WalkMe vs. Whatfix sammenligningsveiledning for nøkkelfunksjoner [+Alternativer]

Å velge en digital adopsjonsplattform (DAP) kan være vanskelig. Bør du gå med store navn som WalkMe eller Whatfix ?

Mens Walkme og Whatfix er ganske like, er de ikke helt utskiftbare. Så i denne artikkelen vil vi tydelig forklare forskjellene og hvordan du velger den beste DAP-en for bedriftens brukerbehov .

Så la oss komme rett til det!

TL;DR

  • WalkMe og Whatfix er begge digitale adopsjonsplattformer som lar deg lage tilpassbare produktgjennomganger og analysere produktbruksdata .
  • WalkMe gir bedre brukeranalyse og kundestøtte. Whatfix er enklere å implementere, vedlikeholde og integrere med andre verktøy.
  • Begge plattformene kan brukes uten programmeringskunnskap, men koding er nødvendig for å tilpasse dem fullt ut.
  • WalkMe og Whatfix markedsfører seg begge til store selskaper med behov for introduksjon og opplæring av ansatte. Whatfix er imidlertid mer tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter.
  • Ingen av plattformene publiserer sin prisinformasjon, men brukeranmeldelser indikerer at WalkMe starter på rundt $9000 per år og Whatfix på rundt $1200 per måned.
  • Hvis du leter etter en rimelig, kodefri SaaS-kundeonboarding-løsning , er Userpilot et fantastisk alternativ til Whatfix og WalkMe (ikke egnet for ansattes onboarding på tredjepartsapper). Du kan enkelt bygge uten kode onboarding-opplevelser og drive produktadopsjon.
  • Userpilot er også en god valuta for pengene med prisplaner som starter på $249 per måned som inkluderer alle nødvendige funksjoner og avanserte analyser for å støtte produktadopsjonsbehovene dine.

Velkommen modal brukerpilot

Hva er WalkMe?

I kjernen er WalkMe en bedriftsløsning for effektiv opplæring av dine ansatte i å bruke verktøyene dine. Plattformen lar deg lage tilpassbare, dybdegående produktgjennomganger for å hjelpe brukerne å lære programvaren din og spore fremgangen deres mens de går.

walkme nettsted

WalkMe kan også brukes for SaaS- brukeradopsjon , men det er ikke deres primære fokus, noe som betyr at du ikke får noen nøkkelfunksjoner som trengs for dette.

Oversikt over WalkMe-funksjoner

WalkMes to kjernefunksjoner – produktgjennomganger og brukeranalyse – er ganske kraftige og allsidige for brukeronboarding.

Å ha litt programmeringskunnskap og tekniske ferdigheter vil tillate deg å gjøre disse funksjonene enda mer sofistikerte. Men for de uten kodeekspertise, tilbyr WalkMe et redigeringsverktøy som gjør de grunnleggende funksjonene enkle og raske å sette opp.

Med WalkMe vil du kunne:

  • Sett opp tilpassbare produktomvisninger med veiledning på skjermen.
  • Lag grunnleggende brukersegmenter med forgrenende gjennomgangsopplevelser.
  • Kommuniser med brukere via meldinger og varsler i appen.
  • Se analyser om brukerinteraksjoner og engasjement med programvaren din.

 

WalkMe dashbord

Kodekunnskap vil tillate deg å tilpasse brukergrensesnittelementer, onboarding-flyter og analyser ytterligere. Eller du kan leie en WalkMe-tekniker for å hjelpe deg med det.

Uansett har WalkMe betydelig dybde for brukeronboarding , spesielt når det gjelder opplæring av ansatte.

 

Hva er Whatfix?

På mange måter er Whatfix ganske lik WalkMe. Dens typiske kunder er også store bedrifter på bedriftsnivå med behov for introduksjon av ansatte og brukere. Den gir veiledning i appen for web-, desktop- og mobilapplikasjoner for å fremme digital transformasjon for store bedrifter.

Oversikt over Whatfix-funksjoner

Whatfix tilbyr muligheten til å lage produktomvisninger “kodefrie”. Men i likhet med WalkMe, vil det kreve litt programmeringsevne for å faktisk tilpasse UI-elementene og brukeropplevelsen.

Så, i et nøtteskall, lar Whatfix deg:

 

Whatfix Dashboard

 

På dette tidspunktet kan det fortsatt virke vanskelig å se forskjellen mellom WalkMe og Whatfix. Kjernefunksjonene vi har sett på så langt er stort sett de samme.

Så la oss ta en mer detaljert titt på hvordan de to digitale adopsjonsplattformene er forskjellige.

Sammenligning av WalkMe vs Whatfix digitale adopsjonsplattformer

Nå som vi har etablert, tilbyr WalkMe og Whatfix stort sett de samme funksjonene og funksjonaliteten for å øke nye brukerproduktivitet ved å ta i bruk verktøyene dine raskere.

Imidlertid viser det seg at det er noen bemerkelsesverdige forskjeller i kvaliteten og bredden til disse funksjonene i hvert produkt.

Her er en oversikt over noen av de viktigste differensierende faktorene:

Implementeringssammenligning: nødvendig teknisk kunnskap

Totalt sett er Whatfix enklere å installere og implementere enn WalkMe. Du trenger bare å installere Chrome- eller Firefox-utvidelsen og kopiere noen JavaScript-snutter for å komme i gang.

WalkMe har derimot en mye mer involvert installasjonsprosess. Det er en lokal løsning, noe som betyr at den må implementeres lokalt. Dette krever ganske mye teknisk kunnskap og krever ofte hjelp fra en WalkMe-sertifisert ekspert.

Analytics-sammenligning: onboarding-data

Her er hvor Whatfix begynner å falle bak. Mens WalkMe har et brukervennlig dashbord for å vise onboarding og digital adopsjonsdata og analyser om brukerfremgang, har Whatfix ganske begrensede analytiske muligheter.

Whatfix lar deg integrere Google Analytics eller andre lignende verktøy for sporing og måling av brukeratferdsdata, men dette samsvarer ikke med kraften og bekvemmeligheten til den fullstendige analyseplattformen som WalkMe støtter.

 

Whatfix-analyse

Det betyr også at å få virkelig robust produktbruksanalyse med Whatfix vil kreve å kjøpe et ekstra verktøy.

Sammenligning av produktintegrasjoner

Selv om brukeranalyse med Whatfix er en begrensning, viser kapasiteten for integrasjon seg å være en fordel.

Whatfix er designet for å gi enkel integrasjon med analyseverktøy, LMS-er og kundestøttekanaler. Så i stedet for å ha flere eksterne verktøy eller separate, potensielt forvirrende støttekanaler, kobler Whatfix dem alle sammen for å gi en jevnere brukeropplevelse.

WalkMe tilbyr et mer robust system totalt sett, men støtter ikke samme nivå av integrering som Whatifx gjør.

Sammenligning av kundestøtte

Den relativt tekniske karakteren til både WalkMe og Whatfix betyr at støtte er et nøkkelproblem.

WalkMe kan være vanskeligere å sette opp, men det har en tendens til å tilby bedre støtte. For elementer av personalisering eller tilpasset implementering kan det hende du må betale for denne støtten, men WalkMe har et rykte for å levere når det kommer til teknisk assistanse.

Derimot rapporterer Whatfix-brukere at det ikke alltid er fullt kompatibelt med produktet deres, og støtten de mottar kan mangle. Faktisk er Whatfixs største ressurs for selvbetjeningsstøtte deres forum, og selv der er det ofte andre Whatfix-brukere som svarer på spørsmål.

Onboarding av ansatte vs SaaS-brukeronboarding: kan de gjøre begge deler?

Det viktigste poenget å vurdere her er sannsynligvis at både WalkMe og Whatfix er bedriftsløsninger designet for store selskaper med store brukerbaser.

Som sådan er en av de viktigste brukssakene deres ombordstigning og opplæring av ansatte.

Betyr dette at WalkMe og Whatfix ikke kan brukes for SaaS-kundeonboarding? Ikke i det hele tatt.

Det er bare at brukeropplæring er mer i styrehuset enn kundeonboarding for å øke brukeraktivering og produktadopsjon.

Skillet her er viktig. Ved introduksjon av ansatte er det ikke nødvendig å lede en bruker til “AHA-øyeblikket” hvor de oppdager verdien i produktet. For SaaS-bedrifter er dette øyeblikket avgjørende for produktadopsjon og for å holde brukere abonnert.

Ansatte har ikke noe valg – de må bruke produktet eller nettverktøyet.

Dette betyr at brukstilfellet som WalkMe og Whatfix prioriterer er sentrert om å hjelpe brukere med å bli mer produktive med et stykke programvare, men ikke nødvendigvis hente mer verdi fra det.

SaaS-bedrifter må være i stand til å motivere aktivering og bekjempe churn.

WalkMe og Whatfix har begge funksjonaliteten til å gjøre dette på en begrenset måte, men ikke i den grad løsninger fokusert på kundeonboarding kan gjøre det.

 

Prissammenligning for WalkMe vs. Whatfix

Verken WalkMe eller Whatfix publiserer sin eksakte prisinformasjon. Det er imidlertid noen ledetråder vi kan bruke for å gjøre et anslag.

Begge plattformene krever at brukere ber om et tilbud. Whatfix sier at “Vår prissetting er helt basert på kundens krav og bruk”:

whatfix prisplaner tilpasset

Mens WalkMe tilbyr grunnleggende og tilpassede planer:

walkme-priser tilpassede sitater

 

Vanligvis, hvis et selskap unngår å publisere prisinformasjon, betyr det at dets tjenester ikke kommer til å bli billige.

Basert på brukeranmeldelser, ser det ut til at WalkMes Basic-plan starter på rundt $9 000 per år. Whatfix-anmeldelser indikerer at tjenestene deres begynner på $1200 – $2000 per måned.

Vi kan imidlertid ikke sammenligne disse prisene direkte. WalkMes grunnleggende plan er langt mer begrenset enn de generelle funksjonene som Whatfix tilbyr.

Men igjen, vi vet ikke nøyaktig hvilke funksjoner Whatfix-kunder får for $1200 per måned.

WalkMe vs Whatfix alternativ: Userpilot

Userpilot er en kraftig produktadopsjonsplattform som lar deg raskt bygge personlige, fleksible, kontekstuelt relevante opplevelser i appen målrettet mot forskjellige brukersegmenter – alt uten å skrive en kodelinje.

Nå, for å være tydelig, er Userpilot ikke for introduksjon og opplæring av ansatte . Snarere er det mest egnet for SaaS-selskaper i mellommarkedet som ønsker å gjøre brukerintroduksjon av toppkvalitet og få tilgang til avansert produktanalyse i ett verktøy.

Userpilot ble bygget spesielt for SaaS-produktteam som ønsker å forbedre brukeropplevelsen og øke brukeraktiveringen.

Du kan bygge et stort utvalg av brukeropplevelser og veiledningsflyter i appen uten å måtte kode.

Når du begynner å bruke Userpilot får du tilgang til følgende nøkkelfunksjoner :

  • Glem koding av opplevelser i appen : Userpilot er en kodefri løsning og krever bare at apputviklerne installerer en linje med javascript inne i appen din og at du laster ned en chrome-utvidelse som åpner den visuelle byggeren.

  • Bygg flyter i appen ved å bruke det største utvalget av UI-mønstre (modaler, slideouts, verktøytips, hotspots, bannere) og onboarding-opplevelser i appen (sjekklister, mikroundersøkelser , NPS-undersøkelser , ressurssenter i appen) for å veilede brukere og muliggjøre digital adopsjon av verktøyet ditt.
  • Få tilgang til et innebygd NPS-verktøy for å samle inn og analysere brukersentiment slik at du kan forbedre onboarding-prosessen din basert på ekte data.
  • Lag og spor kombinasjoner av hendelser i appen som klikk, sveve og skjemautfyllinger, og analyser deretter alle disse interaksjonene under dine egne tilpassede hendelser, som kan bygges uten kode eller API-kall.
  • Bruk avansert produktanalyse og flytanalyse i appen for å identifisere hvor brukere trenger hjelp, hvordan og om de fullfører oppgaver og oppretter detaljerte brukersegmenter for å utløse opplevelser i appen kontekstuelt (segment basert på brukeridentifikasjonsdata, engasjement i appen, tilpassede hendelser, klikk, svevinger, skjemautfyllinger, tilbakemeldinger fra brukere, NPS-poeng og mer)

  • Forbedre onboarding-opplevelsen med hjelp i appen ved å starte et ressurssenter direkte i appen din. Legg til guider i appen og videoveiledninger, og gi brukerne tilgang til å søke i kunnskapsbasen eller kontakte brukerstøtten. Selvbetjening har aldri vært enklere og supportteamet ditt vil ikke lenger måtte håndtere de samme repeterende spørsmålene igjen.

Den beste brukerintroduksjonen er kontekstuell, og det skjer akkurat der brukerne trenger det, inne i appen din. Det finnes ikke en bedre digital adopsjonsplattform der ute som gir mer valuta for pengene enn Userpilot.

Planlegg en demo med teamet vårt og gjør deg klar til å bygge de beste onboard-opplevelsene dine brukere har sett.

 

Brukerpilot priser

Userpilot gir mye for pengene sammenlignet med andre lignende verktøy på markedet. Selv entry-level plan (Traction) gir alle nødvendige funksjoner uten noen bruksbegrensning.

Pris-til-funksjon-forholdet er det beste for Userpilot. Andre billigere verktøy på markedet ville definitivt ikke oppfylle dine behov, og andre som Pendo ville være utenfor budsjettet. Userpilot sitter i det søte stedet. – Saurav S.

Prisdifferensieringen skjer for det meste på tjenestenivået (f.eks. tilpasset domenehosting, dedikert Customer Success Manager, SLA) og er basert på antall månedlige aktive brukere (MAU) din bedrift har.

Her er den detaljerte Userpilot-prisen:

  • Trekkkraft: For opptil 2500 brukere er denne planen $249/mnd.
  • Vekst: For opptil 10 000 brukere er denne planen $499/mnd.
  • Enterprise: For storskalabedrifter begynner disse planene fra $1000/mnd.

WalkMe vs. Whatfix – Hvilken er den ledende digitale adopsjonsplattformen?

Til slutt er WalkMe vs Whatfix mer like enn de er forskjellige. Men la oss oppsummere noen nøkkelpunkter der de er forskjellige:

  • Whatfix er enklere å implementere og vedlikeholde enn WalkMe.
  • Whatfix er mer tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter, men begge retter seg mot bedriftsprogramvarebedrifter.
  • WalkMe har mye kraftigere innebygd brukeranalyse enn Whatfix.
  • WalkMes kundestøtte har et betydelig bedre rykte enn Whatfixs for å levere effektiv assistanse.
  • Den nøyaktige prisen på hver er ukjent, men hvis du klarer deg med WalkMes Basic-plan er det sannsynligvis billigere enn Whatfix.

På den annen side, husk: Hvis brukssaken ikke er ansatt onboarding og du ser etter en mer brukervennlig, rimelig og intuitiv onboarding-løsning for å øke brukeradopsjonen, kan Userpilot være akkurat det du trenger!

Interessert i å sette opp en flott onboard-opplevelse for kundene dine? Sjekk ut en Userpilot-demo i dag!

 

previous post next post

Leave a comment