket betyder, at den skal implementeres lokalt. Dette kræver en del teknisk viden og kræver ofte hjælp fra en WalkMe-certificeret ekspert.

Sammenligning af analyser: onboarding-data

Det er her, at Whatfix begynder at sakke bagud. Mens WalkMe har et brugervenligt dashboard til visning af data om onboarding og digital adoption samt analyser af brugernes fremskridt, har Whatfix ret begrænsede analytiske muligheder.

Whatfix giver dig mulighed for at integrere Google Analytics eller andre lignende værktøjer til sporing og måling af data om brugeradfærd, men det matcher ikke den kraft og bekvemmelighed, som WalkMe understøtter med den fulde analyseplatform.

 

Whatfix-analyser

Det betyder også, at det vil kræve køb af et ekstra værktøj at få en virkelig robust analyse af produktbrugen med Whatfix.

Sammenligning af produktintegrationer

Selv om brugeranalyser med Whatfix er en begrænsning, viser det sig at være en fordel at kunne integrere det.

Whatfix er designet til at give nem integration med analyseværktøjer, LMS’er og kundesupportkanaler. Så i stedet for at have flere eksterne værktøjer eller separate, potentielt forvirrende supportkanaler forbinder Whatfix dem alle sammen for at skabe en mere gnidningsfri brugeroplevelse.

WalkMe tilbyder et mere robust system generelt set, men understøtter ikke samme grad af integration som Whatifx gør.

Sammenligning af kundesupport

Den relativt tekniske karakter af både WalkMe og Whatfix betyder, at support er et vigtigt spørgsmål.

WalkMe er måske sværere at konfigurere, men den har tendens til at tilbyde bedre support. For elementer af personlig tilpasning eller brugerdefineret implementering skal du muligvis betale for denne support, men WalkMe har ry for at levere varen når det kommer til teknisk assistance.

Whatfix-brugere rapporterer derimod, at det ikke altid er fuldt ud kompatibelt med deres produkt, og at den support, de modtager, kan være mangelfuld. Faktisk er Whatfix’ største ressource til selvbetjeningssupport deres forum, og selv her er det ofte andre Whatfix-brugere, der besvarer spørgsmål.

Onboarding af medarbejdere vs. onboarding af SaaS-brugere: Kan de gøre begge dele?

Det vigtigste punkt at overveje her er nok, at både WalkMe og Whatfix er virksomhedsløsninger, der er designet til store virksomheder med en stor brugerbase.

Som sådan er en af deres vigtigste anvendelsesområder indslusning og uddannelse af medarbejdere.

Betyder det, at WalkMe og Whatfix ikke kan bruges til onboarding af SaaS-kunder? Overhovedet ikke.

Det er bare det, at brugeruddannelse er mere i deres hjulkasse end kundeintroduktion for at øge brugeraktivering og produktadoption.

Det er vigtigt at skelne her. I forbindelse med onboarding af medarbejdere er der ikke behov for at få brugeren til det “AHA-øjeblik”, hvor han/hun opdager værdien af produktet. For SaaS-virksomheder er dette øjeblik afgørende for produktets accept og for at holde brugerne tilmeldt.

Medarbejderne har ikke noget valg – de er nødt til at bruge produktet eller onlineværktøjet.

Det betyder, at den brugssag, som WalkMe og Whatfix prioriterer, er centreret om at hjælpe brugerne med at blive mere produktive med et stykke software, men ikke nødvendigvis at få mere værdi ud af det.

SaaS-virksomheder skal være i stand til at motivere aktivering og bekæmpe afgang.

WalkMe og Whatfix har begge funktionaliteten til at gøre dette på en begrænset måde, men ikke i samme omfang som løsninger, der fokuserer på brugertilfælde af kundetilpasning, kan gøre det.

 

Sammenligning af priserne på WalkMe vs. Whatfix

Hverken WalkMe eller Whatfix offentliggør deres nøjagtige prisoplysninger. Der er dog nogle spor, som vi kan bruge til at lave et skøn.

Begge platforme kræver, at brugerne anmoder om et tilbud. Whatfix oplyser, at “Vores priser er helt baseret på kundens krav og brug” :

whatfix prisplaner brugerdefinerede

WalkMe tilbyder Basic- og Custom-planer:

walkme prisfastsættelse tilpassede citater

 

Hvis en virksomhed undgår at offentliggøre oplysninger om priser, betyder det typisk, at dens tjenester ikke er billige.

Baseret på brugeranmeldelser ser det ud til, at WalkMe’s Basic-plan starter på omkring 9.000 dollars om året. Whatfix anmeldelser viser, at deres tjenester begynder ved $1.200 – $2.000 pr. måned.

Vi kan dog ikke sammenligne disse priser direkte. WalkMe’s Basic-plan er langt mere begrænset end de generelle funktioner, som Whatfix tilbyder.

Men vi ved heller ikke præcis, hvilke funktioner Whatfix-kunder får for 1.200 dollars om måneden.

WalkMe vs Whatfix alternativ: Userpilot

Userpilot er en kraftfuld produktadoptionsplatform, der gør det muligt for dig hurtigt at opbygge personlige, fleksible og kontekstuelt relevante oplevelser i apps, der er målrettet forskellige brugersegmenter – alt sammen uden at skrive en linje kode.

Userpilot er ikke beregnet til introduktion og træning af medarbejdere . Det er snarere mest velegnet til SaaS-virksomheder i det mellemste marked, som ønsker at foretage brugeroprettelse af højeste kvalitet og få adgang til avanceret produktanalyse i ét værktøj.

Userpilot er udviklet specielt til SaaS-produktteams, der ønsker at forbedre deres brugerinddragelsesoplevelse og øge brugeraktiveringen.

Du kan opbygge et stort udvalg af forskellige brugeroplevelser og vejledningsstrømme i appen uden at skulle kode.

Når du begynder at bruge Userpilot, får du adgang til følgende nøglefunktioner:

  • Glem alt om kodning af oplevelser i appen: Userpilot er en løsning uden kode og kræver kun, at dine app-udviklere installerer en linje javascript i din app, og at du downloader en Chrome-udvidelse, der åbner den visuelle builder.

  • Opbyg flows i appen ved hjælp af det største udvalg af UI-mønstre (modaler, slideouts, tooltips, hotspots, bannere) og onboarding-oplevelser i appen (tjeklister, mikroundersøgelser, NPS-undersøgelser, ressourcecenter i appen) for at vejlede brugerne og muliggøre digital vedtagelse af dit værktøj.
  • Få adgang til et indbygget NPS-værktøj til indsamling og analyse af brugernes holdning, så du kan forbedre din onboarding-proces baseret på reelle data.
  • Opret og spor kombinationer af in-app-hændelser som klik, hovers og formularudfyldninger, og analysér derefter alle disse interaktioner under dine egne brugerdefinerede hændelser, som kan oprettes uden kode eller API-kald.
  • Brug avanceret produktanalyser og analyser af flows i appen for at identificere, hvor brugerne har brug for hjælp, hvordan og om de fuldfører opgaverne, og skabe granulære brugersegmenter til at udløse oplevelser i appen kontekstuelt (segmentering baseret på brugeridentifikationsdata, engagement i appen, brugerdefinerede begivenheder, klik, hovers, formularudfyldninger, brugerfeedback-svar, NPS-scorer m.m.)

  • Forbedre onboarding-oplevelsen med hjælp i appen ved at lancere et ressourcecenter direkte i din app. Tilføj vejledninger og videovejledninger i appen, og giv brugerne adgang til at søge i vidensbasen eller kontakte support. Selvbetjening har aldrig været nemmere, og dit supportteam behøver ikke længere at håndtere de samme gentagne forespørgsler igen.

Den bedste brugerintroduktion er kontekstuel, og den sker lige der, hvor brugerne har brug for den, nemlig i din app. Der findes ikke en bedre digital adoptionsplatform derude, som giver mere værdi for pengene end Userpilot.

Book en demo med vores team, og gør dig klar til at skabe de bedste onboarding-oplevelser, dine brugere har set.

 

Priser på Userpilot

Userpilot giver meget værdi for pengene sammenlignet med andre lignende værktøjer på markedet. Selv deres entry-level-abonnement (Traction) giver alle de nødvendige funktioner uden nogen begrænsning i brugen.

Forholdet mellem pris og funktionalitet er det bedste for Userpilot. Andre billigere værktøjer på markedet vil helt sikkert ikke opfylde dine behov, og andre som Pendo vil være uden for dit budget. Userpilot befinder sig i det søde punkt. – Saurav S.

Prisdifferentieringen sker for det meste på serviceniveauet (f.eks. tilpasset domænehosting, dedikeret Customer Success Manager, SLA) og er baseret på antallet af månedlige aktive brugere (MAU’er), som din virksomhed har.

Her er den detaljerede prisliste fra Userpilot:

  • Trækkraft: For op til 2.500 brugere koster dette abonnement 249 USD/måned.
  • Vækst: For op til 10.000 brugere koster denne plan 499 USD/måned.
  • Virksomhed: For store virksomheder begynder disse abonnementer fra $1000/måned.

WalkMe vs. Whatfix – Hvilken er den førende platform for digital adoption?

I sidste ende er WalkMe og Whatfix mere ens end de er forskellige. Men lad os opsummere et par vigtige punkter, hvor de adskiller sig fra hinanden:

  • Whatfix er lettere at implementere og vedligeholde end WalkMe.
  • Whatfix er mere tilgængelig for små og mellemstore virksomheder, men begge er rettet mod virksomhedssoftwarevirksomheder.
  • WalkMe har meget mere effektive indbyggede brugeranalyser end Whatfix.
  • WalkMe’s kundesupport har et betydeligt bedre ry for at levere effektiv hjælp end Whatfix’s.
  • Den nøjagtige pris for hver enkelt er ukendt, men hvis du kan klare dig med WalkMe’s Basic-abonnement, er det sandsynligvis billigere end Whatfix.

På den anden side skal du huske: Hvis din brugssituation ikke er onboarding af medarbejdere, og du leder efter en mere brugervenlig, billig og intuitiv onboarding-løsning til at øge brugeradgangen, er Userpilot måske lige det, du har brug for!

Er du interesseret i at oprette en god onboarding-oplevelse for dine kunder? Se en Userpilot-demo i dag!

 

previous post next post

Leave a comment