Пендо такмичари: Топ 5 у 2023 [In-Depth Comparison]

Пендо је популарно решење за побољшање искуства са производом, онбоардинг корисника , добијање аналитике производа и повратне информације у апликацији. Али ако тражите најбоље (и приступачније) Пендо конкуренте и Пендо алтернативе тамо, наставите да читате!

(Или ако бисте радије прешли на део за читање и разговарали са нама, резервишите демо сада! )

ТЛ;ДР:

Пендо је популарна алатка за аналитику производа, платформа за усвајање дигиталних производа и алатка за уградњу корисника у једном за компаније средњег тржишта и предузећа. Главни Пендо конкуренти укључују Усерпилот, Аппцуес, Валкме и донекле: Гаинсигхт (на ЦС фронту) и Микпанел (за аналитику производа.)

    • Највећа вредност коју Пендо нуди је комбиновање алата за прављење ангажовања у апликацији без кода са аналитичким функцијама које су једноставне за коришћење (путања, токови и кохорте). Његова аналитика је и даље врхунска, али је обавезна да бити претекао Усерпилот 2023.
    • Највећи проблем са Пендо аналитиком је то што оне нису много делотворне – контролна табла се ажурира само сваких сат времена и не можете циљати кориснике сегментиране према прилагођеним догађајима са искуствима у апликацији, нити покретати искуства на основу радњи корисника у апликацији. Не нуди ни веб аналитику попут Гоогле аналитике.
    • Пендо омогућава прикупљање повратних информација купаца у анкетама апликација које се називају „анкете“. Пендо нуди анкете кроз своје водиче који прикупљају повратне информације корисника и процењују расположење у различитим тачкама на путовању корисника.
      Анкете долазе са основном функционалношћу и доступне су на бесплатном плану. Међутим, ако желите да прикупите мишљење корисника помоћу НПС анкета, требаће вам плаћени прилагођени план који уопште није јефтин
    • Пендо је један од најскупљих пословних алата који ће СааС компанији можда требати – са планом покретања који почиње од 7000 долара годишње (плаћа се годишње) и уговорима између 25.000 и 50.000 долара, можда неће бити приступачан многим малим и средњим СааС компанијама .
    • Пендо најбоље алтернативе укључују Усерпилот, Валкме, Микпанел, Аппцуес и Гаинсигхт. Пошто Пендо служи различитим случајевима коришћења, избор Пендо алтернативе зависиће од ваших приоритета.
    • Пендо-ова најбоља алтернатива за уградњу корисника и случај коришћења ангажовања у апликацији је Усерпилот. За аналитику производа и праћење понашања корисника – Микпанел је можда најбољи Пендо конкурент. За дигитално усвајање и укључивање запослених – Валкме би могао бити најбољи, док би за мобилно укључивање – Аппцуес.

Добијте бољу вредност за свој новац уз Усерпилот – једну од најбољих алтернатива Пендо-у, која комбинује алатку за прављење обиласка производа, дигитално усвајање, аналитику и решење за ангажовање све-у-једном.

Испробајте бољу алтернативу Пендо аналитике!

Испробајте Усерпилот БЕСПЛАТНО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

Пре него што заронимо у Пендо алтернативе и конкуренте, погледајмо његове предности и слабости…

пендо-такмичари

Пендо Адвантагес

Ево шта Пендо разуме:

Софтвер за детаљну анализу производа

Пендо се поноси тиме што вам пружа детаљну, а опет једноставну аналитику (барем за платформу за усвајање производа и дигитално усвајање, у поређењу са другим алаткама за анализу). Центар за анализу вам омогућава да сазнате тачно шта ваши корисници мисле о вашем производу и како га користе. Омогућава вам да пратите путовања ваших корисника кроз ваш производ (са мобилних и веб-базираних верзија ваше апликације).

 

пендо левка

Пендо-ова аналитика се фокусира на три главне карактеристике: путање, токови и кохорте:

  • Путања вам показују све радње које су предузели корисници пре или после одређеног догађаја. Користећи путање, можете открити шта корисници раде пре или после коришћења одређене странице, функције или праћеног догађаја. Можете да упоредите само 2 путање истовремено у Пендо-у. Нова корисничка аналитика Усерпилот- а ће вам дати 5 путања у исто време.
  • Токови продаје вам показују колико је корисника завршило сваку фазу одређеног тока продаје који сте унапред одредили. Функција Циљеви корисника је упоредива, али показује већи број циљева одједном и захтева мање кликова за то.
  • Кохорте вам омогућавају да пратите задржавање корисника током времена.
  • Извештаји вам омогућавају да пратите приказе страница, кликове, догађаје или приказе водича који се односе на било коју функцију коју желите. У поређењу са Пендо-овим другим аналитичким функцијама, ово делује као испразни подаци. Тимови производа не сматрају да им је потребно време за подешавање, али су обично мање корисни од других алата у разумевању радњи корисника.
  • Задржавање вам показује проценат купаца који остају ту у односу на први пут када су користили ваш производ. Графикон је визуелно импресиван, али му недостаје квалитативно објашњење зашто су корисници задржани. Други алати за аналитику, као што су Амплитуде, Усерпилот или чак Протвелл’с Ретаин, имају ту функционалност. Прочитајте више о Пендо аналитици овде.

Сегментација корисника

Као део аналитике, Пендо вам омогућава да сегментирате своје кориснике на различите начине. Ово за сегментирање корисника значи да можете да видите како различите групе корисника различито комуницирају са вашим производом. Можете да користите сегментацију да бисте пружили релевантно укључивање различитим групама корисника.

Мапа пута производа

Пендо има алатку за планирање производа која се може користити за организовање повратних информација купаца и давање приоритета функцијама високе вредности. Помаже да тимови буду усклађени са заједничким водичем за планирање функција. Менаџери производа могу позвати друге чланове тима у Пендо алатку за мапирање производа само у вишим плановима.

Недостаци Пендоа

Упркос многим предностима, још увек постоји много начина на које Пендо не успе.

Пендо аналитика се не може предузети

Изненађујуће – можда чак и шокантно за алат за ангажовање производа који тврди да је „све у једном“ – не можете директно деловати на корисничку аналитику из Пендо-а у Пендо-у. То је зато што Пендо не дозвољава да циљате кориснике сегментиране према догађајима у апликацији са искуствима у апликацији која сте уградили у њега (нпр. водичи за укључивање). Не дозвољава вам ни да покренете искуства заснована на догађајима у апликацији. Ово је вероватно због технолошког дуга (Пендо је такође веома спор у објављивању нових функција) – али чини Пендову аналитику прилично неактивном. Ово, у комбинацији са кашњењем података од 1 сата, не дозвољава менаџерима производа да доносе одлуке засноване на подацима само на основу Пендо решења.

Штавише, Пендо-ова корисничка контролна табла се ажурира само једном на сат.

Ако тражите алатку која вам приказује корисничку аналитику у реалном времену и омогућава вам да покренете искуства у апликацији на основу догађаја у апликацији и понашања корисника у реалном времену – Усерпилот нуди ове функције (и по нижој цени означи и…)

Збуњујући креатор тока у апликацији

Пендо је 2018. донео контроверзну одлуку да укине свој креатор проширења за Цхроме. Како то утиче на употребљивост алата за укључивање корисника?

У поређењу са креаторима водича у апликацијама заснованим на Цхроме екстензијама за укључивање корисника као што су Аппцуес и Усерпилот, Пендо вас чини да градите водиче унутар њихове контролне табле, а не на врху вашег производа. Многим корисницима ово је теже и збуњујуће. Платформа за искуство производа са програмером који вам омогућава да креирате обиласке производа директно на врху вашег производа може бити боље решење.

Ограничени елементи укључивања

Када је у питању стварање одличног искуства у вези са укључивањем, потребно је да користите мешавину различитих елемената корисничког интерфејса. То укључује описе алата, контролне листе, слидеоуте и још много тога. Пендо нуди ограничене елементе укључивања, тако да не можете увек да креирате најбоље искуство ангажовања корисника.

Основне опције стила

Важно је да се уверите да ваш онбоардинг одговара изгледу и осећају вашег производа. Сваки сукоб ће смањити ангажовање корисника. Пендо-ови елементи за укључивање се не могу у потпуности прилагодити осим ако не користите ЦСС. За оне који желе да створе искуство уградње без кода, ово би могао бити проблем.

То је збуњујуће

Пендо ради много ствари. Иако се то може сматрати снагом, то такође значи да је то прилично збуњујући производ. Пендо-ова мешавина аналитике, повратних информација корисника и укључивања може бити више него што вам је потребно.

Пендо Прицинг

Пендо цене су вам доступне само ако тражите понуду. Компанија не наводи цене на свом сајту за више нивое. Међутим, неке рецензије кажу да цене почињу од 20.000 до 25.000 долара годишње за један производ и око 50.000 долара годишње за пакет средњег нивоа.

Али имајте на уму да они циљају свој производ на Ентерприсе компаније, са сигурношћу се може рећи да је скупо – чули смо за трогодишње уговоре од 50.000 долара годишње.

Дакле, за мање компаније и стартапе то можда није најбоље могуће решење.

Хајде сада да погледамо 5 најбољих Пендо конкурената да видимо који вам највише одговара.

Пендо такмичари за укључивање корисника #1: Усерпилот

Усерпилот је направљен за развој СааС производа . Осим што вам помажемо да својим корисницима пружите сјајно искуство при укључивању, имамо и робусну корисничку аналитику и алате за повратне информације у апликацији – укључујући микро анкете и НПС.

Пендо против Усерпилот: карактеристике

Најбољи део Усерпилот платформе је то што нудимо контекстуалну онбоардинг. Нема више једне величине која одговара свим водичима, можете одабрати да покажете праву поруку правом кориснику у правом тренутку.

Можете да прилагодите своје укључење сваком појединачном кориснику, активирајући елементе онбоардинга када им затребају – на основу понашања корисника у апликацији:

 

ИНТЕРАКТИВНО упутство Усерпилот

Усерпилот такође нуди потпуну контролу над стилизовањем ваших онбоардинг елемената. Апсолутно НИЈЕ потребно кодирање, само стилизујте своју тему у буилдеру.

Тренутно, Усерпилот задовољава потребе СааС компанија које желе да се усредсреде на стварање одличног искуства уласка за своје кориснике на основу начина на који се њихови корисници ангажују са различитим елементима њихове апликације:

У Усерпилот-у, да бисте видели шта ваши корисници раде у вашој апликацији, можете или да проследите прилагођене догађаје, корисничке атрибуте и атрибуте догађаја или да „означите“ одређене елементе корисничког интерфејса на фронтенд користећи једноставан бирач корисничког интерфејса и означите их као „функције“ чије се коришћење желите да пратите:

 

означавање функција у корисничком пилоту

Све ово чини Усерпилот-ову аналитику лаком за подешавање и коришћење. Такође можете лако сегментирати кориснике.

Усерпилот је једна од ретких Пендо алтернатива које такође нуде опције повратних информација у апликацији – НПС анкете и микроанкете:

Најбољи софтвер за повратне информације о НПС-у који ће се користити у 2021. [+ Шта учинити након слања анкете о НПС-у]

Коначно – Усерпилот је једина од Пендо алтернатива која нуди Центар за ресурсе – центар за самоуслужну помоћ где корисник може да тражи искуства у апликацији, видео записе о укључивању, документе помоћи и чланке из базе знања у апликацији, на захтев :

ресурс-центар-гиф-ин-апп-суппорт-цустомер-енгагемент

Да ли вам се свиђа оно што сте видели до сада? Ускочите на бесплатни демо са нама!

Пендо вс Усерпилот: Аналитика

У поређењу са Пендо-овим периодом ажурирања од 1 сата, Усерпилот-ова контролна табла за аналитику се ажурира у реалном времену.

Док је још увек у развоју, Усерпилот ради на аналитичком пакету који ће понудити већу флексибилност од Пендоа, задржавајући притом једноставност путања, токова и кохорти:

нова аналитика корисничког пилота

Пендо вс Усерпилот: Цене

За 2500 активних корисника месечно или мање, Усерпилот вам наплаћује само 299 УСД месечно (ово је мање од половине цене Пендо-а). Цене се заснивају само на МАУ-овима, са свим функцијама укљученим у све планове без икаквих ограничења, без обзира на то колико плаћате.

Сви планови цена корисника Усерпилот укључују:

– Све наше карактеристике без икаквих ограничења

– Бесплатна подршка за перформансе ћаскања уживо на захтев (просечно време одговора: 8 минута!)

– 3 позива за пријем са нашим тимом за успех клијената

– Приступ корисничким вебинарима уживо

Инсталација корисничког пилота

Усерпилот је решење без кода и инсталација траје неколико минута.

Све што треба да урадите је да инсталирате цхроме екстензију и ставите један исечак ЈаваСцрипт кода у своју апликацију (можда ће вам за ово требати ваш програмер).

Креирање токова укључивања корисника одатле је лако. Можете да креирате искуства у апликацији помоћу нашег једноставног визуелног уређивача превлачења и испуштања :

 

Анкета екрана добродошлице

Потребно је неколико минута да направите обиласке производа са Усерпилот-овим буилдером – нису потребне техничке вештине!

Закључак Пендо против корисничког пилота

Усерпилот је одличан избор за СааС компаније које желе да се усредсреде на пружање најбољег могућег искуства при укључивању како би подигле стопу усвајања. Контекстуално прилагођавање и опције брендираног стила помажу да се обезбеди већа вероватноћа да ће корисници имати интеракцију са вашим производом.

Пендо, са друге стране, има мање елемената за укључивање и опције брендирања и може бити скупљи. Међутим, тренутно нуди дубљу аналитику од Усерпилот-а.

Добијте бољу вредност за свој новац уз Усерпилот:

Испробајте бољу алтернативу Пендо аналитике!

Испробајте Усерпилот БЕСПЛАТНО

  • 14 Даи Триал
  • Кредитна картица није потребна

 

Пендо конкуренти за запошљавање запослених: ВалкМе

ВалкМе је био један од првих онбоард производа на сцени. Већ годинама компанијама пружа алате за онбоардинг.

Пендо против ВалкМе: карактеристике

Као што вероватно можете закључити из имена, ВалкМе је био пионир када су у питању упутства за производе. Ових дана, ВалкМе се више фокусира на дигитално усвајање, укључивање запослених и усвајање апликација треће стране (нпр. Салесфорце) за предузећа.

ВалкМе се може похвалити импресивним корисницима, као што су Мицрософт и Паипал, тако да је одличан избор за велике организације.

Као и Пендо, ВалкМе такође нуди аналитику, тако да можете да користите податке да направите резервну копију својих одлука и видите које области вашег укључивања треба побољшати.

Међутим, ВалкМе вас ограничава када су у питању елементи за уградњу. ВалкМе-у такође недостају друге функције које нуде производи намењени СааС-у: нпр. НПС, Центар за ресурсе или Нативе Тоолтипс. (Бтв. прочитајте Пендо вс Валкм е пост овде)

Пендо против ВалкМе: Цене

ВалкМе може бити веома скуп (9.000 – 50.000 долара годишње). Такође је вредно напоменути да је то локални софтвер и да може бити тежак за инсталацију и захтева подршку програмера кад год треба да унесете било какве промене у свој кориснички интерфејс:

ВалкМе је био невероватан алат за пружање обуке нашем особљу и нашим клијентима убрзаним темпом – омогућавајући нам да прилагодимо делове нашег софтвера по потреби на начин који се може испоручити на захтев. Наше особље сада може да доживи обуку прилагођену њиховим индивидуалним улогама, а наши клијенти могу добити вођену помоћ 24 сата дневно! – Вики К

Пендо конкуренти: Пендо против ВалкМе резиме

ВалкМе је међу најбољим Пендо конкурентима ако су вам потребна само упутства за апликације треће стране за укључивање запослених. ВалкМе тим их је практично измислио, тако да знате да њихов софтвер функционише. Такође парира Пендовој аналитици.

Међутим, може вас коштати колико Пендо, ако не и више, а тако је и један од скупљих Пендо конкурената.

[ Узгред, овде смо упоредили неке ВалкМе конкуренте. ]

Пендо конкуренти за мобилни број 3: Аппцуес

пендо-цомпетиторс-аппцуес

Аппцуес је упознао свет са широким спектром нових елемената за укључивање. Објашњење алатки, контролне листе и клизања, да споменемо само неке.

аппцуес изградњу искуства корак 2

Као и Усерпилот, у могућности сте да креирате тачно оно што желите, комбиновањем различитих елемената корисничког интерфејса.

Међутим, у поређењу са новијим и приступачнијим Усерпилотом, Аппцуес нуди мање елемената корисничког интерфејса и само 1 радњу, док Усерпилот нуди 4.

Такође, као и многи Пендо конкуренти (и сам Пендо), једини начин да потпуно стилизујете своје онбоардинг елементе је преко ЦСС-а. Прилагођавање стила у апликацији је ограничено.

Чињеница да Аппцуес постоји тако дуго и да је толико развио свој производ, такође се одражава у њиховим ценама.

Пендо вс Аппцуес: Аналитика

У поређењу са Пендо-ом, Аппцуес нуди ограничене могућности аналитике. Штавише – његова аналитичка контролна табла се ажурира само сваких 12 сати, што га чини знатно мањим од увида који се може применити.

Пендо вс Аппцуес: Цене

Аппцуес је дефинитивно приступачнија Пендо алтернатива, као и много опција за интеграцију, али ево кваке: док њихов најјефтинији план (до 2.500 МАУ) почиње од 299 УСД, Аппцуес толико ограничава функционалност у свом ‘Ессентиалс’ плану да ако ако морате да изградите додатне токове укључивања или креирате више од 5 сегмената публике, ускоро ћете морати да надоградите на План раста, који кошта 879 УСД месечно. Такође постоји само подршка путем е-поште са њиховим Ессентиалс планом.

Пендо против Аппцуес Резиме

Аппцуес нуди низ елемената за укључивање, помажући вам да креирате тачно оно искуство производа које желите.

Упркос томе, прилично је скупо ако вам треба више сегмената купаца, УИ образаца или чак додатна подршка за коришћење њиховог алата.

[ Овде смо заправо упоредили неке Аппцуес конкуренте. ]

Пендо конкуренти за успех купаца #4: Гаинсигхт ПКС

пендо-цомпетиторс-гаинсигхт

Гаинсигхт је веома цењен у свету успеха клијената. Њихова примарна понуда производа омогућава вам да пратите здравствене резултате купаца и употребу производа.

Гаинсигхт је, међутим, недавно прешао на софтвер за укључивање, са Гаинсигхт ПКС. Ово вам даје могућност да креирате искуства уградње у апликацији за своје кориснике.

Гаинсигхтов пакет производа пружа моћну комбинацију података, аналитике и алата за укључивање. Такође можете да користите Гаинсигхт ПКС за слање аутоматизованих е-порука корисницима који помажу у усвајању производа и ангажовању.

Међутим, ако желите да максимално искористите Гаинсигхт ПКС, онда вам је такође потребан Гаинсигхт. Ово може прилично брзо да скупи.

Не само то, већ морате да инсталирате Гаинсигхт преко Салесфорце-а. Ово није проблем ако га већ користите. Ако га не користите, мораћете да креирате и Салесфорце налог.

 

По мом мишљењу ГПКС преокреће ово тржиште на главу. Многа решења за ангажовање у апликацији такође не нуде аналитику – или нуде аналитику само о ангажманима, а не о стварном производу. ГПКС преокреће ту парадигму заснивајући ангажмане на аналитици производа. Уместо да бацате ангажмане у мрак, можете осигурати да је оно што корисници виде правовремено и релевантно за њих. – Џули П

 

Пендо против Гаинсигхт ПКС Резиме

Гаинсигхт ПКС је један од најбољих Пендо конкурената по томе што нуди упоредиву аналитику и увид у производе. Затим можете користити податке да побољшате своје искуство са производом.

Да сумирамо неколико главних недостатака Гаинсигхт ПКС-а: прво, морате такође да купите Гаинсигхт да бисте максимално искористили ПКС. Ово може бити скупо. Друго, мораћете да интегришете Гаинсигхт ПКС преко Салесфорце-а, тако да ће вам требати Салесфорце налог ако га већ немате.

Пендо конкуренти за детаљну аналитику производа – #5: Микпанел

 

пендо-цомпетиторс-микпанел

 

 

Када је у питању учење како и зашто се ваши корисници ангажују на вашем производу, онда је тешко пронаћи бољи алат за аналитику од Микпанела.

Хиљаде врхунских компанија, као што су Самсунг и Екпедиа, користиле су Микпанел за своју дубинску аналитику.

Микпанел користи технике науке о подацима, као што је „моделирање сличности”. Они вам пружају увид у понашање ваших корисника. У комбинацији са аналитиком великих података, ово ће вам дати све што треба да знате о томе како се понашају ваши корисници.

Ови непроцењиви увиди су оно што Микпанел чини једном од најкориснијих алтернатива Пенду за конкуренте. Ако желите да користите Пендо за његове аналитичке алате, онда је Микпанел алтернатива за вас.

Међутим, када је реч о деловању на основу увида које сте прикупили, Микпанел не успева. Мораћете да га упарите са алатом за укључивање као што је Усерпилот.

Ако имате мању корисничку базу, можда вам неће бити потребан и ниво детаља који Микпанел пружа. Мање компаније такође могу имати проблема да оправдају куповину два производа (један за раст производа, један за аналитику производа).

„Користимо Микпанел да бисмо пратили наш ток и били сигурни да смо ухватили сваки елемент (аквизиција, активација, задржавање). Помоћу Микпанел-а можете пратити различите групе корисника и креирати токове продаје да бисте видели где ваши корисници падају; ово вам помаже да идентификујете своја уска грла и брзо их поправите. Могућност слања порука својим клијентима из алата је такође велики плус!“ – Цхерие Фоо, тим за садржај на УпЛеад

Пендо против Микпанел Резиме

Микпанел је неоспорно најбољи софтвер када је у питању праћење употребе производа. Омогућава вам да разумете зашто се ваши корисници понашају на начин на који се понашају. Надмашује Пендо аналитику, а увиди које прикупите могу да трансформишу ваш производ на боље.

Међутим, Микпанел не нуди много у начину деловања на те увиде. Шансе су да ћете морати да комбинујете Микпанел са неким од других Пендо конкурената да бисте створили најбоље искуство производа за своје кориснике.

Дакле, који од ових Пендо конкурената је прави за вас?

Свака СааС компанија ће имати различите потребе. Производи које смо покрили у овом чланку су међу најбољим Пендо конкурентима, али је важније да одаберете оно што најбоље одговара вашим потребама.

 

Набавите Усерпилот за боље искуство уласка:

Усерпилот-ово контекстуално укључивање значи да можете прилагодити токове укључивања одређеним сегментима корисника. Можете покренути елементе у тачним тренуцима када су потребни. Ово пружа најбоље могуће искуство производа за ваше кориснике и може помоћи да се повећа активација корисника , усвајање функција и ангажовање .

Набавите ВалкМе за пријем запослених:

ВалкМе се више фокусира на укључивање запослених и усвајање апликација треће стране (нпр. Салесфорце) за предузећа. Имају прилично импресивне купце, као што су Мицрософт и Паипал, тако да је одличан избор за велике организације.

Као и Пендо, ВалкМе такође нуди аналитику, тако да можете да користите податке да направите резервну копију својих одлука и видите које области вашег укључивања треба побољшати.

Аппцуес:

Аппцуес нуди више елемената корисничког интерфејса од Пендо-а , укључујући описе алата, приступне тачке и клизне излазе. Ово вам омогућава да створите тачно оно што вам је потребно. Међутим, Аппцуес је скупљи од Усерпилот-а са мање функција и подршке на њиховом Ессентиалс плану.

Гаинсигхт ПКС:

Гаинсигхт је углавном познат по свом производу Цустомер Суццесс. Њихов нови производ, Гаинсигхт ПКС, веома је ефикасан када се користи у комбинацији са њиховим примарним производом. За успех клијената, ово је веома вредно .

Преузмите Микпанел за аналитику производа:

Не можете победити Микпанел када је у питању аналитика производа . Увиди које Микпанел пружа помоћи ће вам да разумете не само како корисници ступају у интеракцију са вашим производом, већ и зашто.

И то је то!

Надамо се да вам је овај водич помогао да разумете кључне разлике између најбољих Пендо+ алтернатива и конкурената у наставку. Сада имате бољу идеју шта је право за вашу компанију.

Ако размишљате о Усерпилот-у , волели бисмо да вам покажемо!

previous post next post